POLITYKA NA STADIONACH ŚWIATA

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

nisc

POLITYKA NA STADIONACH ŚWIATA

Post autor: nisc »

w ponizszym temacie pole do popisu dla tych dla ktorych temat ten jest zajmujacy :lol: na poczatek mam pytanie do siedzacych w klimacie argentynskim, ma ktos jakies linki do tych ultraprawicowych ekip w Argentynie,jakies fotki albo youtubeclipy? z gory dzieki pzdr
iparts.pl
LWFCŁ

Re: POLITYKA NA STADIONACH ŚWIATA

Post autor: LWFCŁ »

Nie Argentyna, ale też Ameryka Południowa...

Flaga Brazylijskiego Palmeiras:
http://i38.tinypic.com/25tcnz6.jpg

Na meczach Kolumbijskiego Deportivo Cali również często pojawiają się celtyki itp.
http://i38.tinypic.com/24m837d.jpg
http://i38.tinypic.com/2q0ip9z.jpg
neo12

Post autor: neo12 »

Bardzo dobry temat nisc pozdro ps. FORZA LAZIO :mrgreen:
nisc

http://www.bijeliandjeli.hr/zenphoto/Za ... 03.jpg.php

White Angels Zagreb , bardzo dziwna ekipa jak na chorwacką rzeczywistosc :P
cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz »

White Angels to grupa NK Zagreb, że pozwolę sobie zaznaczyć.
nisc

dzieki Havamal, slyszalem od znajomego Argie ze na Talleres Cordoba zamawianie 5 piw jest vardzo popularne :P
LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ »

havamal pisze: ps. gdzieś po necie krążą foty z marszu B&H Argentina i jestem pewien, że nikt kto by je zobaczył pierwszy raz, by nie powiedział że to Ameryka Płd :mrgreen:
Obrazek
retro81

Post autor: retro81 »

tylko co ma prawicowosc czy ultraprawicowosc do swastyk, "zamawiania 5 piw" itp.? :roll:
nie mieszajmy kwiatu z gownem :)
havamal

Post autor: havamal »

nisc pisze:dzieki Havamal, slyszalem od znajomego Argie ze na Talleres Cordoba zamawianie 5 piw jest vardzo popularne :P
a możliwe, przyznam szczerze, że nie bardzo ogarniam co się dzieje poza granicami aglomeracji Buenos (no może poza Rosario).
danieleek

Post autor: danieleek »

Olympiakos jest prawicowy? Widzialem na YT filmik jak wywiesili celte a na innym trans z napisem "antifa hooligans"
tak wiec prosze kogos kumatego o odpowiedz
Stary14

Post autor: Stary14 »

A jak ci skini z Argentyny reagują na swoją repre którą prowadzi Maradona o wiadomo jakich poglądach?
danieleek

we Francji jest jakas mocna prawicowa ekipa?
Support28

Post autor: Support28 »

PSG! trybuna Boulogne - mocna prawica popadająca w skrajność, dużo osób powiązanych z przeróżnymi frakcjami no i oczywiści wiele osób należy bądz nalezało do Czarnych Szczurów choć co do nich to są mieszane uczucia.
KellyCMI

Post autor: KellyCMI »

kocur1488 pisze:Ale to nie typowa narodowa prawica, chociaż jakaś odmiana w porównaniu np. z OM.

FRANCJA:
Auxerre
Bordeaux
RC Cannes
Lille
Nice
PSG
Strasbourg
Bordeaux to nie lewica? Swego czasu pytałem o nich w Europa Info i dostałem informację, że to lewica.
Jeśli jest Auxerre, to ja niestrudzenie dodam St. Etienne ;)
cyryl bazgrolarz

Post autor: cyryl bazgrolarz »

hdg

Post autor: hdg »

Andy Capp

Post autor: Andy Capp »

Virtus Verona - chyba mało znacząca alternatywa dla mocno prawicowego Hellas.

http://www.tifonet.it/fotousr2/Virtus_F ... -12-07.jpg

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/imag ... 722529.jpg

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/imag ... 30892b.jpg

http://s.om.net/om/image/phototheque/g/70/13887.jpg

Członkiem Virtus Fans jest wokalista jednego z bardziej znanych w Europie zespołów oi!/sharp/rash, niejaki Enrico z Los Fastidios.

Zawsze ciekawiło mnie istnienie tego koła wzajemnej adoracji wsród lewicowych/lewackich ekip z całej Europy, widoczne na zdjęciach kontakty na linii Virtus - OM, czy to że trudno znaleźć ekipę o takich poglądach nie mającej jakiś tam kontaktów czy nie wieszającej flagi FC St. Pauli czy Livorno.

Ciekawy przypadek to kibice MTZ Ripo Mińsk, chociaż w Rosji więc podejżewam że na Białorusi też klimaty sharp są dużo popularniejsze niż w kraju nad Wisłą.

http://s.om.net/om/image/phototheque/g/70/13887.jpg
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

nisc, czemu cie to St. Pauli tak boli?
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Störtebeker, możesz powiedzieć coś więcej o prawicowym odłamie fanów St. Pauli?
Störtebeker

Post autor: Störtebeker »

Fotka z drzwi naszego Fanladen (Achtung! Vlepki grup lewackich!)

Obrazek
Andy Capp

A czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat ekipy MTZ Ripo Mińsk? W przypadku lewicowych ekip z zachodu zawsze jest ta sama śpiewka że zepsuty zachód, nie wiedzą co to komuna (oczywiście trudno się z tym nie zgodzić) ale taka ekipa na Białorusi czy ogólnie w którymś z państw byłego bloku socjalistycznego jest czymś niespotykanym. No może z wyjątkiem Wkry Żuromin;)
Jaka jest pozycja tej ekipy na białoruskiej scenie?
neo12

Jest kilka ekip "zapatrzonych w lewo" na wschodzie: MTZ-Ripo Mińsk,FC Vaslui, Bohemians Praga,AS Trencin,UTA Arad ...
YVE

Post autor: YVE »

Arsenal Kiev left side ekipa. they r togever in many actions with MTZ Ripo
Arni_OKS

Post autor: Arni_OKS »

kocur1488 pisze:Ale to nie typowa narodowa prawica, chociaż jakaś odmiana w porównaniu np. z OM.

FRANCJA:
Auxerre
Bordeaux
RC Cannes
Lille
Nice
PSG
Strasbourg
Bordeaux podczas ostatniego wyjazdu do Monachium:
http://3.bp.blogspot.com/_DeFPOY-ml5I/S ... h/hghg.jpg
RHP

Post autor: RHP »

St. Pauli wcale nie bierze udziału we wspólnych inicjatywach z jawnie komunistycznymi ekipami jak Standard Liege, Hapoel itd. Można być antyfaszystą ale nie trzeba do tego akcentów komunistycznych.

Hansa Rostock - DIE MACHT

A co do pouczania innych panie germanisto to istotnie pisze się Scheiße, ale w niektórych krajach niemieckojęzycznych Scheisse. Ponadto Scheiss Pauli to gra słów, a że w skutek reform na końcu wyrazów "ß" zamieniono na "ss" to jak najbardziej Scheiss Pauli jest poprawne... :)
danieleek

jak juz jest mowa o Niemcach to spytam..
czy jest w Niemczech jakas wieksza prawicowa ekipa (taka na serio na prawo)
Support28

Post autor: Support28 »

Dynamo Drezno
Andy Capp

Nie nazwałbym ich prawicową* ekipą ale na pewno najbardziej kojarzona z ruchem NS jest ekipa Hoonara Chemnitz z Chemnitzer FC,

Hoonara na St. Pauli:
http://media.de.indymedia.org/images/2006/04/142950.jpg
http://img224.#.us/i/abschaum2op.jpg/

*wg mnie utożsamianie nazizmu z prawicą jest tak samo nie na miejscu jak utożsamianie antyfaszyzmu z komunizmem
Skitrany

Post autor: Skitrany »

taaaak, w zwiazku z tym ,ze akurat mam bardzo bliska rodzine w Hamburgu (siostra mojej matki plus brat , który sie tam urodził w 83 roku ). Jestem tam od lat co roku, to....znam klimaty Hamburga.
Przyjacielu, kibicujacy obecnie tureckiemu/lewicującemu/rock-ujacemu/i modnie tolerancyjnemu klubowi z dzielnicy/ hmmmm z części tej dzielni , klubowi...St.Pauli .W miescie tak popularne jak Polonia w Warszawie. Choć ze wzgledu na stare znajomości, staram się być obiektywnym obserwatorem "sceny"warszawskiej to, muszę przyznać,że pozycja (St Pauli), w mieście, jest tak "silna" jak ksp w warszawie. Popularność ogólnoniemiecka (co jest faktem) nie przekłada się na klimaty stricte w Haqmburgu. Choć osobiście, miałem doczynienia z młodzieżą turecką na "mojej"dzielnicy , która starała uprzyjemnić mnie i mojemu bratu /kibicowi HSV/ podróż na mecz, to jednak klubem większosci mieszkańców jest HSV.
Nie !!!!! Hamburger (hamburger to w mc donaldzie. HSV to w tłumaczeniu na polski Hamburskie Towarzystwo Sportowe ), więc nie Hamburger jak mawia Borek lub piszą na tvtext, ale .....albo HSV albo Hamburg
hdg

Post autor: hdg »

Störtebeker pisze:
nisc pisze:I jeszcze na koniec, moj stosunek do St Pauli o ktory ktos tu pytal uksztaltowal sie laaaaata swietlne temu kiedy to kapela Psy Wojny (ch i w d) z jastrzebia nagral piosenke wielbiaca ten klub (slowa byly wybitnie anarcholewackie). tyle ode mnie pzdr

Psy Wojny? Tez ich nie lubie, wole n.p. DEZERTERa, chociaz nie jestem jaroszem. A anarchia to nie lewactwo.
Rowniez pzdr
Prosze bardzohttp://www.youtube.com/watch?v=_vo3_MqeDv0 O ten kawałek zapewne chodziło Niscowi,stym ze nazwa klubu w tej wersji zmieniona jest na .. zreszta sami zobaczcie
Störtebeker

Post autor: Störtebeker »

Skitrany pisze:taaaak, w zwiazku z tym ,ze akurat mam bardzo bliska rodzine w Hamburgu (siostra mojej matki plus brat , który sie tam urodził w 83 roku ). Jestem tam od lat co roku, to....znam klimaty Hamburga.
Przyjacielu, kibicujacy obecnie tureckiemu/lewicującemu/rock-ujacemu/i modnie tolerancyjnemu klubowi z dzielnicy/ hmmmm z części tej dzielni , klubowi...St.Pauli .W miescie tak popularne jak Polonia w Warszawie. Choć ze wzgledu na stare znajomości, staram się być obiektywnym obserwatorem "sceny"warszawskiej to, muszę przyznać,że pozycja (St Pauli), w mieście, jest tak "silna" jak ksp w warszawie. Popularność ogólnoniemiecka (co jest faktem) nie przekłada się na klimaty stricte w Haqmburgu. Choć osobiście, miałem doczynienia z młodzieżą turecką na "mojej"dzielnicy , która starała uprzyjemnić mnie i mojemu bratu /kibicowi HSV/ podróż na mecz, to jednak klubem większosci mieszkańców jest HSV.
Nie !!!!! Hamburger (hamburger to w mc donaldzie. HSV to w tłumaczeniu na polski Hamburskie Towarzystwo Sportowe ), więc nie Hamburger jak mawia Borek lub piszą na tvtext, ale .....albo HSV albo Hamburg
Szanowny kolego, obeznany w klimatach Hamburga, wpierw kilka faktow:
mieszkam w tym miescie od roku 1984 wiec rowniez znam sie na klimatach tego miasta i porownanie do warunkow warszawskich jest troche nieudane.

Chyba wiesz co to jest http://www.hsv-sc.de/ , wydaja oni darmowa dla czlonkow gazetke i srednio ta gazetka jest wysylana 77 kilometrow za Hamburg; co dalej: zadali sobie trudu i znalezli sredniego posiadacza karnetu, czyli wzieli daty wszystkich 35.000 (wiek, wyksztalcenie, miejsce zamieszkania itd) i znalezli go... w Delmenhorst, 41 lat, troche ponizej matury... wiec daj sobie spokoj, prosze.

Klimaty jak w Warszawie?

A Towarzystwo po niemiecku to albo Genossenschaft (Genosse - towazysz) albo, w klubach pilkarskich, Gemeinschaft (n.p Eintracht Frankfurt, Dynamo Drezno) wiec jak nazywa sie twoj klub?
danieleek

Rapid Wiedeń to lewica?
kilo.f

Post autor: kilo.f »

Skitrany pisze: Nie !!!!! Hamburger (hamburger to w mc donaldzie. HSV to w tłumaczeniu na polski Hamburskie Towarzystwo Sportowe ), więc nie Hamburger jak mawia Borek lub piszą na tvtext, ale .....albo HSV albo Hamburg
Niewiem co mowi borek, ale klub nazywa sie Hamburger Sport-Verein.
Skitrany

Post autor: Skitrany »

:) a ŁKS - Łódzki Klub Sportowy i mówisz, że kto gra... ŁKS lub Łódż (piłkarze/kibice z Łodzi lub Łks-u a nie Łódzkiego , bo kto to jest ten Łódzki ) rozkminiasz różnicę. Kibice Hamburga lub HSV a nie Hamburgera :)
kilo.f

Post autor: kilo.f »

Co do Hamburgera to mówe na 3 sposoby, tak że wszystkie wersje są poprawne :)
Analogicznie u nas też się mówi Łódzki KS.
Mniejsza w to mam, jak to jest z tą ligą jewropejską - po tej fazie grupowej jest losowanie czy jakiś klucz? Mam nadzieje ze trafią na kogos ciekawego to sie wybiorę, chciałbym też pojechać na finał, ale pewnie bedzie lipa z biletami

sory za offtop ;)
Bones

Post autor: Bones »

danieleek pisze:Rapid Wiedeń to lewica?
nie. Na zewnatrz daja sie nie polityczni ani polityka nie jest tolerowana, ale nie mala czesc stadionu sa prawica.

Wacker Innsbruck jest mocno lewica, trzymaja/li kontakty z Eintrach Frankfurt.
Bones

Post autor: Bones »

edit: Przepraszam, mam namysli Klub Austria Wieden jak pisze Austria
neo12

Bones żle mnie zrozumiałes napisałem "jeszcze Sturm Graz z Austrii" a nie Sturm Graz i Austria :) mialem na mysli tylko Sturm pozdro
against modern

Post autor: against modern »

może ktos napisać jakie poglądy mają ekipy greckie ??

z tego co wiem to prawica to PAOK, Olympiakos (?)
a lewaki to napewno Aris, AEK , zy Panathinaikos tez??
danieleek

PAOK jest podzielony a Panatha chyba jest apolityczna
Aris i AEK to jak napisales lewica
Z tego co wiem OFi Kreta i Panonios to prawica
ODPOWIEDZ