Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Bolo85

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Bolo85 »

jak wygladają sprawy w pszczynie i zorach? niedlugo jade w tamte rejony na delegacje i jestem ciekaw
W Żorach mialem panne długi czas i widziane praktycznie same barwy Ruchu, jedyny wyjątek - widzialem raz typa w czapce GKS Jastrzebie. Jest też Odra, Górnik i katowicki GKS ale raczej niezbyt duze ilosci, bynajmniej sie nie wychylają. Napisy też wiekszość Ruchu. Ogólnie w obcych barwach lepiej nie chodz ;)
W Pszczynie też Ruch z tego co wiem
iparts.pl
elo1312

Post autor: elo1312 »

Super_Mario pisze:jak wygladają sprawy w pszczynie i zorach? niedlugo jade w tamte rejony na delegacje i jestem ciekaw
W Pszczynie jest Ruch. Znajdziesz także osoby z GKS-u Tychy i Górnika Zabrze. Ale tam i tak za dużo się nie dzieje pod względem kibicowskim w porównaniu do innych miast Górnego Sląska.
mf doom

Post autor: mf doom »

Bolo85 pisze:
jak wygladają sprawy w pszczynie i zorach? niedlugo jade w tamte rejony na delegacje i jestem ciekaw
W Żorach mialem panne długi czas i widziane praktycznie same barwy Ruchu, jedyny wyjątek - widzialem raz typa w czapce GKS Jastrzebie. Jest też Odra, Górnik i katowicki GKS ale raczej niezbyt duze ilosci, bynajmniej sie nie wychylają. Napisy też wiekszość Ruchu. Ogólnie w obcych barwach lepiej nie chodz ;)
W Pszczynie też Ruch z tego co wiem
No mniej wiecej jest tak jak piszesz, mysle ze ilosci przedstawiają sie nastepująco

1. Ruch
2-3 GKS Jastrzebie / Górnik Zabrze
4-5 Odra Wodzisław / GKS Katowice
Z tym że Górnik jest na jednym osiedlu praktycznie juz poza miastem, no i w okolicznych wioskach troche, natomiast na samym miescie miażdąca przewaga Ruchu. Najsmieszniejsza jest zorska gieksa, napinają sie na tym necie, wrzucają zdjecia grafów robionych w opuszczonym domu w lesie, zdjecia barw krojonych przez 10 lat małolatom razem z Gornikiem; wpisują na swoim forum jakies kosmiczne liczby a aktywnych jest ich kilku, no ale nie am to jak propaganda,nie znaczą w miescie nic i kazdy kto tu mieszka o tym wie. Zresztą nawet w swich najlepszych czasach żorska gieksa chluby swojemu klubowi nie przynosiła, w ciagu jednej rundy stracili na rzecz Ruchu 3 flagi :D I taka ciekawostka - w Żorach Gieksa i Górnik trzymają się razem od bardzo dawna, jeszcze przed ukladem, taki cichy pakt antyRuch, świadczący o slabosci moim zdaniem
Otwarta_rejestracja

Post autor: Otwarta_rejestracja »

Otwarta_rejestracja pisze:Mogłby ktos z Bełchatowa opisac sytuacje w tym miescie ? Ewentulanie dac numer strony tematu jesli bylo nie dawno opisywane.
Podbijam
Kumaty Janusz

Post autor: Kumaty Janusz »

Jak już padło pytanie o Pszczynę, jak wygląda sytuacja w Kobiórze( Leśnik czy GKS Tychy), Piasku k. Pszczyny i w Kaniowie (powiat bielski)? Oraz Sulechów.
Stary14

Post autor: Stary14 »

Jak sie przedstawia sytuacja w Strzelnie, Trzemesznie i Barcinie? Przejeżdzając przez te 1 miasto zadnych barw nie napotkałem ani wrzutów, w tym 2 będąc widzialem jakieś barwy na ulicach i wrzuty Kolejorza przejeżdzajać przez miasto, jeśli chodzi o Barcin to wiem że małe miasto jest fc Zawiszy i Dąb Barcin którego ekipka też jeździ do Bydgoszczy na Zawisze.
Zabrzeżanin

Post autor: Zabrzeżanin »

Kumaty Janusz pisze:Jak już padło pytanie o Pszczynę, jak wygląda sytuacja w Kobiórze( Leśnik czy GKS Tychy), Piasku k. Pszczyny i w Kaniowie (powiat bielski)? Oraz Sulechów.
W Kaniowie pustynia kibicowska...

Działa sobie tam miejscowy klubik "Przełom" są w A-Klasie. Z gadżetów to chyba tylko mają szale.
zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa »

Mam takie pytanka.Czy Widzew i Lech miały(mają) jakies innne sekcje poza piłkarską i jak to ewentualnie wyglądało kibicowsko?.
Miedz, Zagłebie Lubin , Chrobry, Ślask - czy kibice ręcznej to także kibice piłkarscy?
pozdrawiam
obiektywny1989

Post autor: obiektywny1989 »

Widzew ma jeszcze sekcje gimnastyki, boksu i koszykówki żeńskiej.
Na koszykówkę chodzą małolaci którzy kręcą tam młyn ogólnie bez szału, jednak w tej rundzie było kilka meczy na których była ogólna mobilizacja i wyszło to całkiem zgrabnie.
Viclav

Post autor: Viclav »

Jak wygląda w tej chwili sytuacja we Wronkach? Dawna Amica kręci młyn na Błękitnych? Działo się tam coś na jesieni?
zorskagieksa1964

Post autor: zorskagieksa1964 »

Jako kibic GieKSy postaram się w miarę obiektywnie opisać sytuacje panującą w Żorach. Obecnie ilości przedstawiają sie następująco (mam na myśli aktywnych , jeżdżących):

1. Ruch - zdecydowana przewaga(są praktycznie na każdym osiedlu).
2-3.GKS Katowice (głównie starsza ekipa) / Górnik Zabrze
4.Odra Wodzisław
5.GKS Jastrzębie

Nasze liczby nie są podawane z "księżyca" tylko są określane na podstawie sprzedanych biletów i karnetów(150 biletów +70 karnetów). Co do ilości Ruchu nikt nie ma wątpliwości ilu ich jest (w ciul). Niech J-bie i Odra sami się określą ilu ich jeździ. Z Górnikiem znamy się od dawna i praktycznie nigdy nie było zatargów między nami. Żory były specyficznym miastem i jeszcze kilka lat temu praktycznie każdy chodził w barwach i było w miarę spokojnie. Co do tekstu o kolesiu który jeździł autem z policją to po pierwsze nie był z Żor(bodajże jakaś wioska w okolicach Strumienia).Co do osoby niby wyrzuconej z ekipy Ruchu to nastąpiło to dopiero po interwencji PF (Niebieskim z Żor to nie przeszkadzało- poza 2/3 osobą).
Skoro Ruch taki mocny w Żorach dlaczego dzwoni po Rude i Świony żeby atakowały Żaboli?
GieKSa nie ustawia sie z Ruchem tak samo jak Ruch z Żabolami(myśle że to już wyjasnione).

Więcej niema co pisać bo klepanie na kibice.net nic nie zmieni. Proszę nie sugerować się wpisami dzieciaków. Pozdrawiam
str

Post autor: str »

zdrowa krowa pisze:Mam takie pytanka.Czy Widzew i Lech miały(mają) jakies innne sekcje poza piłkarską i jak to ewentualnie wyglądało kibicowsko?.
Miedz, Zagłebie Lubin , Chrobry, Ślask - czy kibice ręcznej to także kibice piłkarscy?
pozdrawiam
Z Naszej strony to całkiem inne osoby, po prostu w przerwie zimowej przyszliśmy 3 razy rozruszać gardła.
nikob

Post autor: nikob »

zdrowa krowa pisze:Mam takie pytanka.Czy Widzew i Lech miały(mają) jakies innne sekcje poza piłkarską i jak to ewentualnie wyglądało kibicowsko?.
Na Lechu nie ma obecnie innej sekcji sportowej.
Była koszykówka, na którą kiedyś chodziło dużo osób i odnosiła sukcesy:
Mistrzostwo Polski (11 razy) - 1936, 1939, 1946, 1949, 1951, 1955, 1958, 1983, 1984, 1989, 1990
Wicemistrzostwo Polski (7 razy) - 1937, 1948, 1950, 1961, 1982, 1985, 1991
Brązowy Medalista Mistrzostw Polski (7 razy) - 1938, 1947, 1956, 1959, 1987, 1988, 1994
Puchar Polski (3 razy) - 1954, 1955, 1984
1/2 Pucharu Europy Mistrzów Krajowych - 1958/1959
1/8 Pucharu Europy Mistrzów Krajowych - 1989/1990

Obecnie chodzą jakieś głosy o występowaniu od przyszłego(?) sezonu klubu PBG Basket Poznań jako KKS Lech Poznań.
Mixi

Post autor: Mixi »

ja mam pytanie o Kolbuszową 30km od Rzeszowa, słyszałem ze są tam jacyś sympatycy miejscowej drużyny, czy może jest tam też jakiś FC którychś z klubów z Rzeszowa? a Może Stali Mielec?
Ljukowy

Post autor: Ljukowy »

Pytanie do Zawiszaków, najlepiej tych z FC Nakło Nad Notecią - czy z Mroczy i Sadek jeździ ktoś na Gdańską?
cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz »

Mixi pisze:ja mam pytanie o Kolbuszową 30km od Rzeszowa, słyszałem ze są tam jacyś sympatycy miejscowej drużyny, czy może jest tam też jakiś FC którychś z klubów z Rzeszowa? a Może Stali Mielec?
Kiedyś Kolbuszowianka to FC Siarki, teraz też jest trochę osób za Siarką. Na Stal Mielec też ktoś jeździł, ale nieoficjalnie i w małych liczbach. Obecnie oprócz Siarki można spotkać osoby za Resovią. Kolbuszowianka natomiast nie prowadzi chyba już młyna nawet, a jeśli to jakieś małolaty. Chyba Stal Mielec lub Gorzyce skroiła ich z flagi po czym oddali ją bo widzieli że to sami małolaci.
Stary14

Post autor: Stary14 »

Stary14 pisze:Jak sie przedstawia sytuacja w Strzelnie, Trzemesznie i Barcinie? Przejeżdzając przez te 1 miasto zadnych barw nie napotkałem ani wrzutów, w tym 2 będąc widzialem jakieś barwy na ulicach i wrzuty Kolejorza przejeżdzajać przez miasto, jeśli chodzi o Barcin to wiem że małe miasto jest fc Zawiszy i Dąb Barcin którego ekipka też jeździ do Bydgoszczy na Zawisze.
Podbijam bo chyba nikt tego nie zauwazył przez śląską wojenke na poprzedniej i tej stronie.
Ślonzok1948

Post autor: Ślonzok1948 »

Jak wygląda sytuacja sytuacja w Piotrkowie Tryb?Po murach można stwierdzić że niby Widzewa jakby więcej...Chociaż widziałem kilku typów w barwach ŁKS
-Fanatics-

Post autor: -Fanatics- »

Unia Janikowo, Victoria Koronowo - te ekipy mają jakiś młyn. Wiem, że bodajże rok, dwa lata temu udzielali się kibicowsko. Czy ruch kibicowski nadal tam istnieje?
Wodnik

Post autor: Wodnik »

Ślonzok1948 pisze:Jak wygląda sytuacja sytuacja w Piotrkowie Tryb?Po murach można stwierdzić że niby Widzewa jakby więcej...Chociaż widziałem kilku typów w barwach ŁKS
Poczytaj pare stron wstecz, napewno znajdziesz
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Jeśli chodzi o ręczną we Wrocławiu-to od około 6 lat nie chodzi na nią główna ekipa Śląska,a także nie wiszą flagi (poszło o dodanie "AS Bau Konsalnet" do nazwy klubu).
Obecnie,częściowo piłkarscy fani powrócili na ręczną-głównie wrocławska młodzież,wspierana przez stowarzyszenie "Wielki Śląsk".
Kozi_1946

Post autor: Kozi_1946 »

troublemakers pisze:Dąb Barcin to fc Zawiszy
Dąb Barcin zawiesił działalność kibicowską. BARCIN 100% ZAWISZA
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

Panowie jak wyglada sytuacja w Chojnowie (woj Dolnośląskie)? Samo Zagłebie? Czy jest też Ślask?
Wyznawca

Post autor: Wyznawca »

Chojnów-FC Zagłębia Lubin.
kropek

Post autor: kropek »

Chojnów mocnyc Zagłebia, kibicow innych klubow nie stwierdzono :)
tygrys

Post autor: tygrys »

Staszów woj.świętokrzyskie. Kibice Pogoni są FC Ruchu Chorzów czy to dwie niezależne ekipy ?
Martini Player

Post autor: Martini Player »

tygrys pisze:Staszów woj.świętokrzyskie. Kibice Pogoni są FC Ruchu Chorzów czy to dwie niezależne ekipy ?
Pogoń Staszów to FC Ruchu.
StalyFragmenyGry

Post autor: StalyFragmenyGry »

jak sie sprawa przedstawia w Dęblinie?
Bastian

Post autor: Bastian »

ktoś chyba pisał że głównie Legia + jednostki z Widzewa.
Fryta007

Post autor: Fryta007 »

Opisze ktos Ryki (lubelskie)! Prosze
encore

Post autor: encore »

Ryki są dość specyficzne... W jednym miejscu trzy kosy. Jest grupka sympatyzująca z lubelskim Motorem; kiedyś z powrotu z Legii pamiętam w Rykach ludzi którzy pokazywali eLki w stronę autokarów; no i napisy i ponoć jednostki z Widzewa. O szczegóły musisz wypytywać dalej. Tyle co wiem to przekazałem.
benedyktmyslenice

Post autor: benedyktmyslenice »

a jak wygląda syt w ZAGNAŃSKU ,KANIOWIE ,BOROWA GÓRA ,BARTKÓW ,SAMSONÓW[świętokrzyskie] JADOWNIKI ,USZEW SZCZEPANÓW [małopolskie]
Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass »

benedyktmyslenice pisze:a jak wygląda syt w ZAGNAŃSKU ,KANIOWIE ,BOROWA GÓRA ,BARTKÓW ,SAMSONÓW[świętokrzyskie] JADOWNIKI ,USZEW SZCZEPANÓW [małopolskie]
Raczej pustynia i jeśli ktoś jeździ to nietrudno się domyśleć, że na Koronę i że są to jednostki.
botaktrzeba

Post autor: botaktrzeba »

do którego roku Kalisz jeździł na mecze Widzewa jako fc? i dlaczego ten fc przestał istnieć?
Nieulegly

Post autor: Nieulegly »

Moglby ktos cos napisac o Stalowej Woli? Jak sie ma unich ruch kibicowski?Ktore osiedle jest najbardziej aktywne w tym ruchu?
JedenZaWszystkich

Post autor: JedenZaWszystkich »

Według mnie najbardziej aktywne osiedla to Zatorze i Hutnik
PopekPB

Post autor: PopekPB »

Mam pytanie jak wyglada sytuacja w Jaworznie?
kellbell

Post autor: kellbell »

Kielnia pisze:Jak Wyglada sytuacja w Mikołowie Tychach?
bez przecinka lub spójnika "i" zabrzmiało jakby Tychy były jakąs dzielnicą Mikołowa ;]

Odpowiadając na pytanie wygląda to bardzo jednostronnie, Tychy bastion GKSu (co dziwne nie ma) a Mikołów to bastion Ruchu - między miastami duża kosa

uprzedzając dalsze napinki o fc KSG w Mikołowie - owszem istnieje coś takiego ale nie jest to centrum Mikołowa tylko oddalone po 5-10km od centrum dzielnice - tam faktycznie sa fani mieniący się fc Mikołów KSG (po mojemu tylko na podpierduche bo równie dobrze mogliby sie nazwać fc Borowa Wieś)

Z bardziej liczących się dzielnic Mikołowa:
Mokre (5km od centrum) - paru starszych KSG sie znajdzie, sporo młodych Ruchu ale to w sumie same domki jednorodzinne i żadnych akcji tam nie ma
Bujaków (7km od centrum) - do niedawna było po równo, ostatnio młodzi Ruchu wzieli sie za siebie, wydają gadżety, kontrolują sytuacje i barwy KSG już tam ciężko zobaczyć
Śmiłowice (7km od centrum) - 50/50
Paniówki (12km od centrum) - 50/50
Borowa Wieś (10km od centrum) - dominacja KSG

jako ciekawostka jeszcze dla porównania 2 liczby z wikipedii:
Mikołow (miasto) - liczba ludności: 38.821
Borowa Wieś - liczba ludności: 1.900
reszta dzielnic też +/- 2000 miszkańców
Gra Wiejskie życie
i wszystko w temacie :)
chalski_UJ_

Post autor: chalski_UJ_ »

-Fanatics- pisze:Unia Janikowo, Victoria Koronowo - te ekipy mają jakiś młyn. Wiem, że bodajże rok, dwa lata temu udzielali się kibicowsko. Czy ruch kibicowski nadal tam istnieje?
w Janikowie ruch kibicowski nadal istnieje i ma się całkiem dobrze jednak na chwile obecną działamy tylko na Zawiszy, na Unii z różnych względów działalność zawieszona.
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

PopekPB pisze:Mam pytanie jak wyglada sytuacja w Jaworznie?
1.GKS Katowice
2.Ruch Chorzow
3.Szczakowianka Jaworzno
4.Wisla Krakow
5.Victoria Jaworzno
ODPOWIEDZ