[link]krzysiek pisze:02.11 -Derby połnocy
Hansa Rostock vs St Pauli
23 osoby zatrzymane
Wynik 0-2!!! Radosc po meczu
http://www.youtube.com/watch?v=zzBUqNylH8k
[link]krzysiek pisze:02.11 -Derby połnocy
Hansa Rostock vs St Pauli
23 osoby zatrzymane
Nic nie udostepnili, bo bileta mozna bylo zamowic przez internet (do 4 sztuk) i po sprawie.nisc pisze:Co ciekawe HSV udostepnilo pewna pule biletow wczoraj dla fanow St. Pauli w przeciwienstwie do dzialaczy z Parkhead tam w Hamburgu rozumieja cos takiego ja zgody,uklady itp. pzdr
Latem 2008r byliśmy we trzech z Elany z flagą i w barwach na Borussia Dortmund-Bayern Monachium. Po meczu wbijamy na trybune, gdzie młyn miała Borussia. Chłopaki zainteresowali się nami. Wymieniliśmy się na stadionie numerami, zostaliśmy zaproszeni do ich pubu (typowo kibicowski,graffiti na ścianach,szaliki,zdjęcia itp.). Niezła gościna z ich strony, piwa full i ogólne zainteresowanie nami z ich strony. Nauczyliśmy ich też pić wódke po Polsku ;) Dodam, że nie były to przypadkowe osoby tylko działający ludzie z BVB w różnych dziedzinach. Ogólnie pozytywnie. Wśrod nich kilka osób pochodzenia Polskiego, głównie GŚ.Nowy-Młynowy pisze:Jaki jest stosunek Niemieckich ,,kumatych,, do Polskich kibiców?.Gdyby do ich mlyna zawitał ktos z Legii,Widzewa,Lechii itp to moze liczyc na oklep czy zalezy to od ekip?
Kolega podał mi taką liczbę, gdyż zliczył wszystkich kibiców Sparty, którzy byli rozsiani po całym stadionie. W klatce 35 osób, głownie H.ax88 pisze:Nie tak do konca ;) Sparta Praga
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Z flaga,jako neutralni kibice,obserwatorzy ? Flaga zawisla,zero reakcji ?SZEWC_E pisze:Latem 2008r byliśmy we trzech z Elany z flagą i w barwach na Borussia Dortmund-Bayern Monachium. Wśrod nich kilka osób pochodzenia Polskiego, głównie GŚ.Nowy-Młynowy pisze:Jaki jest stosunek Niemieckich ,,kumatych,, do Polskich kibiców?.Gdyby do ich mlyna zawitał ktos z Legii,Widzewa,Lechii itp to moze liczyc na oklep czy zalezy to od ekip?
)blacha pisze: Kolega podał mi taką liczbę, gdyż zliczył wszystkich kibiców Sparty, którzy byli rozsiani po całym stadionie. W klatce 35 osób, głownie H.
Tak samo jak dziwi mnie opowiedzenie sie Polakow po jednej ze stron konfliktu IRA-UK(przez wzglad na podobienstwa historii naszych krajow),tak samo nie potrafie zrozumiec,jak ugrupowania utozsamiajace sie z nimi (i pochodne),walczace o tozsamosc i niepodleglosc ,moga gloryfikowac tych smierdzacy czerwonych psow,czy oni nie ogarniaja iz KOMUNIZM(markistowski,taki o jaki walczyl Che) do c**** pana jest INTERNACJONALNY !?1925 pisze:Celtic w Hamburgu ......
[link]
Czyzby to Booby Sands i Wujek Che ?? Nieeee .... to niemozliwe .... Przeciez to tylko garstka Celtic fanów jest w niego zapatrzona :))
jak byłem w 2007 roku na Milan-Celtic, to kibice Celticu mieli nawet małą sektorówke z wizerunkiem Che :]1925 pisze:Celtic w Hamburgu ......
[link]
Hmmmm co to za postaie na tych dwóch małych flagach zawieszonych na balkonie ??
Czyzby to Booby Sands i Wujek Che ?? Nieeee .... to niemozliwe .... Przeciez to tylko garstka Celtic fanów jest w niego zapatrzona :))
tu nie ma sie z czego cieszyc, tu trzeba plakacmilan club polonia pisze:jak byłem w 2007 roku na Milan-Celtic, to kibice Celticu mieli nawet małą sektorówke z wizerunkiem Che :]1925 pisze:Celtic w Hamburgu ......
[link]
Hmmmm co to za postaie na tych dwóch małych flagach zawieszonych na balkonie ??
retro81 pisze:Fakt, ze kibice Celticu machaja czegewarami, co jest zenujace oczywiscie, w zaden sposob nie stawia Rangers tutaj w lepszym swietle, do czego ciagle probuja tutaj, nieobeznanych z podworkiem glazgowickim czytelnikow tego forum, przekonac propagandysci RFC. Szczegolnie, ze jest to ekipa bardzo "brytyjskocentryczna" wiec antyemigrancka i tak tak- dosc antypolska. Srodowisko sympatyzujace zarowno z klubem z Ibrox, jak i ulsterska antirlandzka gangsterka, skupia w sobie najbardziej ksenofobiczny element szkockiego/brytyjskiego spoleczenstwa.
Dziwi mnie jaranie sie Polakow ta ekipa bo slowo "Polak" na trybunach Ibrox jak i wsrod gawiedzi sympatyzuujacej z tym klubem, nie jest bynajmniej komplementem. I nie tylko chodzi o rzekome "zabieranie pracy" (ktorej te nieroby i tak by nie podjeli za te stawki za ktore wykonuja je emigranci) ale takze o Polakow grajacych na Parkhead, religie panujaca w naszej ojczyznie itp.
Z tego co zdarzylem sie zorientowac z wypowiedzi nisca to on juz wlasciwie srednio czuje sie Polakiem i nie stroni np. od obrazliwo ironicznych komentarzy pod wzgledem chocby Naszej reprezentracji, ale jak tam reszta chlopakow spod znaku RFC- czujecie sie jeszcze Polakami, czy moze juz jestescie tak zajebiscie brytyjscy, ze polskie korzenie tylko wam ciaza?
PS. sluchalem w radiu Clyde 1 SuperScoreboard i generalnie chlopaki ziali z tych Union Jackow na niemieckim stadionie (nie da sie ukryc, ze specyfika w sumie dosc konkretna patrzac na historie XX wieku) no i faktycznie- totalny brak kumacji w temacie zgody/kosy
Wybacz kolego ... powinienem uscislic ;) generalnie chodziło o kult komunizmu na parkhead za pomoca wizerunku czegewaryretro81 pisze: po pierwsze czegewara gowno ma do mojej Polskosci na cale szczescie, wiec jak widze kogos w takiej koszulce albo z taka flaga to mojej dumy narodowej to nie szarpie (co najwyzej moge z politowaniem odniesc sie do tego co taka osoba ma w glowie).
Nie jestem takze osoba zaangazowana w kibicowki ruch na Parkhead, rzadko chodze na mecze (o czym juz pisalem) wiec mam wyjebane na to co kto tam ma na koszulkach.
Rangers bo to ekipa, ktora ma do nas najwiecej "ale", moze zaprzeczysz?
Wiec jak Twojej dumy narodowej nie szarpie bratanie sie z tego typu elementem to Twoja sprawa ale ilekroc bede tutaj czytal rangersowska propagande, tyle razy "nozyce sie odezwa"- ludzie zainteresowani tematem maja prawo poznac sprawe z dwoch perspektyw i wierze, ze to docenia.
pzdr.
po 1. Chodzi mi o to ze RFC to klub Protestancki wiec ... chcac nie chcac kibicuja mu Protestanci których w Polsce troche jest.retro81 pisze:a co ma wyznanie do narodowosci?
PS. swoja droga ciekawe kiedy ostatnio uczestniczyles w jakichs praktykach religijnych czy moze, jak wiekszosc tutejszych "sactarians" (zarowno katolikow jak i protestantow, zeby nie bylo) podnoszacych tematy religijne jako niezwykle istotne w tematyce futbolowej, swiatynie znasz tylko z obrazka?
Za to zdecydowana większość polskich ekip jest proemigranckich.retro81 pisze: jest to ekipa bardzo "brytyjskocentryczna" wiec antyemigrancka i tak tak- dosc antypolska. Srodowisko sympatyzujace zarowno z klubem z Ibrox, jak i ulsterska antirlandzka gangsterka, skupia w sobie najbardziej ksenofobiczny element szkockiego/brytyjskiego spoleczenstwa
Jako neutralni kibice, zero reakcji, nie miały wpływu na to osoby pochodzenia Polskiego gdyż nie byli to ludzie w żaden sbosób związani z Ruchem. Pewnie się orientujesz w scenie niemieckiej, na tym konkretnie meczu wyglądało to tak, że kibice Bayernu zajmowali dużą część (nie tylko "klatke") trybuny przeciwległej do młynu Borussii siedząc wśród ludzi z BVB. Tak jak by jakieś 2 koła Legii siedziały obok klatki na "niciarce" razem z Widzewem ;) My byliśmy po tej samej stronie tyle, że w rogu i u góry a flaga wisiała cały mecz. Tam raczej nie ma ciśnienia na krojenie barw, aczkolwiek ludzi z BVB wypytywali o skrojone przez Ruch flagi Schalke. Ciekawostka, po meczu doszło do kilku starć... :)Z flaga,jako neutralni kibice,obserwatorzy ? Flaga zawisla,zero reakcji ?
Czy wplyw na to mialy osoby 'pochodzenia Polskiego, głównie GŚ.' (Elana - Ruch?)
A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?[/quote]tyminho pisze:[quote="BeforeGod"
Przy okazji zapytam.
Jakie jest stanowisko kibiców Gornika W. , co do informacji dotyczacych tego iz na meczu Czechy - Polska,w ramach ochrony,ramie w ramie z psiarnia stali kolesie ze Sparty P.
Info to jest niepotwierdzone,to tylko pytanie(m in Szczena o tym pisal).
Ciekawi mnie to tym bardziej iz m in ja,chlopak z Dyskobolii i kibic Gornika Walbrzych(! - pozdro dla nich,moze czytaja) wylapal centralnie w leb od kurwiszonow stojacych na ochronie palka teleskopowa (bokiem pytanie - czy to wg jest legalne ?)
Nie Sparta nie Slavia tylko chyba Bohemians jest zgodą Górnika.tyminho pisze:A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?BeforeGod pisze: Przy okazji zapytam.
Jakie jest stanowisko kibiców Gornika W. , co do informacji dotyczacych tego iz na meczu Czechy - Polska,w ramach ochrony,ramie w ramie z psiarnia stali kolesie ze Sparty P.
Ciekawi mnie to tym bardziej iz m in ja,chlopak z Dyskobolii i kibic Gornika Walbrzych(! - pozdro dla nich,moze czytaja) wylapal centralnie w leb od kurwiszonow stojacych na ochronie palka teleskopowa (bokiem pytanie - czy to wg jest legalne ?)
Taaaaa :D zaraz ktos napisze,że Prazska Divize Banika jest ich zgodą ehehee,Bohemka była bodajże układem KSG który przeszedł ze 2,3 lata temu do historii a zgoda Wałbrzyszan jest cały czas SlaviaStary14 pisze:Nie Sparta nie Slavia tylko chyba Bohemians jest zgodą Górnika.tyminho pisze:A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?BeforeGod pisze: Przy okazji zapytam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości