Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

chiesska

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: chiesska »

Apiaceae pisze:
perykles pisze:Ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w miejscowości Wyrzysk? Ostatnio jechałem przez tą mieścinę pociągiem i widziałem jakieś napisy sławiące Lecha, Zawiszę i Widzew.
Bo to taka mieszanka...gwoli ścisłości jest pare osób organizujących się i udających się na Legię oraz Pogoń.
coś ci sie pomyliło z tą Legią i Pogonią.. Wyrzysk - Osiek , Wyjazdy oragnizują kibice drużyn Widzew,Lech,Zawisza,wiec nie gadaj jak nie wiesz..
iparts.pl
Siemce_GieKSa

Post autor: Siemce_GieKSa »

stary co chwile sie spinasz w kazdym temacie jak Ruch pisze wszedzie niebieskie to niebieskie tamto to jest ok . Przeciesz on nie napisał nic takiego ale Ty znowu nie przeczytałes posta ze zrozumieniem i juz Cie trzesie . Tak jak kiedys od was ktos napisał ze niebieskie to tak jakby przedrostek od FC ... ale w druga strone juz ciezko to zauwazyc widze klapki na oczach odrazu sie pojawiły . Na priv jakos umisz normalni pisac czy to w tej sytuacji czy innej a na glównym forum spinasz sie ciagle niewiadomo o co ... stary zdecyduj sie czy idzie z Toba popisac czy jednak nie ! ... zbedna dysusja znowu . Ja mam pytanie odnosnie takich miejscowości jak
-Radom (jak to obecnie tam wtgląda) ?
-Giżycko
Siemce_GieKSa

Post autor: Siemce_GieKSa »

EST.1920 pisze:jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym

Taki sie spinasz o nasze liczby ale w porownaniu do tego czym w y dysponujecie na miescie i taki to wasz najsilniejszy Fc to podaj mi wasze liczby ostatnio wielki szum bo z dzielnicy Bytków na szpil było was 80 osób w tym centrum które przyjechało was wesprzec ! niezbyd duzo jezelli btac pod uwage ze liczebnie Bytków to połowa jak nie wiecej Siemianowic ... Wiec popatrz najpierw na swoj najliczniejszy , najlepszy Fc w którym jest "sam" Ruch
farmazoniarz

Post autor: farmazoniarz »

A jak wygląda sytuacja w Tarnowskich Górach?
S.

Post autor: S. »

farmazoniarz pisze:A jak wygląda sytuacja w Tarnowskich Górach?
Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.
Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin »

jms pisze:Ruda, Piekary- liczą sie Górnik i Ruch w obu Górnika więcej, jest GieKSa w obu miastach, Siemce GKS i Ruch, jest Górnik jak sie myle niech ktoś poprawi.

A co do wcześniejszego Dębica biało-zielona oczywiście :)
Chyba żartujesz. Sytuacja w Dębicy była opisywana już kilka razy wystarczy poszukać. To czy w Rudzie Śląskiej jest więcej KSG to bym się o to nie założył.
farmazoniarz

Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.[/quote]
Az ciężko uwierzyć, znam to miasto od strony tylko i wyłącznie os. Lasowice, nie widziałem tam jeszcze nikogo w barwach jakiś ciekawych grafów, bo raczej stare bzdety na ścianach to nic specjalnego.
Dzieki i Pozdro.
analizator.pl

Post autor: analizator.pl »

Akurat znam Rude Slaska bardzo dobrze i gwarantuje wszystkim, ze jest tam 50% na 50%. Dobre ekipy z obu stron (chuligansko jednak chyba Ruch troszeczke lepszy) a piknikow i zwyklych kibicow "niesportowcow" po obu stronach mnostwo. Ogolnie w moim mniemaniu jedno z najciekawszych miast pod wzgledem kibicowskim w kraju.

p.s. Sa w Rudzie takze nielicznie kibice bytomskiej Polonii.
farmazoniarz

Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
imik1

Post autor: imik1 »

farmazoniarz pisze:Główna siła to Górnik, jest też Ruch znacznie mniej liczny i gorszy jakościowo.
Az ciężko uwierzyć, znam to miasto od strony tylko i wyłącznie os. Lasowice, nie widziałem tam jeszcze nikogo w barwach jakiś ciekawych grafów, bo raczej stare bzdety na ścianach to nic specjalnego.
Dzieki i Pozdro.[/quote]
Tarnowskie Góry to tereny żaboli , jest Ruch ale w barwach się nie wyłaniają na miasto. Miażdżąca przewaga KSG nad Ruchem , który choć coś tam działa (vlepki, gryzmoły na murach mają też swoją niebieską fanę) na mieście nie ma absolutnie nic do powiedzenia, wiem bo mieszkałem tam 27 lat a od kilku całkiem niedaleko. Niedawno pisałem prawie identycznego posta w tym temacie hehe....
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

farmazoniarz pisze:Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
Sielpia to wioska typowo wakacyjno - melanżowa, więc w sumie przewija sie tam wiele ekip. Najczęściej tam wybywają kibice Korony i Widzewa, ale czy jeżdżą na mecze, którejs z wymienionych drużyn to nie wiem. Pzdr
deltaKSD
Kontakt:

Post autor: deltaKSD »

Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Miałem okazję wczoraj być w Międzychodzie i na mieście zauważyłem kilka napisów Widzewskich, szukałem informacji w internecie ale oprócz starej aukcji na allegro z vlepkami Widzew FC Międzychód nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, mógłby ktoś napisać o nich, w ilu jedza, czy maja jakieś flagi, itp. interesuje mnie ich działalność ;)

Może byc na pw, z góry dzięki ;)
ale_ci_parada

Post autor: ale_ci_parada »

deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.
Miałem okazję wczoraj być w Międzychodzie i na mieście zauważyłem kilka napisów Widzewskich, szukałem informacji w internecie ale oprócz starej aukcji na allegro z vlepkami Widzew FC Międzychód nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało, mógłby ktoś napisać o nich, w ilu jedza, czy maja jakieś flagi, itp. interesuje mnie ich działalność ;)

Nikt Ci nie poda na ogólnopolskim forum takich liczb chłopie.
Flagi Międzychód nie posiada.

Ogólnie ciekawie dzieje się w WLKP.
Jeździ Międzychód,Wronki w ładnych liczbach,Wyrzysk,Osiek,Trzcianka,Poznań i parę innych mieścin z WLKP na Widzew.
Do tego w lubuskim Międzyrzecz,Drezdenko,które leżą na granicy WLKP.
EST.1920

Post autor: EST.1920 »

Świąteczny Karp pisze:
Siemce_GieKSa pisze:
EST.1920 pisze:jest Gks ale znacza tyle co nic i pod wzgledem sportowym i ilosciowym

Taki sie spinasz o nasze liczby ale w porownaniu do tego czym w y dysponujecie na miescie i taki to wasz najsilniejszy Fc to podaj mi wasze liczby ostatnio wielki szum bo z dzielnicy Bytków na szpil było was 80 osób w tym centrum które przyjechało was wesprzec ! niezbyd duzo jezelli btac pod uwage ze liczebnie Bytków to połowa jak nie wiecej Siemianowic ... Wiec popatrz najpierw na swoj najliczniejszy , najlepszy Fc w którym jest "sam" Ruch
Biorąc pod uwagę, że Centrum i Michałkowice mają razem ponad 50 000, a całe Siemianowice 70 000 ludności, to coś nam tu ciemnotę wciskasz.
Ściemnia i tyle w temacie ;) nigdzie nie napisałem że jesteśmy tylko my bo i jednostki Polonii sie znajdą co do wsparcia z centrum było raptem 10 osób na mecz który był bez większego ciśnienia i specjalnego nagłośnienia potencjał jak sam wiesz jest w ch*j wiekszy do tego wiem ze Siemce nie sa najlepszym FC Ruchu tylko jednym z lepszych a to różnica dopowiadasz sobie wiele ...
Tyle z mojej strony na temat Niebieskich Siemianowic bo tylko tak można je nazwać ;)
Jogobela

Post autor: Jogobela »

ale_ci_parada pisze:
deltaKSD pisze:Pytanie o Międzychód w województwie WLKP.

Nikt Ci nie poda na ogólnopolskim forum takich liczb chłopie.
Flagi Międzychód nie posiada.

Ogólnie ciekawie dzieje się w WLKP.
Jeździ Międzychód,Wronki w ładnych liczbach,Wyrzysk,Osiek,Trzcianka,Poznań i parę innych mieścin z WLKP na Widzew.
Do tego w lubuskim Międzyrzecz,Drezdenko,które leżą na granicy WLKP.

ta cała Polska jest za Widzewem...wszędzie są fc Widzewa
fujitsu siemens

Post autor: fujitsu siemens »

Miedzyrzecz Widzew nie no sory sa tam moze 2-3 osoby . W mIedzyrzeczu Stal i teraz Stilon sie pojawia
twarog

Post autor: twarog »

hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)
ale_ci_parada

twarog pisze:hehe to kiedy mamy się spodziewać flagi FC Poznań Widzewa,skoro jeżdżą stamtąd na Widzew? Czytając o fc Widzewa można dojść do wniosku ,że mają je w całej Polsce,ale akurat ten post z Widzewem z WLKP to dobry prima aprilisowy żart:)Czekam na nowe informacje o fc Widzewa,może następny będzie o takowym z Krakowa:)
http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... &Itemid=99

"Tutaj zaznaczyć należy, iż ta oprawa była ideą widzewskich FC z województw lubuskiego i wielkopolskiego (m.in. Drezdenko, Poznań, Wałcz czy Trzcianka)."

http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... &Itemid=99

W sobotę 13 lutego odbył się Pierwszy Ogólnopolski Turniej Kibiców Widzewa, o Puchar Burmistrza Drezdenka. W turnieju udział wzięło 11 ekip (niestety przez trudne warunki atmosferyczne i inne nieoczekiwane wydarzenia jedna nie dojechała): Aleksandrów, Koluszki, Tomaszów Mazowiecki, Starachowice, Sochaczew, FC Wielkopolska, Wronki, Poznań, Teofilów i dwie drużyny gospodarzy z Drezdenka"

prima aprilis nie?
duajkamieniaa

Post autor: duajkamieniaa »

o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
PSK

Post autor: PSK »

DiglettOi pisze:
farmazoniarz pisze:Jak się prezentują sytuacja w Sielpi (nie wiem czy to nazwa rzeki czy miasta).
Sytuacja wygląda mniej więcej jak opisał DiglettOi, z tym ze najbardziej aktywnymi kibicami sa tam chyba Widzewiacy z pobliskich Końskich.

a przy okazji powyższego posta to w Krakowie jest FC Widzewa działający chyba z resztą FC Południe.
ale_ci_parada

duajkamieniaa pisze:o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
to akurat bzdura.

nie ma flagi wronek,międzychodu,poznania itd.

jest flaga "Widzew Wielkopolska".
ale_ci_parada

PSK pisze:
DiglettOi pisze:
Sytuacja wygląda mniej więcej jak opisał DiglettOi, z tym ze najbardziej aktywnymi kibicami sa tam chyba Widzewiacy z pobliskich Końskich.

a przy okazji powyższego posta to w Krakowie jest FC Widzewa działający chyba z resztą FC Południe.
W Krakowie nie ma żadnego FC Widzewa!!!
duajkamieniaa

Post autor: duajkamieniaa »

ale_ci_parada pisze:
duajkamieniaa pisze:o ile sie nie myle to flaga FC Poznań istnieje
to akurat bzdura.

nie ma flagi wronek,międzychodu,poznania itd.

jest flaga "Widzew Wielkopolska".
aa to przepraszam wydawało mi się ze gdzieś taka widziałem
parówa

Post autor: parówa »

To wybudujcie sobie stadion na sto tysięcy, inaczej się wszyscy nie pomieścicie :D
Viclav

Post autor: Viclav »

Może zamiast się kłócić, wypiszcie po prostu miejscowości, w których nie ma Widzewa. Będzie szybciej.
TABUN

Post autor: TABUN »

DUBLIN CZERWONY NA MAXA! http://www.widzew-ireland.com/
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

I tu by się zapewne kłucili :D Widzew jest wszędzie tak jak Arka :) paranoja
TroublemakerS

Post autor: TroublemakerS »

[quote="ale_ci_parada"
W Krakowie nie ma żadnego FC Widzewa!!![/quote]

Mieli vlepke Widzew Kraków która weszła w serie fc Południa. (jesli mnie pamięć nie myli)

jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?

Post autor: oRt »

A jak wygląda w Ostrowcu Sw. i Pińczowie?

Ruda Śl - Ruch i Górnik. Gks śladowe ilości (Wirek)
Piekary - Ruch i Górnik. W zdecydowanej mniejszości "nie afiszujący się" : Polonia (Szarlej) i Gks (Brzozowice)
Siemianowice - Ruch. Gks zorganizowani (Getto-Bytków) i rozsiani po Bańgów-Przełajka. Ksg - 15 lat temu rzadzili dzielnicą Michałkowice. Dzis zostały po nich tylko śladowe ilości.
Jimmy82

Post autor: Jimmy82 »

Bytom a w zasadzie Łagiewniki : zdecydowane i niepodważalne panowanie Ruchu. Górnik w zdecydowanej mniejszości, z okolicach ul. Romanowskiego śladowe ilości Polonii.Okolo 15 lat temu Ruch z Górnikiem na Łagiewnikach 50%:50%
Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass »

TroublemakerS pisze:jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?
Nowe Brzesko pro Pasy choć to tereny aktywne kibicowsko raczej nie są, z Kazimierzy i okolic jeździ zarówno Wisła jak i Pasy. Dodatkowo im dalej na północ świętokrzyskiego od tych terenów to tym Korona mocniejsza.
-J-

Post autor: -J- »

Loco_Locass pisze:Dodatkowo im dalej na północ świętokrzyskiego od tych terenów to tym Korona mocniejsza.
Pewnie masz rację, ale wyłącz z tego Pińczów i Busko.
fanatyk_widzewa

Post autor: fanatyk_widzewa »

Rzeczywiście forum trzeba przeczyścić bo wrażenie mam, że albo wypowiadają się tu ludzie bardzo młodzi (nie mam nic przeciwko jeśli piszą z głową) albo tacy, którzy nie wiele wiedzą, nie wiele jeżdżą (jeśli w ogóle) więc co oni mają do powiedzenia ?

Jeśli chodzi o FC Widzewa jak i ich ilość to każdy aktywny kibic wie, że jest ich naprawdę dużo i możecie sobie żartować czy robić podśmiechujki o lodówkach ale to nic nie zmieni. Widzew dzięki sukcesom sportowym w latach 80 i 90 przyciągnął całe rzesze kibiców praktycznie z wszystkich województw. Potworzyły się mniejsze lub większe grupki kibiców jeżdżących wspólnie na mecze i działających dla Widzewa.
Myślę, że najwięcej mieliby do powiedzenia tutaj starsi kibice Legii Warszawa. Zwykle w latach 90 w większości miast w Polsce, może po za tymi większymi, gdzie był już jeden dominujący klub dzieciaki biegały w koszulkach Widzewa lub Legii. Pewnie 80% z nich później zostało kibicami w kapciach ale Ci co spróbowali i pojechali na mecz jeżdżą do tej pory.

Ja osobiście ogromnie się cieszę, że mimo, iż w polskiej piłce od 10 lat nie odgrywamy, żadnej roli, media na nas plują za walkę z PZPN, za aferę korupcyjną, za to, że klub nie daje sobie wciskać ciemnoty od GW to mimo wszystko FC trzymają stały dobry poziom.

PS. Przed świętami w Pabianicach ok. 22 tys. kalendarzyków Widzewa trafiło do skrzynek mieszkańców tego miasta :) http://i44.tinypic.com/2041a9.jpg
basi46

Post autor: basi46 »

oRt pisze:A jak wygląda w Ostrowcu Sw. i Pińczowie?
Nida młyn od 20 do 100 osób. Jest też w Pińczowie f.c. Wisły, mają swoją flagę, regularnie jeżdżą na Wisłę i zgody. Znajdą się jednostki Cracovii, Korony, Widzewa, Legii, ale raczej nie działają i nikt poza Wisłą się nie ujawnia.
Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 »

Co do R.ŚL to może ja sie wypowiem bo jestem z tąd.
Ruda Śląska tak szczerze to pół na pół KSG-Ruch
Nasze dzielnice to:Godula,Orzegów(Podobno niby PB też są ale ich niema),Bielszowice,Ruda1,Czarny Las
Dzielnice Ruchu to:Bykowina,Chebzie,Kochłowice
Podzielone dzielnice:Halemba więcej Ruchu,Wirek więcej KSG,Nowy Bytom(śl Fryna,Fryncita)podzielona 50 na 50.GieKSa jeszcze niedawno jeździła w 20 os ekipie.
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Troublemaker pisze: Odnośnie teatu tochciałbym uzyskać pewne informacje na temat Zambrowa.
Pamiętam, że swego czasu miejscowa Olimpia radziła sobie nienajgorzej i niektóre ich pojedynki z ŁKS-em Łomża były bardzo ciekawe.
Zapytam jeszcze raz. Jak tam w obecnej sytuacji przedstawia się ruch kibicowski?
zubert_87

Post autor: zubert_87 »

Tiesto12 pisze:jaka jest sytuacja w Proszowicach, Słomnikach, Nowym Brzesku, Kazimierzy Wielkiej - w tych okolicach?

Na terenie Proszowic silna grupa kibiców Cracovii którzy rządzą w mieście (sam regularnie śmigam w biało-czerwonych barwach od lat), Nowe Brzesko to też pasy ale mało aktywne, Kazimierza-Wielka jeździ regularnie na mecze Pasów w sile 20-30 osób, poza tym są tam też kibice Wisły. Słomniki to już przewaga Wisły.[/quote]
Ze Cracovia rządzi w Proszowicach chodziło Ci chyba ilościowo, a czy jakościowo też???Nie zawsze ilość przekłada sie na jakość, byłem swego czasu w Proszowicach w bluzie Wisły i też spokojnie smigałem.Pewnie zaraz napiszesz że miałem farta. Nom ale tak to jest czasem.Do reszty wypowiedzi nie mam zastrzeżeń, bo jest tak jak piszesz.
Bez napinki
katowice64

Post autor: katowice64 »

VJ pisze:Wirek w Rudzie Śląskiej to chyba nie za bogata dzielnica ? z tego co pamiętam, widziałem blisko stadionu Wawelu same obskórne kamienice. Chyba jest tam Ruch również, prawda?
Ruda ogółem to nie jest za bogaty teren, ale ma zajebisty klimat którego nie zobaczysz nigdzie indziej. kaj się nie obejrzysz masz hałdy, kopalnie, kominy itp:)
właśnie takie dzielnice jak Wirek, Ruda 1, Nowy Bytom itp to są typowe górnicze tereny, familoki, kamienice, dużo bloków itp.
yogiPOLSKA

Post autor: yogiPOLSKA »

Żyradów może mi ktoś opisac jak wyglada tam sytuacja ?
neRka

Post autor: neRka »

Ślonzok1948 pisze:Co do R.ŚL to może ja sie wypowiem bo jestem z tąd.
Ruda Śląska tak szczerze to pół na pół KSG-Ruch
Nasze dzielnice to:Godula,Orzegów(Podobno niby PB też są ale ich niema),Bielszowice,Ruda1,Czarny Las
Dzielnice Ruchu to:Bykowina,Chebzie,Kochłowice
Podzielone dzielnice:Halemba więcej Ruchu,Wirek więcej KSG,Nowy Bytom(śl Fryna,Fryncita)podzielona 50 na 50.GieKSa jeszcze niedawno jeździła w 20 os ekipie.
Ruda1 to zdecydowanie dzielnica podzielona z Waszą sporą przewagą a nie cała Wasza. Ruch tu w kryzysie od ok dwóch lat ( zresztą to chyba jedyna dzielnica gdzie Ruch ostatnio tracił wpływy - wiadomo dzielnica graniczy z Zabrzem, więc większość wybiera KSG ), ale widać już poprawy, sporo młodych itp. Są zbiórki na wybrane mecze, liczby na wyjazdach praktycznie nie schodzą poniżej 10 ( Nasz rekord to Gdańsk w 2007r. gdzie z Rudy1 było 55osób.
ODPOWIEDZ