Żużel 2007 ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
EL OBSERVADOR

Post autor: EL OBSERVADOR » 27.04.2007, 12:10

d-bomb pisze:
EL OBSERVADOR pisze:powoli zaczynam miec WAS dosyc kozaki elanowskie.....dobrze wiecie ze ekipa apatora jest bardzo mloda i na efekty ich "hooliganki"trzeba zwyczajnie poczekac(odrodzili sie i chwala im za to!) a wy caly czas cwaniakujecie a to wjechalismy w nich tu a to tam brawo qrwa brawo-a moze byscie przygotowali cos w koncu na jakas np.2 ligowa dobra ekipe-jak tam np.Wasze klimaty z Zetka co?????w koncu chłopaki są zza miedzy ustawiliscie sie na nich ostatnio?????
p.s dodam ze nie naleze do zadnej z w/w ekip
p.s.2 obiektywnie-jestescie w Toruniu nr1 to jasne wiec moze czas wyjsc na szersze wody i tam sie pokazac-powalczcie troche na innym froncie niz Kartuzy czy Turek-moze w koncu zyskacie w oczach innych......
niewiem skad sie biora takie barany jak ty? :shock:
po pierwsze nie znasz sytuacji w Toruniu wiec zamkij za przeposzeniem morde i nie mow co kto ma robic.Kazda ekipa zna swoj potencjal i nie ma mowy o zadnym wywyzszaniu wiec przeczytaj opis jeszcze raz na spokojnie a odpowiedz sama ci sie nasunie. dziekuje :D
Smieszny jest twoj post i ty sam-w zasadzie nie powninienem z durniem prowadzic dialogu wiec tylko tyle i koncze
ps-sytuacje w Toruniu znam doskonale i od kilku lat jestem obiektywnie do niej nastawiony
You'll never walk alone

iparts.pl
d-bomb

Post autor: d-bomb » 27.04.2007, 12:54

EL OBSERVADOR pisze:
d-bomb pisze:
EL OBSERVADOR pisze:powoli zaczynam miec WAS dosyc kozaki elanowskie.....dobrze wiecie ze ekipa apatora jest bardzo mloda i na efekty ich "hooliganki"trzeba zwyczajnie poczekac(odrodzili sie i chwala im za to!) a wy caly czas cwaniakujecie a to wjechalismy w nich tu a to tam brawo qrwa brawo-a moze byscie przygotowali cos w koncu na jakas np.2 ligowa dobra ekipe-jak tam np.Wasze klimaty z Zetka co?????w koncu chłopaki są zza miedzy ustawiliscie sie na nich ostatnio?????
p.s dodam ze nie naleze do zadnej z w/w ekip
p.s.2 obiektywnie-jestescie w Toruniu nr1 to jasne wiec moze czas wyjsc na szersze wody i tam sie pokazac-powalczcie troche na innym froncie niz Kartuzy czy Turek-moze w koncu zyskacie w oczach innych......

niewiem skad sie biora takie barany jak ty? :shock:
po pierwsze nie znasz sytuacji w Toruniu wiec zamkij za przeposzeniem morde i nie mow co kto ma robic.Kazda ekipa zna swoj potencjal i nie ma mowy o zadnym wywyzszaniu wiec przeczytaj opis jeszcze raz na spokojnie a odpowiedz sama ci sie nasunie. dziekuje :D
Smieszny jest twoj post i ty sam-w zasadzie nie powninienem z durniem prowadzic dialogu wiec tylko tyle i koncze
ps-sytuacje w Toruniu znam doskonale i od kilku lat jestem obiektywnie do niej nastawiony

jak znasz dokladnie sytuacje w Toruniu to po co twoj wpis gamoniu? zostal zmieszczony opis z naszej strony bo druga sie do tego nie kwapila i tyle ale zawsze znajdzie sie jakis balwan ktoremu cos sie nie podoba :x wiecej dystansu
Elana Toruń&Ks Myszków

SemperFideles_ET

Post autor: SemperFideles_ET » 27.04.2007, 14:54

Do TM:
Jeżeli wspominasz dawne czasy to proszę tutaj opis jaki zamiesiliśmy w 2003 po wyjeździe na Wisłe Nowe...
Na ten najdalszy wyjazd w tej rundzie pojechaliśmy w 15 osób, na zbiórce było nas kilku więcej ale mieliśmy tylko 3 auta.Droga mineła spokojnie.Na mecz wbijamy się za darmo.Wywiesiliśmy1 flagę i prowadzimy sporadyczny doping.Miejscowi nie posiadali młyna, w przerwie meczu rozmawialiśmy trochę z kilkoma z nich.Nasi piłkarze wygrywają 6 z kolei mecz i dziekują nam za doping.W drodze powrotnej 2 nasze auta gonił Zawisza, który ustawił się na nas w 11 samochodów.Nie dogonili jednak naszych
Każdy kto przeczytał kiedyś ten opis doskonale zdawał sobie sprawę co się działo w drodze powrotnej... Apator zaś napisał jedno zdanie: „Pomeczowa próba akcji na Falubaz została zepsuta przez lokalnego rywala.”
Ktoś kto nie był w temacie zupełnie nic się nie dowiedział z opisu Apatora! Wystarczyło żeby Apator napisał cos w stylu: „Po meczu robimy akcje na Falubaz plany pokrzyżował nam lokalny rywal, który wjechał nam na miejsce gdzie czekaliśmy na kibiców z Zielonej Góry, niestety nikt od nas nie podjął walki...” tyle! No i jeszcze wracając na chwile do sytuacji z 2003 roku... nie porównuj 15 osób (już pomijając nawet to, że wtedy nie byliśmy najmocniejszym składem) na 60 osób (Zawiszy) do tego co zrobił Apator ustawiał się na inna ekipę (najlepszym składem jakim dysponują) a uciekają przed drugą (nie wiedząc nawet ilu naszych było a byliśmy w podobnej liczbie) Zresztą Nowe było już jakiś kawał czas temu i nikt nie ukrywał, że w tamtym okresie różnica miedzy Zawiszą a nami była ogromna!!! Co nie zmienia faktu że porażka jest porażka! Jednak to już nie te czasy...

Co do wpisu EL OBSERVADOR
Skoro nie należysz do żadnych z wymienionych ekip to skąd jesteś? ;) Piszesz, że nie zrobiliśmy żadnej akcji na np. 2 ligową dobrą ekipę ale nie zapomnij, że mieliśmy w ostatnim czasie 3 spotkania „przy grillu” Zresztą swoje „podwórko” też trzeba kontrolować (nie wiem czy wiesz ale Apator często ostatnio twierdził, że są w stanie bić się z nami, że mają teraz najlepszą ekipę od lat itd.) no to chcieliśmy te ich huczne zapowiedzi sprawdzić (bo byle kogo my 22.04 tam nie przegoniliśmy) tyle w temacie!

P.S nie chce zaczynać tutaj dalszych kłótni żeby czasem się nie zrobił tutaj temat krakowski....ale albo skasujcie wpisy EL OBSERVADOR, d-bomb, TM, i mój albo zostawcie wszystko....

Warchlak83
ban

Post autor: Warchlak83 » 27.04.2007, 17:51

Jak czytam w Toruniu znowu ciekawie! Ekipa Apatora od zawsze chyba pisze że się odradzają, mają bande silną jak nigdy, a jak przychodzi co do czego to są np. zablokowani, ktoś z pikników zagradzał im droge, byli w nie tym wagonie co go ktoś zaatakował itp. Wydażenie opisane przez Elane pokazują po prostu kto jest nr. 1 w Toruniu i nie rozumiem czemu inni "obiektywni" się przypierdalają do Elany. Chyba mają prawo się pochwalić udaną akcją , no prawie udaną. Może boli to, że rośnie konkurencja w regionie? Dla mnie zawsze byli, są i pewnie długo będą lepszą ekipą w grodzie Kopernika, a pewnie jeszcze nie raz przytrą nosa "zablokowanym '06". Nie długo podwówujne derby, więc się do zobaczenia :D !
POLONIA BYDGOSZCZ & STOMIL OLSZTYN

zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic » 27.04.2007, 18:07

Z tego co moge przeczytac na internecie to ja sie tak zastawiam kiedy ten Apator sie odrodzil :?: Na derbach w Bydgoszczy przestraszyli sie paru osob ktore wbieglo im do klatki. W zeszlym sezonie zadko kiedy wieszali flagi na swoim meczu ;D Jedno jest pewne w chwili obecnej Torun nalezy do Elany i przez najblizszy czas to sie chyba nie zmieni. Zreszta w zadnym miescie chyba ekipa zuzlowa nie jest lepsza od pilkarskiej :]

es

Post autor: es » 27.04.2007, 18:44

zwykly_kibic pisze: Zreszta w zadnym miescie chyba ekipa zuzlowa nie jest lepsza od pilkarskiej :]
Zielona Góra - Falubaz vs Lechia
Grudządz - GKM vs FC Widzewa (jeszcze tam Olimpia jest ale nie wiem czy ma kibicow)
Leszno - Unia vs. Polonia

Przypadki wynikajace raczej ze słabości piłki w tych miastach niż na prawdziwej sile ekip żużlowych bo zarowno Lechia, Olimpia jak i Polonia raczej kibicow nie maja. Zreszta Leszno i Zielona Gora to wogole antypiłkarskie miasta...

Pozdrawiam

1968

Post autor: 1968 » 27.04.2007, 18:55

es pisze:
zwykly_kibic pisze: Zreszta w zadnym miescie chyba ekipa zuzlowa nie jest lepsza od pilkarskiej :]
Lechia, Olimpia jak i Polonia raczej kibicow nie maja.

Pozdrawiam
Pewna nieścisłość, bo Olimpia Grudziądz ma kibiców, i to także tych udzielających się w sportowym aspekcie kibicowania :wink:
Toruńska Elana

es

Post autor: es » 27.04.2007, 19:06

Dlatego napisałem "raczej" ;) bo teoretycznie Lechia Zielona Góra też ma kibiców ale jak na takie miasta to piłka to kompletny margines.

pozdrawiam

Handuś
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Handuś » 27.04.2007, 19:36

Bez przesady, że antypiłkarskie.

Ostatnio na półfinale okręgowego Pucharu Polski z Kanią Gostyń, przyszło powiedzmy "pozytywnie dużo osob"...

Nasza Polonia Leszno niestety ostatnio ciuła się po V lidze, a kibice jak mają do wyboru Unię w ekstralidze, a Polonię w V to niestety wychodzi na niekorzyśc piłkarskiego klubu...

Choć zobaczymy, Polonia idzię wielkimi krokami do IV ligi i zobaczymy jak będzie...

NoName88

Post autor: NoName88 » 27.04.2007, 22:49

ezwpatryk pisze: w Grudziądzu jest tak jak napiałeś to WfcG gra pierwsze skrzypce w mieście Gkm się niedawno o tym przkonał
Ktoś Ci bajek naopowiadał a Ty w nie wierzysz....
Jedno wygrane starcie (pomijam już proporcje liczbowe) nie oznacza, że WfcG gra pierwsze skrzypce. Jak chcesz już tak bardzo wspominać sytuacje, które miały miejsce w G-dziądzu to może napisz, gdzie WfcG był parę dni wcześniej (ekipę GKM-u wtedy WfcG miał okazję widzieć), wspomnij o wynikach paru solówek (jak nie znasz lub pamiętać nie chcesz to nawet Ci ksywki rzucę...).
Jak na razie podniecasz się (nie Ty jeden zresztą) jednym wygranym starciem, którego wynik poszedł w Polskę we wszelkiej możliwej formie. Szkoda tylko, że o porażkach WfcG nigdzie przeczytać nie można...

WFCG97

Post autor: WFCG97 » 28.04.2007, 00:33

Z CAŁYM SZCUNKIEM PANIE M. CZYLI NONAME.DENERWUJE MNIE TO ZE OPISUJESZ SYTUACJE W GRUDZIADZU CHOC MIESZKASZ W CZESTOCHOWIE NIE MAJAC POJECIA CO SIE TU DZIEJE A INFO KTORE POSIADASZ MASZ TYLKO OD SWOJEJ ZGODY CZYLI GKMU.PRAWDA JEST ZE MAJA MIEJSCE SOLOWKI MOZE BYLO ICH ZE 3-5 Z LEKA PRZEWAGA GKMU ALE BILI SIE MLODZI PO 17 -18 LAT I TO NIE BYLY SOLOWKI UMAWIANE TYLKO TAKI SPONTAN GDZIES PRZED DYSKOTEKA ITP.JAK JUZ SIE WYPOWIADASZ W IMIENIU GKMU TO PEWNIE NIE MOWILI CI ZE JAK WRACALI Z GORZOWA CZEKAL NA NICH KOMITET POWITALNY NA ICH STADIONIE W 50 OSOB SAMI LUDZIE Z WFCG I CZEKALISMY OKOLO 5 GODZIN A NA TRASIE JECHALY ZA NIMI 2 AUTA WFCG.PO CZYM GKM JAKOS SIE ROZPLYNAL. POZDRAWIAM

NoName88

Post autor: NoName88 » 28.04.2007, 01:00

WFCG97 pisze:Z CAŁYM SZCUNKIEM PANIE M. CZYLI NONAME.DENERWUJE MNIE TO ZE OPISUJESZ SYTUACJE W GRUDZIADZU CHOC MIESZKASZ W CZESTOCHOWIE NIE MAJAC POJECIA CO SIE TU DZIEJE A INFO KTORE POSIADASZ MASZ TYLKO OD SWOJEJ ZGODY CZYLI GKMU.PRAWDA JEST ZE MAJA MIEJSCE SOLOWKI MOZE BYLO ICH ZE 3-5 Z LEKA PRZEWAGA GKMU ALE BILI SIE MLODZI PO 17 -18 LAT I TO NIE BYLY SOLOWKI UMAWIANE TYLKO TAKI SPONTAN GDZIES PRZED DYSKOTEKA ITP.JAK JUZ SIE WYPOWIADASZ W IMIENIU GKMU TO PEWNIE NIE MOWILI CI ZE JAK WRACALI Z GORZOWA CZEKAL NA NICH KOMITET POWITALNY NA ICH STADIONIE W 50 OSOB SAMI LUDZIE Z WFCG I CZEKALISMY OKOLO 5 GODZIN A NA TRASIE JECHALY ZA NIMI 2 AUTA WFCG.PO CZYM GKM JAKOS SIE ROZPLYNAL. POZDRAWIAM
Pojęcie mam i to lepsze niż Ci się może wydawać (nie jest bynajmniej tak, że GKM koloryzuje i nie umie się przyznać do porażki - a, że umie miałeś się pewnie okazję znakomicie przekonać). Doskonale wiem, że to były spontany (czy bili się tylko młodzi to dokładnie zweryfikuję wiek pewnej osoby od Was, która z pewnością należy/należała do jednych z ważniejszych w grupie) tam samo jak starcie, które GKM przegrał. Co do powrotu z Gorzowa to ktoś gdzieś słyszał, że czekaliście, chyba nikt Was nie widział. Pytanie: skoro już byliście ekipą, jechaliscie za tym autokarem to czemu nic Wam się nie udało zrobić? Myślisz, że autokar zatrzymał się 10 km przed G-dziadzem i cała załoga autokaru z buta bocznymi drożkami docierała do domu ze strachu przed Wami? Jak się już czeka w celu trafienia kogoś to się to robi umiejętnie albo informuje rywala, że czeka się tu i tu w celu konfrontacji. A tak, Ty teraz piszesz że było Was 50 i mieliście chęci...Tyle, że same chęci nie wystarczą. Kolejnym razem pewnie też napiszesz, że czekaliscie gdzieś na osiedlu ale dziwnym trafem przeciwnika nie spotkaliście. W rewanżu GKM bedzie mógł pisac, że przy okazji inauguracji sezonu w Grudziądzu (zarówno na tej odwołanej jak i meczu, który się odbył) się nie pojawialiście, choć czekali na Was ze świadomością że jednak się pokażecie....
Jak pewnie wiesz temat-rzeka... Mogę kontynuować na publicznym forum, jednak dyskusja pewnie nic nie da (a i nikomu chyba niepotrzebna pożywka dla Waszych psów, które zmądrzały trochę przez ostatnie miesiące), dlatego jak masz jakieś pytania zapraszam na PW.

kaczor88

Post autor: kaczor88 » 28.04.2007, 10:46

WFCG97 pisze:Z CAŁYM SZCUNKIEM PANIE M. CZYLI NONAME.DENERWUJE MNIE TO ZE OPISUJESZ SYTUACJE W GRUDZIADZU CHOC MIESZKASZ W CZESTOCHOWIE NIE MAJAC POJECIA CO SIE TU DZIEJE A INFO KTORE POSIADASZ MASZ TYLKO OD SWOJEJ ZGODY CZYLI GKMU.PRAWDA JEST ZE MAJA MIEJSCE SOLOWKI MOZE BYLO ICH ZE 3-5 Z LEKA PRZEWAGA GKMU ALE BILI SIE MLODZI PO 17 -18 LAT I TO NIE BYLY SOLOWKI UMAWIANE TYLKO TAKI SPONTAN GDZIES PRZED DYSKOTEKA ITP.JAK JUZ SIE WYPOWIADASZ W IMIENIU GKMU TO PEWNIE NIE MOWILI CI ZE JAK WRACALI Z GORZOWA CZEKAL NA NICH KOMITET POWITALNY NA ICH STADIONIE W 50 OSOB SAMI LUDZIE Z WFCG I CZEKALISMY OKOLO 5 GODZIN A NA TRASIE JECHALY ZA NIMI 2 AUTA WFCG.PO CZYM GKM JAKOS SIE ROZPLYNAL. POZDRAWIAM

Skoro jechały za nami 2auta od Was to powinniscie wiedzieć, gdzie zajechaliśmy wjeżdżajac do miasta i skąd się rozjeżdzaliśmy na osiedla. Widzę że jest to tylko i wyłącznie bajka. Czemu nie zadzwoniliscie i nie poczekaliscie na nas do naszego powrotu? Powtarzam - jechaliscie za nami w 2 auta, ciekawe tylko że nikt was nie zauważył. Dziwne, ale to wasza bajka... Jeżeli chodzi o solowki - napisaleś że kilka z lekka przewaga dla nas. Hmmm z lekką przewagą - tak to ja juz niewiem o czym Ty piszesz? Moim zdaniem lekka przewaga to np 3 do 5, 4 do 5 a z tego co wiem to jak wygrał ktos od Was chociazby jedna to jest dobrze, ale o takich drobnych sytuacjach niema co pisać, a co do wieku to co kolega K. ma 17 czy 18 lat??.... Powiedz mi lepiej gdzie byliscie?? Jak podażalismy na mecze ktore sie odbyły, tyczy sie też powrotów... Moge przytoczyc nawet wczorajsza sytuację: wysłaliscie trzech malolatow po może 11 lat żeby nas policzyli co zresztą zrobili na przypał przy niebieskich. Dlaczego nie zaatakowaliscie nas kiedy wracamy z meczy? Jak jestesmy całym składem to nas nie atakujecie mimo, iż na nas czekacie....
PS: Przepraszam za literówki.

WFCG97

Post autor: WFCG97 » 28.04.2007, 13:32

JAK NAPISAL NONAME88 TEMAT RZEKA.NIE MA CO SIE ROZPISYWAC .PSY WESZA WIADOMKA.TAKZE ZE JAK COS PROSZE NA PRIVA.POZDRO

NoName88

Post autor: NoName88 » 28.04.2007, 13:40

WFCG97 pisze:JAK NAPISAL NONAME88 TEMAT RZEKA.NIE MA CO SIE ROZPISYWAC .PSY WESZA WIADOMKA.TAKZE ZE JAK COS PROSZE NA PRIVA.POZDRO
Wyjasnij może tylko (jak i tak temat już został przez Ciebie rzucony) jakim to cudem podczas powrotu GKM-u z Gorzowa ich zgubiliście. I chętnie bym się takze dowiedział w jakim celu czekaliście na GKM w środku nocy na ich ...stadionie. Kogo przyjazdu, poza żużlowcami, się tam spodziewaliście?
Co do innych kwestii PW z czym oboje się zgadzamy.

WFCG97

Post autor: WFCG97 » 28.04.2007, 15:37

jezeli chodzi o zgubienie GKMU to wina byla po czesci chlopakow od nas ktorzy sie lekko zakrecili a potem jadac trasa na GRUDZIADZ nie mogli ich znalezdz.a czemu czekalismy na stadionie---stwierdzilismy ze powracajac z GORZOWA moga wysiadac wlasnie tu jak wiesz wiekszosc kibicow GKMU jest z os LOTNISKO a ze stadionu jest tam nie daleko a i psy tam nie podjezdzaja bo sta dion jest w parku (zreszta wiesz) i mozna sie dobrze ukryc.pozdrawiam

kucyk

Post autor: kucyk » 28.04.2007, 19:15

WFCG97 pisze:jezeli chodzi o zgubienie GKMU to wina byla po czesci chlopakow od nas ktorzy sie lekko zakrecili a potem jadac trasa na GRUDZIADZ nie mogli ich znalezdz.a czemu czekalismy na stadionie---stwierdzilismy ze powracajac z GORZOWA moga wysiadac wlasnie tu jak wiesz wiekszosc kibicow GKMU jest z os LOTNISKO a ze stadionu jest tam nie daleko a i psy tam nie podjezdzaja bo sta dion jest w parku (zreszta wiesz) i mozna sie dobrze ukryc.pozdrawiam
Może to my uciekaliśmy autokarem przed 2 autami na pustej trasie w nocy naprawdę ciężko jest znalezc autokar z własnego miasta do tego do Grudziądza od strony Gorzowa wjazd jest tylko mostem jest jeszcze inna możliwość, ale nikomu nie przyszło do głowy robić sobie objazdu. Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.

Samotny Jeździec

Post autor: Samotny Jeździec » 28.04.2007, 20:43

Małe sprostowanie do waszej rozkminki
po:
1. No Name88 - nie rób z siebie adwokata diabła - wydaje mi się że Giekaemowcy chyba sami potrafią wypowiedzieć się w swoich sprawach,
2. co do tych nieszczęsnych 2 aut, sprawa jest ciutek bardziej skomplikowana ale nie mam zamiaru tego opisywać Kto ma wiedzieć ten wie. Szersza polemika w tym przypadku nic nie wniesie a będzie tylko pożywką do pisania bzdur.
3. Gdzie GKM był w tym czasie sami doskonale wiedzą i ty NoName88 również więc po co ta polemika, wykazać się chcecie
4. Kaczor88 - poprostu nie filozofuj nad regółką co oznacza lekka przewaga, jak masz ochote to sprawdź a nie rozwodzisz się i polemizujesz nad czymś z czego nic nie wynika, nie pisz więcej również innych farmazonów, a o czym mówie chyba wiesz a jak nie to przeczytaj swój post raz jeszcze.
5. co do ataków :D tu mnie rozbawiłeś Kilerze
6. zakńczmy temat - nie ma on najmniejszego sensu

NoName88

Post autor: NoName88 » 28.04.2007, 23:13

Samotny Jeździec pisze:No Name88 - nie rób z siebie adwokata diabła - wydaje mi się że Giekaemowcy chyba sami potrafią wypowiedzieć się w swoich sprawach,
Nie Ty będziesz mi mówił za kogo się mam wypowiadać a za kogo nie. Jeśli chłopaki z GKM-u uznają, że moje wypowiedzi na ich temat sieją jakikolwiek ferment, przeszkadzają itp. to natychmiast zaprzestanę pisania na ich temat. Ale stanie się to tylko na ich żądanie a nie Twoje widzimisie...
GKM jest równie bliski mojemu sercu jak i Włókniarz, czego najwyraźniej nie umiesz lub nie chcesz zrozumieć. Porażki GKM-u są moimi porażkami, jego zwycięstwa moimi zwycięstwami. Stąd uważam, iż mam moralne prawo do wypowiadania się na temat ekipy, której częścią w pewien sposób się czuję.

Kolejnym tylko razem jak będziesz używał wyświechtanego stwierdzenia "Kto ma wiedzieć ten wie" to może wcześniej się zastanów nad faktem, że jak naprawdę nie chcesz by podejmować dany temat to trzeba go w ogóle nie zaczynać (choć pisząc te słowa nie mam pewności że jesteś z WfcG czy tylko Twoje sympatie są po ich stronie).

Do innych podjętych przez Ciebie w Twoim poście kwestii już się nie odniosę bo rzeczywiście szkoda czasu i nerwów...

CINEK_KSF

Falubaz - Sparta

Post autor: CINEK_KSF » 29.04.2007, 22:51

Obrazek
Falubaz & Wybrzeże

Obrazek
Fanatycy spod wieży & Falubaz Terror

Obrazek
Sektorówka Sparty

Obrazek
Obrazek
FALUBAZ SPARTA WYBRZEŻE - stroboskopy
Obrazek

M_SFW

Post autor: M_SFW » 29.04.2007, 23:03

Włókniarz Częstochowa - Apator Toruń
Oficjalnie zero ekipy Apatora w Częstochowie, pojawił autokar i kilka fur pikników-łącznie jakieś 60 osób. O oprawie Włókniarzy napisze ktoś z grupy UF'04
Ostatnio zmieniony 29.04.2007, 23:08 przez M_SFW, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY FIGHTERS WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA

NoName88

Post autor: NoName88 » 29.04.2007, 23:05

Włókniarz-Apator

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bonjo

Post autor: Bonjo » 29.04.2007, 23:18

I jeszcze na prezentacji:
Obrazek
+ nieudana kartoniada z powodu zbyt malej ilosci ludzi na bocznych sektorach.

Caly mecz prowadzimy dosyc niezly doping, a na samym sektorze ok. 150-200 (wszyscy dosyc mocno scisnieci) osob.
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"

gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin » 30.04.2007, 00:44

Dzisiejszy reportaż w "Faktach". Manipulacje TVN-u w pogoni za sensacją nie mają końca :twisted:

"Wierność i honor"
[link]

CINEK_KSF

Post autor: CINEK_KSF » 30.04.2007, 01:20

[link]
Tego jeszcze w Polsce nie było... samolot użyty do oprawy !! :twisted:
Żółte i zielone świece dymne na trubunach oraz biała smuga dymu wypuszczona z samlotu lecącego tuż nad stadionem.
Ostatnio zmieniony 30.04.2007, 07:06 przez CINEK_KSF, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

forbidden

Post autor: forbidden » 30.04.2007, 01:42

Falubaz to ma jakies wtyki na lotnisku czy własnego pilota? bo to nie pierwsza akcja samolotowa w waszym wykonaniu, moze niedługo bedziemy ogladac na niebie lecace samoloty tworzace napis FALUBAZ :) ?

seba

Post autor: seba » 30.04.2007, 04:54

4 kolejka ekstraligi żuzlowej: Falubaz Zielona Góra - Sparta Wrocław

Obrazek [link] Obrazek [link]

Obrazek [link]
[link]

Kuzyn Kopek
ban

Post autor: Kuzyn Kopek » 30.04.2007, 14:08

FZ pisze:[link]
Żółte i zielone świece dymne na trubunach oraz biała smuga dymu wypuszczona z samlotu lecącego tuż nad stadionem.
jak nie było skoro było

Popieram przedmówce (nie pamiętam już kogo) że Falubaz oprawy robi na jedną mańkę... sektorówka z myszką miki która coś robi, napis z transparentów jakiś religijny (Falubaz alleluja, albo przenajświętszy Falubaz) a teraz powtórka z samolotem... może zajmiecie się czymś nowym... bo jak narazie nie zaskakujecie, co będzie na następnym meczu? Sektorówką z myszką miki myjącą zęby, napis z transparentów 'dzieńdobry Falubaz', samolot z racą albo stroboskopem i jest oprawa :o

4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl » 30.04.2007, 14:44

niekumaty piknik pisze:
FZ pisze:[link]
jak nie było skoro było

Popieram przedmówce (nie pamiętam już kogo) że Falubaz oprawy robi na jedną mańkę... sektorówka z myszką miki która coś robi, napis z transparentów jakiś religijny (Falubaz alleluja, albo przenajświętszy Falubaz) a teraz powtórka z samolotem... może zajmiecie się czymś nowym... bo jak narazie nie zaskakujecie, co będzie na następnym meczu? Sektorówką z myszką miki myjącą zęby, napis z transparentów 'dzieńdobry Falubaz', samolot z racą albo stroboskopem i jest oprawa :o
Smieszny jestes...

Dla przypomnienia samolot uzyty byl w zupelnie innej konwencji, poczytaj troche a moze skumasz o co chodzi.
To ze w Leszenie latal nad stadionem i w dodatku na nie naszym meczu nie ma nic wspolenego z tym ze uzylismy samolotow teraz do oprawy a przedewszystkim ze sie powtarzamy...

Tak jak juz powiedzialem, pierdolenie o "monotoni" jest tak zalosne z waszej strony ze czasem zastanawiam sie z czego to wyplywa.

Zeby nie bylo ze patrze tylko na swoje oprawy przejzalem zdjecia z opraw np UF bo chyba PeQ zapoczatkowal ta dyskusje ... chcesz zebym skomentowal oprawy tworzone przez was na meczach? Moze krótko: Jezeli my jestesmy monotoni ... ja p******* az strach pomyslec jakie masz zdanie o oprawach innych

Z postow ktore przejzalem ostatnimi czasy widac ludzie na tym forum nie komentuja innych opraw tylko dopierdalaja sie do opraw Falubazu bo jestesmy ... monotoni a tym czasem u innych... ehh lepiej skoncze :wink:
Ostatnio zmieniony 30.04.2007, 14:46 przez 4TIFO.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

TasiorFNF

Post autor: TasiorFNF » 30.04.2007, 14:45

Nie no brak mi słów do takich ludzi...

Pierwsza sprawa do "NIEKUMATEGO" możesz się określić komu kibicujesz bo nie mogę wywnioskować z twoich posów ani z profilu, a z ciekawości chciałbym sprawdzić czego nowego ty urzywasz do oprawy oprócz tych wymienionych transparentów, samolotów, racą, stroboskopów ?? Kurde może czegoś sie nowego nauczymy??

Druga sprawa brak mi słów do takich własnie niekumatych. Na prawde myślenie nie boli !! Radze spróbować nie masz nic do stracenia. Potrafisz ziomuś odróżnić przelot samolotu z transparentem TYLKO-FALUBAZ który lata nad Smoczykiem około 100-150 metrów nad ziemią, a przelot kolesia 20-40 metrów nad ziemią który zgrywa sie idealnie z nami (odpalającymi pozostałe świece) i puszcza biały dym nad głowami kibiców. Poczym leci w górę robi beczkę, spada swobodnie w dół (chyba Pikowanie) po czym znowu podciąga maszyne do góry i schodzi jeszcze raz nad stadion... Koleś o stopien niżej od generała zapierdala, robi ewolucje tuż nad drzewami ktore sa za korona stadionu, a ty mi piszesz ze to na jedno kopyto.

I co dalej nie widzisz róznicy miedzy panem Władkiem który ciagnie transparent przez 20 minut nad stadionem wpierdalając przy tym bułke z kiełbasą, a ziomkiem który ryzykuje zyciem robiąc ewolucje samolotem tym samym pomagając nam przy oprawie??

A co do pozostałych aspektów oprawy widziałeś w tym sezonie balkonówkę w naszym wydaniu ?? Rok temu była co mecz w tym roku ani razu jej nie widzialem. Ale to na jedno kopyto... Nieprawdasz...??

To samo z folią pierwszy raz debiut na W69, ale co ja już będę się powtarzał...TO WSZYSTKO NA JEDNO KOPYTO...

BRAK SŁÓW...
"Póki krew ostatkiem w żyłach,
Póki dech ostatni trwa,
Razem miłujmy to co najświętsze,
Bo Falubaz to Ty i ja."

kaczor88

Post autor: kaczor88 » 30.04.2007, 15:05

10 osób z GKMu na meczu Polonia Bydgoszcz- Unia Leszno

tarnow

Post autor: tarnow » 30.04.2007, 15:42

K(FSW)

Post autor: K(FSW) » 30.04.2007, 16:57

Falubaz - Sparta:
Na mecz przyjaźni do Zielonej Góry wybieramy się autami w 30 osób. Przed meczem Falubaz urządza imprezke z grillem. Na meczu wywieszamy 3 flagi (Fanatycy Spod Wieży, Forze i małą "angielke") rozwijamy także sektorówke. Wraz z nami na sektorze ekipa FhZG z dwiema flagami (Falubaz Terror i FhZG).Kibiców z Wrocławia ok. 200. Cały czas wspólnie dopingujemy, dobrze się bawiąć.Mecz miał świetną oprawe min. świece dymne z przelotem samolotu, flagowisko, 20m folia FALUBAZ SPARTA WYBRZEŻE w asyscie stroboskopów i sektorówek naszej i Wybrzeża. Pod koniec zawodów zajwia się kilkunastu fanów Wybrzeża wracających z Poznania.Po meczu udajemy się na wspólne piwkowanie z Falubazem a następnie w drogę do Wrocławia. Wielkie dzięki dla Falubazu za gościne i świetną atmosfere podczas całego pobytu w Zielonej Górze!FSW&FhZG zawsze razem!

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 30.04.2007, 17:30

Jeśli chodzi o te bojke w Rzeszowie to fimik nie ukazuje calosci bo akcja od poczatku do konca wygladala tak:

"Do przykrego incydentu doszło przed rozpoczęciem pojedynku derbowego w Rzeszowie. Dwóch kibiców z Tarnowa przekradło się w okolice sektora zajmowanego przez sympatyków miejscowej drużyny.

Celem tej wizyty nie była integracja, lecz zdobycie łupu w postaci szalika lub flagi. Nic jednak z tego nie wyszło. Zdarzyła się jednak inna nieprzyjemna sytuacja. Grupa pseudo kibiców postanowiła wziąć odwet na śmiałkach. Obalili jednego z przyjezdnych na ziemię i całą grupą zaczęli go kopać.

REKLAMA Czytaj dalej

Całe zajście miało jeszcze dwa akty. Po pierwszym kibic jeszcze się podniósł, ale spotkała go kolejna porcja ciosów. Tym razem już nie udało się mu podnieść o własnych siłach. Drugi z przyjezdnych starał się go podnieść, lecz bezskutecznie. I tu nastąpił trzeci akt chuliganom było mało i postanowili posłuchać wiwatującego tłumu, który krzyczał „dobić go, dobić”. Ta sztuka jednak się nie udała gdyż pozostający przy siłach kolega leżącego chcąc ocalić kompana wyszedł parę kroków do przodu i zebrał impet ciosów na siebie. Grupa oprawców chciała obalić go na ziemie, lecz bezskutecznie to chyba ocaliło mu zdrowie.

Całe zajście trwało około 5 minut. Tłum bawił się doskonale jak na igrzyskach. Była walka lała się krew były ofiary. Co ciekawe po bardzo długim czasie zjawiła się ochrona oraz pomoc medyczna. Można teraz zapytać, dlaczego ochrona pozwoliła na takie rozwinięcie się sytuacji? Dlaczego na wejście ochrony trzeba było tak długo czekać? Nie bez znaczenia jest też stan zdrowia poszkodowanych. Miejmy nadzieję, że dzięki zapisowi monitoringu oraz zdjęciom zrobionych przez fotoreporterów uda się wyłapać krewkich „bohaterów” bohaterów wyciągnąć z tego konsekwencje."

Od nas chlopkai maja lipe bo zostali sprzedani, no ale coz , najpierw jeden zostaje przekopany i lamiu mu noge w 10 , pozniej chca go dobic ,, ale broni go nasz drugi lolega co juz zreszta widac na filmiku ( sam na sam nie za bardzo kto mial odwage walczyc, bo wczesniej ten jeden chlopak od nas ulal po kolei ok. 10 osob z Rzeszowa), dopiero kiedy sie potknal to rzucili sie na niego i jeszcze sie chwala owym filmikiem , istne bohaterstwo nie ma co ...

Oprocz tego jest jedna proba ataku z sektora zakonczona niepowodzeniem , na trasie powrotnnej atakuje nas Wisloka Dębica jednym autokarem, ale do niczego większego nie dochodzi ( za duzo psiarni)

Jesli chodzi o doping to miazdzymy Rzeszow podobnie jesli chodzi o oprawę( fotki wrzuce nieco pozniej)

JuzekZKS

Post autor: JuzekZKS » 30.04.2007, 19:43

:roll: :lol:

Co jeszcze - moze caly stadion wygonał gest kciukiem skazując biednego Tarnowianina na pożarcie.
Cytujesz żalosne wypociny jakiejś dziennikarzyny. Zastanów się zanim coś najpierw napiszesz.
bo wczesniej ten jeden chlopak od nas ulal po kolei ok. 10 osob z Rzeszowa), dopiero kiedy sie potknal to rzucili sie na niego i jeszcze sie chwala owym filmikiem , istne bohaterstwo nie ma co ...
Od razu napisz ze pobił 30 osób. :D

Czego sie spodziewałeś to jest żużel i na tym meczu byli sami kibice Marmy. Doping to fakt, byliście lepsi od Marmy PF ale weź pod uwagę że na wyjeździe jest lepsza organizacja, i ze na zuzlu w Rzeszowie 95 % widowni to rodziny z dziadkami i dziećmi.
Może wspomnisz o dmuchanej lalce u was w sektorze. :)

A co do filmiku, no cóż u nas niektórzy pierwszy raz w zyciu widzieli taki incydent i za bardzo się podjarali.

clemente soriano

Post autor: clemente soriano » 30.04.2007, 21:08

A czemu tylko 2 gości z Tarnowa pobiegło po flagę? było Was chyba razem z 1200 szala w tym parę setek konkretnej ekipy - to gdzie była reszta? - jakbyście pobiegli w parędziesiąt osób to byście mieli efekty swojej akcji i flagi Marmowcom byście wzięli
A inna sprawa to fakt że trudno porównywać ekipy Unii i Marmy Rzeszów ( na + dla Unii ) bo kibice piłki
Stali Rz. nie chodzą na żużel -
Sądzę że jakby 200 fanatyków Stali Rz. obecnych w niedzielę w Kielcach na meczu Korona - Stal Rz. w III lidze piłkarskiej odwiedziło rzeszowski stadion w niedzielę to Wasz młyn by szybko się przerzedził ...

NNBB

Post autor: NNBB » 30.04.2007, 21:10

Co jest wg. Ciebie śmiesznego w tym filmie?
To jak 5-iu kopie jednego... :?

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 30.04.2007, 21:21

clemente soriano pisze:A czemu tylko 2 gości z Tarnowa pobiegło po flagę? było Was chyba razem z 1200 szala w tym parę setek konkretnej ekipy - to gdzie była reszta? - jakbyście pobiegli w parędziesiąt osób to byście mieli efekty swojej akcji i flagi Marmowcom byście wzięli
A inna sprawa to fakt że trudno porównywać ekipy Unii i Marmy Rzeszów ( na + dla Unii ) bo kibice piłki
Stali Rz. nie chodzą na żużel -
Sądzę że jakby 200 fanatyków Stali Rz. obecnych w niedzielę w Kielcach na meczu Korona - Stal Rz. w III lidze piłkarskiej odwiedziło rzeszowski stadion w niedzielę to Wasz młyn by szybko się przerzedził ...
Ale w tym zajściu nie brali kibice strikto pilkarsy Unii, tylko byli to kibice żużlowi ( podobnie jak ze strony Rzeszowa) a to ze sami we dwojke poszli po flage to juz ich sprawa ( jak dla mnie to akt czystej i najwiekszej glupoty) , ale wiedzieli na co sie piszą.
A fakt że dostaje przekope od 7 osob mi sie nie podoba i to potepiam i mam do tego calkowite prawo.

4TIFO.pl

Post autor: 4TIFO.pl » 30.04.2007, 22:51

PeQ- pisze:Widac panow z FNF krytykowac nie mozna.

Ja jak i niekumaty piknik (ktory z Czewy raczej nie jest) przedstawilismy tylko swoje zdanie a wy robicie zamieszanie na pol forum, ze ktos napisal zle o was. Troszke dystansu do samych siebie panowie.

I zeby nie bylo. Uwazam was za najlepsza grupe ultras na zuzlu, robicie oprawy o ktorych inni moga tylko pomarzyc... ale to nie znaczy, ze juz nikt nie moze was skrytykowac.
Wiedzialem ze tak to zostanie odebrane

Nie ze nie mozna krytykowac ale jezeli juz chcecie to uprawiac to w stylu prawdziwej i co najwazniejsze obiektywnej krytyki zestawionej z realiami zuzlowej sceny kibicowskiej a wiec dalej upieram sie przy swoim

Tak czy inaczej pozdrawiam :wink:
Obrazek

ODPOWIEDZ