Stare Zgody ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Pener

Re: Stare Zgody ...

Post autor: Pener »

Czy ktoś mi powie coś o starej zgodnie Korony Kielce i Stalówki ?
iparts.pl
neo12

Post autor: neo12 »

Pener odbierz pw.
nisc

Post autor: nisc »

koniec zgody Arki z Łksem nastapil w Gdansku na meczu Lechii z Łodzianami....Arkowcy przyjechali wspierac Łks a ten delikatnie mowiac glownie za namowa Slaska rowniez obecnego na tym meczu "olal" Arkowcow wybierajac Wroclawian,cale zdarzenie to rok gdzies tak 87' 88' Arka wtedy byla bardzo slaba natomiast Slask i Lechia dominowaly, potem przez kilka lat Arkowcy spotykali sie z Łksem w Krakowie na Swietych Wojnach ( mn. 1990 i 1991) tam przez wzglad na Cracovie panowal wzgledny spokoj miedzy ekipami Arki i Łksu.Potem nastapila wymiana pokolen i mozna powiedzec ze w latach 92-95 na linii Arka-Łks bylo neutralnie. Na wyjezdzie na Wisla-Arka jesienia 95 Arka nawet dosc dobrze bawila sie z Łksem bedacym na swoim wyjezdzie na Hutniku( nawiasem mowiac wtedy Cracovia dala Łodzianom do zrozumienia kogo bardziej powaznie traktuje wybierajac sie w kilka stowek z Arka na Reymonta a doslownie kilka osob bylo z Łksem na Hucie). Malo znanym epizodem w ukladach gdynsko-łodzkich byla proba zawiazania przez mn. jednego z aktywnych fanow Bałtyku fc Łksu w Gdyni ( ok 15 osob z tego "fc" glownie sympatykow Baltyku bylo z Łksem w Gdansku na Lechii-Olimpii). Ta idea szybko upadla a najodwazniejszy z owych "fanclubowiczow" zostal nauczony pokory....ale epizod ten w Polsce malo rozpowszechniony wlasciwie zainaugurowal niechec Arki do Łksu...potem juz wiecie jak bylo, pzdr
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

Znawca GŚ pisze:Kiedy powstala i skończyla sie zgoda między Ruchem a Legią?

Podbijam może ktoś się wypowie jak wyglądała ta zgoda.
ponury

Post autor: ponury »

a ja mam pytanie do kogos z Zawiszy Bydgoszcz bo cos gdzies kiedys mi sie obiło o uszy ze mieliscie zgode ze Stalą Mielec. jak tak to bym prosil o jakies info na ten temat skad sie wziela, ile trwala etc
hdg

Post autor: hdg »

Escobar pisze:
Nemo pisze:
hdg pisze:Nie jestem pewien ale HKS chyba zaczal bluzgać na GKS z powodu wyniku meczu :roll: i tak zgoda poszla się kochać
http://www.hutnik.krakow.pl/old/zine.html gdzieś tu coś nie coś jest napisane. Pierw dowiedz sie dobrze,pozniej pisz.
Tak się składa,że on napisał dobrze,bo tak było.Na meczu pomiędzy obiema drużynami na waszym stadionie,kiedy oba kluby walczyły o awans.
napisalem nie jestem pewien takze zluzuj relacje obu stron zapewne beda inne nie wnikam pzdr
ZgreddyBoy

Post autor: ZgreddyBoy »

Stilo123 pisze:Mam pytania:
Czy coś łączyło Pogoń Szczecin z Lechią??
Czy była zgoda lub układ Wisły z Widzewem czy eŁKSą??
Czy istniała zgoda Zagłębia S. z GieKSą??
Dlaczego rozpadły się zgody Wisły z Piastem i Ruchem??
Co do Pogoni i Lechii to nie pamiętam, żeby coś między nimi było ciepłego. Wręcz przeciwnie - gdzieś na przełomie lat 80/90 była niezła bitwa w Gdańsku.
Zresztą jak Legia się skumała z Lechią wtedy właśnie, to zgoda Legia - Pogoń padła na jakiś czas.

Wisła z Widzewem (i Jagą i Ruchem) była fajną mocną zgodą w latach 80-tych. Nie wiem jak się rozstali, ale wtedy to była mocna koalicja.
Wisła z ŁKS-em miała krótki epizod gdzieś w połowie lat 80-tych. Dosyć szybko się to skończyło - po roku ŁKS miał już zgodę z Cracovią, a Wisła z Widzewem. Lat nie pamiętam.

Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi.
tetes

Post autor: tetes »

Stilo123 pisze:
Czy istniała zgoda Zagłębia S. z GieKSą??
Nie.

jedynie abstrakcyjna zgoda na linki ZD - GŚ to Zagłębie - Polonia Bytom
art_

Post autor: art_ »

ZgreddyBoy pisze: Wisła z ŁKS-em miała krótki epizod gdzieś w połowie lat 80-tych. Dosyć szybko się to skończyło - po roku ŁKS miał już zgodę z Cracovią
ŁKS miał zgodę z Wisłą i Cracovią w tym samym czasie przez jakiś czas.
s_LP

Post autor: s_LP »

a jak wyglądały relacje w ostatnich latach między ŁKS-em a drużynami z Krakowa?
UPG

Post autor: UPG »

A jak powstała się i skończyła zgoda Piasta z Odrą Opole i Polonią Bytom
Sztygar

Post autor: Sztygar »

UPG pisze:A jak powstała się i skończyła zgoda Piasta z Odrą Opole i Polonią Bytom
Nie rób przypału :roll:
acek

Post autor: acek »

mógłby ktoś napisać o zgodzie Korony z Kszo, o co tak naprawde padła, jak to się stało, ze przeszła w taką kose, kiedy się skończyła i ile wogółe trwała? słyszałem troche histori o tym ale tak naprawde kazda inna
przemek82

Post autor: przemek82 »

acek pisze:mógłby ktoś napisać o zgodzie Korony z Kszo, o co tak naprawde padła, jak to się stało, ze przeszła w taką kose, kiedy się skończyła i ile wogółe trwała? słyszałem troche histori o tym ale tak naprawde kazda inna

Poczytaj temat bylo juz o tym
siemazwieczora

Post autor: siemazwieczora »

Kiedyś podobnie była zgoda Pogoni Szczecin ze Śląskiem Wrocław jak wygląda sytuacja obecnie jakieś mają duże ciśnienie czy neutralnie podchodą do siebie?
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

siemazwieczora pisze:Kiedyś podobnie była zgoda Pogoni Szczecin ze Śląskiem Wrocław jak wygląda sytuacja obecnie jakieś mają duże ciśnienie czy neutralnie podchodą do siebie?
Szacunek byłby o wiele większy,gdyby nie Lechia...
Ciśnienia nie ma wielkiego.
17:45

Post autor: 17:45 »

Apiaceae pisze:
siemazwieczora pisze:Kiedyś podobnie była zgoda Pogoni Szczecin ze Śląskiem Wrocław jak wygląda sytuacja obecnie jakieś mają duże ciśnienie czy neutralnie podchodą do siebie?
Nie ma ciśnienia? Jakoś nie wierzę, że fanatycy Śląska zapomnieli jak Pogoń skroiła im flagę we Wrocławiu.
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

17:45 pisze:
Apiaceae pisze:
Nie ma ciśnienia? Jakoś nie wierzę, że fanatycy Śląska zapomnieli jak Pogoń skroiła im flagę we Wrocławiu.
Widzę,że jesteś kumaty kumacz...ale nie oczekuj ode mnie innych informacji.jest jak piszę.poza tym trochę na okrętkę rozumiesz pytania i czytasz odpowiedzi skierowane jakby w tą samą stronę.Bo widzisz wypowiadam się nie w imieniu Śląska i nie wiem,nie obchodzi mnie czy ,,fanatycy Śląska zapomnieli jak bla bla bla".
poza tym Szczecin,Wrocław fajne miasta 8)
1925

Post autor: 1925 »

Jesli Cie to nie obchodzi to po co piszesz ??
coslychac

Post autor: coslychac »

17:45 pisze:
Apiaceae pisze:

to była flaga Lechii i z tego co wiem wróciła w ręce odpowiednich posiadaczy.
D.G

Post autor: D.G »

Flaga Lechii nie wróciła do właścicieli tylko została potargana przy psach
cknpl

Post autor: cknpl »

s_LP pisze:a jak wyglądały relacje w ostatnich latach między ŁKS-em a drużynami z Krakowa?
W ostatnich latach na linii Cracovia Kraków - Łódzki KS stosunki nie są zbyt dobre.
Poszło o bluzganie na zgody Arkę i Resovię na meczu w Krakowie.
Real

Post autor: Real »

D.G pisze:Flaga Lechii nie wróciła do właścicieli tylko została potargana przy psach
a przypadkiem nie odbił jej chłopaczyna z Motoru?
leniwiec

Post autor: leniwiec »

hehe to wersja romka andersena ta sam ją odbił 60 osobom :)
hdg

Post autor: hdg »

Real pisze:
D.G pisze:Flaga Lechii nie wróciła do właścicieli tylko została potargana przy psach
Myślę ,z gdyby flage Lechii odbił typek z RKS-u inaczej rlacje na linii Lechia-Motor byłyby wczesniej i dziś zgoła inne,poztym widziałem tą relaję w telewizji cyfrowej DVB-T i na youtubie bodajże i o ile pamiętam flaga zostala automatycnie podarta przy wjezdzie psów
D.G

Post autor: D.G »

Dokładnie tak było jak w poście wyżej. W tym samym dniu był mecz Polar-Zagłębie Sosnowiec
Real

Post autor: Real »

hdg pisze:
Real pisze:
Myślę ,z gdyby flage Lechii odbił typek z RKS-u inaczej rlacje na linii Lechia-Motor byłyby wczesniej i dziś zgoła inne,poztym widziałem tą relaję w tv i na youtubie bodajże i o ile pamiętam flaga zostala automatycnie podarta przy wjezdzie psów
Z flagą być może masz rację ale co do relacji na linii Motor-Lechia to pamietam że do pamietnego wyjazdu Motoru do Krakowa gdy Motor wywiesil 2 transparenty skierowane do Wisły,stosunki nie układały sie tak najgorzej,po tym meczu było już bardzo nie wesoło,we wczesniejszych latach sam nie raz wypiłem nie jedną flaszkę we Wrocławiu z Lechistami
JSC

Post autor: JSC »

Napisz jeszcze kto to jest "Wy" z łaski swojej ...
adrian_gkm

Post autor: adrian_gkm »

Jak długo (w jakich latach) istnała zgoda na linii Cracovia - Stal Mielec?
kuna1957

Post autor: kuna1957 »

Jak długo i ile lat istnała zgoda na linii Górnik Konin - Górnik Wałbrzych
Twoje Zdrowie

Post autor: Twoje Zdrowie »

adrian_gkm pisze:Jak długo (w jakich latach) istnała zgoda na linii Cracovia - Stal Mielec?
1984-2008
tygrys

Post autor: tygrys »

Jeżeli to nie jest tajemnicą to można poznać przyczynę zerwania tej starej zgody ?
SnikerS

Post autor: SnikerS »

Mógłby ktoś bliżej przybliżyć relacje Amica - Nec Nijmegen? To były tylko prywatne kontakty, czy oficjalna zgoda? Jak nawiązały się znajomości, Amica grała z nimi kiedyś w pucharach, czy co?
mr_who

Post autor: mr_who »

Co się stało z flagą Arki "Arka Przymierza" po zerwaniu zgody z KSP, herb Polonii został odcięty? Bo dawno tej flagi nie widziałem wywieszonej na meczach
antyslask1946

Post autor: antyslask1946 »

kuna1957 pisze:Jak długo i ile lat istnała zgoda na linii Górnik Konin - Górnik Wałbrzych
był to krótki epizod...obecnie nasze kontakty sa neutralne
cknpl

tygrys pisze:Jeżeli to nie jest tajemnicą to można poznać przyczynę zerwania tej starej zgody ?
Powód taki sam jak przy Koronie, Czarnych Jasło i Viktorii. Słaby kontakt i nie było sensu dalej tego ciągnąć. Zgoda zerwana bez żadnych ciśnień itd.
kaczek

Post autor: kaczek »

mr_who pisze:Co się stało z flagą Arki "Arka Przymierza" po zerwaniu zgody z KSP, herb Polonii został odcięty? Bo dawno tej flagi nie widziałem wywieszonej na meczach

takiej flagi pewnie sie teraz nie uzywa ..
watpie aby ktos odcinal herb ...
BKL

Post autor: BKL »

nie ma już tej flagi, nie robiono zadnych przerobek.
kebus

Post autor: kebus »

można prosić cos na temat relacji Karpaty - Widzew?
jak wygladaja stosunki obecnie?
cknpl

cobalt pisze:Cracovia-Górnik Wałbrzych ...swego czasu dobra zgoda.
Jak jest obecnie?
Thanx
Owszem była zgoda. Teraz stosunki są jak najbardziej neutralne. Górnik tak jak my trzyma się z Arką Gdynia i GKS Tychy. I tak jak w przypadku Bydgoskiego Zawiszy to by było na tyle.
ODPOWIEDZ