Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

flinston91

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: flinston91 »

To jakiś nowy cykl w TMK czy inne miasta nie będą opisywane?
iparts.pl
qwerty88

Post autor: qwerty88 »

Jak wygląda sytuacja w Lęborku? Chodzi mi o dokładny podział na dzielnice między FC Lechii i Pogonią.
Lębork to 100% Pogoń. Fc Lechii w Lęborku nie istnieje no chyba że mówimy tu o 3 osobach.
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

W takim razie dziwne jest to, że na meczach jest więcej niż 3 osoby z Lęborka i to dużo więcej :)
qwerty88

Post autor: qwerty88 »

Widocznie w swoim mieście się nie wychylają :) Ale jak już się tak upieracie to jeśli istnieją to na jednej dzielnicy na której i tak dominuje i panuje niepodzielnie Pogoń.
Tyle.
Poszukiwacz79

Post autor: Poszukiwacz79 »

Spoko nikt tu sie nie upiera, kto dominuje, tylko niech gośc nie pisze, że to sa 3 osoby ;)

AVE ;)
Marek667

Post autor: Marek667 »

Witam. Interesują mnie takie miejscowości jak Wojkowice, Bobrowniki Będzińskie i Dobieszowice (wszystkie woj.śląskie). Orientuje się ktoś jak przedstawia się sytuacja kibicowska na tych terenach?
Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC »

odpowiednio: Zagłębie Sosnowiec (Górnik Wojkowice lubiący się z CKS Czeladź), śladowe ilości Zagłębie Sosnowiec i Polonia Bytom, ogólnie pustynia.

nie ma czegoś takiego jak będzińskie, są same Bobrowniki
1925

Post autor: 1925 »

"J" ..... jeśli na drugi raz bierzesz sie za napisanie czegoś o jakimś wiekszym miescie i o podziale sił to nie posiłkuj sie forami kibicowskimi tylko sam zaczerpnij informacji !! / Pozdr. 1925
MPB

Post autor: MPB »

W Wojkowicach również jest FC Polonii Bytom
obiektywny1989

Post autor: obiektywny1989 »

heh, prawda dla ŁKSu jest tak bolesna że wszędzie wietrzą spisek :)
sysysy

Post autor: sysysy »

obiektywny1989 pisze:heh, prawda dla ŁKSu jest tak bolesna że wszędzie wietrzą spisek :)

Nie mówiąc już o tym że większość cytatów z forum ŁKSu,heh...
Miasto_Łódź

Post autor: Miasto_Łódź »

Dobry artykuł jak dla mnie. W miarę obiektywny tylko szkoda że o niektórych osiedlach jest tak mało napisane np o Chojnach że Widzew ma tam bardzo liczną i mocną grupe spod znaku H
ziomek

Post autor: ziomek »

kmtBKS pisze:ciekawi mnie sytuacja w Wałczu i Pile
z góry dzięki za odp
W Wałczu jest Widzew, Pogoń i Lech.
Pytanie: czy w Pile jest jeszcze fc Zawiszy?
KP22

Post autor: KP22 »

Kilka osob z Piły jezdzi na WKS ale sa to pojedyncze osoby wiec jak narazie nie ma mowy o fc.
maniek2010

Post autor: maniek2010 »

w Walczu- Lech, Pogon moze i cos za Widzewem
Piła tylko Lech
Objat

Post autor: Objat »

Interesuje mnie Nakło Śląskie. Moze ktoś opisać ?
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

maniek2010 pisze:w Walczu- Lech, Pogon moze i cos za Widzewem
Piła tylko Lech
W Pile dominacja Lecha zupełna.WKS w zaniku jak hipokamp w chorobie zwyrodnieniowej mózgu ;-)
W Wałczu dominuje Pogoń,zaś Lech i Widzew to ułamkowe liczby,pomimo tego ich bazgrania po murach.Kiedyś byli oni (zwłaszcza Widzew) lepiej widoczni-stąd skojarzenie,że Wałcz to nadal RTS,ale czasy się zmieniły i niech przyznadzą to w końcu sami zainteresowani...
Nie mam zamiaru słuchać lamentów ze strony Widzewa.Wasza ekipa odchodzi w niebyt.Każdy o tym wie.
Obiektywnie
B.S.N.T.

Post autor: B.S.N.T. »

Apiaceae wypowiadaj sie za siebie i niespinaj sie tak bo ci zwieracze puszcza!
imik1

Post autor: imik1 »

Objat pisze:Interesuje mnie Nakło Śląskie. Moze ktoś opisać ?
W Nakle Śląskim fc Ruchu , jest też grupka regularnie jeżdżąca na Górnik.
BOS

Post autor: BOS »

Co do Wałcza to jest tam Widzew ale to są starsi goście tak zwany piknik :) :)
cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu »

Apiaceae pisze: Nie mam zamiaru słuchać lamentów ze strony Widzewa.Wasza ekipa odchodzi w niebyt.Każdy o tym wie.
Obiektywnie
Nikt nie lamentuje, i Wy i my wiemy, że w Wałczu są jednostki.

1925 skoro artykuł z TMK wydaje Ci się nieobiektywny napisz jak według Ciebie wygląda sytuacja w Łodzi. Będzie jeszcze ciekawiej jeśli będzie to oficjalna wersja ŁKSu. Śmiało.
Najkumaty

Post autor: Najkumaty »

Jak obecnie wyglada sytuacja w Nowej Debie? Kiedys wiem ze byly chyba jednostki za Siarka,obecnie slyszalem cos o jednostkach za Stalowka, moglby mi ktos opisac w miare dokladnie sytuacje w tym miescie?
Ljukowy

Post autor: Ljukowy »

Apiaceae pisze: W Pile dominacja Lecha zupełna.WKS w zaniku jak hipokamp w chorobie zwyrodnieniowej mózgu ;-)
Temu, że Lech dominuje w Pile - nikt nie przeczy. Mógłbyś jednak darować sobie tę tanią spinkę. Młody jestem, ale słyszałem o czasach, kiedy obok siebie (bodajże na Bułgarskiej) wisiały fany pilskich fan-clubów Lecha i Zawiszy więc może trochę szacunku dla historii?
Tak, ale zanikaŁ, dziesięć lat okręgowej stagnacji zrobiło swoje, ale powoli kibice znów zaczynają sobie przypominać o Niebiesko-Czarnych, odradzają się nasze FC (w tym ten z Osieku(a) - sorry, nie wiem jak się odmienia ;-) a więc tuż pod nosem Piły). Myślisz, że pilanie nie jeżdżą do Bydgoszczy? Mylisz się, spoza miasta jeździ coraz więcej osób - w tym ze Żnina, który ponoć jest 100% Lech.
Co ma być, to będzie, a i chyba moda po sukcesach Kolejorza też się już skończyła.
Pozdrawiam!
Ekonom

Re

Post autor: Ekonom »

A opisywał już ktoś Tczew? Wyszukiwarka z tego tematu pokazała mi z 4 posty, z czego żaden niczego nie wyjaśnia. Pozdrawiam!
Jack Sparrow_UT1922

Post autor: Jack Sparrow_UT1922 »

Tczew w zasadzie od dawien dawna kojarzony był z Arką, co miało początek w połowie lat 70-tych. Istniał i istnieje wciąż także fc Lechii. Nie ma co się spierać, bo w Grodzie Sambora przewagę mają ci pierwsi, choć jeszcze 2-3 sezony temu, jeszcze jak Lechia grała w II lidze, TPAG nie miało łatwego życia, kiedy to LGFT zaliczało lepsze liczby tak u siebie, jak i na wyjazdach, a i na mieście mocno dawali się we znaki rywalom. Rozwój biało-zielonych trochę został przystopowany po przypałach z tymi co zawsze, przez co sporo dobrych chłopaków trafiło na przymusowe wakacje. W tym okresie nasiliła się, jak to ja nazywam "moda na Arkę w Tczewie", bo tak można było to określić. Biało-zieloni wciąz jednak podkreślali swoją obecność, przez takie akcje jak np. organizacja II turnieju FC Lechii, akcje mikołajkowe, a także wspieranie tczewskiego Domu Dziecka. Ostatnio w naszych szeregach troszkę się poprawiło, gdyż po długim czasie znów pojechaliśmy w trzycyfrowej liczbie na mecz (Lechia-Cracovia), a i na mieście potrafimy zaznaczyć swoją obecność.

O Unii i Wiśle pisać nie będę, gdyż można je w zasadzie podpiąć pod LGFT i TPAG.
gat

Post autor: gat »

Ekonom pisze:A opisywał już ktoś Tczew? Wyszukiwarka z tego tematu pokazała mi z 4 posty, z czego żaden niczego nie wyjaśnia. Pozdrawiam!
Tczew to największy i najlepiej zorganizowany fc Arki. Ze względu na położenie i liczby wyjazdowe cieszy sie dużym szacunkiem wsród kibiców z Gdyni.

http://www.arkowcy.pl/artykul,1193,1,fc-tczew.tag
LODZ-SRODMIESCIE

Post autor: LODZ-SRODMIESCIE »

Nie bardzo rozumiem dlaczego kibice ŁKS maja pretensje do autora tekstu w TMK.Mysle że artukuł jest całkiem obiektywny i dobrze przedstawia realia panujace w naszym miescie.Nie znam osobiscie autora jednak wiem że jest w miare wiarygodny mimo prywatnej antypatii do mojego klubu,co jest zreszta zrozumiałe.Nie rozumiem więc skąd to larmo.
Rzeczywiscie w publikacji jest troche mało np. o Sródmiesciu i mojej ulicy króre to na przestrzeni kilku lat diametralnie odmieniło sytuacje w tej częsci Łodzi,liczyłem na wiecej.
Cieszy mnie jednak to,ze w koncu doczekałem czasów kiedy ktos zupełnie nie zwiazany z zadna z Łódzkich ekip obiektywnie i rzeczowo przedstawił sytuacje w miescie którą mysle zna dobrze mimo tych 50km obalając tym samym mit że Widzew to wioski i że nie ma nas w Łodzi na którym to od lat ŁKS sie bujał.Mnie mieszkajacego w samym jego sercu niezwykle najpierw bawilo a potem draznilo bo jednak ludzie w Polsce to łykali.
ŁKS,przeciez my sie znamy jak chyba nikt chodzilismy razem do szkół,prac,gralismy razem w piłke i nie raz razem pilismy gorzałe.Zarówno my jak i wy wiemy na co kogo stać i jak jest.Po co te brednie i szachrajstwa.
Może to co teraz napisze bedzie nie zrozumiałe dla osób tu bywajacych ale moim i nie tylko moim zdaniem ŁKS jest mocna i dobra zaloga za co wam dziekuje bo dzieki temu mnie osobiscie np. chce sie cwiczyc itp.Jestescie dla nas jakas tam motywacja i jestem pewiem że my dla Was też.Nie chce zebyscie zgineli bo nie wyobrazam sobie żeby w Łodzi kiedykolwiek miałbyc taki klimat jak w Gdyni czy np.w Wawie,choc finansowaniu waszego klubu z moich podatków jestem przeciwny.
Tak to w miescie bywa kiedy my jestesmy na fali wy potraficie w moment sprowadzic nas do parteru i na odwrót.
Także apeluje zaprzestańcie wciskać ludziom w Polsce do glowy gówno że w wiekszosc ich dojezdza ze wsi itp. bo to naprawde jest niepowazne.
To tyle ...
kubin

Post autor: kubin »

Marek667 pisze:Witam. Interesują mnie takie miejscowości jak Wojkowice, Bobrowniki Będzińskie i Dobieszowice (wszystkie woj.śląskie). Orientuje się ktoś jak przedstawia się sytuacja kibicowska na tych terenach?
witam Bobrowniki zdominowe przez młodą ekipe Ruchu istnieje Polonia Bytom ale powoli wymiera Dobieszowice zdominowe przez KSG mała ekipka Ruchu, Rogoźnik ekipa Ruchu i KSG z czego przewaga tych drugich w Wojkowicach Zagłębie Sos ale zaczelo działać FC PB podobną mają swoje szale
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

Mapa Dolnego Śląska po poprawkach - http://i50.tinypic.com/rc52yc.jpg

Mam pytania jeszcze odnośnie klubów: Górnik Złotoryja, Kryształ Stronie Śląskie, Sparta Ziębice, AKS Milicz - dzieje się tam coś?

I czy działo się cos kiedykolwiek na Julii Szklarska Poręba, Trojanie Lądek Zdrój i Hutniku Szczytna?
KazoR_1987

Post autor: KazoR_1987 »

Na Krysztale Stronie Slaskie nic sie nie dzieje chyba ze cos sie zmienilo od naszej ostatniej wizyty tam Na Ladku cos tam sie kiedys krecilo ale bez szalu Hutnik Szczytna pustynia Jak cos sie zmienilo to niech ktos poprawi
Abrakadabra1947

Post autor: Abrakadabra1947 »

ŚNIEŻNY WARAN pisze:Mapa Dolnego Śląska po poprawkach - http://i50.tinypic.com/rc52yc.jpg

Mam pytania jeszcze odnośnie klubów: Górnik Złotoryja, Kryształ Stronie Śląskie, Sparta Ziębice, AKS Milicz - dzieje się tam coś?

I czy działo się cos kiedykolwiek na Julii Szklarska Poręba, Trojanie Lądek Zdrój i Hutniku Szczytna?
W Ziębicach na Sparcie nic ciekawego do odnotowania, czasami dziadki wybiorą się na jakiś wyjazd w ramach walki z nudą.
Na Krysztale raczej to samo, ale tu już takiej pewnosci nie mam.
I widze, ze albo nie czytasz dokładnie moich postów, bo już Ci pisałem, że obecnie na Pogoni Oleśnica nic się nie dzieje, a Ty mimo wszystko ją zaznaczyłeś.
pkskjg1953

Post autor: pkskjg1953 »

ŚNIEŻNY WARAN pisze:Mapa Dolnego Śląska po poprawkach - http://i50.tinypic.com/rc52yc.jpg

Kilka lat wstecz w Złotoryi i Stroniu na bank był ruch kibicowski!Teraz nie wiem,brak styczności.Na Julii nigdy nie było żadnych kibiców.
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

Pogoń Oleśnica była w Żarach z 3 flagami w tym sezonie - symboliczną ilością, dlatego herb mały i też symboliczny. Bo sam widziałem że w Oleśnicy nic się nie działo ale chyba coś się ruszyło skoro pofatygowali się na wyjazd, w dodatku dalej niż na parafie Śląska
Bossman77

Post autor: Bossman77 »

,,Co do Wałcza to jest tam Widzew ale to są starsi goście tak zwany piknik :) :),,

Nie wszyscy, są młodzi Widzewiacy w Wałczu, których Wy do myśli nie dopuszczacie.

Wałcz pozdrawia Widzewiaków ! Ave RTS
BrudnaSkarpeta

Post autor: BrudnaSkarpeta »

A jak sytuacja w górskich miejscowościach takich jak Skoczów , Brenna , Ustroń?
mocne-uderzenie

Post autor: mocne-uderzenie »

Rawa Mazowiecka-Legia czy Widzew? Opisze ktoś te miasteczko?
Zawsze Wierny

Post autor: Zawsze Wierny »

mocne-uderzenie pisze:Rawa Mazowiecka-Legia czy Widzew? Opisze ktoś te miasteczko?
W Rawie liczy się tylko Widzew.Są też jednostki Legii.WFC Rawa poraz kolejny zrobili swietną akcje jaką bylo zorganizowanie turnieju dla dzieci z Rawy i okolic ;]
Podsumowując : Rawa Mazowiecka z Widzewem od dziecka ! :]
Krotoszyn

Post autor: Krotoszyn »

ja mam pytanie jak sytuacja wyglada w Wągrowcu,czy oprócz kibiców Lecha można tam spotkac fanów innych drużyn?
Klika

Post autor: Klika »

Galacticos pisze:Mam pytanie odnośnie Krakowa. Wiem, że temat był już wałkowany ale chciałbym wiedzieć czy kibice Hutnika mają coś do powiedzenia w mieście lub jakiejś jego części i czy kibice Wisły i Cracovii się z nimi liczą.
Hutnik ma powiedzmy wyjebane na to co dzieje się w Krakowie dla nich liczą się tereny Nowej Huty i tam są aktywni, reszta część Krakowa ich nie obchodzi, co się tam dzieje.
ODPOWIEDZ