protest

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Blaster

Re: protest

Post autor: Blaster »

W TV mowili ze akcja kibicom sie udala i ze czegos takiego jeszcze nie bylo. Nie wiem czy sie udala bo nie uczestniczylem, ale chyba lepiej dla nas ze mowia ze sie udala.
iparts.pl
buttersOi

Post autor: buttersOi »

Panowie wlasnie w tvn24 jest Atlas, Tomaszewski i pani z "koniecpzpn.pl" ktora przedstawili jako przedstawiciel kibicow.jak sie do tego odniesc??
bunio5

Post autor: bunio5 »

Skoro tyle osób się podpisało pod koniecpzpn, skoro pusty by Śląski, to jest naszym przedstawicielem.
smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami »

chyba twoim, fajnie musisz miec jezeli za swojego przedstawiciela uwazasz osoby ktore nigdy nie byly na zadnym stadionie (chyba, ze Xlecia), a taką osobą jest twórca strony kpzpn, były kolega partyjny towarzysza laty.
osfp

Post autor: osfp »

:lol:
chyba Twoim
Samozwańcy z sld
Torfiorz
Kontakt:

Post autor: Torfiorz »

osfp pisze::lol:
chyba Twoim
Samozwańcy z sld
Ale gdyby by był z pis/po/upr (*) to już być go popierał?

*niepotrzebne skreślić
buttersOi

Post autor: buttersOi »

Ja nie bardzo chce by taka pani ktora nie ma nic wspolnego z kibicami pilkarskimi byla ich przedstawicielem.troche mnie to wnerwilo gdy ogladalem ten program i zostala tak przedstawiona.co innego jak by pani redaktor przedstawila ja jako przedstawiciel koniecpzpn.pl. to juz inna sprawa.
coglin

Post autor: coglin »

jako, ze nie ma edycji jedna sprawa: "nawet OZSK woli sie ukladac z PZPNem" - nie w sensie, ze siedza i pija wodke razem, tylko, ze jak dla mnie powinno sie PZPN zwalczac a nie z nimi rozmawiac. a teraz jest do tego najlepsza pora.
bunio5

Post autor: bunio5 »

Zapowiada się ostra walka z pzpn, a tu "mądre głowy" wyskakują z podziałami politycznymi. Ludzie!!! Jak się nie zjednoczymy to będzie lipa i dalej będzie to co mamy i gówno z biletami na wyjazdach ( w Słowenii pzpn nas olał, w czechach 500 sztuk biletów oddał, a 2 tys. POLAKÓW było pod kasami!!!). Zjednoczmy się, a nie dzielmy ponad podziałami politycznymi!!! pzpn się tym tylko ucieszy, bo nadal będą robili co chcieli i zarabiali krocie, a my będziemy nadal narzekali na wszystko co z naszą piłką związane.
shizma

Post autor: shizma »

Wilkowy

Post autor: Wilkowy »

osfp pisze:A dajesz gwarancję, że kiedyś będzie inaczej? Pomijając małe szanse na obalenie dziadów.
Źle postawiłeś pytanie trochę moim zdaniem , należy zapytać czy będzie lepiej i dla kogo będzie lepiej.
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

Dziwne pytanie o gwarancję
Jeździsz na tylko na ten mecz gdzie masz gwarancję wygranej?
Lepiej nie będzie więc trzeba rozjebać to towarzystwo
Wilkowy

Post autor: Wilkowy »

Nie chce żadnych gwarancji tylko pytam co dalej ?? No dobra jakimś cudem Lato odejdzie i co dalej ?? Jaki jest plan na później ?? Może chcieli byście np takiego Miklasa na prezesa?? Zanim się coś poprze trzeba to dokładnie ocenić nie można być populistą....
piter1922

Post autor: piter1922 »

Kibice reprezentacji skupieni wokół akcji „Koniec PZPN” nie zamierzają opuścić tej okazji do wyrażenia dezaprobaty dla Związku. – Jeszcze zastanawiamy się, jak zaakcentować nasz sprzeciw tym razem. Pojawiło się sporo głosów, że bojkot kolejnego meczu niekoniecznie będzie dobrym rozwiązaniem. Dlatego nie wykluczamy, że pojawimy się na stadionie i tam przeprowadzimy jakąś akcję – mówi Filip Gieleciński, rzecznik inicjatywy. W minioną sobotę zwolennicy akcji zapalali znicze pod regionalnymi siedzibami PZPN.
chyba Gieleciński czyta to forum, bo niektórzy wyrazili tu niechęć do opuszczenia kolejnego meczu

cały artykuł:http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... -pzpn.html
czesio

Post autor: czesio »

Wczoraj na TVP2 w programie "Warto rozmawawiac" byla ciekawa rozmowa na temat PZPN-u. Tu link dla tych ktorzy nie widzieli programu http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka ... l-28102009.
shmit73

Post autor: shmit73 »

Mam takie pytanie czy wy też wczoraj ogladajac ten program widzieliście jak atlas się uślinił?
tygrys

Post autor: tygrys »

Wczoraj w wywiadzie dla tvn24 prezio pzpn stwierdził że słaba frekwencja na meczu Polska-Słowacja to wina pogody :lol:
Lukasz80

Post autor: Lukasz80 »

Dzisiaj czytalem wywiad z Jaroslawem Ostrowskim i zaciekawil mnie jeden fragment:–

– Powiem szczerze, że żadnego wsparcia nie czujemy. Jak pojawiła się inicjatywa koniecpzpn.pl i skutki ich działania były widoczne, to przedstawiciele związku przeprowadzali spotkania z… OZSK, a więc organizacją, która nie ma nic wspólnego z akcją koniecpzpn.pl. I nagle po tych rozmowach słuch po koniecpzpn.pl zaginął, ze stadionów zniknęły wulgaryzmy wobec prezesa PZPN, a w zamian za to PZPN wycofa się z uchwały w sprawie transparentów i zestawienia symboli zakazanych oraz powstanie wydział ds. współpracy z kibicami. Mam wrażenie, że to zakończyło heroiczną walkę PZPN z chuligaństwem. Czytelnikom pozostawiam wyciągnięcie wniosków.
przekumaty.piknik

Post autor: przekumaty.piknik »

też mnie troche dziwi że nagle o koniecpzpn.pl zrobiło się cicho... nic nie sugeruję, ale każdy mówił żeby isć za ciosem, ciągle protestować aż wywalimy dziadków z miodowej, miała być manifa i... cisza.
Lukasz80

Post autor: Lukasz80 »

Nie zrozumiales mnie,chodzilo mi o to,ze koles z iti placze,ze PZPN rozmawia z OZSK a nie koniecpzpn,i ta cala akcja koniecpzpn mi coraz bardziej smierdzi.
CDES

Post autor: CDES »

Po trwających kilka tygodni negocjacjach serwis KoniecPZPN.pl jest już własnością stowarzyszenia "S.O.S. dla Polskiej Piłki". Stronę, za symboliczną złotówkę, przekazała stowarzyszeniu firma NETSTEL z Krakowa. Nie potwierdziły się więc informacje o sprzedaniu strony dużej firmie niemieckiej.

- Rzeczywiście zgłosiła się do nas firma, która wyraziła zainteresowanie zakupem KoniecPZPN.pl dla swojego zagranicznego klienta. Nie ma w tym nic dziwnego, biorąc pod uwagę popularność strony. Najważniejsze jednak, że serwis trafił ostatecznie w ręce stowarzyszenia, które będzie kontynuowało inicjatywę KoniecPZPN.pl - mówi Rafał Kaleta z NETSTEL Software.

Również przedstawiciele stowarzyszenia "S.O.S. dla Polskiej Piłki" potwierdzają te informacje.

- Ewentualną sprzedaż domeny jej dotychczasowi właściciele od początku chcieli połączyć ze sponsorowaniem naszych akcji przez firmę zainteresowaną przejęciem domeny. Z takim rozwiązaniem wiązało się jednak niebezpieczeństwo komercjalizacji strony oraz ryzyko utraty niezależności stowarzyszenia i inicjatywy. W związku z tym zadecydowaliśmy, że taka transakcja nie byłaby dla nas korzystna. To stanowisko przekazałem obu stronom na spotkaniu - informuje Sławomir Bajdas.

Przedstawiciele stowarzyszenia "S.O. S dla polskiej piłki" nie wierzą też w szczerość intencji firmy zainteresowanej przejęciem domeny: - Fakt anonimowości tej firmy, duże zainteresowanie jej przedstawicieli działalnością i planami naszego stowarzyszenia, zbieżność czasowa negocjacji z konferencją prasową, a przede wszystkim błyskawiczne ujawnienie szczegółów sprawy w środkach masowego przekazu, w tym tożsamości pośredników i ich wypowiedzi, pozwala nam przypuszczać, że całe zdarzenie mogło być kolejną prowokacją ze strony grup interesów, którym nasza inicjatywa poważnie zagraża. Takie prowokacje były już i na pewno będą w przyszłości przeprowadzane. W świetle tych wydarzeń rozstrzyganie, kto w swoich działaniach kieruje się szczytnymi celami, pozostawiamy rozsądkowi i sumieniu kibiców.

- Niezmiernie miło jest nam zakomunikować wszystkim kibicom, że pomimo pojawiających się przeszkód, udało nam się dojść do porozumienia z firmą NETSTEL Software w sprawie przekazania domeny KoniecPZPN.pl stowarzyszeniu "S.O.S. dla Polskiej Piłki". Chciałbym podziękować Rafałowi Kalecie, Marcinowi Matusiakowi i Rafałowi Frasiowi za wszystko, co zrobili dla naszej inicjatywy: za pomysł, za utrzymywanie serwisu przez kilka miesięcy, a przede wszystkim za rezygnację z dużych pieniędzy w imię wspólnej sprawy - mówi Sławomir Bajdas. - Teraz możemy ruszyć pełną parą z dalszymi działaniami.

Pod inicjatywą KoniecPZPN.pl podpisało się już ponad 320 tysięcy osób, a jak wynika z sondażu przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia oraz Sport Management Polska, 73 proc. kibiców piłkarskich w Polsce słyszało o stronie koniecPZPN.pl. Zdecydowana większość popiera ten protest.

źródło informacji: INTERIA.PL
ODPOWIEDZ