3 Liga Małopolsko-Świętokrzyska 2009/2010

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Troublemaker

Re: 3 Liga Małopolsko-Świętokrzyska 2009/2010

Post autor: Troublemaker »

Im dłużej tutaj siedzę to tym większa rozpacz człowieka ogarnia.
Primo: obiektywnie przyznam ktos niepotrzebnie wypomina Andrychowianom absencję w Puszczy, chociaz przyznam, że liczyłem na zaliczenia przez nich wyjazdu ale pal licho...
Secundo: Ktoś z Andrychowa zapewne bardzo ogarniety wypomina nam absencje u nich jesienią...:)
Tertio: sprostowałem ten błąd mam nadzieje i chłopaki z Beskidu razem z napinaczem z Błoń (zostań kolego najlepiej w temcie "Polskie seriale") robia chorą nagonke na nas, jakby w tej sytuacja jakakolwiek oficjalna nasza relacja miała jakikolwiek wpływ na ostatnia kolejkę! To jest chore.
1919 robi jakieś idiotyczne personalne wycieczki pod moim adresem ( wyjasnienie na PW) ale wnioskuje kolego, że sobie adresata pomyliłeś. Czyzby to efekt relasku po maturze?
Polemizować to ja mogę konstruktywnie ale gimnazjalego stylu sie nie nauczę!
Ostatnio jak podkreślił mój przedmówca tworzy się specyficza fobia Hutnika...aż dziw, że jakis "znawca tematu", który pod koniec lat 90-tych "chodził na truskawki z drabina" nie wspomniał jeszcze o fladze Ultras Górnik i o tym jak niesamowicie niehorowi jesteśmy w porównaniu do rywalek...ale może się doczekamy. :)

Jeszcze raz:
Bojkotujemy mecze SSA
iparts.pl
Fanatyk_1906

Post autor: Fanatyk_1906 »

A tak przy okazji zapytam kibiców Beskidu czy poza barwami Cracovii i Beskidu jakieś inne barwy widziane są u Was na stadionie ?

a co do tematu to od kiedy wybiera się mecze na które się jeździ a na które nie?

jak dla mnie troszkę to zaniża Wasz poziom, a trzeba przyznać, że wyrobiliście sobie już dość dobrą opinie o Was.
Kobi

Post autor: Kobi »

Może trochę nie na temat ale mam pytanie . Dlaczego Hutnik bojkotuje tą SSA ? Przecież nie wycofali klubu z rozgrywek . A co więcej Hutnik SSA ma szansę awansu do II ligii . Dla mnie to trochę dziwne zachowanie kibiców Hutnika...
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Kobi pisze:Może trochę nie na temat ale mam pytanie . Dlaczego Hutnik bojkotuje tą SSA ? Przecież nie wycofali klubu z rozgrywek . A co więcej Hutnik SSA ma szansę awansu do II ligii . Dla mnie to trochę dziwne zachowanie kibiców Hutnika...
Przewrtuj kolego ten temat...a znajdziesz tam wszystkie intersujące Ciebie a nas dotyczące informacje. To nie boli...
Ponadto:
www.nh2010.pl
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

mocarny knur pisze:I jeszcze jedno sory ze post pod postem

Unia Tarnów - HUTNIK
543 osoby oficjalnie (około 50 osób poza sektorem gości). .

Kłamstwo,ciekawe gdzie było te wasze 50 osób poza sektorem gosci? Nigdy sie nie czepiam ale to przeszło ludzkie pojęcie,tymbardziej ze 543 to była wasza ostateczna liczba,ha ha ha.

Kłamstwo to mocne słowo młoda damo. Liczba oficjalna to osoby siedzące w sektorze gości. 50 osób przyjechało na własną rękę autami, nie wliczamy ich do liczby wyjazdowej ponieważ zasiedli na trybunach gospodarzy.

Jeżeli liczysz że podamy imiona nazwiska oraz numer fotelika, na którym te osoby siedziały to raczej będziesz rozczarowany.
Fanatyk_1906

Post autor: Fanatyk_1906 »

Hati pisze: PO pierwsze się zgadzam :) ( nikt nam nie będzie mówił czy mamy jechać na zgodę czy na swój mecz tym bardziej że w pobliżu a nawet w Krakowie byliśmy już nie raz )
Czy tym postem chcesz powiedzieć, że np. jak ktoś był gdzieś kilka razy to już nie trzeba jeździć, bo przecież byliśmy już w tej okolicy? To zabrzmiało jak zwiedzanie zamku lub muzeum. Byłem, widziałem to po co drugi raz...
Hati

Post autor: Hati »

Z Chełmkiem nic nas nie łączy. Z Roczyn jeździ kilka osób z nami ale fc to trochę za dużo powiedziane ;).
patriota85

Post autor: patriota85 »

Beskid odpuścił swój wyjazd do Niepołomic, aby wesprzeć Libiąż na ich wyjeździe w całe 13 osób :))))).
abg

Post autor: abg »

Hutnicze pisze:
mocarny knur pisze:I jeszcze jedno sory ze post pod postem

Unia Tarnów - HUTNIK
543 osoby oficjalnie (około 50 osób poza sektorem gości). .

Kłamstwo,ciekawe gdzie było te wasze 50 osób poza sektorem gosci? Nigdy sie nie czepiam ale to przeszło ludzkie pojęcie,tymbardziej ze 543 to była wasza ostateczna liczba,ha ha ha.

Kłamstwo to mocne słowo młoda damo. Liczba oficjalna to osoby siedzące w sektorze gości. 50 osób przyjechało na własną rękę autami, nie wliczamy ich do liczby wyjazdowej ponieważ zasiedli na trybunach gospodarzy.

Jeżeli liczysz że podamy imiona nazwiska oraz numer fotelika, na którym te osoby siedziały to raczej będziesz rozczarowany.
???

Bardzo interesujace.
Byłem na tym meczu. Częśc spędziłem koło młynu Unii ale i tez spory kawalek ślęczałem w okolicach trybuny honorowej. To chyba jedyne miejsce gdzie ktoś incognito mógł być - przeoczyłem tyle podejrzanych osób?
Tym bardziej dziwne że tuz po meczu na swoim forum kurwowaliście że z tych 600 zamowionych biletów trochę osób sie wystawiło i nie pojechało na mecz.
Acid

Post autor: Acid »

To przeczytaj jeszcze raz, bo jesteś bardziej wybiórczy niż GW.
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

abg pisze:Bardzo interesujace.
Byłem na tym meczu. Częśc spędziłem koło młynu Unii ale i tez spory kawalek ślęczałem w okolicach trybuny honorowej. To chyba jedyne miejsce gdzie ktoś incognito mógł być - przeoczyłem tyle podejrzanych osób?
Tym bardziej dziwne że tuz po meczu na swoim forum kurwowaliście że z tych 600 zamowionych biletów trochę osób sie wystawiło i nie pojechało na mecz.
Trudno mi tłumaczyć Twoją nieznajomość nowohuckich twarzy.
Pula biletów było do wykorzystania wyłącznie przez podróżujących pociągiem. Cześć osób z różnych powodów przyjechała na własną rękę samochodami. Nabyli bilety w kasach, a co za tym idzie nieco nas wystawili do wiatru.
Mało mnie interesuje czy w to wierzysz, czy nie. Nie widziałem żebyś wcześniej dementował opowieści o liczbach w młynie Unii, więc nie spodziewam się, że teraz będziesz obiektywny.
kawa

Post autor: kawa »

jak po meczu Glinik-Hutnik
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

po części nie wiem co się tak prujecie o ten Beskid? Wybrali se mecz zgody to pojechali na niego niż do Niepołomic gdzie zorganizowanego ruchu kibicowskiego brak. Więc tutaj nie ma się o co przypierdalać. Jednak wrzucę kamyczek do ogródka Beskidu a mianowicie odpuszczenie wyjazdu na Juventę Starachowice. A tam już czekałyby zapewne atrakcje (FC Widzew) i mozna było zebrac ekipę i nawet Libiąż i się pokazać na atrakcyjnym terenie
airmax360

Post autor: airmax360 »

niezły meczyk szykował się we włoszczowie, ale tamtejsze parówy z klubu dały nam tylko 40 biletów i liste chcieli miec w srode do południa dziwne zachowanie bo patrzac na przyjazdy hetmana do nas, to nigdy nie bylo ograniczen oni mowia,ze daja 5% pojemnosci i nic wiecej mimo staran osob od nas z bandy
szakalaka

Post autor: szakalaka »

nasze dzialania, w celu wpuszczenia wiekszej ilosci osob z jedrzejowa na mecz niedzielny od razu "spalily na panewce", nie potrafimy sie z nimi dogadac od pewnego czasu i raczej sie to nie zmieni szybko
basi46

Post autor: basi46 »

Wierna Małogoszcz 2-0 Nida Pińczów

W ten deszczowy dzień, na wyjazd do uzdrowiska wybieramy sie w 25osób autobusem, z wahadłem przez całą drogę.
Na stadion wchodzimy chwilę przed pierwszym gwizdkiem.
Doping głośny,rwany.
Wieszamy fanę NIDA PIŃCZÓW.
10minut przed końcem z powodu ulewy zwijamy flagę i wsiadamy do autokaru i stamtąd jeszcze dopingujemy, mimo iż policja nalega, by już jechać.
Po słabej grze kopaczy,wracamy bez przygód do Pińczowa.

Gospodarze zbierają się w ok.15 osób młodego składu, jednak nie prowadzą dopingu, nie wieszają flag.
(C.)

http://1.1.1.5/bmi/i48.tinypic.com/30bd7xw.jpg
olek765

Post autor: olek765 »

basi46 pisze:10minut przed końcem z powodu ulewy zwijamy flagę i wsiadamy do autokaru i stamtąd jeszcze dopingujemy

Nie mogę... :lol:
airmax360

z tego jedna persona mowila do osoby od nas zadnej pomocy nie bylo, bo nie macie kontaktow w klubie macie kose, itp.

ale DLA CHCĄCEGO NIC TRUDNEGO
Hetman Włoszczowa - NAPRZÓD JĘDRZEJÓW

Na ten najważniejszy dla Nas wyjazd przygotowywaliśmy się od dłuższego czasu. Propaganda zaczęła się od malowania murów Naszego miasta informacją o zbliżającym się wyjeździe. Akcja plakatowa zostaje przeprowadzona na 2 tygodnie oraz na tydzień przed wyjazdem. Korzystamy również z okazji podczas Dni Jędrzejowa i po zakończeniu finałowego koncertu który odbył się na Naszym stadionie w sile ok. 40 osób odpalamy trochę pirotechniki i przy odpowiednim transparencie zachęcamy publikę do wyjazdu. Jak się później okażę propaganda przynosi zamierzony efekt, ale po kolei...

Problemy zaczęły się od zarządu Hetmana, który wysyła pismo, w którym piszę że we Włoszczowie zostanie wpuszczonych tylko 40 kibiców KSN oraz że do środy poprzedzającej mecz lista z owymi 40 osobami musi zostać im przesłana, w przeciwnym razie nikt nie wejdzie. Na nic zdają się rozmowy z działaczami Hetmana o zwiększeniu ilości wejściówek.
Przed obawą o nie wypuszczeniu z miasta większej liczby kibiców niż przyznane 40 sztuk na oficjalną zbiórkę zgłasza się 40 osobowa grupa która to w silnej obstawie milicji 2 busami wyrusza do Włoszczowy.
Druga, liczniejsza grupa zbiera się w ustronnym miejscu by bez obstawy wyruszyć w odpowiednim odstępie czasowym. Niestety na miejsce zbiórki wjeżdżają nam psiaki ale szczęśliwie udaje Nam się ich wykiwać I tak wydostając się z miasta bocznymi drogami w 11 aut docieramy pod stadion Hetmana gdzie już czeka na Nas "oficjalna" część wyjazdowiczów.
Problemy z wejściem robi ochrona, chcąc wpuścić tylko 40 osób, po paru minutach negocjacji w końcu zgadzają się wpuścić wszystkich, po odpowiednim zrobieniu zdjęć każdemu z osobna, przez co ostatnia osoba na sektor wchodzi dopiero w połowie pierwszej części meczu.

A więc, Nasza liczba tego dnia to 97 osób (w tym 8 osób pod sektorem które nie zostają wpuszczeni oraz 3 osoby na sektorze obok klatki na krytej których ochrona nie chce do Nas wpuścić).
Z Nami 3 fany, debiutująca KSN ON TOUR, reprezentacyjna która miała swój debiut dzień wcześniej na Polska-Finlandia, oraz NFH. Wywieszamy również 2 transparenty, skierowane do tragicznie zmarłego kibica KSN, oraz do innego Naszego brata przebywającego obecnie w zakładzie karnym.
Od samego początku jedziemy z dopingiem który tego dnia stał na wysokim poziomie. Przez cały mecz pada deszcz, co nie przeszkadza Nam w zabawie bez koszulek
Nie obeszło się oczywiście bez obustronnych pozdrowień. Ogólnie straszny folklor w tej Włoszczowie oraz tragiczna "kaltka" która jest po prostu zarośniętą skarpą ogrodzoną siatką
Po meczu śpiewamy jeszcze chwilę z piłkarzami i w silnej obstawie już wszyscy razem wracamy do Jędrzejowa.
Gospodarze wystawiają ok. 100 osobowy młyn, dopingują cały mecz, prezentują 2 oprawy, pierwszą prezentują na początku meczu kiedy jeszcze nie jesteśmy na sektorze, to trans na płocie STYL ULTRASA NIE WYGASA w asyście rac, druga to kartoniada.

www.naprzodjedrzejow.fora.pl
airmax360

Nida z cukru jest?

Basi gdzie indziej deszcz wam nie pzeszkadzał :D
tomekbjj

Post autor: tomekbjj »

Nidy dokładnie 22 głowy
Kopacze przegrywają, na boisku padlina, pogoda c h u j o w a, z trybun i murawy wieję nudą. miejscowych kilkanaście sztuk schowanych za parasolami, garsta ludzi na stadionie z czego spora cześć z Pińczowa. Kiedy zaczyna się pompa stulecia wolimy wracać do autokaru bo tam było dużo ciekawiej. co w tym dziwnego że olewamy ostatnie 10min? wyjazd zaliczony ale zawsze ktoś musi się dojebać
szakalaka

Post autor: szakalaka »

airmax360, takowa próba nastąpiła ... przypuszczam, że wiem o kogo chodzi, więc ... zadzwoń do tej persony ... potwierdzi moją wersję :-D

Hetman Włoszczowa - Naprzód Jędrzejów 0:0 30.V.2010r.

W niedzielę przyszło się nam zmierzyć z naszym rywalem zza miedzy. Przed meczem miała miejsce akcja nagłaśniająca derby, która przyniosła zamierzony efekt, pomimo niesprzyjającej aury. Na stadionie pojawiła się liczna ilość fanów KSH, oscylująca w granicach 120-130 osób, w tym 8 osób z KSZO Ostrowiec oraz 18 z FC Błogoszów. W młynie, jak i dosłownie za nim (gdyż część kibiców stała na górce) ciągłe rotacje. Doping na dobrym poziomie, nie obyło się również bez wymiany uprzejmości. Oprawa niestety do końca nie wypala z powodu ciągłych opadów - prezentujemy 30 metrową folię (docelowo miała być podświetlana 30 OW, lecz prawie wszystkie zamokły..), odpalamy 9 rac oraz prezentujemy kartoniki - każdy z napisem KSH. Sektorówke i flagi na kijach zostały rozłożone przed meczem, lecz również całe przemoczone nie przydały się tego dnia. W drugiej połowie młyn się nieco uszczuplił, lecz doping nie ustaje. Co do meczu piłkarze remisują po (jak na ich możliwości) dobrej grze :-D

Kibice gości dostali od naszego klubu jedynie 40 wejściówek ... Próbowaliśmy interweniować w tej sprawie, lecz spotkaliśmy się z odpowiedzią kategorycznie odmowną ... Nie dziwi nas to, zważając na ostatnie pomysły działaczy. Przed meczem dostajemy informację, że oprócz 40-osobowej ekipy autokarowej wybiera się na mecz jeszcze ekipa samochodowa. Licząc na ich przyjazd, czekaliśmy długi czas pod kasami w ok. 40-50 osób, lecz po rozpoczęciu meczu (oraz zwiększonej "aktywności" psów) postanawiamy przejść do młyna. Goście prezentują się przyzwoicie, dobrze dopingują, wywieszają kilka flag wraz z transparentami. Sami określili się na 97 osób. Po meczu dopingują jeszcze kilkanaście minut swoją drużynę, zarówno jak my.

Na meczu gościnnie pojawiają się (o ile dobrze pamiętam) 3 osoby z Zagłębia Sosnowiec oraz 1 z Szombierek Bytom (w ramach obserwatorów).

Podsumowując, pogoda zepsuła nieco szyki, lecz napewno nikt z obecnych nie żałował przybycia na derby.

Fotki pojawią się wkrótce.
mocarny knur

Post autor: mocarny knur »

byli goście dziś w tarnowie z Hetmana W?
1928UT

Post autor: 1928UT »

Nie 10 a 2 kibiców Hetmana na meczu. Siedzą na naszych trybunach. My bez młyna, leżakujemy cały mecz oglądając padake w wykonaniu naszych kopaczy. Przegrywamy u siebie z ostatnią drużyną w tabeli przez co tracimy wszelkie szanse na awans.
kibolek1983

Post autor: kibolek1983 »

Ile Beskidu w Małogoszczy?
mocarny knur

Nelson

Post autor: Nelson »

Beskid wybiera się do Tarnowa?;)
Towarzystwo Sportowe
Kontakt:

Post autor: Towarzystwo Sportowe »

Nelson pisze:Beskid wybiera się do Tarnowa?;)
Niestety, w tym roku odwagi starczyło jedynie na pokazanie się na Gliniku w Gorlicach.

Wyjazd do Tarnowa na Unię to jeszcze marzeniem ściętej głowy...
idraulico
Kontakt:

Post autor: idraulico »

Towarzystwo Sportowe pisze:
Niestety, w tym roku odwagi starczyło jedynie na pokazanie się na Gliniku w Gorlicach.

No tak przecież jechali by do jaskini lwa i niezwykle groźnej w ostatnim czasie Unii...
Towarzystwo Sportowe
Kontakt:

Post autor: Towarzystwo Sportowe »

idraulico pisze:

No tak przecież jechali by do jaskini lwa i niezwykle groźnej w ostatnim czasie Unii...
Tak i to właśnie obrazuje na ile stać ekipę z Andrychowa.

Strzeliłeś sobie samobója tym tekstem o Unii :)
idraulico
Kontakt:

Strzeliłeś sobie samobója tym tekstem o Unii :)[/quote]

Nie mam nic wspólnego z Andrychowem, ale śmieszy mnie tekst o strachu przed Unią. Oczywiście są ekipą z wyższej półki i Andrychów nie ma na pewno co do tego wątpliwości, ale jeśli Beskid nie organizuje wyjazdu to na pewno nie ze strachu przed wielka Unia.
idraulico
Kontakt:

MB. pisze:
idraulico pisze:

Strzeliłeś sobie samobója tym tekstem o Unii :)
Nie mam nic wspólnego z Andrychowem, ale śmieszy mnie tekst o strachu przed Unią. Oczywiście są ekipą z wyższej półki i Andrychów nie ma na pewno co do tego wątpliwości, ale jeśli Beskid nie organizuje wyjazdu to na pewno nie ze strachu przed wielka Unia.
Jeśli nikt z Andrychowa się nie wypowie dlaczego to się tego raczej nie dowiemy[/quote]

Raczej z tego forum o tym się nie dowiemy. Na pewno mają swoje powody.

Pozdrawiam!
mocarny knur

Powody sa chyba Jasne,skoro potrafią jechać do Małogoszczy w 30 osób tydzien temu bodajze,to ciekaw jestem co stoi na przeszkdozie tym razem
1928UT

Post autor: 1928UT »

Od czasu kiśnięcia w tej buraczano podwórkowej lidze nigdy nie pojawili się w Tarnowie. Raz grali nawet na stadionie Unii w roli gospodarza. Dziwne bo pod względem wyjazdowym ten sezon mają chyba najlepszy. Jako jedna z niewielu ekip starają się jeździć. Mam nadzieje że się utrzymają mimo oczywistej niechęci. Przypomnę tylko że 3 ligę opuszcza niestety gorlicki Glinik tak więc za rok w 8 sezonie gry na tym szczeblu rozgrywek ciekawych kibicowsko przeciwników bedzie jeszcze mniej...
kibolek1983

Post autor: kibolek1983 »

Wierna Małogoszcz- Beskid Andrychów 10x10 wygrana Beskidu
idraulico
Kontakt:

Zastanawiam się tylko skąd macie takie informacje na temat ich wyjazdu? Czy dali gdzieś do informacji, że nie pojawią się na tym spotkaniu? A może dlatego, że nie zrobili zapowiedzi tak jak Uniści? :) Będziemy mogli komentować i oceniać po mecz...
abg

Post autor: abg »

Czemu dwie daty na fladze zmarłego chłopaka z Libiąża?
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Po lewej na fladze jest uwieczniony kibic Gornika , Węgor , a po prawej kibic Szczakowianki Boys@n . Obydwoje zmarli w krotki odstepie czasowym . Czesc ich pamieci !
mocarny knur

Beskid rzekomo sie wybiera dziś do tarnowa także powinno być kolorowo ;)
olek765

Post autor: olek765 »

i 1000 psów...
mocarny knur

nie 1000 a 150 ;)
ODPOWIEDZ