Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Najpierwsz piszesz ze to my chcielismy zgode a potem piszesz ze to nie wazne kto do kogo przyszedl... reszte niech se kazdy doda z mojej strony koniec tematu
KS Ruch Chorzów
-
Ja też genezy powstania sztamy GKS - Banik nie znam, ale od starszych ziomków (po 40, którzy kupe lat jeżdżą) też słyszałem, że Banik najpierw chciał z Ruchem, ale Chorzowscy nie chcieli i tamci skierowali się do Gieksy.
Nawet jeśli tak było jak piszę, to chyba żadna ujma na honorze, dla GieKSiarzy? Więc po co zaraz te napinki?
Nawet jeśli tak było jak piszę, to chyba żadna ujma na honorze, dla GieKSiarzy? Więc po co zaraz te napinki?
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
Akurat w takich przypadkach logika nie zawsze musi dobrze podpowiadać. Przykład? Pogoń - Zagłębie.tasman88 pisze: eh skoro Motor to zgoda Śląska to juz samo sie nasuwa że nie pałają sympatia do Arki
Tylko czekać aż padnie pytanie jakie sa stosunki np: KORONA - WISŁA KARAKÓW
ALBO RUCH - GÓRNIK
Pozdrowienia
-
Dorzucić mozna również wg mnie nastepujące przykłady:
Zagłębie Lubin-Górnik Wałbrzych
Raków-Resovia
Motor-Lechia
Sandecja-Tarnovia, chociaz obecnie jest to temat, że się tak wyrażę mniej aktualny...
Mimo wszystko uważam, że sa to swoiste wyjątki potwierdzające regułę.
Zagłębie Lubin-Górnik Wałbrzych
Raków-Resovia
Motor-Lechia
Sandecja-Tarnovia, chociaz obecnie jest to temat, że się tak wyrażę mniej aktualny...
Mimo wszystko uważam, że sa to swoiste wyjątki potwierdzające regułę.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
no co to Zagłębia i Górnika Wałbrzych to chyba coś pomieszałeś ponieważ relacje między tymi ekipami są neutralne.
CHEMICAL BROTHERS
-
Raków-Resovia ostra kosa
-
Masz rację, chociaż nie zawsze tak było ;)Krzysiek1947 pisze:no co to Zagłębia i Górnika Wałbrzych to chyba coś pomieszałeś ponieważ relacje między tymi ekipami są neutralne.
jednego fury:)
-
Interesuje mnie relacje pomiędzy JKS Jarosław a GKS Katowice chodzi mi o rozpoczęcie układu oraz czy jest to coś więcej i jak do tak nietypowego układu doszło?? może być pw z obu ekip. Zdrowia 88
-
ja p******* gdzie sie tacy rodząwaffen nn pisze:Interesuje mnie relacje pomiędzy JKS Jarosław a GKS Katowice chodzi mi o rozpoczęcie układu oraz czy jest to coś więcej i jak do tak nietypowego układu doszło?? może być pw z obu ekip. Zdrowia 88
-
Ty ziomek weź wyluzuj, bo Ci zwieracze popuszczą z tej twojej irytacji. Koleś czegoś nie wie i ten temat jest najlepszym miejscem żeby się spytać i dowiedzieć. Chodząca encyklopedia piłkarsko-kibicowska jesteś? Gdzie Ty się urodziłeś, że wszystko wiesz i innym wbijasz za brak wiedzy?msTomasovia pisze:ja p******* gdzie sie tacy rodząwaffen nn pisze:Interesuje mnie relacje pomiędzy JKS Jarosław a GKS Katowice chodzi mi o rozpoczęcie układu oraz czy jest to coś więcej i jak do tak nietypowego układu doszło?? może być pw z obu ekip. Zdrowia 88
Żaba pisze:Tak byli, grali w makao z Niemcami.Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
-
Już w latach 90-tych były kontakty na linii GKS-JKS. Później wszystko ucichło aż do teraz... Wspólne interesy, wzajemne odwiedziny i zawiązany został układ. Napewno mocniejszy od tego poprzedniego. To tak w skrócie, pozdro!waffen nn pisze:Interesuje mnie relacje pomiędzy JKS Jarosław a GKS Katowice chodzi mi o rozpoczęcie układu oraz czy jest to coś więcej i jak do tak nietypowego układu doszło?? może być pw z obu ekip. Zdrowia 88
-
A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.

-
Dokładnie, osobiście uważam to za niepisaną zgodę a przynajmniej coś więcej niż układ, choć każdy nazwie to po swojemu.Madball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
-
Jaka sytuacja na linii Wisła Płock - Cracovia?
-
Neutralnie. Kilka prywatnych kontaktów.
-
zdaje sie ze w wypadku ukladow Radomiaka ze Stala Rzeszow i Belchatowa z Radomiakiem byly wywieszane flagi ukladowiczow.., podobnie Igloopol wywieszal flage na meczach Ruchu (bodajze w Stalowej Woli). pzdrMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
TYBET JEST SERBSKI
-
Kolega z Tomasovii dał popis ale nie będzie to ripostowane prze zemnie bo po co.
Mam jeszcze jedno pytanie a jakie są relacje na linii Stal Rzeszów - Stomil Olsztyn??
Z góry dzięki za odpowiedz.
Mam jeszcze jedno pytanie a jakie są relacje na linii Stal Rzeszów - Stomil Olsztyn??
Z góry dzięki za odpowiedz.
-
Ostatnio to na Finale PP.nisc pisze:podobnie Igloopol wywieszal flage na meczach Ruchu (bodajze w Stalowej Woli). pzdr
-
Unia wieszała na WiśleMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.

-
Z tym ze Unia ma zgode z Wisla!Edox pisze:Unia wieszała na WiśleMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
-
JKS z GieKSą mają również "układowy" szalik.
To chyba jest jeszcze bardziej dziwne niż wieszanie flag.
To chyba jest jeszcze bardziej dziwne niż wieszanie flag.
TAKE UP THE SWORD OF JUSTICE
-
Tutaj układ jest poprostu dobrym układem, lepszy taki układ niz zgoda gdzie z dwóch ekip zna sie garstka osób a odwiedziny sa raz na ruski rok i nazywane jest to zgoda a nie układem.
-
Na początku był tylko układ. Trwał on rok lub dwa i się zmienił w zgode.przemek82 pisze:Z tym ze Unia ma zgode z Wisla!Edox pisze:Unia wieszała na WiśleMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
-
Górnik Łęczna i Chełmianka. Jak dobrze pamiętam to wisiała flaga Chełmianki jakoś niedawno na meczu w Łęcznej i na wyjeździe Chełmianki do Włodawy. PzdrMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
...
-
No i chyba Flota wywiesza Falubazu i na odwrót. Gadżety jakieś wspólne też mają, być może to własnie szalik
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.

-
Lech przeciez nie miał zgody z Ruchem a Tymczasem na jakims finale PP bodajże na Śląskim lata 99/00 wisiala flaga Kolejorz
-
Pener pisze:Z tym ze Unia ma zgode z Wisla!przemek82 pisze:Unia wieszała na WiśleEdox pisze:
No dokładnie ,chodziło mi o czasy w których nie mieliśmy zgody tylko układ.Na początku był tylko układ. Trwał on rok lub dwa i się zmienił w zgode.

-
Flaga "Kolejorz" wisiała na meczu Ruch-Inter jeśli mnie pamięć nie myli.hdg pisze:Lech przeciez nie miał zgody z Ruchem a Tymczasem na jakims finale PP bodajże na Śląskim lata 99/00 wisiala flaga Kolejorz
-
Ruch, nie raz mozna bylo zobaczyc u nich flage Igloopolu Debica.Madball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.
-
Bardzo trafne stwierdzenie i tego sie trzymajcie panowie w swoich rozkminach ;)Averno pisze:Tutaj układ jest poprostu dobrym układem, lepszy taki układ niz zgoda gdzie z dwóch ekip zna sie garstka osób a odwiedziny sa raz na ruski rok i nazywane jest to zgoda a nie układem.
Co do wieszania flag to mozemy wieszac ich po 10 i nie widze w tym niczego dziwnego.
JKS&GKS!
JKS JAROSLAW-OD KOLYSKI AZ PO GROB!
-
ODEK pisze:Górnik Łęczna i Chełmianka. Jak dobrze pamiętam to wisiała flaga Chełmianki jakoś niedawno na meczu w Łęcznej i na wyjeździe Chełmianki do Włodawy. PzdrMadball pisze:A wywiesza ktoś jeszcze flagi swojego układowicza oprócz Gieksy ? Bo dla mnie to trochę dziwne.
Flaga Chemianki wisiala w Łęcznej raz na meczu z GKSem Katowice w poprzednim sezonie.
Na meczu Chełmianki u siebie na pewno raz wisiała flaga Górnika(być może więcej razy, ale nie wiem) i na wyjeździe Chełmianki do Janowa Lubelskiego z tego sezonu oraz do Włodawy z poprzedniego.
-
Dokładnie! sorry za pomyłkeRSD pisze:Flaga "Kolejorz" wisiała na meczu Ruch-Inter jeśli mnie pamięć nie myli.hdg pisze:Lech przeciez nie miał zgody z Ruchem a Tymczasem na jakims finale PP bodajże na Śląskim lata 99/00 wisiala flaga Kolejorz
-
Ruch we Wrocławiu pozdrawiał Zagłębie Lubin :) Rzadko slyszalem o pozdrawianiu ukladowiczow podczas meczów dlatego o tym napomnialem.

-
Nie Zagłębie Lubin a Lechię Dzierżoniów, chyba że nie mówisz o ostatnim meczu.kropek pisze:Ruch we Wrocławiu pozdrawiał Zagłębie Lubin :) Rzadko slyszalem o pozdrawianiu ukladowiczow podczas meczów dlatego o tym napomnialem.
Zagłębie Lubin pozdrawialiśmy ale to na jednym z meczów 2 ligi.
-
Troublemaker pisze:Zagłębie Lubin-Górnik Wałbrzych
W swoim poście właśnie tym sie sugerowałem...coż...co było a nie jest...:)RedRum pisze:Masz rację, chociaż nie zawsze tak było ;)Krzysiek1947 pisze:no co to Zagłębia i Górnika Wałbrzych to chyba coś pomieszałeś ponieważ relacje między tymi ekipami są neutralne.
Pzdr!
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
[link]
Szczególnie efektownie wychodziła im "Szkocja", chwilę przed jej wykonaniem na tablicy świetlnej pojawiał się stosowny napis oznajmiający, co za moment nastąpi. Najgłośniej zaś wychodziło im odpowiadanie na pozdrawianie naszych ziomali z Łodzi i Lubina. My też nie pozostawaliśmy dłużni.

-
Nie ma gadżetów GKS&JKS oprócz wlepek.
-
kiedy padła zgoda JKSu Jarosław z Resovia ? Ile trwała zgoda ,i co było przyczyną zerwania ?
-
A ja mam pytanie międzynarodowe. Po ostatnim turnieju w niemczech dosyć burzliwe dyskusje trwają wśród starszych Arkowców nt. wymienia się barwami z St.Pauli i wspólnych śpiewach przy tym kiedy St.Pauli wywiesz trans z Che i "wykopmy rasizm ze stadionu". Nie wszystkim na Arce się to podoba (przynajmniej starszym) i moje pytanie,czy to jakiś incydent,czy jak.
ps. Lord of nord Ty nie odpowiadaj,bo jeszcze Ci się nie zdarzyło normalnie nawet otrzeć się o prawdę.
ps. Lord of nord Ty nie odpowiadaj,bo jeszcze Ci się nie zdarzyło normalnie nawet otrzeć się o prawdę.
-
Arka miała też dobre znajomości (odwiedzała na meczach) z grupą Commando Ultra z Olympique Marsylia wiadomo o jakich poglądach
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton