Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
MiśBrunatny

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: MiśBrunatny » 14.02.2010, 16:25

Bastian pisze:
Zepsuty_Telewizor. pisze:Bardzo mnie ciekawi co słychać w Hutniku W-wa, Ursusie W-wa oraz Olimpii W-wa.
Hutnik jeździ na wyjazdy i zbiera sie u siebie w młynie koło 100, oprócz tego wygrał grille z Wisłą Płock, Górnikiem Łęczna i Radomiakiem. Ursus chyba już sie nie zbiera, wyjątkiem był mecz ze zgodą - Victorią Sulejówek i ich wspólny wyjazd do Mińska rok temu.
Jesli chodzi o nas to dzialalnosc zawiesilismy po meczu z Radomiakiem w maju 2009
Co do zgod to procz Victorii S. mamy rowniez zgode z wiedenskim Stadlau.
http://rksursus.blogspot.com/

iparts.pl
IceTea

Post autor: IceTea » 14.02.2010, 16:25

Nie wszyscy kibice Hutnika, sa kibicami Legii
Obrazek

Mariensztat`

Post autor: Mariensztat` » 14.02.2010, 16:26

Hutnik rozwiał wątpliwości około rok temu z tym na której są pozycji w Stolicy. Ciach bajera.
ZETKA pisze:Nida Pinczow to Nida Pinczow czy kibice Nidy dzialaja w innych klubach a Nida to tylko dodatek?

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 14.02.2010, 16:47

IceTea pisze:Nie wszyscy kibice Hutnika, sa kibicami Legii
Nie jestem z Warszawy wiec sie nie orientuje, ale nawet jesli nie wszyscy to wyglada na to ze zdecydowana wiekszosc:

http://www.youtube.com/watch?v=b-eEW7Rd ... re=related 56 sekunda.

Damek

Post autor: Damek » 14.02.2010, 16:47

Mariensztat` pisze:Hutnik rozwiał wątpliwości około rok temu z tym na której są pozycji w Stolicy. Ciach bajera.

Jakieś wyjaśnienie ...
Wiernie iść będziemy Twoim śladem,
Bo Ty jesteś z nami, z Tobą Bóg.
Śmiało trwać będziemy pod kul gradem,
aż wolności zagrzmi złoty róg.

wjazd na chate

Post autor: wjazd na chate » 14.02.2010, 16:48

rowerzysta85 pisze:Hutnik to przeciez dzielnicowa ekipa Legii wiec okreslenie 2 sila stolicy jest bez sensu i chyba tylko po to zeby dojebac Polonii. Co innego gdyby Hutnicy z Bielan byli samodzielna ekipa i ich relacje z Legia byly by chociaz zblizone do tych Legia - Polonia.
ale Hutnik działa na własną reke,a to ze sympatyzuja z Legia,nic nie znaczy,tak sie sklada ze Hutnik nie mial by problemu z hools Polonii jezeli tacy wogole istnieja.

sysysy

Post autor: sysysy » 14.02.2010, 17:45

wjazd na chate pisze:
rowerzysta85 pisze:Hutnik to przeciez dzielnicowa ekipa Legii wiec okreslenie 2 sila stolicy jest bez sensu i chyba tylko po to zeby dojebac Polonii. Co innego gdyby Hutnicy z Bielan byli samodzielna ekipa i ich relacje z Legia byly by chociaz zblizone do tych Legia - Polonia. [link]
ale Hutnik działa na własną reke,a to ze sympatyzuja z Legia,nic nie znaczy,tak sie sklada ze Hutnik nie mial by problemu z hools Polonii jezeli tacy wogole istnieja.

Ale miałby problemy z hools Legii, a nie ma tego problemu bo sami są ich częścią...

encore

Post autor: encore » 14.02.2010, 18:40

Jak panowie sytuacja w Radzyniu Podlaskim? Tylko miejscowe Orlęta? Widziałem na mapce lubelskiego że zaznaczony był herb Legii dlatego pytam. Czy jest to oficjalny FC czy pojedyńcze jednostki?
Pytanie bez napinki więc takiej też oczekuję odpowiedzi.
Z góry dzięki!

Klika

Post autor: Klika » 14.02.2010, 19:28

sysysy pisze:
wjazd na chate pisze:
rowerzysta85 pisze:Hutnik to przeciez dzielnicowa ekipa Legii wiec okreslenie 2 sila stolicy jest bez sensu i chyba tylko po to zeby dojebac Polonii. Co innego gdyby Hutnicy z Bielan byli samodzielna ekipa i ich relacje z Legia byly by chociaz zblizone do tych Legia - Polonia.

Ale miałby problemy z hools Legii, a nie ma tego problemu bo sami są ich częścią...
Co nie zmienia faktu że są drugą siłą w Warszawie.
Obrazek
LPH Trzymajcie Się !

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 14.02.2010, 21:01

Dysputa jałowa jak c***. Idąc powyższym tokiem rozumowania to każdą ekipę stanowiącą drugą siłę w regionie można zepchnąć kilka miejsc w dół na rzecz zmarginalizowanych, dzielnicowych klubów, na które wpadają kibice pierwszej siły.

Nie, też nie lubię tworu z Konwiktorskiej.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Bastian

Post autor: Bastian » 14.02.2010, 21:55

KSP odmawiało Hutnikowi spotkania.

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 14.02.2010, 22:25

Dyskusja faktycznie jałowa, bo jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i niby mówimy o tym samym ale każdy po swojemu... Według mnie fakty są takie, że w Warszawie jest tylko Legia i Polonia. To że z nudów kibice Legii z różnych dzielnic od czasu do czasu "kombinują" coś na stadionach (i poza nimi) mniejszych klubów stolicy nie zmienia faktu, że w Warszawie jest się albo za Legią albo przeciw niej (czyt. za Polonią).
Pozdrawiam

nisc

Post autor: nisc » 14.02.2010, 22:31

Bastian pisze:KSP odmawiało Hutnikowi spotkania.
chyba sam nie wierzysz ze na to spotkanie w 100% przyszlaby ekipa z Bielan...
rowerzysta85 pisze:Dyskusja faktycznie jałowa, bo jak wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i niby mówimy o tym samym ale każdy po swojemu... Według mnie fakty są takie, że w Warszawie jest tylko Legia i Polonia. To że z nudów kibice Legii z różnych dzielnic od czasu do czasu "kombinują" coś na stadionach (i poza nimi) mniejszych klubów stolicy nie zmienia faktu, że w Warszawie jest się albo za Legią albo przeciw niej (czyt. za Polonią).
Pozdrawiam

dokladnie...gdzie jest dzisiaj taka "autonomiczna" Olimpia Warszawa? wystawili sie na posmiewisko swego czasu pozwalajac TB zabrac flagi Łomży na wlasnym stadionie...tak wlasnie wyglada mniej wiecej "niezaleznosc" malych warszawskich i podwarszawskich pro-legijnych ekip....
TYBET JEST SERBSKI

SzB

Post autor: SzB » 14.02.2010, 22:53

nisc pisze:gdzie jest dzisiaj taka "autonomiczna" Olimpia Warszawa? wystawili sie na posmiewisko swego czasu pozwalajac TB zabrac flagi Łomży na wlasnym stadionie...tak wlasnie wyglada mniej wiecej "niezaleznosc" malych warszawskich i podwarszawskich pro-legijnych ekip....

od kiedy to obiekt przy Łazienkowskiej należy do Olimpii?

nisc

Post autor: nisc » 14.02.2010, 22:57

ok, tu masz argument na temat miejsca gdzie byl ten mecz, ale sorry jak przyjezdza do Ciebie zgoda to nie pozwalasz komus skasowac zgody ktora latami Ci wspierala flag albo nie lansujesz sie jako osobna ekipa tylko idziesz z tysiacami na łazienkowska...
TYBET JEST SERBSKI

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 14.02.2010, 23:11

Olimpia nie lansowała się jako samodzielna ekipa wszyscy?? jej kibice (mówię tu o tych aktywnych) byli też kibicami L, patrząc na to z szerszego planu można tu mówić o Fan Clubie
za jedyną samodzielną ekipą z Warszawy i okolic można od biedy uznać Gwardię, ale to raczej ze względu na negatywny stosunek Legii do tego klubu, a nie jakieś propolonijne (poza paroma?? osobami) sympatie klubu z Racławickiej, nie wiem skąd ktoś (chyba Lordi) wziął to info o Dolcanie...czekam na jakieś info

bartex

Post autor: bartex » 15.02.2010, 01:26

dokładnie
nie pasuje tu określenie "druga siła" gdyż są częścią pierwszej siły, czyli Legii
np. śpiewają "...za Legię, za Hutnik też, pójdziemy aż po życia kres"

benek

Post autor: benek » 15.02.2010, 03:49

Przeciez nie ma czegos takiego jak Hutnik Warszawa- sa to kibice Legii ktorzy chodza na Hutnik i kazdy normalny to przyzna. 2 sila Warszawy czy ktos chce czy nie bedzie Polonia i taka jest prawda. W kazdym miescie ekipa ktora zdecydowanie rzadzi mogla by dla zabawy zaczac chodzic na jakis klub i zrobic z niej "druga sile" w swoim miescie...

Foxx

Post autor: Foxx » 15.02.2010, 15:58

bartex pisze:
dokładnie
nie pasuje tu określenie "druga siła" gdyż są częścią pierwszej siły, czyli Legii
np. śpiewają "...za Legię, za Hutnik też, pójdziemy aż po życia kres"
Absolutnie pasuje - działająca od lat ekipa z jednej dzielnicy, która działania na wszystkich polach ruchu kibicowskiego podejmuje na swoje konto. A że jest częścią większej "rodziny", to zupełnie inna sprawa.

Drugą siłą są, bo są lepsi, niż KSP i kropka.
A co tam w komentarzach na Onecie?

CHCNI

Post autor: CHCNI » 15.02.2010, 16:09

Pomijając, że do mnie twoja argumentacja nie trafia to dziwi mnie trochę fakt, że Legia spokojnie przygląda się, by nie rzec z sympatią, działaniom chłopaków spod szyldu Hutnik W. Tak, wiem, że to przecież Legioniści i że Legia najważniejsza, ale tego typu 'zezwolenia' parę razy skończyły się już wyskokami w bok takich mniejszych ekipek, a czasem i usamodzielnianiem. Wiadomo, Legia dominuje w stolicy, ale biorąc pod uwagę problemy jakie teraz macie i wolną drogę jaką mają na Hutniku wydaje mi się to co najmniej niebezpieczne. Bez napinki, nie żebym coś krytykował, wyrażam tylko swoje zaskoczenie :-).
Obrazek

Kawał c****.

sysysy

Post autor: sysysy » 15.02.2010, 16:16

Foxx chyba chciałeś odgrzać temat...do rzeczy: wyślijcie Teddy Boys na Warszawiankę a okaże się że Polonia jest już czwartą siłą Wawy- rozumiesz do czego piję?

tylko zrywając z Legią Hutnik mógłby się określać którą jest siłą, bo dopiero po takim zerwaniu okazałoby się ilu z tych kibiców jest za Hutnikiem, a ilu za Legią...i ilu z tych Hutników wytrymałoby presję Legii, która nagle stałaby się kosą-widzisz już różnicę?

Foxx

Post autor: Foxx » 15.02.2010, 16:31

CHCNI - cóż, widocznie jest jakaś różnica między tą sytuacją i tamtymi... np. stopień integracji środowiska kibicowskiego ;)

sysysy - niczego nie "odgrzewam", po prostu wszedłem na forum po ukazaniu się tych postów. Widzę, że niektórzy wciąż nie dopuszczają do siebie myśli, że chłopaków z Bielan nigdzie nikt nie wysyłał. Działają, jak inne mniejsze kluby będące fc Legii, tyle że są z samej Warszawy.

Sprawa jest więc prosta - są lepsi od Polonii, bo lepsi są - to jest temat tej wymiany zdań, a nie hipotezy, co by było "gdyby". Natomiast, wybacz, ale Twój stanowczy ton dotyczący warunków, pod jakimi łaskawie pozwoliłbyś się Hutnikowi określać musi budzić lekki uśmiech ;) - zwłaszcza, że z tego co widzę, akurat nikt z nich się tu nie wypowiedział.

sysysy

Post autor: sysysy » 15.02.2010, 16:38

Kurcze, Foxx, zauważ że nikt oprócz Legionistównie przychyli się do twojej argumentacji- powód jest prosty- może i są silniejsi od Polonii, ale nie są autonomiczni- dlatego większość osób patrzy na to jak na swoiste nadużycie...pzdr

Foxx

Post autor: Foxx » 15.02.2010, 16:56

sysysy pisze:Kurcze, Foxx, zauważ że nikt oprócz Legionistównie przychyli się do twojej argumentacji- powód jest prosty- może i są silniejsi od Polonii, ale nie są autonomiczni- dlatego większość osób patrzy na to jak na swoiste nadużycie...pzdr
Ależ nikt nie ma ambicji, by zmieniać zdanie "większości" - a najmniej sam HKS. Ja operuję czystą logiką - kwestia dotyczy porównania jakości Hutnika i Polonii, a nie zakresu "autonomiczności" tych ekip. Stąd w opinii dotyczącej porównania tych dwóch ekip żadnego nadużycia nie ma - bo to fakt.

Dyskusja na temat wpływu relacji z Legią to już zupełnie inny wątek. Olimpia Warszawa jakoś od KSP lepsza nie jest.

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 15.02.2010, 16:56

co do postrzegania HKS, to na jego wpływ na pewno ma fakt, iż nie grają w jakiejś wyższej lidze, więc nie mają za bardzo okazji do regularnych spotkań z przeciwnikami z górnej półki. Po za tym jak ktoś dostanie od nich po głowie, to wiadomo, że woli powiedzieć, że dostał od dzielnicowej Legii, niż od Hutnika.
Po za tym czym innym jest siła danej ekipy, a czym innym, to na ile jest samodzielna (tutaj na duży+, dla Hutnika jest to, że aktywnie działają na arenie kibicowskiej już ładnych parę lat i nie jest to działanie polegające tylko i wyłącznie na mobilizacji sportowców - pewną analogię tutaj widzę do mniejszych klubów z Zagłębia Dąbrowskiego)

wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz » 15.02.2010, 17:12

Na przykład CKS Czeladź też działa na swoje konto i to bardzo aktywnie. Nie przeszkadza im to również w kibicowaniu sosnowieckiemu Zagłębiu. Dlatego argumenty, że Hutnik nie może się określać drugą siłą w Warszawie są dla mnie bez pokrycia

Objat

Post autor: Objat » 15.02.2010, 17:25

wyjazdowicz pisze:Na przykład CKS Czeladź też działa na swoje konto i to bardzo aktywnie. Nie przeszkadza im to również w kibicowaniu sosnowieckiemu Zagłębiu. Dlatego argumenty, że Hutnik nie może się określać drugą siłą w Warszawie są dla mnie bez pokrycia
a Czeladź i Sosnowiec to, to samo miasto ?

wu_

Post autor: wu_ » 15.02.2010, 17:32

Objat pisze:
wyjazdowicz pisze:Na przykład CKS Czeladź też działa na swoje konto i to bardzo aktywnie. Nie przeszkadza im to również w kibicowaniu sosnowieckiemu Zagłębiu. Dlatego argumenty, że Hutnik nie może się określać drugą siłą w Warszawie są dla mnie bez pokrycia
a Czeladź i Sosnowiec to, to samo miasto ?
w Zagłębiu Dąbrowskim miasto jest przy mieście więc to prawie jak jedno miasto. Zresztą Warszawa jest dużo większe więc myśle ze wyjazdowicz podał dobry przykład.
Chociaż w drugą strone... Dla mnie Hutnik nie może byc drugą siłą Warszawy bo to jednak legioniści. No chyba że na 1 miejscu jest dla nich Hutnik a potem dopiero (L).
To oczywiście moje obiektywne zdanie

19SWA23

Post autor: 19SWA23 » 15.02.2010, 17:38

Zagłębie Dąbrowskie - Sosnowiec , Dabrowa Gornicza , Bedzin , Czeladz mozna oczywiscie z pewnym dystansem traktowac jako jedno wielkie miasto , stad kolega przytoczyl przyklad kibicow CKSu Czeladz
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow

papasmerf

Post autor: papasmerf » 15.02.2010, 19:56

ja mam tylko jedno pytanie odnosnie konfliktu "kto jest druga sila w stolicy" - dajmy na to, ze kibice Hutnika postanowili calkowicie odlaczyc sie od Legii, dzialaja treraz tylko i wylacznie na Hutniku, zas na ulicach Warszawy rywalizuja z Legia. czy wy naprawde wierzycie w to, ze ta ekipa dalaby rade utrzymac pozycje "drugiej sily" ? napewno czesc osob powie "ja wybieram Legie", napewno CWKS zacznie skutecznie z nimi walczyc na ulicy - wkoncu sa naszymi wrogami, wywozy do lasu ktore spotykaly Polonistow......
obecne porownanie Polonii i Hutnika(jakosci tych ekip) sa smieszne, a moze lepiej nazwac, ze wrecz zalosne !

wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz » 15.02.2010, 20:25

wytłumacz dlaczego są żałosne?

jest wiele małych klubów, które jadą na swój rachunek jednocześnie sympatyzując z większym klubem. Hutnik ostatnimi czasy zlał Radomiaka czy Łęczną i to rodowitymi chłopakami z Bielan a nie przy pomocy TB. Tak więc obiektywnie rzecz biorąc i znając potencjał Hutnika gdyby doszło do starcia HKS-KSP to Poloniści nie mają nawet startu. A co ma do tego, że kibice Hutnika są jednocześnie fanami Legii?. Pisanie i teoretyzowanie, że gdyby się odłączyli ble ble ble. Po co się mają autonomizować skoro również kochają Legię? Śmiało według mnie można ich nazwać druga siłą stolicy. Przede wszystkim mają swoją ekipę z osiedla, kręcą młyn na swoich meczach i to w liczbach często przekraczających 100 osób, jeżdżą na wyjazdy oraz działają na płaszczyźnie H. Śmiało można powiedzieć, że jest to ekipa działająca na własny rachunek. Zresztą myślę, że są większe problemy na świecie..ja to po prostu widzę tak a nie inaczej

dominik1

Post autor: dominik1 » 15.02.2010, 20:32

no tak tylko pytanie czy gdyby Legia pyła im przeciwna to byli by w stanie w ogóle istnieć ,co w przypadku Polonistów łatwe nie było i nie jest.

wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz » 15.02.2010, 20:46

dominik1 pisze:no tak tylko pytanie czy gdyby Legia pyła im przeciwna to byli by w stanie w ogóle istnieć ,co w przypadku Polonistów łatwe nie było i nie jest.
ale co ma do tego Legia? rozmawiamy o Hutniku Warszawa. Ekipa prężnie działa to już pierdolenie, że albo Legia albo mają sami działać bo inaczej nie wolno . Bez jaj.
To np. ROW Rybnik choć FC Górnika nie może działać sam? Tak samo Walcownia Czechowice FC BKS-u Bielsko? Nie uwłaczajcie tym ekipom z racji tego, że są fan clubami mocniejszych drużyn.

bartex

Post autor: bartex » 15.02.2010, 20:48

a dlaczego druga siła? czemu nie pierwsza? przegrali rywalizację? nie, bo takiej rywalizacji nie ma, bo Hutnicy moim zdaniem powinni być zaliczani do grona fanów Legii i są częścią pierwszej siły
p.s. "...za Legię, za Hutnik też pójdziemy aż po życia kres" (czyli można wywnioskować że na pierwszym miejscu Legia)

dzikidzik

Post autor: dzikidzik » 15.02.2010, 20:59

Z HKS'em jest dosc smieszna akcja. Pare ladnych lat temu kibice z Bielan byli na Legii uwazani za patologie(ekipe mocno pijacka). Mlodzi postanowili to zmienic i zaczeli sie udzielac. Z tego co mi wiadomo zdaja sobie swietnie sprawe ze swojej pozycji i tego, ze gdyby sie odlaczyli to od razu zostaliby zniszczeni. W grupie H' HKS'u jest pare osob dzialajacych wsrod TB. Wieksza czesc kibicow Hutnika to jednak kibice przede wszystkim Legii. Oczywiscie jest tez pare osob ktore glownie sa za Hutnikiem, ale to sa pojedyncze jednostki.

Tak jak wiekszosc na tym forum uwazam ze HKS'u nie mozna nazywac druga sila bo osoby w ich H' dzialaja tez w H' Legii. Reasumujac Hutnik to Legia i bez niej by Duma Bielan nie istaniala.
Swego czasu byly tez takie akcje ze jak Hutnik przegral jakies starcie to Legia mowila, ze to Hutnik, a gdy Hutnik wygral to zwyciestwo przypadalo na Legie.

Foxx

Post autor: Foxx » 15.02.2010, 21:18

Z ciekawości - jakie zwycięstwo Hutnika przypisała sobie Legia?

traffic2

Post autor: traffic2 » 15.02.2010, 21:29

z tego co widzę to oponenci teorii o Hutniku jako "drugiej sile stolicy" bazuja tylko na warunku - co by było gdyby...........

po co te gdybanie - realia są takie jak Foxx i kilku innych chłopaków opisuje - mają na swoim szczeblu ligowym mocną paczkę - udzielają się na każdej płaszczyźnie kibicowskiej w imieniu Hutnika - oprócz Legii, której są częścią rodziny nie ma na nich w Warszawie mocnych - to chyba dobitnie udowadnia pewne sprawy?

przestańcie gdybać - realia są takie, że oprócz wspólnej legijnej sprawy, mają swoją Hutniczą zajawkę - i skoro pod tym szyldem nie przynoszą wstydu to należy to docenić

z legijnym pozdrowieniem

t.

wu_

Post autor: wu_ » 15.02.2010, 21:48

traffic2 pisze:z tego co widzę to oponenci teorii o Hutniku jako "drugiej sile stolicy" bazuja tylko na warunku - co by było gdyby...........
Jak "tylko"?
bartex pisze:a dlaczego druga siła? czemu nie pierwsza? przegrali rywalizację? nie, bo takiej rywalizacji nie ma, bo Hutnicy moim zdaniem powinni być zaliczani do grona fanów Legii i są częścią pierwszej siły
Ja tutaj nie widze żadnego gdybania, po prostu stwierdzenie faktu.

No ale każdy ma swoje zdanie i cieszy fakt że dyskusja toczy się na poziomie i każdy stara się argumentami przekonać drugą strone a nie chujami, k******, cykorami itd...
Żeby tak w każdym temacie było......

nisc

Post autor: nisc » 15.02.2010, 21:54

dziwne sa takie "hybrydowe" ekipy, nie dotyczy to tylko Legii ale i innych, niby samodzielne ale nie do konca, niby dzialaja oddzielnie ale tez jak to ktos tu zauwazyl, generalnie gdy przegrywaja idze to tylko i wylacznie na ich konto, jak komus spektakularnie wp....to sie wiekszy brat czesto i gesto podpina...Teraz do meritum, w sumie trudno sie dziwic dosc duzemu "wzrostowi formy" Hutnikow z Wawy, generalnie to co odpierd...iti z kibicami Legii chyba spowoduje dosc masowy odplyw aktywnych poza boiskiem kibicow Legii w strone dzielnicowych klubow....pzdr
TYBET JEST SERBSKI

Mićko

Post autor: Mićko » 15.02.2010, 21:57

Tak swoją drogą to ciekawe czy ktoś się kiedyś wreszcie z tej całej ,,legijnej rodziny'' weźmie i wyłamie, bo obiektywnie rzecz ujmując województwo mazowieckie nudne jest kibicowsko aż do zarzygania, jak się jest kibicem jakiejś małej prolegijnej ekipy to emocji ze świecą szukać...(szczególnie w świetle zeszłorocznych ustaleń). Pozycja Legii wiadomo (co do tego co by Hutnik mógł bez Legii nie będę sie wypowiadał bo nie jestem obiektywny), a od Polonii każdy mniejsza mazowiecka ekipa raczej jak do tej pory równo się odbijała z mniejszym bądź większym hukiem.

Zainteresowała mnie gdzieś przeczytana tutaj informacja o Grójcu , prawda to że to miasteczko znajdujące się dość blisko Wawy stało się terenem wpływów Widzewa? Było po wojnie w Warszawie popularne takie powiedzenia dotyczące ,,napływowych'' i ogólnie wszelakiego chamstwa - ,,warszawiaki spod Grójca'' - ktos kompetentny mógłby się wypowiedzieć co tam w tej mieścinie słychać?

ODPOWIEDZ