Kary, zakazy...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

LukaszGDZ

Re: Kary, zakazy...

Post autor: LukaszGDZ »

Olimpia Grudziądz otrzymała 5000 zł kary za obecność na płocie flagi "ChzM" na meczu z GKS Tychy. (http://i30.tinypic.com/24nk5r4.jpg)
iparts.pl
Torfiorz
Kontakt:

Post autor: Torfiorz »

Komisja Ligi ukarała dziś dwa klub grające w Ekstraklasie, a także jednego z trenerów, który pracuje w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Trener Wisły Kraków Maciej Skorża za swoje niewłaściwe zachowanie podczas meczu z Lechem Poznań zapłaci dwa tysiące złotych. Ponadto został zawieszony na dwa mecze w zawieszeniu na sześć miesięcy.

Śląsk Wrocław za wniesienie i odpalenie przez kibiców środków pirotechnicznych podczas spotkania z GKS-em Bełchatów w ramach 10. kolejki zapłaci dwa tysiące złotych.

Najwięcej zapłaci Piast Gliwice. Śląski klub stanie się uboższy o pięć tysięcy złotych, ponieważ złamał zasady przyjmowania kibiców w meczu 10. serii spotkań z Legią Warszawa.
http://ekstraklasa.net/news,23309,trene ... bozsze.htm
Pablo_LG
Kontakt:

Post autor: Pablo_LG »

złamał zasady przyjmowania kibiców w meczu 10. serii spotkań z Legią Warszawa.
ke ?
Torfiorz
Kontakt:

Pablo_LG pisze:
złamał zasady przyjmowania kibiców w meczu 10. serii spotkań z Legią Warszawa.
ke ?
O ile się nie mylę chodzi o to, że na sektory gości według wymysłu betonu z centrali mogą wchodzić tylko kibice, którzy zakupili bilety po przez macierzysty klub.
A jak wiemy chłopaki z Legii nie wykupują biletów od iti, więc Piast sprzedał je bezpośrednią kibicom ...
Sztygar

Post autor: Sztygar »

http://piastgliwice.eu/news.php?id=2034
Dokładnie , kara jest za przekazanie biletów na mecz kibicom Legii a nie walterowi i jego bandzie.
:roll:
Eryer

Post autor: Eryer »

milan club polonia pisze:
Sześciu nietrzeźwym osobom zatrzymano karty kibica a jedną osobę przekazano Policji za nielegalne przemieszczanie się między sektorami
W zeszłym tygodniu Zarząd nałożył 5 zakazów stadionowych za skandowanie wulgaryzmów co dało efekt tylko częściowy, nadal konsekwentnie będziemy usuwać osoby zachowujące się w ten sposób i/lub nawołujące do tego rodzaju zachowań.
z oświadczenia KP Legia, po meczu Legia-Lechia
Nie wiem o co chodzi z tym NIELEGALNYM przemieszczaniem sie miedzy sektorami. Ale ja jestem jednym z tych 5-ciu osob hahah. Pamietajcie ze nie usuwali przypadkowych osob.... tylko tych ktorych maja usunac.
Torfiorz
Kontakt:

Komisja Ligi zadecydowała o karach dla Ruchu Chorzów, Polonii Bytom i GKS-u Bełchatów za zajścia z meczów 11. kolejki Ekstraklasy.

Na Polonię Bytom nałożono karę finansową w wysokości 10 tys. złotych za wniesienie i odpalenie przez kibiców tego klubu środków pirotechnicznych i rzucenie dużej ilości serpentyn na płytę boiska, co doprowadziło do przerwania meczu.

Ruch Chorzów został ukarany zakazem udziału zorganizowanej grupy kibiców w dwóch meczach wyjazdowych Ekstraklasy oraz karą finansową w wysokości 5 tys. złotych za wniesienie i odpalenie przez kibiców tego klubu środków pirotechnicznych oraz rzucanie odpalonymi racami świetlnymi na płytę boiska.

Komisja Ligi postanowiła zamknąć sektor A stadionu GKS-u Bełchatów na jeden mecz Ekstraklasy i nałożyć na klub karę finansową w wysokości 5 tys. złotych w związku z wysoce nagannym zachowaniem kibiców tego klubu w stosunku do sędziego podczas meczu 11. kolejki Ekstraklasy przeciwko Polonii Warszawa.

źródło: Ekstraklasa SA
michal.silesia

Post autor: michal.silesia »

Na czym polegało to "wysoce naganne" zachowanie?
Jakub

Post autor: Jakub »

właśnie też to stwierdzenie "wysoko naganne" uderzyło ciekawe o co chodzi i jaka jest granica tej naganności :lol:
no name

Post autor: no name »

"Wysoce naganne" zachowanie polegało na krzyknięciu kilku brzydkich słówek w kierunku sędziego $iejewicza który pokazał się w Bełchatowie pierwszy raz od odebrania przez niego mistrzostwa GKSowi. Źle się dzieje, jak już za takie coś nakładają kary zamknięcia trybuny :shock:
KhP

Post autor: KhP »

http://www.kozpn.pl/index.php?show=578&npage=1

Sokół Karlino - WD w związku z nagannym zachowaniem się kibiców postanowił zakazać udziału w meczach wyjazdowych na okres 6 miesięcy zorganizowanej grupy kibiców drużyny Sokół Karlino (dot. meczu Rasel Dygowo - Sokół Karlino).
Torfiorz
Kontakt:

GKS będzie się odwoływać:
Komisja Ligi Ekstraklasy SA podczas czwartkowego posiedzenia podjęła decyzję o zamknięciu trybuny A (wschodniej) stadionu GKS Bełchatów na jeden mecz Ekstraklasy (z Arką Gdynia) i nałożyła na klub karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych "w związku z wysoce nagannym zachowaniem kibiców tego klubu w stosunku do sędziego meczu 11. kolejki Ekstraklasy PGE GKS Bełchatów - Polonia Warszawa (Huberta Siejewicza - przyp. red.)”.

- Złożymy odwołanie od tej decyzji - zapowiada Prezes Zarządu Andrzej Zalejski. Oczywiście jesteśmy przeciwni obrażaniu kogokolwiek na naszym stadionie, przesłaliśmy nawet stosowne przeprosiny na ręce arbitra, ale dlaczego za okrzyki kibiców cierpieć ma Spółka - raz karą finansową a dwa stratami wynikającymi ze zmniejszeniem ilości miejsc? Praca spikera, który błyskawicznie reagował na niecenzuralne przyśpiewki, została pozytywnie oceniona w pomeczowym raporcie delegata. Poza tym jest jedna podstawowa kwestia - nikt nie może mieć wpływu na słowa innych osób. Nie ma możliwości cenzurowania werbalnych wypowiedzi kibiców - zakończył Andrzej Zalejski.

W przypadku niekorzystnego dla klubu rozstrzygnięcia, podczas najbliższego meczu z Arką Gdynia, kibice przeniosą się na oddaną po zakończeniu budowy zadaszenia trybunę południową B.
kosacki

Post autor: kosacki »

17:45

Post autor: 17:45 »

Za mała ta kara.
Bezgraniczną głupotę trzeba tępić wszelkimi sposobami.
Stadion Polonii Bytom nie zostanie zamknięty dla publiczności. Taka groźba pojawiła się po meczu z Ruchem Chorzów.

Przypomnijmy, że bytomska policja zgłosiła zastrzeżenia do organizatorów, że ci wpuścili na obiekt znacznie więcej kibiców, niż dopuszczają przepisy. Mecz mogło oglądać 5,5 tys. widzów, funkcjonariusze szacują tę liczbę na ok. 8 tysięcy.

Swoje uwagi policja zgłosiła do Urzędu Miasta i prokuratury okręgowej.

- Na dzień dzisiejszy żadnej decyzji o zamknięciu naszego stadionu nie ma. Na stadionie nic się nie stało, nie było żadnego wypadku, warunki bezpieczeństwa w najmniejszym stopniu się nie pogorszyły i prezydent przyznał, że nie ma argumentów, by podejmować tak drastyczną decyzję - powiedział prezes Polonii Damian Bartyla po spotkaniu z prezydentem miasta Piotrem Kojem. Słowa działacza cytuje dziennik "Sport".

Swoje kary za ten mecz bytomianom i chorzowianom wlepiła już wcześniej Ekstraklasa S.A. Bytomianie muszą zapłacić 10 tys. zł za wniesienie i odpalenie rac przez kibiców, a także za rzucenie na boisko serpentyn. Mecz musiał więc być przerwany, a to zawsze kosztuje więcej.

Większa kara spotkała jednak "Niebieskich" za wniesienie, odpalenie rac i wrzucenie ich za plac gry. Nie finansowa, bo klub musi wpłacić do kasy 5 tysięcy złotych. Fani Ruchu nie mogą jechać na dwa mecze wyjazdowe swojej drużyny.
teite

Post autor: teite »

Piast Gliwice został ukarany karą finansową w wysokości 1 tys. złotych za incydent z meczu 12. kolejki Ekstraklasy z Lechią Gdańsk. W uzasadnieniu Komisja Ligi podała, że fani niebiesko-czerwonych wrzucili na murawę dużą ilość serpentyn, a sędzia był przez to zmuszony to przerwania zawodów. źródło www.piastgliwice.eu

a to zdjęcie tej ogromnej ilości serpentyn http://www.piast.gliwice.pl/piast/zdjec ... /js/11.jpg]
jablerr

Post autor: jablerr »

Jednocześnie Zarząd Klubu Sportowego Korona S.A. Kielce wyraża głębokie oburzenie zachowaniem kibiców Wisły Kraków, które jawnie naruszało dobre imię tragicznie zmarłego Kibica naszego Klubu – Karola Piroga. Zarząd klubu informuje, iż wystąpi do Komisji Ligi Ekstraklasy S.A. o ukaranie kibiców krakowskiego klubu, ponieważ zachowanie na stadionie w Kielcach nie licowało z godnością kibica.
mds

Post autor: mds »

jablerr czy ten cytat jest odpowiedzia(kibica,kibicow Korony) na moj post powyzej,jesli tak to tylko rece zalamac.Nie takie rzeczy sie robilo na stadionach i nikt nikogo nie podpierdalal.Ale widac idzie nowe .
charles

Post autor: charles »

jablerr pisze:
Jednocześnie Zarząd Klubu Sportowego Korona S.A. Kielce wyraża głębokie oburzenie zachowaniem kibiców Wisły Kraków, które jawnie naruszało dobre imię tragicznie zmarłego Kibica naszego Klubu – Karola Piroga. Zarząd klubu informuje, iż wystąpi do Komisji Ligi Ekstraklasy S.A. o ukaranie kibiców krakowskiego klubu, ponieważ zachowanie na stadionie w Kielcach nie licowało z godnością kibica.
mds pisze:jablerr czy ten cytat jest odpowiedzia(kibica,kibicow Korony) na moj post powyzej,jesli tak to tylko rece zalamac.Nie takie rzeczy sie robilo na stadionach i nikt nikogo nie podpierdalal.Ale widac idzie nowe .
mds pisze:http://skwk.pl/news/show/4108
Wspaniala postawa Korony w tej sytuacji.Tylko pozazdroscic .Sami sie podpierdalamy do komsji ligi,pzpn itp, a potem placz ze sa zakazy.Im wlasnie o to chodzi.Jeszcze troche a obudzimy sie z reka w nocniku.A zapomnialbym "Pilka nozna dla kibicow".
Zacznijcie myśleć. A co ma zarząd do kibica??? do usunięcia
mds

Panie JSC kibicu wiecznie gnebionego klubu .Pan i pana koledzy raczej nie powinniscie sie wypowiadac w tym temacie.Dla mnie koniec tematu jak wam pasuje taka zabawa to prosze bardzo.
jablerr

No właśnie mds, kiedyś była taka dyskusja na linii Wisła - Cracovia, o konfidenctwie, listach o zamknięcie stadionu i innych akcjach. I różnica była taka, że DZIAŁACZE Wisły słali listy i dopominali się kary, w przypadku wiecznie gnębionej, niepokalanej Cracovii inicjatywę podjęli KIBICE. I jeśli kolega JSC ma jakieś zastrzeżenia to służę linkami (i bez tłumaczenia, że napisać to mógł każdy, bo wypowiadali się tak kibice Pasów z tzw. niepierwszej łapanki)
jablerr

Nikt nie robi z siebie świętych, a ja trochę źle się wyraziłem, bo chciałem wytłumaczyć koledze mds, żeby tak pochopnie nie oceniał, bo to KLUB i DZIAŁACZE KORONY, a nie kibice podjęli działania, a w obliczu tego co działo się na krakowskim podwórku zalatuje to hipokryzją.
mds

Mialem juz nie odpowiadac ale co tam...
Nikt nie robi z siebie placzkow tylo wyrazilem swoje zdanie, ze takie rzeczy nie powinny miec miejsca.Swoje sprawy powinnismy zalatwiac we wlasnym gronie bo inaczej nas tak udupia jak w Anglii.Kara jest nie adekwatna do winy.Okrzyki takie i inne zawsze na stadionach byly,stadion to nie wersal.Za wszystko nas kibicow spotykaja kary nie pomagajmy im w tym.Koncze na tym .
mds

jablerr pisze:Nikt nie robi z siebie świętych, a ja trochę źle się wyraziłem, bo chciałem wytłumaczyć koledze mds, żeby tak pochopnie nie oceniał, bo to KLUB i DZIAŁACZE KORONY, a nie kibice podjęli działania, a w obliczu tego co działo się na krakowskim podwórku zalatuje to hipokryzją.
Pozwolilem sobie zacytowac bo napisales post tuz przed moim.Ja wiem dzialacze zarzad itp tylko nigdzie kibice Korony sie od tego nie odzegnali.Wyglada na to ze w to im graj.Od kiedy to dzialacze jakiegos klubu dbaja o honor nas kibicow.
JSC

Post autor: JSC »

Nie rozumiem, mieli oficjalnie w jakimś piśmie odciąć się od działań klubu ? Czy może walczyć o niższą karę dla was za okrzyki które szargały pamięć ich zmarłego kolegi i doprowadziły ich do furii? Nie przesadzaj.
A już tak całkiem osobiście - wg mnie też kara dla Wisły w stosunku do kary dla Korony jest za wysoka.
LP1922

Post autor: LP1922 »

Wisła pojechała poniżej pasa i kara jest jak najbardziej zasłużona, co innego solidaryzować się z wrogiem, przeciw zakazom za race czy jakieś awanti, a co innego akceptować karę za takie świństwa, co większość środowiska zrobi.

Jak widać po nicku, oba z zamieszanych klubów to dla mnie kosa, więc chyba wypowiedź będzie w miarę obiektywna.
ŚW.11

Post autor: ŚW.11 »

Nie pozwól wyrzucić się ze stadionu !
Jak wszyscy wiemy sprawa naszego marcowego wyjazdu do Brzeska nabiera nieciekawe barwy. Apelujemy więc do osób, które zostały ukarane zakazem stadionowym, wysoką grzywną lub jeszcze czekają na karę, aby odwoływały się od tych wyroków. Nie pozwólmy, aby bezpodstawnie i fałszywie ponad 100 osób zostało odseperowane od kibicowania KSZO ! Informacji na temat odwoływania się od decyzji sądu udzielamy przez email: [email protected]
Wisla Prokocim

Post autor: Wisla Prokocim »

http://skwk.pl/news/show/4188_wysokie_kary_za_derby Bez jaj z tą karą!! Piłka nożna dla kibiców!!!
Przemas1

Post autor: Przemas1 »

Stanowczo za wysoka ta kara.No ale Lato i spolka przeciez potrzebuja kase na jakis zajebisty Sylwester.Zbliza sie koniec rundy wiec do marca trzeba troche zarobic.
wu_

Post autor: wu_ »

świetny pomysł na ominiecie kar :)
http://niebiescy.pl/index.php?id=5439
WNW

Post autor: WNW »

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /892109565

śmiechu warte za palenie szalików na swoim stadionie 2 lata zakazu stadionowego na meczu u siebie ..
biały miś

Post autor: biały miś »

Niedługo to już wogóle tylko bedzie można siedzieć i nic wiecej.
kibolek1983

Post autor: kibolek1983 »

gettowicz

Post autor: gettowicz »

Mam pytanko dotyczące zakazu stadionowego a zwłaszcza grzywny.
Jeśli to złe miejsce usunąć posta albo przenieść w odpowiednie miejsce.
Mianowicie wlepili mi ostatnio zakaz stadionowy i kare ( 3 tysiące ), która musze jakoś zapłacić. Na chwile obecną nadal się ucze, nie mam własnych dochodów itp. i ciekaw jestem czy jest szansa umorzenia tej kary skoro nie mam z czego zapłacić
( wiem, ze można ja na raty rozłożyć ale to i tak mnie nie ratuje ).
Popek_

Post autor: Popek_ »

Z własnego doświadczenia wiem,że umorzenie grzywny przez sąd odnośnie spraw stadionowych,jest baaaardzo trudne,jeśli wręcz nie możliwe...
Również dostałem zakaz w okresie,kiedy jeszcze uczęszczałem do szkoły,a o własnych dochodach mowy nie było...
Nic jednak nie stoi na przeszkodzie,abyś wniosek o zniesienie kary pieniężnej dostarczył do odpowiedniego organu...
W przypadku decyzji negatywnej,złóż wniosek o rozłożenie na raty ( podaj konkretną kwotę np.100 zł ).
Z dwojga złego,lepiej bulić po stówce miesięcznie...

Pozdrawiam...
19ET68

Post autor: 19ET68 »

gettowicz pisze:Mam pytanko dotyczące zakazu stadionowego a zwłaszcza grzywny.
Jeśli to złe miejsce usunąć posta albo przenieść w odpowiednie miejsce.
Mianowicie wlepili mi ostatnio zakaz stadionowy i kare ( 3 tysiące ), która musze jakoś zapłacić. Na chwile obecną nadal się ucze, nie mam własnych dochodów itp. i ciekaw jestem czy jest szansa umorzenia tej kary skoro nie mam z czego zapłacić
( wiem, ze można ja na raty rozłożyć ale to i tak mnie nie ratuje ).
Jeśli nie możesz się już odwołać to składaj wniosek o rozłożenie na raty! To są raty nieoprocentowane więc warto. Jako że nie pracujesz śmiało proponuj dwie trzy dyszki na miesiąc najwyżej rozłożą ci na troszeczke wyższe raty. Ale na umożenie bym na twoim miejscu nie liczył.
wu_

Post autor: wu_ »

Dokładnie tak jak napisali poprzednicy, powiem na przykładzie znajomego: dostał niemałą sumke do płacenia, a w domu mial naprawde nieciekawie, jednym słowem, bieda. Popisał pisma, dziesiątki zaświadczeń o tragicznej sytuacji materialnej, wszystko na papierze i ... nic.
Pisz o raty bo coś więcej zdziałać będzie bardzo trudno
19ET68

W zasadzie możesz tego nie zapłacić ale te trzy tysie to ok. 9 miesięcy aresztu więc chyba niewarto :)
Mieczyk

Post autor: Mieczyk »

Witam. A może da się to jakoś zamienić na prace społeczne?? W mojej sytuacji na sprawie sądowej poprosiłem na końcu jak już wiedziałem że jestem w d****, o prace społeczne zamiast 1 tysiąc zł. No i sędzina dała 40 h prac społecznych. Z dwojga złego wolałem 5 dni się poobijać sprzątając ulice niż płacić tysiąc zł.
Z ciekawości zapytam. Dostałes obowiązkowe meldowanie się na komendzie w czasie meczu ??
19ET68

Ale ty poprosiłeś o to przed ogłoszeniem wyroku. Wtedy sprawa była otwarta. Chociaż nie zaszkodzi próbować. Pisz pisma gdzie się da, poza paroma kartkami papieru nic nie tracisz a możesz sobie znacznie udogodnić wyrok.
ODPOWIEDZ