Derby Trójmiasta - relacje
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Derby Trójmiasta - relacje
z tego co wiem to Lechię łączą/łączyły kontakty z grupami z klubów które mają podobne do BKSu barwy.
Np. Sporting Lizbona, Panata czy chocby wlasnie Celtic
jesli sie myle niech ktos z Lechii mnie poprawi ; )
Niektóre osoby chodzą w barwach Celtiku bo maja oni prawie identyczne koszulki jak nasi zawodnicy(pasiaki),tylko herb inny .Mysle ze nie tylko na naszym stadionie można spotkac takie rzeczy
Poprawiam zgodnie z życzeniem, choć niewiele jest do poprawienia:) :kebus pisze:z tego co wiem to Lechię łączą/łączyły kontakty z grupami z klubów które mają podobne do BKSu barwy.
link do postu: viewtopic.php?f=10&t=11474&p=359093&sid ... d3e45e317aPablo_LG pisze:W połowie lat 90' fani Lechii kontaktowali się z każdą grupą mającą te same barwy, czyli Biało-Zielone. (Celtic, Sporting, Panathinaikos itd. ) Był to ciekawy pomysł, niektóre grupy trzymały kontakt z Ultrasami z Lechii. Grupa z Portugalii Juve-Leo miała dosyć dobre kontakty z Lechistami. Po dłuższym czasie kontakty urwały się z różnych powodów, a szczególnie z powodu odległości (ok 3 000 km)
Obecnie po prostu fakt tych samych barw, co jak myślę jest spotykane na niejednym polskim stadionie.
Pozdrawiam
-
antyslask1946
ale palenie barw Celticu na meczu Arka-Lechia to już lekka przesada...
nawet jezeli zostały one skrojone lechiscie no to sam fakt palenia tej koszulki (koszulek??) jest jak dla mnie niepoważny...
nawet jezeli zostały one skrojone lechiscie no to sam fakt palenia tej koszulki (koszulek??) jest jak dla mnie niepoważny...
... a swoją drogą co się dzieje ze Sz. ?wiem że wyjechał do Grecji, potem chyba do UK a swego czasu kawał był z niego skurczybyka, w najlepszych czasach Arki.dolce pisze:pafciooo pisze:jak zwykle dzieciaczki sie spinaja jestem ciekawy ile osób z młyna Arki zna Sz. lub wogle kojarzy kto to jest:) kazdy kumaty śledz zna temat jaki panuje w Trójmiescie i ile jest akcji które nie wychodza poza granice oprawa jak i doping jak na derby z naszej strony słabiutko >TAG<
Co do dopingu to rzeczywiście szału ze strony Arki nie było, widziałem Was w lepszej formie ,a no i kupowanie szalików to nie farmazon, nie wiem na jaką skalę ale to fakt.
Sz. był na meczu z Legią i można było spotkać go przed meczem w olimpie, chłop miał powazne problemy i musiał wyemigrować szkoda bo za jego czasów dużo sie działo. Jeszcze nikt nie wpadł na to że przerzuty przyniosły wszyskie szale Lechii;;)))))
-
niemytekopyta
"European Greens" Wam wypaliło? ;)Pik_nick pisze:Poprawiam zgodnie z życzeniem, choć niewiele jest do poprawienia:) :kebus pisze:z tego co wiem to Lechię łączą/łączyły kontakty z grupami z klubów które mają podobne do BKSu barwy.
antyslask1946 pisze:ale palenie barw Celticu na meczu Arka-Lechia to już lekka przesada...
Kojarzysz flage ARKA UVF ? :)))
Jesli tak to nie powinno dziwic Cie palenie barw ...... Celticu ;)
Możecie zapodać zdjęcie?1925 pisze:antyslask1946 pisze:ale palenie barw Celticu na meczu Arka-Lechia to już lekka przesada...
Kojarzysz flage ARKA UVF ? :)))
Jesli tak to nie powinno dziwic Cie palenie barw ...... Celticu ;)
-
UlicznyFighter
W Gdańsku palą wszystko co się da, włącznie z szalami VBW Clima.A.G. pisze:W Gdańsku na derbach spalony został szalik Lotosu Gdynia (koszykówka kobiet), też sensacja, co?
niech ktoś wrzuci wyraźną fotke z oprawy Lechii
proszę ;)