Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
ile trwala zgoda Karpaty-Glinik i Karpaty- Unia ?
mamonki pisze: klucz otwierajacy wszystkie zamki jest zajebisty, ale zamek otwierany przez wszystkie klucze jest chujowy.. I tyle w temacie co do szmat i kozakow.
-
Witam ! Jak wygląda sytuacja na lini ROW Rybnik - GKS Katowice ? Wiadomo , że ROW i GieKSa to zgody Górnika , ale ciekawi mnie czy osoby z GieKSy mogą poruszać się w barwach po Rybniku .
Pozdro !
Pozdro !
-
Samin pisze:ile trwala zgoda Karpaty-Glinik i Karpaty- Unia ?
W dniu dzisiejszym, po niespełna 10 latach, zgoda pomiędzy Unią Tarów a Karpatami Krosno przeszła do historii. Decyzja ta została podjęta za porozumieniem stron.
póki my żyjemy, żyje Ona..
-
Mogą,podobnie jak ROW po Katowicach.Nikomu to nie przeszkadza,bo kibice ROWu są kibicami Górnika.viana pisze:Witam ! Jak wygląda sytuacja na lini ROW Rybnik - GKS Katowice ? Wiadomo , że ROW i GieKSa to zgody Górnika , ale ciekawi mnie czy osoby z GieKSy mogą poruszać się w barwach po Rybniku .
Pozdro !
a jaka sytuacja obecnie panuje na lini Slask - Opava, KSZO - Slovan, czy zgody sa tylko "na papierze", czy tez wsomagaja sie na meczach?
-
nie wiem jak KSZO, ale Wrocław nieźle wspomaga Opavę.kibicTurysta pisze:a jaka sytuacja obecnie panuje na lini Slask - Opava, KSZO - Slovan, czy zgody sa tylko "na papierze", czy tez wsomagaja sie na meczach?
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów
-
Dla mnie dobrymi zgodami,przez te wszystkie lata jeżdzenia do Czech były:
Górnik Wałbrzych-Slavia (bardzo częste kontakty)
Śląsk Wrocław-Opava
i oczywiście nasza,GieKSa-Banik.
Reszta to tak trochę papierowo,przynajmniej jak dla mnie.Pozdrawiam.
Górnik Wałbrzych-Slavia (bardzo częste kontakty)
Śląsk Wrocław-Opava
i oczywiście nasza,GieKSa-Banik.
Reszta to tak trochę papierowo,przynajmniej jak dla mnie.Pozdrawiam.
-
Praktycznie na kazdym meczu Opavy pojawia sie ktos z Wrocławia, na wazniejsze mecze jeździmy do Czech wiekszą grupą, ostatnie takie wydarzenie to mecz pucharu Czech Opava-Banik, kiedy byliśmy tam w ponad 100 osób.
Wrocław - stolica Śląska
-
A jak sytuacja wygląda w drugą stronę ?Abrakadabra1947 pisze:Praktycznie na kazdym meczu Opavy pojawia sie ktos z Wrocławia, na wazniejsze mecze jeździmy do Czech wiekszą grupą, ostatnie takie wydarzenie to mecz pucharu Czech Opava-Banik, kiedy byliśmy tam w ponad 100 osób.

-
ROW to zgoda Górnika, czy raczej FC? I to samo pytanie w przypadku relacji Gryf Słupsk - Lechia.
I czy Wisłoka ma oficjalną zgodę z ROWem?

-
Ostatnio Opava w Gliwicach w 16 osób i w Wodzisławiu w 12 osób.Wcześniej na meczu z Lechem na Oporowskiej bodajże w 5 osób z flagą.
Wcześniejsze liczby niech ktoś jak chce to sobie poszuka.
Wcześniejsze liczby niech ktoś jak chce to sobie poszuka.
-
-
ROW to kibice Górnika, nie ma znaczenia czy FC czy zgoda bo można powiedzieć że oba pojecia sa prawidłowe.Viclav pisze:ROW to zgoda Górnika, czy raczej FC? I to samo pytanie w przypadku relacji Gryf Słupsk - Lechia.
-
Najwięcej fanów Opavy było z Nami w Wodzisławiu, w zeszłym sezonie - 65 osób.Ciekawski pisze:A jak sytuacja wygląda w drugą stronę ?
-
No i masz już wytłumaczone więc w zasadzie na drugie pytanie też masz odopowiedź.Lord pisze:ROW to kibice Górnika, nie ma znaczenia czy FC czy zgoda bo można powiedzieć że oba pojecia sa prawidłowe.Viclav pisze:ROW to zgoda Górnika, czy raczej FC?
[link]
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
a jak wygląda sytuacja na linii Ruch Chorzów - Slovan Bratysława bo swego czasu wydawało się, że niby coś konkretnego z tego będzie a teraz cisza. Acha i czy to był układ przeciw i spowodowany siłą Gks-u i Banika.
-
prywatne kontaktypalaczzaba pisze:a jak wygląda sytuacja na linii Ruch Chorzów - Slovan Bratysława bo swego czasu wydawało się, że niby coś konkretnego z tego będzie a teraz cisza. Acha i czy to był układ przeciw i spowodowany siłą Gks-u i Banika.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
-
-
Ja kminie czy mozliwe jest w przyszlosci pojednanie sie Wisly z Jagiellonia bo wielu kibicow obu druzyn po zerwaniu zgody lacza dobre stosunku.
-
Nie czepiając sie skoro powstała zgoda GKS Katowice Górnik Zabrze wiec wszytko jest możliwe;)a na poważnie zgoda padła w dosyć śmieszny i niegodny 20 letniej przyjazni sposob, ale ze była to przyjazn prawdziwa widac to do dzisiaj chocby po tym jak wiele kontaktów pozostało i sa cały czas podtrzymywane co widac nawet na niektórych naszych meczach gdzie można dostrzec kogoś z Krk badz Białego .Dla mnie osobiście jako Wiślaka nic sie nie zmieniło i Jaga to dalej ta sama dobra Jaga za szasów zgody!Ale napewno na to pytanie nikt na forum ci nie udzieli odpowiedzi bo czas pokaże co bedzie dalej.PZDR
-
Co do zgody Gieksy z Gornikiem to mysle ze nie mieli wyboru bo Ruch jak widac przez ostatni czas zyskal znacznie na sile wiec musieli sie polaczayc by modz z nim rywalizowac .Podkreslam to moje zdanie.. :)
-
Jakie są stosunki na linii Odra Wodzisław- Ruch Radzionków ?
-
Wisła tej zgody nie zerwała, i na pewno nie będzie jej odnawiać, czas leci pokolenia się zmieniają i przyjdą takie co nie będą znały tej zgody jak ja Ruch'u czy Widzewa.
...wrócą ze szpitala to się określą.
-
Na temat Jagiellonii Kumaci;);) już nam wszystko wyjaśnili i mam nadzieje że każdy swoje zdanie zachowa dla siebie w tym temacie bo przypał to wywlekać pzdr. ;)
-
Że niby co?? Masakra normalnie...ecostafic pisze:Co do zgody Gieksy z Gornikiem to mysle ze nie mieli wyboru bo Ruch jak widac przez ostatni czas zyskal znacznie na sile wiec musieli sie polaczayc by modz z nim rywalizowac .Podkreslam to moje zdanie.. :)
-
Zdanie internetowych rozkminiaczy nikogo nie interesujeecostafic pisze:Co do zgody Gieksy z Gornikiem to mysle ze nie mieli wyboru bo Ruch jak widac przez ostatni czas zyskal znacznie na sile wiec musieli sie polaczayc by modz z nim rywalizowac .Podkreslam to moje zdanie.. :)
-
to po co to wogole kometujecieTurin pisze:Zdanie internetowych rozkminiaczy nikogo nie interesujeecostafic pisze:Co do zgody Gieksy z Gornikiem to mysle ze nie mieli wyboru bo Ruch jak widac przez ostatni czas zyskal znacznie na sile wiec musieli sie polaczayc by modz z nim rywalizowac .Podkreslam to moje zdanie.. :)
-
Na ten temat zdania są podzielone ale prawda jest taka że ROW jest bardziej fanklubem niż zgodą. Aczkolwiek na wiekszosci meczów Górnika gdy Torcida pozdrawia zgody to znajduje się tam zawsze głosny okrzyk "ROW Rybnik"Viclav pisze:ROW to zgoda Górnika, czy raczej FC? I to samo pytanie w przypadku relacji Gryf Słupsk - Lechia.
Ludzie z Rybnika w wiekszosci nie chodzą na mecze ROWu a jezdza do Zabrza regularnie więc Rybnik jako miasto to FC a ROW to teoretycznie zgoda. Chodz wiadomo że tu chodzi o tych samych ludzi.
Co do zgody KSG GKS przeciw Ruchowu to bzdura, z pewnej prostej przyczyny. Koalicja ani zadna ekipa z osobna nie napierdala sie regularnie w wiekszych głównych bandach z Chorzowskimi więc pierdolenie ze niedajemy rady (chociaz Ruch jest teraz mocny) jest conajmniej nie na miejscu. Bo z czym niby nie dajemy rady?
-
startowiec 1948 napisał(a):
Z niższych lig...
Jak na razie układ pomiędzy STARTEM Radziejów a STARTEM Warlubie. !!!
WKS & MKS !
Tak? A gdzie go przybijaliście? Na forum, czy na gg?
Jak byś nie wiedział, to byli u nas na meczu, tam były prowadzone rozmowy ;] pzdr !
Z niższych lig...
Jak na razie układ pomiędzy STARTEM Radziejów a STARTEM Warlubie. !!!
WKS & MKS !
Tak? A gdzie go przybijaliście? Na forum, czy na gg?
Jak byś nie wiedział, to byli u nas na meczu, tam były prowadzone rozmowy ;] pzdr !
-
Z tego co wiem to Ruch mial/ ma (?) dobre kontakty ze Slovanem Bratislava. A ze Slovan ma mocna zgode z FC Brno, to i pewnie zawiazaly sie znajomosci miedzy Ruch - Brno. Choc jak wyglada dokladnie to nie wiem, bo nie mam nic wspólnego z Ruchem ;)leyenamour pisze:a kontakty na lini :
Ruch Chorzów - FC Brno
?
Pozdrawiam
-
Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.
Już nie pamiętam jak Brno określało polaków. "Polskie świnie" chyba.
Taką informację uzyskałem przy okazji meczu Brno-Banik,gdy pytałem jednego z ostravskich kibiców u układ Brno-Ruch.
Co do układu Slovan-Ruch,to nie wiem jak tam jest.Jakieś kontakty na razie chyba i tyle,ale nie chcę się wypowiadać w temacie,którego nie znam.Może któryś z kibiców Ruchu Chorzów coś napiszę,bo już dawno o to prosiłem i pozostało bez odpowiedzi.
Taką informację uzyskałem przy okazji meczu Brno-Banik,gdy pytałem jednego z ostravskich kibiców u układ Brno-Ruch.
Co do układu Slovan-Ruch,to nie wiem jak tam jest.Jakieś kontakty na razie chyba i tyle,ale nie chcę się wypowiadać w temacie,którego nie znam.Może któryś z kibiców Ruchu Chorzów coś napiszę,bo już dawno o to prosiłem i pozostało bez odpowiedzi.
-
Hm, slyszalem ze Sparta Praha jest bardzo antypolska, o Brnie nie wiedzialem. Ale poniewaz czesc kibiców Ruchu nie uwaza sie za Polaków, to moze Brno na kibiców Ruchu patrzy innym okiem ? ;)Okropny dolores 3 pisze:Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.
No ale faktycznie, niech w tym temacie sie wypowie ktos z Ruchu...
-
No przecież Ruch też krzyczał "Polskie świnie", przed jakimś meczem repry bodajże. Więc pod względem antypolskości pasowaliby do siebie.Okropny dolores 3 pisze:Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.

-
Viclav pisze:No przecież Ruch też krzyczał "Polskie świnie", przed jakimś meczem repry bodajże. Więc pod względem antypolskości pasowaliby do siebie.Okropny dolores 3 pisze:Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.
No i gwizdali na hymn Polski
-
A co powiecie na temat kontaktów: Wisła Płock - Ventspils.
-
Wiesz,Sparta to jest antypolska,bo dostaje często po głowie od GieKSy i Górnika Wałbrzych. Chyba tylko dlatego. A Brno bardziej z przekonań,a oliwy do ognia dodała zgoda Katowice-Ostrava.Helmut pisze:Hm, slyszalem ze Sparta Praha jest bardzo antypolska, o Brnie nie wiedzialem. Ale poniewaz czesc kibiców Ruchu nie uwaza sie za Polaków, to moze Brno na kibiców Ruchu patrzy innym okiem ? ;)Okropny dolores 3 pisze:Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.
No ale faktycznie, niech w tym temacie sie wypowie ktos z Ruchu...
-
Chyba od Slavii i Górnika,bo sam Górnik.....Wiesz,Sparta to jest antypolska,bo dostaje często po głowie od GieKSy i Górnika Wałbrzych
Zresztą chyba nie tak często są od nich gorsi.
-
Wiesz co z Ruchu to nie jestem ale gwizdanie tysięcy ludzi a kilku to różnica. Z historii wynika że Ruch był zawsze pro Polski sama nazwa nawiązuje do Powstań Śląskich. pozdrawiam...MISTICO pisze:Viclav pisze:No przecież Ruch też krzyczał "Polskie świnie", przed jakimś meczem repry bodajże. Więc pod względem antypolskości pasowaliby do siebie.Okropny dolores 3 pisze:Ruch z Brnem,a raczej Brno z Ruchem układu/zgody nie zrobi z tej przyczyny,że Brno zawsze było antypolskie. Od lat "wyśmiewają" się z największego rywala,czyli Banika,z powodu zgody z GieKSą.
No i gwizdali na hymn Polski
-
Wyznawca pisze:Chyba od Slavii i Górnika,bo sam Górnik.....Wiesz,Sparta to jest antypolska,bo dostaje często po głowie od GieKSy i Górnika Wałbrzych
Zresztą chyba nie tak często są od nich gorsi.
No co sam Górnik??Coś ci nie pasuje??
A Slavia częściej wychodzi z potyczek z tarczą a nie na tarczy...Ostatnia ustawka była w plecy dla Slavii i Górnika...