Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Jak wygląda sytuacja w Bobrownikach Będzińskich (woj.śląskie)?
-
piknik.knet
encepence pisze:GISZOWIEC GieKSa i Ruch. Znaczna przewaga tych pierwszych
KOSTUCHNA GieKSa
MURCKI GieKSa
OCHOJEC GieKSa. coraz lepsza organizacja
KOSZUTKA GieKSa. kilka sztuk Ruchu
BRYNÓW GieKSa
ZADOLE GieKSa
na tych dzielnicach zobaczysz tylko barwy trojkolorowe
Taaaaa w Poznaniu rządzi Warta a w Warszawie Hutnik
Dzielnice są dobrze opisane... Niebieskich nie ma za wiele na większości z tych dzielnic, może oprócz Giszowca, gdzie sytuacja jest napięta (u nas mocna ekipa na os.Adama, a ze strony GKS-u działa całkiem nieźle Larmo ) Ogólnie wymienione dzielnice są raczej trójkolorowe, choć jak długo to nie wiem, bo sytuacja w Katowicach zmienna jest i kto wiem, może za dziesięć lat powrócimy do supremacji w Katowicach, ale to jest kwestia na osobną dyskusję.
Bez napinki i dosiego roku
W Tarnowie bez zmian ;)
http://www.youtube.com/watch?v=6rrvyJsbbYs
niech tylko ktoś powie, że w Tarnowie jest Tarnovia hahahaha ;)
-
Okropny Dolores
W takim razie ten temat nie ma sensu i należy go zamknąć,bo tak jest wszędzie.piknik.knet pisze: Dla normalnych znających Śląskie realia powszechnie wiadomo że nie ma 100% dzielnic i Twoja napinka nie ma sensu zresztą z czasem sam sie przekonasz opuszczając bez rodziców swoją ulicę .
co do Hutnika nie miałem zamiaru sie napinać to tylko porównanie.
Poza tym skoro twierdzisz,że nie ma 100% miejsc to się tego trzymaj.Ciekaw jestem twojej reakcji jak ktoś napisze,że Batory to Ruch,ale jest trochę Górnika i GieKSy.
-
Okropny Dolores
Chyba mnie nie zrozumiałeś...KartofelSStaszica pisze:...a właśnie na Batorym jest pare osób z Górnika!!!Okropny Dolores pisze:W takim razie ten temat nie ma sensu i należy go zamknąć,bo tak jest wszędzie.piknik.knet pisze: Dla normalnych znających Śląskie realia powszechnie wiadomo że nie ma 100% dzielnic i Twoja napinka nie ma sensu zresztą z czasem sam sie przekonasz opuszczając bez rodziców swoją ulicę .
co do Hutnika nie miałem zamiaru sie napinać to tylko porównanie.
Poza tym skoro twierdzisz,że nie ma 100% miejsc to się tego trzymaj.Ciekaw jestem twojej reakcji jak ktoś napisze,że Batory to Ruch,ale jest trochę Górnika i GieKSy.
-
headhunterz
jak juz przy tmy temacie jestesmy to takie cos znalazlem http://www.youtube.com/watch?v=u3HV73JS ... re=channel :))Ross pisze:W Tarnowie bez zmian ;)
-
Bogdan Adamiec
Jesteś z Gisza? bo coś mi się wydaje że nie bardzo.Po pierwsze na oś Adama ta "mocna ekipa" była jeszcze pare lat temu.Teraz jedzie na tym co BYŁO a nie JEST.Pozatym chyba nie wiesz co to jest LARMO.Giszowiec jest doskonałym odzwierciedleniem tego co zaszło w Katowicach na przełomie kilkunastu lat.Było niebiesko,jest trójkolorowo.Nie mówię że to 100% GieKSy ale przewaga bez zbędnej dyskusji po jednej stronie.Derrios pisze:Dzielnice są dobrze opisane... Niebieskich nie ma za wiele na większości z tych dzielnic, może oprócz Giszowca, gdzie sytuacja jest napięta (u nas mocna ekipa na os.Adama, a ze strony GKS-u działa całkiem nieźle Larmo ) Ogólnie wymienione dzielnice są raczej trójkolorowe, choć jak długo to nie wiem, bo sytuacja w Katowicach zmienna jest i kto wiem, może za dziesięć lat powrócimy do supremacji w Katowicach, ale to jest kwestia na osobną dyskusję.
Z wymienionych wczesniej dzielnic mogę jeszcze napisać że chyba najzabawniejsza jest "niebieska Koszutka".Widać ich na necie,wlepki z serii "niebieskie coś tam" i to wszystko.Od 15 lat NIKOGO nie widziałem na tej dzielnicy w innych barwach niż barwy GieKSy lub Banika(no i ostatnio parokrotnie Górnika).Działał na tym osiedlu "niebieski rodzynek" z Bogucic który jezdził na Koszutkę do babci.Rozkminiony,rozpłakał się i wyjechał do Angli.Z której dalej sieje propagande o "niebieskiej Koszutce".
Faktem jest że na tej dzielnicy w ubiegłym wieku (hehe) istniała silna grupa kibiców z Chorzowa.
Supremacja w Katowicach? :) widzę że i szampan może zaszkodzić.
Są chłopaki co jeżdżą na Ruch Chorzów.renault12 pisze:Jak wygląda sytuacja w Bobrownikach Będzińskich (woj.śląskie)?
Mam pytanie, jak wygląda sytuacja w Kędzierzynie-Koźlu na linii Chemik – Mostostal?
http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5renault12 pisze:Jak wygląda sytuacja w Bobrownikach Będzińskich (woj.śląskie)?
Chełm Śl. Imielin, Lędziny, Chełmek, Kopciowice?
Chełm Śl - RuchNemo pisze:Chełm Śl. Imielin, Lędziny, Chełmek, Kopciowice?
Imielin - Ruch i GKS
Lędziny - Ruch i GKS
Kopciowice nie wiem czy tam się coś dzieje ale jeśli to napewno podchodzą pod Chełm Śl więc Ruch
Chełmek - Zdecydowanie Wisła, oprócz nich GKS
DziękiWalker pisze:Chełm Śl - RuchNemo pisze:Chełm Śl. Imielin, Lędziny, Chełmek, Kopciowice?
Imielin - Ruch i GKS
Lędziny - Ruch i GKS
Kopciowice nie wiem czy tam się coś dzieje ale jeśli to napewno podchodzą pod Chełm Śl więc Ruch
Chełmek - Zdecydowanie Wisła, oprócz nich GKS
Jak już Imielin na tapecie, to czy tam przynajmniej kiedyś nie było jakiegoś tyskiego akcentu?
-
katowice64
Imielin - Ruch i GKS
Chełm - Ruch
Lędziny - choć w mieście są też Niebiescy, to najwięcej do powiedzienia ma GieKSa z Hołdunowa i to oni rządzą miastem.
Chełm - Ruch
Lędziny - choć w mieście są też Niebiescy, to najwięcej do powiedzienia ma GieKSa z Hołdunowa i to oni rządzą miastem.
-
indianadzon
jest tam tez FC GKSu Tychykatowice64 pisze: Lędziny - choć w mieście są też Niebiescy, to najwięcej do powiedzienia ma GieKSa z Hołdunowa i to oni rządzą miastem.
FC ? chyba pojedyncze sztuki jak cos
Chelm = Ruch
Imielin= GKS i Ruch z przewaga pierwszych
Chelm = Ruch
Imielin= GKS i Ruch z przewaga pierwszych
Może ktoś z Górnego Śl. opisać sytuacje w Piekarach Śląskich.
Pzdr i Arka Gdynia.
Pzdr i Arka Gdynia.
Na Piekarach są 2 ekipy, Górnika i Ruchu, ze wskazaniem na tych 1.
jest tez GieKSa ale małe ilości
-
Bogdan Adamiec
Najwięcej kibiców w Piekarach ma Zabrzański Górnik.Przede wszystkim z racji tego że największe skupiska ludzi są pod władaniem Zabrzan.Jeśli chodzi o objętość powierzchnię terenu to największą ma Ruch ale nijak ma się to co do ilości właśnie(najwięcej kibiców w dzielnicach "domkowych" jak Kozłowa Góra czy Dąbrówka Wielka).Chorzowianie są drugą siłą w Piekarach ale ich akcje rosną że się tak wyrażę.Jezdzi ich o wiele więcej niż jeszcze np 2 lub 3 lata temu a spora w tym zasługa WDŚ.Są jeszcze GieKSiarze którzy potrafią się zmobilizować i pojechać na mecz w sporo ponad 20 osób a bywa że i więcej.Są też Poloniści,szczególnie przy granicy Piekar z Bytomiem.Kiedyś dawno temu byli też kibice Szombierek Bytom którzy z racji sytuacji ich klubu poprostu znikli.
Obiektywnie opisane, aż się zdziwiłem.Bogdan Adamiec pisze:Najwięcej kibiców w Piekarach ma Zabrzański Górnik.Przede wszystkim z racji tego że największe skupiska ludzi są pod władaniem Zabrzan.Jeśli chodzi o objętość powierzchnię terenu to największą ma Ruch ale nijak ma się to co do ilości właśnie(najwięcej kibiców w dzielnicach "domkowych" jak Kozłowa Góra czy Dąbrówka Wielka).Chorzowianie są drugą siłą w Piekarach ale ich akcje rosną że się tak wyrażę.Jezdzi ich o wiele więcej niż jeszcze np 2 lub 3 lata temu a spora w tym zasługa WDŚ.Są jeszcze GieKSiarze którzy potrafią się zmobilizować o nadanie obywatelstwa i pojechać na mecz w sporo ponad 20 osób a bywa że i więcej.Są też Poloniści,szczególnie przy granicy Piekar z Bytomiem.Kiedyś dawno temu byli też kibice Szombierek Bytom którzy z racji sytuacji ich klubu poprostu znikli.
Podsumowanie FC Piekary z tego roku: http://www.niebieskiepiekary.pl/news-116.html
Ten FC zrobił w ostatnich latach bardzo duże postępy co trzeba przyznać.
-
Lędźwiorotor
jak magnez. Panowie kto to sprawdza i koryguje?bartekHL pisze:
wyłapałem jeszcze "miłościom"Lędźwiorotor pisze:jak magnez. Panowie kto to sprawdza i koryguje?bartekHL pisze:
Nemo pisze:wyłapałem jeszcze "miłościom"Lędźwiorotor pisze:jak magnez. Panowie kto to sprawdza i koryguje?bartekHL pisze:
"...do miasta Tychow"
co do tematu to w Ledzinach faktycznie jest kilkunatu gosci co jezdza na Tychy.Na hokej jezdzi ich wiecej ale czesto mozna zobaczyc ich wsrod dziadkow,identycznie jak starych gosci z Murcek ktorzy kiedys sie udzielali.Info sprawdzone wiec nie podniecac sie prosze.
Panowie pewnie się to już przewinęło przez tyle stron tematu, a nie chce mi się wertować całego tematu... Tak po krótce może mi ktoś opisać sytuacje w Zakopanem? Wiadomo Wisła, Cracovia....kogo więcej itp. Może być PRIV
nie mam pojecia, ale bedac we wrzesniu w zakopanem, napisu Cracovia brakowalo chyba juz tylko na krzyzu na giewoncie.
Kiedyś w tym temacie ktoś pisał jeszcze o ok 10 osobowym FC Ruchu.
tak FC Ruchu jest bo mam ich vlepki nawet w domu
hmm -moim zdaniem bardzo dziwne jest pisanie o GÓRNYM ŚLASKU i fc .W żadnym regionie Polski sytuacja nie jest tak specyficzna ,owszem mozna nazwać fc Ruchu np.Zakopane,Dzierżoniów,Staszów,ale dziwnie brzmi to w przypadku,Siemianowic,Piekar SL,Rudy ŚL,Mysłowic,Katowic itp.Niejednokrotnie jakby zliczyc kilometry to z tych miast jest bliżej na Cichą niż z najdalszych zakątków Chorzowa ,napewno tez odbył się nie jeden mecz Ruchu na wyjezdzie gdzie w porównaniu ze wspomnianymi miastami to Chorzów mógłby być fc.Weżmy takie Siemianowice ok 200.000 ludzi a na Cichą po najmniejszej lini oporu jakieś 10-13km.Że juz nie wspomnę o Rudzie Śląskiej gdzie zarówno na Ruch jak i na Górnik chodzą przawdziwe żesze liczone w tysiącach ludzi.Taka oto specyfika i nie nazywał bym tego fc skoro czesto te miasta tworzą np.Ruch.
Trochę przesadziłeś bo Siemianowice maja 70.000 mieszkańców.dominik1 pisze: Weżmy takie Siemianowice ok 200.000 ludzi a na Cichą po najmniejszej lini oporu jakieś 10-13km.Ż
A co do całości twojej wypowiedzi masz racje że odległość między miastami na Górnym Śląsku jest niewielka ale taka specyfika regionu. Niejednokrotnie tak jak np. w przypadku Ruchu to FC są siłą klubu a że są tak blisko nikt na to nic nie poradzi.
-
jasiukatowice
w niektorych przypadkach nie ma "odległosci" bo pomiedzy blokami przechodzi granica dwóch duzych wrogich miast :)
Ave Silesia
Ave Silesia
no same Siemce-ok wliczałem wszystkie pobliskie wichury,Michały,dabrówki itp a to ze nikt na to nie poradzi to chwała Bogu niech taki stan żeczy trwa wiecznie -jestem z tego dumny.
Odbijając to czy we Władku i w Łebie da sie zauważyć przynaleznośc do którejś z Trójmiejskich dróżyn????
Odbijając to czy we Władku i w Łebie da sie zauważyć przynaleznośc do którejś z Trójmiejskich dróżyn????
Władek - Arka
Władysławowo to fc Arki, Łeba raczej pustynia.
-
Bogdan Adamiec
neRka- ja zawsze tylko obiektywnie,ale niektórzy patrzą na świat przez niebieskie okulary i za c**** nie chcą przyjąć do wiadomości ze jest inaczej :)neRka pisze: Obiektywnie opisane, aż się zdziwiłem.
Podsumowanie FC Piekary z tego roku: http://www.niebieskiepiekary.pl/news-116.html
Ten FC zrobił w ostatnich latach bardzo duże postępy co trzeba przyznać.
grzesiek KK pisze że jest FC Ruchu w Zakopcu bo ma ich wlepki w domu.W dzisiejszych czasach zrobić sobie wlepke FC Masaczjuset nie jest żadnym problemem,pobazgrać po ścianie trzeba tylko chcieć.Ja chciałbym wiedzieć w jakich liczbach jezdzili i czy widać ich na mieście.To chyba byłby bardziej miarodajny sposób patrzenia na to czy dane osiedle,miasto to FC jakiejs drużyny.Nie przecze że ich tam nie ma...
ps.dominik1 jedna Dąbrówka(wielka) to Piekarski FC Ruchu,druga Dąbrówka(mała) to GieKSa( z tym że "mała" z nazwy jest obszarowo większa niż "duża") i obie graniczą z Siemcami.
Te pobliskie "wichury": Miachałkowice to dzielnica Siemianowic, Dąbrówka Wielka dzielnica Piekar a Dąbrówka Mała to dzielnica Katowicdominik1 pisze:no same Siemce-ok wliczałem wszystkie pobliskie wichury,Michały,dabrówki itp a to ze nikt na to nie poradzi to chwała Bogu niech taki stan żeczy trwa wiecznie -jestem z tego dumny.
Wałkujecie tu temat Ruchu i temat GieKSy od X lat i dajcie juz sobie z tym spokój.