Kary, zakazy...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

19__kattowitz__20

Re: Kary, zakazy...

Post autor: 19__kattowitz__20 »

teraz nie trzeba sie meldowac w czasie meczu
iparts.pl
żabol'48

Post autor: żabol'48 »

gettowicz pisze:Mam pytanko dotyczące zakazu stadionowego a zwłaszcza grzywny.
Jeśli to złe miejsce usunąć posta albo przenieść w odpowiednie miejsce.
Mianowicie wlepili mi ostatnio zakaz stadionowy i kare ( 3 tysiące ), która musze jakoś zapłacić. Na chwile obecną nadal się ucze, nie mam własnych dochodów itp. i ciekaw jestem czy jest szansa umorzenia tej kary skoro nie mam z czego zapłacić
( wiem, ze można ja na raty rozłożyć ale to i tak mnie nie ratuje ).

o umorzeniu możesz niestety zapomnieć (wiem z doświadczenia kumpli) ale jak nie robisz to ubiegaj się do sądu o rozłożenie kary grzywnej na raty nie pracujesz wiec rozłóż na raty na takie jakie dasz rade wykminić w miesiąc
seba1944

Post autor: seba1944 »

żabol'48 pisze:o umorzeniu możesz niestety zapomnieć (wiem z doświadczenia kumpli)
Mi kiedyś umorzyli 500zł grzywny + 120zł koszty. Także warto próbować, tym bardziej jak się uczy
gettowicz

Post autor: gettowicz »

Najpierw napisze o umorzenie, warto spróbować to nic nie kosztuje a możne akurat się uda. Ale jak nie wypali to wtedy na jakieś raty, które będą w miarę moich możliwości.

Odpowiadając na pytanie, które się pojawiło wcześniej: Tak, muszę wstawiać się na psy w trakcie każdego meczu mojej drużyny...
żabol'48

gettowicz pisze:Najpierw napisze o umorzenie, warto spróbować to nic nie kosztuje a możne akurat się uda. Ale jak nie wypali to wtedy na jakieś raty, które będą w miarę moich możliwości.
zgadza się to nic nie kosztuje a może akurat Tobie uda się wywalczyć swoje :)
miejmy nadzieje że uda się a jak nie to zostanie Ci napisanie prośby o rozłożenie kart na raty z tego powodu iż się jeszcze uczysz
beliarpunk

Post autor: beliarpunk »

Administratorzy ktorzy sami nie przestrzegagaja regulaminu
beliarpunk

Post autor: beliarpunk »

2. Propagowane treści:

a) Na forum obowiązuje ogólny zakaz wszelakich reklam (firm, stron, for, ), zakaz nie dotyczy wyłącznie podpisu użytkownika. Od zakazu występują odstępstwa.
b) Każdy użytkownik ma prawo do własnej opinii na dany temat, nikt nie ma prawa mu tego zabronić, jeśli owa opinia jest wyrażona w sposób jasny, kulturalny i zgodny z regulaminem.
Podobno.........
Biały__

Post autor: Biały__ »

19__kattowitz__20 pisze:teraz nie trzeba sie meldowac w czasie meczu
Co Ty bredzisz?! Teraz wszyscy dostają zakazy ze stawiennictwem.
Jeżeli chodzi o rozłożenie na raty itp, jeżeli sprawa jest w toku poproście o zamianę na godziny do odróbki. Mi z 3 tysięcy dali zaledwie 40h, długo się nie zastanawiałem. Wychodzi chyba 75zł na h. ;)
Maly_00

Post autor: Maly_00 »

Biały__ pisze:
19__kattowitz__20 pisze:teraz nie trzeba sie meldowac w czasie meczu
Co Ty bredzisz?! Teraz wszyscy dostają zakazy ze stawiennictwem.
Jeżeli chodzi o rozłożenie na raty itp, jeżeli sprawa jest w toku poproście o zamianę na godziny do odróbki. Mi z 3 tysięcy dali zaledwie 40h, długo się nie zastanawiałem. Wychodzi chyba 75zł na h. ;)
dostać sobie możesz po nowelizacji ustawy o imprezach masowych za samo nie wstawienie się na komisariat nic ci nie grozi bo pominęli prawo wykonawcze
19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 »

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 »

Siema, kumpel dostał niedawno wyrok z sądu grodzkiego , z którego wynika że musi zapłacić tysiąc zł grzywny, oraz że zostaje na niego nałożony zakaz stadionowy w mieście X (2 lata). Wszystko byłoby do przyjęcia gdyby nie fakt, że mieszka w mieście Y i w czasie gdy mecze rozgrywa drużyna z miasta X musiałby dojeżdżać ponad 100 km na dozór. Co musi zrobić w takiej sytuacji ? Odwoływać się od wyroku ? Pisać jakiś wniosek tylko o przeniesienie miejsca dozoru do jego miasta? I ewentualnie jak coś takiego napisać ?
pelargonia

Post autor: pelargonia »

Jak jest z tą zamianą grzywny na godziny do odrobienia?
Gdzie mam uderzać żeby mi to zamienili?
Mieczyk

Post autor: Mieczyk »

rowerzysta85

Twój kolega na pewno ma stawiać się na dozory w mieście X ?? Aż wierzyć mi się nie chce, bo sam mam zakaz i mogę się stawiać na każdej komendzie w całej Polsce. Jedyny warunek, aby stawiać się w czasie meczu. Dzwonią wtedy z danej komendy na tą w moim mieście i informują, że taki i taki gość przyszedł w takiej i takiej sprawie.
imik1

Post autor: imik1 »

kolega Mieczyk ma rację , na 100% możesz się zgłosić na dowolny komisariat bo zakaz nie oznacza odebrania prawa do podróżowania;)
inaczej ma się rzecz z wyjazdami za granicę... mi wystarczyło że zgłosiłem że opuszczam ukochaną ojczyznę i tyle...
jeszcze podczas mojego pobytu w kraju został mi przydzielony kod pin hehehe który musiałem na psiarni podawać podczas meczu mojej drużyny hehe u Was koledzy też przyznają takie numerki ?
Biały__

Post autor: Biały__ »

pelargonia pisze:Jak jest z tą zamianą grzywny na godziny do odrobienia?
Gdzie mam uderzać żeby mi to zamienili?
Mi to zamienili na sprawie, poprosiłem sędzinę najpierw, żeby zmniejszyła grzywnę, a potem sama zaproponowała mi zamianę na godziny.
Ty najlepiej napisz list do Sądu w swoim mieście i przedstaw sytuacje, że sytuacja finansowa w domu kiepska itp. Pamiętaj o sygnaturze akt i odpowiedniej formie tego listu.

Ja mam pytanie odnośnie zakazu i stawiennictwa jeszcze. Pierwsza sprawa, otrzymałem zakaz stadionowy na 5 lat ze stawiennictwem. "Zakaz wstępu na masowe imprezy sportowe - wszystkie mecze piłki nożnej rozgrywane przez drużynę klubu "TKP Elana Toruń" oraz przez drużynę klubu Raków Częstochowa." O ile zakaz na Elane rozumiem, bo to mój klub, ale ten to Raków jakaś pomyłka. Stawiam się tylko w terminie kiedy gra Elana, a termin rozgrywania meczów przez Raków mnie nie interesuje zupełnie i się nie stawiam. Jedynie czym będę mógł się tłumaczyć, to to, że nie ma takiego klubu jak "Raków Częstochowa" tylko jest "KS Raków Częstochowa". ;) Miał ktoś podobny zakaz?

Drugie pytanie przy zmianie nazw klubów załóżmy z "TKP Elana Toruń" na "ZKS Elana Toruń" ma to jakiś wpływ na zakaz? Fajnie by było. ;) Aha i jeżeli klub ogłasza upadłość i startuje od nowa to zakaz też jest aktualny? Akurat traf chciał, że zakaz mam na takie zespoły, które z każdym sezonem zagrożone są upadłością, nawet Raków ogłaszał tą przed rundą wiosenną.
rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 »

Fragment tego pisma z sądu :
"zobowiązuje jednocześnie do osobistego stawiennictwa się na komendzie miejskiej policji w X (tutaj nazwa tego miasta) w czasie trwania masowej imprezy sportowej o charakterze wyżej opisanym przez okres trwania zakazu".
lurppis

Post autor: lurppis »

Komisja Ligi Ekstraklasy SA ukarała Zagłębie Lubin i Wisłę Kraków za incydenty z udziałem kibiców tych klubów.

Komisja Ligi postanowiła ukarać klub Zagłębie Lubin w związku z naruszeniami porządku podczas meczu 26. kolejki Ekstraklasy Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław. Na lubiński klub została nałożona kara finansowa w wysokości 40 tysięcy złotych w związku z naruszeniem nietykalności prezesa Śląska Wrocław na terenie sektora VIP po zakończeniu meczu, wniesienie i odpalenie przez kibiców środków pirotechnicznych, podpalenie szalików i flag klubu Śląsk Wrocław na ogrodzeniu sektora oraz rzucanie przedmiotami.

Na klub Wisła Kraków została nałożona kara finansowa w wysokości 10 tysięcy złotych w związku z zajściami podczas meczu 25. kolejki Ekstraklasy Wisła Kraków - Lech Poznań (rzucanie niebezpiecznymi przedmiotami w kierunku sektora kibiców gości oraz udział zawodników Wisły w wulgarnym dopingu publiczności po zakończeniu zawodów).
Nie mając podstaw w najbliższym czasie karać będą za "k****" rzuconą z ust zawodnika po faulu na nim.
Pablo_LG
Kontakt:

Post autor: Pablo_LG »

Zagłębie dostało 40 tys. , a Lechia jeszcze nie dawno za rzucenie butelki na murawę zamknięcie stadionu. Piłka Nożna dla kibiców !
Gdański cHarakter

Post autor: Gdański cHarakter »

Już tak nie przeżywaj.
karion5

Post autor: karion5 »

Dobra, kto pomoze? Skrojono szal i do klubu przyszlo pismo, ze na meczu druzyny x z y doszlo do kradzierzy (w przerwie) po meczu ani ochrona ani psy nikogo nie zatrzymuja, rozumiem, ze w tym przypadku tylko ktos z tej ekipy moze go wydac? Co grozi klubowi w tym wypadku? Co mu jak go wydadza? Byla propozycja aby oddac szal tym z miejscowosci y ale on nie ma zamiaru go nikomu zwracac.
JSC

Post autor: JSC »

Niezły pojeb, działają już bezczelnie. Do końca sezonu tj. ile meczów ?
numero_uno

Post autor: numero_uno »

5 meczy.

ku*** mać!
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

komuś BARDZO zależy żeby Polkowice wygrały ten mecz...innego wyjaśnienia nie ma
stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta »

Komisja Ligi ukarała siedem klubów w związku z incydentami, do jakich doszło podczas meczów 27., 28. i 29. kolejki piłkarskiej ekstraklasy. Najwyższą łączną grzywnę - 23 tysiące złotych złotych zapłaci Cracovia.

To kara za złą pracę służb porządkowych podczas meczu z Polonią Warszawa (8 tys. zł) oraz za wtargnięcie kibiców na płytę boiska po spotkaniu z Wisłą Kraków (15 tys. zł).

Ruch Chorzów będzie musiał zapłacić 20 tys. złotych za niewłaściwe zabezpieczenie meczu z Lechem Poznań (m.in. rzucenie butelką w zawodnika drużyny gości tuż po zakończeniu spotkania).

Polonii Warszawa wymierzono karę 15 tys., Koronie Kielce i Wiśle Kraków - po 10 tys., a GKS Bełchatów i Arce Gdynia - po 6 tys.

Wisła Kraków nie będzie mogła zamawiać biletów dla zorganizowanych grup kibiców w jednym meczu wyjazdowym Ekstraklasy w związku z niewłaściwym zachowaniem kibiców podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Wisła Kraków (wyrywanie siedzisk w sektorze gości oraz rzucanie nimi w pracowników służby ochrony).
stadionowy_artysta

Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Stal Rzeszów i Resovię za wydarzenia, które miały miejsce na trybunach podczas spotkania między tymi drużynami 8 maja.

Stal Rzeszów została ukarana zakazem rozgrywania meczów z udziałem publiczności przez 3 tygodnie oraz karą pieniężną w wysokości dwóch i pół tysiąca złotych.

Resovię WD PZPN ukarał zakazem rozgrywania meczów z udziałem publiczności oraz zakaz wyjazdu zorganizowanych grup kibiców na mecze wyjazdowe klubu przez miesiąc.
Sony:)

Post autor: Sony:) »

Mecz MKS-u Kluczbork z GKS-em Katowice odbędzie się bez udziału publiczności. To efekt kary nałożonej na kluczborski klub za dwukrotne wrzucenie przez kibiców serpentyn w czasie ostatniego meczu z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski.
- Jesteśmy strasznie oburzeni tą decyzją - mówi członek zarządu kluczborskiego klubu Krzysztof Zalcman. - Na innych stadionach zdarzają się dużo poważniejsze zakłócenia porządku, a kary są podobne. Nasi kibice dwa razy wrzucili serpentyny, a kara jest taka, jakby na stadionie dochodziło do jakichś dantejskich scen. Nie tylko jesteśmy oburzeni, ale także zażenowani i załamani tą karą. Jest ona całkowicie nieadekwatna do przewinienia. Na pewno będziemy się odwoływać - dodaje.
źródło: Nowa Trybuna Opolska

To już jest przegięcie . Ja na miejscu Kluborka rozgłosił bym to w mediach . Ktoś ichich na siłe chce z ligii spuścić .
zarowka

Post autor: zarowka »

Zgodnie z zaleceniami Komendy Miejskiej Policji w Kaliszu, Wydział Dyscypliny Kaliskiego OZPN podejmuje decyzję o rozegraniu zawodów pomiędzy drużynami: KKS 1925 Kalisz a OSTROVIĄ Ostrów Wlkp. wyznaczonych na dzień 2 czerwca 2010r. o godz. 17.30 na boisku PROSNY w Kaliszu, BEZ UDZIAŁU KIBICÓW OBU DRUŻYN.

Powyzsza decyzja otrzymuje rygor natychmiastowej wykonalności.
kolejne derby spierdolone ;/
Piłka nożna dla kibiców!!!
ZdanekMKS

Post autor: ZdanekMKS »

Obrazek
stadionowy_artysta

Zakaz wyjazdu zorganizowanych grup kibiców przez dwa tygodnie to pokłosie meczu Olimpia Elbląg - Stal Rzeszów z 15 maja 2010. Wydział Dyscypliny PZPN, stając na straży porządku na stadionach piłkarskich, podjął decyzję w sprawie zachowań kibiców na elbląskim stadionie. Wczoraj do siedziby klubu wpłynęło pismo w tej sprawie.

Działacze piłkarskiej centrali postanowili ukarać elbląski klub karą finansową w wysokości 5 tys. złotych oraz dwutygodniowym zakazem wyjazdu zorganizowanych grup kibiców na mecze wyjazdowe zespołu. Powód? Wywieszenie flagi ze znakiem Falangi - symbolu organizacji ONR Falanga. W uzasadnieniu czytamy, że symbol ten nawiązuje do organizacji zdelegalizowanej za propagowanie faszyzmu.

Dodatkowo Olimpia została ukarana karą tysiąca złotych za rzucenie w kierunku bramkarza gości butelki z napojem.

Sternicy elbląskiego klubu zapowiadają złożenie odwołania od decyzji Wydziału Dyscypliny. Niemniej jednak apelują do fanów żółto-biało-niebieskich o zaprzestanie używania symboli zakazanych przez piłkarską centralę. Dalsze eksponowanie takowych znaków skutkować może kolejnymi karami dla Olimpii.
Maly_00

Post autor: Maly_00 »

mam pytanie wprowadzili już nowelizacje do ustawy o imprezach masowych czy jeszcze nie ? i dalej można sobie lekceważyć dozór policyjny :)
kropek

Post autor: kropek »

Ponoc wprowadzili, chłopakowi od nas powiedzieli ze ma wyjazd z glowy bo bedzie musial siedziec na psach.
fanatykZL

Post autor: fanatykZL »

stawiennictwo na komendzie w czasie meczu jest obowiązkowe, podpis i do domu
Latynos

Post autor: Latynos »

Czy gdy składam wniosek o umorzenie odróbek to wstrzymuje sie od pracy ?
żabol'48

Czy ktoś ogarnięty może mi wyjaśnić jak to jest teraz z zakazem z wstawiennictwem obowiązkowym do nowej ustawy o imprezach masowych? Jest jak wcześniej, że niby mam się wstawić ale jak mnie nie było to lajt, czy teraz mogą być wyciągane jakieś konsekwencje jeśli sie nie pokarze w trakcie meczu?
szyderca_06

Post autor: szyderca_06 »

Obowiązek meldowania się pseudokibiców z zakazami stadionowymi w czasie rozpoczęcia meczu obowiązuje od 4 września. Takie przepisy funkcjonowały już kilka lat temu. Tyle że zostały uchylone w marcu 2009 roku.
zarowka

Post autor: zarowka »

W związku z powtarzającymi się pismami wystosowanymi przez władze klubów piłkarskich, dotyczącymi rozgrywania zawodów bez udziału kibiców KKS WŁÓKNIARZ 1925 Kalisz - Wydział Dyscypliny Kaliskiego OZPN podjął decyzję zakazującą wyjazdu zorganizowanych grup kibiców KKS WŁÓKNIARZ 1925 Kalisz na wszystkie mecze wyjazdowe.
Powyższa decyzja nie dotyczy zawodów wyznaczonych pomiędzy KKS Włókniarz 1925 Kalisz, a PŁOMIEŃ Opatów.
czyli mamy zakaz za to, że kluby grające z nami w lidze o to "poprosiły"...
seba1944

Post autor: seba1944 »

szyderca_06 pisze:Obowiązek meldowania się pseudokibiców z zakazami stadionowymi w czasie rozpoczęcia meczu obowiązuje od 4 września. Takie przepisy funkcjonowały już kilka lat temu. Tyle że zostały uchylone w marcu 2009 roku.
Co grozi za niewstawianie się ?
kropek

Post autor: kropek »

Zalezy. Jesli ktos dostal wyrok np 2 lata w zawiasach, to logiczne ze mu to odwiesza.
ODPOWIEDZ