A mówiąc prostym językiem. Hutnik ma swoje osiedla w Hucie. Poza nim raczej słabo. Chodź są jednostki.mielony pisze:Ty tak na poważnie?Galacticos pisze:Mam pytanie odnośnie Krakowa. Wiem, że temat był już wałkowany ale chciałbym wiedzieć czy kibice Hutnika mają coś do powiedzenia w mieście lub jakiejś jego części i czy kibice Wisły i Cracovii się z nimi liczą.
http://i33.tinypic.com/vcrpe9.jpg
http://img.youtube.com/vi/bFJjSFA4xt0/0.jpg
Te zdjęcia chyba powinny rozwiać Twoje wątpliwości... Zaryzykuje nawet stwierdzenie że kibice Hutnika lepiej sobie radzą niż piłkarze i zarząd
Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
ostrykrokodylec
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
-
Galacticos
A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
-
BrudnaSkarpeta
Z tego co wiem to Zagłębie Sosnowiec i śladowe ilości Gieksy i Ruchu.Galacticos pisze:A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
Złotoryja - na miejscowym klubie Górnik jak tam bywaliśmy zawsze psuto. Są tam na pewno osoby jeżdżące na ZL ale to nikt z ekipy.ŚNIEŻNY WARAN pisze:Mapa Dolnego Śląska po poprawkach - http://i50.tinypic.com/rc52yc.jpg
Mam pytania jeszcze odnośnie klubów: Górnik Złotoryja, Kryształ Stronie Śląskie, Sparta Ziębice, AKS Milicz - dzieje się tam coś?
I czy działo się cos kiedykolwiek na Julii Szklarska Poręba, Trojanie Lądek Zdrój i Hutniku Szczytna?
Stronie - kiedyś coś działo się na Krysztale. Aktualnie raczej posucha, z pewnością pojawiają się we Wrocławiu gdzie od czasu do czasu widać flagę.
Ziębice - pojawiają się na Śląsku. Kiedyś nie wielki młynek był prowadzony na Sparcie.
Szklarska - jak ktoś jest to na KSK.
Lądek Zdrój- swego czasu coś kręcili na Trojanie. Cieszyliśmy się jak wyszło że w lidze tam zagramy ale jak co do czego doszło to tamtejsi działacze się obsrali i oba mecze były w Wałbrzychu.
Szczytna- tam to nigdy nie było ruchu kibicowskiego.
-
keczup_FCM
nie AKS a KS Milicz III liga siatkówki ale o ten klub Tobie pewnie nie chodziŚNIEŻNY WARAN pisze:Mapa Dolnego Śląska po poprawkach - http://i50.tinypic.com/rc52yc.jpg
Mam pytania jeszcze odnośnie klubów: Górnik Złotoryja, Kryształ Stronie Śląskie, Sparta Ziębice, AKS Milicz - dzieje się tam coś?
Barycz Milicz klasa okręgowa młyn prowadzony sporadycznie
W Miliczu TYLKO ŚLĄSK !!!
Rzeszów Baranówka kto tam jest? kto trzyma wodze?
zalezy ktora.Z tego co wiem sa 4 Baranowki.3 z nich naleza do Resovii a na jednej jest Stal i Resovia.Dokladniej moze ktos z Rzeszowa napisze.
właśnie chodzi mi o wszystkie Baranówki
W latach 90-tych to byl niezly Fc Gieksy z tego co pamietam.Galacticos pisze:A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
Co do Ustronia to pustynia kibicowska. W okresie wakacyjnym , czy feryjnym mozna spotkac - z racji turystycznego znaczenia tej miejscowosci- kibicow z calej PL.
A jak wyglada teraz w Sławkowie?
-
Martini Player
Sławków bez zmian,GieKSa. Co do Łazów masz rację,kiedyś całkiem zgrabna grupa.oRt pisze:W latach 90-tych to byl niezly Fc Gieksy z tego co pamietam.Galacticos pisze:A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
Co do Ustronia to pustynia kibicowska. W okresie wakacyjnym , czy feryjnym mozna spotkac - z racji turystycznego znaczenia tej miejscowosci- kibicow z calej PL.
W Ustroniu znajdą się pewnie sympatycy każdej śląskiej i nie tylko drużyny,ale o zorganizowanej grupie z tego sympatycznego miasteczka nie ma mowy.
Baranówka 1,2,3 należą do Resovi. Największa z Baranówek 4 należy do kibiców Stali.
Chyba nie do końca należy do Stali ...portfel pisze:Baranówka 1,2,3 należą do Resovi. Największa z Baranówek 4 należy do kibiców Stali.
http://i46.tinypic.com/2iqg3l5.jpg
Nie chce siac glupiej napinki. Dobrze o tym wiedza poinformowane strony. Chlopak chcial wiec odpowiedzialem obiektywnie jak jest.
W Łazach,dobrze sie trzyma GKs Katowice od ponad 20 lat,tylko pokolenia kibiców GKs sie zmieniają, Zagłębia Sosnowiec praktycznie nie ma,są tylko pojedyńcze osoby.BrudnaSkarpeta pisze:Z tego co wiem to Zagłębie Sosnowiec i śladowe ilości Gieksy i Ruchu.Galacticos pisze:A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
-
Cijoe 1906
Martini Player pisze:Sławków bez zmian,GieKSa. Co do Łazów masz rację,kiedyś całkiem zgrabna grupa.oRt pisze:W latach 90-tych to byl niezly Fc Gieksy z tego co pamietam.Galacticos pisze:A jak wygląda sytuacja w Łazach koło Zawiercia?
W Ustroniu znajdą się pewnie sympatycy każdej śląskiej i nie tylko drużyny,ale o zorganizowanej grupie z tego sympatycznego miasteczka nie ma mowy.
Z tego co wiem to w Sławkowie pare osób z Zagłębia,podkreślam pare,bez napinki.
-
Martini Player
Cijoe 1906-racja. Od kiedy pamiętam to te kilka osób jezdziło na Zagłębie,choć w mieście nie stanowili siły.
A jak jest w Chałupach i innych miejscowościach na półwyspie helskim? Wiem, że Arka ma FC Hel. Jednak już w chałupach widziałem 2 grafy Widzewa i nie wyglądały one na takie robione przez wakacyjną ekipkę :)
Mniej wiecej od Łeby po Hel to Arka. A półwysep Helski to juz ortodyksyjna Arka ze wzgledu na rybackie korzenie tych kaszubskich mieszkańców. pzdr.Anarchia pisze:A jak jest w Chałupach i innych miejscowościach na półwyspie helskim? Wiem, że Arka ma FC Hel. Jednak już w chałupach widziałem 2 grafy Widzewa i nie wyglądały one na takie robione przez wakacyjną ekipkę :)
-
DennisWise
Od kiedy pamiętam to największą siłe stanowiły w Sławkowie zawsze auta na numerach SJ ;) Ale jak wpadało Zagłębie czy Wisła to się okazywało że mało kto za GKS kibicuje w Sławkowie i jeden K. w łeb zawsze zbierał tylko.Martini Player pisze:Cijoe 1906-racja. Od kiedy pamiętam to te kilka osób jezdziło na Zagłębie,choć w mieście nie stanowili siły.
a ja mam takie pytanie (nie chciałbym wywoływać żadnej napinki)
jak wygląda sprawa w Rzeszowie? miasto podzielone mniej więcej na pół, czy można stwierdzić, że któraś z ekip ma przewagę liczebną?
jak wygląda sprawa w Rzeszowie? miasto podzielone mniej więcej na pół, czy można stwierdzić, że któraś z ekip ma przewagę liczebną?
Z tym Sławkowem to moze byc prawda bo obiło mi się o uszy, że tamtejsza GieKSa trzyma z GKSem z Olkusza i Jaworzna, co nie zmienia faktu ze rzadza w miescie.
A jak tam w Piekarach Śląskich? Kogo przewaga KSG czy Ruchu? i czy działają jakieś inne ekipy oprócz tych wymienionych wyżej?
-
pkskjg1953
Nie wiem czy było...A jak sytuacja w Lesznie?Jest Unia,odradzająca(?) się Polonia,koszykarska Tęcza i fc Lecha Poznań.
-
Martini Player
Piekary Śląskie był tu dobrze opisane przez użytkownika "Bogdan Adamiec". Poszukaj,to jest kilka stron wcześniej jakoś.Marek667 pisze:A jak tam w Piekarach Śląskich? Kogo przewaga KSG czy Ruchu? i czy działają jakieś inne ekipy oprócz tych wymienionych wyżej?
Mam pytanie jak teraz sytuacja przebiega we Wronkach. A także jak przebiegała gdy wystepowali w Ekstralkasie. Byli oni ekipą typu tur Turek czy bardziej usportowioną jak Dyskobolia?
Mam pytanie jak wygląda sytuacja w NOWYM bo kiedyś był tam fc WYBRZEŻA GDAŃSK czy coś tam się zmieniło ?
-
Abrakadabra1947
Niby rządzi Unia, ale dzieki kontaktom FC. Leszno Lecha z Gostyniem i Rawiczem nie ma za ona zbyt duzo do powiedzenia w przypadku ostrzejszych rozmów. W okolicach Leszna jest też kilkunastu kibiców Śląska, ale nie tworzą żadnej istotnej siły.pkskjg1953 pisze:Nie wiem czy było...A jak sytuacja w Lesznie?Jest Unia,odradzająca(?) się Polonia,koszykarska Tęcza i fc Lecha Poznań.
Są jacyś kibice w takich miejscowościach jak Koszyce, Opatowiec, Nowy Korczyn?
http://pl.wikipedia.org/wiki/MFK_Koszycemus pisze:Są jacyś kibice w takich miejscowościach jak Koszyce, Opatowiec, Nowy Korczyn?
Jednostki Korony, Cracovii i Wisły najprawdopodobniejmus pisze:Są jacyś kibice w takich miejscowościach jak Koszyce, Opatowiec, Nowy Korczyn?
-
Mariensztat`
A jak jest w takiej miejscowości Łobez(zachodniopomorskie). Pustynia czy może ktoś jeździ na Pogoń???
-
Lewy Sierpowy
A jak wygląda sytuacja w Karpaczu?
Jakiś czas temu byłem w pięknym miasteczku i widziałem miejscowy stadion a koło niego napis "Szlachta z Karpacza nigdy nie wybacza"
Jakaś miejscowa ekipa ( nie wiem jaki klub jest w Karpaczu ) , czy tez fc Karkonoszy albo Górnika Wałbrzych? A może fc Śląska?
Jakiś czas temu byłem w pięknym miasteczku i widziałem miejscowy stadion a koło niego napis "Szlachta z Karpacza nigdy nie wybacza"
Jakaś miejscowa ekipa ( nie wiem jaki klub jest w Karpaczu ) , czy tez fc Karkonoszy albo Górnika Wałbrzych? A może fc Śląska?
z tego co wiem to kibice w miejscowości Łobez mają swój klub Światowid
Łobez za Pogonią
-
zespół z Mniowa
Koledze chodziło zapewne o Koszyce w okolicach Tarnowa. Są tam kibice Unii, mają nawet swoją flagę.AroStomil pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/MFK_Koszycemus pisze:Są jacyś kibice w takich miejscowościach jak Koszyce, Opatowiec, Nowy Korczyn?
-
ŚNIEŻNY WARAN
Ogólnie miasteczko nie słynie z ogromnej liczby działających fanów, są kibice Karkonoszy co siłą rzeczy przekłada się też na sympatię do Śląska.Lewy Sierpowy pisze:A jak wygląda sytuacja w Karpaczu?
Te Koszyce, o których wspominasz to dzielnica Tarnowa i dominuje tam faktycznie Unia.
Natomiast Koszyce, o które pytano znajdują się w powiecie proszowickim. Nie ma tam żadnej zorganizowanej grupy kibiców.
Natomiast Koszyce, o które pytano znajdują się w powiecie proszowickim. Nie ma tam żadnej zorganizowanej grupy kibiców.
-
Loco_Locass
Koszyce są bardziej pro Cracovia, Opatowiec- nie natrafiłem na żadne oznaki działalności kibicowskiej (poza tym, że ktoś tam czasem mecz w tv oglądnie ;), Nowy Korczyn i okolice- są jednostki, największa aktywność Korony (spowodowana pochodzeniem z tych regionów jednego czynnego Koroniarza oraz tym że część osób ze względów zawodowych jeździ do Kielc) która przejawia się głównie w grafach sławiących MKS na wiatach autobusowych), Cracovii- marginalna, Wisły również (kibice telewizyjni). Ogólnie spokój i za czasów mojej bytności w tej części naszego kraju, mimo ciągłej manifestacji uczuć do Pasów nigdy nie spotkałem się z choćby najmniejszą uwagą, a co dopiero z jakimiś działaniami ;)mus pisze:Są jacyś kibice w takich miejscowościach jak Koszyce, Opatowiec, Nowy Korczyn?
Jak wygląda sytuacja w Rawiczu, Jarocinie, Gostyniu? Sam Lech i czy działa ktoś na miejscowych drużynach ?
-
ŚNIEŻNY WARAN
Rawia kiedyś działała dość prężnie, teraz nadal działają ale już nie aż tak. Jeżdżą na wyjazdy, wpsomagają się nawzajem z Obrą Kościan.
Jarota cały czas działa, w tej rundzie stracili w Kleszczowie flagę "Jarota on tour"
Kania Gostyń również działa
Jarota cały czas działa, w tej rundzie stracili w Kleszczowie flagę "Jarota on tour"
Kania Gostyń również działa