Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Czeresniowa2

Re: Siatkówka ...

Post autor: Czeresniowa2 » 13.01.2010, 18:47

Ja też myślałem że chodzi Ci o relacje z Belgradu- będzie wogóle takowa?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

iparts.pl
BratB

Post autor: BratB » 13.01.2010, 19:53

Przeżycie było jedyne takie, że był to wyjazd który zostanie w naszej pamięci . Nie zawsze stoi się 7 godzin na jakimś śmiesznym malutkim shellu :)
Jeżeli Świder będzie chciał napisać relacja z Belgradu to takowa na pewno się pojawi .

Dzisiaj na meczu z Crveną wystawiamy 80 osoby młyn . Doping dobry w 1 secie . Po wygranym 1 secie, który dawał nam już awans doping siadł bo dla niektórych kibicowanie się skończyło a szkoda . Był to mecz z tych, który jest dobrą okazją na szlifowanie piosenek i wprowadzeniu nowych . Gości 0 choć po cichu miałem nadzieję, że jednak ktoś się pojawi .

Abdul

Post autor: Abdul » 15.01.2010, 00:59

Zmieniając troszeczkę tory dyskusji. Nie pisałem tutaj chwileczkę, ale nie oznacza to iż kibice Sovii próżnowali. Rok zaczęliśmy od mocnego uderzenia

Obrazek

na hali też nie próżnowaliśmy

Obrazek

Co do wyjazdów to póki co gramy w Rzeszowie i nic nie ruszyliśmy się. Za to w następnym tygodniu troszeczkę podróży Zarówno na Słowenię jak i do Bydgoszczy wybieramy się dobrą liczbą. Po wszystkim napiszę coś więcej.

ps. To co dotychczas robiliśmy w tym sezonie to jest nic w porównaniu z tym co przygotowujemy na sobotę na mecz ze Skrą. Takiej oprawy jeszcze na taką skalę na siatce chyba nie było, a w tym sezonie na pewno. Tak wiec kto zainteresowany zapraszam przed TV w sobotę o 14.45 :) będzie na co popatrzeć na trybunach jak i na boisku.

ps2. Żeby nie było zaskoczenia, iż w Bydgoszczy wspieramy dopingiem naszych "ziomów" z Jastrzębia na ich meczu z Kędzierzynem i tylko ich, nikogo więcej.
http://resovia.rzeszow.pl/

EkipaCentrum

Post autor: EkipaCentrum » 15.01.2010, 10:32

W zwiazku z problemem z zalogowaniem sie na stare konto MKS DG, konto EkipaCentrum jest jedynym na ktorym pojawiac sie beda oficjalne stanowiska EC'09 (klubu kibica MKS DG)

ASPTT MULHOUSE vs MKS DĄBROWA GÓRNICZA1:3

Ten wyjazd określamy jako kolejny wyjazd z serii udane! Doping jak na tą liczbę bardzo dobry a może nawet lepszy dodatkowo kilkukrotnie dajemy „Druga strona odpowiada”- które lepiej wychodzi niż u nas na hali Doping wspomagany 1 bębnem na sektorze 7 głów z EC’09 + 3 osoby Polonii Francuskiej + 2 Zaprzyjaźnionych Francuzów xD + Z Polski oprócz nas ok. 30 głów (garnitury itd.)-Ale wszyscy na sportowo (romantyczny nastrój Francji działa) oni mają swój sektor (VIP) na którego zostaliśmy zaproszeni lecz władzą hali bardzo zależy byśmy nie wywieszali flag (przepis że żadna flaga nie może wisieć poniżej 5m ;/) pierwsze słyszę- kombinujemy, przesiadamy się na inny sektor gdzie barierka jest wyżej mierzą wysokość okazuje się ze jest 4/4,5m i nie możemy powiesić flag (co nas bardzo ... irytuje) mamy ze sobą 6 machajek + 3 flagi na płot 2 z nich wywieszamy (raz jedną/raz drugą) na chwile na barierkę trzymając w rękach (ochroniarze czuwają) chcieliśmy odpalić piro na hali lecz ze względu na upierdliwość tych co zawsze rodzi się nowy pomysł i odpalamy wszystko przed halą kiedy to nasze siatkarki wychodzą do autokaru (6 bengalii + 2 race), wspólne śpiewy z siatkarkami na i przed hala po czym się żegnamy i zawijamy do domu.
Podróż w obie strony bez „atrakcji”, Jechaliśmy 3 busami z 4 kierowcami dla wszystkich wielkie POZDRO! 1 Busik psuje się nam na autostradzie (208 km), próbujemy coś z tym zrobić-ale dowiadujemy się że to koniec naszej podróży, każdy chwyta za telefon i w rozpaczy dzwoni po znajomych żeby coś załatwić, byliśmy w "KAKAOWYM OCZKU" jak to przedstawił jeden z naszych rozmawiając z panią dyrektor ds. LM (KMWTW) po chwili ogarniamy busa z kierowcą, po 3h pobytu na autostradzie wbijamy się w busa a zabawa zaczyna się na nowo! Robimy sobie dłuższy postój w Dreźnie gdzie odpalamy piro na starym mieście Kierowca dowozi nas do Francji i z powrotem dowozi nas w okolice Opola gdzie przesiadamy się do 2 busa z ich firmy który dowozi nas pod hale „CENTRUM”. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić całą Polonie Francuską jak i Francuzów, Kierowców oraz całą ekipę która była z nami!
Eric dla Ciebie i Twoich kolegów specjalne pozdrowienia Thx za pomoc językową oraz wszelką pomoc na hali i przed nią (przy zabawie po meczu) !

Wiecej na [link]

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 16.01.2010, 16:23

AZS Olsztyn - Siatkarz Wieluń
Od nas w młynie ok. 30 osób, przygotowana na ten mecz została kartoniada, poza tym tradycyjnie flaga na płot, kilka machajek oraz sektorówka. Doping jak na tę liczbę dobry. Gości 7, obwieszeni reklamami, 4 bębny i każdy z trąbką na wyposażeniu, do tej pory taki festiwal trębaczy mieliśmy w Uranii raz do roku, kiedy przyjeżdżała Skra, niech spierdalają z tej ligi jak najprędzej.

Tomek_BB

Post autor: Tomek_BB » 16.01.2010, 20:00

Mostostal-Politechnika
Mecz bez historii nas liczba podobna jak na Crvenę, głośny doping przeplatany słabszymi momentami. Większość piosenek dotycząca i zachęcająca ludzi do wyjazdu na puchar za tydzieńdo Bydgoszczy+rozdane ok. 2000 ulotek inf. o wyjezdzie. Wisi też obok flagi transparent WSZYSCY PO PUCHAR. Gości 2-3 z szalami siedzących na prasie.
BÓG HONOR OJCZYZNA!

malyswider

Post autor: malyswider » 16.01.2010, 20:35

Abdul pisze:Zmieniając troszeczkę tory dyskusji. Nie pisałem tutaj chwileczkę, ale nie oznacza to iż kibice Sovii próżnowali. Rok zaczęliśmy od mocnego uderzenia

Obrazek

na hali też nie próżnowaliśmy

Obrazek

Co do wyjazdów to póki co gramy w Rzeszowie i nic nie ruszyliśmy się. Za to w następnym tygodniu troszeczkę podróży Zarówno na Słowenię jak i do Bydgoszczy wybieramy się dobrą liczbą. Po wszystkim napiszę coś więcej.

ps. To co dotychczas robiliśmy w tym sezonie to jest nic w porównaniu z tym co przygotowujemy na sobotę na mecz ze Skrą. Takiej oprawy jeszcze na taką skalę na siatce chyba nie było, a w tym sezonie na pewno. Tak wiec kto zainteresowany zapraszam przed TV w sobotę o 14.45 :) będzie na co popatrzeć na trybunach jak i na boisku.

ps2. Żeby nie było zaskoczenia, iż w Bydgoszczy wspieramy dopingiem naszych "ziomów" z Jastrzębia na ich meczu z Kędzierzynem i tylko ich, nikogo więcej.

boisko bez emocji, co na trybunach?
BB!

Abdul

Post autor: Abdul » 17.01.2010, 02:16

A na trybunach było bardzo dobrze :)
Wystawiamy liczny ponad 120 osobowy młyn i prowadzimy dobry doping przez cały mecz.
http://www.youtube.com/watch?v=3MVKed-g1OY

http://www.youtube.com/watch?v=Cp4eWCnKDyc

A teraz coś ekstra na ten mecz.

Na wejście śpiewamy hymn z szalikami w górze
Obrazek

a tu filmik z hymnem
http://www.youtube.com/watch?v=CdDIpO23JGY

W czasie każdej pierwszej przerwy technicznej prezentujemy flagi:
Obrazek

Filmik z flagami
http://www.youtube.com/watch?v=o-ECwHq72k4

a w czasie każdej drugiej przerwy technicznej prezentujemy dużą kartoniadę na obie trybuny

Jedna strona /czerwony napis RESOVIA RZESZOW na białym tle/
Obrazek

i druga strona /biały napis RESOVIA RZESZOW na czerwonym tle/
Obrazek

Filmik z kartoniady
http://www.youtube.com/watch?v=bMk-IMQ7c6s

Pomimo, iż to jest bardzo trudne do zrobienia /zwłaszcza napisy/ udało się to dzięki zaangażowaniu w to wielu osób.

Goście:
Skra była w 50 osób. Doping taki jak na Skrą, czyli bicie w bębny, trąbki i doping w stylu "Mariusz. Mariusz"
http://www.youtube.com/watch?v=8a72pl-KsU0

Co do meczu to niestety zawodnicy nie dostosowali się do nas i przegrali z kretesem o czym nawet mi się nie chce pisać.

malyswider

Post autor: malyswider » 17.01.2010, 10:01

Sorki ale jak dla mnie, nie odbieraj tego jako napinki, wrazanie robi kartoniada, bo ulozyc napisy to nie takie proste. Zapowiadales cos, czego nie bylo, wiec spodziewalem sie czegos... lepszego?

Widze, ze nadal wpuszczacie gosci gdzies po rogach...
BB!

EkipaCentrum

Post autor: EkipaCentrum » 17.01.2010, 10:29

Z całym szacunkiem ale jak na oprawe ktora miała byc czyms zupelnie nowym to sie zawiodlem.
Sektorowki ok 400m^2 to normalka, nie wiem jakiej wielkosci pasiak bo nie bylem na waszej hali.
Kartoniada to tez chleb powszedni przynajmniej u nas. Ukladanie napisow- nic nowego, u nas pojawilo sie to juz czas jakies temu...

Cala oprawa calkiem oki ale po zapowiedzi jestem rozczarowany....
Z kibicowkismi pozdrowieniami

Abdul

Post autor: Abdul » 17.01.2010, 10:43

malyswider pisze:Sorki ale jak dla mnie, nie odbieraj tego jako napinki, wrazanie robi kartoniada, bo ulozyc napisy to nie takie proste. Zapowiadales cos, czego nie bylo, wiec spodziewalem sie czegos... lepszego?
:) wiem, iz to nie jest proste, dlatego fajne iż wyszło.
Na play-off znów coś nowego przygotujemy.
malyswider pisze: Widze, ze nadal wpuszczacie gosci gdzies po rogach...
Tak, to jest stale miejsce dla kibiców gości.

ATU

Post autor: ATU » 17.01.2010, 10:48

EkipaCentrum pisze:Z całym szacunkiem ale jak na oprawe ktora miała byc czyms zupelnie nowym to sie zawiodlem.
Sektorowki ok 400m^2 to normalka, nie wiem jakiej wielkosci pasiak bo nie bylem na waszej hali.
Kartoniada to tez chleb powszedni przynajmniej u nas. Ukladanie napisow- nic nowego, u nas pojawilo sie to juz czas jakies temu...

Cala oprawa calkiem oki ale po zapowiedzi jestem rozczarowany....
Z kibicowkismi pozdrowieniami
Nie no bez przesady.. Co innego zrobić moim zdaniem kartoniade w barwy, a co innego ułożyć napis, tym bardziej z takim fajnym efektem. Chyba się nie spodziewaliście, że zrobią racowisko ;) Niestety, ale hala daje możliwości dużo mniejsze niż stadion, stąd trzeba wracać do tych samych metod w oprawach, a jedynie poprawiać jakość czy ogólny efekt. Dla mnie kartoniada Resovii kozak, i moim zdaniem nie powstydziłyby się takiej nawet dobre ekipy piłkarskie, pozdrawiam!
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

EkipaCentrum

Post autor: EkipaCentrum » 17.01.2010, 10:55

Nie no bez przesady.. Co innego zrobić moim zdaniem kartoniade w barwy, a co innego ułożyć napis, tym bardziej z takim fajnym efektem. !
Ale ja mowie o napisie:)

__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ » 17.01.2010, 12:23

Abdul pisze: Na wejście śpiewamy hymn z szalikami w górze
Obrazek
Sądząc po tym poście, szaliki w waszym młynie to rzadkość?
[link]

Abdul

Post autor: Abdul » 17.01.2010, 13:39

__DarkLG__ pisze:
Abdul pisze: Na wejście śpiewamy hymn z szalikami w górze
Obrazek
Sądząc po tym poście, szaliki w waszym młynie to rzadkość?
mhm .. na taką skalę to tak.
Część osób miała szaliki, ale nie większość.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 18.01.2010, 00:23

Mariuszek W w wywiadzie dla tropicieli kibolstwa pisze:Marcin Lew: Porażka w Pucharze Polski was tak zmobilizowała?

Mariusz Wlazły: Chyba bardziej napis kibiców Resovii ["Game Over"] niż sama porażka. Przegrać zawsze można, to jest sport. Nawet faworyt może przegrać z każdą drużyną, to normalne. Ten napis nas zmotywował, bo kibice obu klubów są niby-zaprzyjaźnieni, ale takich rzeczy się nie robi.
Komentarz zbędny
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

samopoludnie

Post autor: samopoludnie » 18.01.2010, 07:37

EkipaCentrum pisze: Ukladanie napisow- nic nowego, u nas pojawilo sie to juz czas jakies temu...
tylko, że Sovii to zajebiście wyszło a w Dąbrowie trzy literki "MKS" leżą bo nie ma ich zwykle kto podnieść, a już na meczu z Miluzą w DG była kompletna klapa i żal więc nie napinaj się aż tak kolego ;)

brawo Sovia, tak trzymajcie bo Wasze oprawy robią wrażenie

EkipaCentrum

Post autor: EkipaCentrum » 18.01.2010, 09:27

samopoludnie pisze:
tylko, że Sovii to zajebiście wyszło a w Dąbrowie trzy literki "MKS" leżą bo nie ma ich zwykle kto podnieść, a już na meczu z Miluzą w DG była kompletna klapa i żal więc nie napinaj się aż tak kolego ;)

brawo Sovia, tak trzymajcie bo Wasze oprawy robią wrażenie
Ale ja absolutnie sie nie napinam. Chyba chlopaki z Resovi o tym wiedza. oprawa wyszla naprade fajnie. A co do naszej oprawy faktycznie z Mulhouse wyszlo slabo bp na haloi bylo zaledwie 1,5tys ludzi. tekst w stylu :leza bo nie ma ich zwykle kto podniesc" chyba nie na miejscu jesli mowi sie o hali ktora na lidze wypelniona zawsze na max. A frekwencja jest 2 razy wieksza niz na inych halach:)
No ale z kibicowskimi pozdrowieniami.
Nie podlega watpliwosci ze Resovia fajna oprawe przygotowala, ale spodziewalem sie wiecej to zle???

malyswider

Post autor: malyswider » 18.01.2010, 10:31

dokladnie, oprawa fajna, dobrze wykonana, tylko ze szumu przed meczem bylo sporo.... chyba o to nam wszystkim chodzi.
BB!

BiałoGwiażdzisty

Post autor: BiałoGwiażdzisty » 18.01.2010, 13:35

Witam.Mam pytanie do kibiców z Jastrzębia.Zadko oglądam siatkę,ale widziałem w tym sezonie kilka meczów waszych siatkarzy w tv i mam pytanie co tam się u was stało,że siatkarze grają w jakiś dziwnych barwach,na trybunach ludziw w jakiś idiotycznych pomarańczowych koszulkach(nie licząc młynu który ma na sobie prawdziwe barwy).Czy to jakiś kretyński pomysł właścicieli klubu,który zmienia barwy na pomarancze,czy o co chodzi ??? Może dla kibiców siatki wyjdę na laika,ale nie siedzę zbytnio w tym klimacie.Z góry dzięki za odpowiedz.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 18.01.2010, 17:20

BiałoGwiażdzisty pisze:Witam.Mam pytanie do kibiców z Jastrzębia.Zadko oglądam siatkę,ale widziałem w tym sezonie kilka meczów waszych siatkarzy w tv i mam pytanie co tam się u was stało,że siatkarze grają w jakiś dziwnych barwach,na trybunach ludziw w jakiś idiotycznych pomarańczowych koszulkach(nie licząc młynu który ma na sobie prawdziwe barwy).Czy to jakiś kretyński pomysł właścicieli klubu,który zmienia barwy na pomarancze,czy o co chodzi ??? Może dla kibiców siatki wyjdę na laika,ale nie siedzę zbytnio w tym klimacie.Z góry dzięki za odpowiedz.
Kibiców siatkarskich z Jastrzębia tu chyba nie ma, więc może ja napiszę. Zmieniło się logo sponsora (JSW), w tym jego kolorystyka, więc i klub postanowili sobie przemalować, te pomarańczowe koszulki były za darmo dodawane do biletów na mecze Ligi Mistrzów, na szczęście nawet mimo takiej akcji na innych meczach wciąż sporo osób poza młynem ma na sobie tradycyjne barwy.

A tak już a propos działaczy, to ostatnio nasz prezes, Mariusz Szyszko, powiedział w mediach, że on nie widzi powodu, aby AZS znów miał sponsora tytularnego, bo można zbudować dobry budżet i bez sprzedawania nazwy i do tego będzie dążył. Takich wypowiedzi rządzących i przede wszystkim idących za nimi czynów życzę Wam wszystkim :)

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 18.01.2010, 19:32

Barwy ogólnie są biało-zielone, a z herbem to złożona kwestia. W momencie powstawania klub, a przynajmniej sekcja siatkarska, miał herb w barwach biało-wiśniowych, ale potem "czerwoni towarzysze" narzucili wszystkim AZS-om w Polsce barwy biało-zielone. Barwy jako tradycyjne się utrzymały, ale wrócono kilka lat temu do historycznego herbu (chociaż faktycznie kolor bardziej buraki przypomina, niż wiśnie), także ze względów praktycznych.

Abdul

Post autor: Abdul » 18.01.2010, 21:05

malyswider pisze:dokladnie, oprawa fajna, dobrze wykonana, tylko ze szumu przed meczem bylo sporo.... chyba o to nam wszystkim chodzi.
Liczy się promocja.

Jak ktoś słusznie zauważył hala to nie stadion i są pełne ograniczenia :)

No cóż kartoniada na całą hale 4 tyś ludzi z której udało się ułożyć napis to dla niektórych za mało :)

No cóż, mówi się trudno nie wszystkich da się zadowolić :) z drugiej strony to na razie tylko runda zasadnicza. Jakbyśmy teraz pokazałi wszystko to co by zostało na play-off??

Co do wypowiedzi Mariusza W. to w podobnym tonie wypowiadał się również Marcin Możdzonek. Widać, iz ich zabolało to .... no cóż troszeczkę inny doping niż w Bełcie i już się dodatkowo motywują. Czujemy się docenieni, iż zmusiliśmy M.W. do świetnej gry ....

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 18.01.2010, 21:12

napis Resovii zrobił swoje - zabolał, tyle, że nie tych co trzeba, a po drugie lanie siatkarze dostali konkretne w lidze...
Moim zdaniem oprawa dobra, kartoniada z napisem to rzadkość w halach, więc bez przesady, że słabo. Chyba, że ktos wrzuci fotki, że można lepiej na dużej hali to ok, zmienię zdanie
ps. oczywiście mogla być lepsza ta kartoniada, żeby nie było, że jakieś to cudo...

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 18.01.2010, 22:14

Ale przecież na początku był jakiś rozłam w sprawie barw? Z tego chyba wynikało też zero w Radomiu ?

Abdul

Post autor: Abdul » 21.01.2010, 22:10

Krótka przerwa na odpoczynek przed Pucharem Polski

20 stycznia na meczu ACH Volley Bled /mecz w Ljubljanie na Słowenii/ byliśmy 50 osobową grupą aby wspomóc Resovię w wywalczeniu awansu do rozgrywek play-off Ligi Mistrzów.

Obrazek

Jak każdy zagraniczny wyjazd tak i ten był czymś wyjątkowym, gdyż dawał okazję do zobaczenie i konfrontowania się z dopingiem w innych częściach Europy. Do stolicy Słowenii docieramy na długo przed meczem, więc czas do meczu umilamy sobie zwiedzaniem miasta i degustowaniem miejscowych trunków. Ludzie są super i nikt się nie przyczepił, iż po mieście chodzi 50 osobowa grupka w barwach biało-czerwonych śpiewająca sobie piosenki o Resovii.
Na halę wchodzimy bez problemu i podobnie jak na mieście żadnych problemów. Ludzie byli wręcz zdziwieni iż zjawili się kibice gości w tak dużej liczbie w środku tygodnia. Doping z naszej strony przez cały czas na dobrym poziomie.

Miejscowych kibiców cała hala czyli jakieś 7 tyś osób i wbrew temu co można by wnioskować po transmisji w TV z dobrym dopingiem. Może DJ dyrygujący trybunami w połączeniu z dmuchanymi pałeczkami to pachnie troszeczkę Bełchatowskimi klimatami, ale efekt końcowy był rewelacyjny. 7 tys. ludzi wiedziało co robii i dopingowali swoich na maksa a przy bloku jak wszyscy zaczęli śpiewać "Blok. blok" wymachując pałeczkami fajnie to wyglądało. A i DJ się sprawdzał ... nie był tak irytujący jak ten z Bełchatowa i doskonale sprawdzał się we współpracy z miejscowymi kibicami. Ludzie przez cały mecz dopingowali swoich nawet jak przegrywali. Wg. mnie to byl jeden z najlepszych dopingów jaki widziałem w swoim życiu jako kibic gości wliczając w to puchary i +Ligę w Polsce.

robcal1989azswwa

Post autor: robcal1989azswwa » 22.01.2010, 09:42

AZS Częstochowa - AZS Politechnika Warszawska 3:0

Nas na tym wyjezdzie 4 osoby . Staramy sie przez cały mecz cos pokrzykiwac . Podziekowania dla Czestochowy za wprowadzenie na hale i goscine :D

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 23.01.2010, 11:52

Na PP w ramach protestu za ciagle przeszkadzanie, szykanowanie i utrudnianie wszystkiego, nie prowadzimy dopingu. Może władze zobacza jak to jest jak wygląda "swoja" hala bez dopingu KK. Doping oddajemy w ręce oficjalnego KK, o którego rozwiązaniu oficjalnym nic nie wiemy. Ważna impreza ale moze to dobitnie przedstawi sytuacje w jakiej jestesmy postawieni. Jedyne czego oczekujemy to "nieprzeszkadzanie" i pozwolenie na robienie swojej roboty. A na dzien dzisiejszy flaga nie moze wisiec po zasłania baner delecty, transparent nie moze wisiec bo zasłania baner delecty , flaga na kiju nie moze byc oparta na poreczy bo zaslania baner delecty. O fantastycznym wodzireju (w pakiecie z pseudoDJem) z radia gra juz nie bede wspominał w ogole.Cytując klasyka "to co kur** wolno jak nic nie wolno?" Dziękuje dobranoc

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 23.01.2010, 19:29

Stilon Gorzów-Orzeł Międzyrzeecz

Wiele sobie obiecywaliśmy po tych derbach, ale wspomniane problemy z halą sprawiły że te derby nie były takie jakbyśmy sobie wymarzyli. Na sektorze zbiera się nas 35 osób i od początku ruszamy z bardzo konkretnym dopingiem. Na prezentacji sporo się nasłuchał z naszej strony pan gwiazdor Jarosław Stancelewski który jeszcze jako siatkarz Trefla Gdańsk przywłaszczył sobie nasz bęben, złamał pałke a później zamienił się na chwile w obcokrajowca, bo nie bardzo rozumiał Polską mowę. Nasza liczba jak na poprzednie derby nie powalała na kolana, napewno swoje zrobiły ferie zimowe i wygnanie w I LO, ale i tak mogło być lepiej. Całe szczęscie że jakościowo wyglądało to całkiem dobrze, chociaż z pewnymi przestojami. Gości również jakoś 30-35, zapewne kolega K szerzej opisze. Po tym meczu a własciwie w trakcie nasz nieformalny układ uznajemy za zawieszony na czas nieokreślony, czyli de facto chyba na dobre.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 23.01.2010, 23:53

Z Olsztyna na półfinałach PP kilka osób prywatnie. Na meczu Chemika z Resovią zaznaczamy swoją obecność i wywieszamy trans o treści:
1 Sovia 14:0
1 AZS 5:10
Pozdro
z Olsztyna

Co nawiązuje do baneru Sovii z meczu ze Skrą
[link]

Chemik nie wystawia młyna, wywiesza trans "Doping prowadzi oficjalny KK". Dobra akcja z ich strony i z naszej strony szacunek, bo nie jest łatwo podjąć się czegoś takiego w momencie, gdy ukochany klub gra mecz o najwyższą stawkę w swojej historii. Resovia z dobrym dopingiem w liczbie 70 osób + kilka ze Skry i Jastrzębia.

Na meczu Jastrzębie - Mostostal w młynie Jastrzębia 40 osób od nich, wspiera ich dwóch kibiców AZS-u Olsztyn, a także po 4 ze Skry i Trefla oraz tak na oko 35-40 z Sovii, ale większość z nich dość przeciętnie zaangażowana w doping. Mosto niezbyt licznie, koło 30 osób na oko, sami się konkretnie określą. Z relacji znajomych kibice Skry przyjeżdżają do Bydgoszczy razem z Jastrzębiem, w autokarze kilkukrotnie wysłuchując niepochlebnych pieśni na temat swojej drużyny, a mimo to stoją z nimi na sektorze, co kto lubi ;)

Ogólnie porównując z ubiegłorocznymi finałami w Kielcach wygląda to dość marnie, atmosfera kiepska, ale też wiadomo, że my inaczej to odbieramy, wtedy grała nasza drużyna, teraz jej brakuje, także ciężko o obiektywizm w tej sprawie.

bydgoskiCHEMIK

Post autor: bydgoskiCHEMIK » 24.01.2010, 15:05

AZS1950 pisze:nie jest łatwo podjąć się czegoś takiego w momencie, gdy ukochany klub gra mecz o najwyższą stawkę w swojej historii.
Dokładnie, no ale ciężkie sytuacje wymagają trudnych rozwiązań. Budujące jest, jak kibice innych klubów solidaryzują się z nami.

Co do atmosfery na PP to robienie typowego show, coś pod Ligę Światową. Rozdawanie pseudo gadżetów kibicowskich typu pałeczki, czy łapki klaskające... Nawet nie umiem profesjonalnie tego nazwać, ale wiadomo o co chodzi. Co do ekip przyjezdnych, to wszystkie dobrze się pokazały.

transparent:
[link]

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 24.01.2010, 18:03

Foty z derbów

My

[link]

Orzeł

[link]\

misuszat

Post autor: misuszat » 24.01.2010, 21:16

Resovia z dobrym dopingiem w liczbie 70 osób + kilka ze Skry i Jastrzębia.

Na meczu Jastrzębie - Mostostal w młynie Jastrzębia 40 osób od nich, wspiera ich dwóch kibiców AZS-u Olsztyn, a także po 4 ze Skry i Trefla oraz tak na oko 35-40 z Sovii, ale większość z nich dość przeciętnie zaangażowana w doping.

Cokolwiek by nie napisac nie odda to w pelni "powagi" sytuacji...
Jak babke kocham, nie wiem jak to skomentowac.

Gratuluje.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

Abdul

Post autor: Abdul » 25.01.2010, 08:35

misuszat pisze:
Resovia z dobrym dopingiem w liczbie 70 osób + kilka ze Skry i Jastrzębia.

Na meczu Jastrzębie - Mostostal w młynie Jastrzębia 40 osób od nich, wspiera ich dwóch kibiców AZS-u Olsztyn, a także po 4 ze Skry i Trefla oraz tak na oko 35-40 z Sovii, ale większość z nich dość przeciętnie zaangażowana w doping.

Cokolwiek by nie napisac nie odda to w pelni "powagi" sytuacji...
Jak babke kocham, nie wiem jak to skomentowac.

Gratuluje.
Byłeś na meczu Mostostalu, aby wspierać swoich?? Tak pytam z ciekawości.

Co do Sovii to kiedyś napisze coś więcej. Potwierdzam to, iż byli kibice innych KK ... z tym że Jastrzębie było oficjalnie z nami reszta po prostu przyjechała na mecz na własny rachunek i stanęła z boku naszego sektora na schodach. W centrum sektora była tylko Resovia i Jastrzębie.

Drugiego dnia do nas na sektor przychodziła Skra, ale raczej przeszkadzali niż pomagali aż w końcu poszli sobie na dobre i kibicowali z Jastrzębiem,.

malyswider

Post autor: malyswider » 25.01.2010, 08:49

Abdul, to jest po prostu potwierdzenie moich słów, że w polskiej siatkówce prawie każdy każdemu pucuje.
BB!

BezimiennyCzłek

Post autor: BezimiennyCzłek » 25.01.2010, 08:51

Abdul takie trochę dziwne pytanie ...
Jest jeszcze w waszym KK taka pani , która zawsze była dobrze widoczna w TV i chyba grała na bębnie . Taka żeby nikogo nie obrazić , trochę większej postury .
c*** z podpisem

Abdul

Post autor: Abdul » 25.01.2010, 20:07

BezimiennyCzłek pisze:Abdul takie trochę dziwne pytanie ...
Jest jeszcze w waszym KK taka pani , która zawsze była dobrze widoczna w TV i chyba grała na bębnie . Taka żeby nikogo nie obrazić , trochę większej postury .
Nie ma. I spoko ona się o to nie obraziła by jakbyś napisał iż jest gruba :)

Świder niech każdy pilnuje swojego podwórka :)
Kto z nami stoi, co śpiewany i z kim pijemy wódkę to nasza sprawa. Masz inny sposób patrzenia na świat .... OK, ale przyjmij do wiadomości iz inni mają inny punkt widzenia.

Na finale byliśmy sami :P Skrzaki przychodzili ale nią zagościli na dłużej, bo ich nikt nie chciał i dopingowali z Jastrzebiem

malyswider

Post autor: malyswider » 25.01.2010, 21:36

Abdul pisze:

Kto z nami stoi, co śpiewany i z kim pijemy wódkę to nasza sprawa. Masz inny sposób patrzenia na świat .... OK, ale przyjmij do wiadomości iz inni mają inny punkt widzenia.

Na finale byliśmy sami :P Skrzaki przychodzili ale nią zagościli na dłużej, bo ich nikt nie chciał i dopingowali z Jastrzebiem
Abdul pisze:

Na finale byliśmy sami :P Skrzaki przychodzili ale nią zagościli na dłużej, bo ich nikt nie chciał i dopingowali z Jastrzebiem[/quote

po to chyba jest forum zeby dyskutowac i sie wypowiadac?

Nam jako Kędzierzynowi sytuacja taka bynajmniej sie nie podoba i mowimy to glosno.... wy mozecie pic zkim chcecie, przeciez zgody na tym polegaja...
BB!

Abdul

Post autor: Abdul » 25.01.2010, 21:57

A czy ja Cię cenzuruje? Jest jak jest czy się to podoba czy nie :) Niedługo dam oficjalną informację co i jak.

Fotki podam poszczególnych ekip ...

Jastrzębski [url]http://foto.sportowefakty.pl/gale ... JP_024.jpg

Kędzierzyn
[link]

Resovia
[link]

ATU

Post autor: ATU » 25.01.2010, 23:11

Abdul zwykle nie krytykowałem Twoich postów, a to dlatego, że uważam Was za jedną z bardziej "kumatych" ekip, robicie fajne oprawy, na pod względem dopingu czy sceny ultras jesteście na pewno w czołówce siatkarskiej Polski (jeśli od pewnego czasu nawet nie na czele), również Twoje posty na tym forum są konkretne bez napinki i wydawało się do tej pory rozsądne.
Ale jakoś jak czytam:
AZS1950 pisze:Na meczu Jastrzębie - Mostostal w młynie Jastrzębia 40 osób od nich, wspiera ich dwóch kibiców AZS-u Olsztyn, a także po 4 ze Skry i Trefla oraz tak na oko 35-40 z Sovii, ale większość z nich dość przeciętnie zaangażowana w doping. Mosto niezbyt licznie, koło 30 osób na oko, sami się konkretnie określą. Z relacji znajomych kibice Skry przyjeżdżają do Bydgoszczy razem z Jastrzębiem, w autokarze kilkukrotnie wysłuchując niepochlebnych pieśni na temat swojej drużyny, a mimo to stoją z nimi na sektorze, co kto lubi ;)
to mi się z lekka niedobrze robi. Nie wiem na jakich to się tam u Was odbywa zasadach, ale przy ciągłej szyderze w stronę Skry (zresztą uzasadnionej, bo jak lubić trąbkarzy), która odbywa się na tym forum i nie tylko, dziwne wydaje się dla mnie stanie później z nimi ramię w ramię i wspieranie zgody. Rozumiem, że klimaty siatkarskie są inne, w końcu sam w nich obcuje/obcowałem, ale tej sytuacji w ogóle nie rozumiem. Umówmy się, albo robimy szyderę i na forum śmiejemy się ze Skry, a na PP stoimy z nimi na sektorze i po meczach pijemy wódkę, albo nie piszmy tutaj o zgodach/układach/kosach/pozdrowieniach/bluzgach/szacunku do innych ekip itp. bo po takiej relacji dla mnie np. traci to wszystko sens. Wystarczy podejść i delikatnie zwrócić uwagę, że "nie życzymy sobie abyście stali z nami" i byłoby moim zdaniem po kłopocie (no zakładam, że towarzystwo Skry Wam nie odpowiadało, no chyba, że było inaczej). Określijmy może na tym forum jakieś zasady, bo o ile zgoda/układ/kosa w brzmieniu siatkarskim zawsze miało znaczenie nieco inne niż w piłkarskim, o tyle teraz to już chyba w ogóle co innego, a nie wiem, czy "tędy droga". Czekam tak jak napisałeś na Wasze stanowisko jakieś oficjalne w tej sprawie, bo może jest nieco inaczej niż było tu pisane wcześniej i niepotrzebnie Was oskarżam. Ale moim zdaniem albo się śmiejemy ze Skry, albo stoimy z nimi w młynie (bo w innym wypadku jesteśmy chyba nie fair wobec nas-forumowicz, ludzi z innych klubów, albo wobec "kibiców Skry", bo tutaj się śmiać, a na meczach się kumać, to trochę coś nie tak). Takie moje skromne zdanie w tej dyskusji.

Pozdrawiam.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

ODPOWIEDZ