Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
JSC

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: JSC » 06.03.2010, 16:59

Tak, pochodzę z Jaworzna a mieszkają tu moi rodzice ciągle. Dlaczego? Bo jacy oni są tacy są, ale wydaje mi się że Szczakowianka średnio ostatnio potrafi się zorganizować, co pokazał turniej zimowy tydzień temu. Co z tego że na meczu z Victorią kilkadziesiąt osób (dużo małolatów), skoro meczu z Górnikiem Jaworzno kilka (dosłownie) ludzi. Za Wisłą deklaruje się moim zdaniem wiecej ludzi. Napisałem deklaruje się, bo nie jeżdżą w takich liczbach w jakich działają np. na naszej-klasie.
Obrazek

iparts.pl
JSC

Post autor: JSC » 06.03.2010, 17:11

T.ZS pisze: Nic bardziej mylnego, Jaworzno to Małopolska, choć na Śląsk stamtąd rzut beretem.
Zagłębia nie jest wiele, ale porównanie do Górnika nie na miejscu (tamci raczej nie mają problemu z przyznawaniem się do klubowych sympatii w mieście, w którym najwięcej do powiedzenia mają ich ziomkowie z GKS).
Jak już chcemy być ściśli to pogranicze Śląska i Małopolski, ale odkąd przynalezy do województwa Śląskiego (wcześniej Katowickiego) jego mieszkańcy bardziej identyfikują się ze Śląskiem - młodzież idzie do Katowic do szkół, szuka tam pracy, itp.itd.
A co do Górnika - pisałem na przekroju czasów, odkąd dzieliła ich jeszcze kosa.
Obrazek

BTC

Post autor: BTC » 06.03.2010, 19:15

Michał_KSG pisze:W Gliwicach sytuacja wygląda następująco:

Bojków - Górnik/Piast - przewaga Górnika,
Brzezinka - Górnik, jednostki Piasta,
Czechowice - pustynia kibicowska
Kopernik - bastion Górnika,
Ligota Zabrska - Górnik,
Łabędy - bastion Górnika,
Obrońców Pokoju - Piast, jednostki KSG,
Osiedle Gwardii Ludowej - Piast, jednostki Górnika,
Ostropa - Górnik/Piast - przewaga KSG,
Sikornik - Piast,
Sośnica - bastion Górnika, bardzo dobra ekipa jakościowo i ilościowo,
Stare Gliwice - Piast,
Szobiszowice - Piast,
Śródmieście - Piast, jednostki Górnika,
Trynek - Piast, w jednym miejscu skupisko kibiców Górnika,
Wilcze Gardło - Piast,
Wójtowa Wieś - Górnik,
Zatorze - Piast,
Żerniki - Górnik/Piast - mniej więcej po równo.

W Gliwicach są jeszcze Fan kluby: GieKSy i Ruchu, które na mieście nic nie znaczą.

Myślę, że jest to obiektywny opis Gliwic.
Ta Gieksy, Ruchu może jeszcze Wisłoki...? bez komentarza

Kibic Jaworzno

Post autor: Kibic Jaworzno » 06.03.2010, 19:52

Jaworzno od zawsze było związane z małopolską. W czasach zaborów graniczne miasto Rzeczpospolitej Krakowskiej. Dopiero po wojnie wcielone do województwa katowickiego a później śląskiego. Sami mieszkańcy mają ciężko się określić czy bliżej im do Śląska czy Małopolski. Sporo Hanysów przyjeżdzało do pracy w tutejszych kopalniach. Niektóre źródła podają o przynależności do Zagłębia Dąbrowskiego, ale to są pierdoły.

Ilościowo Szczaksa nie ma co się równać nawet do jaworznickiego Ruchu. GieKSiarzy też jakby mniej od czasów gry w czwartej lidze, ale wciąż najliczniejsza ekipa.

Co do jaworznickiej Wisły to sami mamy ciężko się określić ilu nas jest. Na meczach jest nas od 20 do 60 osób, ale co mecz połowa składu to inne osoby. Gdyby zebrać wszystkich niewiadomo ilu by się nas zebrało, ale myślę że 100 osób nie byłoby przesadzone.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 06.03.2010, 20:00

BTC pisze:
Michał_KSG pisze:...

W Gliwicach są jeszcze Fan kluby: GieKSy i Ruchu, które na mieście nic nie znaczą.

Ta Gieksy, Ruchu może jeszcze Wisłoki...? bez komentarza
W zasadzie to "pojedyńczy" przypadek ale wklejam to jako ciekawostkę.
ps. Masz nosa chłopie ;) :D
[link]
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

BadBoysCompany

Post autor: BadBoysCompany » 06.03.2010, 20:28

Czy aby na pewno farmazon? Zdecydowanie nie. Z tego co wiadomo to GKS nie daje rady.
[link]

Okropny dolores 3

Post autor: Okropny dolores 3 » 06.03.2010, 20:51

Kibic Jaworzno pisze:Jaworzno od zawsze było związane z małopolską. W czasach zaborów graniczne miasto Rzeczpospolitej Krakowskiej. Dopiero po [link] wcielone do województwa katowickiego a później śląskiego. Sami mieszkańcy mają ciężko się określić czy bliżej im do Śląska czy Małopolski. Sporo Hanysów przyjeżdzało do pracy w tutejszych kopalniach. Niektóre źródła podają o przynależności do Zagłębia Dąbrowskiego, ale to są pierdoły.

Ilościowo Szczaksa nie ma co się równać nawet do jaworznickiego Ruchu. GieKSiarzy też jakby mniej od czasów gry w czwartej lidze, ale wciąż najliczniejsza ekipa.

Co do jaworznickiej Wisły to sami mamy ciężko się określić ilu nas jest. Na meczach jest nas od 20 do 60 osób, ale co mecz połowa składu to inne osoby. Gdyby zebrać wszystkich niewiadomo ilu by się nas zebrało, ale myślę że 100 osób nie byłoby przesadzone.
A ja myślę,że piszesz kompletne bzdury. Wisły 60 z Jaworzna na meczu. Chłopie,w takim razie jest Was więcej niż Ruchu i to kilka razy,heh.

PGliwice

Post autor: PGliwice » 06.03.2010, 21:10

Michał_KSG pisze:W Gliwicach sytuacja wygląda następująco:

Bojków - Górnik/Piast - przewaga Górnika,
Brzezinka - Górnik, jednostki Piasta,
Czechowice - pustynia kibicowska
Kopernik - bastion Górnika,
Ligota Zabrska - Górnik,
Łabędy - bastion Górnika,
Obrońców Pokoju - Piast, jednostki KSG,
Osiedle Gwardii Ludowej - Piast, jednostki Górnika,
Ostropa - Górnik/Piast - przewaga KSG,
Sikornik - Piast,
Sośnica - bastion Górnika, bardzo dobra ekipa jakościowo i ilościowo,
Stare Gliwice - Piast,
Szobiszowice - Piast,
Śródmieście - Piast, jednostki Górnika,
Trynek - Piast, w jednym miejscu skupisko kibiców Górnika,
Wilcze Gardło - Piast,
Wójtowa Wieś - Górnik,
Zatorze - Piast,
Żerniki - Górnik/Piast - mniej więcej po równo.

Obiektywnym w sumie można go nazwać, tylko ktoś kto nie zna Gliwic może go interpretować w ten sposób, że Gliwice są podzielone po połowie, bo tyle dzielnic jest za Górnikiem...!Bojków, Brzezinka, Wójtowa Wieś,Wilcze Gardło Ligota, Żerniki czy Ostropa to są malutkie dzielnice jeśli chodzi o liczbę o ich mieszkańców. Które łącznią liczbą mieszkańców można oszacować na niecałe 10000. Zapomnialeś jeszcze o Centrum które należy poza jednostkami tylko do nas, a jest bardzo liczne, Po za tym, jak na kibica Górnika opis obiektywny. Zapomniałeś może tylko dodać że na Łabędach czy Sośnicy są jednostki Piasta, a natomiast na Koperniku jest silna grupa która ostatnio zrobiła flagę i była z nią w Lubinie i nie była jak to z góry kibice Górnika wiedzą liczba jednocyfrowa.

D_allahol

Post autor: D_allahol » 06.03.2010, 21:13

Witam jaka jest sytuacja w Łaziskach górnych pomiedzy Polonia Łaziska/Ruch/Górnik ? oraz sytuacja w Knurowie,Orzeszowie, Czerwionka-Leszczyny ? może byc Pw. z góry dzięki
GKS KATOWICE

Michał_KSG

Post autor: Michał_KSG » 06.03.2010, 21:18

Knurów jest zdominowany przez Górnik, mają nawet w mieście swój sklepik kibica. Podobno jednostki jeżdżą na Piasta.

Czerwionka-Leszczyny to zlepki dwóch miast.
Leszczyny - Górnik,
Czerwionka - Górnik, troche Ruchu.

Kibic Jaworzno

Post autor: Kibic Jaworzno » 06.03.2010, 21:21

Okropny dolores 3 pisze: A ja myślę,że piszesz kompletne bzdury. Wisły 60 z Jaworzna na meczu. Chłopie,w takim razie jest Was więcej niż Ruchu i to kilka razy,heh.
Po 60 osób jest na topowych meczach, jak Legia, derby. Średnia to okolo 25-30 osób.

Ruchu a derbach było znacznie więcej

Sztygar

Post autor: Sztygar » 06.03.2010, 21:33

Michal KSG ~ raczej dobrze opisał Gliwice ale jeżeli wspomina o kilku kibicach Górnika na Gwardii to powinien również wspomnieć o nas na Koperniku.

Co do jakiś liczb GKS Katowice to wiemy że są jednotki które można zliczyć na palacach jednej ręki.
Wisła - to podobny przypadek jak GieKSa , jest ich paru tyle że nie afiszują sie tak.

j_odra

Post autor: j_odra » 06.03.2010, 22:44

Michał_KSG pisze:Knurów jest zdominowany przez Górnik, mają nawet w mieście swój sklepik kibica. Podobno jednostki jeżdżą na Piasta.

Czerwionka-Leszczyny to zlepki dwóch miast.
Leszczyny - Górnik,
Czerwionka - Górnik, troche Ruchu.
W Czerwionce mozna spotkac tez kibiców Odry Wodzisław

bednar

Post autor: bednar » 06.03.2010, 23:17

moglby ktos opisac Zamość? jest tam jakies FC innych klubow czy moze tylko Hetman?

jaworzno21

Post autor: jaworzno21 » 07.03.2010, 04:48

Okropny dolores 3 pisze:
Kibic Jaworzno pisze:Jaworzno od zawsze było związane z małopolską. W czasach zaborów graniczne miasto Rzeczpospolitej Krakowskiej. Dopiero po wojnie wcielone do województwa katowickiego a później śląskiego. Sami mieszkańcy mają ciężko się określić czy bliżej im do Śląska czy Małopolski. Sporo Hanysów przyjeżdzało do pracy w tutejszych kopalniach. Niektóre źródła podają o przynależności do Zagłębia Dąbrowskiego, ale to są pierdoły.

A ja myślę,że piszesz kompletne bzdury. Wisły 60 z Jaworzna na meczu. Chłopie,w takim razie jest Was więcej niż Ruchu i to kilka razy,heh.

a ja mysle, ze to ty piszesz bzdury....
nas jest cos kolo setki.....malo???

ronson

Post autor: ronson » 07.03.2010, 07:03

no ta według was księżyc jest niebieski buhehe

t[R]ue

Post autor: t[R]ue » 07.03.2010, 07:33

ronson pisze:no ta według was księżyc jest niebieski buhehe
Lepiej żeby był Niebieski niż trójkolorowy.Z drugiej strony twój post wniósł tyle do tematu co wcale.Wg "was" Wisły z Jaworzna jeżdżą niby śladowe ilości,Ruch jeśli jest to tylko na jednym osiedlu (w ogóle to za niedługo praktycznie go nie będzie) i jeździ ich garstka a Szczakowianka to druga siła w tym mieście.Więc ja mam pytanie: Ile jeździ Gieksy na swoje mecze?

Martini Player

Post autor: Martini Player » 07.03.2010, 09:42

t[R]ue pisze:
ronson pisze:no ta według was księżyc jest niebieski buhehe
Lepiej żeby był Niebieski niż trójkolorowy.Z drugiej strony twój post wniósł tyle do tematu co wcale.Wg "was" Wisły z Jaworzna jeżdżą niby śladowe ilości,Ruch jeśli jest to tylko na jednym osiedlu (w ogóle to za niedługo praktycznie go nie będzie) i jeździ ich garstka a Szczakowianka to druga siła w tym mieście.Więc ja mam pytanie: Ile jeździ Gieksy na swoje mecze?
GieKSy na mecze jedno,skitrane auto. Jaworzno jest niebieskie. Koniec tematu,bo kolega "jaworzno21" zaraz sie będzie bulwersował i po co to,przecież forum ma służyć do zabawy,a nie nerwów.

D_allahol

Post autor: D_allahol » 07.03.2010, 09:51

to teraz jaka jest sytuacja w Łaziskach Górnych(gmina) miedzy Ruch/KSG/Polonia Łaziska ? oraz sytuacja w Orzeszu, Bieruniu, i w których miastach, wioskach są zorganizowane grupy Odry Wodzisław. Dzięki z góry
GKS KATOWICE

staramysz

Post autor: staramysz » 07.03.2010, 10:04

Jeśli chodzi o Odre to zorganizowany grupy kibiców spotkamy w : Żorach,Rybniku,Świerklanach,Gorzyczkach,Godowie,Łaziskach,Ciscu,Śląsku Cieszyńskim,Rydułtowach,Radlinie,Turzy,Czyżowicach,Kietrzu,Raciborzu i Marklowicach.

t[R]ue

Post autor: t[R]ue » 07.03.2010, 10:04

Martini Player pisze:GieKSy na mecze jedno,skitrane auto. Jaworzno jest niebieskie. Koniec tematu,bo kolega "jaworzno21" zaraz sie będzie bulwersował i po co to,przecież forum ma służyć do zabawy,a nie nerwów.
Człowieku jeśli nie potrafisz mi normalnie odpisać na pytanie to wyłącz komputerek i nie wchodź już na to forum.
D_allahol pisze:to teraz jaka jest sytuacja w Łaziskach Górnych(gmina) miedzy Ruch/KSG/Polonia Łaziska ? oraz sytuacja w Orzeszu, Bieruniu, i w których miastach, wioskach są zorganizowane grupy Odry Wodzisław. Dzięki z góry
Łaziska Górne - Ruch i Górnik (spora przewaga Ruchu,na Polonii także można spotkać kibiców Niebieskich)
Orzesze - Górnik i Ruch (przewaga Żaboli) oraz mała grupka kibiców kibiców Gieksy
Bieruń - Ruch i GKS Tychy

W żadnym z tych miast nie ma kibiców Odry (jeśli o to chodzi)

op3

Post autor: op3 » 07.03.2010, 10:12

Stilo123 pisze:A czy mógłby ktoś opisać sytuację w Kluczach? (woj.małopolskie).
Klucze 100% GKS Katowice.I nie ma co wiecej pisac.
GKS KATOWICE

Celownik

Post autor: Celownik » 07.03.2010, 10:13

Łaziska Górne

Na Polonie Łaziska przychodzi kilka osób próbując robić młyn i są ta kibice Ruchu. Łaziska są ze wskazaniem na Ruch jest ich po prostu więcej od fanów Górnika. Co do fanów Poloni Łazisk stracili ostatnio flage na rzecz młodej torcy z Ornontowic.

Orzesze

Duża przewaga fanów Górnika, którzy opanowali centrum i większe skupiska ludzi w Orzeszu. Fani Ruchu okupują okolice Huty szkła i Jaśkowice. Jest tez kilku fanów Gieksy.

D_allahol

Post autor: D_allahol » 07.03.2010, 10:36

a Bieruń jak jest podzielony? osiedla/dzielnice Ruch/GKS Tychy
GKS KATOWICE

Joint

Post autor: Joint » 07.03.2010, 10:44

A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
Kongres Nowej Prawicy !Obrazek

t[R]ue

Post autor: t[R]ue » 07.03.2010, 10:46

D_allahol pisze:a Bieruń jak jest podzielony? osiedla/dzielnice Ruch/GKS Tychy
Okiem kibica Unii
UN-1946-IA pisze:Bieruń Stary to teren zdominowany przez Gks Tychy, ostatnimi czasy jest jedno osiedle które mocno obstaje za Gksem Tychy. to Homera-BSH.Jest ich tam kilkudziesieciu. Wydali swoje vlepki i wjezdzajac na to osiedle mozna zobaczyc duzo wrzutow Tyskiego Giekasu. Strasznie napinkowa ekipa?... Probowali rzadzic na Bieruniu. Maja tam akcje z Ruchem i ostatnimi czasy z Gieksa. Erg to znow stara Gieksa i Ruch, trzeba powiedziec ze maja tam mix nie z tej ziemi.

Bieruń Nowy to nadal przewaga kibicow Unii chociaz to nie to samo co kiedys. Teraz gdy w Tychach jest 2 liga w pilke i ekstraliga na hokeju to Unia wypada blado ze swoja okregowka i zapleczem extraligi. Chociaz nawet to nie przeszkadza w tym zeby na Unie jezdzilo coraz wiecej osob. Dobrze wychowane pokolenia mlodych kibicow procentuja. Co do napisow "Zaglebie" to jest tak ze Starzy Kibice Unii w Bieruniu są tez za Zaglebiem. Na Gks Tychy jest moda.. gimnazjalisci podpinaja sie pod CHMS i zgrywaja cwaniakow. A Kibice Unii robia swoje, ogolnie mozna powiedziec ze jest spokoj na miescie. w Bieruniu Nowym nie istnieja podzialy osiedlowe.
Joint pisze:A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
Ruchu Chorzów ? (Myszków to FC Ruchu)

Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC » 07.03.2010, 12:50

PUŁAWY to LEGIA WARSZAWA
KURÓW to MOTOR LUBLIN, ew. jednostki Legii

a Arka, Widzew, Cracovia to chyba jedno-dwuosobowe zjawy
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl

Lato się skończyło, czas na wykopki !

Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)

Mixi

Post autor: Mixi » 07.03.2010, 14:53

Slavia_SCC pisze:PUŁAWY to LEGIA WARSZAWA
KURÓW to MOTOR LUBLIN, ew. jednostki Legii

a Arka, Widzew, Cracovia to chyba jedno-dwuosobowe zjawy

z Kurowa z tego co wiem pare osób jeździ na Wisłe

Mixi

Post autor: Mixi » 07.03.2010, 14:56

Edytować nie można to piszę pod.

Ja mam pytanie o 2 miejscowości w Małopolsce o Lubień i Pcim pustynia czy może kibicuje się tam którejś z krakowskich drużyn?

encore

Post autor: encore » 07.03.2010, 15:19

Mixi pisze:z Kurowa z tego co wiem pare osób jeździ na Wisłe
to prawda. Z jedną osobą z Kurowa nawet mieli Wiślacy kiedyś śmieszne problemy. Z tego co pamiętam to była jakaś "afera biletowa".

Kibic Jaworzno

Post autor: Kibic Jaworzno » 07.03.2010, 16:02

Mixi pisze:Edytować nie można to piszę pod.

Ja mam pytanie o 2 miejscowości w Małopolsce o Lubień i Pcim pustynia czy może kibicuje się tam którejś z krakowskich drużyn?
W Pcimiu istnieje FC Wisły. Wydali swoje vlepy i koszulki. W jakich liczbach jeżdzą to nie wiem. Cracovia pewnie też tam jest ale póki co nie spotkałem się z nimi.
Okolice Myślenic, Stróża, Pcim, Krzczonów to przewaga Wisły.
W Lubniu pewnie też sa Wiślacy, ale w jakiej sile to nie wiem.

ORG

Post autor: ORG » 07.03.2010, 17:17

Mam pytanie do kibiców Broni - czy w swojej historii mieliście sytuację że należało do was więcej niż jedno osiedle ( dzielnica)?

Knoppers

Post autor: Knoppers » 07.03.2010, 17:23

Joint pisze:A ja mam pytanie o Myszków. Czy oprócz kibiców KS Myszków są tam jeszcze inne zorganizowane grupy kibiców ?
Nie ma. A kibice KS Myszków są jednocześnie kibicami Ruchu Chorzów.
Obrazek

Knoppers e-hools '09 :)

Marek667

Post autor: Marek667 » 07.03.2010, 17:33

Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?

FCO

Post autor: FCO » 07.03.2010, 19:09

Orzesze - Górnika jest więcej, ale nie przesadzajmy że znów duża przewaga. Są lepiej widoczni bo okupują centrum, dzielnice mniej więcej pół na pół. Co do Gieksy to głównie dzielnica Woszczyce, i jednostki z samego Orzesza.

Mixi

Post autor: Mixi » 07.03.2010, 20:36

Marek667 pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?
Resovia i Stal.....

Marek667

Post autor: Marek667 » 07.03.2010, 21:28

Mixi pisze:
Marek667 pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie ?
Resovia i Stal.....

Chodzilo mi wlasnie o to ktory z tych klubow ma przewage na miescie ,ma lepsza ekipe??

;)

Post autor: ;) » 08.03.2010, 00:02

Nie dostaniesz odpowiedzi na to pytanie, bo będzie to jedna wielka napinka. Tak samo jakbyś spytał czy w Łodzi lepszy jest Widzew czy ŁKS.

Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd » 08.03.2010, 00:31

D_allahol pisze:Witam jaka jest sytuacja w Łaziskach górnych pomiedzy Polonia Łaziska/Ruch/Górnik ? oraz sytuacja w Knurowie,Orzeszowie, Czerwionka-Leszczyny ? może byc Pw. z góry dzięki
Jak już to "Orzeszu".

Knurów-bardzo silny FC Górnika, dobrzy zarówno ilościowo jak i jakościowo. Często działają też na miejscowej Concordii. Miasto można powiedzieć w 100% za KSG.
Orzesze-głównie Górnik i Ruch ze wskazaniem na tych pierwszych. W ciągu ostatnich lat Żabole z Orzesza zrobili naprawdę niesamowity postęp i moim zdaniem jest to najlepiej rozwijający się FC Górnika. Ruch dominuje w dzielnicy Jaśkowice oraz na Hucie.
Czerwionka-Leszczyny - po pierwsze to nie, jak ktoś pisał, zlepek Czerwionki i Leszczyn, lecz także dzielnicy Dębieńsko i Czuchów. Te 4 dzielnicy tworzą miasto Czerwionka-Leszczyny. Ponad to okoliczne miejscowości takie jak Stanowice, Bełk, Książenice etc. również działają pod tym szyldem. Bezapelacyjnie rządzi Górnik. Na większości terenach sytuacja jest prosta (dominacja KSG, Ruch jeśli jest to jednostki). Jedynie sama Czerwionka jest ciul bardziej podzielona. Mimo iż także dużo więcej ma do powiedzenia tam Górnik, to jednak istnieje grupka fanów spod znaku niebieskiej eRki. Ktoś pisał o kibicach Odry. Owszem, są, pojedyńcze sztuki, ale nie działaja na lokalnym podwórku.
Dodam do tego jeszcze, że Żabole z Czerwionki-Leszczyn dobrze wspomagają ROW Rybnik.
Obrazek

Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 » 08.03.2010, 00:58

A w Rybniku działa jakaś ekipa oprócz ROWu/Górnika?
Wrocław - stolica Śląska

ODPOWIEDZ