Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
Okiem kibica UniiD_allahol pisze:a Bieruń jak jest podzielony? osiedla/dzielnice Ruch/GKS Tychy
UN-1946-IA pisze:Bieruń Stary to teren zdominowany przez Gks Tychy, ostatnimi czasy jest jedno osiedle które mocno obstaje za Gksem Tychy. to Homera-BSH.Jest ich tam kilkudziesieciu. Wydali swoje vlepki i wjezdzajac na to osiedle mozna zobaczyc duzo wrzutow Tyskiego Giekasu. Strasznie napinkowa ekipa?... Probowali rzadzic na Bieruniu. Maja tam akcje z Ruchem i ostatnimi czasy z Gieksa. Erg to znow stara Gieksa i Ruch, trzeba powiedziec ze maja tam mix nie z tej ziemi.
Bieruń Nowy to nadal przewaga kibicow Unii chociaz to nie to samo co kiedys. Teraz gdy w Tychach jest 2 liga w pilke i ekstraliga na hokeju to Unia wypada blado ze swoja okregowka i zapleczem extraligi. Chociaz nawet to nie przeszkadza w tym zeby na Unie jezdzilo coraz wiecej osob. Dobrze wychowane pokolenia mlodych kibicow procentuja. Co do napisow "Zaglebie" to jest tak ze Starzy Kibice Unii w Bieruniu są tez za Zaglebiem. Na Gks Tychy jest moda.. gimnazjalisci podpinaja sie pod CHMS i zgrywaja cwaniakow. A Kibice Unii robia swoje, ogolnie mozna powiedziec ze jest spokoj na miescie. w Bieruniu Nowym nie istnieja podzialy osiedlowe.
Ruchu Chorzów ? (Myszków to FC Ruchu)Joint pisze:A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
-
Slavia_SCC
PUŁAWY to LEGIA WARSZAWA
KURÓW to MOTOR LUBLIN, ew. jednostki Legii
a Arka, Widzew, Cracovia to chyba jedno-dwuosobowe zjawy
Slavia_SCC pisze:PUŁAWY to LEGIA WARSZAWA
z Kurowa z tego co wiem pare osób jeździ na Wisłe
Edytować nie można to piszę pod.
Ja mam pytanie o 2 miejscowości w Małopolsce o Lubień i Pcim pustynia czy może kibicuje się tam którejś z krakowskich drużyn?
Ja mam pytanie o 2 miejscowości w Małopolsce o Lubień i Pcim pustynia czy może kibicuje się tam którejś z krakowskich drużyn?
to prawda. Z jedną osobą z Kurowa nawet mieli Wiślacy kiedyś śmieszne problemy. Z tego co pamiętam to była jakaś "afera biletowa".Mixi pisze:z Kurowa z tego co wiem pare osób jeździ na Wisłe
-
Kibic Jaworzno
W Pcimiu istnieje FC Wisły. Wydali swoje vlepy i koszulki. W jakich liczbach jeżdzą to nie wiem. Cracovia pewnie też tam jest ale póki co nie spotkałem się z nimi.Mixi pisze:Edytować nie można to piszę pod.
Okolice Myślenic, Stróża, Pcim, Krzczonów to przewaga Wisły.
W Lubniu pewnie też sa Wiślacy, ale w jakiej sile to nie wiem.
Mam pytanie do kibiców Broni - czy w swojej historii mieliście sytuację że należało do was więcej niż jedno osiedle ( dzielnica)?
Nie ma. A kibice KS Myszków są jednocześnie kibicami Ruchu Chorzów.Joint pisze:A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?
Orzesze - Górnika jest więcej, ale nie przesadzajmy że znów duża przewaga. Są lepiej widoczni bo okupują centrum, dzielnice mniej więcej pół na pół. Co do Gieksy to głównie dzielnica Woszczyce, i jednostki z samego Orzesza.
Resovia i Stal.....Marek667 pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?
Mixi pisze:Resovia i Stal.....Marek667 pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?
Chodzilo mi wlasnie o to ktory z tych klubow ma przewage na miescie ,ma lepsza ekipe??
Nie dostaniesz odpowiedzi na to pytanie, bo będzie to jedna wielka napinka. Tak samo jakbyś spytał czy w Łodzi lepszy jest Widzew czy ŁKS.
Jak już to "Orzeszu".D_allahol pisze:Witam jaka jest sytuacja w Łaziskach górnych pomiedzy Polonia Łaziska/Ruch/Górnik ? oraz sytuacja w Knurowie,Orzeszowie, Czerwionka-Leszczyny ? może byc Pw. z góry dzięki
Knurów-bardzo silny FC Górnika, dobrzy zarówno ilościowo jak i jakościowo. Często działają też na miejscowej Concordii. Miasto można powiedzieć w 100% za KSG.
Orzesze-głównie Górnik i Ruch ze wskazaniem na tych pierwszych. W ciągu ostatnich lat Żabole z Orzesza zrobili naprawdę niesamowity postęp i moim zdaniem jest to najlepiej rozwijający się FC Górnika. Ruch dominuje w dzielnicy Jaśkowice oraz na Hucie.
Czerwionka-Leszczyny - po pierwsze to nie, jak ktoś pisał, zlepek Czerwionki i Leszczyn, lecz także dzielnicy Dębieńsko i Czuchów. Te 4 dzielnicy tworzą miasto Czerwionka-Leszczyny. Ponad to okoliczne miejscowości takie jak Stanowice, Bełk, Książenice etc. również działają pod tym szyldem. Bezapelacyjnie rządzi Górnik. Na większości terenach sytuacja jest prosta (dominacja KSG, Ruch jeśli jest to jednostki). Jedynie sama Czerwionka jest ciul bardziej podzielona. Mimo iż także dużo więcej ma do powiedzenia tam Górnik, to jednak istnieje grupka fanów spod znaku niebieskiej eRki. Ktoś pisał o kibicach Odry. Owszem, są, pojedyńcze sztuki, ale nie działaja na lokalnym podwórku.
Dodam do tego jeszcze, że Żabole z Czerwionki-Leszczyn dobrze wspomagają ROW Rybnik.
-
Abrakadabra1947
A w Rybniku działa jakaś ekipa oprócz ROWu/Górnika?
W Rybniku działa też Odra, natomiast dzielnica Rybnik-Niewadom to dominacja RuchuAbrakadabra1947 pisze:A w Rybniku działa jakaś ekipa oprócz ROWu/Górnika?
A ilościowo? Rzeszów podzielony mniej więcej po równo, czy można napisać że któraś z ekip ma przewagę liczebną?;) pisze:Nie dostaniesz odpowiedzi na to pytanie, bo będzie to jedna wielka napinka. Tak samo jakbyś spytał czy w Łodzi lepszy jest Widzew czy ŁKS.
Panowie
Wiadomo, że do wszelkiego rodzaju mapek należy podchodzić z dystansem, jednak ja postanowiłem w wolnej chwili takową stworzyć w odniensieniu do BYDGOSZCZY. Oczywiście nie jest to wersja ostateczna i bardzo proszę o ew. uwagi i propozycje z obu ston. Bardzo tylko proszę - bez zbędnej napinki, chcę ją zrobić jak najbardziej obiektywnie.
Tu macie moją wersję podstawową - pogląd ogólny bez podziałów na ulice lecz tylko na dzielnice.
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2dw809l&s=6
POZDR.
Wiadomo, że do wszelkiego rodzaju mapek należy podchodzić z dystansem, jednak ja postanowiłem w wolnej chwili takową stworzyć w odniensieniu do BYDGOSZCZY. Oczywiście nie jest to wersja ostateczna i bardzo proszę o ew. uwagi i propozycje z obu ston. Bardzo tylko proszę - bez zbędnej napinki, chcę ją zrobić jak najbardziej obiektywnie.
Tu macie moją wersję podstawową - pogląd ogólny bez podziałów na ulice lecz tylko na dzielnice.
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2dw809l&s=6
POZDR.
-
hitmaker89
A jak na dzien dzisiejszy wyglada sytuacja w Czestochowie?? Jak wyglada sytuacja na linii Raków - Włókniarz, Rakow - AZS i AZS - Włokniarz? I czy działaja cos tam kibice innych druzyn? Ostatnio przejezdzajac przez Częstochowe spotkalem sie z wpisem Zagłebia Sosnowiec i Widzewa.
byłem w Żorach i na moich obserwacjach stwierdziłem że
Ruch jest na: Osiedlu Ksiecia Władysława i Powstancow Sl.,
oraz na Korfantym i Pawlikowskim, troche 700 lecia, Rynek,Dzielnica Śródmieście, południowy "Zachód"
KSG: Rynek, 7oo lecia, Dzielnica Kleszczówka, Kleszczów, Dzielnica Śródmieście ,Zachód,
GKS Katowice: troche na Korfantym i na Pawlikowskim
GKS Jastrzebie Troche na Osiedlu Sikorskiego i na Dzielnicach Baranowice , Osiny
Odra Wodzisław jednostki na Sikorskiego ( z moich jak zapewne błędnych informacji)
Zapewne się Myle.
oraz na Korfantym i Pawlikowskim, troche 700 lecia, Rynek,Dzielnica Śródmieście, południowy "Zachód"
KSG: Rynek, 7oo lecia, Dzielnica Kleszczówka, Kleszczów, Dzielnica Śródmieście ,Zachód,
GKS Jastrzebie Troche na Osiedlu Sikorskiego i na Dzielnicach Baranowice , Osiny
Odra Wodzisław jednostki na Sikorskiego ( z moich jak zapewne błędnych informacji)
Zapewne się Myle.
O dobre pytanie, też mnie to ciekawi, czy kiedyś właśnie w Radomiu było bardziej wyrównanie czy raczej od zawsze Radomiak??? Na starych zdjęciach widać, że mało was w cale nie przychodziło, to samo takie pytanie do Bałtyku.ORG pisze:Mam pytanie do kibiców Broni - czy w swojej historii mieliście sytuację że należało do was więcej niż jedno osiedle ( dzielnica)?
to jak sie zapewne mylisz to na c*** to piszesz dzieciaku?z Zor na derbach niecałe 250 osob z GieKSy.to tak informacyjnie co do sytuacji jaka tam panuje i rewelacji tego dallhola czy jak mu tam leci o tym,ze troszke GKSu jest na pawlikowskim i korfantym.D_allahol pisze:byłem w Żorach i na moich obserwacjach stwierdziłem że
Zapewne się Myle.
-
zorskagieksa1964
Nie było 250.
-
pijany powietrzem
A jak sprawa przedstawia się w Pasłęku?
W Pasłęku znajdziesz kibiców Olimpii Elbląg oraz Stomilu Olsztyn.
No ale kto tam więcej znaczy?DFLG pisze:W Pasłęku znajdziesz kibiców Olimpii Elbląg oraz Stomilu Olsztyn.
-
Poszukiwacz79
I po co to wkleiłeś? Zaraz sie zacznie napinka
-
katowice64
mapa katowic zadziwiajaco obiektywna i prawdziwa!
Ruch tylko na Panewnikach/Ligocie,Piotrowicach, Szopach, Giszu, Janowie/Nikiszu, i po części Tauzena i Załęża, pogranicze Podlesia z Mikołowem też się liczy na ich korzyść.
nie ma co sie napinać, tak to wygląda.
pozdro!
Ruch tylko na Panewnikach/Ligocie,Piotrowicach, Szopach, Giszu, Janowie/Nikiszu, i po części Tauzena i Załęża, pogranicze Podlesia z Mikołowem też się liczy na ich korzyść.
pozdro!
Jak wygląda sytuacja w Ozimku?
-
Troublemaker
kropek pisze:Aktualnie z Ozimka ( Opolskie ) miejscowi kibice jezdza na Opolska Odre :)
Mapa Katowic nawet obiektywna, jeszcze troche czasu i z chorzowskich zostanie tyle co kot napłakał :)
panowie co do mapki to moim skromnym zdaniem
Burowiec i Szopienice to 2 rózne dzielnice.
Pierwsza 100% GKS druga na odwrót .
Burowiec i Szopienice to 2 rózne dzielnice.
Pierwsza 100% GKS druga na odwrót .
Ciekawe jest to, że o obiektywności mapy wypowiadają się sami kibice Gks-u :)
no ale dobrze, że to tylko internet
no ale dobrze, że to tylko internet
katowice64 pisze:mapa katowic zadziwiajaco obiektywna i prawdziwa!
pozdro!
Konkretniej to małe grupki
na Wymysłowie, Kokocińcu,Piotrowice ok. Żurawia,Grottgera, Zarzecze i Podlesie przy granicy z Mikołowem, Załęze Bocheńskiego i na Wiśniowej,
Większe Tłumy:
Nowa Ligota(między dworcem na Ligocie a ul. Piotrowicką, , Szopy, Gisz to na Adama i na Miłej, Tauzen Górny ,Janów prócz Boliny, Nikisz, Korea
Sztuki lub konspiracja:
Koło kopalni Wujek na Brynowie głównie starsi, Koszutka, Zawodzie, Ochojec
By nie rozpiepszać tematu wszelkie zażalenia na PW.
-
Martini Player
Ja też się wtrące: Skąd autor wymyślił Ruch na Burowcu? Nawet kibice Ruchu się ze mną zgodzą,że po prostu ich tam nie ma. Burowiec to GieKSa,a sąsiadujące Szopienice to Ruch.Tak jest od wielu lat.Popraw to.
Mapka Katowic o dziwo obiektywna a Ty den uważaj żeby Ci przysłowiowa żyłka nie pękła.
D_allahol nie ma czegoś takiego jak "Nowa Ligota".Jest Ligota i Stara Ligota.Widać też że twoja wiedza na temat tego miasta nie jest zbyt duża skoro twierdzisz że na tej twojej "Nowej Ligocie" jesteśmy tylko "między dworcem na Ligocie a ul. Piotrowicką".
Co do Ruchu na Burowcu to jednostki są tak jak są jednostki Gieksy na Szopienicach.Z mojego punktu widzenia to jeśli chodzi o Ruch nie wygląda to źle choć wiadomo że dwie dekady temu sytuacja była zupełnie odwrotna, na mapce było tyle niebieskiego ile teraz jest żółtego :]
D_allahol nie ma czegoś takiego jak "Nowa Ligota".Jest Ligota i Stara Ligota.Widać też że twoja wiedza na temat tego miasta nie jest zbyt duża skoro twierdzisz że na tej twojej "Nowej Ligocie" jesteśmy tylko "między dworcem na Ligocie a ul. Piotrowicką".
Co do Ruchu na Burowcu to jednostki są tak jak są jednostki Gieksy na Szopienicach.Z mojego punktu widzenia to jeśli chodzi o Ruch nie wygląda to źle choć wiadomo że dwie dekady temu sytuacja była zupełnie odwrotna, na mapce było tyle niebieskiego ile teraz jest żółtego :]
No i co by tu nie pisac to w zasadzie poza nikiszem Ruch nie przedstawia zadnej sily bojowej.ktos moze wyrzucic janow,ale badzmy szczerzy,mieli swoje 5 minut i ucichli.jedynie Ruch na Nikiszu ma jakas ekipe do czegos wiecej niz jezdzenie na mecze,bo reszta to bez obrazy dla nich,ale lekko powiedziawszy zwykli kibice.
-
Martini Player
Dajcie już spokój. Mapka została wklejona,w miarę obiektywnie oceniona (chociaż szokiem dla mnie jest zaznaczanie Ruchu na Burowcu) i na tym zakończmy wywody,bo znowu się zacznie.N4Y pisze:No i co by tu nie pisac to w zasadzie poza nikiszem Ruch nie przedstawia zadnej sily bojowej.ktos moze wyrzucic janow,ale badzmy szczerzy,mieli swoje 5 minut i ucichli.jedynie Ruch na Nikiszu ma jakas ekipe do czegos wiecej niz jezdzenie na mecze,bo reszta to bez obrazy dla nich,ale lekko powiedziawszy zwykli kibice.