Co chciałbyś zmienić na Polskich stadionach?
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Co chciałbyś zmienić na Polskich stadionach?
Jak w temacie. Co np. jest zagranicą, a nie ma tego na Polskich stadionach.
Według mnie na pewno, swobodne odpalanie pirotechniki na meczu. W Czechach są kary za piro, ale zarządy i związki uważaj to za bezpieczne(info wyczytane) i tak powinno być u nas.
Według mnie na pewno, swobodne odpalanie pirotechniki na meczu. W Czechach są kary za piro, ale zarządy i związki uważaj to za bezpieczne(info wyczytane) i tak powinno być u nas.
-
Re: Co chciałbyś zmienić na Polskich stadionach?
Myślę, że wprowadzenie obowiązku spuszczania kibiców gości w każdym przypadku gdy na obiekt mogą wejść gospodarze a goście nie mają jakieś kary (patrz np. obecny remont na Legii czy Lechu, gdzie wpuszczani są gospodarze, a goście nie). Powinien być w takim przypadku wydzielany specjalny, chociażby niewielki sektor.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
Piwo na stadionie i brak monitoringu :)
wkurwiony nie jesteś sobą
-
wlasnie bardzo dobrze ze piwa nie ma na stadionach - co zreszta wywalczyli sami kibice (OZSK). wyobraz sobie ile najebanych januszy by bylo i tylko wstyd by przynosili klubowi... To samo sie tyczy slonecznika. Powinien byc zakaz wnoszenia slonecznika na stadion. Jak ktos chce sobie poskubac to niech idzie na żużel albo na siatkowke.wujek_fido pisze:Piwo na stadionie i brak [link] :)
-
Zakaz wnoszenia na stadion plastikowych trąbek !!

-
zmniejszenie ogrodzeń na sektorach gospodarzy... bo człowiek czuje sie jak małpa w klatce.
zartujesz chyba, nie z Polską mentalnością (Czyt. Nie ma barierek, mozna wchodzić)godefroy pisze:zmniejszenie ogrodzeń na sektorach gospodarzy... bo człowiek czuje sie jak małpa w klatce.
-
1. Obowiązek wpuszczania kibicow przyjezdnych.
2. Zwiększenie puli dla przyjeznych do 10% pojemnosci stadionu.
3. Usprawnić system wpuszczania kibicow na stadion.
4. Poprawić katetirng na stadionch.
5. Znieść zakaz wnoszenia na stadion plastikowych butelek i kartonów z napojami.
O piro nie bede pisał bo tak nie przejdzie.
2. Zwiększenie puli dla przyjeznych do 10% pojemnosci stadionu.
3. Usprawnić system wpuszczania kibicow na stadion.
4. Poprawić katetirng na stadionch.
5. Znieść zakaz wnoszenia na stadion plastikowych butelek i kartonów z napojami.
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
-
1. Obowiazek wpuszczania kibiców gosci, sektory gosci bez krzeslek (ile sie zmiesci tyle moze wejsc)
2. Brak monitoringu
2. Brak monitoringu
-
wszystkie nowe stadiony nie mają wysokich płotówWygrana pisze:zartujesz chyba, nie z Polską mentalnością (Czyt. Nie ma barierek, mozna wchodzić)godefroy pisze:zmniejszenie ogrodzeń na sektorach gospodarzy... bo człowiek czuje sie jak małpa w klatce.
-
1) zakaz wpuszczania kobiet na stadiony = Starożytna Grecja
2) zakaz wieszania flag o treści komunistycznej = liść marihuany
2) zakaz wieszania flag o treści komunistycznej = liść marihuany
NIE PAL MARIHUANY
-
Ja jestem przeciwny niskim płotom, i tak awantury na stadionach są za ryzykowne, wiec jeden c*** czy jest płot czy nie, a tak chociaz jest gdzie wieszac flagiWygrana pisze:zartujesz chyba, nie z Polską mentalnością (Czyt. Nie ma barierek, mozna wchodzić)godefroy pisze:zmniejszenie ogrodzeń na sektorach gospodarzy... bo człowiek czuje sie jak małpa w klatce.

-
z tymi butelkami plastikowymi to w ogóle jakaś paranoja,na wejściu zabierają ale w kateringu można kupić normalnie,jakiś czas temu w Zabrzu zabrali mi wodę 1,5l. a w kateringu sprzedali mi 2l. gdzie tu logika?Znawca GŚ pisze:5. Znieść zakaz wnoszenia na stadion plastikowych butelek i kartonów z napojami.
Więc żeby nie rozmywać również bym to zmienił z tymi butelkami,także jestem za płotami głownie po to żeby właśnie fany można było na nich wieszać.
-
Fajnie by było gdyby nasze stadiony były po prostu przystosowane do tego, aby ta głupia przerwa zimowa była krótsza
A tak realnie to zdecydowanie tak jak ktoś wcześniej napisał z piro. Zrobić jak u naszych południowych sąsiadów.
A tak realnie to zdecydowanie tak jak ktoś wcześniej napisał z piro. Zrobić jak u naszych południowych sąsiadów.

-
Ja myślę, że przydałoby się zmienić to co się na boisku dzieje żeby chociaż trochę przypominało piłkę nożną na zachodzie. I nie mówię tego z perspektywy janusza czy małyszowca, którym nie jestem ale jak już na trybunie czasem wieje nudą jak ch...j to warto żeby na boisku coś się działo. Piro i kibice gości są oczywiście podstawą. Co do piwa to tak jak któryś poprzednik nie jestem za ze zwględu na niepotrzebne ryzyko jakie niesie.-Fanatics- pisze:Jak w temacie. Co np. jest zagranicą, a nie ma tego na Polskich stadionach.
Czarne Serce, Czarna Krew
-
Logika pewnie znajduje sie w dwóch punktach::Toni pisze:z tymi butelkami plastikowymi to w ogóle jakaś paranoja,na wejściu zabierają ale w kateringu można kupić normalnie,jakiś czas temu w Zabrzu zabrali mi wodę 1,5l. a w kateringu sprzedali mi 2l. gdzie tu logika?Znawca GŚ pisze:5. Znieść zakaz wnoszenia na stadion plastikowych butelek i kartonów z napojami.
1-chodzi im o to zeby ludzie kupowali na stadionie (drożej, ale u nich)
2-we wnoszonych napojach wiadomo jakie "wkładki" by wnosili ludzie
-
Kary dla klubów/ochrony za wpuszczanie 100 osób 4 godziny na stadion.
AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
Za slaba gastronomia, ostatnio tak myslałam że taka budka z fast foodami to przecież dobry biznes, klientów by na pewno nie brakło, a na niektorych stadionach z jedzeniem naprawde marnie

-
Jak pisali przedmówcy,przede wszystkim zmieniłbym zaplecze gastronomiczne.Na wielu stadionach wygląda to fatalnie.Poza tym życzyłbym sobie, żeby każdy klub miał system podgrzewczy,aby mecze można byłoby rozgrywać przez większą część roku - tak jak miedzy innymi na Wyspach.
-
Niestety nie ma tak pięknie. Co więcej jest coraz gorzej u naszych południowych sąsiadów i nie chodzi tylko o piro...-Fanatics- pisze:Według mnie na pewno, swobodne odpalanie pirotechniki na meczu. W Czechach są kary za piro, ale zarządy i związki uważaj to za bezpieczne(info wyczytane) i tak powinno być u nas.
Dla mnie główny problem do rozwiązania to chore zamykanie klatek dla kibiców gości (wieczne remonty itd.). Problem częściowo pewnie zniknie wraz z budową nowych stadionów, ale warto pamiętać, że w ESA i pierwszej lidze jest jeszcze kilka klubów, które o nowych stadionach mogą pomarzyć, więc warto o tym pamiętać i w miarę możliwości wymagać na PZPN-ie by liczył się z tym przy rozdawaniu licencji.
Pozdrawiam
"Nawet po obcej ziemi chodze własnymi ścieżkami!!" - GieKSa On Tour
-
Ja bym chciał, żeby kluby, skoro chcą funkcjonować jak firmy - na zasadach biznesowych, zaczęły traktować kibiców jak klientów i przestały na każdym kroku rzucać nam kłody pod nogi. I to bym rozciągnął i na gastronomię i na wchodzenie i na warunki na sektorach.
tak, zalogowałem się, żeby napisać
___
___
-
Brak monitoringu, niskie płoty w sektorach dla przyjezdnych, brak delegata ;)
Ahhh piękne lata 90 po raz 2
Ahhh piękne lata 90 po raz 2

-
Z mojej strony legalne piro, za tym nie ma co się rozpisywać bo wiadomo jak jest.
Lepszy katering boo w 1,2,3 lidze jest strasznie, usprawnienie wpuszczania na sektory gości, bo wszyscy wiemy jak to wygląda.
Brak tego zasranego monitoringu. Trochę sporo tego ale u nas to chyba nigdy nie będzie dobrze ;)
Lepszy katering boo w 1,2,3 lidze jest strasznie, usprawnienie wpuszczania na sektory gości, bo wszyscy wiemy jak to wygląda.
Brak tego zasranego monitoringu. Trochę sporo tego ale u nas to chyba nigdy nie będzie dobrze ;)
-
te marudzenie na katering kojarzy mi się z januszami, najlepiej wj*bać kiełbaskę i pooglądać mecz. To jest najmniejszy problem.!
-Piro
-jak już ma być to normalna nie prowokująca ochrona
-szybsze wpuszczanie na sektor
-możliwość wywieszania transparentów np z pozdrowieniami do więzienia bez konsekwencji jaką może być kara finansowa dla klubu.
-Piro
-jak już ma być to normalna nie prowokująca ochrona
-szybsze wpuszczanie na sektor
-możliwość wywieszania transparentów np z pozdrowieniami do więzienia bez konsekwencji jaką może być kara finansowa dla klubu.

-
la, a może ktoś chce zjeść coś na ciepło będąc na drugim końcu Polski ?
Śląsk & Motor
-
1. Napewno pirotechnika - nawet gdyby miały to robić osoby tylko przeszkolone do tego, wtedy każdy kibic mógłby przejść takie szkolenie i legalnie używać piro.
2. Zwiększenie do 10% pojemności stadionu - kibiców gości
3. Przed trybuną główną brak ogrodzenia.
4. Dobry katering i możliwość jego wyboru.
5. Alkohol(piwo) na stadionie ( w lożach VIP-owskich może być to czemu nie na całym stadionie)
6. Zielone murawy
7. Ładne kobiety.
2. Zwiększenie do 10% pojemności stadionu - kibiców gości
3. Przed trybuną główną brak ogrodzenia.
4. Dobry katering i możliwość jego wyboru.
5. Alkohol(piwo) na stadionie ( w lożach VIP-owskich może być to czemu nie na całym stadionie)
6. Zielone murawy
7. Ładne kobiety.
Uwaga!!!!! Dziś w nocy będzie ciemno
-
chyba ,że mówimy o meczach wyjazdowych to tak ;)Dek_ML pisze:la, a może ktoś chce zjeść coś na ciepło będąc na drugim końcu Polski ?
ale nie widzę większej potrzeby super, zajebistego kateringu na trybunach gospodarzy bo to nie jest sprawa pierwszorzędna :)

-
Zniesienie kar za samą pirotechnikę, ale zwiększenie kar za "nieprawidłowe" używanie rac.
-
1 Brak monitoringu
2 Zniesienie tego pojebanego zakazu o plastikowych butelkach
3 Legalne piro
3 Legalne piro
-
-
Ochronę i policje , niektórych komentatorów.
ŁÓDZKI WIDZEW 1910
Dlaczego kłamią media ? czemu nie ma w nich rapu skoro żyją nim osiedla ?!
Dlaczego kłamią media ? czemu nie ma w nich rapu skoro żyją nim osiedla ?!
-
1powino być kręcone zachowanie policji oraz ochrony przy pochodzi kibiców oraz wpuszczaniu na stadion
2swobodne odpalanie piro bez narażania się na jakiś zakaz
3zwiększona pula biletów dla przyjezdnych
2swobodne odpalanie piro bez narażania się na jakiś zakaz
3zwiększona pula biletów dla przyjezdnych
-
eloNH pisze:1 Brak monitoringu
3 Legalne piro
w czym tak bardzo przeszkazda ci ten monitoring ?
dla mnie:
1. Napewno liczba widzow przyjezdnych powinna wzrosnac do tych 10%
2. Piwo
-
Serio pytasz?Memoriales pisze:eloNH pisze:1 Brak monitoringu
3 Legalne piro
Wiadomo że brak monitoringu to nie te czasy ale chyba nikomu nie trzeba tłumaczyc czemu ludzie go nie popieraja
-
w odpaleniu racy chociażby ;)w czym tak bardzo przeszkazda ci ten monitoring ?
-
Memoriales pisze:eloNH pisze:1 Brak monitoringu
3 Legalne piro
Jak będzie legalne piro to jak może monitoring przeszkadzać w odpalaniu racy ? :)Tajemniczy pisze:w odpaleniu racy chociażby ;)w czym tak bardzo przeszkazda ci ten monitoring ?
A co do tematu - zniesienie klatek dla kibiców - taki styl angielski - ale u Nas raczej ciężko do zrealizowania z wiadomych przyczyn.
-
Hmmm nie wierzę własnym oczom! Ty tak poważnie?Idav pisze: A co do tematu - zniesienie klatek dla kibiców - taki styl angielski - ale u Nas raczej ciężko do zrealizowania z wiadomych przyczyn.
Przecież cały polski ruch kibicowski walczy z tym, aby na polskich stadionach działaczom, politykom i policji nie udało się wprowadzić "stylu angielskiego", a właściwie nie wiem jak to nazwać, to jest zupełne przeciwieństwo czegokolwiek związanego z ruchem kibicowskim i kibicowaniem. W Anglii nie ma stylu kibicowskiego, po prostu tam nie ma kibiców tylko widzowie.
Ja zawsze z sentymentem będę pamiętał 5 metrowy płot, który był przed Żyletą,
ludzi, którzy po bramce wdrapywali się na samą górę i nawet odpalali tam race. To był żywioł, coś niesamowitego!
Jak nie będzie płotu to nawet nie będzie gdzie flag powiesić. Już nie mówię o 5 metrach, ale przynajmniej te 2 metrowy niech sobie będzie.
Co do tematu to zniknięcie monitoringu jest nierealne niestety chociaż wiadomo, że to by było dla kibica idealne rozwiązanie.
Ale z realnych rzeczy to brakuje legalizacji pirotechniki. Mam nadzieję, że OZSK w tym temacie będzie bardzo poważnie działać.
-
Wiele zostało już napisane. Ja po prostu zmieniłbym stadiony na wygodniejsze;)Co chciałbyś zmienić na Polskich stadionach?
Mnie się marzy, żeby w każdym większym mieście był stadion na 20-30 tysięcy, co ciekawsze spotkanie był full na trybunach. Oczywiście oprawa, pełno piro i zabawa pełną gębą.
Oczywiście większe sektory dla gości to podstawa. W niektórych miejscowościach klatki są ko(s)miczne, aż strach na nie patrzeć ;)
PS o butelkach plastikowych nie będę nawet wspominać ;d
[link]
Jestem zwykłym kibolem
Jestem zwykłym kibolem

-
Takie odpalanie mija się z cele... Chciałbym żeby na stadionach było więcej spontanicznośći niż typowego ustalania, podoba mi się spontaniczne odpalanie pirotechniki na niektórych stadionach w innych państwach gdzie stadion 'płonie' całe mecze.VJ pisze: Nic nie stoi na przeszkodzie by na wydzielonym sektorze dopuścić pod okiem odpowiednich służb (np. OSP) do odpalenia wcześniej zgłoszonej pirotechniki.
SEX, ALKOHOL, MORDOBICIE