protest

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
anakin

Re: protest

Post autor: anakin » 19.10.2009, 17:29

Szczerze mówiąc co do strony [link] oraz jej założyciela pana Filipa Gielecińskiego mam pewne wątpliwości...
Koleś z SLD (jak ktoś wcześniej napisał, zresztą tak też wynika z jego strony internetowej), który o światku kibiców nie ma zbyt dużego pojęcia (żeby nie powiedzieć "żadnego") nagle rozkręca wielką akcję, podpisuje się obiema rękami, że działa po stronie kibiców i dla dobra polskiej piłki... Szczerze mówiąc ja to widzę tak, że gość zwietrzył dobrą sytuację do wybicia się i uzyskania ewentualnych wyborców kosztem właśnie nas, kibiców...
Fakt faktem to po części koniecpzpn.pl zawdzięczamy, że w końcu w związku z PZPNem się ruszyło, ale jakoś nie mogę się do przekonać do całej akcji...
Oczywiście nie chcę tutaj tworzyć jakiś teorii spiskowych rodem z taniego kryminału, dzielę się po prostu z Wami moimi wątpliwościami ;) pozdro.

iparts.pl
StilonFan

Post autor: StilonFan » 19.10.2009, 21:33

w sumie to wolałbym zagłosować na tego gościa co potrafi ogarnąć taką akcję i w ten sposób zdobyć zaufanie wyborców niż oddać głos na byłego piosenkarza czy gościa z Big-Brothera :roll:
...będziemy z Tobą (S) aż do końca dni...

cykor13

Post autor: cykor13 » 20.10.2009, 17:54

Oj, zaboli 8)
[link]

GrubyDrweca

Post autor: GrubyDrweca » 20.10.2009, 18:29

Pilnie potrzebuje kontaktu do osoby orientującej się w podstawach prawnych odnośnie odmowy wstępu na mecz kibicom gości. PW

wrzesien

Post autor: wrzesien » 20.10.2009, 22:10

PZPN ma kłopoty! Wielki sponsor zrezygnował
Szef piłkarskiej centrali - Grzegorz Lato
Szef piłkarskiej centrali - Grzegorz Lato /AFP

Wtorek, 20 października (17:32)

Kolejny sponsor zdecydował, by jego reklamy nie były zamieszczane w kontekście piłkarskiej reprezentacji Polski.

Jak dowiedziała się agencja ASInfo, Kompania Piwowarska S.A. postanowiła wycofać swoje [link] z mediów, w tym serwisów internetowych, w których do tej pory promowano markę Tyskie, jako jednego z głównych sponsorów polskiej kadry.

- Wycofujemy reklamy, ponieważ do tej pory pojawiały się one przy informacjach związanych z piłkarską reprezentacją. Ponieważ doniesienia te są obecnie w większości negatywne, postanowiliśmy, że nie chcemy, by obok nich widniało logo firmy - powiedział agencji ASInfo rzecznik prasowy Kompani Piwowarskiej, Paweł Kwiatkowski.

Wcześniej swoje reklamy związane z reprezentacją Polski wycofały także Śnieżka, Bank Zachodni WBK i Towarzystwo Ubezpieczeniowe Compensa.

Jestesmy wielka sila. Nie trzeba bylo dlugo czekac i juz tyskie zrezygnowalo. Teraz juz spokojnie mozna znowu pic Tyskacza:)
Wiem, że nie ucisk i chciwe podboje,
Lecz wolność ludów szła pod Twoim znakiem,
Ze nie ma dziejów piękniejszych niż Twoje
I większej chluby niźli być Polakiem.

Docent Furman

Post autor: Docent Furman » 21.10.2009, 14:07

Tutaj coś o tych kibicach, a raczej "kibicach", którzy są inicjatorami całej akcji i stanowisko stowarzyszeń kibicowskich.

"Wielka ściema KoniecPZPN.pl" P.Lisiewicz "Gazeta Polska"

[link]

nitro

Post autor: nitro » 21.10.2009, 20:18

Zajebisty artykuł ..Może dotrze do tych popierających tę super "spontaniczną " akcję "kibiców" .

EŁKSA AGAINST MODERN FOOTBALL

Wierny1950

Post autor: Wierny1950 » 21.10.2009, 21:07

Tak źle i tak nie dobrze. Także co proponujesz? Iść na melanż? :roll:

Mam w d**** czy kibicuje czy jest zwykłym piknikiem pierdzącym w stołek. Mam w d**** czy się promuje czy nie.

Jak rozdupcy ten cały syf to i tak mu będę wdzieczny.

Dobrze ze Wy w swoim życiu zawsze działacie bezinteresownie...

Sztygar

Post autor: Sztygar » 21.10.2009, 22:13

No tak , teraz znowu będzie że ci którzy nagłośnili akcje koniec pzpn to żydzi i sterują ciemną masą :lol:
Ludzie z koniecpzpn.pl zrobili dobry kocioł i doprowadzili do tego że leśne dziadki zaczynają sie gubić , no ale lepiej skrytykować a przecież chyba konkurencji komuś nie robią.

Docent Furman

Post autor: Docent Furman » 22.10.2009, 02:03

No właśnie zrobili kocioł, z którego nic nie wynika, oprócz tego, że jest głośno o ich stronie. Jak dla mnie to kilka osób robi sobie reklamę i nie gadajcie głupot, że "przynajmniej coś zrobili" i "rozwalą ten syf w pizdu" bo gówno zrobili i gówno zrobią.
Sponsorzy się wycofali? Zesrali a nie wycofali. Umowy są podpisane a jak na razie to zrobili tylko darmowa reklamę takiemu WBK, o którym pewnie żaden z Was wcześniej nie wiedział, że sponsoruje reprezentację. Teraz planują jakąś akcję "znicz". Happening, z którego nic nie wynika poza wzmianką w mediach.Lato pewnie spać już po nocach nie może ze strachu... Do tego dochodzi olanie ich przez OZSK.

Co oni chcą osiągnąć? Obalić PZPN czy zmienić władze związku?
Nie ma szans na jedno ani na drugie. Beton na to nie pozwoli. Nawet jeśli uda im się (w co nie wierzę ) zmusić Latę do dymisji to wybiorą innego "swojego".Chyba nie myślicie, że delegaci którzy o wszystkim decydują sami zrezygnują?
Rozjebanie PZPN-u, tak jak to zrobił Putin w Rosji? UEFA poskarży odebraniem Euro i koniec tematu. Takie rozwiązanie wchodzi w grę dopiero po Euro, kiedy będzie można poświecić nasze kluby i reprezentację , tzn. pozwolić na ich wykluczenie z europejskich rozgrywek.

P.S. Oto co znaleźli temat tego całego Filipa Gielecińskiego na ich forum koniecpzpn.pl:
""Muszę się pochwalić, dziś środowiska lewicowe w Polsce obchodziły uroczystość 60-lecia powstania PRL-u. Składane były wieńce pod Grobem Nieznanego Żołnierza. Przeprowadzono ze mną wywiad, którego urywki puszczone zostały w dzisiejszym wydaniu Faktów w TVN, obszerniejsze fragmenty wywiadu były w TVN 24 w Programie 24 Godziny!"
Jego lewacka strona: [link]

KellyCMI

Post autor: KellyCMI » 22.10.2009, 08:46

Prostest reprezentacji, a tym bardziej ligowy nie jest wynikiem działań Gielecińskiego! Jest to tzw. "oddolna" inicjatywa nas-kibiców. Gieleciński tylko sprytnie się pod to podpiął, stworzył koniecpzpn.pl, które się rochulało, zrobił pare reklamówek i chce robić za twarz kibiców w tym proteście. Czy to dobrze? Wydaje mi się, że taka twarz do opluwania się przyda. Póki co innej, dla nas bardziej wiarygodnej nie mamy.
A my swoje!
Pizgacz-Rozpierdalacz

BKS_1920

Post autor: BKS_1920 » 22.10.2009, 09:12

Po artykule Pana Lisiewicza nasuwa się pytanie. Co z nami będzie jak wplywy w PZPNie będzie miał koncern ITI czy Grzesiu Schetyna ?

Animal

Post autor: Animal » 22.10.2009, 09:26

Najpierw może zastanówmy się co my zrobiliśmy w walce z PZPN?
- kilka opraw
- śpiewanie hymnu j... j... pzpn

I co to dało?
Nic! Kluby dostały kary i tyle.

Ja tak samo jak Wy mam mieszane uczucia kto tym protestem steruje i co dzięki temu osiągnie.
Ale kiedy widzę tą nagonkę na pzpn pytania do nich na antenie tv i jak oni się gubią w zeznaniach, wychodząc przy tym na mega buraków, osoby niekompetentne i nie godne zaufania to od razu na mojej twarzy gości uśmiech.
Opinia społeczna zaczyna dostrzegać to co my chcieliśmy przekazać przez ostatnie hmm 15lat?(dla mnie zaczęło się to od śp. Dziurowicza rok 96 starsi kibice pewnie powiedzą, że już wcześniej były cyrki)

Łudzę się nadzieją, że gorzej być już nie może!

Wilkowy

Post autor: Wilkowy » 22.10.2009, 09:36

Gorzej być nie może ??? Już tak było mówione jak rządził Listkiewicz jak widać wszyscy się mylili bo jest teraz o wiele gorzej. Boje się że my kibice wpadniemy z deszczu pod rynnę i będziemy mieli kompletnie przesrane i dopiero zobaczymy wszyscy do czego oni są zdolni i jakie restrykcje i cenzurę oni wprowadzą.
Obrazek

luc

Post autor: luc » 22.10.2009, 12:51

Widać znowu wysyp zwolenników teorii spiskowych...jak zresztą w każdej inicjatywie, się znajdą jacyś maruderzy. Rozumiem lepiej nic nie robić, albo jak ktoś wyżej napisał, pośpiewać sobie "jeb** PZPN" to na pewno doprowadzi do wielu zmian...Mnie szczerze j**** kto za tym stoi i czy coś za to ma, jeśli zrobi porządek z tym betonowym, niereformowalnym syfem to niech sobie i prezydentem zostanie.
Tolerancja cnotą ludzi bez przekonań.

MuRPhY

Post autor: MuRPhY » 22.10.2009, 13:18

luc pisze:Widać znowu wysyp zwolenników teorii spiskowych...jak zresztą w każdej inicjatywie, się znajdą jacyś maruderzy. Rozumiem lepiej nic nie robić, albo jak ktoś wyżej napisał, pośpiewać sobie "jeb** PZPN" to na pewno doprowadzi do wielu zmian...Mnie szczerze j**** kto za tym stoi i czy coś za to ma, jeśli zrobi porządek z tym betonowym, niereformowalnym syfem to niech sobie i prezydentem zostanie.
ku*** od wielu lat dzialaja w klubach stowarzyszenia kibicowskie dzial OZSK i wiele osob poswieca sily i srodki na nasza walke NASZA oddolna a nie jakis politykow i firm marketingowych... Ci ludzie nawet nie chodza na stadiony na kadre jezdza do Chorzowa i Kielc a maja byc glosem przewodnim? jesli to co robisz sprowadza sie do jebania PZPNu to sam sobie wystawiasz swiadectwo bo ogarnieci ludzie wiedza w jaki sposob moga u siebie w klubach dzialac...
www.LANISTA.PL
Producent odzieży kibicowskiej i patriotycznej!

Stefanczos

Post autor: Stefanczos » 22.10.2009, 14:05

Ile to już razy śpiewane było na stadionach "jeb.... PZPN". Ile to już razy zawisły różne transparenty skierowane w kierunku PZPN. Ile razy kibice w formie protestu zaprzestawali dopingu. Ile razy wychodzili ze stadionu.
Niestety taka forma protestu nie przyniosła i nie przyniesie sukcesu ponieważ sami zainteresowani czyt. PZPN nic sobie z tego nie robi i robić nie będzie.

Mamy do wyboru albo:
1) chcemy by dalej było tak jak jest: cenzura, zakazy, kary, korupcja, brak porozumienia z kibicami
2) ryzykujemy i próbujemy coś zmienić z tym że śpiewanie, transparenty czy brak dopingu przez połowę meczu na pewno nic nie zmienią.

Ja wybieram opcje numer dwa. Do wymiany jest więcej ludzi w tym PZPN ie niż tylko sam Lato. Wymiana samego sternika nic nie zmieni. Myślę że każdy chce zmian w PZPN ie ale teraz dochodzimy do najważniejszego pytania:
Kto się nadaję na prezesa PZPN ?
Na kogo zmienić resztę działaczy ?

Nawet jeśli akcja "koniec PZPN" to wielka mistyfikacja to:
Jeśli OZSK ma swoich kandydatów niech ich przedstawi i spróbuje wykreować przy pomocy Kibiców ale czy tacy kandydaci istnieją ? Nie musimy w przypadku zmian w PZPN na wszystko się zgadzać. Nad tym trzeba by się zastanowić czy są osoby kompetentne znające środowisko kibicowskie i od podszewki polską piłkę, którzy byliby w stanie coś zmienić.

Wyjście z sytuacji OZSK proponuje swojego kandydata na prezesa a My kibice robimy akcje pozwalającą wykreować tą osobę, jedynie tak można uniknąć zmian które nic nie zmienią a jeszcze pogorszą sytuację.
Dodam że nie jestem związany z OZSK ani "koniecpzpn" to moje prywatne przemyślenia z którymi nie wszyscy mogą się zgadzać. Jestem również kibicem odwiedzającym ligowe boiska i chce zmian !

skrzat1982

Post autor: skrzat1982 » 22.10.2009, 15:36

Ja nie rozumiem takiego podejscia, nie robmy nic, udawajmy, ze wszystko jest ok, poniewaz moze byc gorzej. Gdyby bylo takie podejscie w czasach komuny, to nigdy nie powstalaby Solidarnosc, a dzisiaj nadal bysmy mieli Polske Ludowa. A inna sprawa jest to, czy taka akcja moze przyniesc wymierzony efekt? Czas pokaze, choc gdyby nie szum wokol reprezentacji i PZPN, to Majewski nadal bylby selekcjonerem "tymczasowym". Moim zdaniem dwa najblizsze spotkania powinny byc rowniez zbojkotowane.

luc

Post autor: luc » 22.10.2009, 16:02

MuRPhY pisze:
luc pisze:Widać znowu wysyp zwolenników teorii spiskowych...jak zresztą w każdej inicjatywie, się znajdą jacyś maruderzy. Rozumiem lepiej nic nie robić, albo jak ktoś wyżej napisał, pośpiewać sobie "jeb** PZPN" to na pewno doprowadzi do wielu zmian...Mnie szczerze j**** kto za tym stoi i czy coś za to ma, jeśli zrobi porządek z tym betonowym, niereformowalnym syfem to niech sobie i prezydentem zostanie.
ku*** od wielu lat dzialaja w klubach stowarzyszenia kibicowskie dzial OZSK i wiele osob poswieca sily i srodki na nasza walke NASZA oddolna a nie jakis politykow i firm marketingowych... Ci ludzie nawet nie chodza na stadiony na kadre jezdza do Chorzowa i Kielc a maja byc glosem przewodnim? jesli to co robisz sprowadza sie do jebania PZPNu to sam sobie wystawiasz swiadectwo bo ogarnieci ludzie wiedza w jaki sposob moga u siebie w klubach dzialac...
no pewnie że działają Stowarzyszenia, tylko co z ich pracy do tej pory udało sie wywalczyc? niewiele jeśli nie nic (oczywiście mówie tu o kontaktach z PZPN bo we wspóldziałaniu z klubami są skuteczne), a nawet powiedziałbym że jest coraz gorzej, kary dla klubów za byle gówno, flagi muszę miec jakąś tam autoryzjcę, fransparetnów wieszać nie wolno....a mój fragmet o "j**** PZPN" był ironią...
Racja, lepiej mieć wyjebane na przyszłość. To, że rozwalą pezetpeenowski beton, nie oznacza, że później będzie lepiej - to jako "fani teorii spiskowych" chcemy uświadomić Wam (w większości zapewne wyborcom PO ). Jak ma być gorzej, a uwierz, że może, to ja już wolę ten obecny beton. Jak ktoś, kto wychwala PRL (czyli komunę w najczystszej postaci), ma być tym, który rozgoni postkomunistyczny beton i zaprowadzi porządek?! Chyba porządek na modłę Stalina czy Trockiego.

Ale ważne, żeby rozgonić ten beton. A później niech się dzieje, co chce. gieleciński na prezydenta!
a Ty pewnie PiS-iortem jestes ?? poza tym raz piszecie że są lewakami, raz że z PO, może sie jakoś jednoznacznie określcie ?? zresza nieważne, bo tu nie o partie polityczne chodzi. Jasne że ważna jest przyszłośc i nie można mieć wyjabane na nią, ale dla mnie juz gorzej byc nie może, jak napisałem wyżej cenzura flag, kary dla klubow z kazde zachowanie kibiców które sie "nie podoba", a niedługo zakaz stania na stadionie bo każdy ma siedziec...wiec z obecnym towarzystem wzajemnej adoracji jest źle i coraz gorzej, takze dla mnie jeszcze gorzej byc po prostu nie może.

Żeby było jasne, ważne jest działanie na każdym polu, również OZSK, tym bardziej teraz kiedy widac ze coś sie ruszyło, a cała ta akcja "koniec PZPN" jest medialna, a wiadomo jaka jest siła mediów. Teraz wspólne działanie OZSK I "koniec PZPN" może do czegoś doprowadzic, bo oni i tak nas wszystkich wrzucają do jednego wora.

osfp

Post autor: osfp » 22.10.2009, 16:42

nie dyskutuj. Jesteś Pisiorem i faszystą :lol:
Dajcie spokój nie ma sensu tłumaczyć :)
Obrazek

luc

Post autor: luc » 22.10.2009, 17:30

kocur1488 nie grzej sie tak, wdech wydech...faktycznie to nie Ty pisałes o tym że jest on z PO - sory, ale ktoś wyżej, także jedni pisza ze jest z SLD, jedni że z PO czy z konceru ITI...ja po prostu jestem zdania ze jak nic nie bedzie robic to na pewno nic sie nie zmieni, sprawę dobrze podsumował Stefanczos i w jego wersji ja jestem jednak za wariantem nr 2.

P do N

Post autor: P do N » 22.10.2009, 18:14

nie oklamujmy sie ze jaki by nie byl nowy zarzad to zawsze jednym glownych postulatow bedzie 'walka z chuliganstwem na stadionach' i ze zawsze to wszystko bedzie juz szlo w ta strone. takie jest prawo i tego wymaga 'cywilizowana europa'...
czyli wieksze kary, zakazy itd.

Wierny1950

Post autor: Wierny1950 » 22.10.2009, 19:53

Powtórzę jeszcze raz! Szkoda że na świecie nie ma samych bezinteresownych osób jak Wy!

Chwała wam za to.

Chłop coś zrobił, wybił się, ogarnął całą sytuacje i przekonał media do tej całej akcji. A co zyskali inni?

MBP1921

Post autor: MBP1921 » 22.10.2009, 20:07

Panowie, nieufność wobec gościa związanego z SLD jest naturalna. Tylko łajza mogła zapisać się do tej partii. Ale już zarzutu, że gość jest związany zawodowo z marketingiem nie rozumiem. To akurat może być duży atut. Właściwie już widać, że to jest zaleta. Różnica pomiędzy akcją koniecpzpn.pl a wszelkimi inicjatywami czysto kibicowskimi organizowanymi przez "kumatych" jest taka, że do tej pierwszej garną się ludzie, którzy są szarymi kibicami, "no name'ami" jak to się u nas przyjęło mówić. Jeśli media przykleją jakiejś akcji łatkę chuligaństwa, a tak jest ze wszelkimi stowarzyszeniami kibiców, to nie ma szans na masowość. A to oznacza, że nie ma szans na sukces. Bo jeśli tylko ekipy zbojkotują mecz, to efekt jest skromny. Jeśli uda się do tego nakłonić "Januszy", to jest to sukces, bo PZPN odczuwa to boleśnie - w kasie. A i sponsorzy się dwa razy zastanowią, czy wchodzić w układ z leśnymi dziadkami. Dlatego uważam, że nie można potępiać tej akcji. Trzeba ją wspierać. Ale trzeba też patrzeć gościowi na ręce. Bo faktycznie istnieje niebezpieczeństwo, że będzie chciał coś ugrać dla siebie i swoich protektorów... Tylko czy ktoś ma lepszy pomysł?
Jeśli zapomnę o Czarnych, niech Bóg zapomni o mnie.

obiektywny1

Post autor: obiektywny1 » 22.10.2009, 20:32

[link]

bunio5

Post autor: bunio5 » 22.10.2009, 21:19

Jestem przeciwko komuchom, ale teraz Panowie i Panie w wyjątkowej sytuacji olejmy to i złączmy się wspólnie w jednej, słusznej sprawie przeciwko pzpn. Niech nas polityka nie podzieli. Gwoli ścisłości ten koleś z koniecpzpn.pl jest z tej samej partii co lato :)
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

JuzekZKS

Post autor: JuzekZKS » 22.10.2009, 22:23

Ale kibice są durni, dają się prowadzić jakiś cwaniaczkom niczym barany na rzeź.
Przecież te cwaniaczki z koniecpzpn mają tylko jeden postulat::
wywalić kilku dziadków na czele z :Lato, Kręciną, Engelem, PIechniczkiem i Majewskim - nic więcej. Taka sama inicjatywa jak zastąpienie Dziurowicza Listkiewiczem. Otwórzcie oczy.
Nie po to ich tak wspiera TVN.
Już teraz na forach kibicowskich pojawiają się uwagi, że może ci z KoniecPZPN.pl są podejrzani, ale za to jacy skuteczni...

DennisWise

Post autor: DennisWise » 23.10.2009, 00:06

Cała ta akcja ze stroną koniecpzpn.pl to jest jedna wielka ściema a dokładnie wożenie się na zdesperowanych kibicach reprezentacji którzy mają dość tego burdelu w polskiej piłce. Wpisanie do cv "organizator udanej akcji koniecpzp.pl" to praktycznie przepustka do miesięcznych zarobków tow.Laty, kilkucyfrowej ceny sprzedaży domeny a może nawet legitymacji poselskiej.Genialny zarobkowy pomysł marketingowy na wzór gównianej naszej klasy. Kto miał ubić interes na tym to już dawno ubił. Jeśli ktoś myśli że po nowej władzy kiedy Boniek wkońcu zostanie prezesem cokolwiek się zmieni w PZPN jest naprawdę dużym optymistą. PZPN trzeba rozpieprzyć zaczynając od podokręgów piłkarskich, poprzez OZPN i ZPN a kończąc na Miodowej. Bo ludzie w nich pracujący mentalnie zostali w latach 90tych a niektórzy nawet w 60tych.

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 23.10.2009, 08:14

póki co mamy szum medialny i bojkot Chorzowa - to na plus dla koniecpzpn.pl. Teraz akcja znicz i zobaczymy co z niej wyjdzie. Jakie plusy mają OZSK? Co udało się załatwić w walce z PZPN? większość ludzi z małych klubów i być może też wiekszość z tych dużych niewiele wie o działalności OZSK w tym temacie więc jest szansa przedstawić swoje racje i argumenty, metody i sukcesy. Ja póki co oddzielam obie strony, bo OZSK walczy bardziej o ligę.
Mnie to lata koło d... z jakiej opcji politycznej jest gość, dla mnie każdy z nich (polityków) tylko na ustach ma wypisane piękne deklaracje i chęc pomocy, a przy korytku myśli już tylko o sobie...
Idealne rozwiązanie to połączenie sił, tylko czy OZSK jest w stanie zaakceptować konkurencję? Razem na pewno można więcej, bo wspólny głos kumatych i pikników będzie słyszalny szerszym echem...

przemek82

Post autor: przemek82 » 23.10.2009, 09:28

Wswzystko pieknie ladnie,tylko co bedzie jesli za Late i jego spolke wstawiony bedzie ktos typu Miklas czy inny Walter?TVN nagle przestaje cisnac z nami(kibicami) a jezdzi po pZPN?Ci panowie pojawiaja sie z nikad z haslem "koniecpzpn" i chca wielkich zmian,podaja sie za Wielkich kibicow ale jak sam twierdzi jeden z organizatorow kibicuje Legii ale wyniki zna z gazet!!!Przecierz to jest ku*** smieszne!Nie neguje postawy i dzialania ludzi z kpzpn bo dobrze sie dzieje tylko nie jestem przekonany co do ideii dzialania tych ludzi.

Napoleon

Post autor: Napoleon » 23.10.2009, 09:47

Ty jest za PO! A ty za PIS! A tamten jeszcze za SLD! K***a ale żenada. I czym wy się różnicie od tych pajaców co ich wstrętne gęby całymi dniami w tv pokazują. Może sobie zaczniecie podsłuchy zakładac i specsłużby nasyła. Ubi concordia ibi vixtoria! Mówi wam to coś. Chyba nie i dlatego z tej akcji nic nie będzie. Nie dlatego że za końcempzpn stoi jakiś komuch, żyd, pedał, piknik, terrorysta czy jeszcze jakiś inny wspierany przez CBA, CIA albo Mossad. Mam to w d**** kim on jest i kto go wspiera. Ważne że jego działania zyskały większy wydźwięk i efekt niż wszystkie J***ć PZPN! na raz wzięte. A my zamiast iść tym tropem kłućmy się dalej kto za kim jest i czy Tusk jest piękny. Niech tylko media podchwycą że wśród kibiców jest podział w tej sprawie i wszystko będzie można o kant d*** rozbić.

kkk

Post autor: kkk » 23.10.2009, 11:44

Dla wszystkich, twierdzących,że OZSK nic nie zrobiło w sprawie protestu przeciw PZPN: chciałbym przypomnieć, że niedawno odbyło się spotkanie zarządu OZSK z zarządem PZPN i Ekstraklasy S.A.. Więcej na temat tego spotkania przeczytajcie sobie tutaj:
[link]

A co uzyskano?
1. Nowelizacja uchwały o flagach i transparentach, którą do końca zeszłego tygodnia miało przygotować OZSK.
2. Do początku rundy wiosennej ma zostać przygotowany karomierz.
3. Do początku rundy wiosennej powstanie nowy katalog znaków zakazanych przy udziale OZSK.
4. Nowelizacja regulaminu przygotowana przez OZSK.
5. Wejście karty identyfikacyjnej od rundy wiosennej.
6. Związek zaprosi dwóch przedstawicieli OZSK na grudniowy zjazd oraz będzie dążył do sytuacji, w której OZSK uzyska mandat.
7. Związek rozważy wpis do warunków licencyjnych.
8. Wysłuchano niepokojów OZSK co do nadużywania zakazu klubowego.
9. Przedstawiono problem nadużywania wybiegu remontu stadionów, aby nie przyjmować kibiców gości. Uzyskano poparcie dla tego postulatu.
10. Uzgodniono konieczność cykliczności tego rodzaju spotkań.

Także nie wiem o co się dopierdalacie.
tu ta nowa uchwała:

Uchwała (Projekt)
w sprawie szczegółowych zasad eksponowania transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów na zawodach piłkarskich

I. Na podstawie art. 34 § 1 pkt r) i art. 7 § 1 Statutu PZPN w związku z § 22 i 23 Uchwały nr III/71 z dnia 17 grudnia 2008 roku Zarządu PZPN w sprawie przyjęcia Regulaminu Wydziału ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich postanawia się, co następuje:

1. Zabronione jest na zawodach piłkarskich:
a) prowadzenie jakiejkolwiek działalności politycznej;
b) eksponowanie transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów o charakterze politycznym, jak również dotyczących działań, w tym wyborczych, jakichkolwiek ugrupowań i/lub partii politycznych.

2. Zabronione jest prezentowanie na transparentach, flagach, banerach lub innych podobnych przedmiotach albo eksponowanie napisów, symboli, rysunków wyrażających treści:
a) totalitarne, faszystowskie, komunistyczne, anarchistyczne, rasistowskie;
b) inne nawołujące do nietolerancji, szowinizmu, ksenofobii, chuligaństwa, wulgarne lub zachęcające do zachowań agresywnych;
c) obrażające jakikolwiek klub lub jego przedstawicieli;
d) nie związane z klubem lub rozgrywkami, za wyjątkiem napisów, symboli, rysunków okazjonalnych nawiązujących do wydarzeń historycznych o wymowie patriotycznej upamiętniającej pamięć narodu polskiego oraz społecznej związanych z aktualnymi wydarzeniami (np. uczczenie pamięci ofiar katastrof).

3. Upoważnia się Wydział ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich PZPN do opracowania przy udziale przedstawicieli organizacji kibiców, celem zatwierdzenia przez Zarząd PZPN uaktualnionego szczegółowego katalogu symboli zakazanych.

4. Przyjmuje się następujące zasady procedury eksponowania transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów:

a) W przypadku transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów kibiców miejscowych, klub na przedmeczowym spotkaniu organizacyjnym musi podać delegatowi PZPN imię i nazwisko oraz telefon kontaktowy swego przedstawiciela/osobę odpowiedzialną za prawidłową ekspozycję transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów;

b) W przypadku transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów kibiców przyjezdnych klub w Informacji Klubu Gościa lub na przedmeczowym spotkaniu organizacyjnym musi dodatkowo podać delegatowi PZPN imię i nazwisko oraz telefon kontaktowy swego przedstawiciela/osobę odpowiedzialną za prawidłową ekspozycję transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów;

c) W przypadku naruszenia niniejszej uchwały, a w szczególności ekspozycji transparentów, flag, banerów lub innych podobnych przedmiotów, zawierających treści, o których mowa w pkt 1 b) i 2 a) – d) niniejszej uchwały delegat PZPN upoważniony do jest do przerwania zawodów i/lub podjęcia decyzji o ich zakończeniu jedynie w przypadku bezskutecznego wezwania organizatora zawodów do niezwłocznego usunięcia transparentu, flagi, baneru lub innego podobnego przedmiotu naruszającego zasady określone w pkt 1 b) i 2 a) – d) niniejszej uchwały.

d) Jednorazowa prezentacja związana z konkretnym meczem lub wydarzeniem (tzw. oprawa) nie może zawierać treści, o których mowa w pkt 1 b) i 2 a) – d) niniejszej uchwały.

5. Za naruszenie zasad określonych w pkt. 4 niniejszej uchwały można orzec wobec klubu, z którego kibice pochodzą, kary przewidziane w regulaminie dyscyplinarnym PZPN, a w szczególności:
a) karę pieniężną;
b) karę zakazu rozgrywania meczów w określonym czasie, bez udziału publiczności na części lub na całym obiekcie sportowym w miejscowości będącej siedzibą klubu lub
c) zakaz udziału dla zorganizowanych grup kibiców w meczach wyjazdowych.

W przypadku niemożności zidentyfikowania kibiców zespołu gospodarzy lub gości powyższą karą zostanie ukarany klub, będący gospodarzem meczu.

uchwała weszła w życie, PZPN zakończył współpracę z Nigdy Więcej, powstaje wydział ds. kibiców w składzie 2 działaczy i 3 kibiców.

piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... » 23.10.2009, 12:07

i o to mi chodziło, by OZSK publicznie nam kibicom pokazywało co się dzieje, co zrobiło, co zamierza zrobic, bo nie każdy ma takie informacje. Brakuje mi w tym co robi OZSK walki o bilety na mecze reprezentacji!!! Poddaję pomysł

JuzekZKS

Post autor: JuzekZKS » 23.10.2009, 13:21

Nieźle się tu niektórzy ośmieszają. Jeden się żali że OZSK nic nie zrobił i nie ma efektów, prawda jest inna. Ale skąd ma to wiedzieć taki zwykły kibic, skoro dla niego rzeczywistością jest to jak świat przedstawia TVN który bardzo wspiera kpzpn

Nagle znalazły się łepki co kibicami są od tygodnia ? Patologie w polskiej piłce, korupcja, pogarda dla kibiców, cenzura, współpraca z takimi typami jak Nigdy Wiecej, wspierania lewactwa czego dotyczy ?? Ligi czy reprezentacji ?

Najgorsze jest w tym, że w mediach funkcjonuje pogląd że protest jest przeciwko słabej grze reprezentacji i jest to wielka zasługa cwaniaczków z kpzpn.

Przejrzyjcie na oczy. :!:
nie wystarczy wyrzucenie Laty, pracę trzeba rozpocząć od okręgów
Mecze kadry bojkotować, ale niech nie będzie to zasługa przypadkowych ludzi próbujących zrobić na tym biznes

DuchTSW

Post autor: DuchTSW » 23.10.2009, 15:28

[link]
jak dla mnie dosc kontrowersyjny artukuł
"Przyjażn jest wszystkim to cos wiecej niz talent wiecej niz wladza nigdy o tym nie zapominaj "

litar

Post autor: litar » 23.10.2009, 17:33

Proszę tutaj nie wrzucać materiałów OZSK. Jeżeli uznamy to za stosowne, to sami coś wrzucimy. I tylko pewniaki i konkrety, a nie materiały z rozmów, które ktoś tutaj wrzucił.

litar

Post autor: litar » 23.10.2009, 17:38

kkk pisze: uchwała weszła w życie, PZPN zakończył współpracę z Nigdy Więcej, powstaje wydział ds. kibiców w składzie 2 działaczy i 3 kibiców.
Uchwała nie weszła w życie, to jedynie projekt
PZPN nie zakończył współpracy z Nigdy Więcej
Nie wydział tylko komórka i nie jest jeszcze ustalone w jakim składzie

Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew » 24.10.2009, 15:45

wp.pl
29 października Zarząd PZPN ma uchwalić nowe prawo dotyczące wnoszenia i wywieszania na stadionach flag i transparentów - poinformował serwis legialive. Nowe ustalenia to bez wątpienia sukces kibiców w wojnie z piłkarską centralą.

Kibice nie będą już musieli zgłaszać przed meczem, jaką flagę, czy hasło chcą wywiesić na trybunach. W myśl obecnych przepisów o tym, co może pojawić się na obiekcie decyduje wcześniej Wydział Dyscypliny, albo obserwator przed meczem. "Samowolki" jednak nie będzie. Jeśli kibice przekroczą granicę, posypią się kary.

REKLAMA Czytaj dalej

W myśl nowej uchwały zniknie także dotychczasowa lista symboli zakazanych, oparta w głównej mierze na katalogu Stowarzyszenia "Nigdy Więcej". Nową listę zakazanych symboli opracowali sami kibice.

Kompromis osiągnięto na spotkaniach Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców z przedstawicielami PZPN i Ekstraklasy S.A.

Przypomnijmy, że przeciw obowiązującym obecnie regulacjom fani w ostatnich tygodniach ostro protestowali. Powstrzymywali się m.in. od dopingu na meczach. Związkowe prawo nazywali zaś "cenzurą na stadionach". Z powodu wcześniejszego nie zgłoszenia flagi ukarana została m.in. Lechia Gdańsk. Jej fani podczas meczu z Wisłą Kraków wywiesili patriotyczny transparent dotyczący wrześniowej napaści Związku Radzieckiego na Polskę.

JS
Muszę powiedzieć, że humor mi się poprawił. :)

bunio5

Post autor: bunio5 » 24.10.2009, 20:40

Jak wyglądała akcja znicz w Waszych miastach? W Kłodzku 13 osób plus te, które dochodziły później pod siedzibą Podokręgowego ZPN.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

Wilkowy

Post autor: Wilkowy » 24.10.2009, 20:55

[link] I gdzie ci wszyscy zarejestrowani ludzie ??
Obrazek

ODPOWIEDZ