Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Jakie są stosunki pomiędzy Odrą Opole, a MKSem Kluczbork?
Sory jak już było.
Sory jak już było.
-
Lepsze byłoby chyba stwierdzenie, że w Wodzisławiu był FC Ruchu (były również osoby sympatyzujące z Górnikiem Zabrze), który przyczynił się do rozwoju ruchu kibicowskiego na Odrze. Istniała równolegle grupa będąca tylko i wyłącznie związana z Odrą.1920RaciboRz pisze:Odra była kiedyś naszym FC, chłopaki mieli aspiracje na zgodę ale niestety nie ta liga, swego czasu w młynie Odry można było spotkać kibiców Ruchu jak i Górnika, pamiętam kiedyś jeszcze w 2 lidze na meczach Odry dość licznie stawiał się Pszów i chyba Radlin ale tego nie jestem pewien coś koło roku 92-94 była dość solidna delegacja Pszowa na meczy z Śląskiem Wrocław, Odra straciła wtedy wszystkie fany. Później weszli do ligi i nie pasowało im fan clubowanie, do teraz na meczach Ruchu można spotkać chłopaków z Wodzisławia tyle odnośnie Odry i z jej powiązaniami z Ruchem
-
Wiem cos na ten temat to sie wypowiem po pierwsze poczatki ruchu huliganskiego zaczely sie w latach 70 gdzie Odra zaczela grac w 2 lidze dobre uklady pomiedzy sasiednim GKS Jastrzebie,ale z uplywem czasu kibice odry zaczynaja miec dobre uklady z Row rybnik i zaczynaja jezdzic razem na Gornik Zabrze na meczu POLSKA-GRECJA W Rybniku dochodzi do utarczek pomiedzy kibicami Gornika Zabrze ,Row Rybnik i podobno kilku z ODRY A Gks Jastrzebie w wyniku czego konczy sie przyjazn z Gks Jastzebie i na tej lini zaostrza sie kosa .przychodza zle lata 80/90po jednym meczu derbowym z Gks Jastrzebie wracajacy do domu kibice Gks J podpalaja pociag ,a pieski twierdza ze to kibice Odry i robi sie nagonka i zakaz organizowania wyjazdow.Po spadku Odry do 3ligi ruch kibicowski przestal istniec ale czesc kibicow jezdzi dalej na Gornik Zabrze a takze zaczynaja sie kontakty z dzielnicami Wodzislawia Pszowem i Radlinem i zaczynaja jezdzic razem na Ruch Chorzow a taze pojawiac sie na meczach Odry w Wodzislawiu gdzie zaczynaja wyzywac np.Polonie Bytom i inne kluby po awansie do 2ligi i dobrej grze grajkow zaczyna odrzywac ruch kibicowski jako Odra Wodzislaw .na meczu Odry z Ruchem w Chorzowie dochodzi do zgrzytow mianowicie kibice niebieskich z wodzislawia i okolic zaczynaja lizac dupe kibicom Ruchu a ci zaczynaja bluzgac na Odre i sie zaczyna policja odziela kibicow Ruchu z Wodzislawia okolo 50 osob od kibicow odry okolo 450 osob i tak konczy sie ta historia od tego momentu w WODZISLAWIU TYLKO ODRA
-
Moze ktoś zweryfikowac? Bo pierwsze slysze zeby cokolowiek dzialo sie na Odrze w latach 70, a tutaj niby jakies "początki ruchu chuliganskiego (przez ch), nie wiem czy Tigera nie poniosło trochetigerodrawodzislaw pisze:Wiem cos na ten temat to sie wypowiem po pierwsze poczatki ruchu huliganskiego zaczely sie w latach 70 gdzie Odra zaczela grac w 2 lidze...

-
w 92 roku w 3 lidze zbierali się na kilku meczach u siebie ( z Knurowem, Odrą Opole, i kimś tam jeszcze nie bardzo pamiętam z kim) w drugiej lidze też nie prowadzili regularnego młyna, i kolega tiger zapomniał dodać o epizodzie z Rymerem Niedobczyce też swego czasu wisiały fany z Niedobczyc w Wodzisławiu. Wiem to z pierwszej ręki znaczy osobiście to widziałem, mój ojciec był pracownikiem klubu i zabierał mnie na mecze Odry.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
-
ja tez uwazam ze go troche ponioslo no ale pewnie chodzilo o ruch kibicowskimf doom pisze:Moze ktoś zweryfikowac? Bo pierwsze slysze zeby cokolowiek dzialo sie na Odrze w latach 70, a tutaj niby jakies "początki ruchu chuliganskiego (przez ch), nie wiem czy Tigera nie poniosło trochetigerodrawodzislaw pisze:Wiem cos na ten temat to sie wypowiem po pierwsze poczatki ruchu huliganskiego zaczely sie w latach 70 gdzie Odra zaczela grac w 2 lidze...
-
Coś ci sie chłopcze pomyliło z Polonią Bytom to Odra Wodzisław miała zgodę w latach 80 która trwała kilka lat jak juz coś piszesz to z sensemtigerodrawodzislaw pisze:Wiem cos na ten temat to sie wypowiem po pierwsze poczatki ruchu huliganskiego zaczely sie w latach 70 gdzie Odra zaczela grac w 2 lidze dobre uklady pomiedzy sasiednim GKS Jastrzebie,ale z uplywem czasu kibice odry zaczynaja miec dobre uklady z Row rybnik i zaczynaja jezdzic razem na Gornik Zabrze na meczu POLSKA-GRECJA W Rybniku dochodzi do utarczek pomiedzy kibicami Gornika Zabrze ,Row Rybnik i podobno kilku z ODRY A Gks Jastrzebie w wyniku czego konczy sie przyjazn z Gks Jastzebie i na tej lini zaostrza sie kosa .przychodza zle lata 80/90po jednym meczu derbowym z Gks Jastrzebie wracajacy do domu kibice Gks J podpalaja pociag ,a pieski twierdza ze to kibice Odry i robi sie nagonka i zakaz organizowania wyjazdow.Po spadku Odry do 3ligi ruch kibicowski przestal istniec ale czesc kibicow jezdzi dalej na Gornik Zabrze a takze zaczynaja sie kontakty z dzielnicami Wodzislawia Pszowem i Radlinem i zaczynaja jezdzic razem na Ruch Chorzow a taze pojawiac sie na meczach Odry w Wodzislawiu gdzie zaczynaja wyzywac np.Polonie Bytom i inne kluby po awansie do 2ligi i dobrej grze grajkow zaczyna odrzywac ruch kibicowski jako Odra Wodzislaw .na meczu Odry z Ruchem w Chorzowie dochodzi do zgrzytow mianowicie kibice niebieskich z wodzislawia i okolic zaczynaja lizac dupe kibicom Ruchu a ci zaczynaja bluzgac na Odre i sie zaczyna policja odziela kibicow Ruchu z Wodzislawia okolo 50 osob od kibicow odry okolo 450 osob i tak konczy sie ta historia od tego momentu w WODZISLAWIU TYLKO ODRA
Kiedys to byl ich FC, ale teraz dzialaja samodzielnie ( po awansie do nowej 1 ligi). Odrze sie to nie podoba :)Saporter pisze:Jakie są stosunki pomiędzy Odrą Opole, a MKSem Kluczbork?
Sory jak już było.
-
Ale w Kluczborku wszyscy kibicowali Odrze czy MKS Kluczbork grając w niższych ligach był FC Odry Opole a teraz obrał samodzielną drogę?analizator.pl pisze:Kiedys to byl ich FC, ale teraz dzialaja samodzielnie ( po awansie do nowej 1 ligi). Odrze sie to nie podoba :)Saporter pisze:Jakie są stosunki pomiędzy Odrą Opole, a MKSem Kluczbork?
Sory jak już było.
Nie mam tak szczegolowej wiedzy. Napewno sukces sportowy p[rzyciagnal nowych ludzi, ktorzy postanowili isc swoja droga. Umowmy sie, ze FC Odry z Kluczborka nie byl nigdy tworem zrzeszajacym ogromne ilosci fanow. Wiem, ze wciaz istnieja tam kibice Odry ale w zwiazku z sytuacja sportowa Odry napewno juz nie sa tak aktywni jak kiedys. Niemniej nie chcialbym wyrokowac jak to wygladalo personalnie. Pewnie niektorzy postanowili isc wlasna droga a inni poprostu sa nowi. Jak to w zyciu :) Wiem w kazdym razie, ze Odra naciskala na MKS aby byl jej fanklubem.Fighting Dragon Tokyo pisze:Ale w Kluczborku wszyscy kibicowali Odrze czy MKS Kluczbork grając w niższych ligach był FC Odry Opole a teraz obrał samodzielną drogę?analizator.pl pisze:Kiedys to byl ich FC, ale teraz dzialaja samodzielnie ( po awansie do nowej 1 ligi). Odrze sie to nie podoba :)Saporter pisze:Jakie są stosunki pomiędzy Odrą Opole, a MKSem Kluczbork?
Sory jak już było.
-
I co wymyśliłeś?WŚL pisze:Ja chciałem zapytać o stosunki na linii GKS Tychy-Lech , bo będąc w Tychach nie tak dawno widziałem ponaklejane vlepki Kolejorza do góry kołami ,i dało mi to do myślenia.
-
WŚL pisze:No właśnie nic konkretnego,bo myślałem że są stosunki neutralne,w końcu wspólna zgoda z Cracovią a więc jakieś tam kontakty na meczach w Krakowie,teraz układ Lecha z ŁKS,zgodą GKS-u.Zresztą nigdy nie widziałem mody żeby vlepki wrogich ekip naklejać do góry kołami,no i stąd to pytanie.
Z tego co wiem to oficjalnie nic nie było powiedziane o układzie Lech-ŁKS,chyba ze przez tvn,w ich smiesznym reportazu.A co do zgody Cracovii z Lechem i Tyskimi,nie znaczy ze z tego powodu KKS i GKS musza miec jakies stosunki poprawne miedzy soba.
Wy (bo chyba jestes z Wisly?) tez macie zgode ze Śląskiem a z Motorem kosa,chociaz Śląsk i Motor bardzo mocna zgoda...
-
chodzilo mi o to ze kibice Ruchu z Radlina bluzgali na Polonie Bytom a bardzo dobrze wiem ze Odra z Polonia miala dobra zgode kilka lat wstecz a kose miala z Jastrzebiem Piastem Giwice i z Moto -jelcz Olawa a takze z SZombierkami
-
Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
[link]
[link]
-
Jak nie masz szczegółowej wiedzy to się nie wypowiadaj. MKS Kluczbork nigdy nie był fan clubem Odry jak i żadnego innego klubu. Fan club Odry z Kluczborka to osoby, które nigdy nie miały i nie mają nic wspólnego z MKSem. Mimo sytuacji sportowej Odry, aktywność kluczborskiego fan clubu wcale nie podupadła i ma się on bardzo dobrze.analizator.pl pisze:Nie mam tak szczegolowej wiedzy. Napewno sukces sportowy p[rzyciagnal nowych ludzi, ktorzy postanowili isc swoja droga. Umowmy sie, ze FC Odry z Kluczborka nie byl nigdy tworem zrzeszajacym ogromne ilosci fanow. Wiem, ze wciaz istnieja tam kibice Odry ale w zwiazku z sytuacja sportowa Odry napewno juz nie sa tak aktywni jak kiedys. Niemniej nie chcialbym wyrokowac jak to wygladalo personalnie. Pewnie niektorzy postanowili isc wlasna droga a inni poprostu sa nowi. Jak to w zyciu :) Wiem w kazdym razie, ze Odra naciskala na MKS aby byl jej fanklubem.Fighting Dragon Tokyo pisze:Ale w Kluczborku wszyscy kibicowali Odrze czy MKS Kluczbork grając w niższych ligach był FC Odry Opole a teraz obrał samodzielną drogę?analizator.pl pisze:
Kiedys to byl ich FC, ale teraz dzialaja samodzielnie ( po awansie do nowej 1 ligi). Odrze sie to nie podoba :)
-
To zdjęcie nie ma nic wspólnego z Pogonią Lębork.Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
[link]
-
Jeżeli się nie mylę to sektor kibiców z Trzebiatowa.Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
[link]
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Tak dokladnie,to sektor kibiców Regi Trzebiatów około 2006-2007 roku :P
-
Zdjęcie wklejone przypadkiem. Nie mogłem edytować. Proszę tylko o odpowiedź na moje pytanie.
-
"W dniu wczorajszym Glinik Gorlice przybił zgodę z Podhalem Nowy Targ." Prawda ?

-
Prawda
GLINIK GORLICE - Beskid Andrychów
Od nas na meczu 120-130 osób, wspieraja nas Karpaty w 40 osób, Podhale 19, Nafta 14, Unia 10. Wisi po jednej fladze naszje, Karpat i Podhala, Nafty. Prowadzimy dosc dobry doping , nie obyło sie też bez wymiany uprzejmosci. Pod koniec 1 połowy płonie flaga Beskidu. prezentujemy 2 oprawy na początek chaos z małych i duzych flag+strobo i trans na płocie "just join the show" w drugiej połowie debiutuje sektorówka (robiona przez chłopaków z Ultras Team'u Unii )+ sreberka.
Na meczu układ z Podhalem przeradza się w zgode.Dzięki dla zgód za wsparcie i dla chłopaków z UT za sektorówkę.
GLINIK GORLICE - Beskid Andrychów
Od nas na meczu 120-130 osób, wspieraja nas Karpaty w 40 osób, Podhale 19, Nafta 14, Unia 10. Wisi po jednej fladze naszje, Karpat i Podhala, Nafty. Prowadzimy dosc dobry doping , nie obyło sie też bez wymiany uprzejmosci. Pod koniec 1 połowy płonie flaga Beskidu. prezentujemy 2 oprawy na początek chaos z małych i duzych flag+strobo i trans na płocie "just join the show" w drugiej połowie debiutuje sektorówka (robiona przez chłopaków z Ultras Team'u Unii )+ sreberka.
Na meczu układ z Podhalem przeradza się w zgode.Dzięki dla zgód za wsparcie i dla chłopaków z UT za sektorówkę.
My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...
-
Ponawiam swoje pytanie
W ten weekend Wigry wspierały Orlęta na meczu z rezerwami Górnika w Łęcznej więc chciałbym aby się ktos ustosunkował do tego bo teraz taka dziwna moda w PL że wszyscy wszędzie jeżdżą gościnnie i nikt się nie lubi chwalić:)mocne-uderzenie pisze:Co łączy Orlęta Radzyń Podlaski z Wigrami Suwałki?
-
[quote="Serebro89"]Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
Nazwa klubu ;)
A poważnie, to chyba każdy domyśla że to jednorazowa akcja na lokalnego rywala a nie jakiś układ.
Nazwa klubu ;)
A poważnie, to chyba każdy domyśla że to jednorazowa akcja na lokalnego rywala a nie jakiś układ.
-
Jednorazowa? To Pogon jest juz tak c****** ze nie moga sami zebrac 60 osob tylko musze na jeden raz kogos brac? Cos tu nie gra.
-
A kiedy niby Pogoń była dobra?
Nie pytam tu o lata 90te.Tylko te współczesne.
Nie pytam tu o lata 90te.Tylko te współczesne.
-
Chyba sam w to nie wierzysz ;).Pozorymylą pisze:Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
Nazwa klubu ;)
Jakościowo pasują do siebie.
d**** koks, tajski boks!!!
-
A mi po tej akcji po raz kolejny nasunela sie taka mysl ze coraz wiecej mamy takich ukladów "z rozdądku", nie pije tutaj konkretnie do dwóch Pogonii tylko ogólnie, każdy patrzy co sie opłaca, na zasadzie "wezmiemy tych czy innych i pokażemy ile znaczymy. A chyba nie o to w tym chodzi... Niestety polityka sie nam robiNr GG pisze:Chyba sam w to nie wierzysz ;).Pozorymylą pisze:Serebro89 pisze:Co łączy Pogoń Szczecin i Pogoń Lębork ?
Nazwa klubu ;)
Jakościowo pasują do siebie.

-
Masz rację. Te całe "pojęcie" układ jest śmieszne. Wychodzę z założenia, że albo walczymy na swoje konto, albo robimy to ze swoimi zgodami (po coś one chyba są). Te wszystkie układy psują tylko całe piękno tego "sportu". Łatwo się dogadać i z dwóch średnich ekip zrobić jedną mocną, jednak czy to ma sens?
d**** koks, tajski boks!!!
-
Nic dodac nic ująć do dwóch powyższych postów, najpierw GKS-Górnik, potem Lech-ŁKS, teraz Pogonie. Teraz nawet te najwieksze ekipy moga się skumac z "mniej nielubianym wrogiem" aby walczyc z "bardziej nielubianym". Komedia. Kto nastepny?
Jak to jest? Pogoń Szczecin i Pogoń Lebork łaczy układ czy nie?
Tylko tak lub nie, kogos kompetentnego...

-
Nie wydaje mi się żebyś sprowokował kogoś kompetentnego żeby tłumaczył się Tobie, anonimowemu użytkownikowi internetu. Bez urazy ale pewnie wali ich Twoja opinia, tak jak reszty tego forum. Podobnie jak Lech z ŁKS-em, było pierdolenia o tym kilkanaście stron na tym forum a nikt z tej ekip się tu nie wypowiadał bo po prostu zwyczajnie to p*******.
Długo nie zajarzę dlaczego się tak gotujecie jak powstanie nowy układ, ale mam swoją hipotezę - to dlatego że chcecie mieć tutaj wszystko czarno na białym, żeby tu ktoś napisał konkretnie: po co, dla kogo, dlaczego. A tu taki wał.
Długo nie zajarzę dlaczego się tak gotujecie jak powstanie nowy układ, ale mam swoją hipotezę - to dlatego że chcecie mieć tutaj wszystko czarno na białym, żeby tu ktoś napisał konkretnie: po co, dla kogo, dlaczego. A tu taki wał.

-
Nie pierd*lą tylko Lech ma ostry terror z wpisywaniem się na innych forach niż klubowym. ŁKS się nie wpisywał? Niejeden próbował się wybielić (hehe) przypominając kosę Widzewa z Ruchem sprzed 10 lat.JSC pisze: Lech z ŁKS-em, było pierdolenia o tym kilkanaście stron na tym forum a nikt z tej ekip się tu nie wypowiadał bo po prostu zwyczajnie to p*******.

-
Poprostu zaczyna się klimat h w Polsce
podobny do tego w Niemczech.
gdzie ekipy sportowe mają swoje układy i układziki na przykładzie TSV M. i Bayernu M.
gdzie ekipy sportowe mają swoje układy i układziki na przykładzie TSV M. i Bayernu M.
STARA GWARDIA
-
Nie wiem panowie jak dla Was ale dla mnie wogole nie powinno byc czegos takiego jak uklad . Jest ktos wrogiem - kosa , jest ktos neutralny - neutral , jest ktos naszym ziomalem - zgoda . Bo czym sie rozni uklad od zgody ? Patrze na zdjecia ekip ktore maja uklad i zgode z jakimis ekipami i ukladowicz i zgodowicz maja flagi swoje wywieszone i barwy swoje zalozone . Nie wiem moze cos jest czym mozna to odroznic ale no takie moje zdanie .
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow
-
tia, i umrze śmiercią naturlaną jak w Niemczech, szczególnie przy zaostrzeniach związanych z organizacją Euro 2012Puzon pisze:Poprostu zaczyna się klimat h w Polsce
wcześniej w porównaniu lat 90 do teraz dużo osób pisało/życzyło "więcej spontanu, mniej kalkulacji" ;) co tu kalkulować przy starciu Lech/ŁKS vs Motor, zakłady na sekundy przyjmować?
podobnie jest teraz wszędzie jak są 2 ekipy vs pojedyńcza - samotnie nie ma dużych szans... a zapomniałbym ;) tą pojedyńczą rzadko jest ktoś z pierwszej "5" ;) Leo why? ;)
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl
Lato się skończyło, czas na wykopki !
Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)
Lato się skończyło, czas na wykopki !
Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)
-
Uklad od zgody rozni sie tym ze jest na tak zwana probe jesli obie ekipy sie dobrze dogaduja idzie wszystko w najlepszym kierunkuprzeradza sie w zgode,do tego powinno dochodzic wywieszanie flag-w przypadku zgody rzecz oczywista,w przypadku ukladu niepowiiny byc wieszane fany ukladowicza(moje prywatne zdanie) a z tym roznie bywalo i bywa19SWA23 pisze:Nie wiem panowie jak dla Was ale dla mnie wogole nie powinno byc czegos takiego jak uklad . Jest ktos wrogiem - kosa , jest ktos neutralny - neutral , jest ktos naszym ziomalem - zgoda . Bo czym sie rozni uklad od zgody ? Patrze na zdjecia ekip ktore maja uklad i zgode z jakimis ekipami i ukladowicz i zgodowicz maja flagi swoje wywieszone i barwy swoje zalozone . Nie wiem moze cos jest czym mozna to odroznic ale no takie moje zdanie .
-
Od tego kumania z "mniej nielubianym wrogiem" zaczęły się wszystkie zgody w Polsce,więc nie wiem o co Ci chodzi. Poza tym o zgodę GKSG najczęściej piją chłopcy z klubów,którzy zgodowiczów i wspierających maja w każdym zakątku Polski. Radzę wrócić do historii i poczytać jakie były relacje na początku zgód wielu klubów,między ZWYKŁYMI KIBICAMI,co oni czuli.VIFON pisze:Nic dodac nic ująć do dwóch powyższych postów, najpierw GKS-Górnik, potem Lech-ŁKS, teraz Pogonie. Teraz nawet te najwieksze ekipy moga się skumac z "mniej nielubianym wrogiem" aby walczyc z "bardziej nielubianym". Komedia. Kto nastepny?
A wracając do GieKSy i Górnika,to każdy z Was pierdoli swoje smuty,ale nikt nie jest w stanie podać kiedy po raz ostatni te ekipy stanęły przeciw sobie. Poza tym było to już milion razy tłumaczone,alei tak znajdzie się ktoś,kto swoje napisze.
A w układzie dwóch Pogoni (jeśli w ogóle jest/będzie) co widzicie złego? Tak często się bili między sobą,że nie mogą się dogadać?Skąd wy możecie wiedzieć,czy od dłuższego czasu jedni drugich nie szanowali? Dajcie spokój,bo robicie z siebie mędrców z kosmosu..
-
Tu nie chodzi o wzajemne poszanowanie, ale oto że dla mnie tez jest to szokiem że ekipa pod własnym nosem musi wzywać (czy godzi się na wspólne występy) jeszcze inną ekipę. Dodajmy ekipe która prezentuje zupełnie inny kibicowski poziom (znacznie niższy), w dodatku dopiero nie tak dawno zaczęli przygode z kibicowaniem.
No chyba że Pogoń Szcz. jest juz tak słaba (h) że musi wzywac posiłki to inna sprawa. Szkoda że tak się rozmieniają na drobne i ośmieszają bo bardzo ich lubie.
No chyba że Pogoń Szcz. jest juz tak słaba (h) że musi wzywac posiłki to inna sprawa. Szkoda że tak się rozmieniają na drobne i ośmieszają bo bardzo ich lubie.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
w Spodku?Martini Player pisze: A wracając do GieKSy i Górnika,to każdy z Was pierdoli swoje smuty,ale nikt nie jest w stanie podać kiedy po raz ostatni te ekipy stanęły przeciw sobie. ..
-
No właśnie. Chyba trochę dawno,nie?abg pisze:w Spodku?Martini Player pisze: A wracając do GieKSy i Górnika,to każdy z Was pierdoli swoje smuty,ale nikt nie jest w stanie podać kiedy po raz ostatni te ekipy stanęły przeciw sobie. ..