Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

patriota85

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: patriota85 »

Voldemort pisze:kto ma silniejszą bande w Dębicy?? Wisłoka czy Morsy??
Wisłoka
iparts.pl
Moe

Post autor: Moe »

A kto mocniejszy w Sochaczewie Legia czy Widzew?
19Chropaczow20

Post autor: 19Chropaczow20 »

Moje pytanie na temat przynaleznosci historycznej Zaglebia Dabrowskiego z poprzedniego postu bylo ironiczna odpowiedzia na post uzytkownika 19Chropaczow20.
Doskonale sobie zdaje sprawe, ze Zaglebie Dabrowskie nie lezy na terenie Slaska. chodzi mi ogolnie o cale te bezsensowne opisywanie miast takich a nie innych. Nie rozumiem po cos ktos wyjezdza z Knurowem a nie wspomina nic np o duzo wiekszych Tychach.

Zaglebie podalem tylko dlatego, ze o ile na Slasku zorganizowanej grupki kibicow Zaglebia spotkac sie nie da, o tyle w druga strone juz jak najbardziej.
wampirek

Post autor: wampirek »

a Łagiewniki w Bytomiu ? ale ogólnie opis dobry i obiektywny
Shiva

Post autor: Shiva »

pytanie do kogoś z Kielc-czy jest w tym mieście FC innego klubu? czy oprócz Korony coś się dzieje na Orlętach lub innych klubach?
giovanniKSG

Post autor: giovanniKSG »

[quote="wampirek"]a Łagiewniki w Bytomiu ? ale ogólnie opis dobry i obiektywny[/quoA
A STOLARY I GORNIKI?PO CO TE PYTANIE?
kkr

Post autor: kkr »

Krzysiek1947 pisze:skąd ty mozesz wiedziec o mojej tożsamości i związku z ziemią na której mieszkam?
O tym jak niepowazne pytanie zadales niech swiadczy to, ze sam sobie w kolejnym zdaniu na nie odpowiedziales - dziekuje za wyreczenie mnie:
Krzysiek1947 pisze:99 % mieszkańców KĘDZIERZYNA-KOŹLA to osoby bądź potomkowie ludzi którzy przyjechali tu po II WŚ

Krzysiek1947 pisze:A historie tych ziem znam doskonale w przeciwieństwie do Ciebie.
Ho ho, proponuje zebys zadal sobie w tym momencie na temat mojej osoby pytanie analogiczne do tego ktore zadales powyzej. Tak latwo sie osmieszyc, prawda?

Krzysiek1947 pisze:Pierwsza wzmianka o Koźlu 1108r, o Kędzierzynie XIII wiek - tak urzedasy stworzyły Kędzierzyn-Koźle...
...a pierwsza wzmianka o "Kedzierzynie-Kozlu" - 1975 r. :) Tak wlasnie prl-owskie urzedasy stworzyly "Kedzierzyn-Kozle".
Nie rozumiem dlaczego powolujesz sie na pierwsza wzmianke o Kozlu (stare gornoslaskie miasto o duzym znaczeniu majace prawa miejskie od XIII w.) - przeciez "nie ma czegos takiego jak Kozle".

Krzysiek1947 pisze: dalej siej swoją zakłamaną propagande
Zaklamana propagande to siali twoi ziomkowie w 1975 r., a takze pare lat wczesniej i pozniej, a Ty myslisz ze bedziesz mial posluch siejac ja dalej wspolczesnie. Na szczescie dzis mamy juz inne warunki i wasze chore nacjonalizmy kazdy zdrowo myslacy czlowiek powolujacy sie na obiektywne zrodla marginalizuje, a tacy jak Ty nie beda juz mowic nikomu ze prawda objawiona sa tylko wasze powtarzane sto razy klamstwa.

19Chropaczow20 pisze:Doskonale sobie zdaje sprawe, ze Zaglebie Dabrowskie nie lezy na terenie Slaska. chodzi mi ogolnie o cale te bezsensowne opisywanie miast takich a nie innych.
(...)
Zaglebie podalem tylko dlatego, ze o ile na Slasku zorganizowanej grupki kibicow Zaglebia spotkac sie nie da, o tyle w druga strone juz jak najbardziej.
Nie rozumiem zatem w jakim celu nawiazales do Zaglebia Dabrowskiego, skoro od poczatku zostalo powiedziane, ze dziedzina watku dotyczy Gornego Slaska. Podkreslam - nie kibicow klubow z Gornego Slaska, tylko sympatii kibicowskich na samym Gornym Slasku.
Zahaczyles tez o to, jak wyglada sprawa w miescie Zaglebia Sosnowiec, do czego twoja obecna obrona ma sie nijak.
Huggos

Post autor: Huggos »

Nie wiem czy to było wałkowane, ale ciekawi mnie jak wygląda obecnie sytuacja z kibicowaniem na Górniku Polkowice. Mają jakiś młyn?
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Takie pytanie, a co sie stało ze swego czasu nieco afiszującą się z tym grupą Legii (ok 10 osób) z Kielc w czasach gdy dołowała ona w III lidze? Przestali się udzielać czy?
PDGcartel

Post autor: PDGcartel »

Napisałem to w innym temacie ,ale tam mało kto zagląda. Mógłby ktoś napisać o kibicach Ruchu Radzionków z podkrakowskich Niepołomic ?? Mają nawet swoją fane. http://i45.tinypic.com/2a6a5mw.jpg
asdGrzegorz

Post autor: asdGrzegorz »

Huggos pisze:Nie wiem czy to było wałkowane, ale ciekawi mnie jak wygląda obecnie sytuacja z kibicowaniem na Górniku Polkowice. Mają jakiś młyn?
http://www.youtube.com/watch?v=Dlcqgsq8lGo
Yno_Ruch

Post autor: Yno_Ruch »

Na południu Rudy (Halemba) niewiele zyskuje Ruch jednak na północy (Nowy Bytom, Godula) troszkę aktywniejszy Górnik. Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie więc najlepszy jest podział Zachód|Wschód.
Nowy Bytom -> Górnik nie ma to nic do powiedzenia (jeśli chodzi o ekipe tylko z "Fryny" bez wsparcia innych dzielnic) co nie znaczy, że ich nie ma. Są, tylko jakościowo bardzo opadli w porównaniu z latami poprzednimi.

Godula -> Górnik nie jest "troszke" aktywniejszy tylko to jest ich najwiekszy bastion w Rudzie wiec panują tam w 100%. Są oczywiście fani Ruchu, jednak nie stanowią tam wiekszej siły.

PS. Sorry za brak polskich znaków w niektórych wyrazach ale coś mi sie z kompem pier***i.
Dezerter

Post autor: Dezerter »

W Rudzie Śląskiej, czyli takim śląskim mieście "derbowym" wydaje mi się, że ostatnimi czasy jednak progres zalicza Ruch. Największa dzielnica Halemba została w ciągu zaledwie kilku lat zdominowana przez Niebieskich. Górnik tam bez wsparcia z Borowej, bądź innych dzielnic nic nie zdziała. Na Frynie także więcej zyskuje Ruch, i to widać gołym okiem, że ich strefy wpływów tam mocno się rozciągają ku górze. Na Wirku, gdzie rządzi Górnik Niebiescy też sobie na dużo pozwalają, między innymi na zbiórki fanów z Ruchu. Jednak Torcida chyba nauczona szybkim przebiegiem sprawy na Halembie na Wirku tak łatwo nie popuści. Żeby nie być osądzonym o stronniczość , wspomnę jeszcze o Rudzie 1 gdzie Górnik wypiera Niebieskich, lecz zmiany tam nie następuję tak gwałtownie. Wiadomo, że o dzielnicach opanowanych przez Ruch czy Górnik nie ma się co rozpisywać. Podsumowując to ilość kibiców oceniam na równo, bo serio nie sposób tego zliczyć. Jakościowo przewaga jest po stronie Ruchu. Z kolei organizacyjnie (gadżety,zbiórki itd) Trsl jest parę kroków przez Nrsl :)

Mam nadzieję,że opis obiektywny. Ruda Śląska jeśli chodzi o klimaty kibicowskie to dla mnie najbardziej zajebiste miasto na Górnym Śląsku, taki śląski Kraków,albo Łódź.
Finder

Post autor: Finder »

Jak przedstawia się sytuacja w Cieszynie ?
BKS Bielsko

Post autor: BKS Bielsko »

Zagłębie, Ruch, Piast Cieszyn i Bóg sam wie kto jeszcze;)

Było to miasto kilka stron wcześniej opisywane.
eRwin_GŚ

Post autor: eRwin_GŚ »

Na Lagiewnikach panuje Ruch jest kilku kibicow Polonii ale nie znacza nic a co do Szombierek to nie ma tam zadnej bandy od nas wiec nie pisz farmazonow
Blue bRigade

Post autor: Blue bRigade »

Finder pisze:Jak przedstawia się sytuacja w Cieszynie ?

W Cieszynie swoisty misz masz kibicowski-Ruch Chorzów,Widzew,Zagłebie Sosnowiec,Legia,Górnik Zabrze,Odra Wodzisław.
don_pedro

Post autor: don_pedro »

wersu pisze:
barbizm pisze:Czy jest tak że kibice Ruchu Radzionków dochodzą na mecze z innego osiedla, bo na osiedlu gdzie jest stadion rządzi PB?
Nie , nieprawda. Nie sugeruj się tym co pierwszy lepszy napisze na tym forum.
Tyś się chyba z koniem na łby pozamieniał...twierdzisz, że na Stroszku nie rządzi Polonia ? chłopcze nie wiem skąd jesteś ale na Stroszku czyli tam gdzie jest stadion Ruchu Radzionków jest TYLKO Polonia...jeśli twierdzisz inaczej proponuję ubrać inne barwy niż PB i przejść się po dzielnicy !! na tej dzielnicy nawet nie zobaczysz jednego napisu/graffiti o tematyce innej niż PB. Kibice RR przychodzą na mecze z Sójczego, Vitoru czyli osiedli znajdujących się obok Stroszka. Nawet jak Radzionków grał w ekstraklasie a Polonia męczyła się w niższych ligach to na Stroszku rządziła Polonia. I nawet w chwili obecnej jest to najliczniej jeżdżąca dzielnica bytomia.
P.S dla niezorientowanych Radzionków to osobne miasto ale swój stadion mają w Bytomiu
kkr

Dezerter pisze:Ruda Śląska jeśli chodzi o klimaty kibicowskie to dla mnie najbardziej zajebiste miasto na Górnym Śląsku, taki śląski Kraków,albo Łódź.
Moze dlatego, ze Ruda Slaska to de facto sztuczne miasto powstale kilkadziesiat lat temu z polaczenia roznych wsi, osad i miasteczek o bardzo mlodym rodowodzie? Nie ma nic dziwnego w fakcie, ze zwiazki miedzy np. Kochlowicami/Halemba a takim Chebziem sa moze takie jak miedzy powiedzmy Zabrzem a Knurowem. Przyrownywanie wiec Rudy Slaskiej do miast mimo wszystko bardziej zwartych i mniej sztuczych ma ograniczony sens.
Xcvsdf

Post autor: Xcvsdf »

kkr pisze:
Dezerter pisze:Ruda Śląska jeśli chodzi o klimaty kibicowskie to dla mnie najbardziej zajebiste miasto na Górnym Śląsku, taki śląski Kraków,albo Łódź.
Moze dlatego, ze Ruda Slaska to de facto sztuczne miasto powstale kilkadziesiat lat temu z polaczenia roznych wsi, osad i miasteczek o bardzo mlodym rodowodzie? Nie ma nic dziwnego w fakcie, ze zwiazki miedzy np. Kochlowicami/Halemba a takim Chebziem sa moze takie jak miedzy powiedzmy Zabrzem a Knurowem. Przyrownywanie wiec Rudy Slaskiej do miast mimo wszystko bardziej zwartych i mniej sztuczych ma ograniczony sens.
Masz jakąś manie, to "sztuczne" itp.
Przeczytaj temat .i co on ma wspólnego z historią ?
kkr

Xcvsdf pisze:Masz jakąś manie, to "sztuczne" itp.
Przeczytaj temat .i co on ma wspólnego z historią ?
Chyba nie zamierzasz mi powiedziec, ze to, gdzie ludzie sympatyzuja z jakim klubem nie ma zwiazku z historia, tozsamoscia danego regionu, miejsca, miasta, miejscowosci itd. Tak, ten termat dotyka rowniez historii - historii kibicowania.

A manie to mieli w prl-u, tworzac tysiace nikomu do szczescia niepotrzebnych "wielkich" miast, najczesciej powstajacych w ten sposob, ze wchlanialy okoliczne wioski i mniejsze miasteczka niczym car ziemie wszechrusi. Wszystko oczywiscie po to, by udowodnic jaka kwitnaca i rozwojowa jest ludowa ojczyzna. Nie mow mi wiec, ze mam manie z tego powodu, ze osmielam sie przypomniec sztucznosc takiego czy innego tworu administracyjnego i w ten sposob uzasadniam np. inne sympatie kibicowskie w roznych czesciach - wydawaloby sie - tego samego miasta. To jest BARDZO na temat.
piastunek

Post autor: piastunek »

Moze ktos rozwinac sytuacje w Pyskowicach dzieje sie tam cos kibicowsko?
Pyjter20

Post autor: Pyjter20 »

piastunek pisze:Moze ktos rozwinac sytuacje w Pyskowicach dzieje sie tam cos kibicowsko?
Pyskowice. Niepodzielną siłą jest tutaj Górnik. Liczby różne. Od tych dobrych, po bardzo przeciętne. Obecnej ekipie jednak daleko do tej z lat 90tych. Dużo dzieciaków biega w barwach itd. Plakaty przed meczami, napisy (większości te starsze). Co do ekipy starszej to się mocno wykruszyła- rodziny, a przede wszystkim wyjazdy zarobkowe i na stałe do Niemiec i Holandii itd W ostatnich dwóch latach pojawiła się grupa Piasta Gliwice (dzieciaki chodzą do szkół w Gliwicach). czasem jakieś wlepki na mieście i pojedyncze napisy, lecz nie stanowią poważnej siły. (zobaczymy po spadku Piasta czy się utrzymają) w Barwach się nie obnoszą. Jednostki Ruchu (bodajże 4 osoby)- nie mające podobnie jak Piast żadnego wpływu na siłę w mieście i nie afiszujące się ze swoimi barwami.

Myślę, że obiektywnie.
Fenomen

Post autor: Fenomen »

Czy istnieje/istniał ruch kibicowski na meczach Spartakusa Szarowola ?
(właśnie awansowali do 2 ligi)

Są w tym miasteczku/wiosce/mieście (nie wiem co to jest) jakieś FC ?
Brist

Post autor: Brist »

raczej nic i do 2 ligi awansowal bo jak sami zapowiadali jesli awansuja to i tak oddają komuś tą grę więc pewnie zostają w tej lidze co są.
Kriss Mart

Post autor: Kriss Mart »

Fenomen pisze:Czy istnieje/istniał ruch kibicowski na meczach Spartakusa Szarowola ?
(właśnie awansowali do 2 ligi)

Są w tym miasteczku/wiosce/mieście (nie wiem co to jest) jakieś FC ?
To jest wieś na zamojszczyźnie. Liczy niespełna 600 mieszkańców, o żadnym ruchu czy oznakach działalności kibicowskiej nie może być mowy. Ot prywatny klubik pewnego biznesmena dla którego obecna 3 liga to szczyt marzeń. Otwarcie mówi o sprzedaży miejsca w II lidze w przyszłym sezonie gdyż niema na nią kasy. W lokalnej prasie mówi sie o odstapieniu tego miejsca Tomasovii lub nowo powołanym stowarzyszeniom w miejsce bankrutujących Hetmana bądź Motoru
barbizm

Post autor: barbizm »

Czy kibice Hutnika uważają się za
krakusów czy bardziej nowohucian? I czy gdzieś na terenie "właściwego" Krakowa są jakieś grupki hutników?
kicueg

Post autor: kicueg »

Pytanie o : - Sierpce, tylko Wisła Płock?
- Rypin, coś poza Legią?
barbizm

Gostynin- Widzew czy Petra?
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Rawa Mazowiecka:
Wczoraj przy okazji Dni Rawy zebrała się dość spora grupa Widzewiaków (dziękujemy kilku FC za przyjęcie naszego zaproszenia; Skierniewice, Tomaszów, Zelów, ATF, Olechów&Janów) która m.in. rozwija kilkudziesięcio metrowy transparent RAWA MAZOWIECKA 100% RTS oraz odpala race w czasie koncertu Lady Pank gdzie na dziedzińcu zamku gdzie odbywał sie koncert było 3-5 tys ludzi. Spotyka się to z ciepłym przyjęciem mieszkańców Rawy, którzy przez kilka minut stoją tyłem do sceny :mrgreen: słychac też było oklaski.

Do tego przez 2 dni rozstawione było stoisko z gadzetami Widzewa gdzie mieszkańcy mogli nabyć koszulki meczowe, szale itd itp. Rozdajemy bardzo dużo widokówek i kart z fotami piłkarzy. W niedzielę w turnieju szóstek występuje drużyna (najmłodsi uczestnicy) FC RAWA która zacięcie walczy o zwycięstwa
Radogoszcz:
"Mieszkam na Radogoszczu, kibicuję Widzewowi!"

29 maja 2010r. tego dnia na Radogoszczu odbył się osiedlowy festyn który odwiedza co roku większość mieszkańców, a szczególnie ci najmłodsi na których czekają liczne atrakcje.

Jako Widzewiacy z Radogoszcza przygotowaliśmy na tą okazję 300 smyczek z hasłem „Mieszkam na Radogoszczu, kibicuję Widzewowi. Widzew Łódź – drużyna z charakterem” oraz ponad 1500 wlepek.
Gadżety rozdawały nasze piękne dziewczyny, które były wręcz oblegane przez najmłodszych kibiców i pewnie niejeden z nich zakochał się tego dnia podwójnie ;) Echo akcji bardzo szybko rozniosło się po osiedlu tak, że po dosłownie chwili można było zobaczyć jak przybiegały co raz to większe grupy dzieci często ubrane już w swoje własne Widzewskie emblematy. Do późnych godzin wieczornych wszędzie dookoła można było zobaczyć i usłyszeć wiele Widzewskich akcentów co bardzo cieszy i dobrze wróży na przyszłość.

Warte wspomnienia jest również pozytywne nastawienie dorosłych, którzy chcieli nawet za pieniądze kupować od nas smyczki i wlepki co tylko pokazuje jak bardzo popularny i lubiany jest w oczach mieszkańców miasta Łodzi i oczywiście osiedla Radogoszcz klub Widzew Łódź.

Całą akcję można uznać za sukces grupy WzR'02 i na pewno jeszcze o nas usłyszycie 8-)

Filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=zcK3oGK8Txk

Fotki:
http://i48.tinypic.com/2h361km.jpg
http://i48.tinypic.com/hrcynb.jpg
http://i46.tinypic.com/2hmnhc2.jpg
http://i48.tinypic.com/x5o7rs.jpg
http://i46.tinypic.com/2isjl9e.jpg

wlepki:
http://i50.tinypic.com/t4tkyx.jpg (po lewo)
http://i42.tinypic.com/2wqzg4m.jpg
smyczki:
http://i50.tinypic.com/33jpo1y.jpg
http://i48.tinypic.com/s3pthx.jpg
http://i48.tinypic.com/2gvolk6.jpg
Myślę, że temat odpowiedni.
maniek2010

Post autor: maniek2010 »

Witam
Moje pytania brzmia:
O ile wiem to w Grudziadzu jest FC Widzewa tak ?? Czy to ta sama ekipa co kibice Olimpii czy nie ? A jesli nie to "stykaja" sie czasami ze soba ??
I pytanie odnosnie Kartuz. Czy FC Lechii i kibice Cartusi maja ze soba jakies zatargi, czy zyja jakos ladnie nastawieni do siebie? wkoncu to male miasteczko.
Na koniec pytanko czy kiedys nie bylo jakiejs zgody miedzy Kotwica Kolobrzeg a Wielimem Szczecinek ? co sie stalo ze teraz tak wrogo nastawieni do Siebie jestescie ?
Dzieki za odp z gory. Pozdro
UzS
Kontakt:

Post autor: UzS »

maniek2010 pisze:Witam
Moje pytania brzmia:
O ile wiem to w Grudziadzu jest FC Widzewa tak ?? Czy to ta sama ekipa co kibice Olimpii czy nie ? A jesli nie to "stykaja" sie czasami ze soba ??

Olimpia i Widzew to 2 różne ekipy + 3 ekipa GKM.
Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. »

barbizm pisze:Czy kibice Hutnika uważają się za
krakusów czy bardziej nowohucian? I czy gdzieś na terenie "właściwego" Krakowa są jakieś grupki hutników?
Bardziej uważają sie za Nowohucian, a co do jednostek poza Hutą to mieli kiedyś flagę Śródmieście lecz chyba na żadnym meczu nie zawisła fotki tej fany też nie moge znaleść.
Wierny1950

Post autor: Wierny1950 »

Obrazek
Nemo

Post autor: Nemo »

barbizm pisze:Czy kibice Hutnika uważają się za
Na większości dzielnic występujemy, ale są dosłownie pojedyncze sztuki. Głównie (choć nie wszyscy) są to ludzie, którzy przeprowadzili się z NH. Taka bardziej ciekawostka, gdyż nie tworzą oni żadnej zorganizowanej grupy, a regularnie pojawiali się na SS.
maniek2010

UzS pisze:
maniek2010 pisze:Witam
Moje pytania brzmia:

Olimpia i Widzew to 2 różne ekipy + 3 ekipa GKM.
co to za ekipa GKM ? i czy sa zatarcia miedzy typi ekipami ? jak to jest ilosciowo i jakosciowo ?
I jak to jest z tymi Kartuzami ?
Pozdro
SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista »

maniek2010 pisze:
co to za ekipa GKM ? i czy sa zatarcia miedzy typi ekipami ? jak to jest ilosciowo i jakosciowo ?
Pozdro
Kartuzy - Lechia, Cartusia, Arka (w takiej kolejności). Ale na mieście widoczna tylko Kartuska Lechia.
maniek2010

SopockiLechista pisze:
maniek2010 pisze:
Pozdro
Kartuzy - Lechia, Cartusia, Arka (w takiej kolejności). Ale na mieście widoczna tylko Kartuska Lechia.

Zdarzaja sie miedzy ekipami w Kartuzach jakies zgrzyty ? Czy raczej spokojnie w miescie ?
SopockiLechista

Post autor: SopockiLechista »

Arka prawie wogóle nie widoczna, a na meczach Cartusii czasami można zobaczyc kogoś w bluzie LG.
barbizm

Dzięki krakowianie (krakowiacy?) za odpowiedź.

PS.Dlaczego flaga śródmieścia nigdy nie wisiała?(Hutnik)
PS2. Cartusia to zgoda Arki?
ODPOWIEDZ