Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Milus

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Milus »

Nie wiedzialem gdzie zapytac to pytam tu

Ile fanow Zagłębia Wałbrzych było na spotkaniu Slask-Lechia?
iparts.pl
Nr GG

Post autor: Nr GG »

Mecz dopiero w sobotę ...
flash

Post autor: flash »

Mapa Katowic jest tak stronniczym wejściem do dyskusji że nikt z Ruchu nie ma najmniejszej ochoty jej tutaj podejmować.
19 Tylko Ty 64

Post autor: 19 Tylko Ty 64 »

winston pisze:Ciekawe jest to, że o obiektywności mapy wypowiadają się sami kibice Gks-u :)

no ale dobrze, że to tylko internet
Niewiem o co ci chodzi w pierwszej czesci postu ale mysla ze wiem dlatego bym proponował aby tak zwani z niebieskich katowic wkleili mapke z lat 80 tych to wtedy tak niebedziesz sie moze nabijał odnosnie GieKSy !!!!!!!!!
19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 »

mapka bez sensu bo nigdzie niema po100% kibicow danego klubu (chyba jedynie na murckach,paderewie nie ma Ruchu) a na innych dzielnicach sa kibice jednego i drugiego klubu....
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Mam pytanie do kogos z Katowic . Na mapie wyroznia sie dzielnica Murcki swoja wielkoscia , czy liczba mieszkancow jest proporcjonalna do wielkosci tej dzielnicy??

I drugie pytanie , gdzies kiedys zaslyszane o Holdunowie ? Czy to dzielnica Katowic czy osobne miasteczko czy jak ? Wiem ze sa vlepki Holdunow Ledziny , a mowiono mi ze tam jest bdb ekipa chuliganska Gieksy ?
N4Y

Post autor: N4Y »

Murcki sa duze,ale zaludnienie na nich nie poraza.Holdunow to dzielnica Ledzin jednak ze wzgledu na to,ze sa mocna ekipa i bardzo duzo dzialaja u siebie jak i na GieKSie to szczegolnie sie wyrozniaja tym,ze wyodrebniaja sie spoza Ledzin.Stanowia jednak integralna czesc fc Holdunow-Ledziny,nie odcianaja sie od reszty miasta.
t[R]ue

Post autor: t[R]ue »

Hołdónów i Lędziny były kiedyś osobnymi miastami,obecnie to jedno miasto.Co do tej ich bardzo dobrej ekipy "h" to bym polemizował.Murcki to największa objętościowo dzielnica Katowic ale większość jej powierzchni to same lasy.Wg wikipedii zamieszkuje ją ok 6 tyś ludzi.
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

19SWA23 pisze:Mam pytanie do kogos z Katowic . Na mapie wyroznia sie dzielnica Murcki swoja wielkoscia , czy liczba mieszkancow jest proporcjonalna do wielkosci tej dzielnicy??

I drugie pytanie , gdzies kiedys zaslyszane o Holdunowie ? Czy to dzielnica Katowic czy osobne miasteczko czy jak ? Wiem ze sa vlepki Holdunow Ledziny , a mowiono mi ze tam jest bdb ekipa chuliganska Gieksy ?
1. Liczba mieszkańców na Murckach jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości. Ogromną jej część stanowi las, co stawia tę dzielnicę w ogonie jeśli idzie o ludność dzielnic Katowic.

2. Hołdunów to dzielnica Lędzin. Czemu tak ją wyróżniają, to już trójkolorowi muszą się wypowiedzieć, ale zapewne dlatego, że jak mówisz, zamieszkuje tam zgrabniejsza grupa- tamte strony (Lędziny, Imielin, Chełm Śląski, Bieruń itd.) to tereny, które statusy miejskie uzyskiwały stosunkowo niedawno, albo dalej miastami nie są; wiadomo, inaczej trochę wygląda kibicowanie na miejskim blokowisku, a inaczej w mieścinie złożonej z domków jednorodzinnych.
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

Wielkie dzieki za odpowiedz . Dodam tylko ze podczas meczow w Jaworznie bardzo rzucala sie w oczy ekipa z osiedla Witosa :)
StopNapince!

Post autor: StopNapince! »

http://sm-gm.com/wp-content/gallery/mur ... 137192.jpg

tak wygladaja Murcki z lotu ptaka,dzielnica otoczona lasem z kazdej strony,sa jescze blokowiska ktorych nie widac na zdjeciu..Dzielnica w 100 % Trojkolorowa,sporo estetycznych grafow..Sa jescze hokejowi kibice Gks-u Tychy,ale ta sa ludzie starszej daty.
zapierdalactrzeba

Post autor: zapierdalactrzeba »

W Opocznie jest Widzew, a miejscowym FC jest Ceramika Opoczno.
Zawsze Wierny

Post autor: Zawsze Wierny »

Hasło z koszulek FC Opoczno mówi wszystko : W Opocznie Tylko Widzew i tu nie ma miejsca dla innego fc ! :] Działają też na Ceramice Opoczno i zaprezentowali kilka bardzo dobrych opraw.
http://i28.tinypic.com/23uq53r.jpg :]
ŚmierćŻK

Post autor: ŚmierćŻK »

w Hrubieszowie jest jakis FC oprócz Unii ?
19baRon20

Post autor: 19baRon20 »

jak jest teraz na os. adama na Giszowcu?
Mariensztat`

Post autor: Mariensztat` »

Ktoś pytał o Stargard Szczeciński. O ile mi wiadomo 100% Pogoń.
skm

Post autor: skm »

Opiszcie Tczew z podziałem na dzielnice/osiedla, proszę o opis z 2 stron.
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

Było juz tysiąc razy, wystarczy poszukac, post do kasacji bo znowu sie zacznie napina niepotrzebna.
skm

Post autor: skm »

Skoro było tysiąc razy to bądź tak uprzejmy i wklej lub chociaż napisz na której stronie, nie mam ochoty szukać na ponad stu stronach krótkiego opisu.
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

skm pisze:Skoro było tysiąc razy to bądź tak uprzejmy i wklej lub chociaż napisz na której stronie, nie mam ochoty szukać na ponad stu stronach krótkiego opisu.
Podbij na pw
StopNapince!

Post autor: StopNapince! »

19baRon20 pisze:jak jest teraz na os. adama na Giszowcu?

przewaga Ruchu,ale jest tez kilkunastu GieKSiarzy ktorzy jezdza na mecze,pare miesiecy temu zrobili nawet kilka grafów , ktore szybko zostaly zamazane .:/
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

Jaka sytuacja jest w Głogowie pytam bo zaciekawiła mnie ta flaga http://i45.tinypic.com/w1qs6r.jpg rośnie w miescie druga sila po Chrobrym czy kogoś znów poniosła fantazja z ta flaga.
Sztygar

Post autor: Sztygar »

Znawca GŚ pisze:Jaka sytuacja jest w Głogowie pytam bo zaciekawiła mnie ta flaga http://i45.tinypic.com/w1qs6r.jpg rośnie w miescie druga sila po Chrobrym czy kogoś znów poniosła fantazja z ta flaga.
Kilkanaście osób postanowiło wydać flage , jeszcze jakieś pytanie?
Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec »

19__kattowitz__20 pisze:mapka bez sensu bo nigdzie niema po100% kibicow danego klubu (chyba jedynie na murckach,paderewie nie ma Ruchu) a na innych dzielnicach sa kibice jednego i drugiego klubu....
twoj wpis zawiera sporo sensu :) na Górniku było 7 moich kumpli z Chorzowa.Mam napisać że w niektórych dzielnicach Chorzowa jest GieKSa? nie widać kogoś na mieście to tak jakby go nie było wcale a i ty i ja doskonale wiemy że tylko Szopy i Nikisz to dzielnice na których widać wasze barwy.Tereny gdzie barwy ciężko znaleść w Katowicach(jakiekolwiek) sobie daruję ale dzielnic gdzie was nie ma jest o wiele wiele więcej.No chyba że chcesz wliczać w FC osoby które szumią na necie.
Paderewa,Murcki,Dąb,Dąbrówka,Bogucice,Centrum,Burowiec,Witosa,Wełnowiec,Koszutka,Muchowiec tam spotkać twojego ziomala w barwach to jak trafić 6 totka.Można ale jakim kosztem :)
Sztygar

Post autor: Sztygar »

cobalt pisze:
Sztygar pisze:
Znawca GŚ pisze:Jaka sytuacja jest w Głogowie pytam bo zaciekawiła mnie ta flaga http://i45.tinypic.com/w1qs6r.jpg rośnie w miescie druga sila po Chrobrym czy kogoś znów poniosła fantazja z ta flaga.
Kilkanaście osób postanowiło wydać flage , jeszcze jakieś pytanie?
Sztygar...z całym szacunkiem dla Piasta,to ten f.c. z Głogowa to chyba jeden wielki matrix?
Ale ja nikogo nie zmuszam żeby nam wierzył , ja tylko napisałem jak jest.
Wydała to grupa kibiców z Głogowa którzy jeżdżą na Piasta.
19baRon20

Bogdan Adamiec pisze:
19__kattowitz__20 pisze:mapka bez sensu bo nigdzie niema po100% kibicow danego klubu (chyba jedynie na murckach,paderewie nie ma Ruchu) a na innych dzielnicach sa kibice jednego i drugiego klubu....
twoj wpis zawiera sporo sensu :) na Górniku było 7 moich kumpli z Chorzowa.Mam napisać że w niektórych dzielnicach Chorzowa jest GieKSa? nie widać kogoś na mieście to tak jakby go nie było wcale a i ty i ja doskonale wiemy że tylko Szopy i Nikisz to dzielnice na których widać wasze barwy.Tereny gdzie barwy ciężko znaleść w Katowicach(jakiekolwiek) sobie daruję ale dzielnic gdzie was nie ma jest o wiele wiele więcej.No chyba że chcesz wliczać w FC osoby które szumią na necie.
Paderewa,Murcki,Dąb,Dąbrówka,Bogucice,Centrum,Burowiec,Witosa,Wełnowiec,Koszutka,Muchowiec tam spotkać twojego ziomala w barwach to jak trafić 6 totka.Można ale jakim kosztem :)
bywam w Panewnikach i uwierz ze sa widoczne niebieskie barwy a waszych jeszcze niewidzialem
Martini Player

Post autor: Martini Player »

19baRon20 pisze:
Bogdan Adamiec pisze:
bywam w Panewnikach i uwierz ze sa widoczne niebieskie barwy a waszych jeszcze niewidzialem
Stary tekst z forum: "Ja tam bywam ,nasi są,a waszych nie ma... "No to super,pozdrow najlepszych chuliganów z Panewnik i ich ogromną,tysięczną armię. Miłego pobytu na Panewnikach.
19baRon20

ok dzieki i pozdrowie!
EST.1920

Post autor: EST.1920 »

dokładnie popieram op3

wgl nie pytajcie już po raz 10000 o takie miasta jak Katowice , Łódź etc... na przestrzeni roku dwóch lat mało co ulega zmianie choć to też pojęcie względne ;)
torca1950

Post autor: torca1950 »

namreh pisze:Może ktoś napisać odnośnie Zakopanego ???
Wiem, że są tam FC Craxy, Wisły, Ruchu, Podhala NT, może jeszcze coś ???
Widziałem grafy Polonii W. i Górnika Z.
Jak na takie niewielkie miasto, to są trochę podzieleni.
Może ktoś opisać układ sił w Zakopcu.
W Zakopanem najwięcej Wisły, ale słabo zorganizowani. Cracovii mniej, ale działają więcej, szczególnie na murach. Jest też Ruch, ilościowo wypadają słabo, ale jakościowo nieźle.

W Nowym Targu miejscowe Podhale i FC Lechii, który jeździ też na Wisłę. Obie grupy powiązane ze sobą, ale oficjalnie kibice Podhala nie utożsamiają się z FC Lechii.
valderama

Post autor: valderama »

Bydgoszcz ...

Wiadomo że to miasto Zawiszy i Polonii więc klubów, ktore mają ze sobą niewiele wspólnego ale kibice to inna historia

Można wydzielić dzielnice, osiedla, fc typowe Z lub P ???
-Fanatics-

Post autor: -Fanatics- »

Jak wygląda sytuacja w - Polonia Nowy Tomyśl.
Jaka to liga, zgody-kosy i jakieś info o ekipie jak można.
(czysta ciekawość)
Janek_LG

Post autor: Janek_LG »

Jak wygląda sytuacja w miastach : Jastrowie , Miastko ?
LukaszGDZ

Post autor: LukaszGDZ »

-Fanatics- pisze:Jak wygląda sytuacja w - Polonia Nowy Tomyśl.
(czysta ciekawość)
III liga kujawsko-pomorsko-wielkopolska. Niedawno zaczęli kręcić znowu jakiś młyn. Z tego co wiem to nie mają żadnych zgód, ale chyba się odwiedzali z LKS Czarnylas jeśli dobrze pamiętam.
Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy »

Miastko ?
Kiedyś kręcili jakiś młynek jako Start Miastko, coś tam dobrze się dogadywali z Gryfem, z Bytovią parę przebojów. Aktualnie pustynia kibicowska.
MW LKS

Post autor: MW LKS »

LukaszGDZ pisze:
-Fanatics- pisze:Jak wygląda sytuacja w - Polonia Nowy Tomyśl.
(czysta ciekawość)
III liga kujawsko-pomorsko-wielkopolska. Niedawno zaczęli kręcić znowu jakiś młyn. Z tego co wiem to nie mają żadnych zgód, ale chyba się odwiedzali z LKS Czarnylas jeśli dobrze pamiętam.
LKS Czarnylas nic nie łączy z Polonią Nowy Tomyśl. Jedynie w zeszłym sezonie graliśmy razem w lidze i byliśmy u nich w Nowym Tomyślu, ale wtedy jeszcze nie działali.
wersu

Post autor: wersu »

Jak sie ma podział sił jeśli chodzi o Boguchwałe ? Dominuje tam Resovia czy jakieś wpływy ma także Stal Rzeszów?
kornelowski

Post autor: kornelowski »

Czy mógłby ktoś przybliżyć mi sytułacje w Dębicy ?
Oraz wymienić fc. Igloopolu oraz Wisłoki.
hejhej

Post autor: hejhej »

wersu pisze:Jak sie ma podział sił jeśli chodzi o Boguchwałe ? Dominuje tam Resovia czy jakieś wpływy ma także Stal Rzeszów?

Dominacja Resovii, ich oficjalny Fc. Stosunek mniej wiecej 80% do 20%.
Kumaty Janusz

Post autor: Kumaty Janusz »

Znajomy ostatnio mówił mi o FC Podbeskidzia w Ustroniu. Prawda czy mity? I jak w ogóle wygląda tam sytuacja ? Kuźnia jeszcze istnieje?
ODPOWIEDZ