Koszykówka Kibicowsko ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

19rodowity08
Kontakt:

Re: Koszykówka Kibicowsko ...

Post autor: 19rodowity08 »

Średnio honorowe zachowanie Arki moim zdaniem. Jak Groclin zmienił się w Polonię to były wrzuty na Polonistów, że to zaakceptowali i słusznie, ale tu jest ta sama sytuacja. Bardzo wygodnie pozwolić mistrzowi Polski mieć swoją nazwę i z dnia na dzień mieć Arkę jako najsilniejszą drużynę. Ale jak tak bardzo chcieliście mieć drużynę w kosza to trzeba było jechać od 3 ligi i życzyłbym Wam powodzenia, bo u nas czy na Legii kibice chodzili i chodzą na 2 czy 3 ligą. A takie podłączanie się pod jakiś twór od razu z pozycji mistrza i najmocniejszej drużyny kraju trochę podchodzi pod "kibiców sukcesu".

Nie chodziło o napinkę, ale takie jest moje zdanie.
iparts.pl
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Podobne plany są w Poznaniu żeby PBG Basket zmienił sie w Lecha chociaz tu jest to uwarunkowane tradycjami koszykarskimi Lecha.

Tak swoją droga jak wyglada sytuacja po rozpadzie Prokomu? Z tego co słyszałem wiekszosc fanklubu poszła do Gdyni za kasą Krazuego i sukcesami ale sporo ogarnietych ludzi jest na Treflu w Sopocie, moglby ktos to opisac?
Gonzales

Post autor: Gonzales »

Z tego co wiem większość własnie została przy Treflu. Tak przynajmniej wynika z głosowania które odbyło sie na jakims zebraniu ich Stowarzyszenia Kibiców.

W praktyce wygląda to tak, że na Treflu młynek jest praktycznie taki jaki był, a na Prokom chodzi część tego samego młynka. Z wyjazdami dokładnie nie wiem jak jest. Na pewno Trefl jezdzi, ale czy Prokom to nie wiem.

Jeżeli chodzi o Arke - do konca nie wierze w to że beda chodzic na koszykówke. Pokazał to ostatni mecz ligowy na ktorym na całej hali frekwencja wyniosła tysiąc osób, co jest wynikiem tragicznym.

Z innej beczki:
http://wlc.pl/wiadomosci/3133/Cichy_pro ... _z_H1.html
rastamen55

Post autor: rastamen55 »

mam pytanie! czym sie rożni Polonia Azbud Warszawa od Polonii 2011 Warszawa i jak wyglada sprawa z kibicami? jesli było to sory i prosze o wklejenie cytatu.
pijwiecej

Post autor: pijwiecej »

rastamen55 pisze:mam pytanie! czym sie rożni Polonia Azbud Warszawa od Polonii 2011 Warszawa i jak wyglada sprawa z kibicami? jesli było to sory i prosze o wklejenie cytatu.
Na Azbud chodzą Poloniści, na meczach wiszą barwy KSP, jak z 2011 jest tego nie wiem.
pgn

Post autor: pgn »

rastamen55 pisze:mam pytanie! czym sie rożni Polonia Azbud Warszawa od Polonii 2011 Warszawa i jak wyglada sprawa z kibicami? jesli było to sory i prosze o wklejenie cytatu.
tym się różni, że Polonia 2011 to klub mający na celu szkolenie młodzieży, im aż tak na wynikach nie zależy. na obu drużynach zasadniczo są ci sami ludzie
zab

Post autor: zab »

Był juz ktoś w Warszawie na meczu kosza?
Gonzales

zab pisze:Był juz ktoś w Warszawie na meczu kosza?
W jakim sensie ? Bo troche dziwnie brzmi to pytanie...

No ale ja byłem jakby co :) Tylko ze ze swoim klubem na wyjezdzie...
zab

Post autor: zab »

No wlasnie rozchodzi mi sie o kibicow gosci, czy byli na ktorejś Polonii (dziwnei to brzmi ale jednak...)
Gonzales

Sporo ekip zawitało w tym sezonie do Warszawy. Właściwie chyba w każdej kolejce ktoś sie tam pojawiał, czy to na Polonii czy Polonii 2011.
prażanin

Post autor: prażanin »

http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=10978
lurppis

Post autor: lurppis »

MiZo Pécs - Wisła, po meczu
http://www.youtube.com/watch?v=RMeuKyxz5Ck
lurppis

;)

Post autor: ;) »

Legia Warszawa - Żuraw Gniewino 88-92

http://legialive.pl/news/33244_Relacja_ ... stylu.html

W linku również film z dopingiem.
lurppis

magvit

Post autor: magvit »

Spójnia Stargard Szczeciński - AZS Szczecin (2 liga)

http://www.youtube.com/watch?v=x85-YpjlufU
__DarkLG__

Post autor: __DarkLG__ »

Z Ciekawości zapytam, co spowodowało tak słabą liczbe Anwilu wczoraj w Sopocie ?
Gonzales

Kilka czynników:
- po świetach i sylwestrze wszyscy spłukani, wiec ciezko było zebrać chociazby autokar
- w zasadzie brak konkratnej organizacji spowodowany własnie okresem światecznym i sylwestrem
- za 2 tygodnie jedziemy do Inowrocławia i na ten wyjazd sie wszyscy szykuja, wolimy jechac w ponad 100 osób do Inowrocławia niż w kilkanaście osób do Sopotu (chociaz na własna reke bylo troche osob), a na 2 wyjazdy duzo osob nie pojedzie ze wzgledu na kase
ostrykrokodylec

Post autor: ostrykrokodylec »

Dzisiaj o 17.00 derby w kosza Cracovia - Wisła
Nemo

Post autor: Nemo »

na kamiennej?
Młoda_Cracovia

Post autor: Młoda_Cracovia »

Nemo pisze:na kamiennej?
Mecz odbył się w hali Korony przy Kalwaryjskiej.
Cracovia Kraków - Wisła Kraków 66-57 CRACOVIA PANY!
dalin

Post autor: dalin »

Na meczu kibice obu drużyn.

Podobno jakieś spięcie z psami.
Młoda_Cracovia

dalin pisze:Na meczu kibice obu drużyn.

Podobno jakieś spięcie z psami.
Kibicami drugiej drużyny byli głównie rodziny zawodników Wisły i pasjonaci koszykówki, ale jakoś szczególnie nie okazywali swojej wiary. Zarząd robił wszystko, żeby nasi kibice, mimo że graliśmy w roli gospodarze nie mogli wejść na halę. Żadnego spięcia z psami nie było!
OP1983

Post autor: OP1983 »

jak ktoś bedzie miał foty jakieś to zapodajcie, moze być pw ;)
Młoda_Cracovia

Fragment relacji ze strony Cracovii:
"Po trzech minutach drugiej kwarty Cracovia doprowadziła do remisu (15:15) i wydawało się, że przejmie inicjatywę i mecz potoczy się pod jej dyktando.

W tym czasie na halę weszła spora, około 200 osobowa grupa kibiców Cracovii, która głośnym dopingiem wyraźnie zdekoncentrowała nie przyzwyczajonych do takiego wsparcia koszykarzy Cracovii. Wykorzystali to rywale, którzy zdobyli kilka kolejnych punktów i uzyskali przewagę aż 8 punktów (17:25). Gdy koszykarze Cracovii ponownie skupili się na grze i zaczęli odrabiać straty (21:25) sędzia zarządził przerwę i wezwał do siebie szefa ochrony.

Powodem przerwania gry były głośne śpiewy kibiców Cracovii, w których padały wulgarne słowa. Po apelu wiceprezesa KS Cracovia Janusza Winnickiego, zmieniono repertuar i z trybun poleciało: "Tylko dla dzieci, dziś k... już nie poleci!". Mimo tej wyśpiewanej deklaracji, na trybunach pojawili się policjanci w pełnym rynsztunku. Część kibiców Cracovii, która nie zaakceptowała takiego towarzystwa, a nie chcąc doprowadzić do przerwania meczu spokojnie opuściła trybuny..."
Gonzales

Jako że mamy 10 stycznia wzorem lat poprzednich na www.h1ultras.tk wiele ciekawych materiałów odnośnie Przemka Czai m. in. relacja jednego z kibiców, fotorelacja i wycinki z gazet.
gat

Post autor: gat »

Dobre :) i Arka Gdynia!
__DarkLG__

gat pisze:Dobre :) i Arka Gdynia!
Co wg. Ciebie jest dobre ? Artykuł który pojawił się już kilkakrotnie na tym forum wstawiony teraz na strone Anwilu ? Oczywiście brawa dla Anwilu za wstawienie tego artykułu na swoją strone,gdyż o ŚP.Przemku nie można zapomnieć !
Gonzales

__DarkLG__ pisze:
Co wg. Ciebie jest dobre ? Artykuł który pojawił się już kilkakrotnie na tym forum wstawiony teraz na strone Anwilu ? Oczywiście brawa dla Anwilu za wstawienie tego artykułu na swoją strone,gdyż o ŚP.Przemku nie można zapomnieć !
Żeby nie było, nigdzie nie pisałem ze to nasz artykuł. Na stronie jest wyraźnie napisane że WSZYSTKIE materiały są wyszukane z internetu i po prostu zebrane w jednym miejscu, żeby nie trzeba było szukać.
__DarkLG__

Gonzales pisze:
__DarkLG__ pisze:
Żeby nie było, nigdzie nie pisałem ze to nasz artykuł. Na stronie jest wyraźnie napisane że WSZYSTKIE materiały są wyszukane z internetu i po prostu zebrane w jednym miejscu, żeby nie trzeba było szukać.
Do tego akurat nie mam zastrzeżeń,tylko do postu użytkownika gat,który nic nie wnosi do tematu.
JSC

Post autor: JSC »

Jemu chyba chodziło o opis derbów, nie trudno skojarzyć.
Kolombo

Post autor: Kolombo »

Polonia Warszawa w Starogardzie Gdańskim

Obrazek
obiektywny1989

Post autor: obiektywny1989 »

http://i48.tinypic.com/20px6pg.jpg
Widzew dzisiaj na koszykówce żeńskiej
lurppis