Chuligańskie wspomnienia
Moderator: Automoderation
-
Łasiczka Lancetowata
Chuligańskie wspomnienia
Założyłem ten temat, ponieważ chce się dowiedzieć (co mnie bardzo interesuje) z kim i kiedy polscy chuligani stoczyli potyczki, walki z kibolami z innych państw, zwycięstwa, porażki itp.Na pewno ktoś jest na tym forum co widział, slyszał.Jak temat się nie spodoba, proszę moda o usunięcie tematu.
Re: Chuligańskie wspomnienia
o...to ciekawy temat...od razu zapytam - jak bilans z niemcami? zawsze do przodu?
Zaglebie Sosnowiec wygralo z Brnem, Zaglebie Lubin wygrana z Dynamem Brest.
Przegrane Belchatowa ze SPartakiem i SLaska z CSKA. To z tych co wiem ... czyli malo wiem :D
Przegrane Belchatowa ze SPartakiem i SLaska z CSKA. To z tych co wiem ... czyli malo wiem :D
Bełchatów walczył tez z CSKA a nie ze Spartakiem!
-
JebacRozjebundy
GKS Jastrzebie przegralo z CSKA, - walka o skrojona flage.poprawcie mnie jesli sie myle.
-
cyryl bazgrolarz
Poprawimy to GKS Bełchatów walczył z CSKA o skrojoną flagę.
Lech -Dynamo Berlin wygrana
GKS Jastrzebie - Dynamo Minsk wygrana
GKS Jastrzebie - Dynamo Minsk wygrana
Ostatnio czytalem wywiad z Ultras Gelsenkirchen (Schalke 04) i wspominali mecz Schalke-Legia z poczatku dwutysiecznego roku. Opisali tam jak to ponoc razem z i chuliganka Gelsenszene pogonili Teddy Boys z pod ich knajpy przed meczem. Ile w tym prawdy? Czy jakies atrakcje poza meczowe na tym meczu wogole byly?
-
Łasiczka Lancetowata
Robi się ciekawie.Jakiś czas temu Legia pogoniła ekipę szwedzką, zapomniałem jaką w wyjazdowym spotkaniu w pucharze UEFA.Ogólnie myślę że dużo było potyczek, nic tylko pisać :D
nie byli to dunczycy czasem?
Do walk polsko - zagranicznych można chyba zaliczyć też starcie z Anglikami w Warszawie przed meczem eliminacyjnym do Euro 2000. Spotkanie w Parku Saskim (po polskiej stronie głównie dawna "koalicja") zakończone ganianiem angoli po parku i nie tylko
-
obiektywny1
Zagłębie Sosnowiec : FC Brno - 40x40 - wygrana
GKS Jastrzębie : Dynamo Mińsk - 23x23 - wygrana
GKS Jastrzębie : Banik Ostrava - 50x50 - wygrana
Lech Poznań : Dynamo Berlin - banda na bandę - wygrana
Śląsk Wrocław : CSKA Moskwa - 33x33 - porażka
Sporo w tym temacie mogli by napisać kibice Wisły którzy mają na swoim koncie trochę potyczek z różnymi zagranicznymi ekipami.Wykrojenie flag min;Hajduka i Panathinaikosu w Krakowie,avanti w Nancy,Mariborze,Parmie,pogonienie holendrów z Nijmegen przed meczem u siebie...
- Legia goniąca kilkukrotnie połączone siły szwajcarskich ekip podczas wyjazdu na FC Zurich.
- Lech podczas meczu młodzieżówek Polski i Białorusi miał spalać kalorie z kibicami gości, ale nie jestem pewien czy przybysze zza wschodniej granicy nie zrezygnowali w ostatniej chwili
- Ruch w Wiedniu. Doszło do czegoś w końcu?
- Lech podczas meczu młodzieżówek Polski i Białorusi miał spalać kalorie z kibicami gości, ale nie jestem pewien czy przybysze zza wschodniej granicy nie zrezygnowali w ostatniej chwili
-
bombel_ksg
- Kontakt:
bylem przy tym-ostatecznie balorusini we wronkach nie podjeli rekawichavamal pisze:- Legia goniąca kilkukrotnie połączone siły szwajcarskich ekip podczas wyjazdu na FC Zurich.
-
JebacRozjebundy
eldus pisze:Maribor - Wisła
http://galerija.violemaribor.com/thumbn ... p?album=83
tutaj wisla dostala w pizde ?
po tych kilku zdjeciach trudno ocenic, w ogole kto kim jest, bo zero barw po obu stronach
Chorzow goscil u Austrii Wieden, pamietam bylo ok. 500 kibicow ruchu i zaledwie 1.000 wiedenczykow na stadionie, ale po meczu doszlo kilkakrotnie do walk gdzie polacy musieli uciekac, no ale w polsce wiedenczycy sie nie pokazali ...havamal pisze:
temat fajny nawet rzekłbym zajebisty :) tylko prośbę mam ..... niech lepiej zdarzenia Polska/Zagranica opisują osoby któe cos pamietaja a nie znaja ze słyszenia :)
Wracajac do tematu ...... Warszawa - Park Saski :) aż dziw ze nikt nie wspomniał ;) Suma sumarum ..... kibole z innego państwa :))))))))))
Wracajac do tematu ...... Warszawa - Park Saski :) aż dziw ze nikt nie wspomniał ;) Suma sumarum ..... kibole z innego państwa :))))))))))
Oj, pan chyba nie czytał tematu uważnie ;)1925 pisze:Wracajac do tematu ...... Warszawa - Park Saski :) aż dziw ze nikt nie wspomniał ;)
Zagłębie Lubin - Dynamo Brest 15x15 wygranaobiektywny1 pisze:Zagłębie Sosnowiec : FC Brno - 40x40 - wygrana
GKS Bełchatów - CSKA Moskwa 10x10 porażka
Warto dodać GieKSe która wielokrotnie w Czechach razem z Banikiem często jakiesż czeskie ekipy oklepali.
ps.Sorry za post pod postem ale nie szlo edytować!
wspomniany wcześniej mecz Polski z Niemcami
było info że mocną ekipę Niemców cofnięto na granicy
Ci co byli, byli bardzo dobrze zorganizowani - co nas trochę zaskoczyło
jechałem wtedy z Lechem w tramwaju jak ich zobaczyliśmy w knajpie, ale motorniczy
nie chciał się zatrzymać, jak dobiegłem do knajpy było już pełno pał,
już do niczego nie doszło, chłopacy mówili, że gebelsy odparły atak
niedosyt pozostał bo przed meczem można było ich dojechać ale brak zdecydowania z naszej strony
na stadionie już nie było większej szansy choć niemiaszki coś tam próbowały
przyznam że ekipa Niemców wtedy była konkretna
było info że mocną ekipę Niemców cofnięto na granicy
Ci co byli, byli bardzo dobrze zorganizowani - co nas trochę zaskoczyło
jechałem wtedy z Lechem w tramwaju jak ich zobaczyliśmy w knajpie, ale motorniczy
nie chciał się zatrzymać, jak dobiegłem do knajpy było już pełno pał,
już do niczego nie doszło, chłopacy mówili, że gebelsy odparły atak
niedosyt pozostał bo przed meczem można było ich dojechać ale brak zdecydowania z naszej strony
na stadionie już nie było większej szansy choć niemiaszki coś tam próbowały
przyznam że ekipa Niemców wtedy była konkretna
-
JebacRozjebundy
opisze ktos sytuacje : Polska - niemcy na Euro 2008 ?
Jakieś 9-10 lat wstecz.
Śląsk - CSKA 21x21 zwycięstwo.
Śląsk - CSKA 21x21 zwycięstwo.
Przy okazji meczu w Pucharze Intertoto w 2005 roku Sigma Ołomuniec straciła flagę w Szczecinie.Działo się też przy okazji pierwszego meczu w Ołomuńcu ale to głównie Portowcy i Legioniści lali się z psami.
-
Abrakadabra1947
To samo można powiedzieć o Śląsku i Opavie, ale chyba nie do konca o to chodzi w tym temacie?elo1312 pisze:Warto dodać GieKSe która wielokrotnie w Czechach razem z Banikiem często jakiesż czeskie ekipy oklepali.
-
Ultras Widzew
Ktoś mógłby napisać coś o podchodach Lecha i Delije, jak Zvezda grała w Grodzisku Wlkp.
-
JebacRozjebundy
Chodzilo o skrojona flage reprezentacji - Widzewa ? i jako ironiczne przeprosiny chcieli ich wysmiac ?Leszek Piesek pisze:
"Serdecznie przepraszamy za Zabrze"
czy ma to jakis inny poddtekst
Wisła parokrotnie przegania Maribor. Gdzieś może jeszcze jest opis RWD z tego wyjazdu.JebacRozjebundy pisze:eldus pisze:Maribor - Wisła
http://galerija.violemaribor.com/thumbn ... p?album=83
tutaj wisla dostala w pizde ?
po tych kilku zdjeciach trudno ocenic, w ogole kto kim jest, bo zero barw po obu stronach
pozdro.
-
Leszek Piesek
dokladnie juz nie pamietam, szczyl wtedy bylem, z tego co mi sie kojazy komentator mowil ze niemcy przepaszaja za swoje zachowanie w Zabrzu na meczu kadry, ale wiadomo ze czasem to co mowia nie zawsze na zwiazek z prawda, jak bylo naprawde beda pewnie widzieli starsi kibiceJebacRozjebundy pisze:Chodzilo o skrojona flage reprezentacji - Widzewa ? i jako ironiczne przeprosiny chcieli ich wysmiac ?Leszek Piesek pisze:
"Serdecznie przepraszamy za Zabrze"
czy ma to jakis inny poddtekst
Jeśli dobrze pamiętam to wywiesili transparent "Przepraszamy za zachowanie Ossich" i raczej nie chodziło o jakiś wydźwięk ironiczny ale raczej o odcięcie się od zachowania Niemców ze Wschodu.Leszek Piesek pisze: "Serdecznie przepraszamy za Zabrze"
-
JebacRozjebundy
hermes pisze: ale raczej o odcięcie się od zachowania Niemców ze Wschodu.
mozesz to rozwinac ? o co dokladnie chodzilo ? Niemcy ze wschodu postapili niehonorowo, czy cos w tym stylu, i oni sie od tego chcieli odciac ?
-
Michał***24
Myśle ze chyba jednak po za tą wpadka w Zabrzu dominacja kibiców Polski nad Niemieckimi jest znaczaca jeżeli sie myle prosze poprawić po mistrzostwach w niemczech i Euro w Austrii wygrane kibiców Polski nie tylko na stadionach w czasie dopingu.Myśle ale to tylko moje zdanie ze ekipa Niemiecka z byłego NRD także raczej nie dała by rade Polskiej ekipie gdyby te ekipy pojawiły sie w Zabrzu w 96!w pełnych składach!
Odnośnie tego meczu w Zabrzu to dziwnie to wyglądało.W tamtych czasach dymy na kadrze były chlebem powszednim i nie miało to większego znaczenia czy graliśmy u siebie , czy na wyjezdzie.Jednak w tamtym wypadku Polacy siedzieli spokojnie , a Niemcy dążyli do dymu.Przed meczem w prasie niemieckiej rozpisywano się na temat polskiej dziczy na stadionach.Sprawy nabrały innego obrotu niż się spodziewano i kamery pokazywały dymiących Niemców.
Zrobiło im się głupio i dlatego wywiesili ten transparent z przeprosinami.
Fakt faktem ,że była to nasza kibicowska porażka.....
Zrobiło im się głupio i dlatego wywiesili ten transparent z przeprosinami.
Fakt faktem ,że była to nasza kibicowska porażka.....
Ja natomiast mam pytanie co do tej walki Polska - Niemcy w 05', a konkretnie, czy po stronie polskiej brała udział jedna konkretna ekipa, to samo po stronie przeciwników? Może być priv.
-
JebacRozjebundy
Oficjalnie ta ustawka to ,,Dynamo Berlin vs Lech Poznan'' Po stronie Lecha byli tez czlonkowie innych polskich ekip.Po stronie niemcow bylo tylko kilku/kilkunastu kiboli dynama, a reszta to byli bokserzy, bramkarze itp...Silver pisze:Ja natomiast mam pytanie co do tej walki Polska - Niemcy w 05', a konkretnie, czy po stronie polskiej brała udział jedna konkretna ekipa, to samo po stronie przeciwników? Może być priv.
-
rooseveltapark
Dodam jeszcze że warto wspomnieć że w Zabrzu 1995 roku na meczu Polska - Rumunia, zabrzańscy kibice obili ponad 200 osobową grupę Rumuńskich kibiców. Jeśli znajdę filmiki bo już stare to postaram się je dodać :)
zasadniczo to po stronie "Dynama" była zbieranina z całych wschodnich niemiec+coś tam z zachodu chyba Hamburg, ogólnie to głównie bramkaJebacRozjebundy pisze:Oficjalnie ta ustawka to ,,Dynamo Berlin vs Lech Poznan'' Po stronie Lecha byli tez czlonkowie innych polskich ekip.Po stronie niemcow bylo tylko kilku/kilkunastu kiboli dynama, a reszta to byli bokserzy, bramkarze itp...Silver pisze:Ja natomiast mam pytanie co do tej walki Polska - Niemcy w 05', a konkretnie, czy po stronie polskiej brała udział jedna konkretna ekipa, to samo po stronie przeciwników? Może być priv.
-
rooseveltapark
Tutej masz ino zdjęcie z Youtube bo użytkownik już usunął ten film :)
http://www.szalikowcy.com/filmy/27,Pols ... ia_95.html
http://www.szalikowcy.com/filmy/27,Pols ... ia_95.html