Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Poszukiwacz79

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Poszukiwacz79 » 01.04.2010, 23:35

I tu by się zapewne kłucili :D Widzew jest wszędzie tak jak Arka :) paranoja
LGFT

iparts.pl
CHCNI

Post autor: CHCNI » 01.04.2010, 23:38

"TABUN" - nie przeszkadzaj chłopakom - wylewają swe żale na obecność kibiców Widzewa w całym kraju, a ty z FC z Irlandii wyskakujesz. No jak tak można :-D.

Nie zwracajcie uwagi na nasze posty, drukujcie dalej swoje kąśliwe, ambitne żarciki. Przyjemnie tak na wieczór pośmiać się z tych waszych problemów :-).
Obrazek

Kawał c****.

TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS » 01.04.2010, 23:40

[quote="ale_ci_parada"
W Krakowie nie ma żadnego FC Widzewa!!![/quote]

Mieli vlepke Widzew Kraków która weszła w serie fc Południa. (jesli mnie pamięć nie myli)

jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?

Post autor: oRt » 02.04.2010, 00:03

A jak wygląda w Ostrowcu Sw. i Pińczowie?

Ruda Śl - Ruch i Górnik. Gks śladowe ilości (Wirek)
Piekary - Ruch i Górnik. W zdecydowanej mniejszości "nie afiszujący się" : Polonia (Szarlej) i Gks (Brzozowice)
Siemianowice - Ruch. Gks zorganizowani (Getto-Bytków) i rozsiani po Bańgów-Przełajka. Ksg - 15 lat temu rzadzili dzielnicą Michałkowice. Dzis zostały po nich tylko śladowe ilości.

Jimmy82

Post autor: Jimmy82 » 02.04.2010, 00:08

Bytom a w zasadzie Łagiewniki : zdecydowane i niepodważalne panowanie Ruchu. Górnik w zdecydowanej mniejszości, z okolicach ul. Romanowskiego śladowe ilości Polonii.Okolo 15 lat temu Ruch z Górnikiem na Łagiewnikach 50%:50%

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 02.04.2010, 00:44

TroublemakerS pisze:jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?
Nowe Brzesko pro Pasy choć to tereny aktywne kibicowsko raczej nie są, z Kazimierzy i okolic jeździ zarówno Wisła jak i Pasy. Dodatkowo im dalej na północ świętokrzyskiego od tych terenów to tym Korona mocniejsza.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!

Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...

-J-

Post autor: -J- » 02.04.2010, 07:28

Loco_Locass pisze:Dodatkowo im dalej na północ świętokrzyskiego od tych terenów to tym Korona mocniejsza.
Pewnie masz rację, ale wyłącz z tego Pińczów i Busko.

fanatyk_widzewa

Post autor: fanatyk_widzewa » 02.04.2010, 08:22

Rzeczywiście forum trzeba przeczyścić bo wrażenie mam, że albo wypowiadają się tu ludzie bardzo młodzi (nie mam nic przeciwko jeśli piszą z głową) albo tacy, którzy nie wiele wiedzą, nie wiele jeżdżą (jeśli w ogóle) więc co oni mają do powiedzenia ?

Jeśli chodzi o FC Widzewa jak i ich ilość to każdy aktywny kibic wie, że jest ich naprawdę dużo i możecie sobie żartować czy robić podśmiechujki o lodówkach ale to nic nie zmieni. Widzew dzięki sukcesom sportowym w latach 80 i 90 przyciągnął całe rzesze kibiców praktycznie z wszystkich województw. Potworzyły się mniejsze lub większe grupki kibiców jeżdżących wspólnie na mecze i działających dla Widzewa.
Myślę, że najwięcej mieliby do powiedzenia tutaj starsi kibice Legii Warszawa. Zwykle w latach 90 w większości miast w Polsce, może po za tymi większymi, gdzie był już jeden dominujący klub dzieciaki biegały w koszulkach Widzewa lub Legii. Pewnie 80% z nich później zostało kibicami w kapciach ale Ci co spróbowali i pojechali na mecz jeżdżą do tej pory.

Ja osobiście ogromnie się cieszę, że mimo, iż w polskiej piłce od 10 lat nie odgrywamy, żadnej roli, media na nas plują za walkę z PZPN, za aferę korupcyjną, za to, że klub nie daje sobie wciskać ciemnoty od GW to mimo wszystko FC trzymają stały dobry poziom.

PS. Przed świętami w Pabianicach ok. 22 tys. kalendarzyków Widzewa trafiło do skrzynek mieszkańców tego miasta :) [link]

basi46

Post autor: basi46 » 02.04.2010, 08:45

oRt pisze:A jak wygląda w Ostrowcu Sw. i Pińczowie?
Nida młyn od 20 do 100 osób. Jest też w Pińczowie f.c. Wisły, mają swoją flagę, regularnie jeżdżą na Wisłę i zgody. Znajdą się jednostki Cracovii, Korony, Widzewa, Legii, ale raczej nie działają i nikt poza Wisłą się nie ujawnia.
Obrazek

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 02.04.2010, 16:52

Co do R.ŚL to może ja sie wypowiem bo jestem z tąd.
Ruda Śląska tak szczerze to pół na pół KSG-Ruch
Nasze dzielnice to:Godula,Orzegów(Podobno niby PB też są ale ich niema),Bielszowice,Ruda1,Czarny Las
Dzielnice Ruchu to:Bykowina,Chebzie,Kochłowice
Podzielone dzielnice:Halemba więcej Ruchu,Wirek więcej KSG,Nowy Bytom(śl Fryna,Fryncita)podzielona 50 na 50.GieKSa jeszcze niedawno jeździła w 20 os ekipie.
Obrazek

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 02.04.2010, 19:24

Troublemaker pisze: Odnośnie teatu tochciałbym uzyskać pewne informacje na temat Zambrowa.
Pamiętam, że swego czasu miejscowa Olimpia radziła sobie nienajgorzej i niektóre ich pojedynki z ŁKS-em Łomża były bardzo ciekawe.
Zapytam jeszcze raz. Jak tam w obecnej sytuacji przedstawia się ruch kibicowski?
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

zubert_87

Post autor: zubert_87 » 02.04.2010, 20:29

Tiesto12 pisze:jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?

Na terenie Proszowic silna grupa kibiców Cracovii którzy rządzą w mieście (sam regularnie śmigam w biało-czerwonych barwach od lat), Nowe Brzesko to też pasy ale mało aktywne, Kazimierza-Wielka jeździ regularnie na mecze Pasów w sile 20-30 osób, poza tym są tam też kibice Wisły. Słomniki to już przewaga Wisły.[/quote]
Ze Cracovia rządzi w Proszowicach chodziło Ci chyba ilościowo, a czy jakościowo też???Nie zawsze ilość przekłada sie na jakość, byłem swego czasu w Proszowicach w bluzie Wisły i też spokojnie smigałem.Pewnie zaraz napiszesz że miałem farta. Nom ale tak to jest czasem.Do reszty wypowiedzi nie mam zastrzeżeń, bo jest tak jak piszesz.
Bez napinki

katowice64

Post autor: katowice64 » 02.04.2010, 21:29

VJ pisze:Wirek w Rudzie Śląskiej to chyba nie za bogata dzielnica ? z tego co pamiętam, widziałem blisko stadionu Wawelu same obskórne kamienice. Chyba jest tam Ruch również, prawda?
Ruda ogółem to nie jest za bogaty teren, ale ma zajebisty klimat którego nie zobaczysz nigdzie indziej. kaj się nie obejrzysz masz hałdy, kopalnie, kominy itp:)
właśnie takie dzielnice jak Wirek, Ruda 1, Nowy Bytom itp to są typowe górnicze tereny, familoki, kamienice, dużo bloków itp.

yogiPOLSKA

Post autor: yogiPOLSKA » 02.04.2010, 22:53

Żyradów może mi ktoś opisac jak wyglada tam sytuacja ?
Polonia Bydgoszcz & Stomil Olsztyn

neRka

Post autor: neRka » 02.04.2010, 22:53

Ślonzok1948 pisze:Co do R.ŚL to może ja sie wypowiem bo jestem z tąd.
Nasze dzielnice to:Godula,Orzegów(Podobno niby PB też są ale ich niema),Bielszowice,Ruda1,Czarny Las
Podzielone dzielnice:Halemba więcej Ruchu,Wirek więcej KSG,Nowy Bytom(śl Fryna,Fryncita)podzielona 50 na 50.GieKSa jeszcze niedawno jeździła w 20 os ekipie.
Ruda1 to zdecydowanie dzielnica podzielona z Waszą sporą przewagą a nie cała Wasza. Ruch tu w kryzysie od ok dwóch lat ( zresztą to chyba jedyna dzielnica gdzie Ruch ostatnio tracił wpływy - wiadomo dzielnica graniczy z Zabrzem, więc większość wybiera KSG ), ale widać już poprawy, sporo młodych itp. Są zbiórki na wybrane mecze, liczby na wyjazdach praktycznie nie schodzą poniżej 10 ( Nasz rekord to Gdańsk w 2007r. gdzie z Rudy1 było 55osób.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 02.04.2010, 23:14

neRka pisze:
Ruda1 to zdecydowanie dzielnica podzielona z Waszą sporą przewagą a nie cała Wasza. Ruch tu w kryzysie od ok dwóch lat ( zresztą to chyba jedyna dzielnica gdzie Ruch ostatnio tracił wpływy - wiadomo dzielnica graniczy z Zabrzem, więc większość wybiera KSG ), ale widać już poprawy, sporo młodych itp. Są zbiórki na wybrane mecze, liczby na wyjazdach praktycznie nie schodzą poniżej 10 ( Nasz rekord to Gdańsk w 2007r. gdzie z Rudy1 było 55osób.
Kolego jeśli możesz zdradzić tajemnicę , o mam pytanie : ile byłp psób z Chorzowa na tym meczu?

Jackpot88

Post autor: Jackpot88 » 02.04.2010, 23:16

Przepraszam za pisownię , nie można edytować , a coś mi klawiatura szwankuje.

ciekawski83

Post autor: ciekawski83 » 02.04.2010, 23:25

Troublemaker pisze:
Troublemaker pisze: Odnośnie teatu tochciałbym uzyskać pewne informacje na temat Zambrowa.
Pamiętam, że swego czasu miejscowa Olimpia radziła sobie nienajgorzej i niektóre ich pojedynki z ŁKS-em Łomża były bardzo ciekawe.
Zapytam jeszcze raz. Jak tam w obecnej sytuacji przedstawia się ruch kibicowski?
cisza i spokój. z Łomżą to było dawno, dawno temu. W tym sezonie byłem na meczu w Zambrowie dwa razy, w tym raz w sektorze gości (pod stadionem chodziliśmy sobie bez żadnego problemu)

Mariensztat`

Post autor: Mariensztat` » 03.04.2010, 10:09

yogiPOLSKA pisze:Żyradów może mi ktoś opisac jak wyglada tam sytuacja ?
Żyrardów podzielony na Widzew i Legię. Przewaga jakościowa jak i ilościowa tych pierwszych.
ZETKA pisze:Nida Pinczow to Nida Pinczow czy kibice Nidy dzialaja w innych klubach a Nida to tylko dodatek?

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 03.04.2010, 13:06

neRka pisze:
No sorki taka mała pomyłka
Obrazek

GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 » 03.04.2010, 14:01

EST.1920 pisze:Piekary Ruda miasta podzielone mniej wiecej 50 na 50 Siemce jeden z kilku bastionów Ruchu jest Górnik (kiedys mieli dzielnice Michałkowice) jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym

PS Katowice64 trójkolorowe siemianowice hehe dobrze że mamy dzisiaj prima aprilis bo wczoraj w nocy nie umiałem skumać ocb ;)

Naprawde ja rozumie ze was jest na Siemcach dużo wiecej ale na c*** taka gadka,ciagłe rozkminy.Przykładowo na 300 kibiców w Łęcznej my Gieksa jedziemy w sile 30 osób.Ciekawi mnie ile było od nas z miasta, kibiców Niebieskich np. na Cracovii w podobnej ilościowo ekipy.
Mój opis zamieszczony swego czasu na silesian ultras.

Siemianowice Śląskie podzielone są na 5 dzielnic administracyjnych

-Centrum-Najweksza powierzchniowo dzielnica.Kiedyś bardzo dobra banda Ruchu,teraz troche słabsza.Ale przewaga ich tutaj miażdżąca.Jednoski za GieKSą i KSG.

-Michałkowice-O dziwo parenaście lat temu bastion KSG.Jednak zmiana pokoleń zrobiła swoje i teraz Konkretna ekipa z R.moim zdaniem najlepsza na mieście ilościowo i jakościowo.Z Górnika i z GiekSy pare osób pozostało.

-Bańgów-Dzielnica, jedno osiedle na uboczu na granicy miasta.Sporo małolatow z GKS jak i z Ruchu.Paru starszych za Ruchem tez jest.Moim zdaniem najbardziej rozwijająca sie dzielnica kibicowsko.

-Przełajka-Dzielnica domków.Czyli raczej spokój z jednostkami na mecze.

-Bytków-Kibicowsko GKS ma tu sie najlepiej.Zawsze to było miejsce gdzie "sportowcy " z Ruchu wybierali sie na "wycieczki".Może to już nie to samo co pare lat temu ale wiadomo pokolenia sie zmieniaja.Ruch wiadomo ze jest i tez w niezłej brygadzie.Ale tez dla mnie zmiana pokoleniowa. Jednostki za Górnikiem.

Podsumowując wiadomo że miasto od zawsze było bastionem Ruchu.Np na derby pochód ok.800 chopa,a wiadomo że to nie wszyscy.Ale Gieksa na mecz na Jastrzebie z Siemców w 70 osób.Także też nieźle.Ruch ma tu niezła ekipe sportową.Moim zdaniem kiedyś lepszą(OAK) ale i tak rozdają karty.Widac zmiane pokolenia w miescie.

Myśle ze obiektywny i nie wiem ile masz lat ale kazdy starszy kibic waszej drużyny wie kto jest kto,tak samo my wiemy kto u was sie liczy a kto nie.Mysle że wy popełniacie jeden zasadniczy błąd patrząc na miasto tylko i wyłacznie przez wzglad na H strone kibicowania,a nie na tym tylko tylko polega.

DiglettOi

Post autor: DiglettOi » 03.04.2010, 14:59

oRt pisze:A jak wygląda w Ostrowcu Sw. i Pińczowie?
Ostrowiec to KSZO,chociaż znajdzie sie grupa osób kibicujących Koronie, Ostrowiec zresztą należy też do nieoficjalnego FC Północ Korony Kielce. pzdr
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
;)

Olgierd Halski

Post autor: Olgierd Halski » 04.04.2010, 21:57

DiglettOi pisze:Nie, zaznaczylem Legie, Widzew i Korone w Skarżysku.
Po poprawkach:
[link]
Sory, że odkopuje ale z racji ostatnich postów o Świętokrzyskim natknąłem się na tą mapę. I delikatnie mówiąc jest trochę przesadzona jeśli chodzi o Koronę w południowej części województwa. Po pierwsze w Busku nie dałbym Korony bo tam funkcjonują jedynie małoletnie pikniki - zero aktywności kibicowskiej. Dwa, pod Pińczowem i Buskiem Korona? Wolne żarty, Skalbmierz, Działoszyce, Chroberz, Złota to Wisła z domieszką Cracovii, na pewno nie Korona. Granica wpływów Korony (bo mówimy o aktywnych kibicach a nie piknikach (vide Busko) kończy się na Kijach, Chmielniku, Wodzisławiu. Trzy, w Kazimierzy jest raczej fifty fifty. Cztery, choć to nie moje bezpośrednie rejony, ale tą Koronę w Końskich i Skarżysku to chyba dla zasady dałeś.
No chyba że mówimy o pojedynczych osobach, to i w takim Ostrowcu czy Pińczowie musisz dać Koronę a w Kielcach Wisłę.

Bez napinki.
nie ma że boli...

I Love PZPN

Post autor: I Love PZPN » 04.04.2010, 22:39

Moze ktoś przybliżyć jak wygląda sytuacja na Śląsku Cieszynskim?

Ja wiem, że w Cieszynie są FC:
- Ruchu Chorzów
- GKS Jastrzębie
- Coś mi sie obiło o uszy o Zagłębiu Sosonowiec.

W Skoczowie:
- GKS Katowice - kilka osob
- BKS Bielsko
- Chłopaki z GKS Jastrzębie którzy działają w FC Cieszyn

Inne okoliczne wsie to:
- Bąków - Odra W
- Zebrzydowice - GKS J-bie
- Kończyce - Odra W, jednostki GKS J-bie

A inne tereny, może coś o starciach tych ekip itp?

i_got_faith

Post autor: i_got_faith » 04.04.2010, 23:38

zubert_87 napisał

Na terenie Proszowic silna grupa kibiców Cracovii którzy rządzą w mieście (sam regularnie śmigam w biało-czerwonych barwach od lat), ...
Ze Cracovia rządzi w Proszowicach chodziło Ci chyba ilościowo, a czy jakościowo też???Nie zawsze ilość przekłada sie na jakość, byłem swego czasu w Proszowicach w bluzie Wisły i też spokojnie smigałem.

WTF?????
profan pisze:
Blizniak3 pisze:Nie zmieniło wiarę, tylko Wisła urosła tam w siłę i wyplewiła chwasty
Fejsbuk hardkor wisła nóż

Cijoe 1906

Post autor: Cijoe 1906 » 05.04.2010, 00:10

Jak wygląda sytuacja w Elblągu ? tylko Olimpia ?
Obrazek

Marek667

Post autor: Marek667 » 05.04.2010, 15:08

Moglby ktos opisac sytuacje w Radzionkowie?

stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta » 05.04.2010, 16:56

jak wygląda obecnie sytuacja w Hetmanie Zamość ?

patriota85

Post autor: patriota85 » 05.04.2010, 17:16

Rawicz - Ravia, Kolejarz, FC Lecha.Jakie są relacje między kibicami ? Są w Rawiczu jeszcze jasyć fani poza wymienionymi ?

KnShC

Post autor: KnShC » 05.04.2010, 20:07

Interesuje mnie obecna sytuacja w Białymstoku. Jak wygląda konflikt pomiędzy Pretorians a Skinhead'ami? Od czego się to zaczeło i kiedy? Może być na pw.
Obrazek

Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 » 05.04.2010, 20:47

Marek667 pisze:Moglby ktos opisac sytuacje w Radzionkowie?
W Radzionkowie to chyba więcej Cidrów niż PB z tego co sie orientuje...A jak sytuacja wygląda w Wolbromiu?Dziołoszycach innych tam okolic?
Obrazek

nastuniema

Post autor: nastuniema » 05.04.2010, 21:06

KnShC pisze:Interesuje mnie obecna sytuacja w Białymstoku. Jak wygląda konflikt pomiędzy Pretorians a Skinhead'ami? Od czego się to zaczeło i kiedy? Może być na pw.
podbijam!

don_magico

Post autor: don_magico » 05.04.2010, 21:23

Interesuje mnie Chorzów-Klimzowiec i czy się coś dzieje albo kiedykolwiek działo na Carbo Gliwice?

king85

Post autor: king85 » 05.04.2010, 21:25

Strumień - Ruch

bzdura ... w Strumieniu jeśli już ewentualnie jest ktoś (poza Wisłą Strumień) kto identyfikuje się z innymi klubami to jest to GKS Jastrzębie, o Ruchu nie ma mowy ...

khaled

Post autor: khaled » 05.04.2010, 21:48

[link]
[link]
Kiedyś w internecie znalazłem takie mapy podziału woj. podlaskiego. Chyba mniej wiecej wszystko się zgadza jednak zainteresowany jestem opiniami i komentarzami...

19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 06.04.2010, 07:55

stadion Ruchu jest na Hajdukach(Batory) Klimzowiec -wiadomo niebieski

Rodowity_Mazowszanin

Post autor: Rodowity_Mazowszanin » 06.04.2010, 08:17

khaled pisze:[link]
[link]
Kiedyś w internecie znalazłem takie mapy podziału woj. podlaskiego. Chyba mniej wiecej wszystko się zgadza jednak zainteresowany jestem opiniami i komentarzami...
Co do pierwszej mapy to jest tam niestety sporo niedociągnięć. Pominięto m.in. takie ekipy jak Sparta Szepietowo ([link]) czy Sparta Augustów ([link]). Poza tym co robi herb Wigier w Augustowie ? Przecież to kosa od ładnych kilku lat (niegdyś dobra zgoda) ! Trzecia sprawa - ta mapka przedstawia głównie kilka czołowych ekip i ich FC a pamiętajmy, że niektóre ekipy działają zarówno jako FC jak i kibice klubu ze swego miasta (chociażby Grajewo). Reasumując - jest trochę braków i nie należy się w żadnym [link] taką mapką sugerować.

Marek667

Post autor: Marek667 » 06.04.2010, 09:37

Ślonzok1948 pisze:
Marek667 pisze:Moglby ktos opisac sytuacje w Radzionkowie?
W Radzionkowie to chyba więcej Cidrów niż PB z tego co sie orientuje...A jak sytuacja wygląda w Wolbromiu?Dziołoszycach innych tam okolic?

A moglby ktos dokladniej opisac? Interesuje mnie tamten teren

mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie » 06.04.2010, 10:39

Czy dzieje się coś na Zagłębiu Wałbrzych? proszę o wypowiedź kogoś z Wałbrzycha

op3

Post autor: op3 » 06.04.2010, 10:42

W Wolbromiu władze przejeła Cracovia.Poza nimi GKS Katowice,Wisła i miejscowy Przebój.
GKS KATOWICE

ODPOWIEDZ