MOżesz uzasadnić Wyjazdy- Cracovia???ZiP pisze:Oprawy : Zagłębie Lubin, Lech Poznań
Wyjazdy : Cracovia, (Lech) - każdy ich mecz to praktycznie wyjazd ;D
Doping : Zagłębie Lubin
Największa porażka : Śląsk Wrocław
Podsumowanie Ekstraklasy 2009/2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Podsumowanie Ekstraklasy 2009/2010
-
Oprawy : Standardowo poznański Lech i niestandardowo Korona Kielce, która zrobiła niesamowity postęp i ich oprawy kilkukrotnie robiły wielkie(!) wrażenie. Poza tym wymienił bym Zagłębie Lubin za bardzo okazały młyn i Ruch Radzionków za bardzo fajne pomysły na oprawy i bardzo ciekawe hasła.
Wyjazdy : I znowu to samo. Standardowo Lech Poznań. Bez znaczenia czy Sobota czy Środa, zawsze pełny sektor. Za ten cały sezon również wielkie brawa dla chłopaków z Chorzowa. Wyróżnił bym też Arkę. Patrząc na odległości jakie mają do pokonania na większości wyjazdów szczelnie wypełniali sektory gości.
Doping : Lech Poznań i Zagłębie Lubin. Szkoda, że Legia i Wisła nie mogą być brane pod uwagę w tym punkcie.
Największa porażka : Na pewno nie Odra W. która pokazała, że potrafi nieźle się pokazać na wyjazdach. Na pewno też nie KSP, które zdecydowanie się ruszyło zn [link]. Jak dla mnie to na pewno Cracovia. Taka ekipa jak Pasy nie powinna mieć tak słabych liczb wyjazdowych. U siebie też słabo i nawet dobra ogólna prezentacja na derbach to za mało. Drugie miejsce dla Piasta. Mimo wszystko słabo i chyba dobrze, że spadają. Oby wszedł Górnik w ich miejsce.
Wyjazdy : I znowu to samo. Standardowo Lech Poznań. Bez znaczenia czy Sobota czy Środa, zawsze pełny sektor. Za ten cały sezon również wielkie brawa dla chłopaków z Chorzowa. Wyróżnił bym też Arkę. Patrząc na odległości jakie mają do pokonania na większości wyjazdów szczelnie wypełniali sektory gości.
Doping : Lech Poznań i Zagłębie Lubin. Szkoda, że Legia i Wisła nie mogą być brane pod uwagę w tym punkcie.
Największa porażka : Na pewno nie Odra W. która pokazała, że potrafi nieźle się pokazać na wyjazdach. Na pewno też nie KSP, które zdecydowanie się ruszyło zn [link]. Jak dla mnie to na pewno Cracovia. Taka ekipa jak Pasy nie powinna mieć tak słabych liczb wyjazdowych. U siebie też słabo i nawet dobra ogólna prezentacja na derbach to za mało. Drugie miejsce dla Piasta. Mimo wszystko słabo i chyba dobrze, że spadają. Oby wszedł Górnik w ich miejsce.
-
Tak z ciekawości: pod jakim względem najlepszy?czarno-biały pisze:Mecz roku pod względem kibicowskim to dla mnie derby na K6. Każdy ma swoj typ więc bez komentarzy prosze.

-
Kolega ZiP swoją opinią pokazał,że nie bardzo słyszy co w ekstraklasowej trawie piszczy,szkoda,że jeszcze w rubryce "wyjazdy" nie wpisał Zagłębia Lubin.
-
Oprawy : Korona Kielce i Lech Poznań.
Wyjazdy : Ruch Chorzów i Lech Poznań. Niebiescy zrobili na mnie ogromnie wrażenie na sektorze gości w Bytomiu, Lubinie i Bełchatowie.
Doping : Lech. Szczególnie za śpiewkę: "W Grodzie Przemysława..."
Największa porażka : Odra Wodzisław wiadomo dlaczego i Cracovia za Sosnowiec.
Najciekawszy mecz: Również Arka - Lechia. Obie ekipy zaprezentowały się godnie na derbach.
Wyjazdy : Ruch Chorzów i Lech Poznań. Niebiescy zrobili na mnie ogromnie wrażenie na sektorze gości w Bytomiu, Lubinie i Bełchatowie.
Doping : Lech. Szczególnie za śpiewkę: "W Grodzie Przemysława..."
Największa porażka : Odra Wodzisław wiadomo dlaczego i Cracovia za Sosnowiec.
Najciekawszy mecz: Również Arka - Lechia. Obie ekipy zaprezentowały się godnie na derbach.

-
Oprawy :Korona Kielce - wg mnie oprawa z meczu z Lechią oprawą sezonu i Lech Poznań za całokształt bez wątpienia.
Wyjazdy :Ruch Chorzów - na każdym wyjeździe prawie komplet i doping na najwyższym poziomie.
Doping :Lech Poznań - myślę że bez komentarza, wiadomo.
Największa porażka: Cracovia - za Sosnowiec na jesień, Piast Gliwice, jak dla mnie na tak duże miasto liczby u siebie i na wyjazdach nie powalają.
Wyjazdy :Ruch Chorzów - na każdym wyjeździe prawie komplet i doping na najwyższym poziomie.
Doping :Lech Poznań - myślę że bez komentarza, wiadomo.
Największa porażka: Cracovia - za Sosnowiec na jesień, Piast Gliwice, jak dla mnie na tak duże miasto liczby u siebie i na wyjazdach nie powalają.
-
Oprawy : Lech i Korona
Wyjazdy : Ruch Chorzów i Lech
Doping : Lech Poznań (niestety, nie można porównać z Legią i Wisłą z wiadomych względów). Dodatkowo Zagłębie za mecz ze Śląskiem.
Największa porażka: Cracovia - za Sosnowiec na jesień (niestety muszę to przyznać) Odra i Piast (dobrze, że spadły) i frekwencja na Bełchatowie.
Wyjazdy : Ruch Chorzów i Lech
Doping : Lech Poznań (niestety, nie można porównać z Legią i Wisłą z wiadomych względów). Dodatkowo Zagłębie za mecz ze Śląskiem.
Największa porażka: Cracovia - za Sosnowiec na jesień (niestety muszę to przyznać) Odra i Piast (dobrze, że spadły) i frekwencja na Bełchatowie.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
Podsumowanie ekstraklasy
Oprawy : - Odra Opole :) (jakościowo i rozmachem Lech i Korona pobili wszystkich ale wg mnie to wszystko wygląda aż zbyt profesjonalnie :)... w ruchu ultras przepiękne jest to, że czasem nie mając kasy także można błysnąć bo przede wszystkim liczy się pomysł. Stąd miło patrzy się choćby na Cidry czy wspomina kilka opraw Wisły czy z poprzednich lat Legii gdzie pomysł był kluczem do sukcesu. Odra za oprawę z Klubem Sprinterów)
Wyjazdy : - Ruch Chorzów (za skok jakościowy... w czubie oczywiście też Lech)
Doping : - Lech Poznań (dopingować można krzycząc lub tez śpiewając. To drugie mało komu w Polsce wychodzi. Nawet jeśli ktoś chciałby się równać obecnie w ekstraklasie z Lechem to styl wykonania i ilość w młynie wysuwa Lechitów na czoło)
Największa porażka : - Cracovia (Sosnowiec a później Nowa Huta obnażyła niesamowicie słabość Krakowian. Nie znaczy to, że Cracovia jest gorsza od na przykład Bełchatowa... po prostu te dwa kluby to inna liga)
Podsumowanie: - Lech Poznań - ten rok i kibicowsko i piłkarsko należał wg mnie zdecydowanie do Lecha.
Refleksja: - Wg mnie wejście Widzewa w miejsce Odry/Piasta i np Górnika sprawić może, że od dawna nie było tak dobrego zestawu w ekstraklasie. Jeśli za rok weszłyby jeszcze ŁKS i Pogoń w miejsce Bełchatowa i Polonii Warszawa to mielibyśmy optymalny kibicowsko zestaw.
To oczywiście moje zdanie.
Pozdrawiam
Oprawy : - Odra Opole :) (jakościowo i rozmachem Lech i Korona pobili wszystkich ale wg mnie to wszystko wygląda aż zbyt profesjonalnie :)... w ruchu ultras przepiękne jest to, że czasem nie mając kasy także można błysnąć bo przede wszystkim liczy się pomysł. Stąd miło patrzy się choćby na Cidry czy wspomina kilka opraw Wisły czy z poprzednich lat Legii gdzie pomysł był kluczem do sukcesu. Odra za oprawę z Klubem Sprinterów)
Wyjazdy : - Ruch Chorzów (za skok jakościowy... w czubie oczywiście też Lech)
Doping : - Lech Poznań (dopingować można krzycząc lub tez śpiewając. To drugie mało komu w Polsce wychodzi. Nawet jeśli ktoś chciałby się równać obecnie w ekstraklasie z Lechem to styl wykonania i ilość w młynie wysuwa Lechitów na czoło)
Największa porażka : - Cracovia (Sosnowiec a później Nowa Huta obnażyła niesamowicie słabość Krakowian. Nie znaczy to, że Cracovia jest gorsza od na przykład Bełchatowa... po prostu te dwa kluby to inna liga)
Podsumowanie: - Lech Poznań - ten rok i kibicowsko i piłkarsko należał wg mnie zdecydowanie do Lecha.
Refleksja: - Wg mnie wejście Widzewa w miejsce Odry/Piasta i np Górnika sprawić może, że od dawna nie było tak dobrego zestawu w ekstraklasie. Jeśli za rok weszłyby jeszcze ŁKS i Pogoń w miejsce Bełchatowa i Polonii Warszawa to mielibyśmy optymalny kibicowsko zestaw.
To oczywiście moje zdanie.
Pozdrawiam
-
Opanuj sie koleżko, bo zaraz eksplodujesz...Oprawy : Zagłębie Lubin, Lech Poznań
Chyba pomyliłaś fora.tak wyszło ^^
Krótka piłka z mojej strony:
Oprawy- Korona, Lech
Wyjazdy- Ruch, Lech, Śląsk
Doping- Ruch, Zagłębie
[link]
-
Szczególnie na wiosne kiedy na co drugi wyjazd jeździlismy w 4 cyfrowej liczbie. Cracovia rzeczywiscie fantastycznie na wyjazdach, same inwazje.ZiP pisze:Wiedziałem, że zaraz ktoś się dojebie ;] ale tak wyszło ^^asdGrzegorz pisze:Obiektywny post !ZiP pisze:Oprawy : Zagłębie Lubin, Lech Poznań
Wyjazdy : Cracovia, (Lech) - każdy ich mecz to praktycznie wyjazd ;D
Zagłębie u siebie na każdym meczu zajebisty doping oraz oprawy.
Po Śląsku spodziewałem się więcej.. Ekipa z Wrocławia trochę mnie rozczarowała.
Tak to widzę, bez odbioru
Wrocław - stolica Śląska
-
Oprawy : Korona Kielce (Oprawy wykonane bardzo estetycznie, dbałość o każdy szczegół sektorówki czy transu na plus, do tego dochodzi bardzo dobre przesłanie każdej oprawy)
Wyjazdy : Ruch Chorzów (Dobre liczby na wyjazdach np. 3200 w Bytomiu, 1500 w Wodzisławiu, 1300 w Lubinie)
Doping : Lech Poznań (Dobra frekwencja w młynie na meczach Lecha przeniosły się na dobry doping)
Największa porażka : Odra Wodzisław Śląski (Kompletnie nie widoczni)
Wyjazdy : Ruch Chorzów (Dobre liczby na wyjazdach np. 3200 w Bytomiu, 1500 w Wodzisławiu, 1300 w Lubinie)
Doping : Lech Poznań (Dobra frekwencja w młynie na meczach Lecha przeniosły się na dobry doping)
Największa porażka : Odra Wodzisław Śląski (Kompletnie nie widoczni)
-
Ultras: Korona Kielce - kieleccy ultrasi idą w bardzo dobrym kierunku i w tym sezonie udowodnili to wiele razy. Pomysłowość, innowacyjność i różnorodność to ich największe atuty. Robią bardzo dobre wrażenie i dysponują ciekawym potencjałem.
Wyjazdy: Ruch Chorzów - solidna ekipa, dobrze mobilizująca się na wyprawy, często sprawiając gospodarzom kłopoty z ich własnym dopingiem.
Doping: Lech Poznań - widać, że podczas meczu skupiają się na dobrym, głośnym śpiewie, bogaty repertuar - zależy im, aby w tej dziedzinie wypaść bardzo dobrze.
Porażka: GKS Bełchatów - mimo wyników cienkie frekwencje zarówno u siebie jak i na wyjazdach. W dziedzinie ultras zrobili krok do tyłu.
Wyjazdy: Ruch Chorzów - solidna ekipa, dobrze mobilizująca się na wyprawy, często sprawiając gospodarzom kłopoty z ich własnym dopingiem.
Doping: Lech Poznań - widać, że podczas meczu skupiają się na dobrym, głośnym śpiewie, bogaty repertuar - zależy im, aby w tej dziedzinie wypaść bardzo dobrze.
Porażka: GKS Bełchatów - mimo wyników cienkie frekwencje zarówno u siebie jak i na wyjazdach. W dziedzinie ultras zrobili krok do tyłu.
-
ULTRAS:
-Lech (szczególnie za oprawy wyjazdowe i ostatni mecz z Zagłębiem)
-Korona (równy poziom przez całą runde)
-Zagłębie (wg. najwieksze zaskoczenie)
Prosty wniosek- im więcej takich stadionów jak mają powyższe grupy Ultras, tym poziom opraw będzie wyższy :) Strach pomysleć co się bedzie działo gdy do akcji wkroczą ultrasi innych ekip, u których stadiony są jeszzce w budowie..
WYJAZDY:
Lech i Ruch
Gdyby nie ograniczenia, to mysle, że obie ekipy miałby średnią wyjazdową sięgającą 2 tys. jak nie wiecej.
DOPING:
u siebie- Lech
na wyjazdach- Ruch
PORAŻKA RUNDY:
GKS Bełchatów (stać ich na więcej, szzcególnie jesli chodzi o liczby wyjazdowe)
Cracovia (ogólny spadek formy)
-Lech (szczególnie za oprawy wyjazdowe i ostatni mecz z Zagłębiem)
-Korona (równy poziom przez całą runde)
-Zagłębie (wg. najwieksze zaskoczenie)
Prosty wniosek- im więcej takich stadionów jak mają powyższe grupy Ultras, tym poziom opraw będzie wyższy :) Strach pomysleć co się bedzie działo gdy do akcji wkroczą ultrasi innych ekip, u których stadiony są jeszzce w budowie..
WYJAZDY:
Lech i Ruch
Gdyby nie ograniczenia, to mysle, że obie ekipy miałby średnią wyjazdową sięgającą 2 tys. jak nie wiecej.
DOPING:
u siebie- Lech
na wyjazdach- Ruch
PORAŻKA RUNDY:
GKS Bełchatów (stać ich na więcej, szzcególnie jesli chodzi o liczby wyjazdowe)
Cracovia (ogólny spadek formy)
-
Młyn w ostatnim meczu był pełny tylko trybuna była po bokach pusta. Wyniki zrobiły swoje i niektórzy poczuli już przed meczem 1-szą ligę, pogoda też dała o sobie znać i frekwencja gotowa. Druga rzecz to to że przez prawie połowę sezonu musieliśmy grać w Wodzisławiu. Liczbę naszą i tak bardzo dobrze oceniam w porównaniu z byłym mistrzem kraju oraz Cracovią która dojazd do Sosnowca ma bardzo dobry (z Gliwic do Wodzisławia porażka) a liczby były o średnio 1000 mniejsze(w porównaniu z Wisłą) i większe od Cracovii.-=KSC=- pisze: Odry i Piasta nie mozna traktowac jako porazki czy rozczarowania , to nie sa ekipy na ekstraklase , wiec nie ma im czego zarzucac. Staly , slaby poziom , gdzie przy braku wynikow mlyn na Piascie w ost meczu o utrzymanie nie jest pelny - caly obraz , bez zbednego komentarza.

-
Ultras: Korona/Lech
Wyjazdy: Ruch,wykorzystane chyba wszystkie bilety, Śląsk, nie wykorzystane tylko w Kielcach, Lech, solidnie jak na mistrza ekstraklasy przystało, Widzew za całokształt
Doping: Lech, Ruch
Porażka: Cracovia - b.słaba frekwencja,
Wyjazdy: Ruch,wykorzystane chyba wszystkie bilety, Śląsk, nie wykorzystane tylko w Kielcach, Lech, solidnie jak na mistrza ekstraklasy przystało, Widzew za całokształt
Porażka: Cracovia - b.słaba frekwencja,
-
ULTRAS:
-Lech - ta piętrowa trybuna jest tak zajebista, że wszystko na niej będzie dobrze wygladac ,,, argentina ;/
-Korona - super oprawy - revolt rozjebało system.
WYJAZDY:
Lech i Ruch
DOPING:
Lech i .... długo, długo nikt,,,
mają teraz tak dopracowany repertuar, że aż chce się słuchać tego śpiewu i tak jak ktoś napisał, nawet jeśli ktoś z Lechem będzie chciał się równać, to i tak Lech bije wszystkich na głowę liczebnością młyna ..
PORAŻKA RUNDY:
Cracovia - dno dna, dla mnie nie różnią się za wiele od Odry Wodzisław i innych ekip z mniejszych miasteczek ... Niewiele pozostało po fame'je jaki mieli na początku naszego wieku i w latach 90 tych ...
Pogoń - aż się wierzyć nie chce, jakieś porażki czy remisy z Pogonią Lębork i innymi tytanami polskiej chuliganki ..., po prostu szok.
Niespodzianka rundy:
Zwycięstwo Lechii nad Lechem, w rugby bez piłki ..
-Lech - ta piętrowa trybuna jest tak zajebista, że wszystko na niej będzie dobrze wygladac ,,, argentina ;/
WYJAZDY:
Lech i Ruch
DOPING:
mają teraz tak dopracowany repertuar, że aż chce się słuchać tego śpiewu i tak jak ktoś napisał, nawet jeśli ktoś z Lechem będzie chciał się równać, to i tak Lech bije wszystkich na głowę liczebnością młyna ..
PORAŻKA RUNDY:
Cracovia - dno dna, dla mnie nie różnią się za wiele od Odry Wodzisław i innych ekip z mniejszych miasteczek ... Niewiele pozostało po fame'je jaki mieli na początku naszego wieku i w latach 90 tych ...
Pogoń - aż się wierzyć nie chce, jakieś porażki czy remisy z Pogonią Lębork i innymi tytanami polskiej chuliganki ..., po prostu szok.
Niespodzianka rundy:
-
Jeżeli chodzi o ścisłość to z Gryfem Słupsk.hedans pisze:ULTRAS:
WYJAZDY:
Lech i Ruch
DOPING:
PORAŻKA RUNDY:
Niespodzianka rundy:
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
ultras-Korona Kielce co tu gadać wystarczy oglądać i podziwiać
wyjazdy-Lech Poznań bezapelacyjnie najliczniejsci wszystko tam gra zarówno na trybunach jak i w zarządzie pozadrościć.
doping-Lech Poznań,Zagłębie Lubin (Zagłębie po życia kres coś pięknego),Ruch Chorzów (słaba akustyka na stadionie ale dają rade)
porażka rundy-GKS Bełchatów (sami w mieście a tak marniutko im idzie),Piast Gliwice (najgorsza frekwencja w lidze obok Odry i do tego napiacze.
niespodzianka rundu -liczby wyjazdowe Polonii Warszawa.
wyjazdy-Lech Poznań bezapelacyjnie najliczniejsci wszystko tam gra zarówno na trybunach jak i w zarządzie pozadrościć.
doping-Lech Poznań,Zagłębie Lubin (Zagłębie po życia kres coś pięknego),Ruch Chorzów (słaba akustyka na stadionie ale dają rade)
porażka rundy-GKS Bełchatów (sami w mieście a tak marniutko im idzie),Piast Gliwice (najgorsza frekwencja w lidze obok Odry i do tego napiacze.
-
Pęku pisze:ultras-Korona Kielce co tu gadać wystarczy oglądać i podziwiać
no tak calkiem sami to chyba nie sa??
Doping: Lech i Ruch(na wyjezdzie)
Wyjazdy: Lech i Ruch
oprawy: Korona
porażka: Cracovia, Odra, Piast
-
Oprawy najlepsze Kieleckiej Korony
Doping i wyjazdy to domena Kolejorza
Tutaj komentarze zbędne bo cały sezon każdy widział co i jak;)
Największa porażka to Piast , gdzie nawet podczas decydującego meczu nie potrafili zapełnić młyna a ich jedynym plusem jest to że wogóle są...
Najbardziej rozczarowała mnie Cracovia... ekipe Pasów stać na wiele wiele więcej...
Doping i wyjazdy to domena Kolejorza
Tutaj komentarze zbędne bo cały sezon każdy widział co i jak;)
Największa porażka to Piast , gdzie nawet podczas decydującego meczu nie potrafili zapełnić młyna a ich jedynym plusem jest to że wogóle są...
Najbardziej rozczarowała mnie Cracovia... ekipe Pasów stać na wiele wiele więcej...
jebał pies teściowe!
-
Ultras-Korona
Wyjazdy-Wisła i Ruch
Doping+Lech za mecze przy Bułgarskiej
-Lechia za końcówke sezonu
Rozczarowanie-Lech za bardzo słabe wspieranie zgód,szczególnie Arki i mecze we Wronkach(frekfencja)
Porażka-Cracovia i GKS Bełchatów
Wyjazdy-Wisła i Ruch
Doping+Lech za mecze przy Bułgarskiej
-Lechia za końcówke sezonu
Rozczarowanie-Lech za bardzo słabe wspieranie zgód,szczególnie Arki i mecze we Wronkach(frekfencja)
Porażka-Cracovia i GKS Bełchatów

-
Ze co? Najlepsza trybune do robienia opraw ma bez wątpienia Wisła za bramką, tak samo jak do dopingu zresztą, ciekawe czy wykorzystają potencjał tej trybuny bo jak na razie im to za bardzo nie wychodziło. Marzyliśmy o takiej trybunie albo jeszcze bardziej o takiej dużej jak ma BVB.hedans pisze:ULTRAS:
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Ultras - Korona wielki postęp , oprawy wykonane z rozmachem , dokładne , starannie wykonane
Lech tu nie ma co pisać wszyscy wiedzą jak jest
Wyjazdy - Ruch możliwości mamy jeszcze większe niestety ograniczają nas remonty i małe ilości biletów które dostajemy np ostatni mecz Korona
Wisła cały sezon na wyjazdach
Lech też bardzo dobrze
Śląsk Wrocław postęp osobiście nie spodziewałem się że tak dobrze wypadną
Doping - Lech i Zagłębie wykorzystują atut swojego stadionu , na wyjazdach doping Ruch , Wisła
Porażka - Cracovia nie ma się co rozpisywać słabe liczby w Sosnowcu na wyjazdach też przeciętnie
GKS Bełchatów mają jedne z najmniejszych cen wyjazdów w lidze i nie za często wypełniają klatkę
Mecz sezonu - Polonia Bytom - Ruch Chorzów kapitalna mobilizacja z obu stron
Lech tu nie ma co pisać wszyscy wiedzą jak jest
Wyjazdy - Ruch możliwości mamy jeszcze większe niestety ograniczają nas remonty i małe ilości biletów które dostajemy np ostatni mecz Korona
Wisła cały sezon na wyjazdach
Lech też bardzo dobrze
Śląsk Wrocław postęp osobiście nie spodziewałem się że tak dobrze wypadną
Doping - Lech i Zagłębie wykorzystują atut swojego stadionu , na wyjazdach doping Ruch , Wisła
Porażka - Cracovia nie ma się co rozpisywać słabe liczby w Sosnowcu na wyjazdach też przeciętnie
GKS Bełchatów mają jedne z najmniejszych cen wyjazdów w lidze i nie za często wypełniają klatkę
Mecz sezonu - Polonia Bytom - Ruch Chorzów kapitalna mobilizacja z obu stron
-
skromność aż bije w oczy od kolegi wyżej :p
Oprawy w tym sezonie to Korona i Lech - dlaczego? można obejrzeć fotki i będzie wszystko jasne...
Wyjazdy to również Lech i dobrze jeżdżący Ruch
Doping znowu dla Lecha... niezłe mają pierdolnięcie...
Porażka to Piast który poza 1 może 2 meczami nie pokazał nic by można ich było uznawać ża chociaż niezłą ekipe... oraz Odra ale tu akurat to nikt nie miał prawa oczekiwać niczego więcej!
Rozczarowanie to wspomniany już Piast i Cracovia która zamiast piąć się w góre odpuszcza...
Oprawy w tym sezonie to Korona i Lech - dlaczego? można obejrzeć fotki i będzie wszystko jasne...
Wyjazdy to również Lech i dobrze jeżdżący Ruch
Doping znowu dla Lecha... niezłe mają pierdolnięcie...
Porażka to Piast który poza 1 może 2 meczami nie pokazał nic by można ich było uznawać ża chociaż niezłą ekipe... oraz Odra ale tu akurat to nikt nie miał prawa oczekiwać niczego więcej!
Rozczarowanie to wspomniany już Piast i Cracovia która zamiast piąć się w góre odpuszcza...
-
Oprawy - Korona i Lech
Wyjazdy - zdecydowanie Ruch, na plus też Lech i Śląsk
Doping - Lech, Zagłębie Lubin (ogromny postęp w tej dziedzinie)
Porażka - Cracovia
Wyjazdy - zdecydowanie Ruch, na plus też Lech i Śląsk
Doping - Lech, Zagłębie Lubin (ogromny postęp w tej dziedzinie)
Porażka - Cracovia
-
Ultras - Korona i Lech oraz duży postęp Zagłębia, dzięki nowemu stadionowi
Wyjazdy - przede wszystkim Ruch, później Lech, na duży plus Wisła za praktycznie cały sezon na wyjeździe oraz Śląsk, tylko raz niewykorzystana cała pula, a tak to bardzo ładne liczby
Doping - u siebie Lech (na wyjazdach już takiego szału nie ma) na wyjazdach Ruch
Porażka - Cracovia, szczególnie za Sosnowiec, na wyjazdach i na SS też nie powalali, spodziewałem się po nich więcej oraz Piast Gliwice za całokształt
Jako niespodzianka to na pewno Polonia Wa-wa, za poprawę wyjazdów, u siebie jak na nich też nie najgorzej, widać, że problemy Legii (iti uciekaj!) im służą.
Do porażek na pewno nie zaliczyłbym Odry Wodzisław, która na swoje możliwości działała nieźle, m. in. postęp w oprawach.
Wyjazdy - przede wszystkim Ruch, później Lech, na duży plus Wisła za praktycznie cały sezon na wyjeździe oraz Śląsk, tylko raz niewykorzystana cała pula, a tak to bardzo ładne liczby
Doping - u siebie Lech (na wyjazdach już takiego szału nie ma) na wyjazdach Ruch
Porażka - Cracovia, szczególnie za Sosnowiec, na wyjazdach i na SS też nie powalali, spodziewałem się po nich więcej oraz Piast Gliwice za całokształt
Jako niespodzianka to na pewno Polonia Wa-wa, za poprawę wyjazdów, u siebie jak na nich też nie najgorzej, widać, że problemy Legii (iti uciekaj!) im służą.
Do porażek na pewno nie zaliczyłbym Odry Wodzisław, która na swoje możliwości działała nieźle, m. in. postęp w oprawach.
-
Ultras:Korona,Lech, Zagłebie
Wyjazdy:Śląsk Ruch Lech Wisła
Doping: To co wyżej napisane
Porażka: Cracovia,Bełchatów,Piast
Wyjazdy:Śląsk Ruch Lech Wisła
Doping: To co wyżej napisane
Porażka: Cracovia,Bełchatów,Piast
-
Oprawy: Korona Kielce i Lech Poznań
Wyjazdy: Lech Poznań, Ruch Chorzów
Doping: Lech Poznań
Największa Porażka: Piast Gliwice
Wyjazdy: Lech Poznań, Ruch Chorzów
Doping: Lech Poznań
Największa Porażka: Piast Gliwice
-
Ultras: Korona i Lech
Wyjazdy: Ruch, Lech, Śląsk
Doping: Lech
Największa porażka: Piast
Wyjazdy: Ruch, Lech, Śląsk
Doping: Lech
Największa porażka: Piast
-
Ultras: Korona, Lech, Zagłębie
Wyjazdy: Ruch, Lech, Legia, Śląsk
Doping: Lech, Zagłębie, Ruch
Porażka: Bełchatów,Piast,Odra,Cracovia - za całokształt
Duży minus, ale nie porażka dla mnie to frekwencja Wisła/Cracovia w Sosnowcu, Lecha we Wronkach, Śląska na Oporowskiej
Duży minus, ale nie porażka dla mnie to frekwencja Wisła/Cracovia w Sosnowcu, Lecha we Wronkach, Śląska na Oporowskiej
-
Według Ciebie Wisła miała słabą frekwencję w Sosnowcu? Cały sezon praktycznie na wyjeździe, runda po za Krakowem (co tydzień wyjazd i to nie na swój teren(patrz Lech) tylko wrogi!!) Przemyśl jak coś napiszesz!Spiryt87 pisze:Ultras: Korona, Lech, Zagłębie
-
Przemyślałem. Jedno z największych miast w Polsce nawet podzielone na pół dalej wielkie, 28 fan clubów wg rankingu z waszej strony. Największa kasa w Polsce łożona na klub od jakichś 10-12 lat, co za tym idzie puchary z Barcą, Realem innymi(w dużym skrócie aspekt sportowy ciągnie za sobą kibiców). Fakt spora odległość (ok.80km) i np. mecze w piątek to jest problemowe, ale już sob-nie gdzie mieliście na wszystkie zdaje się mecze organizowany wspólny przejazd w liczbach, w których atak na dużą zorganizowaną grupę jest praktycznie wykluczony. Na Cracovię mogliście się zebrać bo prestiżowy, a na inne nie zawsze. Na Cracovię nie było problemów, a na inne raczej tak. Nie piszę, że sytuacja prosta, ale była szansa pokazać, że macie ścisłą czołówkę i moim zdaniem szansa niewykorzystana. Tak jak przyjaciół poznaje się w biedzie tak siłę poznaje się w sytuacjach trudnych czasem krytycznych. Tyle ode mnie. Styrany jestem. :)TroublemakerS pisze:Według Ciebie Wisła miała słabą frekwencję w Sosnowcu? Cały sezon praktycznie na wyjeździe, runda po za Krakowem (co tydzień wyjazd i to nie na swój teren(patrz Lech) tylko wrogi!!) Przemyśl jak coś napiszesz!Spiryt87 pisze:Ultras: Korona, Lech, Zagłębie
-
ULTRAS - Korona
WYJAZDY - Legia (za jeżdżenie mimo stwarzanaych non stop trudności),Śląsk, Lech , Ruch - liczby mówią same za siebie i tłumaczyć chyba nie trzeba dlaczego.
DOPING - Lech, Zagłębie Lubin,
PORAŻKA - Polonia Warszawa i Cracovia w większości aspektów życia kibicowskiego. Najlepiej stwierdzić ''Mam wyjebane na Sosnowiec'' i jechać tam w 70 osób. Każdy z was wpisuje nas do tutaj jako porażke(ewentualnie Odrę), spójrzcie na siebie, bo my w przeciwieństwie do was jeździliśmy do Wodzisławia w +/- 1000 osób i dobrze że budowe stadionu przeżyjemy w 1 lidze bo znowu był by płacz.
WYJAZDY - Legia (za jeżdżenie mimo stwarzanaych non stop trudności),Śląsk, Lech , Ruch - liczby mówią same za siebie i tłumaczyć chyba nie trzeba dlaczego.
DOPING - Lech, Zagłębie Lubin,
PORAŻKA - Polonia Warszawa i Cracovia w większości aspektów życia kibicowskiego. Najlepiej stwierdzić ''Mam wyjebane na Sosnowiec'' i jechać tam w 70 osób. Każdy z was wpisuje nas do tutaj jako porażke(ewentualnie Odrę), spójrzcie na siebie, bo my w przeciwieństwie do was jeździliśmy do Wodzisławia w +/- 1000 osób i dobrze że budowe stadionu przeżyjemy w 1 lidze bo znowu był by płacz.
-
Spiryt87
nie wiem skąd Ci się biorą takie newsy ale oświecę Cie, z 4 kluby ma wyższy budzet od Wisły, na transfery w porównaniu do innych klubów nie jest dużo wydawanych pieniędzy, zaplecze jedno z najgorszych w PL, w sumie to Wisła dysponuje jednym boiskiem treningowym, uwierz na słowo że przy Reymonta od wielu lat nie jest tak kolorowo, postronnemu obserwatorowi wydaje się że sportowo Wisła to nie wiadomo co, zainteresowałbyś się bardziej sprawą to byś na własne oczy ujrzał burdel panujący w klubie od wielu lat, od dłuższego czas klub prosperuje... ewenement na skalę światową, bez prezesa, bez ludzi od marketingu itd.. a mimo to 2 miejsce, w sumie to 1 gdyby nie błędy sędziowskie w 29 kolejce,
mimo że jestem z Wisły nie uwierzę w to że którąś z innych ekip mogłaby pokazać się z lepszej strony, kiedy ma się co mecz wyjazd a "u siebie" sektor gości stoi pusty, żadnej tak na prawdę, w Sosnowcu z reguły było ok 3-4 tyś ludzi, a to były WYJAZDY, spoko, jeśli reszta ekip co mecz jedzie w liczbie 3 czy 4 tyś osób na wyjazd
wszystko w sumie mówi mi Twoje podanie ekipy z Poznania jako minus i ich frekwencja we Wronkach, nawet ten wielki według mediów Lech dał d*** według Ciebie, ten co ma wszystko najlepsze,
to jednak nie tak łatwo jest popierdalać po Wronkach czy Sosnowcach,
skoro wielki Lech nie dał rady, to kto dałby? okaże się może kiedyś
a trzeba wziąć poprawkę na to że Lechem jest cała Wielkopolska więc tam nie trudno o choćby 40 tyś kibiców (w przyszłości) , w Małopolsce jest ponad 10 klubów coś znaczących, nie typu Warta Poznań..
nie wiem skąd Ci się biorą takie newsy ale oświecę Cie, z 4 kluby ma wyższy budzet od Wisły, na transfery w porównaniu do innych klubów nie jest dużo wydawanych pieniędzy, zaplecze jedno z najgorszych w PL, w sumie to Wisła dysponuje jednym boiskiem treningowym, uwierz na słowo że przy Reymonta od wielu lat nie jest tak kolorowo, postronnemu obserwatorowi wydaje się że sportowo Wisła to nie wiadomo co, zainteresowałbyś się bardziej sprawą to byś na własne oczy ujrzał burdel panujący w klubie od wielu lat, od dłuższego czas klub prosperuje... ewenement na skalę światową, bez prezesa, bez ludzi od marketingu itd.. a mimo to 2 miejsce, w sumie to 1 gdyby nie błędy sędziowskie w 29 kolejce,
mimo że jestem z Wisły nie uwierzę w to że którąś z innych ekip mogłaby pokazać się z lepszej strony, kiedy ma się co mecz wyjazd a "u siebie" sektor gości stoi pusty, żadnej tak na prawdę, w Sosnowcu z reguły było ok 3-4 tyś ludzi, a to były WYJAZDY, spoko, jeśli reszta ekip co mecz jedzie w liczbie 3 czy 4 tyś osób na wyjazd
wszystko w sumie mówi mi Twoje podanie ekipy z Poznania jako minus i ich frekwencja we Wronkach, nawet ten wielki według mediów Lech dał d*** według Ciebie, ten co ma wszystko najlepsze,
to jednak nie tak łatwo jest popierdalać po Wronkach czy Sosnowcach,
skoro wielki Lech nie dał rady, to kto dałby? okaże się może kiedyś
a trzeba wziąć poprawkę na to że Lechem jest cała Wielkopolska więc tam nie trudno o choćby 40 tyś kibiców (w przyszłości) , w Małopolsce jest ponad 10 klubów coś znaczących, nie typu Warta Poznań..
-
sorry, czy ktoś w tym sezonie opracował ranking wyjazdowy ekip ekstraklasy?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Ultras: Korona Kielce (dużo mówić nie trzeba)
Wyjazdy: Lech Poznań, Ruch Chorzów, Wisła Kraków
Doping: Zagłębie Lubin (w szczególności za kozackie przyśpiewki u siebie), Ruch,Lech,Wisła(na wyjazdach)
Minus: Postawa Cracovii w tym sezonie
Wyjazdy: Lech Poznań, Ruch Chorzów, Wisła Kraków
Doping: Zagłębie Lubin (w szczególności za kozackie przyśpiewki u siebie), Ruch,Lech,Wisła(na wyjazdach)
Minus: Postawa Cracovii w tym sezonie
-
Ultras: Korona, Lech,
Wyjazdy: Ruch, Lech, Śląsk,Wisla
Porażka: Bełchatów,Piast,Odra,Pasy
Duży minus:Cracovia

Wyjazdy: Ruch, Lech, Śląsk,Wisla
Porażka: Bełchatów,Piast,Odra,Pasy
Duży minus:Cracovia

-
Ja opracowywałem ale gdzieś mi sie to straciło niestety, poszukam jeszcze i jak coś to postaram się zarzucić. Z tego co pamiętam to była kolejnosc mniej wiecej takaHonky pisze:sorry, czy ktoś w tym sezonie opracował ranking wyjazdowy ekip ekstraklasy?
pozdrawiam
1.Ruch
2.Lech
3.Slask
4.Wisla
5.6.7 Legia/Arka/Lechia(nie wiem jaka kolejnosc) dalej juz nie przypomniam sobie nizszych pozycji.
-
Ultras: Lech (ciągle bardzo wysoki poziom), Korona (tutaj wiadomo)
Wyjazdy: Ruch i Lech (wszystko zostało już napisane)
Doping: Lech, Zagłębie Lubin, Ruch (bardziej na wyjazdach, ale mieliśmy też parę dobrych spotkań pod tym względem u siebie). Wisła powróci do czołówki jak tylko wróci na swój stadion.
Porażka: hmmm ciężko oceniać inne ekipy będąc osobą z zewnątrz ale jak dla mnie najbardziej zawiodła Cracovia. Bez polotu zaprezentował się również GKS Bełchatów. Wiele osób wymienia Piasta jako najsłabszą ekipę. Możliwe, że w przekroju całego sezonu szału nie zrobili ale np u nas zaprezentowali się bardzo dobrze, lepiej niż parę "większych" ekip.
Wyjazdy: Ruch i Lech (wszystko zostało już napisane)
Doping: Lech, Zagłębie Lubin, Ruch (bardziej na wyjazdach, ale mieliśmy też parę dobrych spotkań pod tym względem u siebie). Wisła powróci do czołówki jak tylko wróci na swój stadion.
Porażka: hmmm ciężko oceniać inne ekipy będąc osobą z zewnątrz ale jak dla mnie najbardziej zawiodła Cracovia. Bez polotu zaprezentował się również GKS Bełchatów. Wiele osób wymienia Piasta jako najsłabszą ekipę. Możliwe, że w przekroju całego sezonu szału nie zrobili ale np u nas zaprezentowali się bardzo dobrze, lepiej niż parę "większych" ekip.
-
Kłócił bym się...Mamy trubynę prosta duża, ale przeszkadzają pleksje oddzielające sektory czy też jeszcze nie gotowe wejścia na stadion od wewnątrz.Jak stadiony będą w pełni wybudowane to pogadamy.Stary14 pisze:Ze co? Najlepsza trybune do robienia opraw ma bez wątpienia Wisła za bramką, tak samo jak do dopingu zresztą, ciekawe czy wykorzystają potencjał tej trybuny bo jak na razie im to za bardzo nie wychodziło. Marzyliśmy o takiej trybunie albo jeszcze bardziej o takiej dużej jak ma BVB.hedans pisze:ULTRAS:
Ultras:Lech, Korona
Doping:Lech(w Poznaniu,we Wronkach słabiutko...)Ruch, Śląsk
Wyjazdy:Ruch,Lech,Wisła(cały sezon praktycznie na wyjeździe
Rozczarowanie:Zdecydowanie Cracovia, wystarczy popatrzeć na Nasze, liczy w Sosnowcu, SS, doping cy oprawy, porównanie chyba nie ma sensu, bo chyba w żadnym z "derbowych miast" nei było aż takiej róznicy