Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

hdg

Re: Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...

Post autor: hdg »

RAŚ pisze: Nie zmienia to faktu, że o skrojeniu flagi Ruchu Chorzów nie może być w tym przypadku mowy.
Masz racje natomiast może być mowa o skrojeniu flagi z Motywem GórnoŚląsko Patriotycznym należącej do kibica/ów Ruchu Chorzów !

Jeśli byłoby inaczej w sprawie tej że flagi nie wypowiadał by się tu nikt z kibiców spod znaku/R\ a jak widać wypowiada się wielu z nich zarówno na tym forum jak i ich własnym
iparts.pl
imik1

Post autor: imik1 »

Wizard. pisze:
RAŚ pisze:No i OK, błąd polegał na tym, że nie poinformowano właściciela o zagrożeniach, bądź też on nie poinstruował swojego personelu. Nie zmienia to faktu, że o skrojeniu flagi Ruchu Chorzów nie może być w tym przypadku mowy.

Tez sie zaraz zarejstruje jako RAś2 ;)
członkowie RAŚ na 100% przejmują się krzykaczami z kibice.net oraz za punkt honoru postanowili bronić nieskalanego imienia Niebieskich, którzy w swoich relacjach wymieniają te flagę a po jej stracie odwracają kota ogonem twierdząc że to nie ich... domniemanych właścicieli tak obeszło dobre imię kiboli Ruchu że postanowili się wytłumaczyć szanownemu kibicowsko-internetowemu gronu że to ich flaga z którą nikt inny nie miał nic wspólnego i na owym zajezdzie wisiała identyczna flaga jak ta ze stadionu całkiem niezależnie... ot propaganda podobna do tej jak robili sowieci hehe
RAŚ

Post autor: RAŚ »

Prosta sprawa. Jestem członkiem RAŚ i kibicem Ruchu. Zależy mi na wyjaśnieniu nieporozumienia.
Problem polega na tym, że poza Górnym Śląskiem mało kto rozumie specyfikę przenikania się środowisk kibicowskiego i regionalistycznego.
dalin

Post autor: dalin »

Polecam zajrzeć w link do screena na poprzedniej stronie. To chyba najlepiej wyjaśnia stosunek Ruchu do owej flagi.
RAŚ

Większość kibiców Ruchu identyfikuje się z Górnym Śląskiem. Tego nikt nie neguje.
imik1

Post autor: imik1 »

Rozumiem więc że identyfikują się również ze straconą flagą...zresztą identyfikowali się z nią na oficjalnej stronie kibiców Ruchu... w takim razie mi to wystarczy za odpowiedź... dziękuje... do "usłyszenia"...
RAŚ

Tak jak większość kibiców innych ekip identyfikuje się z flagami Polski.
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

RAŚ pisze:Szczegółów Ci w tej chwili nie podam, bo po całym incydencie nie miałem okazji dłużej rozmawiać z właścicielem, ale domyślam się, że autor projektu jest zarazem kibicem Ruchu i sympatykiem lub członkiem RAŚ.
Bez przyzwolenia Ruchu nikt ot tak sobie nie mógłby wykonać repliki flagi, ani się z nią afiszować tuż obok ich stadionu. W dodatku pojawiła się w oficjalnej relacji meczu. Jak dla mnie sprawa jasna i zarazem koniec tematu. Dziękuję za uwagę.
Viclav

Post autor: Viclav »

19baRon20 pisze:
chyba po hymnie pajacu! nie byles wiec morda!
Zbastuj trochę Ślonzoku z tonem swojej wypowiedzi. W 1:56 słychać skandowanie "GŚ" bardzo wyraźnie, jeszcze w trakcie Hymnu RP.
Jackpot88

Post autor: Jackpot88 »

Panowie , a raczej dzieciaki macie naprawdę zajebisty temat do komentowania.Robicie z igły widły .Jeszcze dzień lub dwa i ta akcja będzie przez niektórych okrzyknięta akcją roku.Dajcie już spokój.........
19baRon20

Post autor: 19baRon20 »

Ruch swoje powiedział a niektórzy dalej swoje, dla niekórych internet to całe życie!
zbyszek_r79

Post autor: zbyszek_r79 »

Mam kilka pytań.
1. Jak Ruch ustosunkowuje się do tego, że - z tego co wiem - klub zakładali powstańcy śląscy?
2. Czy kibice Ruchu mają zakaz wyjazdów na kadrę?
3. Czy kibice jakichś innych śląskich klubów też w ogóle nie jeżdżą na kadrę?
Jackpot88

zbyszek_r79 pisze:Mam kilka pytań.
1. Jak Ruch ustosunkowuje się do tego, że - z tego co wiem - klub zakładali powstańcy śląscy?
2. Czy kibice Ruchu mają zakaz wyjazdów na kadrę?
3. Czy kibice jakichś innych śląskich klubów też w ogóle nie jeżdżą na kadrę?
Wszystkie inne ekipy jeżdżą.
Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd »

Do WKSu nie należy mieć absolutnie żadnych pretensji, myśleli, że kroją fanę Niebieskch.

Nie jestem z Ruchu, lecz z "wrogiego obozu", ale jednak rozumiem ich i całą tę sprawę, ponieważ niektórzy (nie tylko kibice Ruchu) czują się tak, jakby klubowi X skrojono fanę z napisem POLSKA.

Niech autorzy kolejnych postów zwrócą na to uwagę.
Nr GG

Post autor: Nr GG »

Jackpot88 pisze: Niewiem dlaczego Ruch nagle podążył zgodnie z ideologią RAŚ-u.

Wnioskuję, żeby prowokować inne ekipy.
Viclav

Post autor: Viclav »

zbyszek_r79 pisze:Mam kilka pytań.
Również mnie to ciekawi.
FF_

Post autor: FF_ »

GóRny Ślonsk 1920 pisze: dla Nas byla to w pewnym rodzaju flaga reprezentacyjna.

Tak, poniewaz Slask od dluzszego czasu mowi ze jest wladca CAŁEGO (historycznego) Slaska wiec troche bez sensu... co do reszty nie ma co odpisywac, kocham to forum i kumatosc wszystkich uzytkownikow :) pozdRo i spinajcie sie tu dalej jak to wszystko bylo :D
Ad 1. Przecież ponoć to nie Wasza fana? - skąd zatem taki stwierdzenie ?

Ad 2. Wrocław jest stolicą całego ŚLĄSKA (historyczną). Może niech przestaną się kroić ekipy z tych samych województw, bo w końcu ten sam region.

Nie chcemy wszyscy by w Polsce doszło do sytuacji z Anglii, gdzie można tylko siedzieć na d**** i wpierdalać słonecznik. Minęło zaledwie parę kolejek wiosny, która przyniosła wiele ciekawych sytuacji (krojenie barw, Konin, awantury na trasie czy sytuacje na derbach), a wszyscy zamiast się cieszyć, że nadal się coś dzieje szukają dziury w całym.
pgn

Post autor: pgn »

Gerrarrd pisze:Do WKSu nie należy mieć absolutnie żadnych pretensji, myśleli, że kroją fanę Niebieskch.

Nie jestem z Ruchu, lecz z "wrogiego obozu", ale jednak rozumiem ich i całą tę sprawę, ponieważ niektórzy (nie tylko kibice Ruchu) czują się tak, jakby klubowi X skrojono fanę z napisem POLSKA.

Niech autorzy kolejnych postów zwrócą na to uwagę.
najnormalniejszy post w temacie. Śląsk kroi fanę widzianą na szpilu. to, że jest to prywatna własność nie mająca nic wspólnego z kibicami to już nie ich sprawa, nie musieli o tym wiedzieć. konkret akcja na wrogim, niebezpiecznym terenie.
do ludzi pouczających Hanysów. ktoś kogo dziadków przywieziono wagonem do miejsca w którym obecnie mieszkacie nie ma prawa pouczać o dumie ze swojego regionu ludzi którzy mogą z dumą powiedzieć, że moja rodzina mieszka w tym samym miejscu 250 lat.
ps1 nie mam nic do repatriantów
ps2 co do wiedzy na temat historii Śląska wśród Hanysów to się wypowiadać nie będę, bo jest niska
Jackpot88

PGN obudź się.Napływ ludzi z innych części kraju nastąpił w prl-u.Powstańcy śląscy to ludzie ,którzy mieszkali w tym miejscu od pokoleń.Co tam RAŚ rules :)
RAŚ i tu znów powiało propagandą.Przecież sami na swojej stronie podaliście liczbę kilkuset osób.Po drugie na Śląskich stadionach można zaobserwować elementy związane z GŚ.Niestety muszę Cię wyprowadzić z błędu.Nie są to ludzie ,którzy chcą autonomii , tylko tacy ,którzy się utażsamiają z regionem.Wiem ,wiem na Ruchu to inna bajka :)
RAŚ

Kilkaset było w 2008, w 2009 już ponad tysiąc. Podały to zresztą media.
Z kolei ja Ci gwarantuję, że i zwolenników autonomii na innych stadionach nie brakuje.
A na marginesie. Powstańcy w 1921 (w 1919 i 1920 to była garstka) walczyli o autonomiczny Śląsk w ramach RP, bo autonomia została przyznana już przed plebiscytem.
Jackpot88

RAŚ pisze:Kilkaset było w 2008, w 2009 już ponad tysiąc. Podały to zresztą media.
Z kolei ja Ci gwarantuję, że i zwolenników autonomii na innych stadionach nie brakuje ogłoszenia turystyka.
A na marginesie. Powstańcy w 1921 (w 1919 i 1920 to była garstka) walczyli o autonomiczny Śląsk w ramach RP, bo autonomia została przyznana już przed plebiscytem.
No i ta"garstka" wywalczyła swoje.Zato RAŚ jest potężny.Człowieku rejestrujesz się tu po to aby siać propagandę.Myśle ,że zle trafiłeś .No może kolega Swiąteczny karp Ci przyklaśnie.Kończę gadkę.
RAŚ

Powstanie 1919 zostało przegrane z kretesem. To powienieneś wiedzieć.
Sam zacząłeś OT, więc teraz nie narzekaj.
pgn

Post autor: pgn »

Jackpot88 pisze:PGN obudź się.Napływ ludzi z innych części kraju nastąpił w prl-u.Powstańcy śląscy to ludzie ,którzy mieszkali w tym miejscu od pokoleń.Co tam RAŚ rules :)
RAŚ i tu znów powiało propagandą.Przecież sami na swojej stronie podaliście liczbę kilkuset osób.Po drugie na Śląskich stadionach można zaobserwować elementy związane z GŚ.Niestety muszę Cię wyprowadzić z błędu.Nie są to ludzie ,którzy chcą autonomii , tylko tacy ,którzy się utażsamiają z regionem.Wiem ,wiem na Ruchu to inna bajka :)
temat zaczyna mieć mało wspólnego z flagą.
chopie o tych wagonach to było do Wrocławia, bo ludzi co na grubę przyjechali nie można repatriantami nazwać. autonomia to na obecną chwilę mrzonki. w 1920 była inna sytuacja, przemysłowy Śląsk był najbogatszym regionem nowej Polski, trzeba było iść na ustępstwa. teraz bez pomocy rządu Górny Śląsk padnie. poucz mnie jeszcze o czym nie wiem,najlepiej na PW. przynajmniej będzie zabawnie
genom

Post autor: genom »

a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
pestycyd

Post autor: pestycyd »

genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
a co byscie zrobili gdyby wlascicielem tego hotelu zostal kibic np GKSu i wywieszal w czasie waszych meczow flage np Pieronskie Hanysy czy flage Gorny Slask kibicow z Siemc?
Wtedy byłoby wiadomo, że to są flagi GKS, a nie Regionalne Górnego Śląska.
Ajaciden

Post autor: Ajaciden »

genom pisze:a tak mnie cos zastanowilo i licze ze uzyskam odpowiedz od kibicow Ruchu.piszecie ze flage powiesil sobie koles ,wlasciciel hotelu i nic wam do niej bo to flaga gornoslaska bez herbu waszego.
na fladze Siemianowic jest nasz herb wiec sprawa oczywista, podobnie jak na Pierońskich Hanysach.
rosco

Post autor: rosco »

Dajcie juz spokoj z ta flaga! Skad Śląsk miał wiedzieć że to nie Wasza flaga skoro kiedyś taka sama wisiała na meczu.Pewnie gdyby wiedzieli że to jakis koles sobie ją zrobił i nigdy nie wisiała na stadionie to by odpuścili ale że widzieli i cała Polska pre]ędzej widziała taką sama na stadionie to sobie ją przywłaszczyli i nie ma w tym nic dziwnego.
TrójkoloroweŻory

Post autor: TrójkoloroweŻory »

Brawo Martini Player, nam też sie znudziło oglądać wrzucane już 3 czy 4 raz te same szale ....hahaha
Pozdrowienia z "niebieskich" Żor
NiebieskieZoRy

Post autor: NiebieskieZoRy »

zostal zrobiony dywan i poprostu wkleilem fote a tą szydere sobie daruj bo za ciency jesteście dla NAS w tym miescie!
TrójkoloroweŻory

Post autor: TrójkoloroweŻory »

co nie zmienia faktu o którym pisał Martini.

Szydera szyderą, aby była na poziomie !
MPB

Post autor: MPB »

to akurat jest Transparent także nie wiem czy jest się czym chwalić ???
patriota85

Post autor: patriota85 »

Można prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
http://i36.tinypic.com/feqrsk.jpg
Podbijam
DFLG

Post autor: DFLG »

http://www.goralzywiec.webd.pl/skrojone_slovan.jpg

7 Górali kroi 12 letnią flagę Slovana Bratislava podczas ich wyjazdu do Ruzomberoka.
Znalezione w necie. Chodzi o Górala Żywiec, który w ostatnim czasie drugi raz wraca z łupami, zza południowej granicy. Jakiś czas temu skroili Spartę Praga, jeśli mnie pamięć nie myli.
obiektywny1

Post autor: obiektywny1 »

patriota85 pisze:
Można prosić o jakieś info na temat skrojonej flagi "Hooligans Rogów" przez Odrę Wodzisław ?
Podbijam
Było już to tu wyjasnione
patriota85

Post autor: patriota85 »

obiektywny1 pisze:
patriota85 pisze:
Podbijam
Było już to tu wyjasnione
Jak było to sorry.Ale z tego co raz wyczytałem to było napisane tylko tyle, że to nie flaga Ruchu tylko Przyszłość Rogów.
19markos22

Post autor: 19markos22 »

Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz »

19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.
Zepsuty_Telewizor.

Post autor: Zepsuty_Telewizor. »

można kogoś prosić o info z Gorzowa co to sie działo że Stal traci jakieś sektorówki??
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

Okoliczności straty fany ,,Leśne" Zawiszy komuś znane?Trasa,osiedlowa akcja?
1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz »

19markos22 pisze:
1920RaciboRz pisze:
19markos22 pisze:Przyszłość Rogów to fc Ruchu Chorzów
no Przyszłośc jest naszym F.C ale wyście skroili flagę Przyszłości, a nie Rogów F.C Ruch, podam Ci prosty przykład skroiliśmy kiedyś fanę Rymera Niedobczyce, wiemy że Rymer to F.C Górnika ale w świat poszło że skroiliśmy Rymer a nie Górnik. I powtarzam po raz kolejny ta fana Rogowa nigdy nie zawisła na żadnym meczu Ruchu czy to na Cichej czy na wyjeździe.
Piszesz tak jakbyś udawał że nie wiesz o co chodzi co z tego że fana nie wisi na meczu jeśli jacyś kibice określają się jako FC jakiejś drużyny to jak stracą fanę to już nie są FC tylko kibicami miejscowej drużyny. Nie bądź śmieszny.
To znaczy że ktoś z np Krowiarek zrobi sobie fane Odry, ale ta fana nigdy nie zawiśnie na żadnym waszym meczu i my i tą fane WYNIESIEMY z magazynku to znaczy że skroiliśmy Odrę ?? Nie wydaje mi się żebyś wtedy tak to postrzegał, bez odbioru
Zablokowany