100% racji i odziwo bez napinki i wychwalania swojej ekipyJeśli chodzi o BDG to chłopaczek z Zety to kiedyś opisał i jest to całkiem spoko opis:
"Nie jestem pewny do sytuacjii na wszystkich osiedlach a nie chcę być nieobiektywny, powiem to co wiem:
Śródmieście: Zawisza
Leśne: Zawisza
Miedzyń: Polonia z tym że coraz więcej ludzi chodzi na Zawiszę, jednak Polonistów jest dużo więcej o czym świadczy np. to że mieszka tutaj Golobjest pub w którym Poloniści oglądają GP itp.
Okole: tutaj nie wiem
Osowa Góra: Zawisze szczególnie na "dole" OSG
Glinki i Kapuściska: Zawisza
Błonie: Zawisza
Czyżkówko: Polonia i Zawisza
Fordon i Bartodzieje: Oba kluby, przewaga Zawiszy...
Szwederowo: Ulica Skorupki Polonia, dodatkowo na Szwederku jest stara gwardia Polonii, gdzie jeszcze jest większe skupisko to nie wiem, oczywiscie część Szwederowa to Zawisza
Wyżyny: Zawisza a na Ogrodach i w krótkich uliczkach Polonia
Oczywiście mówimy o kumatych kibolach bo jeżeli chodzi o zwykłych ludzi to jest miażdząca przewaga kibiców żużla o czym świadczy np. frekwencja np. na GP i lidze. Inne kluby takie jak Chemik,Astoria,Gwiazda sie nie licząMam nadzieję że nie wywołam niepotrzebnej kłótni."
Od siebie dodam, że obecnie duży napływ "pikników" na Gdańską, można zauważyć. Poza tym nie wiem jak w innych miastach ale u nas często zdarza się, że kibice sportu odwiedzają zarówno Polonię (żużel), Zetę (piłka, zawody lekko ateltyczne) lub np Astorię (kosz), lub siatkę jeśli dany klub jest aktualnie jest na fali Mam nadzieję że nie wywołam niepotrzebnej kłótni
ale dodam cos od siebie
-Okole-Zawisza duzo starej gwardii
-Smukała/Opławiec-Zawisza
-I co ciekawe ten Polonista zapomnial opisac najważniejeszego osiedla dla nich czyli Wilczaka na którym powstała zgoda ze Stomilem oczywiście tam przewaga Polonistów
-Śródmieście i Centrum-Zawisza(wielu amatorów mocnych wrażeń mieszka właśnie tam)