Inwestycje / Remonty ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Inwestycje / Remonty ...
dlaczego miasto ma dawać na jakikolwiek stadion choćby złotówkę skoro są to "prywatne" kluby a nie miejskie? zakładając firmę też mogę od miasta wymagać wybudowania i wyposażenia budynku w którym ma funkcjonować moja firma? paranoja ale widocznie niektórzy mają za dobrze...
CHEMICAL BROTHERS
-
Majchrowski jest pro-parchaty i jak to wygląda to każdy sam widzi. Walenie w c**** za każdym razem a później c*** będzie chciał być na pierwszym meczu na Wiśle.SopockiLechista pisze:A co Ty sie do niego srasz? Chyba to miasta wina, że tak to wszystko wygląda i trzeba dopłacac, bo jak sie za cos zabiera to porządnie, i do końca a nie na odp...ol. Jakos na Cracovii Majchrowski potrafił dopilnowac żeby wszystko było ok.
Będzie odpowiednio przywitany.
Poza tym burdel koleżanko relikt miałaś i będziesz mieć na swojej ziemi śniętej.
Macie przychylność władz miasta, które są niechętne do robienia czegokolwiek dla nas a jeszcze się spierdalasz jak stara p**** na bazarze.
-
Rozumiem, ze byles u niego w gabinecie i widziales? Bo ja na przyklad nie wiem.Każdy wie że wchodzi w d*** Cracovii, ma jej małą flagę na biurku
Cracovia ma (jeszcze) status klubu miejskiego.dlaczego miasto ma dawać na jakikolwiek stadion choćby złotówkę skoro są to "prywatne" kluby a nie miejskie?
A ty Lorenz nie placz, bo gdyby nie EURO to my gralibysmy jeszcze dlugie lata w swoim kurniczku, dopiero po ukonczeniu waszej studni bez dna moze ktos by pomyslal o budowie na Kaluzy. Przychylnosc wladz miasta? Dobre sobie. Radny Olszowka (oczywiscie piesek) i jego swita malo sie poplakali, na wiesc o budowie na Kaluzy i chcieli ja anulowac na rzecz budowy drogi wylotowej na Sandomierz, wiec daruj sobie takie teksciki.
Majchrowski pro-Cracovia? Nie dziwie sie, gdybym ja byl prezydentem to w waszym burdeliku co najwyzej nasralbym na srodek smiesznej bialej gwiazdezki, czesc.
-
Ronie, płaczę ale tylko ze śmiechu, jak czytam wasze forum od czasu do czasu.
Mam sobie darować teksty o przychylności? Weź mnie nie rozśmieszaj.
Odpowiedz sobie na pytanie w ile czasu powstanie nasz stadion od zaczęcia robienia czegokolwiek a w ile wasz i jak o oba projekty zadbało miasto.
To parchaty dupowłaz Majchrowski i jego równie ickowo wycweleni kompani z rady miasta tak "zadbali" o stadion na Reymonta.
To wasz człowiek zadbał o to, że jak to określiłeś nasz stadion jest studnią bez dna. Podziękuj jemu.
Jeśli chodzi o Olszówkę to gość próbuje cokolwiek zrobić dla Wisły, ma przeciwko sobie większość parchatego ścierwa. Sam bym miał w poważaniu wasz stadion, jakby UM z gejchrowskim na czele odpierdalało taką maniane jak teraz.
Jak dotąd to nasi nasrali...na środek tego waszego śmiesznego kurnika. Przypominasz sobie? :) Marzenia o zrobieniu tego w drugą stronę zostaw na opowiadanie bajek dla synów, wnuków i kolejnych parchatych pokoleń.
Mam sobie darować teksty o przychylności? Weź mnie nie rozśmieszaj.
Odpowiedz sobie na pytanie w ile czasu powstanie nasz stadion od zaczęcia robienia czegokolwiek a w ile wasz i jak o oba projekty zadbało miasto.
To parchaty dupowłaz Majchrowski i jego równie ickowo wycweleni kompani z rady miasta tak "zadbali" o stadion na Reymonta.
To wasz człowiek zadbał o to, że jak to określiłeś nasz stadion jest studnią bez dna. Podziękuj jemu.
Jeśli chodzi o Olszówkę to gość próbuje cokolwiek zrobić dla Wisły, ma przeciwko sobie większość parchatego ścierwa. Sam bym miał w poważaniu wasz stadion, jakby UM z gejchrowskim na czele odpierdalało taką maniane jak teraz.
Jak dotąd to nasi nasrali...na środek tego waszego śmiesznego kurnika. Przypominasz sobie? :) Marzenia o zrobieniu tego w drugą stronę zostaw na opowiadanie bajek dla synów, wnuków i kolejnych parchatych pokoleń.
-
Niestety, nie czytam naszego ani waszego forum, zagladam tylko tutaj od czasu do czasu. Tekstem o sraniu odpowiedzialem tylko na twoja napinke do o burdelu do goscia powyzej. Ale dorzeczy:
Oczywiscie, ze projekt waszego (he he, no nie waszego, miejskiego) stadionu zostal spaprany, ale przeciez byl zmieniany w trakcie budowy i raczej z tego wynikaja konsekwencje, wiec Cracovia mordy bym tu sobie nie wycieral. Nawet jesli sam Majchrowski jest temu winien, to my mamy z tym wspolnego? Rozumiem, ze sabotujemu budowe? Prosze cie. Przychylnosc wladz miasta? Tak, od lat 70-tych czekamy na budowe hali i doczekac sie mozemy, nawet ta ktora miala powstac przy stadionie poczeka na realizacje kilka lat. Wisla hale ma, ale uwaga - za niedlugo rozpocznie sie budowa drugiej, nowej. To jest wlasnie to faworyzowanie Cracovii.
Teksty o parchach sobie daruj, popatrz lepiej milicyjna przeszlosc i policyjna terazniejszosc swojego klubiku.
Oczywiscie, ze projekt waszego (he he, no nie waszego, miejskiego) stadionu zostal spaprany, ale przeciez byl zmieniany w trakcie budowy i raczej z tego wynikaja konsekwencje, wiec Cracovia mordy bym tu sobie nie wycieral. Nawet jesli sam Majchrowski jest temu winien, to my mamy z tym wspolnego? Rozumiem, ze sabotujemu budowe? Prosze cie. Przychylnosc wladz miasta? Tak, od lat 70-tych czekamy na budowe hali i doczekac sie mozemy, nawet ta ktora miala powstac przy stadionie poczeka na realizacje kilka lat. Wisla hale ma, ale uwaga - za niedlugo rozpocznie sie budowa drugiej, nowej. To jest wlasnie to faworyzowanie Cracovii.
Teksty o parchach sobie daruj, popatrz lepiej milicyjna przeszlosc i policyjna terazniejszosc swojego klubiku.
-
Ronie...
Nie zwykłem prowadzić prywatnych pogaduszek, no ale w sumie gadka jest na temat, to go będę kontynuował.
Co do pierwszego zdania, to twoja koleżanka po szalu zwana relikt zaczęła sypać burdelikami stąd moja odpowiedź.
Ja wiem, że konsekwencje wynikają ze zmiany projektu. Piszę tylko, że to wasz człowiek, a że jest u władzy to ma pole do popisu. Już nie raz dał wyraz tego, że bardzo nas nie lubi (m.in. trening noworoczny), więc błędem w rozumowaniu nie jest, że macie przychylność władz miasta (m.in.bardzo ładnie wam halę ostatnio zrobili przy Siedleckiego).
A przecież jak zapewne wiesz, bo jesteś na nasz temat doskonale poinformowany, że przez mnóstwo czasu na Wiśle nie działo się nic związanego z poprawą jakichkolwiek obiektów sportowych.
My halę mamy starą, koszykarki grają już kilkanaście lat na wysokim poziomie z bardzo dobrymi wynikami a dopiero teraz była mowa o projekcie nowej, ba nawet za pierwszym razem gdy była mowa o przeznaczeniu pieniędzy na halę to projekt odrzucono. Było zagrożenie, że Kraków straci zajebistą promocję miasta. A mimo to w UM ciągle jak grochem o ścianę. Na szczęście ktoś się w końcu obudził.
P.S. Co do ostatniego zdania to jest tak za każdym razem, jak rozmawiam/wymieniam zdania z kibicem Cracovii...coś tam niby wie, ale jak nie wie co odpowiedzieć to sypie tekstami o milicji. Proponuję najpierw poczytać i zapoznać się z faktami o ruchu kibicowskim na Wiśle, a później pierdolić coś o milicji, policji, zomo i c*** wie jeszcze o czym.
Później na wikipasach napiszecie że walczyliście w imię patriotyzmu, z komuną, byliście ostoją walk w Krakowie. Później karmicie tym ścierwem gówno wiedzących małolatów a oni znowu swoje o milicji, gts i tak dalej :D
Nie zwykłem prowadzić prywatnych pogaduszek, no ale w sumie gadka jest na temat, to go będę kontynuował.
Co do pierwszego zdania, to twoja koleżanka po szalu zwana relikt zaczęła sypać burdelikami stąd moja odpowiedź.
Ja wiem, że konsekwencje wynikają ze zmiany projektu. Piszę tylko, że to wasz człowiek, a że jest u władzy to ma pole do popisu. Już nie raz dał wyraz tego, że bardzo nas nie lubi (m.in. trening noworoczny), więc błędem w rozumowaniu nie jest, że macie przychylność władz miasta (m.in.bardzo ładnie wam halę ostatnio zrobili przy Siedleckiego).
A przecież jak zapewne wiesz, bo jesteś na nasz temat doskonale poinformowany, że przez mnóstwo czasu na Wiśle nie działo się nic związanego z poprawą jakichkolwiek obiektów sportowych.
My halę mamy starą, koszykarki grają już kilkanaście lat na wysokim poziomie z bardzo dobrymi wynikami a dopiero teraz była mowa o projekcie nowej, ba nawet za pierwszym razem gdy była mowa o przeznaczeniu pieniędzy na halę to projekt odrzucono. Było zagrożenie, że Kraków straci zajebistą promocję miasta. A mimo to w UM ciągle jak grochem o ścianę. Na szczęście ktoś się w końcu obudził.
P.S. Co do ostatniego zdania to jest tak za każdym razem, jak rozmawiam/wymieniam zdania z kibicem Cracovii...coś tam niby wie, ale jak nie wie co odpowiedzieć to sypie tekstami o milicji. Proponuję najpierw poczytać i zapoznać się z faktami o ruchu kibicowskim na Wiśle, a później pierdolić coś o milicji, policji, zomo i c*** wie jeszcze o czym.
Później na wikipasach napiszecie że walczyliście w imię patriotyzmu, z komuną, byliście ostoją walk w Krakowie. Później karmicie tym ścierwem gówno wiedzących małolatów a oni znowu swoje o milicji, gts i tak dalej :D
-
Tez zwykle sie tutaj nie wypowiadam, ale skoro juz zaczalem to wypada dokonczyc.
Fakt, pisalem o stadionach i hali, wypadl mi z glowy remont lodowiska. Zgadza sie, zostalo wyremontowane, nawet teraz trwa wymiana tafli. Ale skoro uzywasz argumentu o waszych koszykarkach grajacych na wysokim poziomie, to zauwaz ze nasi hokeisci to w ostatnich latach polska czolowka i europesjkie puchary, wiec idac twoim tokiem rozumowania ta hala nam sie nalezala.
Nic sie u was nie dzialo przez mnostwo czasu? Moze dlatego, ze prezydent Golas nie oddal wam za bezcen terenow Cracovii przy cichym kaciku? Skoro juz tak atakujesz Majchrowskiego, to moze przypomnisz sobie poprzedniego 'czlowieka Cracovii' w urzedzie? Poza tym modernizacja na czarnej wsi wyciaga pieniadze i trwa juz kilka lat, wiec wlasnie widze jaki zastoj panowal.
Nie odpisze ci juz bo mi sie po prostu nie chce, meczy mnie takie pisanie, gdzie przyklady mozna mnozyc a i tak do niczego sie dojdzie. Ladna pogoda, lepiej wskocze na rower i pojade zobaczyc sobie budowe:)
Ostatnie zdanie na temat stadionu Legii, ktory w mojej opinii jest najladniejszym obecnie stadionem w Polsce i naprawde pachnie Europa.
P.S. Napisalem wyraznie, ze chodzi mi o klub, wiec z kibicowaniem mi tutaj nie wyjezdzaj. Wisla nie byla GTS-em? Czwarta pozycja na tej liscie to fotomontaz?:
[link]
Poza tym odpowiedzialem milicja na 'ickowanie', ktorym to wy karmicie swoich gowniarzy. Najstarszy klub polski zalozony przez Polakow? Zydowskie korzenie Cracovii? Oczywiscie zakladam, ze wiesz jak to z tymi zydami bylo, ale pisz do mnie takich rzeczy, skoro robicie to samo.
Cracovia - wczoraj, dzisiaj, na zawsze!
Fakt, pisalem o stadionach i hali, wypadl mi z glowy remont lodowiska. Zgadza sie, zostalo wyremontowane, nawet teraz trwa wymiana tafli. Ale skoro uzywasz argumentu o waszych koszykarkach grajacych na wysokim poziomie, to zauwaz ze nasi hokeisci to w ostatnich latach polska czolowka i europesjkie puchary, wiec idac twoim tokiem rozumowania ta hala nam sie nalezala.
Nic sie u was nie dzialo przez mnostwo czasu? Moze dlatego, ze prezydent Golas nie oddal wam za bezcen terenow Cracovii przy cichym kaciku? Skoro juz tak atakujesz Majchrowskiego, to moze przypomnisz sobie poprzedniego 'czlowieka Cracovii' w urzedzie? Poza tym modernizacja na czarnej wsi wyciaga pieniadze i trwa juz kilka lat, wiec wlasnie widze jaki zastoj panowal.
Nie odpisze ci juz bo mi sie po prostu nie chce, meczy mnie takie pisanie, gdzie przyklady mozna mnozyc a i tak do niczego sie dojdzie. Ladna pogoda, lepiej wskocze na rower i pojade zobaczyc sobie budowe:)
Ostatnie zdanie na temat stadionu Legii, ktory w mojej opinii jest najladniejszym obecnie stadionem w Polsce i naprawde pachnie Europa.
P.S. Napisalem wyraznie, ze chodzi mi o klub, wiec z kibicowaniem mi tutaj nie wyjezdzaj. Wisla nie byla GTS-em? Czwarta pozycja na tej liscie to fotomontaz?:
[link]
Poza tym odpowiedzialem milicja na 'ickowanie', ktorym to wy karmicie swoich gowniarzy. Najstarszy klub polski zalozony przez Polakow? Zydowskie korzenie Cracovii? Oczywiscie zakladam, ze wiesz jak to z tymi zydami bylo, ale pisz do mnie takich rzeczy, skoro robicie to samo.
Cracovia - wczoraj, dzisiaj, na zawsze!
-
Też tak sądzę, że hala wam się należała, za to, że prezentujecie wysoki poziom gry w hokeja. Z nami jest zupełnie tak samo, a dopiero teraz zaczęli myśleć, gdy poszedł nacisk ze strony Wisły. Niestety jeszcze trochę poczekamy.
Skoro już atakuję Majchrowskiego, to przypomnę sobie poprzedniego człowieka...Lasota ? Z tego co wiem to nic zupełnie nie zrobił.
Jedyne co mi się przypomina na Reymonta to wstawienie plastikowych krzesełek, końcówka lat 90-tych.
co do tego:
P.S. Wiem, jak to z tymi żydami było. Wiele artykułów pewien pan od was robiąc pewną stronę ominął, zapytaj może ci opowie. Nie wnikam, czy zrobił to celowo czy nie :)
Reszta na priv, nie będziemy tematu rozmywać.
Skoro już atakuję Majchrowskiego, to przypomnę sobie poprzedniego człowieka...Lasota ? Z tego co wiem to nic zupełnie nie zrobił.
Jedyne co mi się przypomina na Reymonta to wstawienie plastikowych krzesełek, końcówka lat 90-tych.
co do tego:
Była, już nie jest, przyznajemy się do tego co było już od dawna, ale karmicie wszystkich, że tak samo było z kibicami, co jest wierutną bzdurą, dlatego odniosłem się do kibiców.Lorenz.Naturals pisze:P.S. Napisalem wyraznie, ze chodzi mi o klub, wiec z kibicowaniem mi tutaj nie wyjezdzaj. Wisla nie byla GTS-em? Czwarta pozycja na tej liscie to fotomontaz?:
[link]
P.S. Wiem, jak to z tymi żydami było. Wiele artykułów pewien pan od was robiąc pewną stronę ominął, zapytaj może ci opowie. Nie wnikam, czy zrobił to celowo czy nie :)
Reszta na priv, nie będziemy tematu rozmywać.
-
Frantic pisze:Chodzi mi o barwy podświetlenia i o to, że itioci chcą świecidełkami zakryć cały bajzel jaki jest w klubie
Burdelu w klubie nie da sie zakryc elewacja i swiecidełkami na nowym stadionie!! Jak sie dogadaja w co wierze to co beda zmieniac oswietlenie i elewacje? Absurd...
-
Lorenz.Naturals przyczepiasz się o tekasty o milicji, a sam nazywasz Cracovię parchami, tak właśnie się prowadzi rzeczowa dyskusję. Co do tego czym była a czym nie jest Wisła to posprawdzaj przeszłość jej obecnych działaczy. A co do stadionu to w tym całym zamieszaniu chodzi o to, że przez nieudolność (nie wnikam czyją, załóżmy że projektantów) trzeba w niego ładować teraz ogromne, wspólne pieniądze. Ktoś tam wyżej napisał czy jest różnica że stadion będzie kosztował 500 mln czy miliard. Oczywiście że jest, skoro dostajecie miliard to dlaczego my mamy dostać 500 milionów? A wszystko podsumowujecie zawsze płakaniem jak to Majchrowski się na Wisłę uparł i jak to foruje Cracovię. A później dodajecie coś o płaczkach z Cracovii co by tradycji stało się zadość i był komplet.

-
Niech Wasz stadion kosztuje i 3 mld złotych, a nasz nieco ponad 400 mln zł (bo tyle początkowo miał kosztować.)
Czytaj ze zrozumieniem, nam nie zależy na tym żeby dokładano do tego stadionu bo przez to dużo więcej tracimy - czynsz wynosi więcej od 1% wartości stadionu.
Stadion który można było postawić za nieco ponad 400 mln zł kosztować będzie z 550. Może więcej. Niestety jest już za pózno i dołożyć mimo wszystko trzeba bo bez tego stadion będzie bezużyteczny.
Krótko pisząc to że trzeba dopłacać nie oznacza że będzie lepszy. Dopłaty wynikają z błędów miasta i Majchrowskiego, którzy od początku nie przemyśleli tej inwestycji. Stowarzyszenie kibiców Wisły kilka lat wstecz parę razy próbowało wyłożyć na stół Majchrowskiego listy z konkretnie wypisanymi błędami i gdyby wtedy Majchrowski znalazł choć 5 min to ta inwestycja byłaby uratowana. A że miał w d****, nie chciał słuchać, lekceważył głos rozsądku i nie zważał na ostrzeżenia to teraz mamy co mamy. I przez imbecyla klub i podatnicy stracą dużo więcej. Teraz po 5 latach gdy podpił się lampką szampana i wypowiedział wiadomo jakie słowa na treningu noworocznym swojego klubu zaprasza kibiców Wisły na rozmowy. Oczywiście kazano mu spierdalać.
Czytaj ze zrozumieniem, nam nie zależy na tym żeby dokładano do tego stadionu bo przez to dużo więcej tracimy - czynsz wynosi więcej od 1% wartości stadionu.
Stadion który można było postawić za nieco ponad 400 mln zł kosztować będzie z 550. Może więcej. Niestety jest już za pózno i dołożyć mimo wszystko trzeba bo bez tego stadion będzie bezużyteczny.
Krótko pisząc to że trzeba dopłacać nie oznacza że będzie lepszy. Dopłaty wynikają z błędów miasta i Majchrowskiego, którzy od początku nie przemyśleli tej inwestycji. Stowarzyszenie kibiców Wisły kilka lat wstecz parę razy próbowało wyłożyć na stół Majchrowskiego listy z konkretnie wypisanymi błędami i gdyby wtedy Majchrowski znalazł choć 5 min to ta inwestycja byłaby uratowana. A że miał w d****, nie chciał słuchać, lekceważył głos rozsądku i nie zważał na ostrzeżenia to teraz mamy co mamy. I przez imbecyla klub i podatnicy stracą dużo więcej. Teraz po 5 latach gdy podpił się lampką szampana i wypowiedział wiadomo jakie słowa na treningu noworocznym swojego klubu zaprasza kibiców Wisły na rozmowy. Oczywiście kazano mu spierdalać.
-
Nie chcę bronić tego typa, bo też za nim nie przepadam, ale nie wmówisz mi że wszystko co dzieje się nie tak na stadionie Wisły to jego wina. Miasto to nie prywatny folwark jednego człowieka, który podejmuje sobie decyzję jak mu się tylko podoba. Jest jeszcze Rada Miejska, której członkowie też przecież kibicują Wiśle, są różni wpływowi ludzie czy politycy (na przykład Fedorowicz beczący w PO-wskim TVN-ie po tym co powiedział Majchrowski, a sam takiego babola zaliczył). Nie wmówisz mi że Majchrowski robi sobie co chce a oni tak na to patrzą. Wygodnie Wam po prostu na niego to zrzucić w kontekście tego co powiedział wiadomo kiedy. Winą bardziej obarczajcie sobie "fachowców", którzy projektowali i wykonywali stadion. Sam nie wierzysz chyba w to, że Majchrowski wkradał się w nocy do pracowni architektonicznych i z gumką do mazania sabotował projekty?

-
To ja się Ciebie w takim razie zapytam gdzie był przetarg na projekt stadionu? Nie było bo pan O. to koleżka pana M. A na Cracovii jakos pan prezydent wiedział, że trzeba przetarg zrobic itp. Więc ja się nie dziwie wiślakom, bo na pierwszy rzut oka widac jak traktuje sie inwestycje przy Kałuży, a jak na Reymonta.
BIAŁO-ZIELONY SOPOT
-
[link]# , dzisiejsze
-
Mam pytanie co do stadionu Lecha, co to jest to białe co opasa cały stadion, jakaś folia?
Czy wewnątrz w upalne dni nie będzie duszno i parno jak w ruskim cyrku, albo jak w jakiejś szklarni?
Czy wewnątrz w upalne dni nie będzie duszno i parno jak w ruskim cyrku, albo jak w jakiejś szklarni?
Co ty kurva Mietek?
-
Mieciu nie pij tyle
-
juz w tym temacie o tym była mowa.. to jest membrana taka jak np na Alianz Arenie w Monachium... a czy bedzie parówa pod tym to pewnie tak ale w upał to i bez tego by była parówa
-
We Wrocławiu rozpoczął się montaż rygli zębatych.
[link]
Galeria.
[link]
[link]
Galeria.
[link]
-
Mimo wcześniejszych doniesień o opóźnieniu w budowie stadionu przy Okrzei, działacze zapewniają, że wszystko rozpocznie się zgodnie z planem. Prezes, Józef Drabicki zapowiedział, że niebawem fani 1-ligowca poznają firmę, która postawi nowy obiekt.Przetarg został ogłoszony 23 marca, a kwestia wyłonienia zwycięzcy miała zostać podana jeszcze w maju. - Chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości. Zapewniam, że stadion będzie budowany - wyjaśnia prezes gliwiczan.
- Są pewne procedury, przez które trzeba przejść. To się nie odbywa tak, że zostają otwarte koperty i już wszystko jest jasne. Trzeba jeszcze przesłać gwarancje formalne, uzupełnić dokumentację. Nie można iść na skróty, to trwa. Wszyscy wiedzą, jakie jest prawo w Polsce, dlatego to się tak ciągnie. W Wydziale Inwestycji i Remontów sprawdzają zgodność wszystkich ofert, każdy szczególik wynikający z projektu - dodaje sternik Piasta.
Rozstrzygniecie ma nastąpić niebawem. - Gmina poinformowała nas, że na dniach będzie znana nazwa firmy, która wybuduje ten stadion - zapewnia Drabicki.
Klub szuka zastępczego stadionu na nowy sezon. Poza obiektem Odry Wodzisław, gdzie niebiesko-czerwoni rozegrają pięć meczów (49 tys. zł za wynajem/jedno spotkanie), działacze chcą, by zespół grał w Łabędach. - Jesteśmy na etapie zapoznawania się z tamtejszą infrastrukturą. Sprawdzamy, co na stadionie trzeba zmienić, aby bez przeszkód można tam było rozgrywać mecze w I lidze. Szacujemy też, ile nas to będzie kosztowało - tłumaczy prezes Piasta.
Źródło: Własne.
- Są pewne procedury, przez które trzeba przejść. To się nie odbywa tak, że zostają otwarte koperty i już wszystko jest jasne. Trzeba jeszcze przesłać gwarancje formalne, uzupełnić dokumentację. Nie można iść na skróty, to trwa. Wszyscy wiedzą, jakie jest prawo w Polsce, dlatego to się tak ciągnie. W Wydziale Inwestycji i Remontów sprawdzają zgodność wszystkich ofert, każdy szczególik wynikający z projektu - dodaje sternik Piasta.
Rozstrzygniecie ma nastąpić niebawem. - Gmina poinformowała nas, że na dniach będzie znana nazwa firmy, która wybuduje ten stadion - zapewnia Drabicki.
Klub szuka zastępczego stadionu na nowy sezon. Poza obiektem Odry Wodzisław, gdzie niebiesko-czerwoni rozegrają pięć meczów (49 tys. zł za wynajem/jedno spotkanie), działacze chcą, by zespół grał w Łabędach. - Jesteśmy na etapie zapoznawania się z tamtejszą infrastrukturą. Sprawdzamy, co na stadionie trzeba zmienić, aby bez przeszkód można tam było rozgrywać mecze w I lidze. Szacujemy też, ile nas to będzie kosztowało - tłumaczy prezes Piasta.
Źródło: Własne.

-
pytanko do kumatych w temacie........z czego jest zrobiony ten dach na Lechu,dla mnie to widać na folio-podobny materiał ale może się mylę
pozdro
pozdro
-
Jest to specjalna membrana z tworzywa PSE a nie żadna folia czy coś. Takiego samego materiału używano na wielu stadionach w tym min. na Allianz Arenie w Monachium.wrobloszczak pisze:pytanko do kumatych w temacie........z czego jest zrobiony ten dach na Lechu,dla mnie to widać na folio-podobny materiał ale może się mylę
pozdro
-
to w Poznaniu to jest tak zwana membrana .. nie taka jak na Allianz Aeran jak niektorzy pisza.. owszem, chujowo to wyglada, jak przescieradlo, ale b. dobry doping sie od tego odbija.. krotko tego typu membrana (z pespektywy kibicow) sluzy do tego zeby oszukac prawdziwa atmosfere.. krzyknie 20 osob, a Wam sie bedzie wydawalo ze 2000.
-
na bankoxford00 pisze:krzyknie 20 osob, a Wam sie bedzie wydawalo ze 2000.
Ozyrys5 pisze:No ale nie będę oceniał swoich, niech oceni ktoś obiektywny, kto oglądał mecz w TV

-
oxford00 pisze:to w Poznaniu to jest tak zwana membrana .. nie taka jak na Allianz Aeran jak niektorzy pisza.. owszem, chujowo to wyglada, jak przescieradlo, ale b. dobry doping sie od tego odbija.. krotko tego typu membrana (z pespektywy kibicow) sluzy do tego zeby oszukac prawdziwa atmosfere.. krzyknie 20 osob, a Wam sie bedzie wydawalo ze 2000.
Zastanow sie chlopcze co piszesz!! Ty jestes jakis bezmozg...
-
Prezydent Gliwic, Zygmunt Frankiewicz poinformował, która firma wygrała przetarg na przebudowę i rozbudowę stadionu przy ul. Okrzei w Gliwicach. Za 54 137 254,50 zł obiekt wykona Polimex-Mostostal SA...
dalsza część:
[link]
dalsza część:
[link]
-
PGE Arena Gdańsk

-
Zgaduję, że to na Łazienkowskiej?
-
Dokładnie.Mieczyk pisze:Zgaduję, że to na Łazienkowskiej?
-
Co prawda sprzed tygodnia le chyba nie było
[link]
[link]
-
http://www.90minut.pl/news/126/news1263 ... dionu.htmlW Wodzisławiu Śląskim nie powstanie nowy stadion - poinformowała "Gazeta Wyborcza".
- Realizuję olbrzymie projekty drogowe i kanalizacyjne. Nie mogę więc wyłożyć pieniędzy na kolejną potężną inwestycję, jaką jest budowa stadionu - powiedział prezydent Wodzisławia Śląskiego Mieczysław Kieca.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Już wcześniej po obejrzeniu zdjęć byłem w szoku , ale co tak wolno im to idzie ? W porównaniu z Gdańskiem to są w d**** , niestety .Partycja pisze:Co prawda sprzed tygodnia le chyba nie było
[link]
-
Pod koniec ubiegłego roku Wrocław [link] z dotychczasowym wykonawcą. Zmiana na nowego trochę trwała i dopiero niedawno ruszyli ostro z robotą. Stadion ma być gotowy do 30 czerwca 2011, więc mają jeszcze rok czasu.
-
Nowy stadion MOSiR na którym gra Mazur, powinien być gotowy na przyszły sezon.
Trybuna:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Klatka gości:
[link]
[link]
[link]
Tylne Boisko ze sztuczną:
[link]
[link]
Trybuna:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Klatka gości:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Panorama inwestycji we Wrocławiu (stadion z parkingami, ul. Śląska, autostrada A8, galeria handlowa Śląska Wrocław) wykonana z wysokości około 30 metrów --> [link]
-
- W Europie funkcjonują obiekty, na których grają dwie drużyny, tak jak na przykład w Monachium czy Mediolanie, dlaczego więc nie przenieść tego na grunt
bytomski i gdzieś na granicy miasta zbudować obiekt? Tak wypalił ostatnio prezes Polonii Bytom. Nie wiem co chce na tym ugrać, ale kibice Polonii i Cidrów raczej nie są w siódmym niebie.
[link]
bytomski i gdzieś na granicy miasta zbudować obiekt? Tak wypalił ostatnio prezes Polonii Bytom. Nie wiem co chce na tym ugrać, ale kibice Polonii i Cidrów raczej nie są w siódmym niebie.
[link]
-
Płomień też tam będzie grał ?hME pisze:Nowy stadion MOSiR na którym gra Mazur, powinien być gotowy na przyszły sezon.
Trybuna:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Klatka gości:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Okropny dolores 3 pisze:Jeśli wszystkie Wasze FC są tak samo liczne jak ten z Jaworzna,to znaczy ,że mogą wszyscy razem jedną furą na mecze jezdzić.
-
Fajna sprawa z night clubem za klatką :Djaszczurek pisze:hME pisze:Nowy stadion MOSiR na którym gra Mazur, powinien być gotowy na przyszły sezon.
Klatka gości:
[link]

-
Przyznam szczerze, trochę dziwne to zadaszenie trybuny w Ełku...
-
Zdjęcia z Poznania (konkretnie ze sklepu):