Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Martini Player

Re: Wymarłe Ekipy ...

Post autor: Martini Player »

JacaKSG pisze:Lepiej zamilcz i się zajmij swoim podwórkiem
Mysle ze te liczby to sa Wasze czy razem z Waszymi zgodami a to różnica???[/quote]

ile może być zgód w 1200 osobowym młynie...??
Ogarnij się.[/quote]

A ile razy mieliście ten 1200 osobowy młyn? I ile osób z tegop młyna jest aktywnych,skoro to Wasze wyjazdy:
Żary - 105
Strzelce Krajeńskie - 5
Słubice - 50
Kostrzyn - 5
Iłowa - 75
Kąty Wrocławskie - 5 (zakaz)
Ząbkowice – 200

Kończąc niepotrzebną polemikę z wami napiszę tylko,że mam do was ogromny szacunek za działanie na niskim szczeblu rozgrywkowym,w klubie od lat pogrążonym w biedzie. Koniec tematu z mojej strony,bo strasznie rozmywamy.
iparts.pl
sysysy

Post autor: sysysy »

nisc pisze:
sysysy pisze:Przeglądając to forum natrafiłem na zdjęcie stadionu GKS Czarni Bytom-skrobnie ktoś coś o tym klubie?

kiedys dobra sekcja rugby na ktorej meczyki czasem chodzili kibice bytomskiej Polonii, zdaje sie ze paru tez tam gralo w jajo, pzdr

Dzięki,pzdr również
dilerek

Post autor: dilerek »

Jeśli chodzi o Błękitnych Kielce bo ktos pytal. Był to policyjny klub i nie cieszył się zbytnim ,,powodzeniem'' u kibiców. Na mecze Błękitnych nie chodziło zbyt wielu kibiców, dominowało tam głównie starsze pokolenie kibiców - dużo dziadków itp. Ciekawostką jest, że powstały kiedyś szale Błękitnych, ale jak wieść niesie zrobił je jakiś prezes Błękitnych dla juniorów - grających w tym klubie.
Błękitni zakończyli swój żywot jakoś w 2000 (2001 ?) roku, łącząc się z Koroną (w sezonie w którym Korona wystepowala bodajze oficjalnie pod nazwa KKP Korona). Byly rozne kosmetyczne zmiany nazw, zwiazane z klopotami finansowymi w klubach, stad to wynikalo.
kibic0

Post autor: kibic0 »

http://www.youtube.com/watch?v=xRdieRXhbX4

Ten filmik od 3 lat jest umieszczony na youtube
Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyż filmik jak filmik promuje jakiś klub, kibiców itp
Akurat czytający mój post nie mają równej wiedzy na temat materiałów jakimi "promują się" Thoreziacy. Otóż proszę zatrzymać się na momencie 2:20. Jest to fotka zespołu Zagłębia z jakiegoś meczu rozegranego na hali. Nikt normalny kto ma honor, godność, zasady nie promowałby siebie i swojego wizerunku w najnowocześniejszych węzłach komunikacyjnych poprzez zamieszczanie w nim funkcjonariuszy .....wałbrzyskiej Policji.
1 z lewej w dolnym rzędzie to Piotr K. znany jako Makaron - sekcja kryminalna KMP Wałbrzych , Odpowiada w Wałbrzychu za zabezpieczenia imprez masowych oraz za zwalczanie przestępczości zorganizowanej.
W rzędzie górnym 2 od lewej to Bronisław J. pseudonim "Bronek" - kolega Makarona z tajniackiego fiata bravo eskortującego fanów Górnika podczas meczów wyjazdowych.
Ekipę "uzupełnia" 3 od prawej w górnym rzędzie funkcjonariusz z drogówki - ostatnio koleżce mandat wlepił za jakieś pierdoły.
Dodatkowo wklejam fotkę ze strony KMP Wałbrzych ( z kto wie czy nawet nie tego samego turnieju) http://www.walbrzych.policja.gov.pl/www ... h&numer=47 fotka nr 7 pokazuje z bliska osoby które biorą pieniądze za "szkodzenie" kibicom Górnika oraz ekipom które nas odwiedzają.
Na Thoreziaków patrzymy z przymrożeniem oka, nie są że tak powiem z "naszych klimatów kibicowskich". Wszystko trzeba robić ale z głową. Nie sztuką jest narozrabiać - sztuką jest narozrabiać i nie ponieść za to konsekwencji.
19 Tylko Ty 64

Post autor: 19 Tylko Ty 64 »

kibic0 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=xRdieRXhbX4

Ten filmik od 3 lat jest umieszczony na youtube
Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyż filmik jak filmik promuje jakiś klub, kibiców itp
Akurat czytający mój post nie mają równej wiedzy na temat materiałów jakimi "promują się" Thoreziacy. Otóż proszę zatrzymać się na momencie 2:20. Jest to fotka zespołu Zagłębia z jakiegoś meczu rozegranego na hali. Nikt normalny kto ma honor, godność, zasady nie promowałby siebie i swojego wizerunku w najnowocześniejszych węzłach komunikacyjnych poprzez zamieszczanie w nim funkcjonariuszy .....wałbrzyskiej Policji.
1 z lewej w dolnym rzędzie to Piotr K. znany jako Makaron - sekcja kryminalna KMP Wałbrzych , Odpowiada w Wałbrzychu za zabezpieczenia imprez masowych oraz za zwalczanie przestępczości zorganizowanej.
W rzędzie górnym 2 od lewej to Bronisław J. pseudonim "Bronek" - kolega Makarona z tajniackiego fiata bravo eskortującego fanów Górnika podczas meczów wyjazdowych.
Ekipę "uzupełnia" 3 od prawej w górnym rzędzie funkcjonariusz z drogówki - ostatnio koleżce mandat wlepił za jakieś pierdoły.
Dodatkowo wklejam fotkę ze strony KMP Wałbrzych ( z kto wie czy nawet nie tego samego turnieju) http://www.walbrzych.policja.gov.pl/www ... h&numer=47 fotka nr 7 pokazuje z bliska osoby które biorą pieniądze za "szkodzenie" kibicom Górnika oraz ekipom które nas odwiedzają.
Na Thoreziaków patrzymy z przymrożeniem oka, nie są że tak powiem z "naszych klimatów kibicowskich". Wszystko trzeba robić ale z głową. Nie sztuką jest narozrabiać - sztuką jest narozrabiać i nie ponieść za to konsekwencji.
Z tego co widze to dosc bardzo jestes zorientowany w nazwiskach i ksywkach tych policjantów dziwne to bardzo !!
JacaKSG

Post autor: JacaKSG »

Z tego co widze to dosc bardzo jestes zorientowany w nazwiskach i ksywkach tych policjantów dziwne to bardzo !![/quote]

Bo są oni znani bardzo dobrze wałbrzyskim kibicom, gdyby sztuka czytania ze zrozumieniem nie była dla ciebie obca, to byś wiedział że jeżdżą oni na wszytkie wyjazdowe mecze Górnika w eskorcie...
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Tak 19 Tylko TY 64 Gornik niedlugo zniknie z Walbrzycha , a teraz skonczcie ten temat ...

Ja mam pytanie odnosnie takich ekip jak :
Walcownia Czechowice - Dziedzice , o tym ze dzialaja wiem tylko dawno nie bylo slychac co u nich
Promien Żary
Wisla Strumień
Nee

Post autor: Nee »

Stanowisko Gwardii Koszalin i jak sie nic nie zmieni nadal bedzie tak na Gwardii:(

Wczoraj nasze zero w Wolinie.Wydarzenia z przerwy zimowej-a dokładniej zainteresowanie nami ze strony policji i wymiaru sprawiedliwości,spowodowały,że pod znakiem zapytania stoi nasza forma wyjazdowa podczas rundy wiosennej.Część z nas była „nawiedzana” w swoich domach przez wszelkiej maści dzielnicowych itp. psów.Sporo osób ma zakazy i „zawiasy”. Poza tym w dniu wczorajszym osoby z zakazami dostały wezwanie na komendę w czasie rozgrywania meczu-do tej pory nie obowiązywało to na wyjazdach,tylko podczas meczów w Koszalinie. Nie zawieszamy działalności,aczkolwiek-że tak stwierdzę-schodzimy na dalszy plan… Jest to oficjalne stanowisko kibiców Gwardii Koszalin.
KP22

Post autor: KP22 »

Ja mam pytanie o Tarnow czy Tarnovia wznawia dzialalnosc?? Widac ze chlopaki wydaja nowe gadzety, szale itp jest ktos w stanie cos wiecej powiedziec??
ostrykrokodylec

Post autor: ostrykrokodylec »

Są w trakcie zakładania Stowarzyszenia, które ma wspierać wydostanie się klubu z nizin. Jak zauważyłeś wydają gadżety oraz są praktycznie na każdym meczu w Krakowie. Ale do odrodzenia daleka droga.
zg78

Post autor: zg78 »

19SWA23 pisze:Tak 19 Tylko TY 64 Gornik niedlugo zniknie z Walbrzycha , a teraz skonczcie ten temat ...

Ja mam pytanie odnosnie takich ekip jak :
Walcownia Czechowice - Dziedzice , o tym ze dzialaja wiem tylko dawno nie bylo slychac co u nich
Promien Żary
Wisla Strumień

Promień od 3 sezonów zalicza wszystkie wyjazdy zarówno w pucharach jak i w lidze, do tego widoczni na kadrze. U siebie młyn na ciekawszych meczach 100 - 150 os. Dym na meczach z Chrobrym i Dozametem. Przegrany ,,sparing" z Oławą. Ciągłe nękanie kibiców Czarnych Żagań. Ostatnio mają problemy z zarządem i zakazami. Ogólnie forma zwyżkowa biorąc pod uwagę słabą postawę kopaczy. Druga siła w lubuskim jeśli chodzi o ekipy piłkarskie.
neo12

Post autor: neo12 »

zg78 pisze: Promień od 3 sezonów zalicza wszystkie wyjazdy zarówno w pucharach jak i w lidze, do tego widoczni na kadrze. U siebie młyn na ciekawszych meczach 100 - 150 os. Dym na meczach z Chrobrym i Dozametem. Przegrany ,,sparing" z Oławą. Ciągłe nękanie kibiców Czarnych Żagań. Ostatnio mają problemy z zarządem i zakazami. Ogólnie forma zwyżkowa biorąc pod uwagę słabą postawę kopaczy. Druga siła w lubuskim jeśli chodzi o ekipy piłkarskie.
No niewiem chyba Dozamet ma inne zdanie na ten temat. Stilon oczywiście nie podważałna dominacja w Lubuskiem, a kto wogóle coś na poważnie działa w tamtym rejonie poza wyżej wymienioną trójką?
zg78

Post autor: zg78 »

W lubuskim ostatnio działają w miarę regularnie, oprócz Stilonu, Dozametu, Promienia, właśnie Czarni Żagań, Lechia Zielona Góra, Piast (Vitro) Iłowa, Odra Bytom Odrzański, Polmo Kożuchów,a sporadycznie już teraz Ilanka Rzepin, Polonia Słubice, Carina Gubin, Lubuszanin Drezdenko, Tęcza Krosno Odrz, Orzeł Miedzyrzecz. Co nie zmienia faktu że to pustynia kibicowska jeśli chodzi o piłkę nożną.
ramzesKKS

Post autor: ramzesKKS »

Co do Bałtyku Gdynia bo wcześniej o nich pisano.
Byłem pare lat temu na turnieju w Szwecji i grały tam też inne polskie drużyny; m. in. Bałtyk. Były chyba 4 drużyny Kadłubów,młodzieżowe. No i gadaliśmy z tą wiarą nikt za Arką nie był tylko mówili ,że są za B.G co by świadczyło że Bałtyk ma tam jakieś młode pokolenie i za nimi sympatyzują. Za pare lat różnie może się potoczyć ,Arka zleci znowu, Bałtyk awansuje jedną klase wyżej i nadmorskim mieście będzie ciekawie.
Pozdro dla Kadłubów ,fajna ekipa to była:]
BezimiennyCzłek

Post autor: BezimiennyCzłek »

Jak dla mnie Pałuczanka Żnin powali staje się wymarłą ekipą ...
Tylko Górnik

Post autor: Tylko Górnik »

Chciałbym na chwile wrócić jeszcze do dyskusji na temat Walki Zabrze. Ktoś pisał, że po raz ostatni ruch kibicowski na Walce stwierdzono na meczu z Zagłębiem Sosnowiec(2004), otóż nie jest to prawdą. W latach 2006-2007 działała na Walce grupa młodych zapaleńców o dumnie brzmiącej nazwie "Active Boys", przez okres ok jednego roku wystawiali oni dość regularnie młyn, który w szczytowym momencie podchodził pod 50 osób, poza tym to właśnie oni zaliczyli wyjazd na Cidry, o którym ktoś już wcześniej wspomniał. Po zaprzestaniu działalności przez ów grupę, na Walce pojawiał się jeszcze spontanicznie młynek złożony z najmłodszych fanów Walki, którzy przygotowali nawet kilka prostych choreografii. Od czasu wycofania się z rozgrywek pierwszej drużyny nic już się tam chyba nie dzieje.

Na dowód tych słów wrzucam filmik z meczu ze Szczakowianką
http://www.youtube.com/watch?v=rkdYhmlbdxU
Kriss Mart

Post autor: Kriss Mart »

czy to prawda że kiedyś Wawel Kraków posiadał kibiców?
1928UT

Post autor: 1928UT »

Na pewno mieli grupkę fanatyków. Z tego co wiem byli też kibicami Wisły. Na pewno pojawili się w kilka kilkanaście osób na Tarnovii gdy ta grała jeszcze w 3 lidze. Na tym meczu nie stanowili zwartej grupy, nie siedzieli w klatce lecz na trybunie głównej wśród miejscowych. Nasi staro gwardziści na forum kibiców Unii wspominali także o kibicach Wawelu więc na bank jakiś ruch kibicowski tam istniał.
^m@rcin^

Post autor: ^m@rcin^ »

VJ pisze: Stąd pytanie do osób z Czeladzi: to był jeden z nielicznych przejawów ich działalności czy próbują coś działać na nowo ?
Ostatnio wydali Vlepki ale czy działają coś więcej tego nie wiem.
debowe

Post autor: debowe »

VJ pisze:Kilka razy przewijała się sprawa fanów z Czeladzi. Konkretnie - kibice Górnika Piaski. Gdzieś wyczytałem że przez pewien okres czasu byli kosą CKS-u. Jedni i drudzy sympatyzują z Zagłębiem Sosnowiec jednocześnie nie przepadając za sobą. Byłem przekonany, że po Górniku Piaski pozostało wspomnienie zwłaszcza że nigdy nie miałem przyjemności widzieć ich na żywo a nawet na zdjęciach. A tu znalazłem fotkę z zeszłego roku z wyjazdu na.. Źródło Kromołów.

Stąd pytanie do osób z Czeladzi: to był jeden z nielicznych przejawów ich działalności czy próbują coś działać na nowo ?

fotka:
http://www.zawiercie.info/foto/publish/ ... 083741.jpg
Konkretnie, to jakis tydzien temu wygladali tak:
Obrazek
Metoda Callana
Co do relacji CKS - osoby z Piaskow, to sa one juz pozytywne. A po dawnych wasniach, zostaly juz tylko napisy na murach (na Piaskach - bo w Czeladzi takowych nie ma raczej...)
tosia186

Post autor: tosia186 »

Posiada ktoś zdjecie ekipy Orlicza Suchedniów ?
JSC

Post autor: JSC »

Może mu o Zagłębie chodziło.
elo1312

Post autor: elo1312 »

Czy Wisła Szczucin nadal działa ???
stary karabin

Post autor: stary karabin »

VJ pisze:Kilka razy przewijała się sprawa fanów z Czeladzi. Konkretnie - kibice Górnika Piaski. Gdzieś wyczytałem że przez pewien okres czasu byli kosą CKS-u. Jedni i drudzy sympatyzują z Zagłębiem Sosnowiec jednocześnie nie przepadając za sobą. Byłem przekonany, że po Górniku Piaski pozostało wspomnienie zwłaszcza że nigdy nie miałem przyjemności widzieć ich na żywo a nawet na zdjęciach. A tu znalazłem fotkę z zeszłego roku z wyjazdu na.. Źródło Kromołów.

Stąd pytanie do osób z Czeladzi: to był jeden z nielicznych przejawów ich działalności czy próbują coś działać na nowo ?

fotka:
http://www.zawiercie.info/foto/publish/ ... 083741.jpg
w ubiegłym roku nawet zbierały się ekipy sportowe na spotkanie ale nic ztego nie wyszło o ile dobrze pamiętam.
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

Abrakadabra1947 pisze:
Wizard. pisze:Było pytanie o Górnik Wałbrzych ?
W tym temacie Górnik Wałbrzych?
widać jacy moderatorzy tu pracują...

ja chciałem zapytać czy działa coś Piast Chęciny? kiedyś była tam jakaś 20 osobowa ekipka
Bobek

Post autor: Bobek »

Pytanie do starszych kibiców albo wiedzących gdzie Gwardia Wrocław (drużyna piłkarska) rozgrywała swoje mecze - czy miała swój stadion, bo teraz została tylko chyba siatkówka i ile ludzi chodziło na mecze. Przecież tam grywał Janek Tomaszewski.
Pierwszy_KS

Post autor: Pierwszy_KS »

Bobek pisze:Pytanie do starszych kibiców albo wiedzących gdzie Gwardia Wrocław (drużyna piłkarska) rozgrywała swoje mecze - czy miała swój stadion, bo teraz została tylko chyba siatkówka i ile ludzi chodziło na mecze. Przecież tam grywał Janek Tomaszewski.
Obok Olimpijskiego - teraz jest tam stadionik lekkoatletyczny.
Huggos

Post autor: Huggos »

Gedania Gdańsk, Brda Bydgoszcz, Gwiazda Bydgoszcz, Pomorzanin Toruń. Czy te kluby miały kiedyś jakieś ekipy?
8_cud_świata

Post autor: 8_cud_świata »

wyjazdowicz pisze:
ja chciałem zapytać czy działa coś Piast Chęciny? kiedyś była tam jakaś 20 osobowa ekipka
Chłopaki skupili się na kieleckiej Koronie.
don_pedro

Post autor: don_pedro »

zg78 pisze:W lubuskim ostatnio działają w miarę regularnie, oprócz Stilonu, Dozametu, Promienia, właśnie Czarni Żagań, Lechia Zielona Góra, Piast (Vitro) Iłowa, Odra Bytom Odrzański, Polmo Kożuchów,a sporadycznie już teraz Ilanka Rzepin, Polonia Słubice, Carina Gubin, Lubuszanin Drezdenko, Tęcza Krosno Odrz, Orzeł Miedzyrzecz. Co nie zmienia faktu że to pustynia kibicowska jeśli chodzi o piłkę nożną.
heh na meczach w Iłowej to fajny piknik jest :) choć nie można powiedzieć bo chłopaki coś tam zawsze staraja się krzyczeć np w 20 osóbb :)
noname19(s)47

Post autor: noname19(s)47 »

don_pedro pisze:
zg78 pisze:W lubuskim ostatnio działają w miarę regularnie, oprócz Stilonu, Dozametu, Promienia, właśnie Czarni Żagań, Lechia Zielona Góra, Piast (Vitro) Iłowa, Odra Bytom Odrzański, Polmo Kożuchów,a sporadycznie już teraz Ilanka Rzepin, Polonia Słubice, Carina Gubin, Lubuszanin Drezdenko, Tęcza Krosno Odrz, Orzeł Miedzyrzecz. Co nie zmienia faktu że to pustynia kibicowska jeśli chodzi o piłkę nożną.
heh na meczach w Iłowej to fajny piknik jest :) choć nie można powiedzieć bo chłopaki coś tam zawsze staraja się krzyczeć np w 20 osóbb :)

Może trochę nie na miejscu i nie w czasie ale co tam....Stilon Gorzów (25 osób-młodego składu średnia 20 lat) atakuje wracający z meczu Promień Żary (autokar)..ci nie podejmują rękawicy i ratują się ucieczką ...pościg uniemożliwiają ci co zawsze...

bez odbioru...
viva111

Post autor: viva111 »

Huggos pisze:Gedania Gdańsk, Brda Bydgoszcz, Gwiazda Bydgoszcz, Pomorzanin Toruń. Czy te kluby miały kiedyś jakieś ekipy?
Generalnie to nie, kilku mniej lub więcej znanych piłkarzy mieli. Generalnie Gdańsk to w 100% Lechia. Gedania to raczej taki sportowy klub (nie mówie tu o h ;) ). Troche młodych chłopaków trenuje piłke kopaną w Gedanii, obiekt zaniedbany, były plany budowy jakiegoś hiperluksusowego kompleksu w miejsce stadionu ale sprawa chyba umarła. Mimo, że to chyba najstarszy klub w Gdańsku, i wogóle jeden z najstarszych chyba w Polsce który działa nieprzerwanie do dziś, mimo, że gra w okręgówkach itp, chcociaż młodzież mają bardzo zdolną i troche się z Gedaniii wybiło na szerokie wody.
1K9S6A2

Post autor: 1K9S6A2 »

Jesli chodzi o Pomorzanin to chodzili tam za dawnych lat glownie pikniki a teraz z tego co mi wiadomo to sporadycznie chodza na mecze i wystawiaja malutki mlynek mlodzi zawodnicy Pomorka. wydali vlepki oraz koszulki tyle na ten temat
Kini_ZfcB
Kontakt:

Post autor: Kini_ZfcB »

Huggos pisze:Gedania Gdańsk, Brda Bydgoszcz, Gwiazda Bydgoszcz, Pomorzanin Toruń. Czy te kluby miały kiedyś jakieś ekipy?
skonsolidowanych ekip nie ma juz sporo czasu, na meczach same pikniki
Sven

Post autor: Sven »

A Unia Racibórz?
Krzysiek Ibisz

Post autor: Krzysiek Ibisz »

Kini_ZfcB pisze:
skonsolidowanych ekip nie ma juz sporo czasu, na meczach same pikniki
http://www.youtube.com/watch?v=1Av4mghYr3M chłopaki grają w stokrotach :)
czarno-biały

Post autor: czarno-biały »

Zagłębie Wałbrzych swego czasu miało bardzo silna ekipe i trzymali z Ruchem Chorzów. Niestety nie wiem dlaczego wszystko się rozpadło może ktoś tu coś więcej napisać?
antyslask1946

Post autor: antyslask1946 »

czarno-biały pisze:Zagłębie Wałbrzych swego czasu miało bardzo silna ekipe i trzymali z Ruchem Chorzów. Niestety nie wiem dlaczego wszystko się rozpadło może ktoś tu coś więcej napisać?
Było tyo opisywane kilka stron wcześniej.
PDGcartel

Post autor: PDGcartel »

elo1312 pisze:Czy Wisła Szczucin nadal działa ???
Podbijam, zajrzałem nawet na ich forum ale od roku już nikt tam nic nie napisał.
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Wisła Strumień ? działają ?
ODPOWIEDZ