Hiszpania vs. Polska, Murcia, 8 czerwca 2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Hiszpania vs. Polska Madryt 8 czerwca 2010
polecam lot z Wrocławia do Alicante 5.06 odlot 12.06 powrót cena w dwie strony 330 zł...
-
Prosze kogos kto leci do Madrytu o kontakt na priv
KS Unia Oświęcim
-
no, ale nam chodzi o bagaż rejestrowany. ;) może być PWzywiecberr pisze:odkad latam tymi liniami to zawsze mialem problemy z przewozem alkocholu.ogolnie jesli chodzi o bagaz podreczny to zero alko,butelek szklanych czy plastikowych,perfum itp.najlepiej miec tam same ciuchy..
Dyskobolia Grodzisk
-
W rejsowym nie ma z tym żadnego problemu, musisz chyba tylko każdą butelkę spakować w osobną siatkę.
-
Wie ktoś może w jakich cenach bywają bilety na towarzyskie mecze Reprezentacji Hiszpani odbywające sie w hiszpanii ??
-
Leciałem ryanairem w 2008r i nikt z powodu dwóch flaszek w plecaku problemów nie robił :)Capo pisze:Jak jest z przewozem jedzenia i [link] w bagażach ?. W podręcznym jak i w dodatkowym w liniach ryanair ?
-
Podbijam o to pytanie.Qucia pisze:Wie ktoś może w jakich cenach bywają bilety na towarzyskie mecze Reprezentacji Hiszpani odbywające sie w hiszpanii ??
Edinburgh, Aberdeen wybiera się ktoś z tych miast w Szkocji na ten mecz ?
1938
-
Bilety na mecze Realu Murcia kosztującroppekkk pisze:Podbijam o to pytanie.Qucia pisze:Wie ktoś może w jakich cenach bywają bilety na towarzyskie mecze Reprezentacji Hiszpani odbywające sie w hiszpanii ??
Edinburgh, Aberdeen wybiera się ktoś z tych miast w Szkocji na ten mecz ?
Tak więc na ten mecz powinny być podobne- Tribuna Preferente Superior: 60 euros
- Tribuna Preferente Inferior: 55 euros
- Tribuna Lateral Superior: 35 euros
- Tribuna Lateral Inferior: 30 euros
- Fondo Sur Superior / Inferior: 20 euros
El horario de taquillas de Nueva
[link]
-
Znajomy lecac do Hiszpani kupil na BEZCLOWYM perfumy warte 600 zl i musiał je wywalić do kosza bo inaczej nie mogł wejsc na pokład , oczywisicie mial je w podrecznym dlatego nie polecam posiadania czegokolwiek w podrecznym.zywiecberr pisze:odkad latam tymi liniami to zawsze mialem problemy z przewozem alkocholu.ogolnie jesli chodzi o bagaz podreczny to zero alko,butelek szklanych czy plastikowych,perfum itp.najlepiej miec tam same ciuchy..

-
Własnie miałem zamawiać bilety na lot ryanerem wie ktos może dlaczego nie moge za nie zapłacić karta visa elctron (Mbank izzy konto) pomoże ktoś ??
-
Bo płaci się kartą kredytową, a tutaj masz pewnie zwykłą kartę debetową (taką do bankomatu)
-
A nie kupił czasami tych perfum w normalnym sklepie na lotnisku, a nie w strefie bezcłowej? Przecież strefę masz już po przejściu kontroli granicznej, więc kto mu to skonfiskował? W Hiszpanii nie byłem, więc może czegoś nie wiem. :)ZETKA pisze:Znajomy lecac do Hiszpani kupil na BEZCLOWYM perfumy warte 600 zl i musiał je wywalić do kosza bo inaczej nie mogł wejsc na pokład , oczywisicie mial je w podrecznym dlatego nie polecam posiadania czegokolwiek w podrecznym.zywiecberr pisze:odkad latam tymi liniami to zawsze mialem problemy z przewozem alkocholu.ogolnie jesli chodzi o bagaz podreczny to zero alko,butelek szklanych czy plastikowych,perfum itp.najlepiej miec tam same ciuchy..
-
Pewnie kupil jak lecial do Hiszpanii a, jak wracal mial w podrecznym i dlatego mu je wyjebali,choc powinni mu dac mozliwosc zakupu plastikowej torebki i niepowinno byc problemu jak cos to pisz na priv zeby nie rozmywactyminho pisze:A nie kupił czasami tych perfum w normalnym sklepie na lotnisku, a nie w strefie bezcłowej? Przecież strefę masz już po przejściu kontroli granicznej, więc kto mu to skonfiskował? W Hiszpanii nie byłem, więc może czegoś nie wiem. :)ZETKA pisze:Znajomy lecac do Hiszpani kupil na BEZCLOWYM perfumy warte 600 zl i musiał je wywalić do kosza bo inaczej nie mogł wejsc na pokład , oczywisicie mial je w podrecznym dlatego nie polecam posiadania czegokolwiek w podrecznym.zywiecberr pisze:odkad latam tymi liniami to zawsze mialem problemy z przewozem alkocholu.ogolnie jesli chodzi o bagaz podreczny to zero alko,butelek szklanych czy plastikowych,perfum itp.najlepiej miec tam same ciuchy..
-
Pewnie kupil jak lecial do Hiszpanii a, jak wracal mial w podrecznym i dlatego mu je wyjebali,choc powinni mu dac mozliwosc zakupu plastikowej torebki i niepowinno byc problemu jak cos to pisz na priv zeby nie rozmywac[/quote]tyminho pisze:A nie kupił czasami tych perfum w normalnym sklepie na lotnisku, a nie w strefie bezcłowej? Przecież strefę masz już po przejściu kontroli granicznej, więc kto mu to skonfiskował? W Hiszpanii nie byłem, więc może czegoś nie wiem. :)ZETKA pisze:Znajomy lecac do Hiszpani kupil na BEZCLOWYM perfumy warte 600 zl i musiał je wywalić do kosza bo inaczej nie mogł wejsc na pokład , oczywisicie mial je w podrecznym dlatego nie polecam posiadania czegokolwiek w podrecznym.zywiecberr pisze:odkad latam tymi liniami to zawsze mialem problemy z przewozem alkocholu.ogolnie jesli chodzi o bagaz podreczny to zero alko,butelek szklanych czy plastikowych,perfum itp.najlepiej miec tam same ciuchy..
Kupil na bezlocwym (specjalnie to napisalem z duzych liter zeby nikt sie nie do czepil ,ze kupil normalnie...) takze panowie uwazac!

-
Ale na co uwazac? Latasz samolotami? Nie ma technicznej mozliwosci zeby Ci skonfiskowali cos zakupionego w bezclowym bo sklepy bezclowe sa umiejscowione juz po wszelkich kontrolach bagazu :)
-
Witam,
Ja już w marcu zakupiłem bilety do Madrytu myśląc, że pożegnanie piłkarzy musi się odbyć w stolicy, no ale... Sprawdzałem połączenia z Madrytu do Murci, wypożyczenie samochodu około 40 euro za dzień, 400 km, czyli około 4-5 h licząc jakieś korki, pociągiem około 4 h i coś koło 90 euro w dwie strony i trzeba wziąć nocleg, najtaniej autobusem ale najdłużej - nawet do 6 h.
pzdr
Ja już w marcu zakupiłem bilety do Madrytu myśląc, że pożegnanie piłkarzy musi się odbyć w stolicy, no ale... Sprawdzałem połączenia z Madrytu do Murci, wypożyczenie samochodu około 40 euro za dzień, 400 km, czyli około 4-5 h licząc jakieś korki, pociągiem około 4 h i coś koło 90 euro w dwie strony i trzeba wziąć nocleg, najtaniej autobusem ale najdłużej - nawet do 6 h.
pzdr
-
Kupil na bezlocwym (specjalnie to napisalem z duzych liter zeby nikt sie nie do czepil ,ze kupil normalnie...) takze panowie uwazac![/quote]
Wszystko ok ale jezeli kupil lecac DO Hiszpanii to spowrotem mial juz w podrecznym czyli tak jak by kupil na miescie,co innego jakby kupil jak wracal wtedy pewnie by sie nie przyjebali
Wszystko ok ale jezeli kupil lecac DO Hiszpanii to spowrotem mial juz w podrecznym czyli tak jak by kupil na miescie,co innego jakby kupil jak wracal wtedy pewnie by sie nie przyjebali
-
Panowie , specjalnie nie chcialem odpowiadac zeby nie rozwalac tematu dalej wiec skonczmy bo watek perfum nie jest najwazniejszy ;)

-
My lecimy (proponuje takie połączenie) z wizzara (katowice-mediolan) gdzie mamy 9h przerwy po czym lecimy do Alicante (ryanair) ,z powrotem alicante-mediolan (1.15h przerwy i lecimy z wizzara do katowic ,w sumie nas to wychodzi 370zł w obie strony,jak cos to priv!
do zobaaczenia wmuci OW!
do zobaaczenia wmuci OW!
-
Lecac Ryanairem gdziekolwiek nie mozesz zabrac w podrecznym bagazu zadnych perfum, kremow, plynow, substancji cieklych POWYZEJ 100 ml ! Do 100 ml jest dozwolone po wykupieniu specjalnych plastikowych torebek, gdzie wkladasz kazdy gadzet po 1 do torebki. Wyjatkiem sa LEKI ! Tego mozesz pakowac ile chcesz.
Wszystko co napisalem tyczy sie okresu PRZED ODPRAWA.
Po odprawie w sklepie bezclowym mozesz sobie nakupowac reklamowke wodki, tequilli, Jacka i co jeszcze dusza zapragnie :)
Wszystko co napisalem tyczy sie okresu PRZED ODPRAWA.
Po odprawie w sklepie bezclowym mozesz sobie nakupowac reklamowke wodki, tequilli, Jacka i co jeszcze dusza zapragnie :)
Hetman Włoszczowa!
-
Troche nie na temat ale opisze bo kazdy cos wie ale nie do konca :)
W bagazu podrecznym nie mozna wziasc plynow wiekszych niz 100 ml niewazne jaka lina lecisz. Spowodowane to jest ogolnym prawem po tym jak terorysci kombinowali jakas bombe z plynem. Dlatego zadne perfumy napoje czy inne plyny powyzej nie zostana puszczone przy sprawdzaniu bagazu. Jezeli kupicie cos na bezclowce to nie ma najmniejszych problemow tylko ze niektore linie teraz wymyslily cos takiego ze musi sie to zmiescic w bagazy podrecznym. Nie mozna miec przy wejscu do samolotu podrecznego bagazu i dodatkowo reklamowki z bezlowki. Pozdro
Sorry za polskie litery
W bagazu podrecznym nie mozna wziasc plynow wiekszych niz 100 ml niewazne jaka lina lecisz. Spowodowane to jest ogolnym prawem po tym jak terorysci kombinowali jakas bombe z plynem. Dlatego zadne perfumy napoje czy inne plyny powyzej nie zostana puszczone przy sprawdzaniu bagazu. Jezeli kupicie cos na bezclowce to nie ma najmniejszych problemow tylko ze niektore linie teraz wymyslily cos takiego ze musi sie to zmiescic w bagazy podrecznym. Nie mozna miec przy wejscu do samolotu podrecznego bagazu i dodatkowo reklamowki z bezlowki. Pozdro
Sorry za polskie litery
-
Mam pytanie do tych co wybieraja sie z UK czy aby leciec potrzebuje paszport?Bo slyszalem rozne opinie!
Leci ktos z okolic Birmingham ?
Leci ktos z okolic Birmingham ?
UNS 1951
-
Poszukałem teraz chwilkę i coś takiego jest
Wizzair pon. 07 cze 6:00 Katowice - Mediolan 7:45 39 PLN
Ryanair pon 07 cze 14 45 Mediolan - Alicante 25 E
i powrót 09.06.
Ryanair Alicante 9 55 - Mediolan 11:55 25 E
a później to chyba na drugi dzień dopiero jest lot wizzarem do Krakowa o 10 :45 /24 pln
i powrót 09.06.
a później to chyba na drugi dzień dopiero jest lot wizzarem do Krakowa o 10 :45 /24 pln
-
Leci ktos z Irlandii?Jak tak to kiedy i skad? Na priv.
-
Camel pisze:Poszukałem teraz chwilkę i coś takiego jest
i powrót 09.06.
Czw, 10 czer 10
alicante-mediolan
09:55 Odlot
11:55 Przylot
mediolan-kce (wizzair)
13:15-14.55
-
Przelot ok 350, noclegi 58 zł/doba znalazłem, wynajem auta ok 300-320 zł za 3 dni+ bilet na mecz +/- 100 zł to wychodzi za 4 dni jakos 700 plus zabawa:)
Helsinki mnie wyniosły z 1100 a zero pobytu na miejscu praktycznie było.
Helsinki mnie wyniosły z 1100 a zero pobytu na miejscu praktycznie było.
-
panowie , mozecie skonczyc temat?pisalem juz cos o tym ,ze rozwalam temat o informacja a nie "historia znajomego zetki z perfumami..."Grzeczny pisze:Troche nie na temat ale opisze bo kazdy cos wie ale nie do konca :)
Sorry za polskie litery
PS:Prosze o wywalenie postow na temat perfum.

-
[link]
Polecam tą wyszukiwarkę noclegów w Alicante, naprawdę jest w czym wybierać.
Polecam tą wyszukiwarkę noclegów w Alicante, naprawdę jest w czym wybierać.
1938
-
Do wiary wybierajacej sie z UK skad wylatujecie i gdzie mniej wiecej planujecie nocleg.....?
CAŁE ŻYCIE NA DOPINGU
CAŁE ŻYCIE NA DOPINGU
UNS 1951
-
pztUNS pisze:Do wiary wybierajacej sie z UK skad wylatujecie i gdzie mniej wiecej planujecie nocleg.....?
CAŁE ŻYCIE NA DOPINGU
Ja lece z UK.Planuje wyjazd z Luton badz Gatwick.Nie mam jeszcze zakupionego biletu ale to sie wyjasni w najblizszych dniach.Nocleg w Alicante i Murci ktory ogarnia kumpel ze Szkocji.Wyjazd 05.06.2010 powrot 09.06.2010.Leci ktos z Luton badz Gatwick ?
-
Bilety zarezerwowane:
5 czerwca : Londyn Gatwick - Alicante
9 czerwca : Murcja - Luton laczny koszt 570pln
pozdrawiam :)
5 czerwca : Londyn Gatwick - Alicante
9 czerwca : Murcja - Luton laczny koszt 570pln
pozdrawiam :)
-
Okres pobytu tak jak kolega wyżej :-) cena za loty 150 funtów.
Sobota, niedziela, poniedziałek w Alicante a we wtorek do Murcji, środa powrót.
05.06 Glasgow - Alicante, 09.06 Murcja - Glasgow.
Jeśli chodzi o miejsce meczu według mnie rewelacyjne! a to za sprawą pięknie położonego miasta Alicante, które jest od Murcji odległe o 90km. Wyprawa zapowiada się niesamowicie klimatycznie a to za sprawą słońca, dupeczek i ostrych melanżów :-)
A jeśli chodzi o sam stadion w Murcji to mam pytanie, czy znajduję się on w mieście czy na obrzeżach miasta?
Sobota, niedziela, poniedziałek w Alicante a we wtorek do Murcji, środa powrót.
05.06 Glasgow - Alicante, 09.06 Murcja - Glasgow.
Jeśli chodzi o miejsce meczu według mnie rewelacyjne! a to za sprawą pięknie położonego miasta Alicante, które jest od Murcji odległe o 90km. Wyprawa zapowiada się niesamowicie klimatycznie a to za sprawą słońca, dupeczek i ostrych melanżów :-)
A jeśli chodzi o sam stadion w Murcji to mam pytanie, czy znajduję się on w mieście czy na obrzeżach miasta?
1938
-
Ja zarezerwowałem bileciki dla siebie i dla ziomka za 86 zeta w dwie strony hyhy (Kocham Ryanaira). Wylatujemy w poniedziałek 7 czerwca z Wrocławia do Bergamo tam przesiadamy się na nocny lot do Madrytu. 8 czerwca pierwszy ranny lot z Madrytu do Alicante. Powrót następujący: 9 czerwca nocny lot do Madrytu. 10 czerwca z samego rańca wylot z Madrytu do Bergamo stamtąd do Weeze a stamtąd do Gdańska. Cena wyszła kozak. Oby teraz nic planów nie pokrzyżowało :)
JB na 100%
-
Wiadomo już coś może o biletach?
-
Witam
Samoloty ogarnięte
wylot Katowice-Barcelona 6.06
powrót Madryt-Katowice 10.06
cena 250 zł
do tego wstępnie ogarnięte hostele w Barcelonie i Madrycie po 15 e od łebka
jak by ktoś miał coś tańszego niż 25 e w Murcii to niech da znać
do tego znalazłem transport pociagiem z Barcelony do Murcii(Alicante) i Murcii do Madrytu w granicach 30 e (tak samo prośba o jakis cynk jak ktoś znajdzie coś tańszego)
ktoś sie orientuje ile kosztuje zwiedzanie Santiago Bernabeu oraz Camp Nou ?
bilety na mecz pewnie na kupbilet ?
Samoloty ogarnięte
wylot Katowice-Barcelona 6.06
powrót Madryt-Katowice 10.06
cena 250 zł
do tego wstępnie ogarnięte hostele w Barcelonie i Madrycie po 15 e od łebka
jak by ktoś miał coś tańszego niż 25 e w Murcii to niech da znać
do tego znalazłem transport pociagiem z Barcelony do Murcii(Alicante) i Murcii do Madrytu w granicach 30 e (tak samo prośba o jakis cynk jak ktoś znajdzie coś tańszego)
ktoś sie orientuje ile kosztuje zwiedzanie Santiago Bernabeu oraz Camp Nou ?
bilety na mecz pewnie na kupbilet ?
-
W Barcelonie za wejscie na stadion jakis rok temu placilem cos ok 13 eu.Mysle ze od tego czasu jesli sie cos zmienilo to niewiele.
RRR
-
Na stadion Realu również coś koło 13euro, bodajże 12. Cena ta z wakacji 2008 w których zwiedzałem.
Ktoś rezerwował już jakieś noclegi w Alicante lub Murcji?.
[link]
Ktoś rezerwował już jakieś noclegi w Alicante lub Murcji?.
[link]
1938
-
Re: Hiszpania vs. Polska, Murcia, 8 czerwca 2010
Czy wybiera sie ktos z lotniska w Bournemouth?
-
polaczenia kolejowe sa dosc kosztowne z Barcelony do Murcii cos kolo 50 e i prawie 7 godzin jazdy
[link]
a to stronka <hotele , pociagi > [link]
tour de Santiago Bernabeu - to koszt 15 euro podobnie jak na Barce tylko te dojazdy z lotnisk na dworce stadiony itp to jest czasochlonne i dosc kosztowne <taxi>
[link]
a to stronka <hotele , pociagi > [link]
tour de Santiago Bernabeu - to koszt 15 euro podobnie jak na Barce tylko te dojazdy z lotnisk na dworce stadiony itp to jest czasochlonne i dosc kosztowne <taxi>
EMIGRANTES TEAM F.A.L.U.B.A.Z ESPANA
-
witam ....wybiera sie ktos z madrytu pociagiem do murci?? jesli tak to mozna stworzyc grupe jadaca pociagiem jak cos to na pw