Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
PETRAFCSIERPC

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: PETRAFCSIERPC » 19.02.2010, 00:42

De puta madre pisze:Nie moja parafia, ale Sieprc od zawsze kojarzony jest z Petrochemią (na miejscowym Kasztelanie kręcony młyn przez fc Petry, chyba nie lubieli się z Targówkiem). Jeśli cos się zmieniło, to niech ktoś z Sierpca to sprostuje.

I pytanko ode mnie - na Kasztelanie obecnie dzieje się coś, czy chłopaki śmigają tylko na Petrę?
SIERPC=PETROCHEMIA więc macie dobre skojarzenie,na KASZTELANIE póki co cisza
z różnych przyczyn,działamy na tę chwilę tylko jak fc PETRY

iparts.pl
Sztygar

Post autor: Sztygar » 19.02.2010, 00:49

PETRAFCSIERPC pisze:
Ljukowy pisze:Z Zawiszą w Sierpcu prawda, kilka osób śmiga po mieście w smyczkach, wrzuty nie schodzą z murów, kiedyś na wiadukcie na "dziesiątce" długo wisiał transparent: "Ekstraklasa dla ŁKSu" który wywiesili miejscowi Zawiszacy.
Osobiście znam jedną osobę z Sierpca, która śmiga na Gdańską 163a.

PoZdrawiam :-)

a potem się obudziłeś :-)

w okresie wakacyjnym pewnie z przypadku Sierpc obmalowany przez małoletnią Z(małoletnią ze względu na hasła i jakość napisów) sprawcy nie wykryci :-)
smyczki na mieście to mają tylko psy heh a na pewno nie jakaś Zawisza,więc troszkę powagi kolego.
Zawisza to ON

FordonscyWariaciWKS

Post autor: FordonscyWariaciWKS » 19.02.2010, 01:11

PetraFcSierpiec . Po tym co napisałes to mozna wnioskowac ze małolatem jestes ty a nie oni mało tego nieznajacym historii . Ciagle Zawisza ona ona ona uwierz dla znajacych temat jest to strasznie z d*** . Zeby ciebie podbudowac napisze tak
jestescie zajebiscie silni Sierpcu ! moc piekielna !!!!!

jaworzno21

Post autor: jaworzno21 » 19.02.2010, 05:51

Frodo pisze:Możew ktos napisać jakie ekipy obcnie śmigają w Jaworznie na Victorie i Szczakowianke? Doszły mnie słuchy, ze na Szczaxe chodzi obecnie fc Ruchu z Jaworzna. Zawsze z tymi kibicami jak już to kojarzyła mi sie Victoria.
A więc jak to jest? A może obie ekipy są to kibice tylko swojego klubu?
Oczywiście nie piszę tego aby poraz kolejny odswierzac temat Jaworzna a więc proszę odpowiadać tylko w sprawię Victorii i Szczakowianki!
prywatne znajomosci z kilkoma osobami ze Szczakowianki, zadnego afiszowania sie w barwach..
Victoria to przeszlosc...

Radek_Sierpc

Post autor: Radek_Sierpc » 19.02.2010, 09:25

Część wrzutów Zawiszy w Sierpcu jeszcze pozostała, ale nie sądzę by namalowała to jakaś osoba z Sierpca.
Od czasu ich pojawienia mam baczniejszą uwagę i przyznam szczerze, że żadnej osoby ze smyczą w szaliku czy w czymkolwiek innym w barwach Zawiszy nie spotkałem.
Od lat w Sierpcu zdecydowana większość osób sympatyzuje z Wisłą Płock i nic w tym temacie się nie zmienia.
Na Kasztelanie aktualnie nic się nie dzieje. Być może zmieni się to po naszym prawdopodobnym awansie do 4 ligi.
Podsumowując Sierpc = Wisła Płock jeśli ktoś sympatyzuje z innym klubem to raczej gdzieś głęboko schowany w domu przed telewizorem.
Pozdrawiam
[link]" target="_blank

tobylmelanz

Post autor: tobylmelanz » 19.02.2010, 13:34

Jak wyglada sytuacja w Parzymiechach i Lututowie ???

Ljukowy

Post autor: Ljukowy » 19.02.2010, 13:43

Na pewno nie małoletnia, możesz mi uwierzyć, jeżeli pisałem, że znam osobiście jednego - tak, chłopaka na stałe mieszkającego w Sierpcu, to co - z d*** to sobie wziąłem? Jesteś typowym przykładem człowieka rozjuszonego z kompleksami, bo gdzie ja napisałem, że Sierpc tylko Zawisza? Wyolbrzymiasz, wyolbrzymiasz, a jeżeli ja piszę, że w Sierpcu jest kilka osób związanych z WKS-em to znaczy, że tak jest, uwierz mi - w opowiadanie bajek przestałem się bawić, gdy ojciec przestał na mnie krzyczeć, że za późno wracam do domu. ;-D
No, ale jak nie wiesz, że Zawisza Czarny z Garbowa herbu Sulima to ON, no to nie mamy o czym pisać, sorry. Bez ciśnień. ;-)

Radek - tak, te osoby są z Sierpca i bez obrazy, piszę po prostu szczerze - ale skoro nie wiecie, kto to jest, to tylko świadczy o Waszej słabej organizacji. ;-)

PoZdrawiam!

CzarnyCharakter

Post autor: CzarnyCharakter » 19.02.2010, 14:38

Może ja się wypowiem bo w końcu chodzi o nasze podwórko :) Sytuacja w Sierpcu jest taka a nie inna, to miasto zawsze należało do Nafciarzy . Byliśmy i jesteśmy jedyna aktywna grupą działająca w tym mieście nie mając żadnego rywala. Że ktoś nam wymalował trochę miasta w barwach Zety to nie oznaczą że WKS tu jest i mają tu coś do powiedzenia!! Być może jest jakiś fanatyk co się przeprowadził do Sierpca nie zaprzeczam i się nam trochę spsocił tymi wrzutami. Ale jako kibic na pewno się z tym nie afiszuję bo już dawno by został namierzony. Kolego powyżej nie martw się o naszą organizację bo wcale nie jest z nią tak zle jak ci się wydaję ;) Jesteśmy dobrym fan clubem Petrochemii Płock czynnie uczestniczymy w różnorakich akcjach organizowanych przez Nafciarzy !!

Bez napinki pozdro dla normalnych

Radek_Sierpc

Post autor: Radek_Sierpc » 19.02.2010, 14:55

Ljukowy pisze:
Radek - tak, te osoby są z Sierpca i bez obrazy, piszę po prostu szczerze - ale skoro nie wiecie, kto to jest, to tylko świadczy o Waszej słabej organizacji. ;-)
Wybacz, ale ciężko jest wiedzieć o kimś kogo nigdy nie było okazji zobaczyć na oczy mimo tego, że Sierpc to małe miasteczko.
Tak jak wyżej napisane zapewne jakaś osoba z Bydgoszczy się tu sprowadziła i tak powstał wątek Zawiszy w Sierpcu. Normalna sytuacja, która ma miejsce w wielu takich miejscowościach.
Jeżeli będzie mi dane spotkać choć jedną osobę na mieście w barwach Zawiszy obiecuje poinformować o tym fakcie [link].. . Do tego czasu sprawa nie wymaga chyba dalszych komentarzy.
[link]" target="_blank

mentol

Post autor: mentol » 19.02.2010, 19:13

FordonscyWariaciWKS i Ljukowy: wejdzcie na nasze forum i spójrzcie kto ma prawo wypowiadac się w imieniu Zawiszy na forach takich jak te. Koniec tematu z Waszej strony.

-gz-

Post autor: -gz- » 20.02.2010, 14:33

ostrykrokodylec pisze:Vitor został wyczyszczony. Sama Polonia.
głupoty

SkokAdrenaliny24h

Post autor: SkokAdrenaliny24h » 20.02.2010, 15:33

Orientuje sie ktos jaka jest sytuacja w Kłodawie wojewodztwie wielkopolskim, tam gdzie jest ta najwieksza kopalnia soli w Polsce.

miejski patriota

Post autor: miejski patriota » 20.02.2010, 18:45

jak ogólnie wygląda sytuacje Ruchu Radzionków?
Czy może ktoś bliżej przedstawić sytuacje z ich stadionem i osiedlami obok niego. Jak wygląda rywalizacja z Polonią? Swego czasu ktoś wrzucił zdjęcie sporych rozmiarów dywanu z szali RR, czy Cidry mają jakieś POlonii?

ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN » 21.02.2010, 15:34

mam pytanie o Świętoszów, Międzyrzecz i Ośno Lubuskie - działają tam jakies lokalne ekipy?

sysysy

Post autor: sysysy » 21.02.2010, 19:43

A kto w Kasinie Wielkiej (tylko bez złośliwości)

I co do Piotrkowa - jak to jest z tymi trzema klubami?- chodzi mi o to z którymi z " większych braci" sympatyzują? Myślałem że sympatie prowidzewskie, ale jedni kroją drugich, więc chyba nie?...i czy Polonia może się pochwalić jakimiś sympatykami?

fujitsu siemens

Post autor: fujitsu siemens » 21.02.2010, 20:17

Miedzyrzecz to na siatce dzialaja cos i wiadomo na zuzel do Gorzowa przyjezdzaja i sa osoby ktore na Stilon przyjezdzaja

el conejo

Post autor: el conejo » 21.02.2010, 20:29

fujitsu siemens pisze:Miedzyrzecz to na siatce dzialaja cos i wiadomo na zuzel do Gorzowa przyjezdzaja i sa osoby ktore na Stilon przyjezdzaja
na Widzew też kilka osób jeździ...
RTS

Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec » 22.02.2010, 11:24

sory za off top...wu_doszła do Ciebie moja wiadomość? czy masz coś poblokowane?

wu_

Post autor: wu_ » 22.02.2010, 11:33

Dochodzi, poszła odpowiedź i na tym zakonczymy, jesli trzeba bedzie wkleje to na ogolnym dla wszystkich ciekawskich

I podbijam pytanie:
wu_ pisze:A ja mam inne pytanie: Rumia - czy to prawda że w latach 90 była tam przewaga Bałtyku? Jak wygląda to dzisiaj?

Martini Player

Post autor: Martini Player » 22.02.2010, 13:04

Może lepiej już zakończyć tą paplaninę o Ligocie,bo znowu do niczego to nie prowadzi?

Mam pytanie odnośnie Czeladzi,a właściwie CKSu Czeladz. Czy wszyscy kibice są kibicami sosnowieckiego Zagłębia,czy jest część dla której jednak CKS jest najważniejszy?

Milo

Post autor: Milo » 22.02.2010, 17:38

Martini Player pisze:Może lepiej już zakończyć tą paplaninę o Ligocie,bo znowu do niczego to nie prowadzi?

Mam pytanie odnośnie Czeladzi,a właściwie CKSu Czeladz. Czy wszyscy kibice są kibicami sosnowieckiego Zagłębia,czy jest część dla której jednak CKS jest najważniejszy?
Prawie wszyscy kibice CKs Czeladz,są kibicami Zagłebia, i dla nas tak samo jest wazny CKS i jak i Zagłębie. Bo wszyscy jesteśmy Zagłębiakami!

Otwarta_rejestracja

Post autor: Otwarta_rejestracja » 22.02.2010, 17:49

Mogłby ktos z Bełchatowa opisac sytuacje w tym miescie ? Ewentulanie dac numer strony tematu jesli bylo nie dawno opisywane.
KOCHAM PLACKI
Obrazek

Miami

Post autor: Miami » 22.02.2010, 18:55

wu_ pisze:A ja mam inne pytanie: Rumia - czy to prawda że w latach 90 była tam przewaga Bałtyku? Jak wygląda to dzisiaj?
[/quote]

Prawda. Generalnie we wczesnych latach 90-tych dzielnica Rumi- Janowo to panowanie Bałtyku . Spowodowane to było tym że bloki które tam powstawały zamieszkiwali stoczniowcy no i klub wynajmował tam mieszkania piłkarzom . Teraz Rumia to 90% - 95% Arka .

miejski patriota

Post autor: miejski patriota » 22.02.2010, 19:52

miejski patriota pisze:jak ogólnie wygląda sytuacje Ruchu Radzionków?
Czy może ktoś bliżej przedstawić sytuacje z ich stadionem i osiedlami obok niego. Jak wygląda rywalizacja z Polonią? Swego czasu ktoś wrzucił zdjęcie sporych rozmiarów dywanu z szali RR, czy Cidry mają jakieś POlonii?

nisc

Post autor: nisc » 22.02.2010, 20:56

Miami pisze:

Prawda. Generalnie we wczesnych latach 90-tych dzielnica Rumi- Janowo to panowanie Bałtyku . Spowodowane to było tym że bloki które tam powstawały zamieszkiwali stoczniowcy no i klub wynajmował tam mieszkania piłkarzom . Teraz Rumia to 90% - 95% Arka .[/quote]

nie do dawno sie tak nie ubawilem, okej bylo do 20 osob max jezdzacych na derby w latach 92-95 ale zeby byla to przewaga sorry, juz bardziej "bojowe" bylo te kilka osob z Janova z Lechii, jednakze jedno trzeba przyznac, ekipa Sks-u z Janowa jako "ostatni mohikanie" jezdzili na Baltyk kolejka za co zostali skarceni nie raz ,nie dwa ( najbardziej w sezonie 95-96 przed meczami z Ruchem i Polonia Bytom ) , rowniez posiadali "egzotyczna" flage "Zaspa-Janovo". Jeszcze jedno jak ktos wymieni osiedla stoczniowe w Rumii gdzie zgredy chodzily na Baltyk( z tych stoczniowych mieszkan), masowo do tego stopnia ze mialo to jakies znaczenie dla rozkladu sil normalnych ekip bylbym wdzieczny..pzdr
TYBET JEST SERBSKI

1925

Post autor: 1925 » 22.02.2010, 21:06

nisc pisze:
Miami pisze:

Prawda. Generalnie we wczesnych latach 90-tych dzielnica Rumi- Janowo to panowanie Bałtyku . Spowodowane to było tym że bloki które tam powstawały zamieszkiwali stoczniowcy no i klub wynajmował tam mieszkania piłkarzom . Teraz Rumia to 90% - 95% Arka .
nie do dawno sie tak nie ubawilem, okej bylo do 20 osob max jezdzacych na derby w latach 92-95 ale zeby byla to przewaga sorry, juz bardziej "bojowe" bylo te kilka osob z Janova z Lechii, jednakze jedno trzeba przyznac, ekipa Sks-u z Janowa jako "ostatni mohikanie" jezdzili na Baltyk kolejka za co zostali skarceni nie raz ,nie dwa ( najbardziej w sezonie 95-96 przed meczami z Ruchem i Polonia Bytom ) , rowniez posiadali "egzotyczna" flage "Zaspa-Janovo". Jeszcze jedno jak ktos wymieni osiedla stoczniowe w Rumii gdzie zgredy chodzily na Baltyk( z tych stoczniowych mieszkan), masowo do tego stopnia ze mialo to jakies znaczenie dla rozkladu sil normalnych ekip bylbym wdzieczny..pzdr[/quote]

to nie z Rumii była Sandra ;) ?
:arrow:

gat

Post autor: gat » 22.02.2010, 22:43

Troche dziwne że beton z Miami wypowiada sie na temat Rumi. :)
[link]

Miami

Post autor: Miami » 22.02.2010, 23:20

gat pisze:Troche dziwne że beton z Miami wypowiada sie na temat Rumi. :)
Z Lechią nie mam nic wspólnego także PUDŁO

nisc a pamiętasz słynna ustawkę pod hotelem Faltom? Może wtedy też kibiców Bałtyku z Rumi zebrało się 20 osób ?

O przebiegu tej awantury nie dyskutujmy bo znowu będą spięcia .

nisc

Post autor: nisc » 23.02.2010, 00:25

chyba nie probujesz tu wykazac ze w Faltomie to byl fc Rumia ....no chyba ze Rumia obejmuje Gdynie i okolice ;-)
TYBET JEST SERBSKI

szybki_bill

Post autor: szybki_bill » 23.02.2010, 01:13

Rumia w późnych latach 90-tych była już niemal w całości opanowana przez Arkę. Bałtyk to kiedyś bloki stoczniowe na obrzeżach Janowa, ale młodzi od dawna już tylko za Arką i Kadłuby obecnie nic nie znaczą. To sporych rozmiarów miasto (ponad 40tyś), położone bardzo blisko Gdyni i z dobrym dojazdem (25min do stadionu) to nadal bardzo duży niewykorzystany potencjał w moim odczuciu.

Mixi

Post autor: Mixi » 23.02.2010, 12:47

jak wygląda sytuacja w Kurowie niedaleko Lublina?

ostrykrokodylec

Post autor: ostrykrokodylec » 23.02.2010, 12:53

Mixi pisze:jak wygląda sytuacja w Kurowie niedaleko Lublina?
O ile dobrze pamiętam to w okolicach wrzuty Motoru na przystankach.

ramzesKKS

Post autor: ramzesKKS » 23.02.2010, 19:51

a wie ktoś może co jest w Śródmieściu w Łodzi. Bo stąd jest CC ,dużo grafów, zawsze mi się wydawalo że eŁKSa tam panuje. A tu raz się mówi że wymieszane albo ,że na plus dla Widzewa.

odyniec

Post autor: odyniec » 23.02.2010, 20:08

ramzesKKS pisze:Siema. Wie ktoś co jest konkretnie w Śródmieściu w Łodzi? Bo przecież stąd jest CC, a raz się mówi ze jest wymieszane a raz że na plus dla Widzewa. Nie wydaje mi się,żeby Widzew miał też taką ekipe jak eŁKSa.
Podział na ulice:
Widzew - Pomorska i okolice: Zacisze, Rewolucji 1905, tzw Radiostacja, od placu Dąbrowskiego w strone Widzewa (Narutowicza, Uniwersytecka, Jaracza), mniej w okolicach Wschodniej przy Starym Mieście, Kilińskiego, Nawrot

ŁKS - tzw. Tyły: Radwańska, okolice Piotrkowskiej koło Katedry, Wigury, starsza ekipa z Abramowskiego tzw. 'Abramka', Zamenhofa, Struga, Tuwima i Jaracza do Kilińskiego, Włókiennicza, Nowomiejska, Wschodnia. Mniej w okolicach Nawrot, Orla, POW, plac Dąbrowskiego.

Vargas_Llosa

Post autor: Vargas_Llosa » 23.02.2010, 21:36

odyniec pisze:
ramzesKKS pisze:Siema. Wie ktoś co jest konkretnie w Śródmieściu w Łodzi? Bo przecież stąd jest CC, a raz się mówi ze jest wymieszane a raz że na plus dla Widzewa. Nie wydaje mi się,żeby Widzew miał też taką ekipe jak eŁKSa.
Podział na ulice:
Widzew - Pomorska i okolice: Zacisze, Rewolucji 1905, tzw Radiostacja, od placu Dąbrowskiego w strone Widzewa (Narutowicza, Uniwersytecka, Jaracza), mniej w okolicach Wschodniej przy Starym Mieście, Kilińskiego, Nawrot

ŁKS - tzw. Tyły: Radwańska, okolice Piotrkowskiej koło Katedry, Wigury, starsza ekipa z Abramowskiego tzw. 'Abramka', Zamenhofa, Struga, Tuwima i Jaracza do Kilińskiego, Włókiennicza, Nowomiejska, Wschodnia. Mniej w okolicach Nawrot, Orla, POW, plac Dąbrowskiego.
Po stronie ŁKS wymieniłbym jeszcze graniczną (od strony zachodniej, za nią zaczyna się Polesie) ul. Wólczańską. Natomiast do obszarów raczej prowidzewskich zaliczyłbym nadto ul. Składową (rejon dworca Łódź Fabryczna) i Manhattan (pomiędzy Piłsudskiego, Piotrkowską i Sienkiewicza).
Jako ciekawostkę dodam, że tzw. Lumumbowo (miasteczko studenckie UŁ) leży na terenie w pełni kontrolowanym przez widzewiaków (Pomorska).

Upraszczając: północ (północny wschód) zdecydowanie Widzew, południe (południowy zachód) zdecydowanie ŁKS, reszta przemieszana.

Pod względem opanowanego obszaru na Śródmiesciu przewaga "rodowitych". Nie lubię bawić się w procenty, ale tutaj można to w miarę rzetelnie ocenić na 55/45 na ich korzyść.
Pod względem ilości aktywnych kibiców - trudno powiedzieć, chyba również delikatnie więcej "białych końcówek".
Pod względem tzw. jakości muszę postawić na Pomorską.
Aut bibat, aut abeat

19Ś10

Post autor: 19Ś10 » 23.02.2010, 21:45

Warto napisać że Stare Miasto jest położone na granicy dwóch dzielnic, Śródmieścia oraz Bałut co sprawia że jest tam "ciekawie". Od strony Śródmieścia jest ono otoczone paroma ulicami na których zdecydowanie dominuje ŁKS (ul. Wschodnia, kawałek ul. Północnej, Zachodnia.) natomiast od strony Bałut jest już tylko Widzew. Zdecydowanie nie polecam przebywania na Starym Mieście przyjezdnym. W ciekawym miejscu położona jest ulica Dowborczyków (Widzew) która otoczona jest takimi ulicami jak Tuwima czy Abramowskiego co sprawia że w sezonie letnim jest tam bardzo wesoło.

TylkoPB

Post autor: TylkoPB » 23.02.2010, 22:15

Stroszek - całkowita dominacja Polonii
Vitor - kidys duzo cidrów teraz przewaga Poloni
Sójcze - lekka przewaga cidrów ale młodzi wybierają PB

ACM_1899

Post autor: ACM_1899 » 23.02.2010, 22:26

odyniec pisze:Podział na ulice:

Tyły i Pietryna przy Katedrze to jedno i to samo. Wigury, Orla i plac Dąbrowskiego to miejsca Widzewskie (ŁKS też tam jest ale dużo większa przewaga Widzewiaków).
19Ś10 pisze:Warto napisać że Stare Miasto jest położone na granicy dwóch dzielnic, Śródmieścia oraz Bałut co sprawia że jest tam "ciekawie". Od strony Śródmieścia jest ono otoczone paroma ulicami na których zdecydowanie dominuje ŁKS (ul. Wschodnia, kawałek ul. Północnej, Zachodnia.) natomiast od strony Bałut jest już tylko Widzew. Zdecydowanie nie polecam przebywania na Starym Mieście przyjezdnym. W ciekawym miejscu położona jest ulica Dowborczyków (Widzew) która otoczona jest takimi ulicami jak Tuwima czy Abramowskiego co sprawia że w sezonie letnim jest tam bardzo wesoło.
Albo ci się ulice pomyliły albo nie wiesz co piszesz? Ulica Dowborczyków leży wzdłuż Kilińskiego i faktycznie odchodzi od Tuwima ale nawet nie dochodzi do Piłsudzkiego nie mówiąc już do Abramowskiego która jest dobre 2 przystanki dalej. Po za tym na Dowborczyków jest mało aktywnych kibiców.

Pamietaj o Bohaterach ... tłoczono kiedyś w szkolach

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 23.02.2010, 22:33

TylkoPB pisze:
Stroszek - całkowita dominacja Polonii
Vitor - kidys duzo cidrów teraz przewaga Poloni
Sójcze - lekka przewaga cidrów ale młodzi wybierają PB
Shift kolego.

Odnośnie teatu tochciałbym uzyskać pewne informacje na temat Zambrowa.
Pamiętam, że swego czasu miejscowa Olimpia radziła sobie nienajgorzej i niektóre ich pojedynki z ŁKS-em Łomża były bardzo ciekawe.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

ACM_1899

Post autor: ACM_1899 » 23.02.2010, 22:50

ACM_1899 pisze: Albo ci się ulice pomyliły albo nie wiesz co piszesz? Ulica Dowborczyków leży wzdłuż Kilińskiego i faktycznie odchodzi od Tuwima ale nawet nie dochodzi do Piłsudzkiego nie mówiąc już do Abramowskiego która jest dobre 2 przystanki dalej. Po za tym na Dowborczyków jest mało aktywnych kibiców.

Pamietaj o Bohaterach ... tłoczono kiedyś w szkolach
Sorka mała literówka mi się wkradła,oczywiście miało być Piłsudskiego. Pozdrawiam ;)

ODPOWIEDZ