Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
retro81

Re: Kibice w UK

Post autor: retro81 » 23.10.2009, 23:17

Dokladniej to nie ma zadnych przeslanek by akurat ekipe Rangers okreslac jako "prawicowa". Oczywiscie biorac pod uwage definicje prawicowosci taka, jaka ona jest a nie przekrecona przez lewusow (roznej masci) dla swoich celow propagandowych.

Generalnie, tak juz luzniej podchodzac do tematu, to spoleczenstwo szkockie ma wyjebane generalnie na polityke i wieksze idee. To typowe konsupcyjne spoleczenstwo zachodnie. Byle bylo co zjesc i wypic (wypic szczegolnie) i wyszalec sie na Kanarach raz w roku. Reszta jest malo istotna.
GOD BLESS THE POPE
1925- naczelny bolszewik forum kibice.net

iparts.pl
LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 24.10.2009, 04:15

[link]
Łączony transparent Celticu i St. Pauli z meczu przeciwko HSV.
Obrazek
Obrazek

nisc

Post autor: nisc » 24.10.2009, 08:22

retro81 pisze:Dokladniej to nie ma zadnych przeslanek by akurat ekipe Rangers okreslac jako "prawicowa". Oczywiscie biorac pod uwage definicje prawicowosci taka, jaka ona jest a nie przekrecona przez lewusow (roznej masci) dla swoich celow propagandowych.

Generalnie, tak juz luzniej podchodzac do tematu, to spoleczenstwo szkockie ma wyjebane generalnie na polityke i wieksze idee. To typowe konsupcyjne spoleczenstwo zachodnie. Byle bylo co zjesc i wypic (wypic szczegolnie) i wyszalec sie na Kanarach raz w roku. Reszta jest malo istotna.
Generalnie to np. w knajpie w ktorej ja bywam najczesciej jest np. paru kolesi ze zwiazkow zawodowych dokow Govan ktorzy organizowali paczki dla Solidarnosci w latach 80-86 i tam 99.9% ludzi jesli nie jest z definicji prawicowa to na pewno jest antykomunistyczna :P , jesli chodzi o ICF i Baby Crew obie te ekipy na Rangers sa bardzo prawicowe i zaangazowane zarowno w Scottish Defence League jak i w Casuals United Against Islam. Jak jednak zaznaczyl retro81 95 % brytyjskiego spoleczenstwa zyje dla naj...sie w pt i sb noc i rzygania kebabami przez caly nastepujacy po tym poranek i cale ich zycie, dyskusje przez caly tydzien w pracy itp sa temu podporzadkowane :lol:

co do HSV i rzekomych teczowych flag tu chyba pomylilo sie komus cos z Hertha Berlin , ale gwoli scislosci pikniki katanowe i wasy niemieckie a jakze mialy na sobie w czwartek laczone szaliki z Celtikiem wydane z okazji meczu a co niektorzy zapalency rowniez obwieszali sie jak choinki regularnymi barwami klubu z Parkhead,co kraj to obyczaj jak to mowia.pzdr
TYBET JEST SERBSKI

NaRodowiec

Post autor: NaRodowiec » 24.10.2009, 19:13

Jak tam Millwalle -Leeds ? Działo się coś ciekawego? Jaka liczba gości ?

nisc

Post autor: nisc » 24.10.2009, 22:14

HSV&Rangers wymarsz z pod Glaswegian Bar

http://www.youtube.com/watch?v=9Z72rPSonHg

pzdr
TYBET JEST SERBSKI

ax88

Post autor: ax88 » 25.10.2009, 00:33

Moglby ktos wyjasnic uwielbienie brytyjczyków do pokazywania znaków onanizmu
Obrazek
albo cos takiego
Obrazek

Pewnie tych gestów jest wiecej, ale te najbardziej rzucają mi sie w oczy, szczegolnie walenie konia. Mozna czesto zobaczyc podczas transmisji meczow w C+ :lol:

maliniok

Post autor: maliniok » 25.10.2009, 01:14

Słowo 'Wanker' - dosłownie 'onanista' jest powszechnym i częstym słowem używanym do obrażania kogoś. Coś jak polskie "c***". Stąd jak to określiłeś "znaki onanizmu" często widoczne na brytyjskich stadionach. 2 palce - znak o tym samym znaczeniu co jeden środkowy palec. Według legendy dwa palce wzięły się z Wojny Stuletniej, gdy francuzi zapowiedzieli, że obetną palce łucznikom angielskim. Po zawycięskiej walce angielscy łucznicy pokazywali te palce pokonanym na znak, że wciąż je mają. :)
[link]

LWFCŁ

Post autor: LWFCŁ » 25.10.2009, 02:04

Sektor HSV w Glasgow. Widoczna flaga Rangers.
[link]
Obrazek
Obrazek

Mondeo

Post autor: Mondeo » 25.10.2009, 02:35

Leszek Piesek pisze:nie do konca na temat ale spytam tutaj, nisc masz moze jakies informacje o wczorajszej (czwartek) manifestacji w Londynie pod siedziba BBC ?
Podono dużo angoli tam sie ustawiło i dymiło przeciwko tej nacjonalistycznej parti.Kumpel mi 2 zdania tylko napomknął o tym.

nisc

Post autor: nisc » 25.10.2009, 08:56

Mondeo pisze:
Leszek Piesek pisze:nie do konca na temat ale spytam tutaj, nisc masz moze jakies informacje o wczorajszej (czwartek) manifestacji w Londynie pod siedziba BBC ?
Podono dużo angoli tam sie ustawiło i dymiło przeciwko tej nacjonalistycznej parti.Kumpel mi 2 zdania tylko napomknął o tym.
nie wiem o jakich "angolach" dymiacych przeciw BNP mowisz ja tam widzialem w Glasgow na demonstracji przeciw Griffinowi samych lewunow..o akcjach zjednoczonych chuliganow przeciwko islamowi i muzulmanom poczytac natomiast mozna tutaj.pzdr

[link]
TYBET JEST SERBSKI

Mondeo

Post autor: Mondeo » 26.10.2009, 01:15

Napisałem tyle co kumpel mi przekazał,że przed samym budynkiem BBC zebrała sie grupa przeciwników DPL i w większośći białych a skąd on miał to info to juz nie wiem.

1925

Post autor: 1925 » 27.10.2009, 21:23

Ogladam wlasnie Barnsley - Mufc ....
swietny doping gospodarzy :) bardzo fajne piesni :) .... jak narazie zaluje tylko wyniku :evil:
:arrow:

asdasd

Post autor: asdasd » 28.10.2009, 16:41

http://www.youtube.com/watch?v=ef97VYRR ... r_embedded

wedle Twojego życzenia kibice chcieli poprawić wynik :D
Zamknijcie rejestrację !

Mieczyk

Post autor: Mieczyk » 29.10.2009, 18:12

Pewnie dostali za ten jakże chuligański wybryk dożywotnie zakazy stadionowe i tysiące funtów grzywny... (??)

maliniok

Post autor: maliniok » 02.11.2009, 16:34

Noonelikesus wybierasz sie na derby poludniowego Londynu Millwall-AFCW?
[link]

fluor

Post autor: fluor » 02.11.2009, 19:26

A to ciekawe...

Z Portalu kibica:
Wielki sondaż przeprowadzony wśród angielskich kibiców to kolejny cios w „mit wspaniałej Anglii”. Kibice domagają się możliwości wstawania z miejsc, mają dość najdroższych biletów w Europie, a angielskie stadiony wcale nie wypadają kulturalnie – wynika z sondażu FSF.

Największa organizacja kibiców w Wielkiej Brytanii, FSF, przeprowadziła sondaż wśród 6,4 tys. kibiców klubów ze wszystkich szczebli rozgrywek. Wyniki zostaną opublikowane w przyszłym tygodniu, jednak już teraz niektóre zostały przekazane mediom. Dziennik „Daily Mail” na swoich stronach publikuje kilka bardzo wyrazistych opinii:

9 na 10 kibiców chce wprowadzenia miejsc stojących na stadionach;
9 na 10 kibiców uważa, że bilety są zbyt drogie;
8 na 10 kibiców uważa, że w brytyjskim futbolu jest zbyt dużo pieniędzy;
8 na 10 kibiców nie chce rozgrywania półfinałów Pucharu Anglii na Wembley;
8 na 10 kibiców twierdzi, że zawodnicy nie mają szacunku dla sędziów;
5 na 10 kibiców z Anglii nie chce wspólnej reprezentacji olimpijskiej z innymi krajami Wielkiej Brytanii podczas zbliżających się Igrzysk Olimpijskich 2012;
3 na 10 kibiców było obiektem lub świadkiem rasistowskich obelg na stadionie;
3 na 10 kibiców było obiektem lub świadkiem homofonicznych obelg na stadionie.

Zastępca prezesa FSF Jon Keen powiedział dla „Daily Mail”: - Rozmawiamy z kibicami i wszyscy potwierdzają, że pieniądze niszczą nasz futbol. Zdecydowanie za dużo trafia do największych klubów, nie są dzielone równo – wystarczy spojrzeć na liczbę klubów z niższych lig, które są na skraju upadłości. Kilka okruszków do nich trafia, ale podział powinien być bardziej sprawiedliwy.

źródło: FSF.org.uk

Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski » 03.11.2009, 23:17

Dzis derby Londynu QPR - Crystal Palace. Koledzy na wyspie bazgrnijcie cos jesli bylo cos ciekawego.

noonelikesus

Post autor: noonelikesus » 05.11.2009, 23:00

maliniok pisze:Noonelikesus wybierasz sie na derby poludniowego Londynu Millwall-AFCW?
Nie dam rady byc na tym meczu bo bede wtedy w Polsce. Ale niebawem kolejne relacje :) pozdro

maliniok

Post autor: maliniok » 06.11.2009, 00:13

Szkoda, bo bylibyśmy po przeciwnej stronie barykady :)
[link]

ax88

Post autor: ax88 » 06.11.2009, 16:20

Fulham w Rzymie
[link]

Co do Wimbledonu to zajebiscie ze Crazy Gang sie odradza. Na meczu z Millwall ma byc ich ponad 2 tys. A jeszcze pare lat temu mecze z Millwall wyglądały tak ... maliniok jak bedziesz to opisz co i jak bo mam duzy sentyment do tego klubu. Ekipa sw19 działa ?

Wimbledon na Millwall w 2002 roku kiedy ich klub rozkradano
Obrazek

maliniok

Post autor: maliniok » 06.11.2009, 16:29

Z tego co wiem to obecnie przy Wimbledonie nie dziala zadna grupa szukajaca wiekszych wrazen. Jest pare mlodziakow ktorzy kombinuja z dopingiem, przynosza bebny itd. Nie chcialem tu wczesniej spamowac, ale mam nadzieje, ze jako zwiazane z tematem nie bedzie to uznane za spam, wiec jak masz ochote poczytac o Wimbledonie to zapraszam na blog [link]
[link]

maliniok

Post autor: maliniok » 06.11.2009, 16:42

Ciekawe, Ax88, skad masz tamta fote? Na forum Wimbledonu ktos zamiescil taka z ostatniego meczu w 2002 - ok.750 osob.
[link]
[link]

ax88

Post autor: ax88 » 07.11.2009, 08:37

Widziałem już ten blog, zajebisty :) Maliniok to mój post sprzed prawie roku.
ax88 pisze:Próbowałem szukać w necie jakiś informacji na temat Wimbledonu. Za czasów Premiership, gdy dochodziła niezła kasa, taki mały klub mógł się utrzymać, jednak po spadku do 2 ligi upadek był nie unikniony. Wimbledon to był raczej mały klub z dzielnicy Merton ( tam gdzie rozgrywa sie turniej tenisowy ), jednak od 1991 roku nie grali już w swojej dzielnicy. Mecze rozgrywali na stadione Crystal Palace, Selhurst Park. W sezonie 2001/2002 fani próbowali jeszcze walczyć o swój klub, organizowano liczne protesty, jednak w sezonie 2002/2003 odpuszczono sobie zupełnie. Był to ostatni sezon na Selhurst Park. Kibice bojkotowali mecze przez cały sezon, frekwencja wynosiła w okolicach 2 tys, wiekszosc oczywiscie kibice gosci. W 2003/2004 klub przeniósł się do MK, ale jeszcze nazywali się i nosili barwy Wimbledony. W sezonie 2004/2005 zmieniono nazwe na MK Dons i klub oficjalnie przestał istnieć. Kibice AFC Wimbledon wywalczyli od MK prawa do historii i otrzymali repliki pucharów. AFC Wimbledon jest oficjalnym kontynuatorem historii FC Wimbledon, a MK Dons to nowy twór, który kupił sobie miejsce w lidze.

Glapo de Warm Wimbledon gra w 6 lidze angielskiej. Zajmuje narazie 2 miejsce i ma szanse na awans do 5 ligi, w której za rok zagra min. Luton Town.

Sektor gości Watford - Wimbledon 2001

Obrazek
Obrazek

Sektor gości Watford - Wimbledon 2002

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na ostatnim zdjęciu na transparencie jest chyba We Are MK. Nie wiem czy jest to jakaś ironia, czy są to kibice którzy pozostali przy Wimbledonie i nie przyłączyli się do protestu.

Millwall - Wimbledon 2002 ( 84 kibiców, sezon później było 75

Obrazek

Sezon wcześniej na tym samym sektorze siedziało 765 kibiców.

---

To mniej więcej to co udało mi sie uzyskać korzystając z neta, ale nic nie zastąpi bezposredniej relacji z miejsca zdarzenia. Lubiłem ten zespół, miał swój klimat.

ax88

Post autor: ax88 » 07.11.2009, 08:39

Tu jeszcze foto z 2002 roku :)
Obrazek

maliniok

Post autor: maliniok » 07.11.2009, 10:16

Ax88: Fotka kibiców "Wimbledonu" z Millwall, gdzie jest ich w sektorze 87 pochodzi faktycznie z roku 2002, ale z października, czyli był to sezon 02-03. Co to oznacza? Tyle, że w tym sezonie działał już AFC Wimbledon w 9 lidze a Ci, których zdjęcie zamieściłeś to kibice zdradzieckiego Wimbledonu, zwanego Franczyzą, który po sezonie miał się juz przenieść do MK.
Podobnie fotka z tymi durniami z napisem "We are MK" musi pochodzić z sezonu 02-03 gdy populacja MK przygotowywała się już na kupione miejsce w lidze.
Należy pamiętać, że w sezonie 02-03 w Londynie grały dwa Wimbledony, jeden już olany przez zdecydowaną większość kibiców.
Co do zdjęcia flagi Anglii z napisem AFC Wimbledon SW19 to ona pochodzi z meczu Słowacja - Anglia.
[link]

nisc

Post autor: nisc » 07.11.2009, 10:52

[link]

forum Wimbledonu

maja okazje w Conference spotkac sie z paroma ciekawymi ekipami jak Wrexham, Mansfield, Oxford United, Luton, York czy lokalnie z kettering i Stevenage. jest tam dobra mloda zaloga na AFCW mialem okazje gadac z nimi raz przy okazji jakiejs mijanki w Wigan, zapatrzeni w "polish forest fights" ale poza tym wszystko ok;-) pzdr
TYBET JEST SERBSKI

ax88

Post autor: ax88 » 07.11.2009, 11:00

Dokładnie. To tak jak napisałem wczesniej w tamtym poscie. W sercach kibiców to nie był już ten sam klub ale prawnie to jeszcze dawny Wimbledon
W sezonie 2001/2002 fani próbowali jeszcze walczyć o swój klub, organizowano liczne protesty, jednak w sezonie 2002/2003 odpuszczono sobie zupełnie
Uzupełniając było juz wiadome ze klubu nie da sie uratowac i kibice Wimbledonu utworzyli swój zespół który poziomem piłkarskim w 7 lat dorównał dziadkowi z Luton ;) W sezonie 02/03 na mecze chodziła garstka, raczej lokalni kibice bo klub grał w Londynie, na wyjazdy moze jezdził ktoś z MK. W 03/04 grali już w MK, ale jeszcze pod nazwą Wimbledon FC ( oczywiscie kibicom z MK nie przeszkadzało to chodzic na mecze ), a w sezonie 04/05 postanowiono juz zupełnie zmienić nazwe na MK Dons ( Dons to przydomek Wimbledonu ) i bardzo dobrze, bo rzygac mi sie chciało patrząc w tabeli na nazwe Wimbledon, gdy tak naprawde był to inny klub. Najlepsze jest to że Wimbledon AFC odzyskał prawo do kontynuowania historii. Prawdziwy Wimbledon skończył się dla kibiców po sezonie 01/02, ale prawnie historia tego zasłużonego klubu skończyła się w 2004 roku. Tak w rok rozwalono historie klubu powstałego w 1889 roku. Moze nie miał duzo kibicow i nie znaczył tak wiele jak Chelsea, West Ham czy Spurs, ale mieli swoich fanatyków, zresztą jak wiele zespołów w Anglii.

Franczyze mozna porównać do Hydrobudowy Bydgoszcz. Klub działa za pewną opłate pod szyldem i herbem bardziej zasłuzonego i rozreklamowanego klubu. Brak słów ...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bury - Wimbledon 82/83
http://www.youtube.com/watch?v=H03tfy2MmwA
W tle widac sektor gosci :)

Tutaj fajny dokument
http://www.youtube.com/watch?v=6enxXvglHdQ
pozdro

nisc

Post autor: nisc » 10.11.2009, 10:21

Wimbledonu na Millwall ok 3400, ze swietnym dopingiem, wyjatkowo dla nich udostepniono nawet dolna czesc trybuny ktora zawsze ze wzgledow bezpieczenstwa jest zamknieta. Towarzystwo z AFCW wyjatkowo jednak piknikowe, co nie zmienia faktu ze to kibice uratowali ten klub z otchlani 8 ligi wprowadzajac do Conference wiec szacunek dla nich wielki za to w dobie wszechmocnego komercjalizmu heh,pzdr
TYBET JEST SERBSKI

maliniok

Post autor: maliniok » 10.11.2009, 12:14

W uzupelnieniu do tego co napisal Nisc - Frekwencja ok.9500 co oznacza tylko 6 tys. kibicow gospodarzy na 20tys. obiekcie. W zwiazku z tym pociski Wimbledonu w strone Millwall - "Your ground is too big for you" :) Plus zajebista odpowiedz na "firmowy" tekst Millwall - "No one likes you, no one likes you, no one likes you cause you're shit" sprawila ze mimo porazki Wimbledonu wracalem do domu z bananem na twarzy. :)
Oczywiscie bez napinki - fani Millwall - nie brac powyzszego wpisu osobiscie!
[link]

nisc

Post autor: nisc » 10.11.2009, 16:50

to jeszcze dodam odnosnie meczu pare slow po odespaniu 9 godzinnej podrozy z Londka;-). zadna to akcja 'pozasportowa' ale jak AFCW rykneli "Wise man knew" to generalnie przenioslo sie w czasie do "zlotych" na wyspach lat 80-tych. Tak samo jak Wimbledon strzelil bramke nastapila erupcja na sektorach gosci hehe, takie cos widzialem poprzednio w wykonaniu Barnsley kiedy strzelili na 2-2 na Sheffield Wednsday. wczoraj zrobilismy z kumplem maly blad siadajac w pierwszej polowce na sektorze maloletnich krzykaczy Millwall zamiast jak zawsze za bramka na Cold Blow Lane.....ale zenujace zachowanie angielskich dresow "przenioslo" nas na druga polowke na przeciwlegly koniec trybuny. Wimbledon jakims wielkim przeciwnikiem kibicowskim dla Millwall nigdy nie byl dlatego zylki pekaly szczegolnie tym ktorzy AFCW w lidze nie pamietaja ( under 16;-)). Ale ekipa Millwall na East Stand byla nawet spoko,caly czas tam trwaly jakies szachy z policja i porzadkowymi. AFCW mial kilka swoich sztandarowych flag, mi w oko wpadla szeczegolnie fajna flaga Ulsteru z orlem i AFCW na niej.
Po meczu kibice mieszali sie raczej bez problemow, normalne na Wyspach rozkladanie rak,klaskanie , "wankowanie" i dwa palce zamienily sie w przemozna chec szybkiego i bezproblemowego powrotu do domu...kolega moj ktory pierwszy raz w Anglii byl na meczu krecil z niedowierzaniem glowa heh..no coz ale taka rzeczywistosc. Dla Millwall zwyciestwo do Staines Town w nastepnej rundzie i w razie przejscia amatorow szansa w losowaniu trafienia kogos z Premiership w 3 rundzie, dla AFCW ten mecz byl swietem, niepopsutym nawet przez wynik 1-4. Na trybunach z zalem to stwierdzam (ale to tylko z powodu innego poziomu traktowania tych derbow) zdecydowanie wygral dopingiem i prezencja Wimbledon.pzdr
TYBET JEST SERBSKI

maliniok

Post autor: maliniok » 10.11.2009, 17:05

To prawda, Wimbledon mial zupelnie inne podejscie do tego meczu niz Millwall i to bylo widac na trybunach. Dla AFCW to byl chyba najbardziej prestizowy mecz od powstania (reinkarnacji?;)) klubu w 2002r.
Nisc, mi akurat odpowiada to ze na trybunach sa pociski na przeciwnikow (choc juz napinanie sie w stylu 'wankers' jest wedlug mnie burackie) a po meczu wszyscy spokojnie wracaja do chaty. Ot, pokazuje to umiejetne rozdzielenie meczu od rzeczywistosci.
Co do wspomnianej flagi Ulsteru, to wiesza ja koles ktory uwaza sie za sympatyka Rangersow, nie wszystkim w AFCW sie to podoba, sa tacy co woleli by klimatow Glasgow nie mieszac do futbolu.
[link]

ax88

Post autor: ax88 » 10.11.2009, 17:23

No i dobrze, bo media robiły juz z Wimbledonu jakis rodzinno-festynny klub, gdzie na trybunach nie pokazuje sie nawet fucka, a to klub jak kazdy inny :D Ciekawy jestem czy Wimbledon stanie sie klubem profesjonalnym i czy pobudują jakis stadion w Merton. To napewno postawiłoby ich definytywnie na nogi i pewnie zdobyliby nowych młodych kibiców, bo teraz grają na Kingsmeadow, a ten stadion nie bardzo nadaje sie do Football League, a pozatym nie znajduje sie w Merton, czyli rdzennej dzielnicy tego klubu. Ostatnio tam grali kilkanascie lat temu na Plough Lane, a potem ich przeniesli na Selhurst. Dons nigdy nie byli kibicowską potęgą, raczej kibicowsko 3 liga, ale szacunek za to ze są osoby które wolą kibicowac lokalnym klubom a nie tylko Arsenal, Chelsea itd. Na ostatnim meczu pomiedzy tymi druzynami ( nie licząc tego z 02/03 ) było ponad 700 kibicow Wimbledonu, a teraz tyle jezdzi na dalsze wyjazdy, nie tylko w Londynie.

maliniok dzieje sie cos w sprawie przenosin do Merton ??? Na stronie WISA cos tam pisze ale moj english jest kiepski to nie za bardzo rozumiem.

ax88

Post autor: ax88 » 10.11.2009, 17:29

Zakk Wylde

Post autor: Zakk Wylde » 10.11.2009, 18:02

A ja mam pytanie - jak sie nazywa firmowa piosenka Aston Villi i jakby ktos mogl wrzucic jakis link bylbym wdzieczny;)
Obrazek

Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie - Niccolo Machiavelli

maliniok

Post autor: maliniok » 10.11.2009, 19:28

Jeśli chodzi o stadion to Kingsmeadow nawet nie spełnia warunków do gry na tym poziomie na jakim obecnie jest Wimbledon, ale przepisy dają klubowi bodajże rok na przystosowanie obiektu.
Powrót Wimbledonu do Merton- jeden z dwóch celów, obok powrotu do Ligi Piłkarskiej, jaki stawiali sobie założyciele klubu w 2002r. Z różnych powodych, a przede wszystim finansowych dziś trzeba stwierdzić, że zdecydowanie bliżej są osiągnięcia tego drugiego celu niż tego pierwszego.
Na Wimbledonie, notabene, jakieś 100 metrów od miejsca gdzie dawniej stał Plough Lane, znajduje się nieużywany już stadion żużlowy i oczywiście marzeniem kibiców jest wykupienie tego obiektu, przerobienie go na stadion piłkarski i powrót klubu nie tylko do dzielnicy, ale wręcz prawie dosłownie na ulicę Plough Lane. Jest też pewne (choć na razie raczej tylko werbalne) wsparcie w tej materii ze strony władz dzielnicy Merton, więc niewiadomo jak to się skończy.
Problemem na pewno jest cena- w tej chwili klubu nie byłoby po prostu stać na zakup tego obiektu bez wsparcia finansowego z zewnątrz, a jednym z założeń AFCW jest, że będzie się samowystarczalny finansowo i nie zmieni swojej struktury własnościowej w celu pozyskania "bogatego właściciela". W tej chwili klub jest dosłownie własnością a do "właścicieli" (organizacja pod nazwą Dons Trust) może dołączyć każdy kto będzie gotowy uiścić opłatę w wysokości 25 funtów rocznie.
Drugim problemem jest to, że kilka lat temu, gdy pojawiła się taka okazja, klub wykupił stadion na którym gra od 2002 roku z dzierżawcy stając się właścicielem tego kameralnego obiektu. Gdyby klub teraz stanął przed opcja zakupu wspomnianego stadiony żużlowego, lub najmu innego obiektu w Merton pojawił by się kłopot co zrobić z zakupionym niedawno Kingsmeadow.
[link]

maliniok

Post autor: maliniok » 10.11.2009, 22:54

Mistrzowie dopingu to może nie są, ale do pikników chyba też daleko. Filmik na YouTube z sektora Wimbledonu.
http://www.youtube.com/watch?v=iiPjLsBgTVE
[link]

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 11.11.2009, 09:28

Crystal Palace - Birmingham 1989. Super filmik, szczegolnie najazd na sektor kibiców Birmingham ( zajebista brytyjska flaga w tle ;) ) i napinka Crystal Palace od 1:53 do 2 : 06 ... Prawdziwy old school ;d
http://www.youtube.com/watch?v=KYmkS5dyCpY
Blackburn - Millwall 1992, krótki filmik z radością kibiców gości na zajebistym sektorze ;D
http://www.youtube.com/watch?v=0Aj5D5WL1QM
Chelsea - Leeds 1983
http://www.youtube.com/watch?v=MRTnewEiLsI
Dokument o ICF z 1985 roku
http://www.youtube.com/watch?v=uzUkt4fE_gg
http://www.youtube.com/watch?v=AspyDhelXEQ
http://www.youtube.com/watch?v=duNipbixEzk
http://www.youtube.com/watch?v=Bn_9h08DODE
http://www.youtube.com/watch?v=Z4GSmYr1JY4

Jak macie jeszcze wiecej fajnych klimatycznych filmikow z tamtych lat to wrzucajcie

kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako » 11.11.2009, 09:49

The state of football - Death of a game, birth of a monster
http://www.youtube.com/watch?v=Q0tkwqhXTc4

neo12

Post autor: neo12 » 13.11.2009, 16:51

Mam pytanie do kogos dobrze znajacego sie na Angielskich klimatach jak na tle innych ekip prezentuja sie: Crystal Palace, Norwich, Wolves i Preston ???
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

Ins

Post autor: Ins » 15.11.2009, 10:29

Mam pytanie odnośnie kibiców Aston Villi, mają bande?

ODPOWIEDZ