dosc ciekawa oprawa/prezentacja z kartoników z twarzą M.Balotelliego który jest chyba z jednym z najbardziej znienawidzonych piłkarzy przez kibiców Juventusu jak i reszty Italii za swoje różnego rodzaju prowokacje
Mógłby ktos opisac Turyn. Byc moze bylo ale mi zalezy bardziej a nawet wylacznie na Juve. Ich obecnosc w samym miescie oraz rozlicznych FC w calym kraju.
w niedziele na parc de prince prawie komplet 40000 ludzi
na dziendobry oprawa na kazdym sektorze stadionu w tym dwie sektorowki, kartoniada, flagowisko... odpalone ok 35 rac w ciagu meczu co jak na francje jest zajebistym wynikiem :) mozna okreslic to jako zoo a nie trybuna siedzac razem z authentiksami :) na trybunie debiutuje flaga czczaca juliena kibica zastrzelonego na meczu przeciwko macabi hajfa w tamtym sezonie pucharu uefa
saint etienne w ok 1300 - 1500 glow w przerwach psg (niebylo ich sporo) troche slyszalni ale po 20 minutach wywieszaja transparent cassez - vous ( w wolnym tlumaczeniu wypierdalac) na gorze sektora oraz drugi mowiacy o spadku do 2 ligi oraz odwracaja sie tylem do boiska :) a na trybunach auteuil prawdziwe swieto...
po meczu znajomi z atks mowia zeby nie stac zbyt dlugo pod stadionem bo ludzie z trybuny boulogne chcieli pogrilowac z supras i atks...
potem poltorej godziny w korku zeby dostac sie na autostrade i 4 godziny w trasie i melduje sie w nancy ok 1:30 - 2 w nocy
nast mecz lyon - psg w styczniu
RTS & PSG
Wziąłem pod uwage to co pisze PWD (tj. wielkość miasta do sredniej wyjazdowej) i woszło tak:
1. Lens
2. Guingamp
3. St.Etienne
4. Monaco
5. Sochaux
6. Valenciennes
7. Auxerre
8. Bordeaux
9. Grenoble
10. Sedan
Jednak moim skromnym zdaniem takie porównania choć ciekawe są niesprawiedliwe.
z tego co wyczytałem na włoskich stronkach to 8 Rzymian aresztowanych w Sofii, doszło do jakiś starć z fanami Levskiego na mieście, z CSKA przynajmniej pare lat temu jedna z grup Romy miała dobre kontakty, za to Levski kumał lub nadal kuma się z Irriducibilli
Menedzer Austrii prowadzi dalej swoja walke z kibicami.
Podest i sprzet naglosniajacy dla Ultrasow Austrii zostaja zdemontowane, bilety zostaja tylko sprzedawane jak sie pokaze dokument osobisty, pomieszczenia dla kibicow zostaja zamkniete i rzeczy ktore nie zostana odebrane wyrzucone a co najciekawsze kilka grup zostaja wyeliminowane z stadionu i dostaja zakaz wstepu, nawet ci, ktorzy tylko naleza do fanklubu a nie mialy problemow z policja, do tego bedzie zabroniony wstep pod trybune zeby zdjecia robic.
Ja mam nietypowe pytanie. Oglądając filmiki z kibicami Millwall zawsze w oczy rzuca mi się charakterystyczny, łysy i chyba starszy typek, wszędzie go widać gdzie jest Millwall. To jakaś ważna osoba w środowisku Lwów?
A w jakich filmikach go jeszcze widziałes ??? Oglądałem juz wczesniej ten filmik setki razy ;) Nie sadze by ktos tutaj wiedział takie rzeczy, no moze nisc ... lepiej spytaj sie na forum Millwall. Jezeli jest znany to napewno go poznają, bo srodowisko kibiców Millwall nie jest az takie duze jak na Anglie. Pozatym dosyc mozliwe ze osoby ktore są na filmiku coś znaczą na Millwall bo w tym sektorze ktory jest pokazany czesto dzieją sie rozne rzeczy, bo jest najblizej sektora gosci ;D Poszukaj paru filmikow to bedzie widac ze w tej czesci trybun najwiecej sie dzieje. Na ten mecz ze strony Millwall była duza mobilizacja i zapełnili cały stadion, a nie czesto to sie tam zdarza.
Może ktoś coś ciekawszego napisać o RC Lens? Jak widać w podsumowaniu parę postów wyżej to liczbowo czwarta siła wyjazdowa we Francji? Jest ktoś w stanie opowiedzieć coś więcej o tej ekipie? Jakieś poglądy u nich dominują, czy może są bardziej apolityczni niż np PSG czy OM? Może coś o ewentualnych grupach "h" i ultras?
Miyagi pisze:Może ktoś coś ciekawszego napisać o RC Lens? Jak widać w podsumowaniu parę postów wyżej to liczbowo czwarta siła wyjazdowa we Francji? Jest ktoś w stanie opowiedzieć coś więcej o tej ekipie? Jakieś poglądy u nich dominują, czy może są bardziej apolityczni niż np PSG czy OM? Może coś o ewentualnych grupach "h" i ultras?
Niedługo pojawi się info o nich :) Czekajcie i wypatrujcie