Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Chciałbym zapytać o sytuację kibicowską w miasteczkach jak: Zawadzkie (opolskie), Dobrodzień, Olesno, Byczyna, Wieruszów, Kępno
-
Przejeżdżając przez Bytom widziałem na Stroszku napisy na murach Polonia Bytom STP, mógłby ktoś rozwinąć ten zapewne skrót? O ile to nie jest tajemnicą oczywiście :)
-
z google wynika ze Stroszek tylko Polonia :)
-
Zawadzkie - Zawadzkie&Kolonowskie - FC Odrywyjazdowicz pisze:Chciałbym zapytać o sytuację kibicowską w miasteczkach jak: Zawadzkie (opolskie), Dobrodzień, Olesno, Byczyna, Wieruszów, Kępno
Olesno - FC Odry
Dobrodzień - jakies jednostki z Odry, ale ogolnie sporo niemcow.
Byczyna - jednostki z Odry
Odra Opole
-
Dokładnie to brzmi....Stroszek To Poloniacrysis pisze:Przejeżdżając przez Bytom widziałem na Stroszku napisy na murach Polonia Bytom STP, mógłby ktoś rozwinąć ten zapewne skrót? O ile to nie jest tajemnicą oczywiście :)
i jest to skrot w powszechnym uzyciu -> gadzety, ubrania, flagi
-
W Działoszynie barw nie uświadczyłem, ale jest trochę napisów na murach za ŁKSem. Czy dzieje się tam coś więcej i czy są inne ekipy nie wiem.dmn pisze:Interesują mnie Herby i Działoszyn, z tego co kojarzę to chyba już Łódzkie woj. (nie dam łba se uciąć). W tym drugim kilka razy byłem i nie uświadczyłem żadnych barw/malunków itd.
-
W Polkowicach są jeszcze jacyś kibice miejscowego Górnika?

-
Jak wygląda Sytuacja w Rypinie?
JEMU ODDAŁEM CAŁE SWOJE ŻYCIE - KS GÓRNIK ZABRZE
Torcida Ruda Śląska.
Torcida Ruda Śląska.
-
W Radomiu przewaga Radomiaka od zawsze, ale kiedyś nie była ona aż tak miażdżąca jak obecnie. Koniec lat 80-tych i początek 90-tych (bo te już pamiętam dobrze) Broniarze to: całe Planty, sporo na Borkach, Ustroniu (a zwłaszcza okolice ul. Sandomierskiej), na tzw. trójkącie bermudzkim (wieżowce z dworcem PKP). Występowali też w Śródmieściu oraz nielicznie na kilku innych dzielnicach, m.in. na Zamłyniu i Starym Mieście. Procentowo ciężko określić, ale myślę, że jakieś 80 do 20 procent na korzyść Zielonych. Lata 90-te to powiększająca się przewaga Radomiaka. Obecnie sytuacja wygląda tak, że prócz w sumie niewielkich Plant całe miasto zielono-białe, a np. Borki, na których było dużo Broniarzy to dzisiaj jedna z njalepszych ekip działających na Struga.
-
a co powiesz o fc Radomiaka? ktory spisuje sie najlepiej?
-
ale pomiedyz waszmy liczbami i tak nie ma tkaiej dysproporcji , jakby na to wskazywal podzial miasta.
jakby porownac wasze liczby to juz cyba nie wyjdzie 90%-10%. liczy sie to kto ma ilu kibicow a nie ile pustych blokow pod kontrola
jakby porownac wasze liczby to juz cyba nie wyjdzie 90%-10%. liczy sie to kto ma ilu kibicow a nie ile pustych blokow pod kontrola
-
A ja mam pytanie dot. Kalisza. Czy oprócz kibiców miejscowego KKS-u są jacyś inni kibice ?
Kongres Nowej Prawicy !

-
Wiadomo , że WFCG ma kosę z GKM i Olimpią , ale chyba większe ciśnienie kibice Widzewa z Grudziądza mają na GKM ... Można wiedzieć dlaczego ?
c*** z podpisem
-
WFCG zawiesiło kosę z Olimpią, jak na razie panuje między nimi neutralność.BezimiennyCzłek pisze:Wiadomo , że WFCG ma kosę z GKM i Olimpią , ale chyba większe ciśnienie kibice Widzewa z Grudziądza mają na GKM ... Można wiedzieć dlaczego ?

Korwin Mikke mym idolem, Che Komorro ja pie*dolę
-
W Zawadzkiem i Kolonowskiem rowniez zachodniogornoslaski FC Gornika Zabrze.ODRAFan pisze: Zawadzkie - Zawadzkie&Kolonowskie - FC Odry
Olesno - FC Odry
Dobrodzień - jakies jednostki z Odry, ale ogolnie sporo niemcow.
Byczyna - jednostki z Odry
Dobrodzien - gdzie jak to ODRAFan napisal "sporo niemcow" - owi Niemcy (Gornoslazacy) jesli juz komus z polskich lig kibicuja to w przeciwienstwie do miejscowych polakow bedacych za Odra kibicuja Gornikowi (jednostki Ruchowi).
Zeby dopelnic obrazu zachodniego Gornego Slaska trzeba napisac, ze wiekszosc terenu jest zdominowana przez autochtonow (Gornoslazakow opcji narodowych glownie niemieckiej i slaskiej) kibicujacych wlasnie glownie Gornikowi, a Polacy z Odry maja jedynie swoje enklawy w "wiekszych" (jak na tutejsze warunki) miastach.
-
A ja mam takie pytanie - jak to jest z Jeziorakiem Iława, a raczej jak było? Kilka lat temu, będąc na majówce w okolicach Iławy, wpadłem na mecz Jezioraka bodajże w ówczesnej III lidze. Zdziwiło mnie to, że na meczu praktycznie same pikniki, 0 młyna. A dziś ekipa ta nieźle się prezentuje.
Może być PW.
Może być PW.
A no.
-
VJ pisze:za Cracovia.Krakow.pl:
"tym razem Tarnovia remisuje z Pogoria Pogórska Wola 3-3 do małego incydentu doszło na trybunach około 20 osobowa grupa kibiców Tarnovii kroi 2 szaliki Pogori Pogórska Wola szale zostały spalone natychmiastowo
na tym meczu obecnych 2 osoby z Cracovii kibiców Tarnovii około 80 osób wreszcie coś Tovia zaczyna działać i chodzić na mecze kibiców z Pogori około 25 osób"
ma ktoś zdjęcia z tego meczu ? dawno nie widziałem Tovii.
Podbijam jak tam sytuacja w Tarnowie? Czyżby Tarnovia się odradza?
-
Olecko, Gołdap, Orzysz
?
?
Wyjazdy sprawiają, że jestem lepszym człowiekiem.
-
80 osób heheh,a można jakies zdjęcie ?tomek.pf pisze:VJ pisze:za Cracovia.Krakow.pl:
"tym razem Tarnovia remisuje z Pogoria Pogórska Wola 3-3 do małego incydentu doszło na trybunach około 20 osobowa grupa kibiców Tarnovii kroi 2 szaliki Pogori Pogórska Wola szale zostały spalone natychmiastowo
na tym meczu obecnych 2 osoby z Cracovii kibiców Tarnovii około 80 osób wreszcie coś Tovia zaczyna działać i chodzić na mecze kibiców z Pogori około 25 osób"
-
W Olecku kibicują dla Czarnych i jest sympatia dla Jagi ale chyba o FC nie możemy tu mówić
Z tego co wiem Orzysz i Goldap pustkowie kilka razy bylem i nie zauważyłem oznak obecności kibiców w tych miastach
Z tego co wiem Orzysz i Goldap pustkowie kilka razy bylem i nie zauważyłem oznak obecności kibiców w tych miastach
-
-
19baRon20 pisze:Czaniec?
Jeśli pytasz o ten koło Bielska, to tam jest około 20 kibiców miejscowego LKS, tworząca młynek raz na 4 mecze...
Poza tym, wiadomo z racji odległości do Bielska, parę osób zagląda do Nas na mecze Podbeskidzia.
-
nawet jeśli to prawda to nie sądzę, żeby jakieś foto dali. w końcu małe miasto 2 bardzo nie równe siły. na ich miejscu bym się nawet nie chwalił, że w 80 jedziemy gdzieś.mocarny knur pisze:80 osób heheh,a można jakies zdjęcie ?tomek.pf pisze:VJ pisze:za Cracovia.Krakow.pl:
-
Jak się sytuacja przedstawia w takich miejscowościach jak Oława(Dolnyśląsk) i Strzelce Opolskie(Opolskie)?
-
Pytanie do Opolan-Czy na Odrę chodzą miejscowi Niemcy? Dużo jest ich? Jak stosunki?pzdr
-
Strzelce 100% Odra, nasz najsilniejszy FC od kilkunastu lat.
Co do niemiaszkow, pewnie pojawiaja sie na trybunie jacys utozsamiajacy sie z niemcami/slazakami. W mlynie na pewno takich osob nie ma.
Wszelkie objawy sympatii proniemieckich na naszym stadionie zakonczylyby sie bardzo szybko dla objawiajacego je.
Co do niemiaszkow, pewnie pojawiaja sie na trybunie jacys utozsamiajacy sie z niemcami/slazakami. W mlynie na pewno takich osob nie ma.
Wszelkie objawy sympatii proniemieckich na naszym stadionie zakonczylyby sie bardzo szybko dla objawiajacego je.
Odra Opole
-
W Oławie mocny FC Śląska, udzielają się też na miejscowym Moto-Jelczu.ZSH!!! pisze:Jak się sytuacja przedstawia w takich miejscowościach jak Oława(Dolnyśląsk)...
-
lata 80 Hutnik potem starsi przestali byc aktywni pojawili sie młodzi przez co na Mistrzejowicach Nowych od dawna rządzi Wisła.na osiedlu Mistrzejowice Nowe przewaga Cracovii kilka lat temu byla a teraz pojawilo sie troche kibiców Wisły ale chyba nadal jest to pasiackie osiedle.
oobiło mi się o uszy że w latach 90-tych był tam hutnik, któs bardziej kumaty ci to potwierdzi pewnie jak było dokładnie.
pasów nie było na mn nigdy z tego co mi wiadomo. Obecnie sa na Piastów (osiedle podzielone pomiędzy Wisłe a Cracovie z przewagą pasiastych), które też kiedyś było za Hutnikiem potem za Wisłą. Tylko że na Piastów nie mozna mówić o wymianie pokoleń, bo wiekszość ekipy Craxy to przerzuty.
-
jak już jesteśmy na Opolszczyźnie, jak wygląda sytuacja w Zdzieszowicach, Leśnicy i G. św. Anny?
korzystaj z życia zanim ono Ciebie wykorzysta.
-
Na Górze św. Anny 100% Franciszkanie! Zdzieszowice to lokalny Ruch Z. i zabrski Górnik + jakieś jednostki Odry
wkurwiony nie jesteś sobą
-
A ja mam takie pytanko do Warszawiaków. Wiadomo że ,na dzielnicy Muranów jest Polonia. Można ich tam uświadczyć w barwach? Czy tylko baźgrają po murach ??
d**** koks i ruletka
-
Na co dzień Polonia nie chodzi w barwach po mieście. A przynajmniej ja się z czymś takim nigdy nie spotkałem do tej pory

-
Nie. Spotkanie Polonii w barwach graniczy z cudem.PDGcartel pisze:A ja mam takie pytanko do Warszawiaków. Wiadomo że ,na dzielnicy Muranów jest Polonia. Można ich tam uświadczyć w barwach? Czy tylko baźgrają po murach ??
A no.
-
A czy Polonia wystepuje gdzies w wiekrzej ilosci w podwarszawskich miejscowosciach,badz wystepowali kiedys?Silver pisze:Nie. Spotkanie Polonii w barwach graniczy z cudem.PDGcartel pisze:A ja mam takie pytanko do Warszawiaków. Wiadomo że ,na dzielnicy Muranów jest Polonia. Można ich tam uświadczyć w barwach? Czy tylko baźgrają po murach ??
-
Nie jestem pewien czy mozna to określić większą ilością ale takowi wystepują w Żurominie.giovanniKSG pisze:A czy Polonia wystepuje gdzies w wiekrzej ilosci w podwarszawskich miejscowosciach,badz wystepowali kiedys?Silver pisze:Nie. Spotkanie Polonii w barwach graniczy z cudem.PDGcartel pisze:A ja mam takie pytanko do Warszawiaków. Wiadomo że ,na dzielnicy Muranów jest Polonia. Można ich tam uświadczyć w barwach? Czy tylko baźgrają po murach ??
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Zadne 100%, Strzelce to rowniez przede wszystkim Gornik, z ktorym utozsamiaja sie (jesli juz z kims) wlasnie glownie niemieccy Gornoslazacy.ODRAFan pisze:Strzelce 100% Odra, nasz najsilniejszy FC od kilkunastu lat.
Lesnica - LZS Lesnica, nie bardzo lubia sie z Ruchem Zdzieszowice;) no i Gornik (ale to chyba ci sami), a chadziaje sa za Chemikiem (mniejszosc).Coltrane pisze:jak wygląda sytuacja w Zdzieszowicach, Leśnicy i G. św. Anny?
Gorna sw. Anny/Sankt Annaberg - lezy na terenach sympatyzujacych z Gornikiem, w mniejszosci Ruchem.
-
Co to za Sankt Annaberg do k...wy nędzy??!!
-
kkr pisze:
Gorna sw. Anny/Sankt Annaberg - lezy na terenach sympatyzujacych z Gornikiem, w mniejszosci Ruchem.
To samo co Wrocław/Breslau...aczkolwiek nie pochwalam niemieckich, tudzież górnośląskich naleciałości na polskim forum.barbizm pisze:Co to za Sankt Annaberg do k...wy nędzy??!!
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Nie no, ja wiem co to znaczy, chodziło mi o to po co to pisze? To może zacznijmy pisać Śląsk Breslau, Legia Warschau...W końcu Warszawa też kiedyś była niemiecka...i co z tego???