Kto według Ciebie awansuje do ekstraklasy?
Moderator: Automoderation
-
cwaniak z PKSu
Kto według Ciebie awansuje do ekstraklasy?
Jak w temacie. Kto według Was awansuje do ekstraklasy. O awans będzie walczyło kilka klubów z tradycjami. Komu kibicujecie? Kogo w ekstraklasie nie chcecie widzieć? ;)
Ja mam nadzieję, że awansuje Widzew i Pogoń. Chociaż jak awansuje Górnik czy ŁKS też będzie ciekawie. GKS moim zdaniem nie ma szans na awans. Innych mniejszych klubów nie chcę widzieć w ekstraklasie. Chociaż Warta Poznań byłaby ciekawym przypadkiem. Klub tradycję ma.
W ankiecie można oddać głosy na dwa kluby, bo tyle zespołów awansuje
Głosujemy do początku rundy wiosennej.
Ja mam nadzieję, że awansuje Widzew i Pogoń. Chociaż jak awansuje Górnik czy ŁKS też będzie ciekawie. GKS moim zdaniem nie ma szans na awans. Innych mniejszych klubów nie chcę widzieć w ekstraklasie. Chociaż Warta Poznań byłaby ciekawym przypadkiem. Klub tradycję ma.
W ankiecie można oddać głosy na dwa kluby, bo tyle zespołów awansuje
Głosujemy do początku rundy wiosennej.
-
Zakk Wylde
Re: Kto według Ciebie awansuje do ekstraklasy?
Widzew i Gornik, choc LKS za wzgledu na derby Lodzi tez bylby mile widziany.
Ja stawiam na to że awansuje Widzew i ŁKS!
Ja Obstawiam Widzew i Pogoń
-
zdzichu
GKS Katowice w tej ankiecie to pomyłka, niestety dla kibiców Gieksy ale nie w tym roku. Zdecydowanie na 1 miejscu do awansu jest Widzew a na 2 będzie Górnik, po kontuzjach wracają Banaś i Zahorski, doszedł dobry trener, potrafiący wszystko poukładać, kilka wzmocnień/uzupełnień składu i moim zdaniem sukces gwarantowany.
Myślę, że Widzew i Pogoń
Widzew i Górnik chociaż ŁKS oraz Pogoń także nadadzą kolorytu naszej ekstraklasie ,pod względem kibicowskim oczywiście
Na pewno Widzew, na drugim miejscu walka ŁKS-u z Pogonią i stawiam na tych drugich. Przydałby się w tym sezonie baraże, wtedy szanse na walkę o ekstraklasę miałby ŁKS i Górnik. Dolcan Ząbki wykluczam z grona faworytów, choc jest na 4 miejscu, bo zapewne skończy jak Znicz Pruszków.
-
Normandzki
Moim zdaniem Widzew i Pogoń.
-
LegiaAlboSmierc
Mam nadzieje ,ze Portowcy i albo Widzew albo Górnik
Mi się wydaje że Górnik i Widzew.
-
Zabrzeżanin
Górnik może mieć troche ciężko bo stracił kilka punktów w tych ostatnich kolejkach, ale za to mają nowego trenera który z GieKSą zrobił bardzo dużo i po cichu liczę, że z KSG zrobi to samo :)
1. Widzew Łódź
2. Górnik Zabrze
1. Widzew Łódź
2. Górnik Zabrze
Pogoń i Widzew innej opcji nie widzę
-
z_krainy_marzen
Pogoń Widzew choc sytuacja raczej nie będzie taka łatwa walka do ostatnich kolejek ;)
-
olimpijska2.pl
- Kontakt:
Zagłosowałem na Pogoń i Łódzki KS, zobaczymy jednak jak się liga potoczy. Niby Widzew to pewniak, ale już nie takie pewniaki nie wchodziły ;)
Dobrze byłoby gdyby Pogoń awansowała. Widzewa uznaję za pewniaka, Górnik może jeszcze sezon poczekać i nic im się nie stanie.
Stawiam na oba łódzkie kluby
Oj nie lubi gdy uznaje się nas za pewniaków, ludzie to tylko 6 pkt.! 2 mecze przegrane i liderem może być Pogoń. Ja jednak wierze, że nasi nie odstawia nogi w żadnym meczu i końcowa tabela będzie wyglądała tak:
1. Widzew, który będzie z przodu o jakieś 6-8 pkt.
2. Pogoń
3. Górnik 1-2pkt. straty do Pogoni
Na temat ŁKS sie nie wypowiadam, bo dla mnie to wielka niewiadoma, równie dobrze mogą zagrać na awans i miejsce 2, ale także kto wie, może będą mieli mnóstwo problemów (tym razem czysto sportowych) i stracą kilkanaście punktów, których samą ambicją już nie nadrobią. Ostatecznie do awansu typuje Widzew i Pogoń.
1. Widzew, który będzie z przodu o jakieś 6-8 pkt.
2. Pogoń
3. Górnik 1-2pkt. straty do Pogoni
Na temat ŁKS sie nie wypowiadam, bo dla mnie to wielka niewiadoma, równie dobrze mogą zagrać na awans i miejsce 2, ale także kto wie, może będą mieli mnóstwo problemów (tym razem czysto sportowych) i stracą kilkanaście punktów, których samą ambicją już nie nadrobią. Ostatecznie do awansu typuje Widzew i Pogoń.
Moim zdaniem Widzew (w końcu wróci) i Górnik - wg mnie najsilniejsze zespoły na tą chwile w 1. lidze. Choć Pogoń może namieszać...
-
SopockiLechista
Fajnie by było gdyby awansowała Pogoń i ktoś z Łodzi :)
najbardziej mbym chcial zeby wrocily 2 łódzkie kluby ale rozsądek podpowiada że Widzew i Pogoń
ŁKS i Pogoń
-
Poszukiwacz79
Pogoń i ŁKS
Pogon i ŁKS
-
.:dobrychlopak:.
Z pewnością Widzew oraz Górnik Z.
Oczywiscie że WIDZEW awasuje a z 2 miejsc jest mi obojetnie, tylko RUCH i WIDZEW.
długo :) , widze że mało wiesz co się dzieje , ale pewnie na dniach usłyszyszluk pisze:Na pewno Widzew...i chyba Pogoń ..w Górniku na razie konflikty,przy najmniej na razie..ale jeszcze mogą na pewno się włączyć do walki o ekstraklase
ŁKS-u bym raczej nie brał pod uwage ...piłkarze nie przygotowani do rundy,długi...nie pewna przyszłość ślizgają się z sezonu na sezon..ile jeszcze tak wytrzymają??
No Widzew już ma 10 pkt. przewagi nad 2 lokatą. Myślę że są krok od awansu.
Widzew obecnie gra na poziomie ekstraklasy i bije na głowe prawie wszystkie kluby z 1ligi, jedynie Pogoń i ewentualnie ŁKS może z tym klubem powalczyć.Pablo_LG pisze:No Widzew już ma 10 pkt. przewagi nad 2 lokatą. Myślę że są krok od awansu.
1.Widzew
2.Pogoń/ŁKS/Flota ze wskazaniem na tych pierwszych.
Dopóki piłka w grze...Grappa pisze:Z 1 miejsca Widzew, z drugiego Górnik.
Szkoda ze Górnik minie się z Piastem tyle że Górnik w góre, a Piast w dół. Wielka szkoda ;)
Ty to masz jednak na punkcie Piasta obsesje ;)Grappa pisze:Z 1 miejsca Widzew, z drugiego Górnik.
Szkoda ze Górnik minie się z Piastem tyle że Górnik w góre, a Piast w dół. Wielka szkoda ;)
Gdzie cokolwiek na jego temat napiszą musisz swoje trzy grosze dopisać, i w jednym ci przyznam racje, nie spotkamy sie w lidze za rok, bo my nadal będziemy w ekstraklasie ;)
1:4 ;-)Sztygar pisze:Widzew obecnie gra na poziomie ekstraklasy i bije na głowe prawie wszystkie kluby z 1ligi, jedynie Pogoń i ewentualnie ŁKS może z tym klubem powalczyć.Pablo_LG pisze:No Widzew już ma 10 pkt. przewagi nad 2 lokatą. Myślę że są krok od awansu.
Więc z tą walką ŁKS-u z Widzewem byłbym spokojny ;-).
Co do tematu, poza RTSem do E-klasy wg mnie awansuje Pogoń, a z całego serca życzę awansu Sandecji NS, która do drugiego ŁKSu traci ledwie 2 punkty.
-
Chaosrules
a ja mówie że będzie bez Łódzkich klubów
Pogoń i Górnik
albo
Sandecja i Górnik
Pogoń i Górnik
albo
Sandecja i Górnik
-
ZamaskowanySzachista
Kolega może napisał to nie z kompleksu, a z doświadczenia. Bo trenerem waszego klubu został ukochany Rysio Wieczorek...Sztygar pisze:Ty to masz jednak na punkcie Piasta obsesje ;)Grappa pisze:Z 1 miejsca Widzew, z drugiego Górnik.
Gdzie cokolwiek na jego temat napiszą musisz swoje trzy grosze dopisać, i w jednym ci przyznam racje, nie spotkamy sie w lidze za rok, bo my nadal będziemy w ekstraklasie ;)
Tak, został nim Rysio ale mam nadzieje że nie będzie przeszkadzał piłakrzom w utrzymaniu bo póki co to głównie w ich głowach i nogach sie wszystko rozstrzygnie.
Obiektywnie patrząc Górnik nie ma szans na awans z zawodnikami bez ambicji których mu w składzie nie brakuje, mecz ze Stiolnem jeszcze w tym wszystkich utwierdził, a jezeli grappa sądzisz inaczej to jesteś ignorantem.
CHCNI - tak, pamiętam 1-4 ale do jakiegoś czasu ŁKS potrafił przeprowadzić groźną kontre i rozbijac ataki Widzewa, oczywiście do czasu bo szybko strzelone dwa gole rozstrzygneły spotkanie.
W ostatniej kolejce ŁKS wygrał 1-0 z KSZO więc będzie walczył o te drugie miejsce premiowane awansem.
Obiektywnie patrząc Górnik nie ma szans na awans z zawodnikami bez ambicji których mu w składzie nie brakuje, mecz ze Stiolnem jeszcze w tym wszystkich utwierdził, a jezeli grappa sądzisz inaczej to jesteś ignorantem.
CHCNI - tak, pamiętam 1-4 ale do jakiegoś czasu ŁKS potrafił przeprowadzić groźną kontre i rozbijac ataki Widzewa, oczywiście do czasu bo szybko strzelone dwa gole rozstrzygneły spotkanie.
W ostatniej kolejce ŁKS wygrał 1-0 z KSZO więc będzie walczył o te drugie miejsce premiowane awansem.
Z pewnością Widzew i chyba jednak wymęczy awans Górnik, ewentualnie Pogoń
Widzew na bank i mysle ze Pogon albo Sandecja zrobi niespodzianke Górnik coś slabo mi się wydaje.
Widzew i możliwe, że Pogoń ...
Widzew to ma już awans pewny,o 2 lokatę będą się biły Pogoń,ŁKS, i Sandecja.
Widzew to pewne, no a drugi zespół to najlepiej Pogoń.