- Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)
http://uwaga.onet.pl/29918,wideo,152627 ... ortaz.html
To było kwestią czasu kiedy ITI wykorzysta tę akcję CBŚ ...
-
GtWładzię
Legia, teraz Lech...
"Łapanki" angielskie chyba się zaczynają...
http://w271.wrzuta.pl/film/3sN1f7okuSS/ ... echa_w_wtk
"Łapanki" angielskie chyba się zaczynają...
http://w271.wrzuta.pl/film/3sN1f7okuSS/ ... echa_w_wtk
A Ty skąd masz takie wiadomości ? Jak jakieś przecieki do Ciebie doszły to się podziel nimi a nie wal sloganami. Co nas nie zabije to nas wzmocni.michu26 pisze:Wszystko przez to obsrane euro, a wszyscy sie tak cieszyli, ze nowe stadiony,to teraz bedziemy mieli. Poznan jako pierwszy poszedl, ale to jest dopiero poczatek konca ekipy.
Nie wydaje mi się żeby był to "koniec ekipy". Lech ma bardzo mocne zaplecze, jeżeli już to mogą na jakiś czas obniżyć loty. Nie jest to tak jak w przypadku mniejszych ekip - vide JKS Jarosław, gdzie ekipę rozbiły im aresztowania.
http://www.epoznan.pl/index.php?section ... s&id=18054
Coraz większa nagonka na "Wiarę Lecha"
Coraz większa nagonka na "Wiarę Lecha"
Ktoś wie może kiedy to ma lecieć ?Kapi pisze:http://uwaga.onet.pl/29918,wideo,152627 ... ortaz.html
jak się dowiedzieli reporterzy WTK, poznańska prokuratura podejrzewa Krzysztofa M. o kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą. W tej chwili nie przedstawiono jednak na to dowodów. Jedyne zarzuty wobec prezesa Wiary Lecha dotyczą sfałszowanego zaświadczenia

niech zyja wolne media...
Kilkuset sympatyków Łódzkiego Klubu Sportowego z niecierpliwością czekało przed Urzędem Miasta Łodzi na rozstrzygnięcie rozmów między władzami miasta a przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców ŁKS. Spotkanie dotyczyło przyszłości piłki nożnej w najstarszym łódzkim stowarzyszeniu sportowym. Udział w nim wzięła także delegacja drużyny, z trenerem Grzegorzem Wesołowskim i kapitanem Marcinem Adamskim na czele.
- Trwają daleko zaawansowane rozmowy z inwestorem gotowym wejść do Łódzkiego Klubu Sportowego. Jego ostateczną decyzję poznamy do końca tego tygodnia. Ma on jednak bardzo skonkretyzowaną wizję prowadzenia klubu – powiedział wiceprezydent Łukasz Magin.
Jeśli inwestor zechce pomóc łódzkiemu klubowi, po wyrażeniu zgody przez Radę Miejską, odkupi miejskie akcje spółki ŁKS PSS. Wcześniej jednak obecny prezes spółki Dariusz Gałązka zostanie zobowiązany do zaciągnięcia zobowiązań do kwoty ok. 4 milionów złotych. Pozwoli to na podpisanie przez spółkę umowy pożyczki z inwestorem.
- Przedstawiliśmy władzom swój apel dotyczący pomocy dla klubu. Na następne spotkanie umówiliśmy się 2 marca. Mamy nadzieję, że do tego czasu uzyskamy już na niego odpowiedź. Pojawiło się dla ŁKS światełko w tunelu – powiedział przedstawiciel kibiców Karol Rimler.
W apelu do władz miejskich Stowarzyszenie Kibiców ŁKS nawiązało m.in. do dzierżawy gruntów wokół stadionu, odtworzenia boisk treningowych dla piłkarzy oraz zainstalowania bramek wejściowych na obiekt przy al. Unii Lubelskiej, zgodnie z tym, co zostało zawarte w umowie między miastem Łódź a ŁKS w 2006 roku.
Prezydent Tomasz Sadzyński prowadzi rozmowy z prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej Grzegorzem Lato. Istnieje duża szansa, by spółka ŁKS PSS zastąpiła w rozgrywkach pierwszej ligi zadłużony ŁKS SSA.

- Trwają daleko zaawansowane rozmowy z inwestorem gotowym wejść do Łódzkiego Klubu Sportowego. Jego ostateczną decyzję poznamy do końca tego tygodnia. Ma on jednak bardzo skonkretyzowaną wizję prowadzenia klubu – powiedział wiceprezydent Łukasz Magin.
Jeśli inwestor zechce pomóc łódzkiemu klubowi, po wyrażeniu zgody przez Radę Miejską, odkupi miejskie akcje spółki ŁKS PSS. Wcześniej jednak obecny prezes spółki Dariusz Gałązka zostanie zobowiązany do zaciągnięcia zobowiązań do kwoty ok. 4 milionów złotych. Pozwoli to na podpisanie przez spółkę umowy pożyczki z inwestorem.
- Przedstawiliśmy władzom swój apel dotyczący pomocy dla klubu. Na następne spotkanie umówiliśmy się 2 marca. Mamy nadzieję, że do tego czasu uzyskamy już na niego odpowiedź. Pojawiło się dla ŁKS światełko w tunelu – powiedział przedstawiciel kibiców Karol Rimler.
W apelu do władz miejskich Stowarzyszenie Kibiców ŁKS nawiązało m.in. do dzierżawy gruntów wokół stadionu, odtworzenia boisk treningowych dla piłkarzy oraz zainstalowania bramek wejściowych na obiekt przy al. Unii Lubelskiej, zgodnie z tym, co zostało zawarte w umowie między miastem Łódź a ŁKS w 2006 roku.
Prezydent Tomasz Sadzyński prowadzi rozmowy z prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej Grzegorzem Lato. Istnieje duża szansa, by spółka ŁKS PSS zastąpiła w rozgrywkach pierwszej ligi zadłużony ŁKS SSA.

W czwartek.eldus pisze:Ktoś wie może kiedy to ma lecieć ?Kapi pisze:http://uwaga.onet.pl/29918,wideo,152627 ... ortaz.html
-
Dragon1908
Zimowa pora sprzyja refleksji. Postanowiłem przejrzeć internetowe strony, zapisy dyskusji i przyjrzeć się zielonogórskim kibicom, identyfikującym się z klubami nie tylko od święta, czyli meczu.FCZ pisze:Wrzuć tu tekst, nie każdy chce nabijać żydowską kieszeń...
Żużlowi fani, choć jest ich więcej, nigdy nie wywołali, jako grupa, negatywnych emocji - mam na myśli Falubaz Net F@ns. Pewne incydenty miały miejsce, ale generalnie jawią się jako środowisko kreatywne, skore do inteligentnych złośliwości i potrafiące się bawić. Mam nadzieję tylko, że się nie mylę i że nie jestem głuchy. Choć wada słuchu w przypadku waszego starzejącego się, ukochanego, felietonisty może mieć miejsce. Wieloletnie słuchanie death metalu nie pozostaje bez przykrych konsekwencji.
Co prawda zastanawiać może kibicowski pakt z Flotą Świnoujście, oficjalnie nie wiadomo wszak, w czym współpraca między kibicami żużla i piłki nożnej ma się wyrażać, ale gdy spojrzymy na powierzchnię działań naszych fanów, czyli oprawy meczowe (śpiewy, gadżety), to są czyści. Na uznanie zasługują wręcz, kiedy dowiadujemy się, że kibice żużla z Zielonej Góry potrafili zorganizować Wigilię dla bezdomnych albo pomalować świetlicę dla dzieciaków w szpitalu.
Jak na tym tle wyglądają kibice Lechii, grupa która chce by ją utożsamiano z klubem i pragnie się angażować w jego sprawy? Liczebnie niewielka, ale kontrowersyjna. W sieci znaleźć można utyskiwania fanów, kierowane w stronę działaczy Lechii, głównie prezesa Stacewicza, na brak współpracy. Plusem są chęci grupki kibiców, próbujących organizować doping, zamyślających nad reklamą klubu, deklarujących oczyszczenie stadionowych krzesełek, wreszcie angażujących się (przynajmniej słownie) w odśnieżanie boiska. Wszystko pięknie.
Dlaczego więc uważam, że dobrze postępuje Krzysztof Stacewicz odseparowując się od fanów wykrzykujących na meczach jakieś dziwne MBKS i ślęczących pod flagą z napisem "zielonogórscy patrioci"? Ano dlatego, że ci sami kibice nie wstydzą się swoich rasistowskich poglądów, deklarują postawę nietolerancji oraz afiszują się z krzyżem celtyckim, zakazanym m. in. w Niemczech, uznanym bowiem za symbol neofaszystów. Po co łączyć doping sportowy z polityką? Czy tylko dlatego, że wszędzie indziej tak jest? Możemy zbudować sobie rzetelny klub, a przy tym zadbać o klasową publikę. Istnieje obawa, że kooperacja zarządu z kibicami o nacjonalistycznych poglądach przerodzi się w szkodę dla Lechii. Tymczasem ten biedny klub nie potrzebuje wrogów, ale pozytywnej promocji. Zamiast hołoty manifestującej narodowe poglądy, pod szyldem Lechii powinni gromadzić się rodziny z dzieciakami.
Żelazna konsekwencja zarządu Lechii, wykluczająca doraźne korzyści, pozwoli uczynić z Zielonej Góry otwarty ośrodek piłkarski. Jeśli większość piłkarskiej Polski toleruje kiboli, faszystowskie emblematy, przyzwala na rasistowskie zachowania, to Lechia może być przeciw, być jak FC St. Pauli Hamburg, demonstracyjnie antyfaszystowska, odrzucająca symbolikę skrajnej prawicy. W sieci możemy przeczytać, że "antyfaszystowskie nastawienie miłośników FC St. Pauli pojawiło się w latach 80., kiedy na stadionie ich głównego lokalnego rywala - Hamburger Sport-Verein (HSV) Hamburg, wielu kibiców zaczęło przejawiać sympatie skrajnie prawicowe. Spowodowało to exodus sporej liczby kibiców tej drużyny. Woleli oni emocjonować się piłką na stadionie wolnym od rasistowskich haseł i okrzyków".
Bycie Lechii Zielona Góra demonstracyjnie antyfaszystowskim klubem, to pomysł na siebie (forma pozytywnej reklamy) i droga do uczynienia z piłki nożnej w naszym mieście sportu rodzinnego. W wiosenne soboty rodziny z dziećmi, zamiast na obżarstwo i zakupy, zapraszamy na mecze Lechii Zielona Góra!
http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagor ... glika.html
Co do tekstu wyżej:
-"Zamiast hołoty manifestującej narodowe poglądy, pod szyldem Lechii powinni gromadzić się rodziny z dzieciakami."
-"W wiosenne soboty rodziny z dziećmi, zamiast na obżarstwo i zakupy, zapraszamy na mecze Lechii Zielona Góra!"
Ciągle te całe rodziny z dziećmi, w co drugim artykule o kibolach, stadionach :) Już się to nudne robi. Już widzę jak te rodziny z dziećmi będą chodzić co tydzień na mecz Polskiej piłki nożnej i podziwiać fantastyczne wyczyny gwiazdorków z ekstraklasy. Nie ten poziom sportowy :) Niszcząc ruch kibicowski nie przyciągną tych rodzin z dziećmi. Przeciętnej rodziny nie stać na to by płacić co tydzień 50-80 zł (suma trzech biletów na oko) żeby iść na mecz i oglądać ten żałosny poziom sportowy, na stadionie bez oprawy, dopingu. Przecież po dwóch takich meczach większosć tych "rodzin z dziećmi" da sobie spokój, zanudzą się na śmierć.
-"Zamiast hołoty manifestującej narodowe poglądy, pod szyldem Lechii powinni gromadzić się rodziny z dzieciakami."
-"W wiosenne soboty rodziny z dziećmi, zamiast na obżarstwo i zakupy, zapraszamy na mecze Lechii Zielona Góra!"
Ciągle te całe rodziny z dziećmi, w co drugim artykule o kibolach, stadionach :) Już się to nudne robi. Już widzę jak te rodziny z dziećmi będą chodzić co tydzień na mecz Polskiej piłki nożnej i podziwiać fantastyczne wyczyny gwiazdorków z ekstraklasy. Nie ten poziom sportowy :) Niszcząc ruch kibicowski nie przyciągną tych rodzin z dziećmi. Przeciętnej rodziny nie stać na to by płacić co tydzień 50-80 zł (suma trzech biletów na oko) żeby iść na mecz i oglądać ten żałosny poziom sportowy, na stadionie bez oprawy, dopingu. Przecież po dwóch takich meczach większosć tych "rodzin z dziećmi" da sobie spokój, zanudzą się na śmierć.
Mieczyk pisze:Co do tekstu wyżej:
No no...wydaje mi się że to oczekiwanie na rodziny z dzićmi to już jest stan stały...ewentualnie znajdą kiedyś taką "rodzinę z dziećmi" i będą lansowali do wyrzygania..
to pewne info? jeśli tak, to wygospodaruje sobie te 10-15 minut żeby posłuchac tej komunistycznej propagandy ;)acm20 pisze:W czwartek.eldus pisze:Ktoś wie może kiedy to ma lecieć ?Kapi pisze:http://uwaga.onet.pl/29918,wideo,152627 ... ortaz.html
Info pewne, tak przynajmniej jest napisane na oficjalnej stronie uwagi.
-
fanatyczny_piknik
Tyle się mówi o bojkocie GW i ITI
a ilu chętnych obejrzeć materiał propagandowy tego drugiego.
Ja dla zdrowego spokoju na razie sobie odpuszczę i obejrzę sobie później jak ktoś umieści go w necie (jeśli oczywiście ktoś będzie miał chęci).
a ilu chętnych obejrzeć materiał propagandowy tego drugiego.
Ja dla zdrowego spokoju na razie sobie odpuszczę i obejrzę sobie później jak ktoś umieści go w necie (jeśli oczywiście ktoś będzie miał chęci).
tez nie mam zamiaru patrzec na to dlatego mogla by ktoras osoba nagrac to gowno i wrzucic tu pozniej
mi sie nawet tego nie chce oglądać , po co sie niepotrzebnie wkurwiać
ogladajcie , k... ogladajcie to se iti zliczy poziom ogladalnosci i bedzie rada programowa sie prosic o nastepne takie programy, bojkot i ch..proste
GKS Wrocław - dobrze slyszałem ? <rotfl>
ja p******* nie tylko ja myślałem ze się przesłyszałem ...
myślałem, że się przesłyszałemwidelec pisze:GKS Wrocław - dobrze slyszałem ? <rotfl>
tak GKS Wrocław hehe
. Ale pomylil się jeszcze gdy tam mówił o zgodach, a z ŁKS to chyba tylko układ.
Werder Berlin chyba też był ?
śmiesznie to wyglądało, kalendarz Kolejorza a na nim JP
sam materiał już taki śmieszny nie był, szkoda chłopaków
jedynie Gks kwiatek bo potem mówił o zgodach bojowki Lecha (nie całego Lecha) czyli Lks by sie zgadzał jako układ
może i nazwy pomylili, ale widac ze siedzą w tych tematach i z roku na rok coraz bardziej kumaci
Propagandy nie zabrakło grupa AT chyba lepiej wyposażona od GROM-u no i jeszcze te granaty hukowe o 6 nad ranem
-
kibicTurysta
mnie ciekawi skad reportezy TVNu sie tam wzieli :) widac ze iti ma kontakty wszedzie
Ja bym tam powiedzial, że to nie bylo smieszne, bo trzeba sie postawic na miejscu tych chlopakow i ich rodzin.Stęga pisze:Werder Berlin chyba też był ?
A co chodzi o te portal to bylo Polscykibice.com, ale zdaje mi sie, że było to juz po zatrzymaniu, ale pewny nie jestem.
-
Januszewicz
Slowo narkotyki zostało powtórzone chyba z 15 razy w materiale, ciekawi mnie to czy te zarzuty zostaną udowodnione, kibicom wiele się zarzucało zawsze ale narkotyki to pewnego rodzaju nowość.
a tvn wie wszystko, co kiedy gdzie sie wydarzy. Ciekawe to wszystko
To też mówię, że to tylko pic by uwagę odwrócić.
Walter i Miklas tak łatwo nie odpuszczają ROK 2008 mecz LECH vs LEGIA , Lech pokazał sektorów-kę Panorama zniszczonej Warszawy pamiętam jak Miklas wysyłał pisma jaki to jest on oburzony , władze Lecha odpisały oczywiście w sposób który jeszcze bardziej ośmieszały ITI ... no i mamy 2010 CBŚ-ITIkibicTurysta pisze:mnie ciekawi skad reportezy TVNu sie tam wzieli :) widac ze iti ma kontakty wszedzie
o 00:20 też jest uwaga, nie orientujecie się czy to powtórka tej z 19:50 ? bo nie udało mi się tego obejrzeć
Gdy tydzień temu 16 poznańskich, czy też raczej wielkopolskich hoolsów zostało zatrzymanych przez służby mundurowe, najwięcej do powiedzenia na ten temat miała nasza ulubiona gazeta. Zbytnio się nie dziwiliśmy, wszakże ów tytuł z założenia nie lubi kibiców.
Jednak już po paru dniach o zatrzymaniu zaczęło trąbić w TVN-ie. Nie komentowano „wspaniałego sukcesu policji”, lecz zachęcano do obejrzenia zdjęć z zatrzymania.
O tym, co pokazano wypowiadać się nie będziemy. Kto widział, ten sam wyrobi sobie zdanie. Kto nie widział – za kilka godzin będzie do znalezienia w internecie. O ile już gdzieś nie jest wpuszczone w sieć. Nas interesuje coś innego. Jak to jest, że TVN dociera do zdjęć policyjnych, dociera do materiałów zarekwirowanych przez służby. Dziennikarze określonej stacji są tam, gdzie być powinni...
O „akcji widelec” gdy połapano ponad 700 idących na mecz kibiców Legii stacja TVN zrobiła niemal materiał „na żywo”. Stacja miała relację jakby była przygotowana na nieoczekiwane zdarzenie. Jakby dziennikarze wiedzieli, że coś się wydarzy. Ciekawe od kogo?
Teraz też wygląda to na pokaz medialny. Zdjęcia z zatrzymania w Koninie obrazują gazetę, parę dni później błyskawicznie zrobiony program telewizyjny. Jakby na zamówienie...
Roman Zieliński fan Slask
Jednak już po paru dniach o zatrzymaniu zaczęło trąbić w TVN-ie. Nie komentowano „wspaniałego sukcesu policji”, lecz zachęcano do obejrzenia zdjęć z zatrzymania.
O tym, co pokazano wypowiadać się nie będziemy. Kto widział, ten sam wyrobi sobie zdanie. Kto nie widział – za kilka godzin będzie do znalezienia w internecie. O ile już gdzieś nie jest wpuszczone w sieć. Nas interesuje coś innego. Jak to jest, że TVN dociera do zdjęć policyjnych, dociera do materiałów zarekwirowanych przez służby. Dziennikarze określonej stacji są tam, gdzie być powinni...
O „akcji widelec” gdy połapano ponad 700 idących na mecz kibiców Legii stacja TVN zrobiła niemal materiał „na żywo”. Stacja miała relację jakby była przygotowana na nieoczekiwane zdarzenie. Jakby dziennikarze wiedzieli, że coś się wydarzy. Ciekawe od kogo?
Teraz też wygląda to na pokaz medialny. Zdjęcia z zatrzymania w Koninie obrazują gazetę, parę dni później błyskawicznie zrobiony program telewizyjny. Jakby na zamówienie...
Roman Zieliński fan Slask
-
Czeresniowa2
I pani Jadzia z warzywniaka odetchneła no i pani Aldona (l.34) matka dwóch córek cieszy się że policja zadbała o jej bezpieczeństwo...Pan Pies pisze:Dzięki temu do konfrontacji szalikowców nie doszło – dodają stróże prawa.
:|