Żużel 2007 ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

NoName88

Post autor: NoName88 »

Samotny Jeździec pisze:No Name88 - nie rób z siebie adwokata diabła - wydaje mi się że Giekaemowcy chyba sami potrafią wypowiedzieć się w swoich sprawach,
Nie Ty będziesz mi mówił za kogo się mam wypowiadać a za kogo nie. Jeśli chłopaki z GKM-u uznają, że moje wypowiedzi na ich temat sieją jakikolwiek ferment, przeszkadzają itp. to natychmiast zaprzestanę pisania na ich temat. Ale stanie się to tylko na ich żądanie a nie Twoje widzimisie...
GKM jest równie bliski mojemu sercu jak i Włókniarz, czego najwyraźniej nie umiesz lub nie chcesz zrozumieć. Porażki GKM-u są moimi porażkami, jego zwycięstwa moimi zwycięstwami. Stąd uważam, iż mam moralne prawo do wypowiadania się na temat ekipy, której częścią w pewien sposób się czuję.

Kolejnym tylko razem jak będziesz używał wyświechtanego stwierdzenia "Kto ma wiedzieć ten wie" to może wcześniej się zastanów nad faktem, że jak naprawdę nie chcesz by podejmować dany temat to trzeba go w ogóle nie zaczynać (choć pisząc te słowa nie mam pewności że jesteś z WfcG czy tylko Twoje sympatie są po ich stronie).

Do innych podjętych przez Ciebie w Twoim poście kwestii już się nie odniosę bo rzeczywiście szkoda czasu i nerwów...
iparts.pl
CINEK_KSF

Falubaz - Sparta

Post autor: CINEK_KSF »

Obrazek
Falubaz & Wybrzeże

Obrazek
Fanatycy spod wieży & Falubaz Terror

Obrazek
Sektorówka Sparty

Obrazek
Obrazek
FALUBAZ SPARTA WYBRZEŻE - stroboskopy
M_SFW

Post autor: M_SFW »

Włókniarz Częstochowa - Apator Toruń
Oficjalnie zero ekipy Apatora w Częstochowie, pojawił autokar i kilka fur pikników-łącznie jakieś 60 osób. O oprawie Włókniarzy napisze ktoś z grupy UF'04
Ostatnio zmieniony 29.04.2007, 23:08 przez M_SFW, łącznie zmieniany 1 raz.
NoName88

Post autor: NoName88 »

Włókniarz-Apator

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

I jeszcze na prezentacji:
Obrazek
+ nieudana kartoniada z powodu zbyt malej ilosci ludzi na bocznych sektorach.

Caly mecz prowadzimy dosyc niezly doping, a na samym sektorze ok. 150-200 (wszyscy dosyc mocno scisnieci) osob.
gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin »

Dzisiejszy reportaż w "Faktach". Manipulacje TVN-u w pogoni za sensacją nie mają końca :twisted:

"Wierność i honor"
http://www.tvn24.pl/28377,1504851.1,0,1 ... omosc.html
CINEK_KSF

Post autor: CINEK_KSF »

http://video.tinypic.com/player.php?v=5zf9pav
Tego jeszcze w Polsce nie było... samolot użyty do oprawy !! :twisted:
Żółte i zielone świece dymne na trubunach oraz biała smuga dymu wypuszczona z samlotu lecącego tuż nad stadionem.
Ostatnio zmieniony 30.04.2007, 07:06 przez CINEK_KSF, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuzyn Kopek
ban

Post autor: Kuzyn Kopek »

FZ pisze:http://video.tinypic.com/player.php?v=5zf9pav
Tego jeszcze w Polsce nie było... samolot użyty do oprawy !! :twisted:
Żółte i zielone świece dymne na trubunach oraz biała smuga dymu wypuszczona z samlotu lecącego tuż nad stadionem.
jak nie było skoro było

Popieram przedmówce (nie pamiętam już kogo) że Falubaz oprawy robi na jedną mańkę... sektorówka z myszką miki która coś robi, napis z transparentów jakiś religijny (Falubaz alleluja, albo przenajświętszy Falubaz) a teraz powtórka z samolotem... może zajmiecie się czymś nowym... bo jak narazie nie zaskakujecie, co będzie na następnym meczu? Sektorówką z myszką miki myjącą zęby, napis z transparentów 'dzieńdobry Falubaz', samolot z racą albo stroboskopem i jest oprawa :o
kaczor88

Post autor: kaczor88 »

10 osób z GKMu na meczu Polonia Bydgoszcz- Unia Leszno
tarnow

Post autor: tarnow »

K(FSW)

Post autor: K(FSW) »

Falubaz - Sparta:
Na mecz przyjaźni do Zielonej Góry wybieramy się autami w 30 osób. Przed meczem Falubaz urządza imprezke z grillem. Na meczu wywieszamy 3 flagi (Fanatycy Spod Wieży, Forze i małą "angielke") rozwijamy także sektorówke. Wraz z nami na sektorze ekipa FhZG z dwiema flagami (Falubaz Terror i FhZG).Kibiców z Wrocławia ok. 200. Cały czas wspólnie dopingujemy, dobrze się bawiąć.Mecz miał świetną oprawe min. świece dymne z przelotem samolotu, flagowisko, 20m folia FALUBAZ SPARTA WYBRZEŻE w asyscie stroboskopów i sektorówek naszej i Wybrzeża. Pod koniec zawodów zajwia się kilkunastu fanów Wybrzeża wracających z Poznania.Po meczu udajemy się na wspólne piwkowanie z Falubazem a następnie w drogę do Wrocławia. Wielkie dzięki dla Falubazu za gościne i świetną atmosfere podczas całego pobytu w Zielonej Górze!FSW&FhZG zawsze razem!
4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl »

PeQ- pisze:Widac panow z FNF krytykowac nie mozna.

Ja jak i niekumaty piknik (ktory z Czewy raczej nie jest) przedstawilismy tylko swoje zdanie a wy robicie zamieszanie na pol forum, ze ktos napisal zle o was. Troszke dystansu do samych siebie panowie.

I zeby nie bylo. Uwazam was za najlepsza grupe ultras na zuzlu, robicie oprawy o ktorych inni moga tylko pomarzyc... ale to nie znaczy, ze juz nikt nie moze was skrytykowac.
Wiedzialem ze tak to zostanie odebrane

Nie ze nie mozna krytykowac ale jezeli juz chcecie to uprawiac to w stylu prawdziwej i co najwazniejsze obiektywnej krytyki zestawionej z realiami zuzlowej sceny kibicowskiej a wiec dalej upieram sie przy swoim

Tak czy inaczej pozdrawiam :wink:
Gazor

Post autor: Gazor »

widze że w temacie żużlowego wyjazdu do Rzeszowa się sami przekumaci wypowiadają tak z jednej jak i z drugiej strony
Najśmieszniejszy jest tekst że było nas kilka setek konkretnej bandy :lol: :lol: :lol: uprzejmie informuje że na tym wyjezdzie obecnych było 15 kibiców z piłki....reszta to kibice żużlowi z czego 95% to osoby które nawet w elementarnych sprawach nie rozumieją istoty kibicowania...kibice z piłki starali się ogarnąć te ciągłe bluzgi na Rzeszów ale bez skutku bo dla nich to niby derby :wink:
Doping tego dnia oceniamy jako dobry ( głośne kto wygra mecz? i HSV kto był ten wie) oprawa też całkiem fajna a odnośnie tych 2 chłopkaów

P.B. Trzymajcie się!
Dragonite

Post autor: Dragonite »

W Bydgoszczy była grupa kibiców Unii L...wieszają bodajże 2 flagi,Podczas meczu kilku unistów traci szale...ale ogólnie mecz spokojny...My wywieszamy flage Ultras From Polonia której jest to debiut na żużlu...

Zdjęcie Flagi:
http://www.sportowefakty.pl/galeria/ind ... g=809&z=14

Kibice Unii:
http://www.sportowefakty.pl/galeria/ind ... g=809&z=17
Stary KaeS
Kontakt:

Post autor: Stary KaeS »

Bez względu na sensowność akcji, dla Osamotnionego pełen szacunek i uznanie. Chciałoby się rzec: zasady, które kiedyś (wbrew pozorom, nie tak dawno) były święte, nie do końca zostały sprofanowane...
Na podstawie filmiku zaś Stal spokojnie będzie mogła rozkminić którzy to "fighterzy" podjęli się walki, jak i skąd faktycznie byli... :idea:
PBF

Post autor: PBF »

W Bydgoszczy było 9 hools Unii (młoda + główna ekipa). Wisiały 2 flagi W '06 (Wanderers) i Rejtana (osiedlowa fana)

Jestem tylko obserwatorem jak się mylę co do liczb to niech mnie ktoś odpowiedni z Leszna poprawi.
wojtaz

Post autor: wojtaz »

Dragonite

mozna wiedziec kiedy dokladnie i niby kogo kroicie z tych szali ? bo cos dziwnie nikt od nas czegos takiego nie odnotowal...

pozdr.
Wrocławianin

Post autor: Wrocławianin »

już jutro 5 kolejka i mecze:

Unia-Falubaz
Sparta-Polonia
Apator-Stal Rzeszów
Unia Tarnów-Włókniarz Cz-wa
W_SG

Post autor: W_SG »

Jest jutro jakas transmisja z zuzla w TV ?
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

Mam pytanie do kibicow z Tarnowa: jak wyglada sprawa z pirotechnika? Czy mozna cos wniesc, a potem bez wiekszych problemow odpalic?

Z gory dzieki za odp.
Baron_FSW

Post autor: Baron_FSW »

W_SG pisze:Jest jutro jakas transmisja z zuzla w TV ?
Tak. Na Polsacie Sport o 17:55 zaczyna się transmisja meczu Unii Tarnów z Włókniarzem.
ADK

Post autor: ADK »

Mecz Apator Toruń - Stal Rzeszów przełożony na 13 maja.
kasztanowy8

Post autor: kasztanowy8 »

Czy jest wogole mozliwosc ogladania meczy za posrednictwem neta??
Wielu chlopakow wyemigrowala i tak jak ja ma problem :?
biały

Post autor: biały »

Możesz czytać relacje na żywo :wink:
kasztanowy8

Post autor: kasztanowy8 »

Nie chodzi o wynik 8)
Moze na motorkach nie slychac dopingu tak jak na pilce, ale zdaza sie ze operator kamery przyniesie na chwile i pokaze przez calkowity przypadek sektor gosci lub gospodarzy :)
4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl »

kasztanowy8 pisze:Nie chodzi o wynik 8)
Moze na motorkach nie slychac dopingu tak jak na pilce, ale zdaza sie ze operator kamery przyniesie na chwile i pokaze przez calkowity przypadek sektor gosci lub gospodarzy :)
podczas biegu moze i nie slychac za to w przerwach napewno tak :wink:
blackdevils

Post autor: blackdevils »

Obrazek

Jak się okazuje, PSŻ Poznań sympatyzuje nie tylko z Falubazem, ale także ze Stalą Gorzów :lol:
czytelnik

Post autor: czytelnik »

:lol:
Obrazek
TasiorFNF

Post autor: TasiorFNF »

Kod: Zaznacz cały

Mam pytanie do kibicow z Tarnowa: jak wyglada sprawa z pirotechnika? Czy mozna cos wniesc, a potem bez wiekszych problemow odpalic? 
Postaram ci się to wybić z głowy ZAPOMNIJ. Jak nie pomogło to HEKTOR na pewno ci to wybije hehehe

pozdro
Dragonite

Post autor: Dragonite »

wojtaz pisze:Dragonite

mozna wiedziec kiedy dokladnie i niby kogo kroicie z tych szali ? bo cos dziwnie nikt od nas czegos takiego nie odnotowal...

pozdr.
Widziałem jak kilku od nas po meczu,chodzilo z waszymi szalikami zawiniętymi na nogach...wcześniej ich nie mieli także wydaje mi sie że straciliscie te szale podczas tego meczu...Pozdrawiam!
jaykay

Post autor: jaykay »

5 runda 2007-05-03 (czwartek) Ekstraliga

Unia Leszno - Falubaz Zielona Góra
Apator Toruń - Stal Rzeszów
Sparta Wrocław - Polonia Bydgoszcz
Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa
dark_LECHIA-GDAŃSK

Post autor: dark_LECHIA-GDAŃSK »

Własnie wrocilem z meczu 1 ligi Wybrzeże-Km Ostrów .
GKS wywiesza 2 transparenty, W górę idą sektorówka < Orzeł Biały>, 1 szarfa biała i czerwona oraz Kartony biało-czerwone <wszystko związane z świętem 3-go maja.. Kibiców z Ostrowa okolo 200 +/- 50

P.S
GKS 58-33 Ostrów
K(FSW)

Post autor: K(FSW) »

Dziś we Wrocławiu oprawa pod kątem 3 maja - sektorówka z orłem i 2 transparenty: A WTEN 3 MAJ ZABŁYSNĄŁ i I POLSKA POWSTAŁA oraz czerwony pasy materiału po bokach. pózniej sektorówka w asyscie stroboskopów po 13 biegu odpalamy 400 sztucznych ognii co daje super efekt.Pojawia się tez transparent o naszym sponsorze :lol: Gosci ok 20 piknikowego towarzystwa. W tym czasie 5 osób od nas na Unia-FALUBAZ...
reckruth

Post autor: reckruth »

O co chodzi z tym transparentem na sponsora ? Jest jakiś konflikt czy tak ogólnie nie chcecie być kojarzeni z taką nazwą drużyny ?
www.wroclawianie.info
Kontakt:

Post autor: www.wroclawianie.info »

Chodzi o to co zwykle czyli zmianę nazwy pod dyktando sponsora. Zawodnicy pociskają z logiem "Klej OK" na piersi zamiast w tradycyjnych barwach Sparty.
Nawrot

Post autor: Nawrot »

Pierwsze zdjęcia z Gdańska. Więcej wieczorem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ