Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

rpk

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: rpk » 17.06.2010, 10:28

Kobierzyn pisze:Nie ma żadnego układu ani zgody między Kotwicą a Legią.

W Kołobrzegu jest grupa kibiców (głównie starszych), którzy kiedyś działali na Kotwicy, częśc chodzi na mecze dalej ale nie są tam "decyzyjni" i to oni tworzą grupę sympatyków Legii. Wydali ostatnio szaliki. Grupa ta nazywa się chyba "elzgredos" lub jakos podobnie (jeśli błąd to sorry)

grupa ta nazywa się EL ZGREDOS 91
należą do nich i starsi i młodsi fani z Kołobrzegu i okolic...
wszyscy dalej chodzą na mecze, jedni dalej należą do decyzyjnej grupy, część osób działa również w Stowarzyszeniu Kibiców Nasza Kotwica...

iparts.pl
Saverok

Post autor: Saverok » 17.06.2010, 13:47

black rower pisze:Jaki jest stosunek na lini Elana Toruń - Widzew Łódź ??
Ogólnie są to zgody Ruchu Chorzów i neutral między ekipami.
Elana ma z WfcG prywatne kontakty, razem się wspierają itp.
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !

rafalinho007

Post autor: rafalinho007 » 17.06.2010, 13:54

Saverok pisze:
black rower pisze:Jaki jest stosunek na lini Elana Toruń - Widzew Łódź ??
Ogólnie są to zgody Ruchu Chorzów i neutral między ekipami.
Elana ma z WfcG prywatne kontakty, razem się wspierają itp.
Na linii Elana-WFcG jest oficjalny układ i jest to chyba jedyna rzecz która łączy Elane z Widzewem, oprócz oczywiście zgody z Ruchem.

JP100%

Post autor: JP100% » 17.06.2010, 14:51

serwis pisze:KSZO - Powiślanka Lipsko - układ
Potwierdzi ktoś ?
Dziwna polityka KSZO... zamiast do przodu to moim zdaniem krok w tyl....

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 17.06.2010, 15:55

Potwierdzi ktoś ?
Być może jest to "badanie się" z Bronią?
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!

Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 17.06.2010, 16:10

wolf ns pisze:Co łączy Wisłokę i ROW Rybnik??
Wisłoka ma zgode z ROW Rybnik .
Obrazek

Capo

Post autor: Capo » 17.06.2010, 16:27

Wizard. pisze:
black rower pisze:Bo widziałem w necie fotkę z trybuny Elany ( zadaszonej ) szal łączony Widzew- Ruch skąd jest moje pytanie . Dzięki za odp. Pozdro
Dziwne ze gosc mial szal zgody ?
ku*** dziwna sprawa
Myślę że się doczepiłeś na siłę.

Widzew nie jest oficjalnie zgodą Elany, więc się chłopak zapytał. Chyba nie wyobrażasz sobie przykładowo na meczu Lecha Poznań osobę w szaliku Cracovia & Polonia ?

tobylmelanz

Post autor: tobylmelanz » 17.06.2010, 16:42

Elana ma układ chuligański z Widzewem z Grudziądza. Lecz kibice Widzewa z województwa Łódzkiego też się pojawiają czasem gościnnie na Elanie, jak i Elana w Łodzi. Przyjacielskie stosunki są z Widzewem, i nikt nie będzie robił problemów co do szala Widzewa. Ogólnie chyba Widzew w Toruniu jest lubiany.

Jak jest pomiędzy ROWem/Naprzodem Rydułtowy/Concordią Knurów a Górnikiem Zabrze, ROW/Naprzód/Concordia jest FC Górnika? Czy zgodą? Czy może są w rodzinie? Jak stosunki z Wisłoką.
[link]
[link] - tu można wyczytać że Naprzód ma zgode z Wisłoką. Czyli zasada jesteśmy FC Górnika, czyli jego kibicami i mamy zgode z jego zgodami ?
[link] - bo tu nie ma nic o zgodach z ROWem i Naprzodem.

RRR1910

Post autor: RRR1910 » 17.06.2010, 17:21

JP100% pisze:
Potwierdzi ktoś ?
Dziwna polityka KSZO... zamiast do przodu to moim zdaniem krok w tyl....
Ale jajca teraz dopiero bedzie napinka Lipska hahaha a czy Kszo dalo krok do tylu ciezko okreslic ale ja mimo nienawisci do Kszo myslalem ze jest bardziej kumata ekipa a co ich ukladowicza to sami zobacza jaka jest PowislankA ogolnie bedzie teraz ciekawiej!!!

Grafi

Post autor: Grafi » 17.06.2010, 17:31

Potwierdzi ktoś ?
łoo, nieźle :) nie rozumiem polityki tych ekip. Najpierw Powiślanka pali szal Kszo, potem Kszo wjeżdża Powiślance na stadion, krojąc przy okazji kilka flag, a teraz układ... he :)

lewiatan

Post autor: lewiatan » 17.06.2010, 18:53

black rower pisze:
Wizard. pisze:
Dziwne ze gosc mial szal zgody ?
ku*** dziwna sprawa

Wytłumacz mi o co Ci chodzi ? Zapytałem się o to ponieważ Elana nie ma zgody z Ruchem a czy ma układ to nie wiedziałem dlatego się zapytałem .

Mam kolejne pytanie . Bo i Elana i Apator mają zgodę z Chorzowskim Ruchem . Jak wygląda sytuacja gdy widać kogoś w barwach Ruchu ? Pytają się np. " piłka czy żużel " ? Przecież osoby które unikają przeciwnej drużyny moją śmigać w barwach niebieskich i nic nie będzie . No chyba że się tam znają tak jak na mniejszych ekipach ( oczywiście z całym szacunkiem dla kibiców z Torunie ) .
Gościu albo przestań pisać albo ćpać, a najlepiej to jedno i drugie.

Oba posty do wywalenia.
Obrazek

dmn

Post autor: dmn » 17.06.2010, 19:14

Co się kolesia czepiasz? Pewnie chciał napisać, że Elana nie ma zgody z Widzewem a mu się pomyliło.

Co do stosunków wewnątrz-toruńskich, to udzielę się, tylko dlatego, że po ostatniej wizycie w Toruniu sam się przekonałem. Jak kiedyś było pisane, najbezpieczniej jest chodzić w barwach Ruchu. Idąc w takiej koszulce po mieście zostałem zapytany przez trójkę kolesi z ekipy Elany, czy z Chorzowa. Powiedziałem że tak. Od razu zaprosili na piwo. Wypytałem ich jak to jest na ulicach, bo nigdzie nie widać nikogo w barwach Apatora. Powiedzieli mi, że oni są rzadko widywani w swoich barwach częściej w barwach Ruchu.

Potem rozmawiałem z kolesiem z Apatora, to przyznał, że najczęściej się kryją z swoimi barwami zaraz po wyjściu z stadionu (widziałem na własne oczy jak dość sporo osób zaraz po wyjściu ściągało koszulki i je chowało) i że nieopodal już jest rejon Elany i oni raczej się nie afiszują w swoich barwach. Byłem jednak na jednej z dzielnic, gdzie (według relacji ziomków z KSA) Elana nie istnieje i faktycznie poruszali się tam swobodnie w koszulkach.

Także chodzenie w barwach Ruchu też raczej nie pozwala unikać kłopotów, bo kibice widziani w takich barwach są pytani przez innych kibiców. Jeśli ktoś chce uniknąć kłopotów powinien nie obnosić się z żadnym z klubów.
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

ffp

Post autor: ffp » 17.06.2010, 19:25

Grafi pisze:
Potwierdzi ktoś ?
łoo, nieźle :) nie rozumiem polityki tych ekip. Najpierw Powiślanka pali szal Kszo, potem Kszo wjeżdża Powiślance na stadion, krojąc przy okazji kilka flag, a teraz układ... he :)
Nie wiem co cię tak dziwi. Kiedyś wy i Polonia Iłża laliście się z Prochem Pionki a teraz zgoda czy tam układ. Tylko, że akurat wy nie mieliście nic do gadania bo to Radomiak narzucił tą "prawdziwą Przyjaźń".

KS APATOR TORUN

Post autor: KS APATOR TORUN » 17.06.2010, 20:26

A ty z choinki sie urwales? :D kurde tak glupiego pytania to dawno nie slyszalem ;d;d

KS APATOR TORUN

Post autor: KS APATOR TORUN » 17.06.2010, 20:30

A co do postu dmn to przyznam ci troche racji ... sa rejony gdzie ciezko naszych znalesc ale sa takie rejony gdzie elana a nawet policja unika duzym lukiem niech ktos z e sprubuje wpasc na ohio ;) i takie dzielnice jak wrzosy czy R3 i r2 i nawet bielawy sa zdominowane przez nas wiec prosze niewierzyc napinacza z elany

dmn

Post autor: dmn » 17.06.2010, 21:02

No właśnie o ohio mówiłem wcześniej.
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?

Saverok

Post autor: Saverok » 17.06.2010, 21:34

black rower pisze:
KS APATOR TORUN pisze:A ty z choinki sie urwales? :D kurde tak glupiego pytania to dawno nie slyszalem ;d;d
EEEEe znów mój błąd . Jestem zmęczony bo w pracy siedze . Chodziło mi o mecz w Chorzowie . Wiem wiem , nie możliwy jest mecz Apator - Elana
Na Wielkich Derbach Śląska miało to miejsce na Stadionie Śląskim. Tzn. nie jakieś wielkie konkretne starcie, ale ganiali się po stadionie.
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !

tikwath

Post autor: tikwath » 17.06.2010, 22:07

Może ktoś z Lipska lub Ostrowca potwierdzić ten układ.
Bo coś wierzyć mi się nie chce.

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 17.06.2010, 22:23

Saverok pisze:
black rower pisze:
KS APATOR TORUN pisze:A ty z choinki sie urwales? :D kurde tak glupiego pytania to dawno nie slyszalem ;d;d
EEEEe znów mój błąd . Jestem zmęczony bo w pracy siedze . Chodziło mi o mecz w Chorzowie . Wiem wiem , nie możliwy jest mecz Apator - Elana
Na Wielkich Derbach Śląska miało to miejsce na Stadionie Śląskim. Tzn. nie jakieś wielkie konkretne starcie, ale ganiali się po stadionie.
jak już udzielasz odpowiedzi to udzielaj jej poprawnie, i gwarantuję Ci że po żadnym stadionie się nie ganiali, a teraz niech każdy pisze że jak coś wiem to mam pisać konkrety, był między nimi mały zgrzyt i tyle
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

dmn

Post autor: dmn » 18.06.2010, 04:54

Na ostatnim meczu 2 ligi z Podbeskidziem kiedy to Ruch świętował awans też doszło do spięcia za płotem między dwoma sektorami, jednak interwencja pana H. uspokoiła negatywne emocje, chłopaków.
Żaba pisze:

hdg

Post autor: hdg » 18.06.2010, 09:49

Dla mnie to nieco dziwne jest,załóżmy np,że grupa 10 osób z R jedzie wspomóc Apator Po meczu KSA zabiera ich gdzies na balety i trafiają na Elanowców

Wiadomo że w takich chwilach wiekszosc osob leci na żywioł wiec jestem ciekaw jakby to bylo w takim przypadku co Elana sprawdza dowody przed"biciem" ?

Oczywiscie to tylko moja wymyslona teoretyczna sytuacja,ale jestem ciekaw czy takie zdarzenia miały np miejsce?

kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta » 18.06.2010, 12:16

Dziwne, bo KSZO posiada bodajże 2-3 flagi ich skrojone z 2-3 lata temu :)

ZnamyTenTemat

Post autor: ZnamyTenTemat » 18.06.2010, 12:21

Apator z tego co wiem to bardzo Zawiszakow kochal.A Zawisza bral sobie informacje odnich o Elanie gdzie jada gdzie cwicza.Przeciez nie raz trafiali w Toruniu jednych z najwazniejszych Elanowcow czy sobie wjezdzali do Torunia albo czekali na trasie z wyprzedeniem wszystkei cynki nadawał Apator ;d pucowali pieknie

KS APATOR TORUN

Post autor: KS APATOR TORUN » 18.06.2010, 12:56

Co ty gadasz lamusie... wez nie siej takich farmazonow bo tego czytac az sie nie chce... byl kiedys rozkminiany ten temat ale wszystko zostalo wyjasnione

lululu

Post autor: lululu » 18.06.2010, 13:44

czy to prawda ze Karpaty wachaja sie ze Stala Rzeszów??

Biały__

Post autor: Biały__ » 18.06.2010, 14:41

Zakończmy temat Ruch, Elana, Apator, co miało być napisane już jest.
KS APATOR TORUN pisze:Co ty gadasz lamusie... wez nie siej takich farmazonow bo tego czytac az sie nie chce... byl kiedys rozkminiany ten temat ale wszystko zostalo wyjasnione
Wiadomo komu Apator spisywał numery blach przy okazji meczu Pomorzanin Toruń - Polonia Bydgoszcz, więc to nie jest farmazon, spytaj WSH, że zostali nawet pogonieni, żeby nie być gołosłowny cytat z innego forum:

"W jaki sposob wyjasniliscie Polonii to ze jeden z glownych Waszych kibicow dzialajacy bardzo aktywnie w Waszej chuligance,rzeklbym ze przez dlugi okres czasu jeden z Waszych szefow jezdzi od jakiegos czasu na Zawisze.Dlaczego nie wyjasnialiscie to nama tylko Polonii?Dlaczego jak Polonia,Stomil,Petra byli na Pomorzaninie to spisywaliscie blachy aut Polonistow dla Zawiszy?"
ODP WSH: "z tym "jeden z Waszych szefów" to przesadziłes, ale fakt reszta to fakt... "

Bez odbioru.
Ten kto sieje wiatr, burzę będzie zbierał.

dmn

Post autor: dmn » 18.06.2010, 15:38

hdg pisze:Dla mnie to nieco dziwne jest,załóżmy np,że grupa 10 osób z R jedzie wspomóc Apator Po meczu KSA zabiera ich gdzies na balety i trafiają na Elanowców

Wiadomo że w takich chwilach wiekszosc osob leci na żywioł wiec jestem ciekaw jakby to bylo w takim przypadku co Elana sprawdza dowody przed"biciem" ?

Oczywiscie to tylko moja wymyslona teoretyczna sytuacja,ale jestem ciekaw czy takie zdarzenia miały np miejsce?
Jedni i drudzy opowiadali kilka opowieści dotyczących akcji z udziałem kibiców R, jedna aż mnie zbulwersowała (zakładając, że była prawdziwa [nie mam powodów by zakładać inaczej]), ale mniejsza z tym. Ja osobiście w takiej sytuacji chyba stanąłbym z boku. No ale jeśli wzięliby mnie za jednego z członków wrogiej ekipy i też miałbym dostać w pysk, to już inna sprawa. Trochę to nietypowa i dziwna sprawa, ale nie ma na to wpływu.
Żaba pisze:

KS APATOR TORUN

Post autor: KS APATOR TORUN » 18.06.2010, 16:44

dmn chodzi ci o final 2007?

mogulboy

Post autor: mogulboy » 18.06.2010, 17:46

dmn pisze:
hdg pisze:Dla mnie to nieco dziwne jest,załóżmy np,że grupa 10 osób z R jedzie wspomóc Apator Po meczu KSA zabiera ich gdzies na balety i trafiają na Elanowców

Jedni i drudzy opowiadali kilka opowieści dotyczących akcji z udziałem kibiców R, jedna aż mnie zbulwersowała (zakładając, że była prawdziwa [nie mam powodów by zakładać inaczej]), ale mniejsza z tym. Ja osobiście w takiej sytuacji chyba stanąłbym z boku. No ale jeśli wzięliby mnie za jednego z członków wrogiej ekipy i też miałbym dostać w pysk, to już inna sprawa. Trochę to nietypowa i dziwna sprawa, ale nie ma na to wpływu.
mozesz opisac ta sytuacje?

kibic90

Post autor: kibic90 » 18.06.2010, 17:56

a mnie ciekawi jak wygląda sprawa krojenia szalików i innych gadżetów łączonych
Apator-Ruch przez Elane
Elana-Ruch przez Apator
Kroją nie kroją ?
Bo głupio szalik czy inny gadżet zgody palić potem
Ogólnie dziwna sytuacja (jak Legia Pogoń Zagłębie ale w tym przypadku nie ma takiej częstotliwości spotkań jak między Apatorem a Elaną) ale nie mnie komentować
Może ktoś opisać ten finał 2007 o którym pisze dmn ?

Fight Łapa

Post autor: Fight Łapa » 18.06.2010, 18:06

A ja mam pytanie,bo w tym temacie nie siedzę: Kiedyś była zgoda/układ Elana-Apator,czy nie? Bo znajomy z uczelni,ale kibic Piasta Gliwice twierdzi,że była.Może ktoś się wypowiedzieć,skoro jest poruszony temat Torunia?
K.S. KUŹNIA USTROŃ

Chonotu

Post autor: Chonotu » 18.06.2010, 18:55

Z tego co wiem to kiedy powstawał ruch kibicowski w Toruniu był tylko klub żużlowy Apator. W późniejszym czasie powstał klub piłkarski Elana i cześć kibiców Apatora zaczeło utrosamiać sie z Elaną wiadomo rywalizacja w mieście przeistoczyła się w kose. Miedzyinnymi dlatego oba zespoły maja zgode z Ruchem bo pochodza z jednej ekipy. Jeśli bylo inaczej niech ktoś mnie poprawi.
CHEŁMIANKA&GÓRNIK!!!

Viclav

Post autor: Viclav » 18.06.2010, 19:27

Tyle razy to było opisywane, że chyba każdy już powinien znać to na pamięć. Chonotu dobrze napisał, część z kibiców Apatora się zbuntowała i poszła na piłkę (Elanę). A kontakty z Ruchem zostały
Black rower, weź no jak możesz nie pisz tak często w tym temacie bo to już męczące jest. Stal i Stilon to przecież Gorzów, a rozmowa jest o Toruniu
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

tikwath

Post autor: tikwath » 18.06.2010, 19:57

Czy Wisła Płock ma nadal układy (h) ze Stomilem Olsztyn i Polonią Bydgoszcz?
Czy w przypadku Stomilu jest to już normalny układ między nimi?

StilonFan

Post autor: StilonFan » 18.06.2010, 20:59

black rower pisze:Ja słyszałem że to był jeden klub który potem się rozdzielił tak jak Stal i Stilon
zajmij się czymś innym jak się nudzisz. nie wiem - kurnik.pl, wyjdź z psem, konia se zwal... a od Stilonu odpierdol się i nie zabieraj więcej głosu
...będziemy z Tobą (S) aż do końca dni...

sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy » 19.06.2010, 10:52

tikwath pisze:Może ktoś z Lipska lub Ostrowca potwierdzić ten układ.
Bo coś wierzyć mi się nie chce.

Teraz każdy wącha się z każdym byle by być mocniejszym od przeciwników.Honor dla niektórych poszedł w zapomnienie takie czasy nastały

sierżant_sztabowy

Post autor: sierżant_sztabowy » 19.06.2010, 11:24

Rzeczywistość pisze:No to chyba w Twojej ekipie każdy wącha się z każdym.
Nie uogólniaj tego do słowa każdy bo tak nie jest.
Ale nie musiałeś się tak zbulwersować :)

oliwa1947

Post autor: oliwa1947 » 19.06.2010, 13:02

black rower pisze:Ja słyszałem że to był jeden klub który potem się rozdzielił tak jak Stal i Stilon
za takie cos ban sie nalezy...

Kod: Zaznacz cały

Patrycja, 12 lat, ubrana w koszulkę Stali. Na mecze chodzi z kuzynem i jego dziewczyną: - Nie lubię kibiców i drużyny z Zielonej Góry. Trzeba ich nie lubić, jak jest się kibicem Stali

bhbd88

Post autor: bhbd88 » 19.06.2010, 13:14

Rzeczywistość pisze:No to chyba w Twojej ekipie każdy wącha się z każdym.
Nie uogólniaj tego do słowa każdy bo tak nie jest.
sierżant chyba za bardzo to uogólnił, w dzisiejszych czasach chyba już każdy jest przyzwyczajony do takich sytuacji gdzie dwie zwaśnione ekipy przybijają układ lub zgodę i o to chyba mu chodziło. W tym przypadku KSZO przybija układ z Powiślanką, kogoś to dziwi? Zgoda z Hetmanem W. Stalą Sanok Arką i Lechem (może z nich biorą przykład) do czegoś zobowiązuje, kto będzie następny?

kapusta

Post autor: kapusta » 19.06.2010, 13:15

dlaczego ban? wiem, że wypisuje głupoty, które dotyczą waszego klubu, ale ile uciechy ma reszta. taką wiedzę można uzyskać w zwykłej gazecie, ale jak widać dla dzieci neo gazeta to zbyt duży wysiłek intelektualny.
a jak jest na linii Resovia - Unia Tarnów?
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów

Zablokowany