Polska-Słowacja 14.10.09

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
szczena_uns

Re: Polska-Słowacja 14.10.09

Post autor: szczena_uns » 03.10.2009, 01:04

Ja odpuszam mecze w kraju , nastawiam się tylko na wyjazdy i tak prawdę mówiąc niech nikt mi tu niepierdoli że bilety to mały procent bo jeżeli wynajmują stadion to ponoszą [link] organizacyjne - policja , ochrona , catering , wynajcie stadionu ... przypomnijcie sobie mecz kadry bodajze z węgrami lub japonią ( dokładnie niepamiętam ) na stadionie Widzewa gdzie było bardzo mało ludzi i na nastepny mecz zrobili bardzo tanie bilety na śląski i był praktycznie cały stadion ( bodajze kolumbia lub mecz we Wronkach ) gdzie w mediach napierdalali jak to kibice olali mecz i jak im koszty organizacji się niezwróciły .
Serbowie protestowali , tam stadion był praktycznie pusty , co widzieliśmy na Belgradzkiej Maracanie .
Mam wyjebane kto organizuje ten protest , czy piknik czy ktoś kumaty lecz bynajmniej stara się coś zrobić i ruszyć nasze społeczeństwo a to czy się uda czy nie to tylo zalerzy od nas samych , bo biadolenie na necie o pierdołach i marudzenie to nic nam dobrego nieprzyniesie tylko trzeba się za coś wziąść bo niedługo będzie jeszcze gorszy bajzel po meczu w Pradze gdzie będzie napewno ciekawie
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

iparts.pl
^zKs^

Post autor: ^zKs^ » 03.10.2009, 01:54

no wiadomo ze kilka tys. januszy zawita ale h** z nimi wezma se capeczke szaliczek zeby było cieplej i posiedzą 90min.
Mimo to ze nasz los był okrutny,głos historii smutny to jest POLSKA moja Ojczyzna!

Wierny1950

Post autor: Wierny1950 » 03.10.2009, 12:30

A najśmieszniejsze są głosy typu zaśpiewamy "PZPN PZPN ....." i ich to ruszy :roll: No na pewno będzie to straszny cios a raczej kolejna okazja dla mediów żeby nam dokopać a do protestu media się dołączą.

tomek89

Post autor: tomek89 » 03.10.2009, 21:03

Nowy rzecznik Polskiego Związku Piłki Nożnej już działa! Janusz Atlas straszy, że działania mające na celu bojkot meczu reprezentacji Polski ze Słowacją może sprawić, że nasz kraj straci... Euro 2012.

Pewne środowiska namawiają do nie kupowania biletów na mecz Polska - Słowacja (14 października) wyjaśniając, że w ten sposób sponsoruje się PZPN. Bojkot jest wspierany przez stronę koniecpzpn.pl, na której zarejestrowało się już 52 tysiące osób.

- Jeżeli faktycznie dojdzie do jakiegokolwiek bojkotu, to nie będzie to sprawa PZPN. Wierzymy, że jednak nic takiego nie będzie miało miejsca, a te wszystkie informacje o nie kupowaniu biletów to sprawka jakiejś grupki chuliganów - powiedział Janusz Atlas. Nie dodał, że ta grupka liczy ponad 50 tysięcy osób.

Rzecznik PZPN uważa, że w całej historii futbolu nigdy nie doszło do bojkotu meczu, a gdy przytoczono mu przykład zbojkotowania spotkania przez serbskich kibiców odpowiedział: - Nie wiem, o co chodziło wówczas serbskim kibicom. Prawda jest jednak taka, że Serbia nie dostała od UEFA prawa do organizowania takiej imprezy, jak mistrzostwa Europy. A przez takie inicjatywy, jak bojkotowanie meczu ze Słowacją, Polska może nawet stracić Euro 2012.

Najtańszy bilet na mecz Polska - Słowacja kosztuje 40 złotych. Kto uważa, że w ten sposób uratuje naszemu krajowi Euro 2012, niech czym prędzej nabędzie wejściówkę.
[link]

^zKs^

Post autor: ^zKs^ » 04.10.2009, 01:52

typowe pierdolenie bez sensu !
Mimo to ze nasz los był okrutny,głos historii smutny to jest POLSKA moja Ojczyzna!

ODRAFan

Post autor: ODRAFan » 04.10.2009, 02:00

Zgodnie z nowa ustawa o bezpieczenstwie imprez masowych, liczba ochroniarzy zalezy od liczby krzeselek, a nie sprzedanych biletow. Wiec jesli na mecz zostanie dopuszczony stadion z ~40.000 krzeselek, a ludzi bedzie ~4.000 to koszty beda ogromne. Powiem tylko, ze koszty ochrony zwyklego meczu (nie o podwyzszonym ryzyku) w ekstraklasie na stadionie ~10.000 to co mecz 70.000zl.
Odra Opole

Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC » 05.10.2009, 20:32

wp.pl | dodane 2009-10-05 (18:20)

W przyszłą środę reprezentacja Polski zmierzy się w Chorzowie ze Słowacją w ostatnim meczu eliminacji do mistrzostw świata. Wiele wskazuje na to, że spotkanie to będzie o przysłowiową pietruszkę. Nie wiadomo, jak zachowają się sfrustrowani kibice podczas tego starcia i czy w ogóle stawią się w dużej liczbie na "Śląskim".

Od kilku tygodni w internecie trwa kampania zachęcająca fanów do pozostania w domach i nie finansowania PZPN poprzez kupno biletów na to spotkanie.Jednym z pierwszych piłkarzy, który zabrał głos w tej sprawie jest Ireneusz Jeleń.

Snajper AJ Auxerre, który prawdopodobnie wystąpi w ostatnich spotkaniach eliminacyjnych (z Czechami w Pradze 10.10 i ze Słowacją w Chorzowie 14.10), w wywiadzie dla "Faktu" jasno stwierdził, że reprezentacja gra dla kibiców, a nie działaczy. - Podpisuję się pod tym, co powiedział Jurek Dudek. My, piłkarze, gramy przecież dla kibiców, a nie dla działaczy. Bez dopingu fanów będzie nam trudniej pokonać rywali, bo nasza walka straci sens - wyjaśnił Jeleń.

Sytuację piłkarzy można zrozumieć. To nie oni są winni chorej sytuacja, jaka panuje w Polskim Związku Piłki Nożnej. Prawda jest jednak taka, że kwoty ze sprzedanych wejściówek trafią właśnie do kasy związku. Nie zmienia to jednak faktu, że na konflikcie między PZPN, a kibicami, najbardziej stracą piłkarze.

Frustracji kibiców również nie można się dziwić. Po odejściu Michała Listkiewicza wszystko miało zmienić się na lepsze. Nowy prezes, Grzegorz Lato obiecywał całkowitą zmianę wizerunku całego związku. Złośliwi mówią, że były napastnik reprezentacji spełnia tę obietnicę bardzo skrupulatnie - tylko zmiany idą nie w tę stronę, co powinny. Zaraz po wyborach nowego prezesa przebijały się głosy, że kibice jeszcze zatęsknią za "Listkiem". Widząc obecną frustrację fanów, można śmiało powiedzieć, że słowa te były prorocze.

Oprócz chęci zbojkotowania ostatniego meczu Polaków w eliminacjach MŚ, sympatycy futbolu w naszym kraju chcą zorganizować marsz przeciwko pracy obecnych władz Polskiego Związku Piłki Nożnej. Takie postępowanie popierają nawet byli ligowcy. - Wszyscy widzimy co się dzieje naszej piłce. Jeśli kibice chcą wyjść na ulicę, to powinien być to ważny sygnał dla ludzi PZPN, że coś jest nie tak. To oni, a nie działacze mają być zadowoleni oglądając mecze reprezentacji i klubów ligowych. Ale czy taki marsz coś zmieni? - zadaje pytanie w "Futbol News" były snajper m.in. Ruchu Chorzów - Mariusz Śrutwa.

Inicjatywę popiera Maciej Telecki. - Ja chętnie poszedłbym w takim marszu. Na własnej skórze przekonałem się co dla prezesa Lato znaczy uczciwość - stwierdza tajemniczo na łamach "Futbol News".
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl

Lato się skończyło, czas na wykopki !

Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)

bunio5

Post autor: bunio5 » 05.10.2009, 20:36

Skoro grają dla kibiców to ja się pytam, gdzie piłkarze byli jak nie dostaliśmy biletów na Słowenię?
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

Slavia_SCC

Post autor: Slavia_SCC » 05.10.2009, 20:41

bardzo dobre pytanie, dodać należy jeszcze gdzie byli jak okrojone zostały bilety na mecz z Czechami?

no i :twisted: już tak z przekory :lol: gdzie w ogóle byli myślami w Słowenii? bo na boisku na pewno nie :roll:

drodzy Panowie jeśli dojdzie do tego marszu, trzeba się będzie wywiązać ze zobowiązań :lol:
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl

Lato się skończyło, czas na wykopki !

Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)

lsz

Post autor: lsz » 05.10.2009, 21:34

bunio5 pisze:Skoro grają dla kibiców to ja się pytam, gdzie piłkarze byli jak nie dostaliśmy biletów na Słowenię?
I super. Kibice są z nami na dobre i na złe. Ale słyszałem, że nie mieli możliwości kupienia biletów na mecz w Mariborze, bo PZPN przeznaczył wszystkie dla działaczy i sponsorów. No to teraz jestem ciekawy, kto zaśpiewa z nami hymn, kto będzie nas wspierał. Dla mnie to wręcz skandaliczna decyzja. Kibice byli z nami wszędzie, jeździli w najdalsze zakątki świata i zawsze wspierali. A do Mariboru nie mieli nawet szansy kupić wejściówek...
[link]

zsymon

Post autor: zsymon » 06.10.2009, 14:47

[link]

8)

buttersOi

Post autor: buttersOi » 06.10.2009, 16:06

[link]
Jak powiedział stary Góral będzie Polska aż za Ural, za Uralem będą Chiny was nie będzie skurwysyny!

KLR_/\_1906

Post autor: KLR_/\_1906 » 06.10.2009, 16:56

[link] podobny artykuł na onecie ;]
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!!

tomek89

Post autor: tomek89 » 06.10.2009, 17:19

chyba o to nam chodziło 8)

martinezzg

Post autor: martinezzg » 07.10.2009, 22:27

pewno na stadion przyjdzie troche ludzi - a mendy z pzpn sie będą smiac ze protest nie wyszedł - kur...a ludzie choc raz dajmy im to odczuć ze nie zawsze będą wygrani..
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

bananlegia

Post autor: bananlegia » 08.10.2009, 19:42

Prezes PZPN Grzegorz Lato nie zamierza podejmować żadnych działań, które mogłyby zapobiec zapowiadanemu przez kibiców bojkotowi meczu Polska - Słowacja, który odbędzie się 14 października w Chorzowie. Nic, poza "mową trawą", która jeszcze bardziej utwierdza kibiców w przekonaniu, że postępują słusznie.

Lato zapowiedział tylko, że osobiście spotka się z fanami reprezentacji. Jak, gdzie, kiedy i z kim dokładnie - tego nie wiadomo. Tymczase kibice nie kupują biletów na spotkanie ze Słowacją, które są bardzo drogie - najtańsze wejściówki kosztują 40 złotych.

W efekcie chorzowski stadion może świecić pustkami. "W ten desperacki sposób fani chcą wyrazić swoją dezaprobatę wobec tego co dzieje się z naszym futbolem" - pisze "Fakt".

A jak postawę kibiców komentuje Grzegorz Lato? - Jest to dla mnie skandal. Jak słyszę komentarze byłych reprezentantów, którzy namawiają kibiców do odpuszczenia tych spotkań, to brak mi słów. Kibic powinien być z kadrą na dobre i na złe - mówi prezes PZPN. Z kadrą może i powinien, ale z PZPN-em już nie.

Protest kibiców popiera dziennikarz "Faktu" Przemysław Rudzki. - Nie zapłaciłbym, żeby oglądać ten szajs i jeszcze nabijać kabzę paru kolesiom z PZPN, w tym zbulwersowanemu bojkotem meczu pana Laty. Aż tak nie zgłupiałem dla piłki. Wy też miejcie swój rozum - pisze Rudzki.

WP.PL/Fakt

^zKs^

Post autor: ^zKs^ » 08.10.2009, 19:51

pismiaki nadal nic nie rozumieja,Lato tez, ze nie chodzi tu o postawe piłkarzy tylko to jest protest skierowany przeciwko pzpn

ock

Post autor: ock » 08.10.2009, 23:54

bunio5 pisze:Skoro grają dla kibiców to ja się pytam, gdzie piłkarze byli jak nie dostaliśmy biletów na Słowenię?
Gdybyś nie wiedział to piłkarze podarowali parenaście biletów na polski sektor polskim kibicom i to nie piknikom .. zamiast dać swoim rodzinom , więc jak jesteś niedoinformowany to czasami coś poczytaj , a nie wywiązuj się z powiedzenia "byle się napiąć , byle coś napisać " to samo do kolegi Slavia_SCC .
Stal Gorzyce

bunio5

Post autor: bunio5 » 09.10.2009, 11:05

ock pisze:
Gdybyś nie wiedział to piłkarze podarowali parenaście biletów na polski sektor polskim kibicom i to nie piknikom .. zamiast dać swoim rodzinom , więc jak jesteś niedoinformowany to czasami coś poczytaj , a nie wywiązuj się z powiedzenia "byle się napiąć , byle coś napisać " to samo do kolegi Slavia_SCC .
Tego to akurat nie wiedziałem. Nikt nie jest alfą i omegą. A do napinających się to ja nie należę.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

starzik64

Post autor: starzik64 » 09.10.2009, 14:30

^zKs^ pisze:pismiaki nadal nic nie rozumieja,Lato tez, ze nie chodzi tu o postawe piłkarzy tylko to jest protest skierowany przeciwko pzpn
A Wy dalej nie rozumiecie, że tego protestu w taki sposób jak Wy nie rozumie 95% go popierających. Protest jest tak popularny właśnie z powodu wyników. Utwierdzają mnie o tym rozmowy ze wszystkimi wkoło. Przed meczem z Irlandią protest miałby poparcie 5% czyli właśnie tylko czynnie kibicujących.
Dlatego dziś dostałem bilet i pir***ole ten protest

Patriota_ZS

Post autor: Patriota_ZS » 09.10.2009, 15:22

[link]

biorąc pod uwage statystyke tej strony 80tyś ludzi wie oco chodzi dlamnie to dużo
Obrazek

starzik64

Post autor: starzik64 » 09.10.2009, 15:37

80 tys. ludzi wie, o co chodzi, ale to nic nie zmienia. Bo nadal uważam, że ogromna większość z nich weszła na tą stronę i dokonała pełnego poświęcenia aktu rejestracji po przegranej ze Słowenią.

krakowski

Post autor: krakowski » 09.10.2009, 16:16

Nie wiem ile w tym prawdy ale dziś w radiu RMF podano info że na tą chwilę sprzedano około 1200 biletów przez neta plus około 3000 zamówionych i częściowo sprzedanych biletów przez śląski związek piłki nożnej. Do tego dochodzi 4000 biletów zamówionych przez Słowaków.

rcn2

Post autor: rcn2 » 09.10.2009, 17:28

z tym ze mysle ze Slowakow nie przyjedzie do Nas 4 tys poprostu sie boja tym bardziej ze maja w pamieci Nasze balety w Bratyslawie!!Czesi po calej Europie tez jerdza w kilka tysiecy piknikow ale jezdza!!a u Nas gdzie Mieli najblizej bylo Ich pare stowek!!

Chino XL

Post autor: Chino XL » 09.10.2009, 21:39

Rzeczywiście, z kilku źródeł wynika, że jak do tej pory, polskim kibicom sprzedano 4 tysiące biletów.
No Pasaran, krzyczeli komuniści
No Pasaran a jednak my przeszliśmy

ketanol

Post autor: ketanol » 09.10.2009, 22:28

rcn2 pisze:z tym ze mysle ze Slowakow nie przyjedzie do Nas 4 tys poprostu sie boja tym bardziej ze maja w pamieci Nasze balety w Bratyslawie!!Czesi po calej Europie tez jerdza w kilka tysiecy piknikow ale jezdza!!a u Nas gdzie Mieli najblizej bylo Ich pare stowek!!
Słowacy mają jakiś protest u siebie od pewnego czasu i raczej nie pojawią sie zorganizowaną większą grupa..

hazzan

Post autor: hazzan » 10.10.2009, 14:30

Spotkanie władz PZPN z przedstawicielami kibiców

W środę, 7 października 2009 r. w siedzibie PZPN prezes Grzegorz Lato przyjął delegację kibiców polskiej piłki.

Dyskutowano o najbardziej nurtujących ich problemach. W pierwszej kolejności omówiono warunki tzw. opraw stadionowych na meczach drużyn klubowych. Ustalono również zasady, na jakich w bliskiej przyszłości wywieszane będą transparenty kibiców na trybunach. Rozmawiano również na temat bojkotu drużyny narodowej przez grupę uzurpującą sobie prawo do reprezentowania wszystkich kibiców w Polsce. Goście jednoznacznie stwierdzili, że demonstracyjny bojkot meczu Polska – Słowacja na Stadionie Śląskim w Chorzowie, w dniu 14 października 2009 r. pozbawiony jest jakiegokolwiek sensu, bowiem prawdziwy kibic jest z biało-czerwonymi na dobre i na złe.
Było to pierwsze z kilku zaplanowanych spotkań konsultacyjnych władz PZPN z sympatykami polskiego futbolu.

(pzpn.pl)

Patriota_ZS

Post autor: Patriota_ZS » 10.10.2009, 15:41

Haha PZPN mnie już teraz rozwalił na maksa, mój brat dostanie Bilet na mecz ze szkoły(liceum) o Wartości 70zł dlatego ,że uwaga : Moja Mama w terminie zapłaciła komitet rodzicielski czy jak o sie tam nazywa, czy ktoś wie czy w innych szkołach na Śląsku też tak jest

Coś czuje ,że bilety będą rozdawane niedługo za kilo puszek aluminiowych
Obrazek

hazzan

Post autor: hazzan » 10.10.2009, 16:11

Zbigniew Koźmiński

wiceprezes Piasta Gliwice, były rzecznik PZPN-u:

Ten cały bojkot to zwyczajne dorabianie ideologii. Zainteresowanie meczem ze Słowacją jest słabe, bo to spotkanie bez stawki. Nie rozumiem komu tych paru protestujących głupków chce zaszkodzić? To uderzenie w reprezentację, a nie w PZPN. Budżet związku jest przecież stabilny, a wpływy z biletów stanowią tylko jego mały ułamek. Zgadzam się tylko z tym, że ceny biletów na to spotkanie powinny być trochę niższe. Z drugiej strony nie ma co jednak robić Caritasu - w końcu to mecz reprezentacji Polski. Spodziewam się, że na Stadionie Śląskim pojawi się 10-15 tysięcy kibiców.

(całość: [link] )

Pokerzysta

Post autor: Pokerzysta » 10.10.2009, 22:11

Wygląda na to ze dla Słowacji mecz u Nas będzie o życie bo o stracie punktów przez Słowenie w San Marino mogą zapomnieć.Ciekaw jestem ich liczby

hazzan

Post autor: hazzan » 11.10.2009, 18:53

Mariusz Lewandowski:
Mecz ze Słowakami będzie ciężki, nam nie jest łatwo grać co cztery dni, a po porażce - to już w ogóle. Spójrzmy prawdzie w oczy, budujemy nową drużynę. Przed Słowacją jest "smaczek", oni muszą zdobyć punkt, żeby wyprzedzili Słoweńców. Czekamy więc na motywację ze strony Słoweńców. Jeśli chcą byśmy zagrali z jeszcze większym charakterem niż zamierzamy, niech dzwonią do naszej federacji i złożą jakąś ofertę. Może to będzie dodatkowy bodziec dla młodych piłkarzy?
(żródło: [link] )

[link]

[link]

Davidian

Post autor: Davidian » 11.10.2009, 20:51

Lewandowski grać w reprezentacji to honor i duma a ty p********* o bonusach ze Słowenii jak takie coś czytam to coś mnie strzela

Adicek

Post autor: Adicek » 11.10.2009, 21:48

na tv silesia podobno sa tez bliety do wygrania na mecz wystarczy zadzwonic jak graja tam jakas liste przebojow

chorazy.torpeda

Post autor: chorazy.torpeda » 11.10.2009, 22:43

Mam wrażenie że cała nasza Kadra nie wspominając o pzpn to pierdolona banda tumanów ,zwykłych partaczy i oszołomów którym sie tylko wydaje że są piłkarzami a trener ze jest trenerem,nawiązuje do:
Lewandowski:Mysle że w 1 połowie zagraliśmy niezły mecz..
Majewski:Uwazam że mimo wyniku zagraliśmy całkiem niezłe spotkanie..
pora umierać.

JSC

Post autor: JSC » 11.10.2009, 22:46

Majewski jak trenował Cracovię to tak zawsze mówił i to najbardziej właśnie wkurwiało. Ale temat raczej nie o osiągnięciach sportowych tych partaczy
Obrazek

tomekbar24

Post autor: tomekbar24 » 12.10.2009, 12:19

Do wszystkich tych co p.i.e.r.d.o.l.ą protest. Czy Wy nie rozumiecie że to PZPN nie chce Was na stadionach. Gdzie byliście jak Polacy grali w Mariborze, na stadionie czy pod stadionem - bo PZPN co zrobiłz biletami. Dlaczego PZPN odesłał 500 biletów na mecz Czechy-Polska z powrotem do federacji czeskiej. Statystycznie bilet na mecz Polska -Słowacja kosztuje 80 zł. Pomnóżcie to przez 47000 biletów to wychodzi ponad 3 500 000 zł, więc niech nie gadają bzdur że to dla pzpn są małe pieniądze. PZPN nie chce Was na stadionie a wy się tam pchacie. Robią z Was durni mówiąc że z kadrą się jest na dobre i na złe, to dlaczego postąpili z Nami kibicami w taki sposób w Mariborze czy z biletami na Czechy nie chcąc Nas na meczu. I protest nie jest przeciwko słabej grze Polaków ale przeciwko działaniom PZPN-u. Chociaż po tym co nasi kopacze pokazali w 3 ostatnich meczach to woła o pomstę do nieba, no i ich wypowiedzi o dobrej grze, dobrej strategii czy wspaniałej obronie i bardzo dobrym ataku. My kibice już przyzwyczailiśmy ich do tego że po każdej kolejnej porażce jest wszystko ok, bo nic się nie stało Polacy nic się nie stało. Śpiewamy to częściej niż jakąkolwiek inną piosenkę. My kibice dlas kadry robimy dużo, jeździmy, wydajemy zarobione pieniądze, kibicujemy - a co dostajemy w zamian od PZPN-u: kary, zakazy, zamknięcia stadionów, brak biletów na kadrę i całe te gówno w postaci 300 osób zatrzymanych za korupcję, ale to nie wina PZPN-u przecież. A czyja się pytam. Więc jeżeli idziecie na mecz to kupcie najdroższe bilety aby władza PZPN mogła sobie dać większe premię za wzorowcy system pracy. Za wspaniałą pracę z młodzieżą, za wspaniały skauting i itp. Pozdrawiam
Uwaga!!!!! Dziś w nocy będzie ciemno

Martin79

Post autor: Martin79 » 12.10.2009, 12:58

Pewnie przyjdzie tylu co mówił Koza 10-15 tys i po opłaceniu kosztów organizacji wyjdą na zero. Przecież i tak ideą akcji było nagłośnienie tematu w mediach, co nam się zresztą doskonale udało. Przy okazji tym oszołomom ubędzie trochę kasy, a z tego co czytałem ostatni audyt wykazał znaczne przekroczenie budżetu w tym roku, głównie poprzez wydatki związane z utrzymania związku (czyt. premie,delegacje, itp)

ginger

Post autor: ginger » 12.10.2009, 13:59

tomekbar24 pisze:Do wszystkich tych co p.i.e.r.d.o.l.ą protest. ..... I protest nie jest przeciwko słabej grze Polaków ale przeciwko działaniom PZPN-u. .....
jesli tak, to dlaczego nie zrobiono tego protestu na Polska-Portugalia, Polska -Niemcy w Klagenfurcie, czy też na Polska-Czechy
inny pzpn wtedy był, tańsze bilety ...

strzelamy sobie ta inicjatywa samobojcza bramke
nikt nas nie chce na stadionach (pzpn, media, opinia publiczna, policja)
teraz jak piknikow nie bedzie na meczu jest szansa zaprotestowac na stadionie ale Wy wydumaliscie siedzenie w domu
pewnie przed komputerem bedziecie pluc, bo pzpn rozda szkolom bilety i caly protest szlag trafi

Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko » 12.10.2009, 14:54

pzpn ma w d**** protest, dopóki są wpływy z biletów. Dla nich najważniejsze są pieniądze, jeśli ich zacznie brakować na premie, to wtedy dopiero zaczną się zastanawiać, co zrobić żeby to zmienić.

Cały ten protest dopiero zaczął przynosić naprawdę widoczne efekty w mediach od momentu, gdy bilety na mecz ze Słowacją zaczęły się bardzo źle sprzedawać.

A do tego czy kibice krzykną sobie co jakiś czas j... pzpn, to już się przyzwyczaili i po kieszeni tego nie odczuwają, więc nie za bardzo się tym przejmują. Więc trzeba ich uderzyć tak żeby poczuli najmocniej, czyli bojkotować mecze reprezentacji u siebie. Ewentualnie pod stadionem się pojawić, żeby "wymienić się" pamiątkami z kibicami gości w miarę możliwości i pokazać że są chętni do oglądania meczu, ale nie dopóki w pzpn jest beton, który jest zainteresowany jedynie nabijanie własnej kieszeni. Tyle w tym temacie z mojej strony.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...

starzik64

Post autor: starzik64 » 12.10.2009, 15:13

Mam pytanie, bo może coś przegapiłem: czy OZSK zajęło stanowisko w sprawie bojkotu meczu ze Słowacją?

ODPOWIEDZ