Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

godefroy

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: godefroy »

dominik1 pisze:MAM PYTANIE odnośnie kosy na lini Apator -Elana jak do niej doszło -wiem że Kibice Elany to kiedys odszczep Apatora(takie mam info i moge sie mylić) ale czy doszło kiedykolwiek do jakiegos zdarzenia które zadecydowało o tej wieloletniej wojnie -a może chodzi tylko o tzw.wpływy na mieście.czy to prawda że kiedys kibice Apatora postanowili kibicowac również toruńskiej piłce noznej i tak zrodził się ruch kibicowski na stadionie??prosze tylko nie cwaniakowac bo to pytanie bez jakiej kolwiek napiny a jedynie tylko bardzo ciekawe zagadnienie.
Szczerze to nawet najstarsi górale nie wiedza jak powstała(dlaczego) kosa pomiędzy Apatorem i Elana. Faktem jest że w Toruniu kibicowanie rozpoczeło się na Apatorze (powstal on na długo przed powstaniem klubu Elana -1968r) i faktem jest że grupa kibiców Apatora zapoczatkowała kibicowanie na Elanie. Ale szybko ten klub dorobił sie własnych kibiców (większość to byli pracownicy pracujacy w Elanie) którym nie wsmak było panoszenie sie motorków i w koncu wypędzili ich ze swojego stadionu. Teoretyzuje (bo nie idzie sie dowiedzieć juz prawdy) że kosa poszła o wpływy w mieście oraz o to kto rozkręcał lepsze dymy... no i tak trwa to do dziś.Warto wspomnieć że wtedy ekipa Apatora dominowała miała niezłe dymy z Grudziądzem i Bydgoszczą (na pewnych derbach nawet użyto koktajlów mołotowa)
ale pozwalała na rozwijanie sie młodej Elany bagatelizujac ja... a potem to już Elana zaczeła rozdawac karty w mieście.
iparts.pl
JuzekZKS

Post autor: JuzekZKS »

A jak tam na linii Siarka - Pogoń Leżajsk ?
HFA

Post autor: HFA »

antyslask1946 pisze:
Nee pisze:
antyslask1946 pisze:Jakie stosunki na lini Gwadria Koszalin - Lech?
Jesli ktoś pisze "raczej" to raczej nie ma wiedzy na ten temat. Gwardia to zgoda Arki i zawsze pomiedzy kibicami Lecha i Gwardii byly neutralne stosunki. Kazdego lata setki Lechitow spedza lato w Mielnie czy Koszalinie i nikt im nic nie robi.
kiedyś była kosa a teraz podobno juz jest neutralnie i napewno nie dzieki Arce...info od ziomka z Gwardii...
Chyba w latach '80 i poczatki '90 :)
wu_

Post autor: wu_ »

godefroy pisze:
dominik1 pisze:MAM PYTANIE odnośnie kosy na lini Apator -Elana jak do niej doszło -wiem że Kibice Elany to kiedys odszczep Apatora(takie mam info i moge sie mylić) ale czy doszło kiedykolwiek do jakiegos zdarzenia które zadecydowało o tej wieloletniej wojnie -a może chodzi tylko o tzw.wpływy na mieście.czy to prawda że kiedys kibice Apatora postanowili kibicowac również toruńskiej piłce noznej i tak zrodził się ruch kibicowski na stadionie??prosze tylko nie cwaniakowac bo to pytanie bez jakiej kolwiek napiny a jedynie tylko bardzo ciekawe zagadnienie.
Szczerze to nawet najstarsi górale nie wiedza jak powstała(dlaczego) kosa pomiędzy Apatorem i Elana. Faktem jest że w Toruniu kibicowanie rozpoczeło się na Apatorze (powstal on na długo przed powstaniem klubu Elana -1968r) i faktem jest że grupa kibiców Apatora zapoczatkowała kibicowanie na Elanie. Ale szybko ten klub dorobił sie własnych kibiców (większość to byli pracownicy pracujacy w Elanie) którym nie wsmak było panoszenie sie motorków i w koncu wypędzili ich ze swojego stadionu. Teoretyzuje (bo nie idzie sie dowiedzieć juz prawdy) że kosa poszła o wpływy w mieście oraz o to kto rozkręcał lepsze dymy... no i tak trwa to do dziś.Warto wspomnieć że wtedy ekipa Apatora dominowała miała niezłe dymy z Grudziądzem i Bydgoszczą (na pewnych derbach nawet użyto koktajlów mołotowa)
ale pozwalała na rozwijanie sie młodej Elany bagatelizujac ja... a potem to już Elana zaczeła rozdawac karty w mieście.
Z tym "na długo przed" przesadziłeś bo Apator powstał z tego co mi wiadomo w 1962 roku

I w temacie Elany dodam:
W zinie "ultrasi" z 1994 roku wyczytałem że kibicowanie na Elanie zaczęło się tak na poważnie w czerwcu 1993 roku, wtedy pierwszy raz pokazali się w ok 40 osób (w tym Apator) na Goplani Inowrocław.
I tak jak napisano wyżej, na początku działali razem, potem nastąpił podział
Voldemort

Post autor: Voldemort »

Witam wszystkich jakie klimaty na lini:
Falubaz/Pogoń Szczecin??
Arka/Widzew??

proszę o odpowiedz z góry dzięki

co do tej drógiej pary zastanawia mnie czy to tylko prywatne znajomości i niechęć
do Rodowitych czy z tej niewątpliwej nutki sympatii jest w stanie zrodzić się coś więcej
dmn

Post autor: dmn »

Za Widzew się nie wypowiadam, ale tak na zdrowy rozsądek to nie wiem, czy Widzew zaryzykowałby pogorszenie stosunków z Ruchem na rzecz Arki, w końcu zgoda R&W jest bardzo dobra i silna. Wydaje mi się, że do póki Ruch ma niezbyt pozytywne stosunki z Arką, to nic więcej nie wyniknie z tamtej sympatii, ale mogę się mylić.
KSiak

Post autor: KSiak »

Chcialbym wiedziec czy kibice Beskidu Andrychow sa jednoczesnie fanami krakowskiej Cracovii??
HutnikKrk

Post autor: HutnikKrk »

KSiak pisze:Chcialbym wiedziec czy kibice Beskidu Andrychow sa jednoczesnie fanami krakowskiej Cracovii??
Poniekąd tak, ale nie wszyscy.
(h)

Post autor: (h) »

co łączy Siarke z Jagiellonia ? widze po opisach ze dosc czesto sie wspieraja..
Hati

Post autor: Hati »

Nie potrzebujemy adwokatów kolego z Hutnika. Beskid to Beskid działamy na własne konto. Jak w większości mniejszych klubów są osoby które są za miejscowym klubem i za kimś z wyższej ligi. I tak są u nas osoby z różnych klubów łącznie z KSC. Kto jedzie na Beskid jest za Beskidem i za nikim innym kto jedzie np na KSC to jedzie tam ale nie jako Beskid.
FULL OF HATE

Post autor: FULL OF HATE »

pospolitus pisze:Nie rób z siebie kozaka i nie ironizuj już z jakaś zazdrością.Normalnie zapytałem. Chodzi mi o to, że na trasie itp Stal jeździła sama a Wy np. atakowaliście PO albo ze ŁKS-em, Stad moja ciekawskość. Pozdrawiam serdecznie

Podaj chociaż jedna akcje która Stal zrobiła sama,a czy Stal jeździ sama heh
Wyjazd do Olsztyna i Powerady ;) Łowicz i Iława :)
KSiak

Post autor: KSiak »

To z jakich innych klubow dzialaja osoby na Beskidzie?
Fanatyk46

Post autor: Fanatyk46 »

A nie wpadłeś na to że mogą być tylko i wyłącznie kibicami Beskidu? :)
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

Fanatyk46 pisze:A nie wpadłeś na to że mogą być tylko i wyłącznie kibicami Beskidu? :)
A Ty ograniczony jesteś? Bez podstaw nie pyta, opiera się na tym co wcześniej typ z Beskidu napisał. Ale to trzeba by przeczytać więcej niż jeden post i z kumatej pseudo-sugestii nic by nie wyszło.
3xW

Post autor: 3xW »

w Andrychowie jest kilku kibiców z pod znaku (L) ale czy dzialaja na Beskidzie tego to nie wiem.
hdg

Post autor: hdg »

dmn pisze:Za Widzew się nie wypowiadam, ale tak na zdrowy rozsądek to nie wiem, czy Widzew zaryzykowałby pogorszenie stosunków z Ruchem na rzecz Arki, w końcu zgoda R&W jest bardzo dobra i silna. Wydaje mi się, że do póki Ruch ma niezbyt pozytywne stosunki z Arką, to nic więcej nie wyniknie z tamtej sympatii, ale mogę się mylić.
Sądzę ,że się mylisz
hdg

Post autor: hdg »

Jakie są stosunki na linii :

Piast Gliwice-Odra Wodzisław oraz Jagiellonia-Polonia Bytom(w komentarzac wyczytalem ze Polonisci nie są zbyt lubiani w Białymstoku,mozna cos wiecej na ten temat??
zumzum

Post autor: zumzum »

Śmiem przypuszczać, że chodzi o zgodę z Arką.
włodzimierz

Post autor: włodzimierz »

Jakie są stosunki na linii Jagiellonia - Wisła i Jagiellonia - Siarka?
Niebezpieczny

Post autor: Niebezpieczny »

włodzimierz pisze:Jakie są stosunki na linii Jagiellonia - Wisła i Jagiellonia - Siarka?
Kiedys zgody , teraz wzajemny szacunek!Siarka czesto wspiera Jagiellonie na meczach
Voldemort

Post autor: Voldemort »

Voldemort pisze:Witam wszystkich jakie klimaty na lini:
Falubaz/Pogoń Szczecin??
Arka/Widzew??

proszę o odpowiedz z góry dzięki

co do tej drógiej pary zastanawia mnie czy to tylko prywatne znajomości i niechęć
do Rodowitych czy z tej niewątpliwej nutki sympatii jest w stanie zrodzić się coś więcej
podbijam
może być priv
dmn

Post autor: dmn »

hdg pisze:
dmn pisze:Za Widzew się nie wypowiadam, ale tak na zdrowy rozsądek to nie wiem, czy Widzew zaryzykowałby pogorszenie stosunków z Ruchem na rzecz Arki, w końcu zgoda R&W jest bardzo dobra i silna. Wydaje mi się, że do póki Ruch ma niezbyt pozytywne stosunki z Arką, to nic więcej nie wyniknie z tamtej sympatii, ale mogę się mylić.
Sądzę ,że się mylisz
Możliwe, to tylko mój obiektywny wizerunek sytuacji. Jak wspominałem nie chcę wypowiadać się za kibiców Widzewa ani Arki.
disnemar

Post autor: disnemar »

włodzimierz pisze:Jakie są stosunki na linii Jagiellonia - Wisła i Jagiellonia - Siarka?
Zarówno kibice Siarki jak i Wisły pojawili się na sektorze gości w Bytomiu przy okazji meczu Polonia-Jaga.
BobSwagger

Post autor: BobSwagger »

disnemar pisze:
Zarówno kibice Siarki jak i Wisły pojawili się na sektorze gości w Bytomiu przy okazji meczu Polonia-Jaga.
Jak Wiślacy się do tego odnoszą? Jednorazowy wybryk czy moze powrót do dawnych układów?
blacha

Post autor: blacha »

Z kim z Polski trzyma jeszcze Zilina oprócz Górala? ostatnio 5 osób pojechało na Słowację robić z MSK i Góralem Spartak Trnava....
siemazwieczora

Post autor: siemazwieczora »

Jakie są stosunki na lini Lech Poznań - Stilon Gorzów?
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

siemazwieczora pisze:Jakie są stosunki na lini Lech Poznań - Stilon Gorzów?
Kosa.
Niko S.

Post autor: Niko S. »

Jakie są stosunki na lini Lech Poznań-GKS Tychy?
boniek

Post autor: boniek »

LM1 pisze:jaka SYTUACJA panuje miedzy Gornikiem Konin a Lechem Poznan?
podbijam
szymon majewski

Post autor: szymon majewski »

Jakie stosunki na lini: Lech Poznań fc Leszno - Unia Leszno
JBwhite14

Post autor: JBwhite14 »

BobSwagger pisze:
disnemar pisze:
Jak Wiślacy się do tego odnoszą? Jednorazowy wybryk czy moze powrót do dawnych układów?

Stare znajomości i to nie jednorazowy "wybryk" tylko któryś z kolei i nie ostatni zapewne.
DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK »

Jakie stosunki na lini: Lech Poznań fc Leszno - Unia Leszno

Rozmawiałem ze znajomkiem z Leszna, oficjalnie nie wchodzą sobie w drogę, Unia krzywo patrzy na to, że w ich mieście kręcić się zaczyna jakaś aktywność na Lecha, natomiast po rozmowach z pewnym aktywniejszym fc Lecha, ustalone jest że w Lesznie nie ma dochodzić do żadnych awantur z udziałem na lini Unia- fc Leszno.
I faktycznie będąc ostatnio w tym mieście widziałem sporo wiary w smyczkach Lecha.
aaaaa

Post autor: aaaaa »

BobSwagger pisze:
disnemar pisze:
prywatne kontakty. Tak samo Wisła była na derbach rzeszowa, często bywa w Pireusie, czy Na Zveździe. Zresztą o ile sie nie myle Jaga była z nami w Talinie.

mam pytanie: jakie są stosunki na lini Falubaz - Unia Tarnów ?
StalPleszew

Post autor: StalPleszew »

STAL PLESZEW

zgody: brak
układy: brak
kosy: Astra Krotoszyn, LKS Gołuchów, Policja
1910o2

Post autor: 1910o2 »

5 Widzewiaków goscinnie na sektorach Arki podczas Derbow Wybrzeża
liderryszard

Post autor: liderryszard »

cos na temat starego "ukladu"? na lini Zaglebia S. z Motorem i Chelmianka.
pdw

Post autor: pdw »

Cidry sprzedały na psach kibiców Polonii Bytom. I to nie była zgoda tylko układ.
IceTea

Post autor: IceTea »

jakie stosunki
1. Lechia - Radomiak
2. zgoda Lech - Arka
3. Arka - Widzew
4. zgoda Legia - Pogon
tylko pytam

Post autor: tylko pytam »

IceTea pisze:jakie stosunki
2. zgoda Lech - Arka
4. zgoda Legia - Pogon
Sam napisałeś że zgoda, to po co pytasz..?
Niko S. pisze:Jakie są stosunki na lini Lech Poznań-GKS Tychy?
podbijam.
snopers_góral
Kontakt:

Post autor: snopers_góral »

blacha pisze:Z kim z Polski trzyma jeszcze Zilina oprócz Górala? ostatnio 5 osób pojechało na Słowację robić z MSK i Góralem Spartak Trnava....
Zarówno Góral jak i Zilina nie mają więcej zgód. Zilinie nie trzyma z nikim innym oprócz Górala. Na miejscu spotkania była obecna tylko Zilina i Góral.
Zablokowany