Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Ajaciden

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Ajaciden »

m_dog7 pisze:Jak wyglądały relacje GKS Katowice i Górnika Zabrze przed zawarciem zgody?
układ h
iparts.pl
siarkohoolik

Post autor: siarkohoolik »

Tczew stanowi duzy odsetek wyjazdowiczow Arki co sie rzuca w oczach w relacjach, wiec maja chyba wiecej do powiedzenia niz "zwykly" fan-club. ale ogolnie jest to sytuacja specyficzna- zyjemy w dynamicznej rzeczywistosci :)
benek

Post autor: benek »

Nie rozumiem wogole o co w tym wszystkim chodzi. Podali na swojej stronie gdyz jest to strona fan clubu, co by nie bylo chyba najbardziej aktywnego w Polsce ostatnimi czasy jesli chodzi o wyjazdy swojej druzyny.Wiec chyba moga miec swoje zdanie??gdzie mieli podac informacje o podjeciu takiej decyzji jak nie na swojej stronie??w Tczewie jest masa kibicow Arki i chyba nie wszyscy maja kontakt z osobami decyzyjnymi.
WKSFCNR

Post autor: WKSFCNR »

Co na to Lech?? Czy jest jakaś reakcja oficjalna??
WKSFCNR

Post autor: WKSFCNR »

yogi_1981 pisze:
Przemas1 pisze:Jakie relacje pomiędzy Zagłębiem Wałbrzych a Karkonoszami Jelenia Góra?
Zagłębie Wałbrzych nie posiada obecnie szalikowców. A jak istniał zorganizowany ruch w latach 70 i 80 to kosa, Karkonosze Jelenia Góra był fc Górnika ( częste obicia podczas powrotu z meczy w Gorcach).
Mylisz się kolego!! Zagłębie posiada cały czas szalikowców,oczywiście w mniejszości na razie w swoim mieście,ale myślę że to tylko kwestia czasu aż się na dobre odrodzą.
Teraz mają się gościnnie pojawić na meczu ŚLĄSK WROCŁAW-LECHIA GDAŃSK.
A wcześniej kiedy mieli wspólny klub z Górnikiem jeździli na wyjazdy w osobnej grupie ,w swoich barwach i dopingowali Zagłębie.Trochę to dziwna sytuacja,ale tak było...
Ultras-Design

Post autor: Ultras-Design »

Śmieszy mnie ten cały zakaz. Najlepiej niech se Tczew zrobi kose jeszcze z Lechem i będzie miał Lech zgode z Arką, a kose z TPAG. A z tego co wiem to w Tczewie sporo Arkowców ma dobre kontakty z Widzewem i jakoś ani Lech ani Cracovia żadnych zakazów nie robią...
kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta »

to malo wiesz;) bo na Cracovii po ostatnim meczu ligowym wlasnie z Lechem byl podobny zakaz:)
Ultras-Design

Tak był, ale szybciej minął niż się pojawił.

"Było to przez chwilę tylko i nie w całym Krakowie. Po 2 nikt tego nie respektował. A jak ochłonął ten co zrobił ten zakaz, wszystko wróciło do normy." - to wypowiedź ziomka z Cracovii.
Stranger

Post autor: Stranger »

Ile trwa zgoda Lecha z KSZO? Jak doszło do jej zawarcia?
Ultras-Design

Stranger pisze:Ile trwa zgoda Lecha z KSZO? Jak doszło do jej zawarcia?
od 1992 r.

Na przełomie lat 80. i 90. w lipcu odbywał się rokrocznie turniej organizowany przez Granat Skarżysko Kamienna. Występowały w nim przeważnie 4 drużyny i prawie zawsze była to Legia i zawsze gospodarz, grywał też Widzew. Pobliskie miejscowości, rywalizujące między sobą na szczeblu najwyżej 3 ligi sympatyzowały z dużymi klubami, tak jak Star z Legią, Granat z Widzewem, a KSZO z ówczesnym mistrzem Polski - Lechem. Za początek naszej zgody należy uznać 1992 rok, kiedy to do I ligi awansowała tarnobrzeska Siarka. Ku wielkiemu zdumieniu kibiców Lecha, udających się na wyjazd do Tarnobrzega pociągiem 26.09.1992, w Ostrowcu Świętokrzyskim na dworcu oczekiwała ich około 100 osobowa grupa kibiców KSZO. W pociągu konsternacja, ale szybko wyjaśniamy, że KSZO kibicuje Lechowi "od zawsze" i jedziemy z nimi na mecz i już można było wspólnie przystąpić do konsumpcji dostarczonego przez "Świętokrzyskich Rozbójników" "morza piwa". Od tego czasu stadion Lecha odwiedzamy przeważnie na meczach hitowych (z Legią, w pucharach itp), natomiast Lech wspomaga KSZO, gdy drużyna ta gra mecz w naszej okolicy (chociażby mecz barażowy w Janikowie, czy z Wartą w Poznaniu).
Bez Popłatku

Post autor: Bez Popłatku »

jak dla mnie to troszkę próba pokazania się i nic więcej.... zapewne ci sami członkowie FC z Tczewa na meczu Lech-Arka na Bułgarskiej będą chcieli swobodnie sie poruszać po stadionie i w jego okolicach więc ma to działać w jedną stronę ??? Swoją drogą jak Arka miała zgodę z KSP czy z Polonią Bytom (która trwa nadal) jakos nikt z Lecha czy Cracovii problemu z tego powodu im nie robił.., Póki co dla mnie to sztuczne dmuchanie "balonika"
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

benek pisze:Podali na swojej stronie gdyz jest to strona fan clubu, co by nie bylo chyba najbardziej aktywnego w Polsce ostatnimi czasy jesli chodzi o wyjazdy swojej druzyny.
Możesz podac mi te liczby? Biorąc pod uwagę to jak jeździ Arka szczerze wątpie w Twoją rację.
KnShC
Kontakt:

Post autor: KnShC »

Bez przesady, ze w Krk byl jakis zakaz. Jedyne co to na Prokocimiu po meczu Lecha z KSC pod koniec sezonu, się chłopak zapieklił, że spadniemy i tyle w temacie.Ponerwował się jeden dzień i po wszystkim, choć nikt raczej tego nie wziął na poważnie. Co do akcji TPAG mieszać się nie mam zamiaru, ale to jest tak jakby KSC miało się obraźić i zakazać noszenia barw np. na GKS Tychy za zgode z ŁKS-em albo Zawisza albo np. Pogoń Szczecin na Legie za zgode z Zagłębiem. Jednym słowem dziwne to.
benek

Post autor: benek »

Abrakadabra chociazby 160 osob w Zabrzu w piatek i 220 w Poznaniu.
RSD

Post autor: RSD »

Abrakadabra1947 pisze:
benek pisze:Podali na swojej stronie gdyz jest to strona fan clubu, co by nie bylo chyba najbardziej aktywnego w Polsce ostatnimi czasy jesli chodzi o wyjazdy swojej druzyny.
Możesz podac mi te liczby? Biorąc pod uwagę to jak jeździ Arka szczerze wątpie w Twoją rację.
Właśnie Arka od dwóch rund bardzo dobrze jeździ m.in dzięki bardzo dużej aktywności FC z Tczewa. Liczby są naprawdę godne uwagi.
KnShC
Kontakt:

Post autor: KnShC »

Co ma byc to bedzie. Jezeli FC podjelo taka a nie inna decyzje to tylko i wylacznie na swoja odpowiedzialnosc, patrzac na to z boku. Glownie mnie dziwi, ze o anomaliach takich jakie powstaly na linii Arki z Lechem (ponoc wczesniej wyjasnione), glos zabiera FC. Mam taka cicha nadzieje, ze sytuacja sie nie pogorszy na tyle, ze Arka bedzie miala siedzibe dowodzenia w Tczewie, przez co moga wyjsc dziwne sytuacje i decyzje na swiatlo dzienne.
Alez

Post autor: Alez »

tcz pisze:Nie oczekujcie od nas żadnych wyjaśnień w tej sprawie, bo nikt nie ma zamiaru tego czynić na tym forum. Tak jak pisałem wczesniej opinie zachowajcie dla siebie a moderatorów prosze o usuwanie dalszych nic nie wnoszących postow
pozdro

Skoro nie oczekujecie komentarzy a tym bardziej wyjaśnień z waszej strony , to po co wklejaliście ten komunikat na ogólnodostępne forum ?.
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

Dla rozgłosu, tylko i wyłącznie. Tak z tego wynika
tcz

Post autor: tcz »

Zwykła wiadomość dla ludzi ze świata kibicowskiego ciekawych co dzieje się w poszczególnych ekipach. To chyba jasne i zrozumiałe nawet dla przedszkolaka... Proponuje zakończyć wreszcie ten temat

pozdro

P.S. Panie Poszukiwaczu, nie potrzebujemy rozgłosu ;)

i NA TEN TEMAT BYŁOBY NA TYLE ;))/ MODERATOR
VIFON

Post autor: VIFON »

No i nikt już nie powie że między Arka i Lechem jest normalnie, bo jak dla mnie to bardzo wyraźny znak. Według mnie bardzo dobra postawa Arki z Tczewa, Lech musi zrozumiec że nie jest pepkiem świata i pewnych rzeczy się nie robi.
To oczywiscie moje prywatne zdanie
cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu »

Jeśli chodzi o Arkę, Lecha i barwy to nie jest tak, że:
-Arka na wyjazdy jeździ tylko w swoich barwach
-Lech na meczach u siebie przychodzi tylko w swoich szalach

?

Bo kiedyś chyba zapadły takie odgórne decyzje. Chodzi raczej o efekt wizualny na trybunie.
Martini Player

Post autor: Martini Player »

cwaniak z PKSu pisze:Jeśli chodzi o Arkę, Lecha i barwy to nie jest tak, że:
-Arka na wyjazdy jeździ tylko w swoich barwach
-Lech na meczach u siebie przychodzi tylko w swoich szalach

?

Bo kiedyś chyba zapadły takie odgórne decyzje. Chodzi raczej o efekt wizualny na trybunie.
Cwaniak z tego co ja pamiętam (a mogę się mylić),to te ustalenia o których piszesz zapadły na Lechu,a nie w Gdyni.
Niech ktoś potwierdzi.
Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy »

VIFON pisze:No i nikt już nie powie że między Arka i Lechem jest normalnie, bo jak dla mnie to bardzo wyraźny znak. Według mnie bardzo dobra postawa Arki z Tczewa, Lech musi zrozumiec że nie jest pepkiem świata i pewnych rzeczy się nie robi.
To oczywiscie moje prywatne zdanie
Ale obecność RTS-u na derbach trójmiasta jest już git.
tcz

Post autor: tcz »

1. Barwy na meczu

a) Szaliki tylko w barwach Arki – nie zgodowe, nie łączone, żadne szale anty, tylko i wyłącznie ARKI!
Areczka

Post autor: Areczka »

Nie można porównywać sytuacji na linii Arka-Widzew a Lech-Łks,w Gdyni od dłuższego czasu czuje się sympatie do Widzewa,ale nie ma między nami zgody czy układu,a Lech miał kose z Łksem i nagłe bratanie się między nimi jest co najmniej dziwne.
macias

Post autor: macias »

Areczka pisze:Nie można porównywać sytuacji na linii Arka-Widzew a Lech-Łks,w Gdyni od dłuższego czasu czuje się sympatie do Widzewa,ale nie ma między nami zgody czy układu,a Lech miał kose z Łksem i nagłe bratanie się między nimi jest co najmniej dziwne.
no i tyle w temacie...a porównywanie prywatnych kontaktów na lini Arka-Rts,nawet jeśli są to kontakty decyzyjnych osób,do wspolnych akcji Lecha z jedną z największych kos Arki co najmniej nietrafione...
dezet i poszukiwacz...waszą rozkmine pozostawiam bez komentarza
raadek

Post autor: raadek »

macias pisze:
Areczka pisze:Nie można porównywać sytuacji na linii Arka-Widzew a Lech-Łks,w Gdyni od dłuższego czasu czuje się sympatie do Widzewa,ale nie ma między nami zgody czy układu,a Lech miał kose z Łksem i nagłe bratanie się między nimi jest co najmniej dziwne.
no i tyle w temacie...a porównywanie prywatnych kontaktów na lini Arka-Rts,nawet jeśli są to kontakty decyzyjnych osób,do wspolnych akcji Lecha z jedną z największych kos Arki co najmniej nietrafione...
dezet i poszukiwacz...waszą rozkmine pozostawiam bez komentarza
Ale zaraz dlaczego nie można porównywać? bo nie kumam. Czy Widzew czasami nie jest zgodą największej kosy Lecha?
fcb

Post autor: fcb »

Ale swego czasu Lech miał układ z Widzewem i Ruchem!
Arka z Widzewem.

Potem Lech myk i zmiana o 180 stopni z Widzewa i Ruchu na ŁKS.
Arka została z sympatiami do Widzewa.

I to wszystko nie było 10 lat temu gdy rządzili inne osoby na tych wszystkich ekipach tylko 2-3 lata temu
Widzisz teraz różnice?
pomorze

Post autor: pomorze »

Zgoda Arka - Lech trwa nadal.
Wielu osobom po obu stronach nie podoba się postępowanie swojej zgody.
To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.. Czy tu trzeba czegoś więcej ?
kibic0

Post autor: kibic0 »

[quote="WKSFCNR"

Dziwne masz info.NIGDY nie byli z nami na zadnym wyjezdzie!Jesli chodzi o mecze u siebie to zdarzylo sie kilka razy ze bylo trzech(3) zuli ktorych nikt nie rusza bo szkoda ruszac takich co juz sa powykrecani od wódy.Zmien informatora lepiej.
Ale prawda jest ze kilku thoreziakow sie w miescie znajdzie.[/quote]

Zapytaj starszych kolegów jak w pierwszym sezonie po połączeniu się klubów był wyjazd do Stronia Śląskiego na Kryształ i tam przyjechały 3 busy Górnika i jeden bus Zagłębia w swoich barwach,stali obok siebie w otoczeniu psiarni.Byłem, widziałem!![/quote]

Akurat dopowiem parę słów. Oboje coś wiecie ale nie do końca. Fuzja o której mowa była w roku 93. Nie potrafię tego wyjasnić gdyz na mecze wówczas nie chodziłem w aktywnej formie jak do tego doszło że kilku ledwo żyjących Thoreziaków przygarnięto do siebie i puszczono w niepamięć to co było złe. Dziś by to nie przeszło. Mecz w Stroniu Śląskim o którym wspomina fan Ślaska z FC Nowa Ruda było owszem ale 10 lat po fuzji !!! Dokładna data 31.08.2003r. Thoreziaków przez 10 lat na meczach Górnika jak byli to jednostki. Jedyny jak można powiedzieć nawet sporo jeździł to B. którego często i gęsto zabierano z litości bo bez pieniędzy przychodził. Właśnie w 2003 r pojawił sie taki medialny booom Zagłebia w Wałbrzychu a wyjazd do Stronia to jedyny jaki po tym booom zaliczyli. Zresztą mieli kupę szczęścia w Stroniu gdyż wiara chciała ich normalnie lać ale tyle tam psów było że każdego busa z osobna obstawiali. Po tym czasie nie było ich już widać. Co śmieszne gdy były derby Sudetów w JG w 2008r na dworzec przyszło kilku Thoreziaków celem zaliczenia wyjazdu wśró fanów KSGW ( w międzyczasie chodzili sobie na Thorez tam po A klasie czy gdzieś tam) lecz zostali pogonieni o co mieli żale że jak to może być że ich gonią gdy kibicować chcą drużynie ze swojego miasta ... :)
Teo

Post autor: Teo »

pomorze pisze:Zgoda Arka - Lech trwa nadal.
Przykładem tego może być że Lech już dwu krotnie był na Derbach Łodzi
Stary14

Post autor: Stary14 »

Teo pisze:
pomorze pisze:Zgoda Arka - Lech trwa nadal.
Przykładem tego może być że Lech już dwu krotnie był na Derbach Łodzi
A Widzew w Bełchatowie z Arką i co?
ŚmierćŻK

Post autor: ŚmierćŻK »

Proszę ŁKS o nie wypowiadanie się na temat układu z Lechem. ciach bajera
Karlito77

Post autor: Karlito77 »

ŚmierćŻK pisze:Proszę ŁKS o nie wypowiadanie się na temat układu z Lechem. ciach bajera
No proszę,za to jak jeszcze niedawno Lech miał układ z Widzewem,to najwięcej na tym forum mieli do powiedzenia właśnie kibice Łks-u.
wersu

Post autor: wersu »

Jaka sytuacja panuje na linii Polonia Przemyśl Stal Stalowa Wola ? Mógłby ktoś orientujący sie w temacie napisać. Z góry dzeki
Celownik

Post autor: Celownik »

jot_pe pisze:

i to, że poza prywatnymi kontaktami nic ich nie łączy oraz to, że nie robią wspólnych akcji pod szyldem Widzew&Arka
A wspólne czapeczki? Było kiedys o nich słuch.
OdYnSosnowiec

Re:

Post autor: OdYnSosnowiec »

roztocki pisze:
droid pisze:1) Opowiedz cos blizej o uklaldzie ze Slaskiem Wroclaw :shock:
2) Ile razy mozna ku*** mowic ze Czeladz DG Bedzin to zadne FC tylko integralna czesc Zaglebia Sosnowiec ?
Układ pomiędzy Śląskiem i Sosnowcem istnieje od kilku lat. Bardzo dawno temu była nawet zgoda.
Dwie sprawy
po pierwsze Dąbrowa Górnicza, Czeladź jaki i Będzin są częścią Zagłębia Dąbrowskiego co za tym idzie nie ma mowy tu o FC
po drugie sztama ze Śląskiem była rzeczywiście do 81 roku , teraz jest poziom neutralny ale czy jest to układ chyba bym się nie zgodził , to że darzymy się szacunkiem nie oznacza układu , choć melanże we Wrocławia pierwsza klasa ale aby była pewność musiał by się wypowiedzieć tu jeszcze ktoś ze strony Śląska
Pzdr.
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Słowo układ źle się obecnie kojarzy.
Powiem tak,we Wrocławiu nikt nie mówi o kibicach Zagłębia-"nasi układowicze",po prostu wiele osób ma z nimi bardzo dobre relacje,nie bez znaczenia jest dla naszych relacji są jeszcze wydarzenia z czasów trzeciej i drugiej ligi,gdzie bardzo nam pomogli podczas wyjazdów do Sosnowca kibice i działacze Zagłębia.Stąd też okrzyki Śląska-"Zagłębie-szacunek" i ze strony Zagłębia "Śląsk,Śląsk-szacunek".
Dobre kontakty Śląsk ma również z obiema słupskimi ekipami,BKS-em Bielsko,Chełmianką,Czuwajem Przemyśl-nikt jednak nie ma zamiaru definiować tych znajomości.
STAMAK

Post autor: STAMAK »

Jeszcze co do Górnika i Zagłębia Wałbrzych. Miałem okazje jechać w 2000 roku wspomagać wtedy KP Wałbrzych na mecz z Ceramedem Bielsko. Co mi właśnie najbardziej zapadło w pamięci to kilku kibiców w szalikach Zagłębia na tym wyjeździe. Była też Slavia wtedy.
Serebro89

Post autor: Serebro89 »

Co łączy Pogoń, Flotę i Falubaz ?
Zablokowany