Derby Krakowa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Francis Begbie
-
bulldozerh_rks
- Kontakt:
Już po derbach. Tak sobię siedzę i myślę. Koronną przyśpiewką obydwu drużyn jest: "Każdy to powie Cracovia / Wisełka rządzi w Krakowie". Jako że nie lubię obydwu drużyn mogę na to spojrzeć bezstronnie. Niestety jakby na to nie patrzeć to wychodzi na "...Wisełka rządzi w Krakowie". Zarówno pod względem dopingu jak i ultras. O atrakcjach sportowych nie będę pisał bo to sprawa krakowian. Niestety wraz ze wzrostem napinania się Pasów jednocześnie spada ich poziom. Trochę smutna prawda bo kiedyś derby Krakowa elektryzowały, prawdziwe show trwało 90 minut. A dziś zobaczyłem nieudolną próbę pseudodopingu (bo nie można inaczej nazwać nonstop bluzg na Wisłę), skargi jak to ochrona zabrała worki z barwami Wisły, wrzuty jaka to Wisła niedobra bo przez nich nie ma oprawy.
Panowie z Cracovii - moje zdanie jest takie: nienawiść nienawiścią ale czy Wy przyszliście na mecz cały czas wrzucać Wiśle czy wspierać dopingiem swój klub??? Przez Wisłę nie ma oprawy - no cóż stało się nie dopilnowaliście Wasza strata. Ochrona zabrała barwy - jeśli to prawda to OK, jeśli nie - to czy po prostu nie można wprost napisać tyle mieliśmy bo tyle zdobyliśmy??? Gdzie dziś był ten kiedyś słynny doping Pasów???
Podsumowując powtórzę jeszcze raz - jak dla mnie - osoby postronnej dla obu klubów - na chwilę obecną to Wisła rządzi w Krakowie.
Pozdro dla obu ekip i z nadzieją na poprawę czekam na kolejne derby Krakowa.
Panowie z Cracovii - moje zdanie jest takie: nienawiść nienawiścią ale czy Wy przyszliście na mecz cały czas wrzucać Wiśle czy wspierać dopingiem swój klub??? Przez Wisłę nie ma oprawy - no cóż stało się nie dopilnowaliście Wasza strata. Ochrona zabrała barwy - jeśli to prawda to OK, jeśli nie - to czy po prostu nie można wprost napisać tyle mieliśmy bo tyle zdobyliśmy??? Gdzie dziś był ten kiedyś słynny doping Pasów???
Podsumowując powtórzę jeszcze raz - jak dla mnie - osoby postronnej dla obu klubów - na chwilę obecną to Wisła rządzi w Krakowie.
Pozdro dla obu ekip i z nadzieją na poprawę czekam na kolejne derby Krakowa.
-
bulldozerh_rks
- Kontakt:
Napisałem że pod względem dopingu i opraw jak również napisałem że atrakcji "sportowych" w Krakowie nie oceniam. Tak więc napisane wyraźnie że to moja opinia na podstawie dopingu i opraw.wiernyTS pisze:Zaraz ci ktoś napisze z Cracovi ze jestes nienormalny jak oceniasz kto rządzi po dopingu i ultras, ale nie przejmuj się
Co ma ku*** okrojona liczba do wniosków? Człowieku trochę logiki!AGBD pisze:Ze względu na okrojoną liczbę przyjezdnych, nie można wyciągnąc wniosków kto lepiej sie zaprezentował...nie dochodzcie się o doping jak nie chcieli to nie spiewali wielka afere im za to robicie...co do powiniętej sektorówki ? akcja na + każda inna ekipa tak samo by zrobiła...szkoda ze ochrona powineła pamiatki wislackie bylby ładny widokDerby dla Cracovi bo wislą sie nie zaprezentowała wiadomo z jakich wzgledów i dajcie sobie już odpocząć...
MZKS&KSC
Wnioski można wyciągnąć i od tego forum jest żeby każdy mógł się wypowiedzieć. Do obydwu klubów czuję raczej chłód i postaram się być obiektywny. Wisła się nie pokazała bo było ich mało i koniec tematu. Co do Craxy to była to kicha roku. To że ich mało to zdążyli wszystkich przyzwyczaić ale jeżeli chodzi o doping to był do bani. I nie pisz że im się nie chciało bo gdyby tak planowali to nie szykowali by oprawy. I jeżeli te derby były dla Cracovii to ciekawe jak będą wyglądać derby dla Wisły.
6.500 na derbach to dużo? (ile było ostatnio na Wiśle? może ktoś dla porównania wrzuci). I gdzie ja napisałem że derby dla Wisły? Faktycznie oglądałem C+ i też dobrze słyszałem Cracovię. I dla tego że słyszałem to piszę że wiocha.AGBD pisze:Ty masz małe problemy z orientacja chybagawrongrk pisze:Co ma ku*** okrojona liczba do wniosków? Człowieku trochę logiki!AGBD pisze:Ze względu na okrojoną liczbę przyjezdnych, nie można wyciągnąc wniosków kto lepiej sie zaprezentował...nie dochodzcie się o doping jak nie chcieli to nie spiewali wielka afere im za to robicie...co do powiniętej sektorówki ? akcja na + każda inna ekipa tak samo by zrobiła...szkoda ze ochrona powineła pamiatki wislackie bylby ładny widokDerby dla Cracovi bo wislą sie nie zaprezentowała wiadomo z jakich wzgledów i dajcie sobie już odpocząć...
MZKS&KSC
Wnioski można wyciągnąć i od tego forum jest żeby każdy mógł się wypowiedzieć. Do obydwu klubów czuję raczej chłód i postaram się być obiektywny. Wisła się nie pokazała bo było ich mało i koniec tematu. Co do Craxy to była to kicha roku. To że ich mało to zdążyli wszystkich przyzwyczaić ale jeżeli chodzi o doping to był do bani. I nie pisz że im się nie chciało bo gdyby tak planowali to nie szykowali by oprawy. I jeżeli te derby były dla Cracovii to ciekawe jak będą wyglądać derby dla Wisły.Cracovii było mało ? ponoć wszystkie bilety poszly...co do dopingu to nie chcial bym sie wypowiadać bo oglądałem na Canal+, pewnie ty też a tam bylo slychać bardzo dobrze doping Pasów. Chodzilo mi o wisle ze nie spiewali bo im sie nie chcialo, albo byli zajeci czym innym czy to takie wazne jest... Czemu niby derby dla wisly ? wygrali 3-0 ? zmiazdzyli dopingiem Cracovie ? przegonili Pasów pod kasami ?
Derby dla Cracovii lecz bez wiekszych fajerwerek...
Gorąco polecam słownik ortograficzny albo edytor tekstu z możliwością sprawdzenia pisowni.
Jak bys chciał wiedziec to bilety skonczyły sie kilka dni przed meczem. Jakby stadion miał wiekszą pojemnośc to by z 10tys. byłogawrongrk pisze:6.500 na derbach to dużo? (ile było ostatnio na Wiśle? może ktoś dla porównania wrzuci). I gdzie ja napisałem że derby dla Wisły? Faktycznie oglądałem C+ i też dobrze słyszałem Cracovię. I dla tego że słyszałem to piszę że wiocha.AGBD pisze:Ty masz małe problemy z orientacja chybagawrongrk pisze: Co ma ku*** okrojona liczba do wniosków? Człowieku trochę logiki!
Wnioski można wyciągnąć i od tego forum jest żeby każdy mógł się wypowiedzieć. Do obydwu klubów czuję raczej chłód i postaram się być obiektywny. Wisła się nie pokazała bo było ich mało i koniec tematu. Co do Craxy to była to kicha roku. To że ich mało to zdążyli wszystkich przyzwyczaić ale jeżeli chodzi o doping to był do bani. I nie pisz że im się nie chciało bo gdyby tak planowali to nie szykowali by oprawy. I jeżeli te derby były dla Cracovii to ciekawe jak będą wyglądać derby dla Wisły.Cracovii było mało ? ponoć wszystkie bilety poszly...co do dopingu to nie chcial bym sie wypowiadać bo oglądałem na Canal+, pewnie ty też a tam bylo slychać bardzo dobrze doping Pasów. Chodzilo mi o wisle ze nie spiewali bo im sie nie chcialo, albo byli zajeci czym innym czy to takie wazne jest... Czemu niby derby dla wisly ? wygrali 3-0 ? zmiazdzyli dopingiem Cracovie ? przegonili Pasów pod kasami ?
Derby dla Cracovii lecz bez wiekszych fajerwerek...
Gorąco polecam słownik ortograficzny albo edytor tekstu z możliwością sprawdzenia pisowni.
Widzów komplet - to zmienia postać rzeczy. Jeżeli chodzi o małą liczbę kibiców.
I raz jeszcze napiszę, że ja do Cracovii nic nie mam tak samo jak do Wisły. Moje posty były odpowiedzią na posty AGBD i na jego bezkrytycyzm w stosunku do Pasów. Zgoda zgodą ale jak nie można pisać dobrze to lepiej wcale się nie wychylać z bzdurami. Na tym koniec z mojej strony.
Pozdrawiam i idę na wykłady
I raz jeszcze napiszę, że ja do Cracovii nic nie mam tak samo jak do Wisły. Moje posty były odpowiedzią na posty AGBD i na jego bezkrytycyzm w stosunku do Pasów. Zgoda zgodą ale jak nie można pisać dobrze to lepiej wcale się nie wychylać z bzdurami. Na tym koniec z mojej strony.
Pozdrawiam i idę na wykłady
ja tylko przypomne że Wisła gra co 2 tygodnie u siebie, zawsze to lepiej wyjśc z domu niż siedzieć na necie skoro aż tak Was to ciśnie:).. zresztą o czym tu gadać? Kiedyś mieliście do tego "fantazje" a teraz zostało tylko biadolenie na internecie. Tak czy siak trzymajcie się tej ustawki bo to wasza jedyna broń przeciwko Wiśle....niestety w innych aspektach rywalizacji kibicowskiej wyraźnie odstajecie, chociaż nie zawsze tak było.a to że chcemy się spotkać z Wami niestety bez skutecznie to chyba normalne nikogo tak bardzo nie ,,kochamy ,, jak Was
koniec tematu z mojej strony
-
BochnianinTS
Derby moim obiektywnym zdaniem z punktu widzenia z sektora C od strony gosci.
Juz na pcozatku przy wchodzeniu na stadion ochrona gazuje.. psy przejmuja kilka przerzucanych workow z barwami Wisly.. Nasz doping od poczatku meczu nawet dobry.. troche duzo bluzgów ale to chyba standart na derbach.. ogolnie 50/50 w pierwszej polowie.. Wisła w sumie nie slyszalna.. moemntami nie dalo sie zauwazyc ich obecnosci.. jak juz cos krzykneli to bluzgi.. pod koniec peirwszej polowy dochodzi do proby stracia, choc zupelnie nic z tego nie wyniknelo - momentalny wjazd psow gazowanie takie, ze przerwano mecz.. na poczatku drugiej polowy bluzgi z obu stron zaczyna sie palenie barw i odrazu wjazd psow na sektor.. gazuja i paluja jak pojebani.. wjechali chyba w 1/4 sektora z tego co zdazylem zoabczyc sciagneli kilka palacych sie szali.. ogolnie zagazowana duza czesc sektora w tym laski, dzieci i emeryci.. postawa psow na tym meczu zalosna!
przez to doping do prawie 75 minuty zupelnie padl.. pozniej juz bardzo chaotyczny i przewaga bluzg na policje i Wisłe.. pod koniec meczu ostatnie 5 min to juz tylko doping dla Cracovii..
Co do oprawy to po stronie A i B prosta kartoniada w barwach i 2 transy na B, chyba Wisle jednak lekko zabolaly patrzac na to co tu pisza
, na C flagowisko, trans i jakas sektorowka..
Ogólnie jak dla mnie to derby troche slabe.. psy zrobily swoje.. ogolnie spodziewalem sie ze bedzie ciekawiej..
A do tych co zaprzeczaja ze Wisla sie slabo zaprezentowala napiszcie co Wisła godnego pokazala na tych derbach
Juz na pcozatku przy wchodzeniu na stadion ochrona gazuje.. psy przejmuja kilka przerzucanych workow z barwami Wisly.. Nasz doping od poczatku meczu nawet dobry.. troche duzo bluzgów ale to chyba standart na derbach.. ogolnie 50/50 w pierwszej polowie.. Wisła w sumie nie slyszalna.. moemntami nie dalo sie zauwazyc ich obecnosci.. jak juz cos krzykneli to bluzgi.. pod koniec peirwszej polowy dochodzi do proby stracia, choc zupelnie nic z tego nie wyniknelo - momentalny wjazd psow gazowanie takie, ze przerwano mecz.. na poczatku drugiej polowy bluzgi z obu stron zaczyna sie palenie barw i odrazu wjazd psow na sektor.. gazuja i paluja jak pojebani.. wjechali chyba w 1/4 sektora z tego co zdazylem zoabczyc sciagneli kilka palacych sie szali.. ogolnie zagazowana duza czesc sektora w tym laski, dzieci i emeryci.. postawa psow na tym meczu zalosna!
Co do oprawy to po stronie A i B prosta kartoniada w barwach i 2 transy na B, chyba Wisle jednak lekko zabolaly patrzac na to co tu pisza
Ogólnie jak dla mnie to derby troche slabe.. psy zrobily swoje.. ogolnie spodziewalem sie ze bedzie ciekawiej..
A do tych co zaprzeczaja ze Wisla sie slabo zaprezentowala napiszcie co Wisła godnego pokazala na tych derbach
moze i tak,ale przy frekwencji 6,5 tys, taka chale odwalic to tylko wy potraficiegilu_fcm pisze:nie pierwsze.. "dajcie tysiac".. byly inne ekipy w podobnej liczbie i prezentowaly sie dobrze..mds pisze:Gilu to twoje pierwsze derby.Dajcie nam 1000 biletow na nastepne derby to zobaczymy czy nas uslyszysz.
nie bede z toba polemizowal. Mam swoje zdanie i tyle><(((((^> pisze:Ale inne ekipy w większości przyjeżdzały w ekipie ultrasowej, a przypadku Wisły i tej marnej liczbie weszły osoby które w dużej większości nie podniecają się śpiewamy, zrozumiesz to wkońcu że ty dwa rózne światy porównujesz!
To tak jakby Polonia dała Legii 200 biletów, a miesiąc wstecz Piastowi Gliwice 50 i jak myślisz kogo by glosniej było słychać?
nie z magazynu tylko ponoc macie taka pojemnosc stadionu,no ale jesli bylo was faktycznie wiecej to jeszcze wieksza z was bekaŚmiech pisze:mds pisze:
moze i tak,ale przy frekwencji 6,5 tys, taka chale odwalic to tylko wy potraficie
Info z magazynu OE albo z onetu...
Ludzi 7500-8000, bardzo dużo wchodzi bez biletów.
-
Cracovia Ultras
tego nawet Monty Python by nie wymyślił.Cracovia Ultras pisze: nawet sam widziałem chłopka kupującego szale Cracovii w koszulce Wisły w Tesco na ruczaju przed tamtymi derbami przy ulicy Reymonta,
Gdzie tu logika, nawet jakby ktoś prowadził proceder kupowania barw na 100% robił by to w koszulce swojego klubu
-
CracoviA_NH
Derby
mało barw ponieważ nie dało sie jak ich wnieść ochrona je konfiskowała te co były to udało sie je przerzucić przez kraty
-
Francis Begbie
-
Malopolska_nh