Miedzynarodowe Zgody i Układy
Moderator: Automoderation
Re: Miedzynarodowe Zgody i Układy
moja wypowiedz była skierowana głównie do "sympatyków" zapatrzonych na zachodnie wielkie Milany i inne Barcelony a Polską pilkę i kluby mają w głębokim poważaniu a fascynują sie wielkimi piłkarzami typu Figo czy Ronaldo zmieniający kluby jak rekawiczki może nieslusznie, ja tez lubie np Partizan czy Lazio ale jak bedzie gral Polski klub z którymś ztych zespołów to bede kibicował oczywiscie Poskiemu (no może poza jednym) pozdrawiam wszystkich kibiców i sympatyków
Mam tak samo (no może wyjazdów ciut mniejnisc pisze: neo12 piszesz ogolnie bardzo rozsadnie ale tu walnales keksa...otoz powiem Ci ze mi nie przeszkodzilo byc jak to nazwales"lokalnym patriota" w latach 92-2003 miec ponad 100 wyjazdow na klub bardzo lokalny w owym czasie do tego mnostwo na zgody i kadre , a oprocz tego kibicowac "mojemu" zagranicznemu klubowi od lat nastoletnich....teraz sobie jezdze na ow klub o czym kiedys marzyc nie moglem...znam ludzi ktorzy kibicuja zachodnim czy balkanskim klubom od lat nastu a nie od jakiegos pier.....transferu do jakiegos klubu polskiego pilkarzyka....pzdr
Tak, ale internetowo, raz z ciekawości wybrałem się na "spotkanie" ale to nie dla mnie. Chociaż w sumie teraz jest to jeden z "potentatów", może dlatego. Może w przypadku bardziej "kumatych zespołów"kibolek1983 pisze:Ciekawi mnie skąd masz takie informację? Jesteś w jakimś FC?
pzdr
cala ta dyskusja powinna byc w temacie polskie FC klubow zagranicznych...OT do usuniecia,modzi do roboty,pzdr
http://i35.tinypic.com/vgln2s.jpg
wiecie cos na ten temat?
W połowie lat 90' fani Lechii kontaktowali się z każdą grupą mającą te same barwy, czyli Biało-Zielone. (Celtic, Sporting, Panathinaikos itd. ) Był to ciekawy pomysł, niektóre grupy trzymały kontakt z Ultrasami z Lechii. Grupa z Portugalii Juve-Leo miała dosyć dobre kontakty z Lechistami. Po dłuższym czasie kontakty urwały się z różnych powodów, a szczególnie z powodu odległości (ok 3 000 km)
-
TYLKO DYSKOBOLIA
Moze przoczylem gdzies ta informacje.
W kazdym razie chetnie dowiedzialbym sie czegos nt zgody Vojvodina - Borac.
Dwoch jakby nie bylo dosc specyficznych ekip (Vojvodina-autonomia,Banja Luca miasto w Bosni a kibice jednak utozsamiaja sie z Serbia)
W kazdym razie chetnie dowiedzialbym sie czegos nt zgody Vojvodina - Borac.
Dwoch jakby nie bylo dosc specyficznych ekip (Vojvodina-autonomia,Banja Luca miasto w Bosni a kibice jednak utozsamiaja sie z Serbia)
ja wiem czy specyficznych
sama zgoda serbsko-serbska takze nie bardzo specyficzna
.
na Vojve smigaja w 99% serbowie zeby uciac domysly
sama zgoda serbsko-serbska takze nie bardzo specyficzna
na Vojve smigaja w 99% serbowie zeby uciac domysly
Wahałem się czy pytać tutaj czy w temacie "zgody/uklady" ale zapytam tutaj
http://i35.tinypic.com/33mvj0h.jpg
O co tu chodzi? Niby "fan club" a herb Borussi...
http://i35.tinypic.com/33mvj0h.jpg
O co tu chodzi? Niby "fan club" a herb Borussi...
pewnie sa to kibice GKS mieszkajacy na stale w Dortmundzie i w Katowicach bywaja zadko a chodza na BVB i ztad te 2 herby ale to tylko moje przypuszczenia
Tez mam takie przypuszczenie ale mógłby powiedzieć ktoś coś więcej? Wisiała kiedyś ta flaga (czy raczej baner) w Katowicach lub Dortmundzie? Po coś wykonane to zostało a na małe nie wygląda
-
cyryl bazgrolarz
Jest też szal łączony BVB i GKS i jeszcze jedno pytanie Shalke ma jakieś kontakty z Ruchem bo też szal widziałem i w jednej z NL wyczytałem, że podczas meczów S04 z Legią byli kibice Ruchu...
Kilkanaście lat wstecz kibice Schalke byli gościnnie również na meczu Lecha ale nic z tego więcej nie wyszło.
Manchester United ma chyba zgode z Celtic Glasgow ale nie znam szczegolow na jakiej plaszczyznie to sie odbywa.
-
analizator.pl
W GB nie ma zgód. Są jakieś tam znajomości i tyle.Przemas1 pisze:Manchester United ma chyba zgode z Celtic Glasgow ale nie znam szczegolow na jakiej plaszczyznie to sie odbywa.
Co do Gieksy i BVB to z tego co pamiętam jeden z emigrantów ( a ze Ślaska do Niemiec w latach 80-90 wyjechało tysiące osób ) był kibicem BVB i tak to sie jakoś rozkręciło, ale tez nic powaznego z tego nie było. Ta sama sytuacja między Schalke a Ruchem. Poprostu podobne barwy i kibice ze Ślaska wybrali kluby o podobnych kolorach do tych, którym kibicowali u siebie.
Baner wisiał na naszym wyjeździe do Zabierzowa ale całkiem przepadkiem
Nikt go nie widział ani nie wiedział że wisi
Nikt go nie widział ani nie wiedział że wisi
temat zgod w UK byl walkowany wieeeele razy nie ma tam zgod midzy ogolem kibicow danych klubow, natomiast cos co nazwalibysmy chyba w Polsce ukladami chuliganskimi jak najbardziej istnieje i ma sie dobrze bylo juz to opisywane ale ponizej kilka przykladow takich nieformalnych powiazan szkocko-angielskich
Hibernian&Oldham
Rangers&Linfield&Chelsea (to jedyna znana mi klasyczna 'triada" w UK)
Aberdeen&Tottenham
Airdrie&Oxford United ( kiedys Wigan i Peterborough)
Dundee Utility&Stoke
Hearts&Hull
St Johnstone&Huddersfield
wewnatrz szkocki uklad Partick Thistle&Aberdeen&St Mirren zwany zreszta "koalicja"
jesli ktos ma inne przyklady prosze o konkrety ale bez wyimaginowanych zgod....pzdr
Hibernian&Oldham
Rangers&Linfield&Chelsea (to jedyna znana mi klasyczna 'triada" w UK)
Aberdeen&Tottenham
Airdrie&Oxford United ( kiedys Wigan i Peterborough)
Dundee Utility&Stoke
Hearts&Hull
St Johnstone&Huddersfield
wewnatrz szkocki uklad Partick Thistle&Aberdeen&St Mirren zwany zreszta "koalicja"
jesli ktos ma inne przyklady prosze o konkrety ale bez wyimaginowanych zgod....pzdr
Odnośnie zgody Vojvodina - Borac.
Zgoda Vojvodiny z Borcem trwa od 1989 roku, gdy obie ekipy grały jeszcze w tej samej lidze. Ówcześni Lesinari to jednak zupełnie inna ekipa, niż Ci dzisiejsi, którzy po zakończeniu wojny startowali w zasadzie od zera, a dziś są jedną z 3-4 najliczniejszych w Bośni. Zgoda zamarła mniej więcej do połowy tego dziesięciolecia, ale jakieś tam luźne kontakty były utrzymywane przez cały czas. Jednak od kilku sezonów, mimo sporych problemów (głównie logistycznych - wyprawa do Banja Luki czy Nowego Sadu z BL, nawet samochodem do najprostszych nie należy) logistycznych zgoda kwitnie. Ostatnio na meczu ze Zvezdą było ponad 50 chłopaków z BL. Borac to ekipa 100% serbska (nie zawsze tak było), a Vojvodina mimo, że są trybunie przedstawiciele wszystkich lokalnych mniejszości, jest od swojego założenia klubem serbskim, w związku z tym żadnych kwasów nie ma.
Zgoda Vojvodiny z Borcem trwa od 1989 roku, gdy obie ekipy grały jeszcze w tej samej lidze. Ówcześni Lesinari to jednak zupełnie inna ekipa, niż Ci dzisiejsi, którzy po zakończeniu wojny startowali w zasadzie od zera, a dziś są jedną z 3-4 najliczniejszych w Bośni. Zgoda zamarła mniej więcej do połowy tego dziesięciolecia, ale jakieś tam luźne kontakty były utrzymywane przez cały czas. Jednak od kilku sezonów, mimo sporych problemów (głównie logistycznych - wyprawa do Banja Luki czy Nowego Sadu z BL, nawet samochodem do najprostszych nie należy) logistycznych zgoda kwitnie. Ostatnio na meczu ze Zvezdą było ponad 50 chłopaków z BL. Borac to ekipa 100% serbska (nie zawsze tak było), a Vojvodina mimo, że są trybunie przedstawiciele wszystkich lokalnych mniejszości, jest od swojego założenia klubem serbskim, w związku z tym żadnych kwasów nie ma.
... i łapcie jeszcze dwa filmiki chlopaków z Drughi
http://www.youtube.com/watch?v=tURel5Q3 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=z64I31qe ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=tURel5Q3 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=z64I31qe ... r_embedded
Babelsberg SV, VfL Bochum, Hertha Berlin, St.Pauli (co do dwóch ostatnich pewny nie jestem, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?)Mario_Stomil pisze:Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?
Z Scheiss Pauli na pewno zgody nie ma. Mają zgode z włoskim Interem.loyal pisze:Babelsberg SV, VfL Bochum, Hertha Berlin, St.Pauli (co do dwóch ostatnich pewny nie jestem, mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć?)Mario_Stomil pisze:Wie Ktos moze czy Bayern Monachium posiada jakies zgody?
-
against modern
Civitanova ?? A cóż to ??
Co do St. Pauli, Bochum, Civitanova oraz Babelsberg to wszystko sie zgadza. Z Hertha byla kiedys zgoda, obecnie starsi kibice maja dobre kontakty, ze strony Hools i Ultras niema zadnych znajomosci.
Poprzez organizacje "Alerta Network" istnieja rowniez kontakty do Ultrasow z Carl Zeiss Jena.
Poprzez organizacje "Alerta Network" istnieja rowniez kontakty do Ultrasow z Carl Zeiss Jena.
PedałyDannyVinyard pisze:dokladniej Brigate Rossoblu Civitanova 1984. Co to takiego? zapewne kibice z pogladami lewicowymiagainst modern pisze:Civitanova ?? A cóż to ??
Slovan Brno bardzo dobra zgoda chuliganska pare wygrany ustawek duzo wspolnych akcji 2 walki wygrane z Banikiemj edna banda na bande druga po 100 osob.Zgoda trwa juz z 10 lat
-
Skalpel.92
Znalezione w necie, odnośnie sztamy Legii z Juve.
http://www.youtube.com/watch?v=tURel5Q3P1M
http://www.youtube.com/watch?v=tURel5Q3P1M
-
JebacRozjebundy
Prosze to zobaczyc i wytlumaczyc jesli ktos wie ocb
http://img147.#.us/img147/1860 ... 005sy0.jpg
znalezione przypadkiem na necie.
Teraz nasuwa mi sie pytanie : Czy Legia miala jakas zgode / uklad, z Austria Wieden ?
Czekam na odp.
Pozdrawiam
http://img147.#.us/img147/1860 ... 005sy0.jpg
znalezione przypadkiem na necie.
Teraz nasuwa mi sie pytanie : Czy Legia miala jakas zgode / uklad, z Austria Wieden ?
Czekam na odp.
Pozdrawiam
Przecież to szalik okolicznościowy z okazji meczu obydwu drużyn w Pucharze UEFA ! A nie żaden zgodowy itp. ...
-
cyryl bazgrolarz
Nie no to już ludzkie pojecie przechodzi...
Czy ekipa Ligallo Fondo Norte Realu Saragossa ma zgodę/układ z Hellas Verona?
http://fotos.subefotos.com/5f60d1ed6d16 ... 25fbao.jpg
Może ktoś z Polonii umiałby odpowiedzieć?
Właśnie przed chwilą skończył się mecz Athletic Bilbao - Real Madryt i za bramką przez chwilę było widać flagę Celticu (jest tam tylko banda reklamowa więc ta flaga nie wisiała cały czas tylko ktoś ją trzymał i akurat załapała się do TV.) Czy są jakieś kontakty między Athleticem a Celticiem?
Mam pytanie do osób z Zabrzańskiego Górnika czy łączy was coś z Hajdukiem Split oprócz tego że wy i oni to Torcida
-
JebacRozjebundy
NowoHucki pisze:Mam pytanie do osób z Zabrzańskiego Górnika czy łączy was coś z Hajdukiem Split oprócz tego że wy i oni to Torcida
Prywatne kontakty.Nic oficjalnego.
-
MiśBrunatny
Odra Opole miała zgodę bądz układ z węgierskim FC Sopron
Z moich źródeł wynika na to że nie ma, a napewno nie z Ligallo, bo Ligallo ma układy z:Andy Capp pisze:Czy ekipa Ligallo Fondo Norte Realu Saragossa ma zgodę/układ z Hellas Verona?
Frente Bokeron (Malaga), Solitti 7/8 (Lazio) i Polonia Warszawa
a zgody z:
Ultra Boys (Sporting Gijón), Gaunas Sur (Logroñés), Komandos Castilla (Burgos)
Są to poszczegulne ekipy, ale i tak podczas meczów siedzą ze sobą.
Natomiast czy odpowie mi ktoś na temat ekipy Arki Gdynia i Olimpique Marseille
Kilka lat temu w drugiej lidze do Wrocławia zawitała Odra z kilkoma Węgrami którzy mieli flagę w barwach narodowych,niestety na pewno nie mogę potwierdzić czy to właśnie była ekipa FC Sopron.Aha,rozmawiając podczas tego meczu z kibicem Odry wspominał coś o tym że Węgrzy są z nimi gościnnie.MiśBrunatny pisze:Odra Opole miała zgodę bądz układ z węgierskim FC Sopron
-
analizator.pl
Odra miala cos w rodzaju ukladu, a bardziej prywatnych znajomosci z Sopronem. Wegrzy goscili nawet na turnieju organizowanym w Bytomiu przez Polonie.Michał ŚW pisze:Kilka lat temu w drugiej lidze do Wrocławia zawitała Odra z kilkoma Węgrami którzy mieli flagę w barwach narodowych,niestety na pewno nie mogę potwierdzić czy to właśnie była ekipa FC Sopron.Aha,rozmawiając podczas tego meczu z kibicem Odry wspominał coś o tym że Węgrzy są z nimi gościnnie.MiśBrunatny pisze:Odra Opole miała zgodę bądz układ z węgierskim FC Sopron
-
WarszawskaOchota(L)
na meczu Juve-ajax słychać dziś głośne iti spie....laj wiszą też legijne barwy,a na meczu obecni Legioniści
Wiszą nie tylko barwy Legii, debiutuje również flaga Pogoni ;)
-
WarszawskaOchota(L)
a tego akurat nie wiedziałem,może jakieś foto czy z youtuba coś??