Komentarze do tematu filmiki i zdjecia z awantur!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze do tematu filmiki i zdjecia z awantur!!
to bedzie jakos 1998-2000 widac "M" jak kreci dopingiem sektora Legii.
-
Reportaż pochodzi z meczu GÓRNIK ZABRZE - Legia Warszawa (1:0) , który odbył się dokładnie 15 maja 1999 roku.
Wówczas pojedynek obu klubów oglądało niewielu kibiców,gdyż zaledwie 3 tysiące. (w tym około 200 osobowa grupa Legii z Zagłębiem).
Był to okres gdy taka frekwencja była normalnością na polskich stadionach.
Z tego meczu najbardziej utkwił mi widok niemal pustego stadionu Górnika-natomiast nasz sektor (13) w którym wówczas siedzieliśmy, był wypełniony po brzegi.
Co się tyczy reportażu,to pamiętam doskonale gdy go kręcono. Na początku nie chcieliśmy się na niego zgodzić. Po namowach uzgodniliśmy,że przed emisją w telewizji otrzymamy materiał do weryfikacji. Jak się później okazało dziennikarka nie dotrzymała słowa.
Po wyemitowaniu go w [link] TVP1 byliśmy wściekli. Okazało się,że dla potrzeb filmu kilka scen zostało sfingowanych. Reporterka namówiła kilku zwykłych kibiców Górnika by pomogli nakręcić jej sceny na które my nie chcieliśmy się zgodzić. Miedzy innymi możecie zobaczyć w reportażu moment ''pasowania na kibica''. Taki rytuał dokonuje się na małolatach podczas ich pierwszego wyjazdowego meczu. Jak sami wszyscy wiedzą reportaż był kręcony gdy Górnik grał u siebie. To tylko jeden z przykładów, a ''sztucznych'' scen było o wiele więcej....
Dodatkowo nagrano obszerny wywiad z kibicami Górnika,którzy wówczas aktywnie się udzielali. Okrojono go i wybrano tylko pewne ''najbardziej medialne'' fragmenty.
Postanowiliśmy,że już nigdy więcej nie weźmiemy udziału w żadnym wywiadzie.
I tak jest do dnia dzisiejszego,choć media często zwracały się (i zwracają) z taką propozycją.
Co się tyczy reportażu, to każdy z nas ogląda go obecnie z wielkim sentymentem i z uśmiechem na twarzy. Cóż,tamte czasy minęły bezpowrotnie,a film choć w części oddaje klimat tamtego okresu.
Niemal ''kultowe'' stało się w naszych szeregach powiedzenie ''my wam jeszcze wszystkim pokażemy!'' i zostało nawet wykorzystane podczas jednej z opraw na meczu Górnika.
Dziś po tylu latach reportaż nadal wzbudza wiele niepotrzebnych emocji u oglądającego. Najbardziej zastanawiające jest to,jak zostanie odebrany za lat kilkanaście. Wówczas to scena kibicowska jeszcze bardziej się zmieni.
Wtedy to dopiero ludzie będą go oglądać z niedowierzaniem. :)
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Wówczas pojedynek obu klubów oglądało niewielu kibiców,gdyż zaledwie 3 tysiące. (w tym około 200 osobowa grupa Legii z Zagłębiem).
Był to okres gdy taka frekwencja była normalnością na polskich stadionach.
Z tego meczu najbardziej utkwił mi widok niemal pustego stadionu Górnika-natomiast nasz sektor (13) w którym wówczas siedzieliśmy, był wypełniony po brzegi.
Co się tyczy reportażu,to pamiętam doskonale gdy go kręcono. Na początku nie chcieliśmy się na niego zgodzić. Po namowach uzgodniliśmy,że przed emisją w telewizji otrzymamy materiał do weryfikacji. Jak się później okazało dziennikarka nie dotrzymała słowa.
Po wyemitowaniu go w [link] TVP1 byliśmy wściekli. Okazało się,że dla potrzeb filmu kilka scen zostało sfingowanych. Reporterka namówiła kilku zwykłych kibiców Górnika by pomogli nakręcić jej sceny na które my nie chcieliśmy się zgodzić. Miedzy innymi możecie zobaczyć w reportażu moment ''pasowania na kibica''. Taki rytuał dokonuje się na małolatach podczas ich pierwszego wyjazdowego meczu. Jak sami wszyscy wiedzą reportaż był kręcony gdy Górnik grał u siebie. To tylko jeden z przykładów, a ''sztucznych'' scen było o wiele więcej....
Dodatkowo nagrano obszerny wywiad z kibicami Górnika,którzy wówczas aktywnie się udzielali. Okrojono go i wybrano tylko pewne ''najbardziej medialne'' fragmenty.
Postanowiliśmy,że już nigdy więcej nie weźmiemy udziału w żadnym wywiadzie.
I tak jest do dnia dzisiejszego,choć media często zwracały się (i zwracają) z taką propozycją.
Co się tyczy reportażu, to każdy z nas ogląda go obecnie z wielkim sentymentem i z uśmiechem na twarzy. Cóż,tamte czasy minęły bezpowrotnie,a film choć w części oddaje klimat tamtego okresu.
Niemal ''kultowe'' stało się w naszych szeregach powiedzenie ''my wam jeszcze wszystkim pokażemy!'' i zostało nawet wykorzystane podczas jednej z opraw na meczu Górnika.
Dziś po tylu latach reportaż nadal wzbudza wiele niepotrzebnych emocji u oglądającego. Najbardziej zastanawiające jest to,jak zostanie odebrany za lat kilkanaście. Wówczas to scena kibicowska jeszcze bardziej się zmieni.
Wtedy to dopiero ludzie będą go oglądać z niedowierzaniem. :)
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!
-
no tak ale ten mecz Gornik wygral 1-0, a w filmie pokazany jest wjazd na murawe i okrzyki "zlodzieje..." czyli tak jak by to byl mecz przegrany, albo jak sie gdzies pomylilem albo czegos nie czaje

-
Piesek Leszek: na wspomnianym meczu z Legią nie doszło do jakiś poważnych ekscesów,więc reporterzy wykorzystali dla potrzeb filmu ujęcia z innego meczu.
Fragment o którym wspominasz, pochodzi z pojedynku GÓRNIK ZABRZE-Odra Wodzisław (0:1),który odbył się kilka miesięcy wcześniej,a dokładniej 23 września 1998 roku.
Piłkarze Górnika sprzedali wówczas mecz i za wszelką cenę chcieliśmy przerwać to spotkanie. Dodatkowo jeden z zawodników Odry (Nosal) pokazał w naszym kierunku środkowy palec,co jeszcze bardziej nas zdenerwowało. Później pierwszy uciekał z boiska do szatni. Po przerwaniu meczu i pogonieniu piłkarzy,doszło do awantury z policją.
Zauważ,że zdjęcia z tej awantury toczą się przy blasku jupiterów,a całość reportażu kręcona była w słonecznej pogodzie. Mam nadzieję,że udało mi się rozjaśnić wszelkie wątpliwości.
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Fragment o którym wspominasz, pochodzi z pojedynku GÓRNIK ZABRZE-Odra Wodzisław (0:1),który odbył się kilka miesięcy wcześniej,a dokładniej 23 września 1998 roku.
Piłkarze Górnika sprzedali wówczas mecz i za wszelką cenę chcieliśmy przerwać to spotkanie. Dodatkowo jeden z zawodników Odry (Nosal) pokazał w naszym kierunku środkowy palec,co jeszcze bardziej nas zdenerwowało. Później pierwszy uciekał z boiska do szatni. Po przerwaniu meczu i pogonieniu piłkarzy,doszło do awantury z policją.
Zauważ,że zdjęcia z tej awantury toczą się przy blasku jupiterów,a całość reportażu kręcona była w słonecznej pogodzie. Mam nadzieję,że udało mi się rozjaśnić wszelkie wątpliwości.
DR.MARTENS-DENTAL PLAN
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!
-
powiem szczerze ze az tak dokladnie sie nie przygladalem, ale teraz juz wszystko wyjasnione, pozdro

-
odniose sie do filmiku Wisła II - Hutnik
kolesiowi w 0:13 oskar sie należy haha
biegł biegł i wrócił sie, szybko rozkminiając ,że to krzesło sie jednak przyda haha
oskar !
kolesiowi w 0:13 oskar sie należy haha
biegł biegł i wrócił sie, szybko rozkminiając ,że to krzesło sie jednak przyda haha
oskar !
-
w którym roku i gdzie atakowała Wisła ?? (albo Hutnik)
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka
-
03/04 stadion WKS Wawel (Wisła grała tam jako gospodarz). Atakuje Wisła.1920RaciboRz pisze:w którym roku i gdzie atakowała Wisła ?? (albo Hutnik)
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl
-
Panowie szukam filmiku z youtuba zmontowanego przez FilippoPolakTV. Na filmiku były pokazane oprawy z pirotechnika. W filmiku była wstawka "przyjdzie taki czas, kiedy docenicie nas"

-
Miałem go w ulubionych i tylko tyle po nim zostało na youtubie
"Ten film wideo został usunięty z powodu naruszenia warunków korzystania z serwisu."
"Ten film wideo został usunięty z powodu naruszenia warunków korzystania z serwisu."
-
Ale kuwy.Dla tego ruskich nie szanuję i szanował nie będę.paw242 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=7jO1R2w7Ovs
moze do konca nie w temacie ,ale mozna rzucić okiem-swoją drogą ciekaw jestem jak by wypadły te kozaczki gdyby trafili na trzeźwych i nie atakowali z partyzanta
-
http://www.youtube.com/watch?v=CdcubB4I ... re=related
1:50 podjazd pod sektor, wskok na plot i... mela w ryj! Rewelacja :)
1:50 podjazd pod sektor, wskok na plot i... mela w ryj! Rewelacja :)
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
Ma ktoś filmiki lub zdjecia wjazdu Korony na stadion Nidy Pińczów, gdy grali z Sandecją? może być pw
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.

-
Ma ktoś może sam filmik z jesieni z meczu Karkonosze-Górnik z "Hooligans 2004"?Z góry dzięki za pomoc!
-
lub jakby ktoś miał inne części(pelne,nie pojedynczo) amatorfansu to byłbym wdzięczny za wstawienie,i pewnie nie tylko ja ;)
-
-
może toKenzo pisze:szukam filmu z jakiejś zadymy w rosji gdzie jedna ekipa strasznie katuje drugą bodaj proporcje 100 v 60 lub 40 (skakanie po plecach itd...)
http://www.youtube.com/watch?v=Hd7hznfjrFE&feature=fvsr
...i tylko Legia, Legia Warszawa
-
ku*** co za patologia, polowa z nich zajmuje sie chyba dobijaniem tych lezacychDyczak pisze:może to
http://www.youtube.com/watch?v=Hd7hznfjrFE&feature=fvsr
-
-
Niestety musi bardziej przybliżyć scenerię, bo tak wyglada każda "awantura" w tej dziczy...Kenzo pisze:szukam filmu z jakiejś zadymy w rosji gdzie jedna ekipa strasznie katuje drugą bodaj proporcje 100 v 60 lub 40 (skakanie po plecach itd...)
Pizgacz-Rozpierdalacz
-
Z czystej ciekawości zapytam. Orientuje sie ktoś z Was kto wygrał tą walke? Zenit czy CSKA?xxxx pisze:odnośnie katowania
http://www.youtube.com/watch?v=F2atunpXbis
Z góry dzieki!
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Pewnie chodzi o jedną z awantur w Moskwie gdzie któraś z Moskiewskich ekip przez miasto goni Zenit i skacze po rywalach podczas pogoni,ale za cholerę nie mogę tego znaleźć...Kenzo pisze:szukam filmu z jakiejś zadymy w rosji gdzie jedna ekipa strasznie katuje drugą bodaj proporcje 100 v 60 lub 40 (skakanie po plecach itd...)
-
K...a mać !!! . Ludźie , ile razy można prosić , pisać , zwracać uwagę żeby podpisywać linki z filmikami ? Czy to tak ciężko ? Było już pisane o tym milion razy , ale nie , jebut goły link i tyle
-
Ten filmik o który się dopytujecie był kolesia z Rosji i pewnie chodzi o ten co ja go wrzuciłem. Jego konto zostało zbanowane przez youtube i filmiku już nie zobaczycie. Koles mial strasznie duzo perelek i jak go odnajde to wrzuce link.
-
jakos straszna ale znalazlem. Nie jest to orygiunal ale zawsze cos
http://www.youtube.com/watch?v=AJ9nPANpYx8
http://www.youtube.com/watch?v=AJ9nPANpYx8
-
był jeszcze inny - a może i ten sam - katowali w lesie tak kolesi - nie wiem czy końcówka tego filmiku nie zapowiadała tamtego bo tam były podobne sceny skakania obiema nogami po znokałtowanych typach
-
przemo 99. wrzucasz fotki na serwer a nie podajesz hasla.dokladniej chodzi mi o fotki z ŁKS-Legia ktore ostatnio dodales.
Zgierscy fani dumni w wierze wychowani na GALERZE !!
-
Jest gdzieś dostępne nagranie z tego zajścia?
[link]
[link]
herubin pisze:miejsca parkingowe wliczane sa do ogolnej pojemnosci stadionu ?
-
ja cały czas nie rozumiem po co ludzie wrzucają linki do ściągania filmów które w większości są na youtube ..

-
taki łeb ma hajs od kliknięcia i ściągnięciaL_A pisze:ja cały czas nie rozumiem po co ludzie wrzucają linki do ściągania filmów które w większości są na youtube ..
-
jak dla mnie za takie coś powinny lecieć ostrzeżenia .

-
Wejdzcie do tematu zarabianie w internecie w hyde parku tam znajdziecie odpowiedz
-
Na dole jest coś takiego napisane:Wodnik pisze:Jest gdzieś dostępne nagranie z tego zajścia?
[link]
Cały wjazd został nagrany na video. Roboczy tytuł filmu to:
"SKRZYPEK NA DACHU".
ale czy jest faktycznie nagrane to nie wiem :)
-
Nawet jesli jest to nie uraczysz go z pewnoscia na tym forum czy youtubie...bananlegia pisze:Na dole jest coś takiego napisane:Wodnik pisze:Jest gdzieś dostępne nagranie z tego zajścia?
[link]
Cały wjazd został nagrany na video. Roboczy tytuł filmu to:
"SKRZYPEK NA DACHU".
ale czy jest faktycznie nagrane to nie wiem :)
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/
-
kiedyś na YouTube był filmik z zadymy KS Myszków (chyba) - GKS Katowice, GieKSa nie pali się do starcia, wszystko dzieje się na stadionie, Myszków atakuje po łuku, kawałek tej akcji widać na tym filmiku ; http://www.youtube.com/watch?v=FwCFbJY3s-U 4;50min.
Sława Wielkiej Polsce !
Sława Wielkiej Polsce !
Dla Nas Sprawa Jest Jasna - Śląsk Jest Polski i Basta
-
łap ziomek http://www.youtube.com/watch?v=XAejsAylwaAragan_nj pisze:kiedyś na YouTube był filmik z zadymy KS Myszków (chyba) - GKS Katowice, GieKSa nie pali się do starcia, wszystko dzieje się na stadionie, Myszków atakuje po łuku, kawałek tej akcji widać na tym filmiku ; http://www.youtube.com/watch?v=FwCFbJY3s-U 4;50min.
Sława Wielkiej Polsce !
-
Dzięki :)
Dla Nas Sprawa Jest Jasna - Śląsk Jest Polski i Basta
-
Jak widze te walki ruskich to aż mnie kurwica bierze. Leją sie wszyscy w jednej grupie i przejebane mają tylko ci co idą w pierwszej lini.
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Ja mam nadzieje tylko, że któraś z polskich ekip będzie miała okazje pokazać małpom rosyjskim miejsce w szyku równie mocno
-
Slask Wroclaw pokazal przegrywajac z CSKA Moskwa czy GKS Belchatow ahahaaha,czekam jak sobie Ruscy poradza z Legia,Lechem,Ruchem,Lechia,ŁKS,Widzewem reszta w Polsce bez szans z CSKA,Spartakiem czy Zenitem