Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
k_bks

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: k_bks » 26.09.2009, 19:47

Proponuje zakonczyc wszelkie rozkminki na temat BB :)

iparts.pl
bez_kitu

Post autor: bez_kitu » 26.09.2009, 21:41

Czy w województwie Łódzkim jest jakieś miasto zdominowane przez ŁKS? Jakieś FC?
Biało-czerwone barwy w koronie orzeł strzeże,
Polska mój kraj ukochany,
Ilu za Ciebie przelało krew, oddało dusze, serce,
By móc oddychać, żyć w Polsce niepodległej...

flinston91

Post autor: flinston91 » 26.09.2009, 21:53

Kacperczak pisze:
flinston91 pisze:Jak wygląda sytuacja w Nowej Hucie. Wiem że to bardzo duży obszar 48 osiedli więc prosiłbym o opisanie chociaż tych największych i jak to wygląda procentowo
Kilka stron wcześniej jest wszystko dokładnie opisane.
Opisane jest tylko Centrum czyli 5 osiedli, więc ponawiam pytanie 8)

gasior

Post autor: gasior » 26.09.2009, 23:10

nikob pisze:A Inowrocław ?
Jak między tamtejszymi Lechitami, a Goplanią ?
Podbijam.
Nie wiem czy mam dobre info co do Ina, więc też z checią się dowiem!

sww

Post autor: sww » 27.09.2009, 01:04

Rozumiem BKS doskonale.. To samo Elana w Toruniu z Apatorem..
Co z tego ze na wyjezdzie prawie zawsze pelna klatka, czy w Toruniu na meczu jak i na wyjezdzie caly stadion piknikow.Oficjalnie ekipy nie maja,a jak cos sie wynuza zaraz sa tepieni,badz to samo albo juz zdaza sie zmyc,albo przypal jeden wielki.Taki juz urok.. Obecnie Elana na przed ostatnim miejscu w tabeli,a Apator jedzie na mistrza,ludzie ciagna tam na stadion, ale ilosc nie przeklada sie badz zdecydowanie w malym stopniu jakosc..

To tak przy okazji iles storn predzej ktos pytal o sytuacje w Toruniu..

BeforeGod

Post autor: BeforeGod » 27.09.2009, 01:34

Pewnie... Podbeskidzie nie ma ekipy.Nikt ich nie ustawia w tym samym rzędzie,nie mowi ze BKS bezapelacyjnie nie rzadzi w BB ale...
Panowie,radze oderwac sie zza kompa i np jechac na pierwszy lepszy wyjazd na repre,za kazdym razem widze sie z chlopakami z TSP,piknikami to oni nie są.
Na tym forum jest jakas komedia,stałe cytaty : "TSP nie ma,Bałtyk nie istnieje, a Tarnovia to wymarła ekipa" haha,dobre sobie - nie jedni chcieliby miec taki sklad (oczywiscie mowie o pewnych normach,w granicach zdrowego rozsadku,szczegolnie miasta nie derbowe) jakimi te chłopaki reprezentuja swoje kluby.
Obrazek

blacha

Post autor: blacha » 27.09.2009, 09:26

BeforeGod pisze:Pewnie... Podbeskidzie nie ma ekipy.Nikt ich nie ustawia w tym samym rzędzie,nie mowi ze BKS bezapelacyjnie nie rzadzi w BB ale...
Panowie,radze oderwac sie zza kompa i np jechac na pierwszy lepszy wyjazd na repre,za kazdym razem widze sie z chlopakami z TSP,piknikami to oni nie są.
Na tym forum jest jakas komedia,stałe cytaty : "TSP nie ma,Bałtyk nie istnieje, a Tarnovia to wymarła ekipa" haha,dobre sobie - nie jedni chcieliby miec taki sklad (oczywiscie mowie o pewnych normach,w granicach zdrowego rozsadku,szczegolnie miasta nie derbowe) jakimi te chłopaki reprezentuja swoje kluby.
Co z tego że jeżdżą na kadrę? Może i skroili jakąś flagę Czechom w Chorzowie, może i byli widoczni na Słowenii, ale w Bielsku oni nie istnieją, nie ujawniają się, nie dążą do sprawdzenia swoich umiejętności nawet z Walcownią Czechowice (bez urazy), kręcę ultras i tyle.

mzs1904

Post autor: mzs1904 » 27.09.2009, 09:53

witam! a więc co do Inowrocławia...jestem Goplanistą od 30 lat , zaliczyłem jakieś 100-120 wyjazdów...postaram się być obiektywny....Kibice Goplanii w latach 70 tych byli największą zgodą Zawiszy...niestety póżniej bydgoszczanie zaczeli traktować Goplanie jako swój fc....nie było żadnego problemu do momentu zgody Lecah z Zawiszą...póżniej młyn Goplanii (małolaci) aktywnie wspierał Zawisze ,zaś dużo nieco starszych chłopaków cały czas jezdziło i jezdzi na Lecha...obecnie młyn Goplanii to dramat (m.in. poprzez "wspaniałego " prezesa Goplanii mnóstwo małolatów ma zakazy stadionowe) paru chłopaków jezdzi na Zawiszę .Na Lecha jezdzi stała ekipa ok. 10 osób ,oczywiście na bardziej atrakcyjne mecze podłączają się inni...Inowrocławscy Zawiszacy oraz Lechici spotykają się na meczach Goplanii gdyż jest to nasz macierzysty klub...zero agresji i zero napinki....Niestety , a może stety Inowrocław nie poszedł drogą mniej wiecej tak samo zaludnionego Gniezna gdzie miejscowy Mieszko jest kompletnie ignorowany , całe kibicowskie Gniezno jezdzi na Lecha....jesli macie jeszcze jakies pytania - zapraszam...

mzs1904

Post autor: mzs1904 » 27.09.2009, 09:56

nikob pisze:A Inowrocław ?
Jak między tamtejszymi Lechitami, a Goplanią ?
twoje pytanie jest żle postawione...powino być inowrocławskimi lechitami ,a inowrocławskimi zawiszakami.....i jedni i drudzy są kibicami Goplanii!!!!!

michal.silesia

Post autor: michal.silesia » 27.09.2009, 10:06

tylkoRTS pisze:A ja mam pytanko jak wyglada sytuacja w Lądku Zdrój???Widzialem to grafy Śląska . PZDR

W Lądku tylko Śląsk Wrocław

Paragraf

Post autor: Paragraf » 27.09.2009, 11:13

gostek1 pisze:Konstantynów Łódzki jedynie
Hmm, ja natomiast uważam, że nie ma żadnego miasta całkowicie zdominowanego. Na pewno zdecydowana większość ŁKS-u jest w wymienionym już Konstantynowie, ewentualnie Aleksandrów Łódzki. W tych miejscowościach wyraźna przewaga zarówno liczbowa jak i sportowa - jednak funcjonują też dobre FC Widzewa. Warto jeszcze wymienić Uniejów i Piotrków - tam są dosyć silne grupy. Sporo ŁKS-u (ale i tak dużo mniej niż Widzewa) jest też w Pabianicach. Jak coś pominąłem to niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się, że w województwie łódzkim to tyle

Ins

Post autor: Ins » 27.09.2009, 11:31

Ktoś tutaj porównywał sytuację w Tarnowie do Bielska Biała. Ha ha. Dobre sobie. Porównywać ekipy której nie ma(Tarnovii) do ekipy Podbeskidzia.

SoczystyStolec

Post autor: SoczystyStolec » 27.09.2009, 11:57

jak wyglada sytuacja w cielmicach ?

o_

Post autor: o_ » 27.09.2009, 13:00

BeforeGod pisze:Pewnie... Podbeskidzie nie ma ekipy.Nikt ich nie ustawia w tym samym rzędzie,nie mowi ze BKS bezapelacyjnie nie rzadzi w BB ale...
Masz sporo racji. Jeśli chodzi o Bałtyk i Tarnovie, to mialem okazję widziec ich na meczu repry do lat 21, jakis rok temu w Wolverhampton. Z tego co pamietam, to byli oni chyba najlepszymi, a jeśli nie to na pewno wyróżniającymi się, jakościowo ekipami na tamtym meczu.

B.

Post autor: B. » 27.09.2009, 13:16

SkoczowFans pisze:
hdg pisze:No to wyobraz sobie ze jestes piknikiem masz przejebane w swoim miescie za sprawa lokalnego rywala,wybierasz sie mimo to na wyjazd? ja nie przecze ,że ekipa TSP jest bardziej piknikowa,mnie jedynie chodzi o to,że moim zdaniem BKS nie dziala specjalnie mocno aby wybic im to piknikowanie z głowy,nie jestem z Bielska wiec niewem jak to jest dokladnie,to moja prywatna opinia. [link];)
A wyobraź sobie że twoja ekipa atakuje grupe pikników. Masz sankcje przejebane!! Szuma w mediach, na mieście i robi sie nie przyjemny smród, które nie pomaga ani klubowi (zeby ktos zainwestował w BKS) a tym bardziej nam.

Napewno masz w jakims sensie racje, ale klimat kazdego miasta jest inny i na przykład oni sie nie boja bo wiedza ze ktos strzeli z ucha (z piknikow).
Dobrze by bylo zeby ktos z TSP sie wypowiedzial bo jestem ciekaw jak oni to widza (chyba ktos od nich tu bywa).
Niczego od nas się nie dowiesz. Nie piszemy na necie niczego(zwłaszcza o sytuacji w B-B) od jakiegoś czasu i tak zostanie.

kibolek1983

Post autor: kibolek1983 » 27.09.2009, 13:24

A może ktoś szczegółowo opisać świętokrzyskie? nie chodzi mi o miasta typu Końskie, Skarżysko czy Kielce bo wiadomo jak wygląda w nich sytuacja... chodzi mi o mniejsze miejscowości (małe miasteczka, wsie) w których nie ma oficjalnych FC. Korona ma przewagę w województwie czy może KSZO? a może jeszcze inne jednostki i jakieś małe FC się znajdą? okoliczne miejscowości śmigają na młyny mniejszych ekip? Bo z ilością oficjalnych FC większości lokalnych klubów takich jak Naprzód, Wisła S, Wierna trudno się zaznajomić :) Z góry dziękuję za odpowiedź!
.

flinston91

Post autor: flinston91 » 27.09.2009, 13:56

Ciekawi mnie sytuacja na osiedlu Tysiąclecia w Krakowie. Na ostatnich meczu Wisły wisiała ich flaga a nigdy nie słyszałem o jakiejś ekipie z tego rejonu no i sąsiadują z Pasiastym bastionem - Oświecenia.

ultras_olimpia

Post autor: ultras_olimpia » 27.09.2009, 14:34

Pytanie bardzo egzotyczne. ;-)

Jak wygląda sytuacja w Iłowie. To prawda, że są tam osoby które jeździły na KSP?
Czy klub Polonia Iłowo ma kibiców? Jeśli tak czy są to właśnie sympatycy KSP?

kciuk

Post autor: kciuk » 27.09.2009, 14:38

z Iłowa jezdziły osoby na K6, jednakże pobliskie fc Legii wybiły im to z głowy i juz nie jezdżą...

Mławianin Roku

Post autor: Mławianin Roku » 27.09.2009, 14:57

Z tego co wiem kibice z Iłowa nie mieli nigdy jakichś poważniejszych kontaktów z okolicznymi FC Legii. Za to kilka razy mieli do czynienia z nami, jednak z tego co wiem nadal jakoś tam działają, tworząc młynek na meczach miejscowego klubu i jeżdżąc w śladowych ilosciach na KSP.
Obrazek

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 27.09.2009, 15:29

Mógłby ktoś opisać Gorzów ?

kalkulator

Post autor: kalkulator » 27.09.2009, 16:32

mzs1904 pisze:witam! a więc co do Inowrocławia...jestem Goplanistą od 30 lat , zaliczyłem jakieś 100-120 wyjazdów...postaram się być obiektywny....Kibice Goplanii w latach 70 tych byli największą zgodą Zawiszy...niestety póżniej bydgoszczanie zaczeli traktować Goplanie jako swój fc....nie było żadnego problemu do momentu zgody Lecah z Zawiszą...póżniej młyn Goplanii (małolaci) aktywnie wspierał Zawisze ,zaś dużo nieco starszych chłopaków cały czas jezdziło i jezdzi na Lecha...obecnie młyn Goplanii to dramat (m.in. poprzez "wspaniałego " prezesa Goplanii mnóstwo małolatów ma zakazy stadionowe) paru chłopaków jezdzi na Zawiszę .Na Lecha jezdzi stała ekipa ok. 10 osób ,oczywiście na bardziej atrakcyjne mecze podłączają się inni...Inowrocławscy Zawiszacy oraz Lechici spotykają się na meczach Goplanii gdyż jest to nasz macierzysty klub...zero agresji i zero napinki....Niestety , a może stety Inowrocław nie poszedł drogą mniej wiecej tak samo zaludnionego Gniezna gdzie miejscowy Mieszko jest kompletnie ignorowany , całe kibicowskie Gniezno jezdzi na Lecha....jesli macie jeszcze jakies pytania - zapraszam...

Z tego co wiem to ZFCI odcina się od kibiców Goplanii. Na Goplanii teraz tylko grupka małolatów coś działa mnóstwo osób zakazu ma. Na Lecha jeździ kilka osób. Na Zawisze z Ina jeździ średnio 20 osób czasem więcej czasem mniej.

mzs1904

Post autor: mzs1904 » 27.09.2009, 17:18

w 90% fc Zawiszy z Ina to ci sami małolaci którzy są w młynie na Goplanii...

z.f.c.i.

Post autor: z.f.c.i. » 27.09.2009, 18:55

mzs1904 jak nie wiesz to nie pisz.

ZfcI a Goplania to dwie różne ekipy. Jakiś czas temu nastąpił podział. Jest sztywny skład oraz osoby które jeżdżą od święta. Podaję liczby z tego sezonu:

Raków Częstochowa - ZAWISZA BYDGOSZCZ 6 osób
GKS TYCHY - ZAWISZA BYDGOSZCZ 7 osób
Czarni Żagań - ZAWISZA BYDGOSZCZ 0
Włocłavia - Goplania 4 osoby
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Ślęza Wrocław 3 osoby
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Tur Turek 9 osób
Unia Janikowo - ZAWISZA BYDGOSZCZ 35 osób
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Miedź Legnica 16 osób
Ruch Radzionków - ZAWISZA BYDGOSZCZ 0
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Bałtyk Gdynia 20 osób
Olimpia Grudziądz - ZAWISZA BYDGOSZCZ 9 osoby
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Górnik Polkowice 7 osób
ZAWISZA BYDGOSZCZ - Zagłębie Sosnowiec 21 osób

mzs1904

Post autor: mzs1904 » 27.09.2009, 19:15

dokładnie jest tak jak piszesz...jest sztywny skład .....:)))...ale ten sztywny skład to też kibice Goplanii....

z.f.c.i.

Post autor: z.f.c.i. » 27.09.2009, 19:26

Kibice Goplanii są, owszem, ale nie CI z młynu. Osoby z ZfcI chodzą także na Goplanie co już napisałeś, ale nie udzielają się. My już swoją drogę wybraliśmy... TYLKO ZAWISZA

tylko pytam

Post autor: tylko pytam » 27.09.2009, 20:39

SoczystyStolec pisze:jak wyglada sytuacja w cielmicach ?
Jeśli pytasz o tą wiejską dzielnicę Tychów, to o ile ktoś tam w ogóle jest, to tylko za GKSem Tychy. Jest oczywiście klub piłkarski Ogrodnik Cielmice, ale na trybunach atmosfera typowo piknikowo-rodzinna-starcza. :)

acabowski

Post autor: acabowski » 28.09.2009, 09:51

Jak wygląda sytuacja w Białej Podlaskiej i Łukowie ? Czy dzieje się tam coś na meczach ligowych drużyn czy skupili się tylko na Legii? Czy w Łukowie jest jakiś inny FC. niż Legii? I jak radzi sobie w Białej Cracovia?

cknpl

Post autor: cknpl » 28.09.2009, 12:52

flinston91 pisze:Ciekawi mnie sytuacja na osiedlu Tysiąclecia w Krakowie. Na ostatnich meczu Wisły wisiała ich flaga a nigdy nie słyszałem o jakiejś ekipie z tego rejonu no i sąsiadują z Pasiastym bastionem - Oświecenia.
Na Tysiąclecia jest mieszane towarzystwo. Co do tego, że graniczą z Oświecenia - taka już specyfika Nowo-Huckich osiedli.

mr_who

Post autor: mr_who » 28.09.2009, 13:30

acabowski pisze:Jak wygląda sytuacja w Białej Podlaskiej i Łukowie ? Czy dzieje się tam coś na meczach ligowych drużyn czy skupili się tylko na Legii? Czy w Łukowie jest jakiś inny FC. niż Legii? I jak radzi sobie w Białej Cracovia?

Biała jest cały czas jednocześnie Fc Legii jak i działa jako AZS (pisze na forum tu człowiek z Białej), co do Łukowa to to sytuacja jest podobna działają na Orlątach i jako Fc

acabowski

Post autor: acabowski » 28.09.2009, 14:03

mr_who pisze:
acabowski pisze:Jak wygląda sytuacja w Białej Podlaskiej i Łukowie ? Czy dzieje się tam coś na meczach ligowych drużyn czy skupili się tylko na Legii? Czy w Łukowie jest jakiś inny FC. niż Legii? I jak radzi sobie w Białej Cracovia?

Biała jest cały czas jednocześnie Fc Legii jak i działa jako AZS (pisze na forum tu człowiek z Białej), co do Łukowa to to sytuacja jest podobna działają na Orlątach i jako Fc
Czy w tych miastach są osoby jeżdżące na Motor ???

Frodo

Post autor: Frodo » 28.09.2009, 14:34

Może ktoś napisać kilka słów o Zawierciu i Pilicy ?

Per

Post autor: Per » 28.09.2009, 15:31

acabowski pisze:
mr_who pisze:

Czy w tych miastach są osoby jeżdżące na Motor ???
Nie ma.

D_allahol

Post autor: D_allahol » 28.09.2009, 19:35

Frodo pisze:Może ktoś napisać kilka słów o Zawierciu i Pilicy ?

Zawiercie FC Ruchu, kilkadziesiąt osób na Zagłębie jeżdzi, o pilicy info nie mam
GKS KATOWICE

EST.1920

Post autor: EST.1920 » 28.09.2009, 21:11

D_allahol pisze:
Frodo pisze:Może ktoś napisać kilka słów o Zawierciu i Pilicy ?

Zawiercie FC Ruchu, kilkadziesiąt osób na Zagłębie jeżdzi, o pilicy info nie mam
Bardzo złe info kilkadziesiat ?! max 20 osób w tym synowie policjanta na czele ,
ogarnij sie co piszesz bo rozumie kosa kosa ale troche obiektywizmu by sie przydało skoro jak sam napisales jest to nasze FC

PS jesli pytacie o jakies miasta zobaczcie wstecz czy nie byly juz opisywane

Support28

Post autor: Support28 » 28.09.2009, 22:48

W Olkuszu widziałem kilku kolesi w koszulkach Pilica FC KS Myszków czy coś takiego. Ale to dość dawno temu było.
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

X

Post autor: X » 28.09.2009, 23:27

[link]
a tam informacja:
Jest Nas w naszej rodzinie 45 osób
w naszym fan club'ie sa ludzie z Pilicy, Dzwonowic ,Dzwono-Sierbowic i Sierbowic cały czas się rozrastamy Do zobaczenia Na cichej 6

ale nie jestem z tam tej okolicy więc niech ktoś jeszcze się wypowie

flash

Post autor: flash » 29.09.2009, 00:58

Przekrojowa tabelka z dzielnicami miast Górnego Śląska:
[link]

viceroy

Post autor: viceroy » 29.09.2009, 12:50

flash pisze:Przekrojowa tabelka z dzielnicami miast Górnego Śląska:
[link]
Górnego Śląska znów ktoś myli Górny Slask z Aglomeracją Silesia czyli Aglomeracją Górnośląską , chciałem nadmienić że Historyczny Górny Śląsk z którego jesteśmy my jako Górnoślązacy dumni to równiez Opole i tereny północnych Czech "Ostrava i Opava" które w czechach są jako "kraj moravsko slezky" tzn Morawsko Śląski wystarczy wpisać w wikipedie Śląsk i dowiedzieć się co tak naprawde jest Śląskiem , Górnym Śląskiem bo jak słysze np; w tv "na Opolszczyżnie to mnie mdli , nie ma czegoś takiego jak Opolszczyzna to jest Górny Śląsk to ten sam błąd jak mówienie że Sosnowiec lezy na Górnym Śląsku czy że Częstochowa jest Śląskiem , mało tego nie raz nie dwa słyszymy że to Katowice są Stolicą Górnego Śląska co równiez jest idiotyzmem bo Historycznymi stolicami są Opole i Racibórz a stolicą całego Śląska jest od zawsze na zawsze Wrocław.
to tak gwoli ścisłości miast "Górnego Śląska" i problemów nazewniczych i pozbawiania tozsamości niszczenia tradycji przez państwo Polskie.
wybaczcie ten ot
Obrazek
Gůrny Ślůnsk , Freistaat Bayern , Euskadi Vasca

EAP

Post autor: EAP » 29.09.2009, 13:23

viceroy pisze:
flash pisze:Przekrojowa tabelka z dzielnicami miast Górnego Śląska:
[link]
Górnego Śląska znów ktoś myli Górny Slask z Aglomeracją Silesia czyli Aglomeracją Górnośląską , chciałem nadmienić że Historyczny Górny Śląsk z którego jesteśmy my jako Górnoślązacy dumni to równiez Opole i tereny północnych Czech "Ostrava i Opava" które w czechach są jako "kraj moravsko slezky" tzn Morawsko Śląski wystarczy wpisać w wikipedie Śląsk i dowiedzieć się co tak naprawde jest Śląskiem , Górnym Śląskiem bo jak słysze np; w tv "na Opolszczyżnie to mnie mdli , nie ma czegoś takiego jak Opolszczyzna to jest Górny Śląsk to ten sam błąd jak mówienie że Sosnowiec lezy na Górnym Śląsku czy że Częstochowa jest Śląskiem , mało tego nie raz nie dwa słyszymy że to Katowice są Stolicą Górnego Śląska co równiez jest idiotyzmem bo Historycznymi stolicami są Opole i Racibórz a stolicą całego Śląska jest od zawsze na zawsze Wrocław.
to tak gwoli ścisłości miast "Górnego Śląska" i problemów nazewniczych i pozbawiania tozsamości niszczenia tradycji przez państwo Polskie.
wybaczcie ten ot
Jeśli piszesz ze Historycznymi Stolicami sa Opole i Raciborz to co Gniezno albo Kraków jest Stolica Polski ?
Od 1900 do 1950 Polacy jak i Niemcy tworzyli stolice w Katowicach i tak zostało do dzisiaj .

15 lipca 1920 roku ustawa Sejmu RP mianowała Katowice stolicą [[Statut Organiczny Województwa Śląskiego|autonomicznego]] [[województwo śląskie (historyczne)|województwa śląskiego]] z własnym Parlamentem ([[Sejm Śląski (II RP)|Sejm Śląski]]) oraz Skarbem ([[Skarb Śląski]]).

W 1941-42 Niemcy tez zrobily z Katowic Stolice Śląska .

ODPOWIEDZ