Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Denaturat

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Denaturat » 11.11.2009, 15:05

.:1909:. pisze:
milan club polonia pisze:Podobno jakiś FC Gksu Bełchatów wyrósł, dawaj na ogólnym Krzyżoku ;)
GKS nie posiada FC w Piotrkowie Trybunalskim, na GKS z Piotrkowa Trybunalskiego jeżdżą zwykli pasjonaci widowiska sportowego, plus czasem pewien nauczyciel w-f zbierze jakoś klasę na mecz. GKS nie przejawi jakichkolwiek objawów kibicowskich w mieście Trybunałów.
Oj Krzyżok, Krzyżok na studia do Łodzi się wyjechało i sytuacji w mieście się nie zna.

12/09/2009 na meczu z Ruchem w młynie GKSu 24 osoby z Piotrkowa (nie licząc osób z powiatu piotrkowskiego). Widzewiaków wspomagających Ruch z Piotrkowa tego dnia było 38 osób (według ich samych) - dodam, że Widzew tego dnia nie grał swojego meczu, więc sposobność do pokazania się w Bełchatowie była.

"Plus czasem pewien nauczyciel w-f zabierze jakąś klasę na mecz"
:) bez komentarza.

Ponadto jak większość pewnie wie w Piotrkowie mniej więcej od 2 lat pojawiło się dość mocne ciśnienie na ŁKS, coraz więcej osób kibicuję klubowi z Al. Unii. Piotrkowski Widzew liczebnie dalej ma przewagę nad ŁKS, sportowo jest dokładnie odwrotnie - Ci drudzy wiodą prym.

Do tego jeszcze kibice Legii, których nie ma mimo wszystko zbyt wielu i robi nam się całkiem ciekawy kibicowski kocioł.

iparts.pl
.:1909:.

Post autor: .:1909:. » 11.11.2009, 15:17

nie masz chłopaku pojęcia o czym piszesz...

W Piotrkowie istnieją tylko FC WIDZEWA i ŁKS-u, żadnego innego FC nie było i nie ma w tym mieście.
CF '04

bez_kitu

Post autor: bez_kitu » 11.11.2009, 15:29

kebus pisze: Czy Warta w Poznaniu ma jakies choc jedno osiedle chociaz czesciowo " opanowane"?
Nie.
Biało-czerwone barwy w koronie orzeł strzeże,
Polska mój kraj ukochany,
Ilu za Ciebie przelało krew, oddało dusze, serce,
By móc oddychać, żyć w Polsce niepodległej...

GwardiaKoszalin

Post autor: GwardiaKoszalin » 11.11.2009, 18:04

grzesieKK pisze:a jak wyglada sytuacja w Koszalinie?
Rządziła rządzi i rządzić będzie nie podzielnie koszalińska Gwardia.
I pisać tu o najemnikach z pod sklepu Bałtyku Koszalin którzy najebani w Darłowie śpiewali "Gwardia z nami" i gamoniach z AZS-u.
Obrazek

Denaturat

Post autor: Denaturat » 11.11.2009, 18:28

.:1909:. pisze:nie masz chłopaku pojęcia o czym piszesz...

W Piotrkowie istnieją tylko FC WIDZEWA i ŁKS-u, żadnego innego FC nie było i nie ma w tym mieście.
Nie użyłem słowa FC, tylko napisałem kibice jakich klubów są w Piotrkowie (ŁKS, Widzew, GKS B. i Legia)
O fan clubach piszemy w temacie "Fan Cluby" tam możesz się poudzielać.

Zresztą po co ja mam czytać twoje wywody skoro nawet koledzy po szalu cie nie szanują i mają z ciebie niezłą bekę - popytaj się chłopaków z Targowej, jeżeli nie łapiesz.

patriota85

Post autor: patriota85 » 11.11.2009, 18:49

Frodo pisze:Czyli rozumiem, że tylko piłkarska Unia ma zgody z Wisłą, Karpatami i Glinikiem?
Dzieje się tam coś jeszcze na żużlu?
Tak,tylko piłkarska Unia ma zgody z Glinikiem,Karpatami, Wisłą i nic się w tej kwesti nie zmieni.Chociaż znajdą się na żużlu małolaty w szalach Wisły, ale to zrozumiałe i nie ma co szukać sensacji.
Na meczach żużla w Tarnowie jest młyn, oprawy.Ekipy chuligańskiej na żużlu nie ma i raczej się to nie zmieni.

.:1909:.

Post autor: .:1909:. » 11.11.2009, 20:23

Denaturat pisze:

Nie użyłem słowa FC, tylko napisałem kibice jakich klubów są w Piotrkowie (ŁKS, Widzew, GKS B. i Legia)

Zresztą po co ja mam czytać twoje wywody skoro nawet koledzy po szalu cie nie szanują i mają z ciebie niezłą bekę - popytaj się chłopaków z Targowej, jeżeli nie łapiesz.
Jeśli masz coś jeszcze super ciekawego mi do przekazania to zrób to na PW to po pierwsze. Po drugie proponuje naukę czytania ze zrozumieniem, nigdy nie wątpiłem w istnienie kibiców innych drużyn w Piotrkowie (w tym kibiców GKS-u Bełchtów) ale jak już to zostało napisane prze zemnie dwukrotnie osoby te to zwykli pasjonaci widowiska sportowego i w mieście nie przejawiają żadnych oznak kibicowskiego życia, a temat dotyczy sytuacji kibicowskiej różnych miast regionów polski a nie tego komu kibicuje Janusz z 3 pietra.
BEZ ODBIORU
CF '04

grzesieKK

Post autor: grzesieKK » 11.11.2009, 22:39

GwardiaKoszalin pisze:
grzesieKK pisze:a jak wyglada sytuacja w Koszalinie?
Rządziła rządzi i rządzić będzie nie podzielnie koszalińska Gwardia.
I pisać tu o najemnikach z pod sklepu Bałtyku Koszalin którzy najebani w Darłowie śpiewali "Gwardia z nami" i gamoniach z AZS-u.
Baltyk to chyba nie ma kibicow z tego co sie orientuje wiec nie pytam sie o nich, ale jakie sa stosunku na lini Gwardia- AZS? wiem, ze AZS to kosz i calkiem inna bajka ale czy widac na miescie jakis osobnikow w barwach AZSu, chodza sobie normalnie?

Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą » 12.11.2009, 10:59

[link]

Chyba jednak mają. Z uwagi na fakt, że Bałtyk jest oczkiem w głowie władz miasta , powstanie nowej siły może być realne - kibice sukcesu znajdą się wszędzie...

gat

Post autor: gat » 12.11.2009, 14:47

Jesli chodzi o północne miasta aglomeracji Trójmiasta to Rumia Wejherowo i Reda to 100% Arka Gdynia.
[link]

tygrys

Post autor: tygrys » 12.11.2009, 20:05

Ustka to głównie kibice Jantaru.Oprócz nich są tam jeszcze inne ekipy ?

Szakal1964

Post autor: Szakal1964 » 12.11.2009, 21:19

[link]

wie ktoś coś więcej o tej sytuacje , to co się dzieje w Krakowie przechodzi ludzkie pojęcie!

kciuk

Post autor: kciuk » 12.11.2009, 21:33

Szakal1964 pisze:[link]

wie ktoś coś więcej o tej sytuacje , to co się dzieje w Krakowie przechodzi ludzkie pojęcie!
popraw linka.

Szakal1964

Post autor: Szakal1964 » 12.11.2009, 21:38

[link]

PolskaPonadWszystko

Post autor: PolskaPonadWszystko » 12.11.2009, 21:40

jak sytuacja w Nowej Soli?

rado

Post autor: rado » 13.11.2009, 08:58

stradivarius pisze:
PolskaPonadWszystko pisze:jak sytuacja w Nowej Soli?
Dozamet.
Troszkę Cie poniosło, kolego że tylko sam Dozamet ja po roku pracy w Soli widzę to troszkę inaczej.
W Nowej Soli oprócz kibiców Dozametu są jeszcze od paręnastu lat w dość licznej grupie kibice zielonogórskiego Falubazu (jest paru dość kumatych), mają oni swoją flagę, szaliki, vlepki jeżdżą dość aktywnie w zorganizowanej nieraz grupie na zawody żużlowe, stracili oni nawet kiedyś flagę na rzecz Apatora.
Na mieście częściej widziałem kogoś w szalu, bluzie, lub jakimś innym gadżecie z pod znaku Myszki Miki niż nowosolskiego [link] Dozametu. Na uwagę zasługuje fakt że obydwie grupy mają ze sobą niby kose, ale żyją ze sobą na mieście jakoś tak "neutralne" (nie słyszałem o jakiś akcjach i jak rozmawiałem ze znajomymi z NS, każdy podkreśla że się niby nie lubią ale do siebie nic nie mają bo się każdy zna).
Jako ciekawostkę muszę napisać że miałem już okazję zobaczyć tam miejscowych w koszulkach Lecha Poznań to pewnie moda spowodowana dobrą grą w P. Uefa, dresie Zagłębia Lubin i szaliku Legii Warszawa oraz Śląska Wrocław dość częstą tą osobę.
Sumując w Nowej Soli kumate towarzystwo które chce coś działać to zdecydowanie chodzi na Dozamet, reszta to od święta sympatycy pieczonej kiełbasy i piwa na zawodach żużlowych w Zielonej, a osiedlowe dobre chłopaki wolą zajmować się swoimi interesami $ niż działaniem na polu kibicowskim.

Pozdro
j**** Tfuska ! "

stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta » 14.11.2009, 14:10

ponawiam pytanie o sytuacji w Stali Mielec i jak wygląda to w Grodzisku Wlkp? co się dzieje z Dyskobolią i stadionem na którym grali...?

NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 14.11.2009, 15:22

stadionowy_artysta pisze:jak wygląda to w Grodzisku Wlkp? co się dzieje z Dyskobolią i stadionem na którym grali...?
nic, Dyskobolia normalnie gra mecze w 4 lidze http://www.90minut.pl/liga/0/liga4511.html
BKS
LECHIA
władcy północy

Semper Fidelis

Post autor: Semper Fidelis » 14.11.2009, 15:36

.:1909:. czekając nie tak dawno temu na dworcu w Piotrkowie widziałem grupkę ok 7 osób kilku z nich było w czapkach GKS-u i na Januszy z 3 piętra mi nie wyglądali chłopaki na ok od 17-21 lat. Więc chyba nie do końca jest tak jak piszesz bo podobno wydali chyba koszulki i szaliki fan clubowe tak coś mi się o uszy obiło. Na meczu z Ruchem w młynie gospodarzy było ich 24 więc jacyś ogarnięci muszą być nie koniecznie chuligani. Lepszą ekipą w mieście jest ŁKS który jeszcze kilka lat temu nic tam nie znaczył więc może i w niedalekiej przyszłości drugą siłą w mieście będzie GKS ?.
...

WidzewRTS

Post autor: WidzewRTS » 14.11.2009, 18:32

Jak wygląda sytuacja w Lesznie :?: . Tylko kibice Unii czy też jest coś na piłce,chyba Polonia Leszno jest :?: I jak ma sie sprawa do Chrobrego Głogów :?:
Widzew Łódź

GwardiaKoszalin

Post autor: GwardiaKoszalin » 15.11.2009, 13:29

Pozorymylą pisze:[link]

Chyba jednak mają. Z uwagi na fakt, że Bałtyk jest oczkiem w głowie władz miasta , powstanie nowej siły może być realne - kibice sukcesu znajdą się wszędzie...
to najemnicy ktorzy za pieniadze dzialczy wybrali sie na wyjazd pierwszy i ostatni
Obrazek

stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta » 15.11.2009, 16:40

NajwiększyHooliganWPolsce pisze:
stadionowy_artysta pisze:jak wygląda to w Grodzisku Wlkp? co się dzieje z Dyskobolią i stadionem na którym grali...?
nic, Dyskobolia normalnie gra mecze w 4 lidze http://www.90minut.pl/liga/0/liga4511.html
a jak wygląda tam ruch kibicowski? jakieś fc w tym mieście ?

oldschool

Post autor: oldschool » 15.11.2009, 20:50

Semper Fidelis pisze:.:1909:. czekając nie tak dawno temu na dworcu w Piotrkowie widziałem grupkę ok 7 osób kilku z nich było w czapkach GKS-u i na Januszy z 3 piętra mi nie wyglądali chłopaki na ok od 17-21 lat. Więc chyba nie do końca jest tak jak piszesz bo podobno wydali chyba koszulki i szaliki fan clubowe tak coś mi się o uszy obiło. Na meczu z Ruchem w młynie gospodarzy było ich 24 więc jacyś ogarnięci muszą być nie koniecznie chuligani. Lepszą ekipą w mieście jest ŁKS który jeszcze kilka lat temu nic tam nie znaczył więc może i w niedalekiej przyszłości drugą siłą w mieście będzie GKS ?.
tak będą druga siłą w Piotrkowie tak jak są drugą siłą w Bełchatowie ;;)

Ostatnie ostrzeżenie.-S.
w kieszeni mam scyzoryk, ...a w sercu Łódzki Widzew

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 15.11.2009, 21:16

gościu na c*** sie wypowiadasz na tematy na ktore nie masz bladego pojecia? mieszkasz niby w Kielcach, a robisz z siebie co najmniej kolesia z FC Piotrków czy Bełchatów..Jeżeli według Ciebie Widzew jest numer 1 w Bełchatowie to moge to jedynie skwitować śmiechem... Troche obiektywizmu.. To samo co do Piotrkowa, po prostu nie możecie się pogodzić z tym, że tracicie potencjalnych kibiców na rzecz ŁKSu i GKSu B. a za tą pałe skierowaną do moda który widać miał powód by usunąć twój post powinieneś dostać bana.
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

oldschool

Post autor: oldschool » 15.11.2009, 21:23

nie do ciebie Podgórna . mod to nie Bóg, nie myl!. co doklimatów to wiem co pisze. do Bełchatowa to była dygresja (słyszałeś kiedyś takie słowo?) odnośnie Piotrkowa
w kieszeni mam scyzoryk, ...a w sercu Łódzki Widzew

B.RTS

Post autor: B.RTS » 15.11.2009, 21:28

ŁKS Podgórna pisze:gościu na c*** sie wypowiadasz na tematy na ktore nie masz bladego pojecia? mieszkasz niby w Kielcach, a robisz z siebie co najmniej kolesia z FC Piotrków czy Bełchatów..Jeżeli według Ciebie Widzew jest numer 1 w Bełchatowie to moge to jedynie skwitować śmiechem... Troche obiektywizmu.. To samo co do Piotrkowa, po prostu nie możecie się pogodzić z tym, że tracicie potencjalnych kibiców na rzecz ŁKSu i GKSu B. a za tą pałe skierowaną do moda który widać miał powód by usunąć twój post powinieneś dostać bana.
A ty widzę że jesteś guru jeśli chodzi o sytuację w Piotrkowie, znasz ją tylko i wyłącznie z opowiastek swoich koleszków które widać po twoich wypowiedziach są mocno podkoloryzowane. My w mieście się dobrze trzymamy więc przestań siać tą waszą propagandę bo już się rzygać chce jak czytam te wypociny.

Bojar

Post autor: Bojar » 15.11.2009, 22:42

czy coś dzieje się w Orzyszu woj. warmińsko mazurskie?
Niech ktoś coś skroi, bo w temacie skrojone flagi nic sie nie dzieje. ;]
http://www.youtube.com/watch?v=hLkqVUlwT-Y - 0:52 - 0:59

PSK

Post autor: PSK » 16.11.2009, 01:02

Szakal1964 pisze:[link]

Atak w samoobronie zresztą zdarzenie nie związane z kibicowaniem, poszło o co innego.

Brunatny

Post autor: Brunatny » 16.11.2009, 11:15

.:1909:. pisze:
Denaturat pisze:

Jeśli masz coś jeszcze super ciekawego mi do przekazania to zrób to na PW to po pierwsze. Po drugie proponuje naukę czytania ze zrozumieniem, nigdy nie wątpiłem w istnienie kibiców innych drużyn w Piotrkowie (w tym kibiców GKS-u Bełchtów) ale jak już to zostało napisane prze zemnie dwukrotnie osoby te to zwykli pasjonaci widowiska sportowego i w mieście nie przejawiają żadnych oznak kibicowskiego życia, a temat dotyczy sytuacji kibicowskiej różnych miast regionów polski a nie tego komu kibicuje Janusz z 3 pietra.
BEZ ODBIORU
Jezeli sa zorganizowana grupa, to chyba warte jest to odnotowania, nie musza byc chuliganami zeby mogli nazwac sie FC. Tak samo moge napisac o fc Widzewa w Warszawie, nikt ich nie widział a wiadomio ze sa! Napewno nie sa januszami z 3-go pietra!! Pozatym to wszystko pisze koles kturego ekipa boi sie w swoim miescie wystawic młyn!
w bagnie mieszanych ras znam wartosc Swojej Krwi!!

B.RTS

Post autor: B.RTS » 16.11.2009, 12:59

he he zaraz się jeszcze dowiemy ze Concordia boi się wystawiać młyn bo ja ciągle "GKS FC Piotrków" gania... Ty na pewno najwięcej wiesz o powodach braku dopingu na meczach w Piotrkowie...

Powtórzę to co kolega 1909 pisał kilka razy aby mówić o waszym FC w Piotrkowie musiał by on w jakikolwiek sposób dawać o sobie znać w mieście (nie koniecznie na płaszczyźnie sportowej). Bardziej widoczni od kibiców GKS-u w Piotrkowie są już kibice Legii bo przynajmniej od czasu do czasu pojawi się gdzieś eLka w kółeczku...

Nieważne kto

Post autor: Nieważne kto » 16.11.2009, 16:50

Czyli wykładnikiem tego czy FC to FC czy nie, nie jest według Ciebie to, że jeżdżą na mecze, organizują się, wydają różne swoje rzeczy, tylko bazgranie po murach? Nawet jeśli tak, to powiem Ci, że ja sam będąc w mieście Trybunałów widziałem wrzut na murze wychwalający GKS. I nie wkładaj nam w usta czegoś czego nikt z nas nie sugeruje.
Zresztą dyskusja jest bezpodstawna, jak dla mnie to najważniejsze jest to, że po prostu są, kibicowsko się rozwijają i wkładają w to serce, a czy ktoś to uważa za FC czy nie FC to mało istotne (przynajmniej według mnie). Pozdro.
WAŻNE CO!
GÓRNICZY KLUB SPORTOWY

NajwiększyHooliganWPolsce

Post autor: NajwiększyHooliganWPolsce » 17.11.2009, 00:06

jak wygląda sytuacja w CHRZANOWIE(tym na zachód od Krakowa)?
BKS
LECHIA
władcy północy

Joint

Post autor: Joint » 17.11.2009, 10:02

WidzewRTS pisze:Jak wygląda sytuacja w Lesznie :?: . Tylko kibice Unii czy też jest coś na piłce,chyba Polonia Leszno jest :?:
Owszem, jest Polonia Leszno, ale istnieje tam również od kilku lat FC Lecha Poznań.
Kongres Nowej Prawicy !Obrazek

ostrykrokodylec

Post autor: ostrykrokodylec » 17.11.2009, 15:46

NajwiększyHooliganWPolsce pisze:jak wygląda sytuacja w CHRZANOWIE(tym na zachód od Krakowa)?
Głównie Wisła, kilka osób z Cracovii ( nawet fana była kiedyś). Możliwe, że jeszcze jakieś Śląskie naleciałości, ale to niech się wypowie ktoś z miasta.

JSC

Post autor: JSC » 17.11.2009, 16:04

Małopolska Gieksa też jest.
Obrazek

Badi

Post autor: Badi » 17.11.2009, 22:56

rado pisze:
stradivarius pisze:
PolskaPonadWszystko pisze:jak sytuacja w Nowej Soli?
Dozamet.
Troszkę Cie poniosło, kolego że tylko sam Dozamet ja po roku pracy w Soli widzę to troszkę inaczej.
W Nowej Soli oprócz kibiców Dozametu są jeszcze od paręnastu lat w dość licznej grupie kibice zielonogórskiego Falubazu (jest paru dość kumatych), mają oni swoją flagę, szaliki, vlepki jeżdżą dość aktywnie w zorganizowanej nieraz grupie na zawody żużlowe, stracili oni nawet kiedyś flagę na rzecz Apatora.
Na mieście częściej widziałem kogoś w szalu, bluzie, lub jakimś innym gadżecie z pod znaku Myszki Miki niż nowosolskiego Dozametu. Na uwagę zasługuje fakt że obydwie grupy mają ze sobą niby kose, ale żyją ze sobą na mieście jakoś tak "neutralne" (nie słyszałem o jakiś akcjach i jak rozmawiałem ze znajomymi z NS, każdy podkreśla że się niby nie lubią ale do siebie nic nie mają bo się każdy zna).
Jako ciekawostkę muszę napisać że miałem już okazję zobaczyć tam miejscowych w koszulkach Lecha Poznań to pewnie moda spowodowana dobrą grą w P. Uefa, dresie Zagłębia Lubin i szaliku Legii Warszawa oraz Śląska Wrocław dość częstą tą osobę.
Sumując w Nowej Soli kumate towarzystwo które chce coś działać to zdecydowanie chodzi na Dozamet, reszta to od święta sympatycy pieczonej kiełbasy i piwa na zawodach żużlowych w Zielonej, a osiedlowe dobre chłopaki wolą zajmować się swoimi interesami $ niż działaniem na polu kibicowskim.

Pozdro
I tu się kolego grubo mylisz, ponieważ osoby te na Lecha jeżdżą juz dobre 5 lat.
Ogólnie Nowa Sól to miasto wielu klubów. Wielu się identyfikuje, ale to raczej fani piłki, sporo jeździ na Zagłębie, ale jest tez pare osób za Wisłą, Legią, Widzewem, jednak nie ma żadnych zgrzytów ponieważ wszyscy się znają z Dozametu.

godefroy

Post autor: godefroy » 19.11.2009, 11:37

Ja mam pytanie jak wygląda sytuacja na w Łodzi ..konkretnie chodzi mi o Nowe Bałuty Teofilów? Widzew czy ŁKS?

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 19.11.2009, 12:16

Teofilów 99% ŁKS, żadnych innych barw nigdy tu nie uświadczysz, świetna organizacja, dzieciaki zarażone ŁKSiackością od małego, liczne grafy itp itd. Nowe Bałuty nie orientuje się jak tam jest konkretnie. Z tego co widzę to większość Widzewa ale sam znam paru wariatów z ŁKSu mieszkających na NB.
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

viva

Post autor: viva » 19.11.2009, 13:35

Joint pisze:
WidzewRTS pisze:Jak wygląda sytuacja w Lesznie :?: . Tylko kibice Unii czy też jest coś na piłce,chyba Polonia Leszno jest :?:
Owszem, jest Polonia Leszno, ale istnieje tam również od kilku lat FC Lecha Poznań.
ostatnimi czasu coraz lepiej działający
Polska&Węgry!

Jackpot

Post autor: Jackpot » 19.11.2009, 20:53

Jak wygląda sytuacja w Wojkowicach?
Gdy już będziesz starym dziadem nie zapomnij o tym ,że.........

ODPOWIEDZ